Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Produkter og leverandører

 Sarkoider og foder
Forfatter: 
Dato:  23-10-2018 10:50

Hej,

 

Jeg ville lige dele mine erfaringer med sarkoider og foder.

 

Sidste forår købte jeg en 10-årig hoppe, der lige siden føl havde haft en sarkoid på det ene bagben. Sarkoiden sidder ikke, så den generer.

 

Hos den gamle ejer:

Sarkoiden er med mellemrum vokset udad og derpå blevet snøret af. Den er forsøgt fjernet uden held. Den er smurt med blodrodssalve (giftigt), som har hjulpet lidt på overfladen af sarkoiden. Udbredelsen har været den samme altid.

 

Efter jeg overtog hesten:

Jeg ville forsøge at hjælpe gennem fodring, så jeg fjernede al stivelse fra foderplanen og gav tilskud til at støtte immunforsvaret. Det viste sig, at hesten var så kræsen, at det kun var få fodermidler, den ville æde, og den levnede ofte.

I foråret 2018 forsøgte jeg med en særlig kur fra Dr. Weyrauch (en tysk dyrlæge, der har specialiseret sig i mineraltilskud m.m. af utroligt høj kvalitet samt afhjælpning af mange lidelser inkl. sarkoider ved hjælp af en særlig sammensat mineral- og urtekur), bestående af et heldækkende mineraltiskud, ekstra mangan og urter til understøttelse af leveren. Kuren kostede mig 1.800 kr. om måneden, og da jeg efter 3 måneder kun havde set en mindre ændring i sarkoiden (den var meget rød og blodig, glat på overfladen i stedet for små buler), stoppede jeg kuren igen. Jeg ved godt, at jeg burde være kørt videre i yderligere 3 måneder, før jeg kunne være sikker på, om den ville gøre gavn, men det var ganske enkelt for dyrt for mig.

På det tidspunkt kom min hest i træning et sted, hvor man fodrede med 3 produkter fra Nordic Horse, som min hest fik i cirka 4 måneder. Langt om længe havde min hest fundet et foder, den elskede, og derfor indhentede jeg en foderplan fra Nordic Horse, beregnet på en hest med sarkoider. Foderet jeg skulle bruge hedder Gastric Zero, og det har den fået, siden jeg fik den hjem for 3 uger siden. Den elsker fortsat sig foder og har aldrig slikket krybben i den grad, som den gør nu!

Sarkoiden er krympet en smule siden foråret (desværre har jeg ikke målt den, da jeg startede mit forsøg, men jeg er ikke i tvivl), den er yderst sjældent blodig, det virker som om hesten har fået mere følsomhed i området igen (før var den ufølsom, nu elsker den at blive kløet rundt om sarkoiden), og kanterne af sarkoiden ser helt anderledes ud, som om sarkoiden lige så stille dør fra kanten og indad. Det er mine meget subjektive observationer, men jeg tager jævnligt billeder, som jeg sammenligner, og jeg er meget spændt på at se, hvordan det ser ud, når hesten har fået dette foder i et år!

 

Jeg ville lige dele mine foreløbige erfaringer, hvis der nu sidder andre derude bag skærmen og ikke rigtig kan finde en vej frem. Jeg skal nok opdatere tråden, når jeg kommer længere i forløbet.

 

MVH

Jette


Nu med rød hoppe!

Og stadig synes jeg, at:

Rigtige piger rider military!

1
0
Svar på denne tråd
 
 Lyder spændende
Forfatter: 
Dato:  25-10-2018 10:50

Det lyder rigtig spændende, hold os endelig opdateret :)

 

Jeg har ingen personlige erfaringer med sarcoider, men kender da nogen, som bøvler en del, og som prøver alle mulige tiltag.

 

Hilsen Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt


www.sadelrummet.dk

0
1
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider