Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Xanthia Birkehøj

Billede
Billede
Billede
Billede
 Pony, blanding
 Hoppe
 11 år 
 147 cm
 Brun
Søde lille Xanthia, min dejlige nye føl-baby, er resultatet af en alvorlig omgang føl-skruk-hed hos mig, da jeg omsider blev færdig med at læse.
Dette gik ud over Roxsane, som i en alder af 24 år, 16 dage før tid blev mor til Xanthia d. 16. maj 2010.

Xanthia er en fantastisk historie - jeg har selv været med hele vejen, scannede selv Roxsane drægtig og var der til at trække lidt i forbenene, da Xanthia kom til verden. Det bliver skønt at være med til at opleve resten af hendes liv!

Foreløbig er Xanthia en skøn og nysgerrig lille unge med appetit på livet og masser af lyst til at opleve verden. Jeg glæder mig til at vise hende den - og til at lære hende rigtigt at kende og følge hendes udvikling.

Vi tager tingene stille og roligt. Hun har fuldstændig styr på at løfte ben og få grime på og er efterhånden dygtig til at blive trukket og stå bundet. Fravænningen gik problemfrit, og hun er også ved at være ganske sød til både små gåture alene, og er ved at have accepteret at være alene hjemme både i boks og på fold.
Vi har så småt snuset lidt til øvelsen "gå med mor i skoven som håndhest", første gang allerede som føl og som åring lidt mere hyppigt, Xanthia synes det er sjovt, men indtil videre holder vi os i primært skridt og en smule trav - for hun synes også at fart er sjovt og hun er en stærk lille dame!

Målet på sigt er, at Xanthia skal blive en dejlig ridehest til mig selv. Xanthia tegner lige pt til at gå over ponymålet, hvilket naturligvis ærgrer mig helt vildt, når både mor og far er ponyer, og jeg i virkeligheden havde lidt avlsmæsige ambitioner på sigt, efter at jeg fik hendes mor kåret i DSP, men da jeg jo selv er for gammel til ponystævner er det vigtigste for mig hendes temperament er lige det jeg har ønsket mig som ridedyr de næste mange år, så skal det nok gå alt sammen. Hun tegner til at få lige det sind, jeg har ønsket mig så meget og minder meget om sin mor på det punkt!

Hun er tilredet i foråret 2015, 5 år gammel, dels fordi det er knebet med tiden til det, men også fordi hun var længe om at vokse færdig. Tilridningen har hun taget fuldstændig som hun tager alt andet: Fuldstændig roligt! Nu mangler bare rutine og kondition, så bliver hun en helt fantastisk ridehest og jeg glæder mig meget til at ride hende!
 
 
 
 
 
 
Stamtavle Google
ID: 208333201002371
F:
NFHR 120
M: Roxsane
SFR 1143
Dressur: Talent
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport: Opmærksom
Stamtavle
Senest rettet 21 juli 2015 kl. 08:22, og har været vist 752 gange.
Stamtavle

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider