Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Røgt og pleje

 Økonomi og tidsforbrug ved egen hest
Forfatter: 
Dato:  14-11-2017 10:43

Hej hesteejere :)

Nu hvor jeg endelig er færdiguddannet og forhåbentlig snart i arbejde, tænker jeg, at tiden nærmer sig, hvor jeg skal have min egen hest. Jeg har ret stor erfaring og mener at have et realistisk billede af, hvad det kræver, men jeg vil simpelthen ikke byde hverken mig selv eller hesten (eller den tidligere ejer) at være nødt til at sælge igen, fordi økonomien eller overskuddet alligevel ikke var til det. Derfor vil jeg meget gerne høre om jeres erfaringer :)

1. Hvad koster det jer at have en hest (ud over opstaldning, som selvfølgelig varierer meget)? Her tænker jeg særligt på faste udgifter til foder, dyrlæge og smed, men vil også meget gerne høre et bud på, hvad I har sat af til uventede udgifter - selvom det selvfølgelig er meget svært at sætte et beløb på!

2. Hvor meget tid bruger I på jeres hest? Kan I godt få hverdagen til at hænge sammen? Her tænker jeg især på, at jeg har en kæreste, der ikke er specielt hesteinteresseret, og at der måske nogle år ude i fremtiden kommer børn til. Planen er, at vi en dag skal have et sted, hvor vi kan have hesten stående hjemme, men de første par år er det desværre nødt til at være hestepension.

 

Håber, I har nogle gode svar og råd :)

2
0
Svar på denne tråd
 
 hesteejer
Forfatter: 
Dato:  14-11-2017 10:50

At være hesteejer er ikke billigt

 

jeg sætter månedligt 2-3000 af oveni min staldleje

Det dækker: smed (hver 6 uge) krybbefoder og div tilskud, dyrlæge regninger adhoc.

 

Derudover så kommer der ihvertfald

 

Forsikring - ansvar-, liv/uanvendelighed-, sygdomsforsikring pris afhænger af hestens pris og hvad du vil have af dækning

 

Undervisning, stævner, transport

 

Udstyr - og jævnligt besøg af sadelmager

 

Hilsen Anne


nu tilbage som "sandkasserytter"

0
0
Svar på denne tråd
 
 priser
Forfatter: 
Dato:  14-11-2017 20:54

Priserne varriere meget fra hvor du har hest og hvilken type hest du vælger.. Er i øvrigt noget man ikke skal regne ud..

 

Mine koster af faste udgifter ca. pr mdr:

Opstaldning på selvpas rideskole 1500

Foder 400

Wrap 400

Smed 1200 hver 6-8 uge

 

ca 2900 pr måned og det er pr hest, jeg har 2..

 

Oveni kommer forsikring, faste dyrlægeudgifter, undervisning, stævner, udstyr og diverse. Nu lukker jeg selv ind og ud fra fold, men mange af mine staldkammerater betaler det oveni.

Jeg har også en større bil end jeg havde haft hvis ikke jeg havde hest, så jeg kan komme til og fra undervisning, stævner, i skoven osv. Den er dyrere i forsikring og køre kortere på literen. Dertil kommer trailer..

 

Hvor dyr forskikring er, er meget induviduelt alt efter hvad du vælger mht dækning.

 

Fordelt på det sidste 1½ år har jeg oveni nok langt omkring 50000 ved dyrlægen pga skader, har dog fået en del tilbage fra forsikringen, men hesten har nu nået sit max så fremover dækker de ikke den skade..

 

Det er dyrt at have hest, jeg vil ikke regne hvor meget de koster mig. For mig er hestene ikke et tilvalg, de er en livsstil.. Tilgengæld bruger jeg heller ikke penge på ret meget andet. Spiser billigt og nyt tøj, byture osv er fravalgt.

 

Af samme årsag kan det nok ikke sammelignes hvordan jeg får tid, jeg er aftenvagt og har tiden i stalden inden jeg skal på job. Bruger nok ca 5 timer i stalden hver dag, på fridage mere..

 

Der er mange måder at have hest på. Både mht priser og tidsforbrug. Er det selvpas eller fuldpas har også meget at sige..

 

De kære dyr er dyre og tidskrævende, og hver eneste krone og minut i stalden værd :)


Mvh Stinne c",)

 

Dressage is dancing with my best friend...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tak for svar
Forfatter: 
Dato:  15-11-2017 08:37

Tak for svar, begge to! Jeg er bestemt klar over, at heste er en dyr hobby, men man kan jo ikke undvære dem ;)

 

Må man spørge, hvilken type forsikring I har valgt, og hvad I giver for det?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Forskring
Forfatter: 
Dato:  16-11-2017 00:10
Jeg har begge mine forsikret ved dansk hesteforsikring. Begge liv for 25000 og standart sygeforsikring. Dækker 80% og selvrisikoen er vist ca 1200..
Jeg kan kun anbefale dem. Jeg har aldrig haft problemer overhovedet og de udbetaler som regel pengene efter få dage.

Havde jeg råd havde jeg klart valgt den udvidede forsikring der også dækker mri og scinti, men det har jeg ikke råd til på nuværende tidspunkt.
Samtidig er de ikke uanvendelig forsikret og de 25 de er dækket for i liv er langt fra deres købspris..

Jeg giver ca 3900 pr år pr hest.

Der er en beregner på deres hjemmeside, der kan du ret nemt regne ud hvad de forskellige forsikringer vil koste og se hvad de dækker.
Kan som skrevet kun anbefale dem, jeg havde heller ingen problemer ved udbetaling af uanvendelig på min tidligere hest samt det er dem mine dyrlæger siger er nogle af de nemmeste at snakke med.

Mvh Stinne c",)

 

Dressage is dancing with my best friend...

0
0
Svar på denne tråd
 
 hest....
Forfatter: 
Dato:  16-11-2017 07:31

Nej, man skal ikke begynde at regne på hvad det koster at holde hest

Men inden man kaster sig ud i det, er det selvfølgelig rart at have en ide om hvor meget man ca skal regne med at bruge og om man i det hele taget har økonomi til det.

 

Min er blevet så gammel at han ikke længere er forsikret, men ellers har jeg brugt KDH uden problemer gennnem mange år.

 

Livsforsikring dækker KUN hvis hesten skal aflives iht dyreværnsloven, så den er noget svær at få udbetalt.

Jeg vil anbefale dig en kombi af uanvendelig og liv, som træder i kraft hvis hesten bliver uanvendelig til ridebrug, samt en sygeforsikring der dækker x% af regningerne.

Heste har det jo med at komme til skade eller blive syge aften eller weekender hvor der er dobbelt takst og så er det rart at man bare kan ringe uden at skulle tænke for meget over regningen.

 

Og husk, det kan være at den hest du køber går uden sko, men det kan den måske ikke blive ved med, så læg lige lidt ekstra til side her.

 

jeg tror generelt det er klogt lige at lægge ca 25% til budgettet, så kommer det nok til at løbe rundt

 

Hilsen Anne


nu tilbage som "sandkasserytter"

0
0
Svar på denne tråd
 
 og tidsforbrug
Forfatter: 
Dato:  16-11-2017 07:39

Og så lige tidsforbruget...

 

Det afhænger jo så af opstaldningsform og hvor meget du selv skal gøre...

 

Men jeg bruger de dage jeg ikke rider ca 1 time: strigle, rette boks, ordne foder

 

og de dage jeg rider ca 1½-2½ time afhængig af hvad jeg laver

 

dertil kommer transport til og fra og tid til snak og hygge... 5 min i stalden kommer hurtigt til at tage 1 time

 

Hilsen Anne


nu tilbage som "sandkasserytter"

0
0
Svar på denne tråd
 
 "less can be more"
Forfatter: 
Dato:  22-11-2017 09:40

Jeg har haft egen hest i 3 år nu - og har i løbet af de 3 år haft hesten på lidt forskelligvis vis.

 

I de første år brugte jeg, udover opstaldning, faktisk ret mange penge på diverse tilskud af enhver art - for det gjorde alle de andre i stalden. Efterfølgende fandt jeg så ud af, at min hest faktisk trives enormt godt på "less is more". Dvs. hun lever af græs, hø og mineraler/vitaminer (fra Regulator Complete) og hun har aldrig set bedre ud! Ikke fordi dette er gældende for alle - nogle heste har stor gavn af ekstra tilskud, men som udgangspunkt er de fleste altså dækket ind i de gængse vitamin/foderblandinger :)

 

Af den årsag bruger jeg kun 100-150 kr. på foder om måneden (hø er med i min staldleje). Min hest er barfods, så jeg bruger 375 kr. på hovtrimning hver 7 uge. Og så lægger jeg 500 kr. til side hver måned til dyrlæge - det fungerer indtil videre. Min hest har dog heller ikke været "alvorligt" syg, men er forsikret, i tilfælde af, at hun skulle blive syg med en lidt større regning, end hvad min pengepung kan klare :)

Jeg er hyggerytter, så jeg bruger ikke penge på stævner m.m., men lidt på undervisning nogle gange om året eller et kursus.

Mht tid:

 

De første 2 år var jeg i stalden hver dag (selvpas) - efter fuldtidsarbejde. Brugte alt fra 1-4 timer om dagen, alt efter tid og overskud. Det fungerede og var en rutine, men også hårdt indimellem. Det sidste halve år, har min hoppe stået på fuldpas i en lille stald og er udelukkende skovturshest/hyggehest :) Jeg er ude hos hende 3-5 gange om ugen. Og NYDER at have lidt luft til andre ting i hverdagen også - med god samvittighed. Min hest stortrives på hendes lille rolige opstaldningssted med de sødeste ejere, så de dage jeg ikke er der, ved jeg at hun har det godt :)
Det fungerer rigtig godt for både mig og hende, at hun bare får lov at være hest på marken et par dage om ugen - det kan jeg tydeligt mærke på hendes engagement :)

Held go lykke med projekt hest. Det er skønt, hårdt, fantastisk og dyrt at være hestejer ;)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  26-11-2017 12:13

Jeg sætter 350 kr. pr. mdr. af til livs-, uanvendeligheds- og sygeforsikring :) Smed 500 kr. pr. mdr. Dyrlæge har jeg opgivet at sætte af til - han skal have ordnet tænder + vaccine én gang pr. år á 1500-2000 kr. ca. MEN udover det har min haft dyrlægeregninger for omkring de 50.000 de sidste 2 år. Så ja. Der skal være luft i budgettet eller mulighed for at lave afbetalingsordninger :) Udover det 800 kr. pr. mdr. til undervisning. Plus evt. udstyr.

I opstaldning giver jeg 2500 kr. for boks. Ca. 450 kr. for træpiller, 250 kr. for udluk og 300 kr. for foder pr. mdr :) Så ikke helt billigt, men heldigvis også med rigtig gode faciliteter :) Min hest er så også et svin med sin boks og fungerer ikke på det foder, der er inkl. i prisen der = jeg må købe mit eget :)

 

 

Jeg bruger et sted ml. 1 - 2,5 timer dernede pr. dag :) Kan gøres hurtigere, hvis det lige skal til en dag, men jeg foretrækker at give mig god tid. Det er på det tidspunkt, jeg slapper af :) Oftere er det 2,5 end det er 1 time - men har unghest, så han har fri 3 dage om ugen, hvor jeg så er der max 1,5 time.

Skal lige siges, jeg har en kæreste, der bor 1 time væk, går på uni, der ligger 45 min væk i bus, har et jurastudie, hvor jeg er på sidste år af min bachelor plus arbejde ved siden af :) Og det fungerer, fordi jeg prioriterer det - ingen Anna uden sin Alberto-hest :)

 

 

Men jeg går heller ikke på kompromis hverken økonomisk eller tidsmæssigt med min hest. Han er mit et og alt og skal aldrig mangle noget. Jeg elsker hvert et sekund. Virkeligt hestemenneske fra inderst til yderst, og det forstår min kæreste og min familie heldigvis godt


*****

VH

Anna

- Med pintovallak Alberto A Kila:
www.instagram.com/annacharlotten/

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Trallalalej.....
Forfatter: 
Dato:  26-11-2017 14:58

Hejsa

 

Det er meget sjovt med disse indlæg, hvor det jo er tydeligt, at tingene kan gøres på 1000 forskellige måder.Så her kommer min måde og min erfaring.

 

1. Hvad koster det jer at have en hest (ud over opstaldning, som selvfølgelig varierer meget)? Her tænker jeg særligt på faste udgifter til foder, dyrlæge og smed, men vil også meget gerne høre et bud på, hvad I har sat af til uventede udgifter - selvom det selvfølgelig er meget svært at sætte et beløb på!

Jeg har hestene hjemme, så opstaldningen i sig selv er "gratis", og så alligevel ikke, for vand er ikke gratis, ej heller fjernelse af mødding, folde, læskure, ridebane, strøm ect....

Foder er jeg så heldig at have valgt to meget forskellige hestetyper - en easykeeper og et bundløst hul. Men med grovfoder som basis, og så musli fra Horselux som grundstammen i krybbefodret, så koster easykeeperen om vinteren 950 kr/mdr, mens hullet koster 1800 kr/mdr.

Smeden kommer hver 6 uge fast til i alt 8 sko....2200 kr pr gang.

Dyrlægen besøger vi til vaccination og tandrasp 1 x årligt.

Jeg har fravalgt forsikring på mine heste af flere årsager, men har en økonomi, hvor jeg nemt kan give 5-7000 kr til et dyrlægebesøg. Jeg er meget bevidst om, at jeg fx ikke vil have hesten opereret for tarmslyng, så bliver de aflivet. Og diverse skader har oftest brug for tid, fremfor al mulig udokumenteret fancy indsprøjtninger for at kunne komme hurtig i gang.

 

2. Hvor meget tid bruger I på jeres hest? Kan I godt få hverdagen til at hænge sammen? Her tænker jeg især på, at jeg har en kæreste, der ikke er specielt hesteinteresseret, og at der måske nogle år ude i fremtiden kommer børn til. Planen er, at vi en dag skal have et sted, hvor vi kan have hesten stående hjemme, men de første par år er det desværre nødt til at være hestepension.

Jeg har så absolut heller ikke en hesteinteresseret kæreste igennem snart 20 år, men han ved jeg trives bedst med at have heste. Derfor bor vi på en gård nu, som er bygget op efter min hesteinteresse med folde, stalde, ridebane ect.

Da vi var unge og boede i byen stod min hest opstaldet ude på fuldpas - jeg har prøvet selvpas, og det passede ikke mit temperament, da jeg passer min hest til UG, og ikke kan klare hvis andre lader deres dyr gå for lud og koldt vand.

Fordelen ved fuldpas er at du bruger tiden på ridning og det sociale liv - men tidsmæssigt er det en tidssluger at være social, så det tog altid minimum 2;5 timer i stalden, selvom jeg bare skulle ride en times tid. Til gengæld er det super hyggeligt.

Nu har jeg to heste hjemme, og passer det hele selv - på mindre tid end det jeg brugte før på kun at ride en hest på fuldpas.

Og det er så min advarsel mod at tro, at det kun er fedt at have heste hjemme ! Det sociale forsvinder, der SKAL hentes hø/halm/foder/ordnes hegn ect - og mange især med børn er min erfaring, at de ender med at have løsdrift med klappeheste, som de servicerer og måske rider 2-3 gange på om måneden maks.

 

Jeg elsker at ride dressur, og min ridning ændrede sig radikalt, da jeg for 8 år siden mødte "min berider", og derfor er mit hesteliv gået fra et "lidt af hvert" til dedikeret dressurrytter. Jeg bruger ca 1500 kr om måneden på undervisning, kører 1,5 time hver vej for at komme til min berider, og kan finde på at stå tidligt op for at nå at ride en hest før jeg skal på arbejde, fordi jeg kun kan nå at ride en om aftenen ect.

Til gengæld kan jeg/vi ikke få børn, og jeg kan derfor leve et "hesteliv", hvor jeg kun skal tage hensyn til manden i mit liv, når han en gang imellem får nok at mit hestefokus - så holder jeg hestefri et par dage og nusser mere om ham, ind til han sender mig ud til hestene igen ....

Skal vi på ferie sendes hestene i træning, så ferien er ofte billigere end træningsopholdet...

Så for mig er det en livsstil - mine venner er meget ofte hestefolk - og jeg er god til at være målrettet og træne, selvom jeg er alene, og må dyrke mit sociale liv et andet sted end i stalden.

 

Så start endelig med fuldpas, og nyd det - find ud af hvad du gerne vil med karriere, familieliv og hesteliv før du kaster dig/jer ud i gårdkøb og barnestiftelse.

Det ville være mit råd.

 

mvh Charlotte

2
0
Svar på denne tråd
 
 egen hest
Forfatter: 
Dato:  26-11-2017 21:29

1. Jeg har min opstaldet i løsdrift hvor wrap og halm er med i prisen. Jeg har en meget nøjsom DV der næsten bare skal snuse til en sæk foder så tager den på. Lige nu er den skadet og får kun 100gr Salvana mineralbrix og afmålt wrap hverdag inden den blev skadet fik den hippolyts maturmusli ca. 200kr om måneden.

Min er uanvendeligheds og sygeforsikret det er jeg glad for. Den har det sidste år kostet mellem 15 og 20000 i dyrlægeregninger. Skaden den har, betyder at den skal gå med specialsko på forhovene resten af livet hvilket koster ca 1150 kr ca hver 6-7 uge.

 

2. Ligenu hvor den ikke bliver redet bruger jeg ca 1½ time hverdag. Når den rides ca. 2½-3 timer. Min kæreste er en lille smule heste interesseret han rider ikke men har en gammel hoppe og en der fik føl sidste år. Vi har et par ældre hopper og den der fik føl hjemme. Min ridehest er opstaldet ude da mulighederne for at ride herhjemme ikke er så god. Der er ridebane hjemme men den er vind og skæv og der står meget vand på den når det regner. Skal den kunne bruges om vinteren skal der nok bruges en god slat penge på den.

Vi har ikke børn og min kæreste forventet heller ikke at aftensmaden står på bordet kl 18. Når jeg kører over til min hest går han og laver noget her hjemme på farmen, til hverdag arbejder han om aftenen hvor jeg arbejder om dagen.


Hilsen

Lonni


The past is a ghost, the future is a dream and all we ever have is now


Med hestene

Claire e. Churchill

Landianos-ø e. Tailormade Lancelot


www.EnggaardenMorum.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Min mening
Forfatter: 
Dato:  28-11-2017 19:17

Nu har jeg kun skimmet de sidste indlæg, og jeg har ikke selv hest......

 

Men udover penge til alt muligt og din egen hverdag med hest.....

 

Så tænk også på.... du kan selv blive syg (Ikke noget alvorligt) men hvem passer hesten, når du ligger med 40 i feber og en fed influenza?? Kan du regne med at kæresten godt lige kan ordne udmugning og fordring, hvis du vælger selvpasser stald?? Eller er det uligt at tilkøbe engang i mellem??

Og hvad når tante Agna fylder 70?? Eller svigermor inviterer på weekendophold??
Hvem kan tage over der?? Om føje år skal I også selv have en masse arvinger.

Ikke at du ikke skal ha' hest, men bare du også lige tænker over dette.


VH Pernille

 

Pernilles tanker og humor

 

Livet er for kort til at undgå Pernille

1
0
Svar på denne tråd
 
 Budget og tid
Forfatter: 
Dato:  02-12-2017 22:20

Som de andre skriver, det et virkelig ikke noget man bør regne på. Jeg vil gerne indrømme at jeg gør det dyrt, dyr opstaldning, hesten er dyr i drift og jeg gider ikke skod udstyr. Køber dog heller ikke udstyr konstant (nu banditten er stoppet med at vokse).

 

Budgetterer med omkring 10.000 om måneden. Hesten har været skadet i 1,5 år, bliver bedøvet ved smed pga. staldkrampe og står opstaldet på fuldpas med top faciliteter i Københavnsområdet. Så ja det koster jo i både opstaldning, dyrlæge og smed.

Inden han blev skadet købte jeg nyt udstyr og fik sadlen tilpasset konstant. Købte hesten som 5 års og han voksede så til han blev 8, så dækkener, tæpper m.v. har jeg måtte skifte ud mange gange.

 

Tidmæssigt nyder jeg ikke at skulle bruge tid på andet end at hygge om min hest og med de andre i stalden. De dage jeg er sent hjemme fra arbejde, kan jeg nøjes med lige at køre ud og tjekke at alt er ok, strigle og nusse lidt. I snit bruger jeg nu nok alligevel mindst 2 timer om dagen derude.

0
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider