Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

Du kan her give din kommentar til nyheden:

Guld igen til 7-årige D'Avie!


7-års UVM finalen havde dansk islæt i både guld, sølv og bronze, da D'Avie for anden gang verdensmesterskabet i 7-års klassen med Severo Juardo Lopez i sadlen, i tæt opløb med DV-hingsten Hesselhøjs Donkey Boy med Jan Møller i sadlen, og med den delvist danskejede Total Hope på bronzepladsen

 

7-års finale med stor dansk indflydelse

'The grand finale' ved de årlige UVM konkurrencer, er siden den blev indført været den afsluttende 7-års finale, der altid er seværdig. Den satte også punktum på dette års UVM i Ermelo i Holland, sidst på søndagen. Denne klasse bød ligeledes på en høj grad af dansk indslag, til stor glæde for den samlede danske lejr.

 

Guld igen til D'Avie

Den i Danmark herboende spanske rytter Severo Juardo Lopez og ridende for Helstrand Dressage genvandt på hanoveraneren Davie (e. Don Juan de Hus / Londonderry) hingstens verdensmestertitel der hermed sikrede sin ejer Andreas Helgstrand endnu en UVM-guldmedalje til den efterhånden store imponerende samling.

 

[[outstream]]

 

Forud herfor havde den danske guldmedaljehingst Hesselhøj Donkey Boy (e. ERA Dancine Hit / Milan), ellers leveret et imponerende ridt med Jan Møller Christensen og havde lagt sig overbevisende på førerpositionen i klassen, så stemningen var intens, da D'Avie kom på banen, både på banen og på tilskuerrækkerne.

 

Severo Jurado Lopez, der besidder en imponerende fornemmelse af de heste han rider, og er garvet selvom barren er sat højt, måtte derfor præstere ikke mindre end det perfekte, for at være sikker på at genvinde D'Avies verdensmesterskabstitel. Det gjorde de. De gennemførte et stort set perfekt disponeret ridt, der var både kraftfuldt, præcist og overbevisende.

 

Dommerne belønnede ridtet med en samlet score på 85,107 %, og det blev både til et 10-tal for galop og 9,5 for kapacitet. Selve programmet blev belønnet med 77,214 %, hvilket var klassens højeste. Hermed passerede de den danske guldmedaljehingst Donkey Boy, som måtte se sig henvist til sølvmedaljen.

 

Fejl i galoppen koster Donkey Boy dyrt

Jan Møller Christensen, der er Hesselhøj Donkey Boys faste rytter, havde ellers sammen med den danske guldmedaljehingst, der er opdrættet af Dorthe & Hans Jørgen Hoeck, leverede et virkeligt pragtprogram, når der ses bort fra en dyr fejl i galopprogrammet, der formentlig kom til at koste dem guldmedaljen. Samlet opnåede de nemlig en højere sum på kvalitetskaraktererne end D'Avie, og Donkey Boy blev som den eneste hest i 7-års finalen belønnet med hele to maxkarakterer, nemlig rene 10-taller i skridt og for kapacitet.

 

Bedømmelseskarakterene gav en sum på 94,4, men programscoren på 75,643 trak det samlede resultat ned på 85,021, og hermed kunne Donkey Boy ikke fastholde sin sejrskurs, men blev henvist til en hæderfuld sølvmedalje. Virkelig godt kæmpet af den rene danske ekvipage, der med sikkerhed har en lysende fremtid foran sig.

 

Bronze til den devlist danskejede Total Hope

Tidligere i konkurrencen havde avlsmæssigt hype-omsuste sorte oldenburgerhingst Total Hope (e. Totilas/ Blue Hors Don Schufro) været på banen. Hingsten har som bekendt nydt stor interesse, idet han er direkte afkom via embryo overførsel fra Isabell Werths top-hest og i mange måneder verdensranlistens nr 1 Weihegold, og har den lige så hypede Gribaldi Søn Totilas som far. Hingsten ejes i dag i fællesskab mellem tyske Paul Schockemöhle i fællesskab med deres faste samarbejdspartner HP Horses, der er ejet af den danske ejendomsmægler Lone Bøgh Henriksen.

 

Total Hope rides af norske Isabel Freese, der her i 7-årsfinalen måske startede programmet knapt så overbevisende, men red sig tilbage i programmet. Hingsten blev belønnet med finalens første 10-tal, som blev givet for en super rummelig og dejlig op ad bakke galop, og fik bl.a. 9.5 for fremtidsperspektiv.og 9,2 for trav. Samlet opnåede ekvipagen 84,250 %, der slutteligt rakte til en bronzemedalje.

 

Flot Dansk UVM

Set med danske øjne, har UVM i Ermelo 2019 været endnu et succesfuldt resultat for Dansk Varmblod, og tilsvarende endnu et år med stor succes for Helgstrand Dressage.

 

Der har været DV heste med i medaljerækkerne ved alle tre årgange og Helgstrand Dressage har tilsvarende vundet medaljer ved alle tre UVM finaler, og har tillige vunder finalen i den nye 4-års klasse.

 

I 7-års finaleklassen var der tillige, enten dansk avl, dansk ejerskab og/eller danske ryttere på samtlige tre medaljer - hvilken en 'grand finale' for årets verdensmesterskab for ungheste - en god måde som dansker at slutte nogle fantastiske dage i dressurens tegn.

 

Se det samlede resultat fra 7-års finaleklassen her

 

Billede

 

7-års UVM finalen havde dansk islæt i både guld, sølv og bronze, da D'Avie for anden gang verdensmesterskabet i 7-års klassen med Severo Juardo Lopez i sadlen, i tæt opløb med DV-hingsten Hesselhøjs Donkey Boy med Jan Møller i sadlen, og med den delvist danskejede Total Hope på bronzepladsen. Her ses D'Avie med Severo Juardo Lopez i sadlen (Foto: Helgstrand Dressage)Nyt indlæg (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider