Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Jasmin

Billede
Billede
Billede
Video

(R.I.P.)
 Ridehest, blanding
 Hoppe
 1990
 168 cm
 Rød
Jeg købte Jasmin da hun var 16.
Super lækker hoppe i helt mørkerød farve med lidt lysere man og hale.
Jasmin var en ældre dame, som indtil sommeren 2010 var redet på fuld blus og var i konkurrenceform. Jasmin var en frisk og udholden hest.
Hun var regelmæssigt tjekket af dyrlæge og de sagde god for, at hun stadig kunne bruges som ridehest, med forbehold for opvarmning.
Man kunne til sidst godt mærke, at hun var en ældre hest, som krævede lige 5 min ekstra i opvarmningen for smidighedens skyld.

Hun har i 2008 og 2009 vundet alle L-klasserne på klubplan og havde også snuset lidt til distriktsplan i dressur. Hun var stabil i alle sidebevægelser, anspring fra skridt eller parade, kontragalop, skridtpirouetter osv.
Det skal dog siges, at Jasmin var en sensitiv hest at ride, da hun havde mange knapper. En forholdsvis urutineret rytter kunne sagtens ride hende. I 2010 blev hun brugt som lærehest et par måneder for en ung pige, der gerne ville forbedre sin tekniske kunnen. Desuden var hun meget rolig omkring børn.

Hun kunne sagtens stå nogle dage uden at blive redet.

Har sprunget til hyggebehov, men hun har dog løssprunget 135 cm og har derudover startet en 80 cm klasse. Ved spring var hun tændt, trak godt på springene og var meget forsigtigt.

Jasmin stod musestille når smeden var her, når hun blev klippet og når hun fik rykket man m.m. Hun var trailervant og kunne læses af en person (gik lige op). Hun var trænet i HMS og var meget velopdragen ved hånd og på stald. Hun var hesten der altid er 100% opmærksom på hendes menneske!!!

Jeg havde valgt at sætte Jasmin på pension i starten af 2011 efter en vinter med nogle trælse skader og hvor hun havde været lidt mærket af alderen.
Hun kom dog stadig ud på en ridetur en gang i mellem i sommeren 2011, hvilket hun nød meget. Kondien var dog ikke så god længere.

Mandag d. 1. august 2011 blev Jasmin aflivet hjemme ved stalden efter længere tids sygdom. Det hele foregik stille og roligt og jeg var sammen med hende til det sidste.
Jasmin var halt på det ene ben efter en skade i vinters. Hun var begyndt at få tilbagefald med halthed oftere og oftere, hvor hun blev mere og mere halt for hver gang, senest en uge før hun blev aflivet.
Vi nåede at starte vores sidste stævne i juni 2011 efter lang tids genoptræning, men allerede en uge efter stævnet fik hun tilbagefald igen.
Jasmin min første egen hest.
Hun var virkelig dejlig hest og en fantastisk læremester... Hun vil aldrig blive glemt...
 
 
 
 
 
 
Video Google
ID: 9030388
Dressur: LA-klasser
Spring: LC-klasser
Terræn: L eller Jagt
 
Temperament: Opmærksom
Trafiksikker: Nogenlunde
Transport: Rutineret
Senest rettet 14 oktober 2023 kl. 00:03, og har været vist 11351 gange.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider