Logo used for printing

HN afstemning
Køber du dyrt udstyr for hestens eller din egen skyld?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Sam

Billede
Billede
Billede
Billede

 Pony, blanding
 Vallak
 19 år 
 113 cm
 Broget
DER ER TALE OM UDLÅN - INGEN SALG!

Jeg vover pelsen og ser om jeg kan finde det helt rette match til familien kæledække da mine piger desværre er alt for store til ham og han bare så gerne vil lave noget.
Sam har lært vores to hestepiger at ride. Når ikke barnet forlanger ret meget, så går han alligevel fint afsted. Kan barnet lidt mere, vil man opdage at han har en super gnist, som virkelig kan bruges. Han rides for lette hjælpere og med blød hånd - han ligger selv selv fint ned til biddet.

Sam er uddannet til og med LA4 i dressur. Han har startet et enkelt landsstævne i 2013 med ok resultat. Han er været til utallige stævner og er super cool at have med på konkurrencebanerne - både ude og inde.
Han kan også springe og han er lynhurtig, så derfor skal rytteren været noget rutineret. Fordi han ikke er større har vi ikke startet ham højere end i LC, men som regel har det været LE og LD. (På billedet hvor han springer på græsbane er det en LC).

Sam lånes kun ud til hestekydigt hjem. Han er blind på den ene side, hvilket er uden betydning, hvis man husker nogle ganske få ting. Desværre har han også støvallergi, men det mærkes ikke, hvis han holdes i et rent staldmiljø hvor han ikke har halm og alm. hø. Vi fodrer med tørt wrap og han står på træpiller helt uden problemer.

Sam har været med vores ene pige på flere dressurkurser, bl.a. ved Søren Vallentin og Michael Grønne Christensen. Derudover har Sam med rytter fået undervisning ved virkelig dygtige undervisere.

Sam er følsom lille fyr. Han er tidligere elevpony, hvilket han slet ikke duede til og han har det derfor ikke godt med at blive håndteret af mindre børn. Når de bliver mere erfarne og opmærksomme på hans signaler er der ingen problemer.
Han har behov for at få vist vejen når han håndteres fra jorden og derfor er fuld forældreopbakning et krav.
I ridningen har det ingen betydning. Han er dog altid flink og arbejdsom under lille rytter. Det er først når der virkelig forlanges noget af ham at han kan tage en rask lille diskussion i form af at vippe lidt på bagenden - det er kun lidt og han har aldrig smidt nogle af de ryttere han har haft af - hellere ikke tidligere.

Det eneste han ikke tør, er at stå i traileren alene (undtagen når den kører). Vi har løst det ved at binde ham uden for traileren når vi har været ude eller bare haft ham med i hånden. Er der en ven med i traileren kan han sagtens stå.

Han tager også gerne en tur med ud i det blå som trækkepony og med den erfarne rytter kan han uden problemer rides på tur.

HAN LÅNES UD og kun ud til 1. klasses hjem med en erfaren hestefamilie. Rytter skal have kompetent undervisning. Vi forventer at han bliver taget med til stævner og i det hele taget bliver behandlet som den stjerne han er.

Video:
Sam og Julie springer LD til stævne: http://youtu.be/umW6zWqdOec (De vandt med et forspring på 10 sek til nr. 2)

Video fra undervisning ved Søren Vallentin:
http://youtu.be/kSENr02fTXM
http://youtu.be/XngD44qA0Eo

Stævnevideoer:
http://youtu.be/QSgpCFWdHeM
http://youtu.be/4PconFi0UEU (med rytter på 7½ år)

Med lille rytter på 6 år: http://youtu.be/_31pDzz63OE

Sam går pt uden sko, men når han rides hver dag har han behov for forsko (så får han også en rigtig flot gang).

Vi betaler forskring - han er sygeforsikret, hvor selv behandlingen ved evt. sygdom dækkes med 50%.
Låner sørger for han bliver passet med
- Smed - minimum hver 8-10 uge.
- Tandraspning hver 9. måned.
- Vaccination årligt og rettidigt.
- Nyt udstyr, hvis den gamle bliver slidt istykker eller på anden vis ødelægges.
- Evt. dyrlægeregning (den del der ikke er dækket af forsikring).

Han lånes ud med fuldt udstyr - dækner, trenser, sadel.

Da der er tale om en nøjsom fyr forventer vi at du som låner sørger for at pony fodres korrekt - dvs at han kun fodres med de mængder der gør, at han holder sin flotte figur. Hos os har vi prioriteret den gode mad frem for godbidder, rugbrød, æbler, gulerodder osv., så det savner han ikke. Han er på døgnfold om sommeren hos os - med mundkurv når det er nødvendigt (pga hans støvallergi tåler han heller ikke tørre jordfolde og wrap bliver alt for hurtigt dårligt i varmen).
Han skal på fold hver dag sammen med en eller flere venner.

Han kan sagtens stå nogle dage uden at blive mere frisk under rytter.

Som låner skal du betale et depositum. Det får du retur når Sam og udstyr returneres og er passet jf. ovenstående.

En løsning kunne også være, at Sam bliver boende hos os og der så betales for part. Der er rideklub med rigtig gode faciliteter to km herfra. I skal selv sørger for transporten og have trailer dertil.

Der skrives kontrakt.

Kun henvendelser fra voksne.
 
 
 
 
 
 
Video Billeder og video hesten er tagget på DRF Go Google
ID: 9809313
Dressur: LA-klasser
Spring: LC-klasser
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport: Rutineret
Senest rettet 30 september 2014 kl. 22:00, og har været vist 125 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider