Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

Du kan her give din kommentar til nyheden:

Emil Hallundbæk 3'er i CSI3* GP i Herning!


Lørdag aften i Boxen var i aften lig med Grand Prix tid. Den 3* Grand Prix gik af stablen kl 18.30. Hele 12 ryttere ud af det 40 ryttere store felt var danskere, og det gjorde det overordnet rigtig godt. Publikum var mødt talstærkt op, og hvis publikums stemning kunne bære rytterne over springene, så var alle de danske ryttere gået fejlfrit.
I alt 10 ryttere skulle mødes i en spændende omspringning - det var de 10 bedste ryttere på samlet fejl og tid.


Banen var af passende sværhedsgrad for niveauet, men der var ikke tvivl om at Bo Bak Andersen havde sørget for at rytterne skulle arbejde for at få den vigtige fejlfrie runde. Især det buede spor ned til trekombinationen, der stod langs tribunen nedenfor dommertårnet, gav mange problemer - her var der valgfrihed mellem 6 og 7 galopspring, men man skulle være besluttet for hvad man gjorde helt fra start af når man landede efter springet før trekombinationen. Forholdsvis mange ryttere valgte at ride ud af banen, efter de havde fået problemer i trekombinationen - i flere tilfælde et klogt valgt, for at spare hesten for dårligere oplevelser i kombinationer for eventuelle problemer i fremtiden.

Første danske rytter på banen i hovedrunden var Robin Grauff-Jacobsen med Chassé. Chassé plejer at springe godt på springene, men i dag var ikke dagen, og parret endte med 17 fejl.

Klassen tredje rytter var endnu en dansker - det var Søren Pedersen, og det lykkedes ham at ride fejlfrit til publikums store jubel! Dog var der ikke tvivl om at publikum fik lidt nerver på da Søren var på vej igennem trekombinationen - men det gik. Som klassen skred frem, skulle det vise sig at den trekombination skulle give publikum mange nerver på.

Næste danske rytter blev budt velkommen med store klapsalver - det var Thomas Sandgaard med Amarone. Der blev redet en meget sikker tur, og der blev nærmest ikke ramt en bom undervejs. Han kom også godt ind i trekombinationen, men alligevel trillede bagkanten på b'eren i trekombinationen ud af holderne - så desværre 4 fejl til Thomas og dermed formentlig sikkert ude af omspringningen.

Næste dansker var Christina Nielsen, der debuterede i sin første CSI*3 GP med Griffin 16. Det blev redet næsten forbavsende godt rundt af Christina - dog blev hun også halvt hjulpet af publikum, da de nærmest bar hende igennem trekombinationen, efter hun var faretruende tæt på bagkanten på b'eren og tæt på c'eren. Men det lykkedes at komme fejlfrit igennem, og Christina kunne ride ud af banen til et stående bifald.

Maria Hjorth Frederiksen red en super tur på sin superhoppe Dublé - hun havde dog heldet med sig på vej ind i dobbeltspringet. Heldet havde hun også med sig i trekombinationen. På vej ned til trekombinationen så det ud som om, at hun ombestemte sig hvor hvor mange galopspring hun ville have - først lignede det at hun ville ride 6 galopspring, men halvvejs igennem det buede spor trak hun det 7 galopspring ind. Den manøvre var indtil nu ikke gået godt for nogen andre, men når man sidder på en hest med så meget kvalitet som Dublé, så kan man godt tillade sig at komme dårligt ind i en trekombination på halvanden meter. Desværre faldt forkanten på okseren efter trekombinationen, der var banens næstsidste spring. Dermed kom hun i mål med 4 fejl, men med den hurtigste tid. Det placerede hende til sidst på den utaknemmelige 11. plads, hvor hun altså ikke fik lov til at vise hvad hun kunne i omspringningen.

Michael Aabo var næste dansker med It's The Senator - også her blev også Michael nærmest båret igennem trekombiationen af publiku. Men men men da han kom igennem mål, forstod man ikke hvorfor jinglen ikke blev spillet, og da man kiggede op på skærmen, kunne man se at det var blevet en rigtig ærgerlig tidsfejl.

Stine Cassøe var næste dansker med Conchillo. De fik en unødvendig og dermed ærgerlig bom på tredje spring. Oveni kom også en tidsfejl, og deres runde sluttede med 5 fejl.

Flere danskere kom lige i rap af hinanden, og rytteren efter Stine var Linnea Ericsson-Carey med Boomerang. Desværre var dagens runde ikke deres bedste runde - efter to lette nedslag på spring nr. 8 og 10 sluttede de med 8 fejl.

Næste rytter var Zascha Nygaard Andreasen, og hun red en formidabel flot tur og sørme om hun ikke også red fejlfrit til publikums store jubel!

Næste rytter fra Danmark var Jessica Toelstang med Bjerglunds Campari. Parret var fejlfri frem til trekombinationen, men overraskende nok så trak Campari et stop på b'eren i trekombinationen. I andet forsøg ville Campari stadig ikke være med, og parret udgik - rigtigt ærgerligt, da det havde været så fin en tur indtil da.

Endnu en dansker fik redet en fantastisk flot og fejlfri tur. Det var Emil Hallundbæk på Chalisco, som lignede sikkerheden selv hele vejen rundt. Når man og efter den tur så man frem til deres omspringning!

Lars Bak Andersen var sidste danske - og klassens tredjesidste - rytter på banen med Arcado L. Desværre fik de forkanten på b'eren i trekombinationen, og deres chance for en omspringning var tabt.

 

Omspringning

Michael Aabo var den første rytter i omspringningen, og med sig havde han 1 tidsfejl. Han red i et godt grundtempo, men ikke i nærheden af en tid som der formentlig skulle til for at vinde runden. Men den var fejlfri, og han ville nu være foran alle der måtte rive en bom med sin ene tidsfejl fra første runde.

Legenden Rolf-Göran Bengtsson var nr. 2 i omspringning med Crunch. Han havde også sin ene tidsfejl fra første runde med sig ind. Der blev redet i nogenlunde samme tempo som Michael, men Rolf er jo mester i at lave vendinger, og det gjorde han også rundt i denne omspringning. Han var 4 sekunder hurtigere end Michael, og han lagde sig i spidsen. Nu var spørgsmålet så bare om resten af rytterne red banen fejlfrit, da resten af rytterne alle havde nul fejl med sig.

Det var Hendrik-Jan Schuttert der med Balboa HS var tredje rytter i omspringningen. Han havde lidt mere på spil ift. dem der havde 1 tidsfejl, men udspringet af dobbeltspringet (tidligere trekombination) samt den næstsidste fejl. Med de 8 fejl var han på en foreløbig 3. plads og var kommet i mål i tiden 39,94 sek.

Endnu en dansker kom nu på banen. Nu var det tid til Søren Pedersen, og han lagde godt ud med et højt tempo og gode vendinger - der var ikke tvivl om at han ville vinde. Men allerede bagkanten på omspringningens 2. spring faldt, men Søren holdt tempoet - han kom i mål i tiden 39,18 sek og de 4 fejl.

Så blev det tid til en tysker - Hans Thorben Rüder med Compagnon 9. Der var heller ikke tvivl om at han godt kunne tænke sig at ligge i spidsen af klassen, og med et højt tempo og snævre vendinger gjorde han et forsøg. Men også her faldt udspringet af dobbeltspringet, og med 4 fejl i tiden 41.05 sek så var det ikke nok til at lægge sig i spidsen. Det begyndte efterhånden at vise sig at den ene tidsfejl de to første ryttere havde, gjorde at de ikke havde haft pres til at ride stærkt og derfor kunne ride roligt rundt.

Næste danske rytter ville også gerne ride stærkt - men den forkerte afstand blev valgt hen til omspringningens andet spring, og der faldt en forkant. Det så sikkert ud, men samme nummer blev der lavet til omspringningens sidste spring, en denne gang var Chameur ikke med på at sætte af. I stedet blev det til et stop, og Zascha valgte at ride spring 1 igen og dermed opgive.

Så blev det tid til endnu en dansker. Første CSI3* GP nogensinde for parret, men også her ville man gerne holde et godt tempo. Rigtigt stærkt blev der dog ikke redet, men med kun 3 ryttere efter hende kunne en nulrunde betyde rigtigt meget - men NEEEJ blev der råbt hele vejen rundt på tribunen, da hun rev forkanten på det sidste spring efter en ellers sikker omspringning!

Sidste danske chance for en sejr lå nu på Emil Hallundbæks skuldre. Han kom stort ind i dobbeltspringet, men Chalisco er hurtig på benene og kom fejlfrit ud over udspringet. Stor afstand blev der også ramt på den næstsidste, men også her rakte Chalisco sig for at komme fejlfrit over. Galoppen blev øget til den sidste, og igen blev der ramt en stor afstand - men de kom fejlfrit og det i tiden 41,29 sek! Med kun to ryttere tilbage var der nu en sikker 3. plads på danske hænder.

Sven Fehnl red bare en endnu bedre runde, med mere snævre vendinger og højere fart, og med en tid på 37,47 sek så lagde Sven sig direkte i spidsen af denne Grand Prix.

Så var der kun en rytter tilbage til at ændre rækkefølgen. Det var Holger Wulschner med BSC Skipper, og her var der vist ikke tvivl om at han ville vinde. På de første 4 spring var han uden tvivl foran med tiden, men rundt til de sidste var han lidt langsommere end Sven - men det var nok, da han krydsede målstregen i tiden 37,23 sek, under et halvt sekund hurtigere end Sven!

Det betød at 1. og 2. pladsen var besat af tyskerne Holger Wulschner og Sven Fehnl, men tredjepladsen gik til danske Emil Hallundbæk!

 

Billede

Emil Hallundbæk og Chalisco i dagens CSI 3* GP. Foto: jp-photo.dk



Nyt indlæg (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider