Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Handlinger

Tilføj til gemte annoncer

Timon

Billede
Billede
Billede
Billede
 Ridehest, typeavl
 Vallak
 29 år 
 165 cm
 Brun
Timon er min dejlige dressurhest, med et temperament og sind udover det sædvanlige. Han kan øvelser op til LA6, og har taktfaste gangarter over middel.
Lidt for sjov er han ved at lære et par cirkus tricks, og han kan stort set gå spanske skridt og neje fra jorden.

Han er let at omgås over alt, og er den mest trofaste kammerat man kan finde sig.

Timon og jeg, har i weekenden været til C-stævne på Allerupgård Rideklub (på hjemmebane). Vi havde et super stævne med rigtig fine procenter, på trods af han først er ved at komme rigtigt igang igen efter en større skade. Han mangler stadig lidt styrke og overskud, men det kommer med tiden, så vi træner videre :)

Resultater:
2 x LA1 til henholdsvis 61,03% og 62,41%
LA4 til 60,00%

Opdatering 2/7-2008:
Timon har efter rideproblemer i en længere periode, været på Højgård Hestehospital igen til en grundig undersøgelse. Det blev her bekræftet at han stadig ikke er kommet over hans ledskade som blev konstateret første gang den 20/2-2008. Trods en genoptræningsperiode der var længere end anbefalet, har han grundet nogle dårlige hove ikke været i stand til at blive klar.
Men nu ser det lysere ud og vi er igang med den første del af genoptræningen, som består af skridt i tre uger, samt et omfattende massageforløb som skal være forbyggende i forhold til når vi når længere ind i genoptræningen.
Derudover han han fået rettet hans hove op så han ikke belaster hans led og sener forkert.

Nyt Okt 08:
Timon har nu afsluttet et forløb med irap behandling, og er næsten kommet sig over den seneskade, som han pådrog sig i forbindelse med et dyrlæge besøg. Nu er der ikke andet at gøre end at krydse fingre for at han tager godt imod genoptræningen på Aquafit i oktober måned.

Januar 09:
Timon tog super i mod genoptræningen på Aquafit (kan virkelig anbefales), og fik efter et vellykket dyrlægebesøg, grønt lys for genoptræning. Vi er nu oppe på at trave ca 20 min dagligt og han arbejder super. Vi forventer at være færdig med genoptræningen i starten af marts 09 og må så starte så småt på øvelser igen. Det vigtigste for mig er dog en hest der er glad og ikke mindst gående!

*NYT* - Marts 09
Timon er nu igang med styrketræning for at opbygge de sidste muskler som han har mistet under den lange skades periode. Vi rider stadig kun lige ud og store volter, dvs. ingen øvelser endnu. Jeg har valgt at lægge vægt på grundridningen og vi arbejder derfor meget med frem og tilbage ridning så han bliver stærkere bagtil og kommer ind og sætter sig rigtigt.
Det er dejligt at have en hest der nu fungerer 100% og han har fået sit gamle overskud tilbage. Jeg ser ingen grund til at presse ham ind i øvelser før han er klar til det og har derfor valgt at vente med dette.
Han trives super godt i øjeblikket og det er rart at se han er kommet ovenpå igen.

**NYT Maj 2009***
Timon er desværre blevet meget halt på hans højre forben igen. Han var ellers stort set fuldt genoptrænet, men på et tidspunkt får han et lille sår på et bagben. Da hans immunforsvar ikke er ret godt vælger jeg kun at skridte ham indtil såret er helet. Da såret næsten er helet vælger jeg at lade ham trave i longen og han er nu en lille smule halt på et forben. Det bliver værre for hverdag, og tre dage efter er det så slemt at han næsten ikke kan gå.
Jeg tilkalder selvfølgelig vagtdyrlægen og han ser at han er utrolig hævet i det hovled han tidligere har været behandlet på. Jeg får en til på Højgård Hestehospital og der bliver lagt blokader og taget røngten. Blokaden fjernede ikke haltheden overhovedet, og der var intet på røngten. Dyrlægerne har dog mistanke om at der på en eller anden måde er kommet en revne i hovsenebenet.
Konklusionen på alt det her er at Timon desværre skal aflives da vi overhovedet ikke ser nogen bedring hos ham. Jeg har dog stadig lidt tid sammen med ham, da forsikringen har nogle krav tilforløbet, men i forhold til hesten er der desværre ikke mere vi kan gøre. Det kommer til at tage omkring tre uger (21. maj 09) til før det hele går i orden, og Timon kan komme et sted hen hvor han ikke har ondt og hvor han kan spise alt det græs han vil.
Jeg er utrolig ked af at det er endt sådan her med ham, men han fortjener ikke at lide mere for min skyld.

 
 
 
 
 
 
Stamtavle Google
ID: 9501273
208333199501273
F:
DVE 276
(DV DK)
M: Monika Madonna
RDS 5248
(DV DK)
MF:
DH 290
(DV DK)
Dressur: LA-klasser
 
Temperament: Rolig
Trafiksikker: Komplet
Transport:
Stamtavle
Senest rettet 05 maj 2009 kl. 08:28, og har været vist 981 gange.
Stamtavle

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider