Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

Du kan her give din kommentar til nyheden:

Nyt kværke tilfælde på Nordsjælland


Ridecenteret Slettebjerggaard i Hundested på Nordsjælland har fået konstateret kværke og skal derfor i isolation. Der har den seneste tidværet meldt om flere kværketilfælde rundt om i landet, Der er tillige mistanke om at også Rebild Sportsrideklub i Nordjylland har kværke, men her afventes der svar på prøven

 

Udbrud af kværke på Slettebjerggaard i Hundested

Den frygtede og meget smittefarlige kværke, som er forårsaget af bakterienstreptococcus equi, har den seneste tid været i udbrud forskellige steder landet over. Nu er der konstateret kværke i endnu en stald på Nordsjælland, nemlig på Ridecenteret Slettebjerggaard, der ligger i Hundested.

 

Foreløbigt er der kun konstateret kværke i udbrud hos en enkelt hest, der står med feber og snot, men da kværke smitter både via luftveje og direkte overførsel, så skal alle heste i stalden isoleres og overvåges. Det betyder Det betyder, at ingen fremmede heste må være på stedet, og at ingen af staldens heste må forlade stedet.

 

Isolation for begrænsning af smitte

Da kværke virus også overføres let til mennesker, som kan bære smitten videre til andre hestesteder, er der brug for streng disciplin omkring hygiejne for de personer der tilser hestene, og i det hele taget begrænse adgangen for udefrakommende. Derfor har ridecenteret besluttet, at det alene er ejere til heste opstaldet på stedet, der må komme på Slettebjerggaard og i øvrigt underlægge sig de skærpede forhold der er påkrævet i karantæneperioden, indtil stedet igen er erklæret ude af karantæne. Det kræves desuden af alle opstaldere, at de tager temperatur på deres heste og sender en sms til stedet ejer om dette.

 

Rebild Sportsrideklub under mistanke

Rebild Sportsrideklub i Nordjylland har mistanke om kværke. Som forebyggende foranstaltning har rideklubben i samråd med Dansk Ride Forbund derfor valgt at isolere stalden, således at ingen heste må forlade området, og ingen fremmede må komme ind. Der er taget prøver på stedet, som først skal dyrkes, og resultatet forventes at ligge klar fredag den 26. januar, hvor det vil kunne be- eller afkræftes, om der er tale om kværke. Der er med andre ord ikke konstateret kværke endnu, men mistanken er der, og rideklubben ønsker at begrænse evt. følger, såfremt prøven kommer tilbage positiv, og tager derfor ingen chancer for at risikere at sprede smitten.

 

Du kan læse mere om kværke her og her

 

Billede

 

Ridecenteret Slettebjerggaard i Hundested på Nordsjælland har fået konstateret kværke og skal derfor i isolation. Der har den seneste tidværet meldt om flere kværketilfælde rundt om i landet, Billedet viser en hest med kværkebylder, der endnu ikke er sprunget (Foto: Arkivfoto)Nyt indlæg (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider