Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Tjalfe

Billede
Billede
Billede
Billede
 Ridehest, blanding
 Vallak
 19 år 
 160 cm
 Mørkebrun
Tjalfe er en rigtig skikkelig og rolig hest. Han er nu 7 år gammel. Han er forsigtig men nysgerrig og tager det meste ret pænt, så længe han lige får lov til at se det hele an. Derudover er han en utrolig tillidsfuld hest.

Gangarter: Tjalfe har længe haft en travers gangarter. Men efter jeg er begyndt at få undervisning har det hjulpet rigtig meget og min underviser siger han har en ganske almindelig dressurtrav, og kan ikke umiddelbart se at der er traver i ham (men det ved jeg heller ikke med sikkerhed om der er). Han kan ikke rigtig finde ud af at galopere, så det kunne jo tyde på det - men håber og tror på at det kommer med tiden.

Jeg er begyndt i november 2011 at få undervisning af Maya Viksjø, da jeg har haft en del problemer med halthed, stivhed og ryg. Det viste sig at Tjalfe har nogle muskelspændinger i venstre skulder, grundet bukkehov på venstre forben, som skal trænes væk. Desuden har han været meget syg forrige år med en svælginfektion, hvor han tabte sig rigtig meget. Vi ved ikke helt hvad det skyldes, men min dyrlæge har en formodning om at han har en spiserørsforsnævring og har haft et dårligt immunforsvar da han var yngre. Meget ubehageligt og skræmmende, da han skræntede voldsomt og ikke kunne sluge sin mad! Så det har taget over et år at få ordentligt huld på ham og det er gået meget ud over hans muskler, som er svundet meget ind - og selvfølgelig også ridningen, da jeg har taget det stille og roligt med ham. Men nu er han igen ovenpå fysisk, bortset fra at han muskelmæssigt er skrumpet ret meget ind. Det er vi så igang med at arbejde på nu, og han gør allerede store fremskridt. Bare på de få uger vi har redet på 'den nye måde' som Maya lærer os, er han blevet meget mere frisk, motiveret og glad. Han lærer utroligt hurtigt de øvelser jeg får, som skal smidiggøre og træne musklerne hovedsageligt i overlinien - nok fordi han synes det er sjovt.

Måden vi rider på nu er meget på hans præmisser og med ultralette hjælpemidler og let tøjleføring - er meget imponeret over hvor godt det virker på Tjalfe og er sindssygt tilfreds med Mayas tilgang til hesten.

Glæder mig til at se hvad det kan udvikle sig til - nu ser det i hvert fald meget lovende ud!
 
 
 
 
 
 
ID: HST 102065
Dressur: LC-klasser
Spring: Indsprunget
Terræn: Terrænvant
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Komplet
Transport:
Senest rettet 01 maj 2012 kl. 18:42, og har været vist 3254 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider