Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

Du kan her give din kommentar til nyheden:

DM i dressur i weekenden


For første gang nogensinde skal DM i dressur afvikles hos Helgstrand Academy i Uggerhalne. Regerende mester for seniorer, Cathrine Dufour, forsvarer titlen på sit unge håb 9-årige Bohemian

 

DM i dressur

Der er noget på spil, når seniorerne i den kommende weekend skal ride om det prestigefyldte DM-trofæ i dressur. Det er sidste gang, de bedste dressurryttere er i direkte konkurrence inden EM i Rotterdam i august, og landstræner Nathalie zu Sayn Wittgenstein har derfor stadig mulighed for at ændre holdsammensætningen.

 

DM i dressur bliver for første gang nogensinde afviklet hos Helgstrand Academy i Uggerhalne, og det er ikke kun seniorerne, der skal i ilden, det samme skal U25 og pararyttere.

"Samtidig har vi valgt at åbne lavere klasser, fordi vi gerne vil give den helt almindelige rytter mulighed for at ride sammen med de allerbedste under forhold, de normalt ikke oplever. Det giver god erfaring og er med til at højde niveauet i dressursporten", siger Jens Trabjerg, som sammen med Andreas Helgstrand står bag Equitour Denmark, der arrangerer stævnet.

 

[[outstream]]

 

De unges tur

Stævnet bliver afviklet i Pinsen, og der vil hver dag være dressur på tre baner. Højdepunktet bliver DM for seniorer, hvor det danske hold, der vandt Nations Cup i forrige weekend, alle har meldt deres ankomst men nu skal sætte holdånden til side for en kort bemærkning.

Cathrine Dufour har de seneste tre år vundet DM på Atterupgårds Cassidy, men i år har hun valgt at forsvare titlen på sit unge håb, 9-årige Bohemian, som hun red ved Nations Cup afdelingen i Uggerhalne.

"Cassidy er ved at være en ældre hest, og det er hårdt for ham at være til stævne i fire dage. Nu må de unge få chancen, og jeg håber, at Bohemian holder tungen lige i munden, om man så må sige, og bevarer de gode takter fra Nations Cup", siger Cathrine Dufour.

 

Helgstrand-debutanter

DM bliver afviklet i tre afdelinger, og 25 rider de første to dage i henholdsvis Grand Prix og Grandprix Special, mens kun 15 går videre til søndagens finale i Kür.

På startlisten er der i år en debutant, nemlig 43-årige Marianne Helgstrand og Lollipop 126.

"I 25 år har jeg fulgt min mand, Andreas, på sidelinjen, og tænkt: Gid det var mig. Det er derfor lidt af en pigedrøm, der går i opfyldelse", fortæller Marianne Helgstrand, som i forrige weekend debuterede med Lollipop i Grand Prix og Grand Prix Special - og vandt begge klasser.

 

På startlisten over U25 ryttere er stortalentet Victoria E. Vallentin og Ludwig der Sonnekönig 2, Uggerhalne Rideklub, som har vundet en lang række internationale mesterskaber og senere på sommeren er udtaget til Nordisk Mesterskab.

Et andet talent, Alexander Yde Helgstrand, stiller ligesom sin mor for første gang op ved DM men dog i juniorrækkerne med Grevens SaVa. Parret er udtaget til Nordisk Mesterskab.

 

Det vindende hold fra Nations Cup som også skal ride DM:

  • Cathrine Dufour, Bohemian
  • Daniel Bachmann Andersen, Blue Hors Zack
  • Daniel Bachmann Andersen, Blue Hors Don Olymbrio
  • Agnete Kirk Thinggard, Jojo AZ
  • Carina Cassøe Krüth, May-Day Graftebjerg

 

Praktisk info:

DM bliver afviklet hos Helgstrand Dressage, Grindstedvej 54, Uggerhalne.

Se mere om stævnet her

Se startlister her

 

Billede

 

For første gang nogensinde skal DM i dressur afvikles hos Helgstrand Academy i Uggerhalne. Regerende mester for seniorer, Cathrine Dufour, forsvarer titlen på sit unge håb 9-årige BohemianNyt indlæg (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider