Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

Du kan her give din kommentar til nyheden:

Nikanorava suspenderet for medicinsk doping


Den russiske Grand Prix rytter Ala Nikanorava's heste er testet positiv for medicinsk dobin og konsekvensen er, at hun foreløbigt er suspenderet fra konkurrencedeltagelse inder FEI for to måneder. Det er vigtigt at alle der rider konkurrencer har styr på reglerne

 

Positiv i doping kontrol

Testen viste at Vaksayd var positiv for stofferne Oxyphenbutazone, Phenylbutazone and Dexamethasone, der er med på FEI's officielle dopingliste over kontrollerede medicinske stoffer.

 

Reglerne foreskriver at der godt kan anvendes visse medicinske stoffer I behandlingsøjemed, men disse stoffer skal være ude af kroppen på hesten, på det tidspunkt, hvor hesten deltager I konkurrencer. Dette var altså ikke tilfældet her.

 

Mulighed for at appelere

FEI tiltrådte suspensionen af Kikanarava den 30. oktober og Nikanorava har mulighed for at appellere dommen.

 

Vær opmærksom på reglerne

Eksemplet med den russiske rytter viser, hvor vigtigt det er at have styr på doping reglerne og hvilke medicin der benyttes hvornår, når du rider konkurrencer under FEI. Det er meget let også uintentioneret, at komme til at ride på en hest der falder for dopingkontrollen, hvis den har fået medicin der er godkendt til medicinsk brug, men som kan spores på konkurrencetidspunktet. Vær derfor sikker på at du har styr på reglerne, konsulterer din dyrlæge og sikrer dig at midlerne er ude af hestens system, inden du stiller op i en konkurrence.

 

Du kan læse mere om doppingreglerne på FEI's hjemmeside her.

Læs mere om reglerne her

 

Billede

 

Den russiske Grand Prix rytter Ala Nikanorava's heste er testet positiv for medicinsk dobin og konsekvensen er, at hun foreløbigt er suspenderet fra konkurrencedeltagelse inder FEI for to måneder (Foto: FEI)Nyt indlæg (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider