Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Røgt og pleje

 Korsled / halthed
Forfatter: 
Dato:  14-03-2017 19:38

Jeg har behov for at høre Jeres erfaring.

 

Jeg har en hest, som er gået fra at være en "gangmaskine", som er meget fremadgående, til at skulle drives på og har mistet meget af sin gang, især sit afskub - han slæber nærmest bagbenen efter sig i trav og jeg synes heller ikke han bære sig godt i galoppen.

 

Jeg har haft dyrlæge (kiropraktor) til ham 3 gange, 2 x den sammen og sidste gang var det så en anden. Dyrlæge blev rekvireret, idet han var svær at få frem (normalt meget fremadgående), blev mere og mere "stiv" og ville helst gå med hovedet i sandet eller i vejret.

 

Hende der var der første gang fandt en masse låsninger/skævheder som blev sat på plads. Især dens korsled og kæbeled var slemme. Han blev rettet og jeg kunne begynde at ride efter nogle dage. De første 3 uger gik det ok, dog oplevede jeg ikke samme energi (skal drive meget), men han var afslappet og virkede egentlig veltilpas, men det skiftede fra den ene dag til den anden, hvor han pludselig bebyndte at slå med hovedet og ikke ville frem. Dyrlægen kom igen og korsled var desværre ude af kurs igen og kæben var også øm igen.

Desværre hjalp det absolut ikke. Jeg valgte derfor at få en ny dyrlæge ud, også med speciale i kiropraktik + KST og tænder. Hun så ham i munden og der var ikke noget at komme efter. Hun lavede bøjeprøve og der var reaktion på det ene bagben (den anden dyrlæge havde ikke fundet ham halt). Han fik behandling og igen var det korsled og kæbe som den var gal med.

 

Et par dage efter havde jeg ham i longe og han var desværre nu mere tydelig halt. Dyrlægen mener, at problemerne kan stamme fra det bagben, idet hans korsled bliver ved med at gå skævt. Selv om han ser halt ud, så har han dog efter sidste behandling udvist mere energi, springer lidt rundt i longen, hvilket han ikke har gjort længe.

 

Jeg har bestilt en anden dyrlæge som kommer i næste uge, som er specialiseret i halthedsdiagnose.

 

Hvad er jeres erfaring omkring problemer med korsled og halthed?

 

Det jeg bider mest mærke i er, at han har mistet så meget af sin gang og han bøjer ikke på samme måde i haserne som før. Han slæber ikke decideret sine ben, men som skrevet, har han slet ikke samme afskub som for 2-3 måneder siden.

Det skal lige siges, at der ligger røntgenbilleder fra 2016 og der er ikke fundet spat.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Korsled
Forfatter: 
Dato:  14-03-2017 20:11

Jeg har det sidste halve års tid ,været igennem samme tur , som dig. Når en hest får rettet korsledet skal musklerne samt ledbånd til , at arbejde anderledes end før og det tager lang tid og tit må korsledet rettes indtil der opbygges nye muskler . Det er vigtigt at musklerne omkring korsledet bliver løsnet inden det bliver rettet ellers ryger det hurtigt tilbage igen . Jeg har og er stadig mega frustreret ind i mellem , da min hest ,stadig ikke er den samme som før , men skulle komme med tiden .

 


Heste er de bedste. De er bare livet.
1
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  14-03-2017 20:42

jeg har ingen erfaringer- men jeg kan ikke lade være med at tænke: en inflamation/uhensigsmæssig belastning må komme af noget.

enten er hesten bygget problematisk, har været ude for et uheld ellers er det måden hesten bliver brugt på, som er et problem.

 

hvis det er det første, så tror jeg ikke der er så meget at gøre? man kan ikke ommøblere et skelet, når først hesten er færdigtudvokset.

hvis der er tale om en skade, kan ro, hvilke og måske antiinflamatorisk behandling virke.

Hvis det er det sidste, så kan det jo ikke nytte at behandle hesten, hvis ikke brugen bliver lavet om.

 

når hesten har smerter i kæbeled ( hvor hånden har kontakt) og korsled( hvor hesten skal samle sig) så er problemet stort.

Dog ville jeg kigge nærmere på det bagben- de fleste haltheder kommer fra benene, og en mindre seneskade kan gøre at hesten fører sig anderledes, hvilket leder til skævheder.

2
0
Svar på denne tråd
 
 12455324
Forfatter: 
Dato:  14-03-2017 21:19

Tak for Jeres svar.

 

Tina: Jeg har også efterspurgt træningsøvelser, har fået at vide at jeg skulle lave refleksøvelser med ham og ellers ride/træne normalt.

 

Leonidas, ja det helt store spørgsmål er så, hvad det kommer af. Han gik på fold med en hoppe her før jul, hvor jeg fandt ud af, at han bedækkede den. Han blev (af flere årsager) flyttet og han går nu på fold med 2 andre vallakker. Han elsker at lege og det bliver der også gjort på folden. Pt er han sat på enefold indtil dyrlægen kommer i næste starten af næste uge. Jeg synes problemer begyndte at opstå efter flytningen, men troede først det var pga. min nye sadel, men det var det ikke.

 

Ridningen kan jeg ikke afvise også kan have sin skyld, men jeg har ikke redet særlig meget siden start februar.

 

Dyrlægerne mente at han var pæn symetrisk både mht skellet og muskler og mente også, at han var pæn muslesat, han har gode reflekser og på den måde helt ok. Han gik igennem handelsundersøgelse i sidste kvartal af 2016 uden anmærkninger.

Der er ingen hævelser, galle eller varme at finde i hans ben. I januar (mener jeg) havde han dog et lille sår (mindre end en 1kr) på pågældende bagben, hvor benet var lidt varmt rundt om såret, men ellers har der ingen ting været.

 

Men du har nok ret i, at det stammer fra ben.. de har jo trods alt også 4 af dem at komme galt afsted med.

0
0
Svar på denne tråd
 
 sener og ligamenter
Forfatter: 
Dato:  14-03-2017 22:05

Der er desværre flere steder at lede... skader på ligamenter giver ikke nødvendigvis hævelser - men de kan væresvære at spotte.

 

Jeg ville nok overveje en fuld udredning på et dyrehospital hvor de kan lægge blokkader scanne og tage billeder efterhånden som behovet opstår.

 

håber du snart får fundet årsagen til hyppens problemer


pony-mor med lyseblå T-shirt og hvid paryk

Her bor Nisha & Strejfer: www.aktivstald.dk

Himmelhesten Sorteper

www.sundehove.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 124532
Forfatter: 
Dato:  14-03-2017 22:38

Det er igennem en større klinik han skal kigges på og de skulle gerne have det meste udstyr med i bilen.

MRI (hedder det ikke det?) kræver vidst indlæggelse og nok også forsikringens godkendelse, så det er nok ikke der vi starter under alle omstændigheder :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 ikke de bedste erfaringer
Forfatter: 
Dato:  20-03-2017 22:28

Hej

 

Spændende tråd. jeg står i lignende situation med min hest. Han var også en meget fremadgående hest med store "gangarter" og fra den ene dag til den anden begyndte han at bakke af for ridningen. Motoren var fuldstændig forsvundet. Jeg har en mistanke om, at han har siddet fast i vindue tremmerne, da de var flået ud af væggen. Men han havde ikke sår eller skrammer på benene. Han har været i hænderne på utallige dyrlæger. Den første satte ham på binyrebarkhomon i håb om at tage en inflamation, men dette havde ingen effekt. Den næste beordede 1 års fri og imellem denne periode har han været tilset af forskellige kiropraktore, Equine Touch behandlere heller uden resultat. Jeg besluttede mig sidste sommer, at han skulle den store tur igennem. Han har fået lavet halthed-og neurologisk undersøgelse, røntgen af nakke, ryg og ben samt sciantigrafi af hele kroppen. Desværre er jeg ikke blevet meget klogere eller kommet tættere på en diagnose. Meldingen var, at han var 20% skæv i sit korsled, men ved blokade af korsleddet var der ingen forbedring. Jeg har svært ved at opgive min selvom efter 2 år er vi ikke kommet et skridt nærmere en diagnose.

 

jeg tænker, at du evt kan få lagt en blokade af korsleddet for at se/mærke om problemet er der

0
0
Svar på denne tråd
 
 korsled
Forfatter: 
Dato:  21-03-2017 07:53

Har haft en ponyhoppe, som efter et styrt begyndte at stoppe i springning. Dyrehospital, røntgen, binyrebak homon, kiropraktor mv gav ikke rigtigt noget. Jeg fik fat i Vibeke Lønskov som rettede SI leddet, efter 3 behandlinger var hun tilbage som sig selv. Siger ikke at det skal være Vibeke, kender et par stykker andre som kan det samme, men dyrlægerne fandt bare ikke det skæve SI led.

En helt anden mulighed er lidt mere alternativ. Jeg er ellers absolut ikke til det alternative, og er ret jordnær, men har måttet bøje mig, og sige at der er ting jeg ikke forstår.

Købte en super dejlig springhest til min datter. Hun fik ham med på efterskole. en dag ringer hun og er grædefærdig, han er fuldstændig umulig, uridelig - kaster med hovedet og ind i barrieren. Jeg kontakter dyrehospital, de undersøger og mener han er headshaker. What tænker jeg, det var den ikke for 3 mdr siden..... En massse undersøgelser, snak med ekspert fra England - den er headshaker siger de..... Min datter er grædefærdig, han kan ikke rides, uden han er umulig.

Jeg går i stalden en aften og fodrer (hesten står stadig på efterskolen - ca 2 timer fra os. En af mine pensionærer er i stalden, vi kommer til at snakke om hesten, jeg er frustreret, dyrlægen foreslår operation - skære 2 nerver langs hovedet. 50% chance for at det virker, alternativ slå ham ned, Vi har prøvet alt muligt, allerginet over næsen, nyt hovedtøj, osv.

Min pensionær foreslår telepati - hun har en veninde der kan med heste - jeg er skeptisk - meget skeptisk. Tænker.... jeg har alt at vinde og intet at tabe.

Henter hesten hjem til weekend - veninden kommer. Hun kender ikke hesten, den har ikke været hjemme i ca 3 mdr. Og hold k..... en øjenåbner. Hun kan fortælle ting, som kun min datter ved er sket på efterskolen, helt konkrete ting om bid, gemascher osv. fortæller så også at han har en nerve i klemme i højre side af nakken (derfor han slår med hovedet og kaster sig i barrieren når han rides), han er blevet sparket og har trykket et ribben, og en sadel der trykker.

Jeg får fat i Anne Seeger - hestefys. fortæller hende at jeg har prøvet telepati - fortæller kun at han har en nerve i klemme, undlader de andre ting. Anne behandler ham på efterskolen - ringer til mig efter 2 timer - hun har fundet nerven der sidder fast - det kan godt rettes men kommer til at tage noget tid. Fortæller så også lige at han har ondt i skulder pga sadel der trykker og et ømt ribben. Jeg er målløs - må bare sige at jeg troede ikke på det, men må bøje mig. Har i dag en hest der er glad, ikke headshaker og bare fungerer....

0
0
Svar på denne tråd
 
 Vibeke Lønskov
Forfatter: 
Dato:  21-03-2017 13:35

...kan noget, også noget som dyrlæger ikke kan, det er jeg ret sikker på. Har prøvet nogenlunde det samme som TS, men det var først da hun rettede hestens SI-led at den blev helt normal igen. Skulle jeg få behov en anden gang, vil jeg starte med hende, både for hestens og pengepungens skyld.


Ægte dovenskab er at gøre tingene rigtigt første gang

0
0
Svar på denne tråd
 
 Udredning
Forfatter: 
Dato:  21-03-2017 14:57

Jeg tænker også en ordenlig udredning på et heste-hospital (fx en scientigrafi eller noget). For når det, de finder klinisk sidder både i kæbe og korsled - så kan det såmænd sagtens hænde at den egentlige årsag skal findes et helt andet sted.

 

Jeg har oplevet samme symptom fra en hest, der havde noget i halsen (og i SI leddet), men tror nu halsen var synderen. Her har jeg både haft dyrlæge og Thormod Jensen på - og efter div. behandlinger af både medicinsk og muskulær/ledmanipulation er vi nu back in business.

 

/Nana

0
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider