Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

Du kan her give din kommentar til nyheden:

Farenheit kastreret


Gestüt Tannenhofs 12-årige hanoveraner avlshingst Farenheit er af velfærdsmæssige årsager blevet kastreret, og skal med Anja Plönzke i sadlen fremadrettet alene hellige sig sporten. Avlere vil fremadrettet alene kunne rekvirere frostsæd

 

Kastreret avlshingst skal hellige sig sporten

Hanoveranerhingsten Farenheit (e. Fiedertanz/ De Niro /Noble Roi xx), der ejes af Gestüt Tannenhof og er staldens top Grand Prix hest, er blevet kastreret. Han var efterhånden blevet lidt for hingsteagtig til at have både en sideløbende avls og dressurkarriere, og det er nu besluttet at det er dressurvejen der skal udgøre fremtiden for den 12-årige hanoveraner.

 

Farenheit er avlet af Andrea Heitmann og blev efter sin kåring i det tyske hanoveranerforbund i 2019 solgt til gestüt Tannenhof, hvor han har stået til avlsbenyttelse lige siden. Han gik sin 70-dages test i Adelheidsdorf i 2010, hvor han blev nummer tre med 126,84 point.

 

[[outstream]]

 

Rides af Anja Plönzke

Han blev indledningsvist redet af Nicole Teichmann og Lena Waldmann, mens Anja Plönzke red ham en kort overgang i 2012. i 2014 overtog Tannenhof's nye chefberider Leif Hamberger ridningen af hingsten, og han red Farenheit op til Grand Prix niveau. Hamberger red bl.a. hingsten i Nürnberger Burgpokal finalen i 2015. Anja Plönzke overtog herefter igen ridningen i 2017, da Hamberger forlod Tannenhof, og hun har redet ham siden, og forventes at ride ham fremadrettet

 

Kastreret af velfærdsmæssige årsager

"Vi var nød til at beslutte os for at vælge mellem en avlskarierre eller en karriere i sporten for ham, af hensyn til hestens velfærd" beretter Farenheits rytter Anja Plönzke til Eurodressage.

"Han blev alt for hingstet. Det blev vanskeligt for ham når han var ude til konkurrencer. Han var meget urolig på boks, fik ikke tilstrækkeligt med hvile og tænkte kun på at bedække. Vi tappede en masse sæd fra ham før han blev kastreret, således at avlerne fortsat kan benytte ham. Vi er klar over at et er lidt vanskeligere at benytte frostsæd en frisk sæd, men det var af hensyn til hesten at vi besluttede at kastrere ham.

 

Det kan tage op til seks måneder for at falde til ro

Og om Farenheits fremtid som dressurvallak og hvor lang tid der går før han forventes at falde til ro, tilføjer Anja Plönzke:

 

"Veterinærerne har oplyst at det kan tage op til et halvt år før en hingst der er blevet kastreret i en sen alder, falder mere til ro. Jeg ser frem til vores næste konkurrence for at se hvordan det vil gå."

 

Avlere der fremadrettet vil benytte Farenheit til avl, skal således indstille sig på, at de alene kan rekvire frostsæd, fra den nu kastrerede hanoveranerhingst.

 

Billede

 

Gestüt Tannenhofs 12-årige havoveraner avlshingst Farenheit er af velfærdsmæssige årsager blevet kastreret, og skal med Anja Plönzke i sadlen fremadrettet alene hellige sig sporten. Avlere vil fremadrettet alene kunne rekvirere frostsædNyt indlæg (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider