Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

Du kan her give din kommentar til nyheden:

Helgstrand Dressage har vokseværk


Det går stærkt i Helgstrand koncernen. Helgstrand har nu etableret sig i Tyskland på det centrale Sudenhof i Oldenburg med erfarne hestefolk. Andreas Helgstrand har tillige udpeget de første hingste, der skal tage turen til Tyskland, og virksomheden har tilmeldt et rekord stort antal hingstekandidater til Hingstekåringen i Herning i år 2018

 

Vokseværk

Helgstrand Dressage har været veletableret i Danmark i en årrække, og har som bekendt fået vokseværk og ekspanderer stort ud over landets grænser. For nylig blev det til etablering med en salgsstald i USA's hestemekka i Wellington, Florida, og kort tid herefter blev der taget hul på endnu en knupskydning, nemlig etablering af en ny avls- og salgsstald i Tyskland.

 

Åbnet i Tyskland

Første februar åbnede så den nye Helgstrand salgsstald i Tyskland: Helgstrand Hengste Germany, som virksomhedens tyske salgsafdeling hedder, kommer til at høre hjemme på Sudenhof, som er ideelt placeret i trekanten mellem de tre avlshøjborge: Westfalien, Oldenburg og Hanover.

 

Sudenhof er allerede kendt blandt avlere og ryttere, da der i forvejen drives hesteforretninger og avl fra stedet af Dr Ulf Möller og hustru Eva, hvilket formentlig vil være med til at give Helgstrands hastigt ekspanderende forretning vind i sejlene fra start af på det tyske marked.

 

[[outstream]]

 

Alieret sig med erfarne folk

Udover ægteparret Möller har Helgstrand allieret sig med Michael Schmidt og Hake Ostermann.

 

Michael Schmidt har mere end 30 års erfaring i branchen og har tidligere styret avlsstationen Warendorf, hvorefter han har været selvstændig avlsformidler i mere end 18 år i Lippetal. Efterfølgende har han været direktør på Gestut Peterhof, hvor han bl.a. har haft den tredobbelte verdensmester Sezuan stående.

 

Hake Ostermann er ligeledes hyret ind til Helgstrands nye forretning som konsulent, og skal agere som støtte til avlere med valg af hingste. Til trods for sin unge alder, er han en meget erfaren herre. Han fik sin grundtræning på station Kathmann, og har arbejdet med Jens Meyer og for Dressage Performance Centre i Lodbergen, ligeledes som konsulent.

 

De første hingste er udvalgt

Nu har Andreas Helgstrand tillige besluttet sig for hvilke hingste der i første omgang skal med til Tyskland. Hingstene bliver:

  • Quarterhit (e. Quartergold / Sandro Hit)
  • Valverde (e. Vitalis / Ampere)

Rekord antal hingste til Herning

Ikke nok med det, for der skal som sagt også varerne i butikken. Det ved de alle sammen godt, og hvad er bedre end selv at producere varene.

 

Helstrand Dressage har derfor også annonceret at de vil fremvise hele 23 potentielle hingstekandidater ved den kommende Dansk Varmblods kåring i Herning i marts, hvilket vil være en absolut rekord for hingstekåringen fra en enkelt udbyder. Mon ikke af de lovende hingsteemner formår at smutte igennem nåleøjet, og senere vil tage turen til Tyskland? Det vil tiden vise.

 

Billede

 

Det går stærkt i Helgstrand koncernen. Helstrand har nu etableret sig i Tyskland på det centrale Sudenhof i Oldenburg med erfarne hestefolk. Andreas Helgstrand har allerede udpeget de første hingste, der skal tage turen til Tyskland, og tillige tilmeldt et rekord stort antal hingstekandidater til Hingstekåringen i Herning i år 2018. (Foto: Arkivfoto)

 Nyt indlæg (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider