Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Marquia

Billede
Billede
Billede
Billede
 Ridehest, blanding
 Hoppe
 23 år 
 164 cm
 Lys skimmel
Marquia, som udtales Makia, ejes af min storesøster. Jeg rider og passer Marquia dagligt, og skal ha' hende med til Sjælland, sammen med min egen hest, Comett.

Min søster Britt havde Marquia, som hun var hendes egen. Britt var igang med at købe Marquia, men sendte hende tilbage, da hun hele tiden var halt, uden at man ku' mærke eller se noget på hende. Seks til tolv måneder efter hun blev sendt tilbage, kom Marquia på sommergræs hos min søster. I de måneder havde hun stået stille. Hun kom så i røntgen, og der viste den heller ikke noget. Det viste sig, at hun var indfodet - den ene er høj og rund, mens den anden er lav og flad. Beskeden lå på, at Marquia kun måtte bruges til avl, hygge og ture. Så hvis Britt ikke købte hende, ville hun blive slagtet.

Britt købte så Marquia, men henblik til, at hun skulle være avlshoppe, men endte med at blive foldbums. Vi fik en anden smed til at kigge på hende, og smeden fortalte så, at hvis Marquia fik sko på, med indlæg i den ene, ville hun ku' blive ridehest igen.

Britt var i mellemtiden blevet gravid, så hun kunne ikke selv genoptræne Marquia. Genoptræningen bestod af skridt i nogle måneder, men da Marquia var utrolig varm, trippende og opmærksom, ville Britt ikke tage chancen og ride hende selv, så Britt fandt en rytter. Rytteren skrev til Britt en dag, at nu havde Marquia ikke været redet i en måned. Nå, så stod Britt der med en hest, der manglede to måneder tilbage i skridt, som så endte med at blive foldbums igen. Jeg kunne ikke passe Marquia, da jeg havde min egen et helt andet sted, plus skolen og vennerne der sku' passes.

Men den 1. juni 2011 kom Marquia ned til det opstaldningssted, hvor min egen står. Jeg skulle genoptræne Marquia, da jeg havde valgt, at tage både hende og min egen med på skole ved Roskilde, hvor jeg skal begynde min uddannelse den 8. august 2011.

Efter to måneder genoptræning halter Marquia ikke mere, selvom hun ikke har fået sko på endnu. Og ja, hun halter heller ikke i trav, de få gange jeg nu har prøvet at trave på hende. Planen var, at hun skulle skridtes i seks måneder, men så lang tid behøver hun ikke at blive skridtet, da hun jo næsten ikke halter mere. Vi regner med, at hun blir springklar igen.


I de to måneder jeg har haft med hende at gøre, har hun foranret sig fra den trippende, opmærksomme og sure hoppe, til den glade, og kælen hoppe :)
Marquia blir kun redet bidløst nu, da hun er SÅ hård i munden, og er meget mere afslappet uden bid :) Før skulle man ha' fat i tøjlen hele tiden, og nu kan jeg bare smide en rebgrime på hende, og HMS tøjler, og skridte for helt lange tøjler, og HMS tøjler er ikke helt korte :D
 
 
 
 
 
 
ID: HST 138273
F: Smaragd
Pinto
M: Sita
Knabstrupper
Dressur: LC-klasser
Spring: LB-klasser
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport:
Senest rettet 04 august 2011 kl. 16:14, og har været vist 178 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider