Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Avl

 plukveer
Forfatter: 
Dato:  24-01-2012 15:37

Hejsa

 

for første gang nogensinde har jeg overvågning på i stalden, ellers har det været sådan at jeg er stået op regelmæssigt om natten når det har været oppe over.

så nu følger jeg lidt fascineret med på overvågningen, og har lagt mærke til at vores hoppe faktisk ser ud til at have ganske mange plukveer eller noget når hun ligger sig ned.

hun ligger sjældent ned mere end ½ time af gangen, og her ligger hun og flemmer meget ofte i den tid, og de sidste 2 nætter har hun indimellem lagt sig på fladt ned på siden i korte tidsrum.

 

jeg er dog i tvivl om det er plukveer eller om det er fordi føllet trykker lidt rundt omkring når hun ligger ned???

 

Hun er sat til d. 9 februar, har næsten alle tegn og har endelig sat noget reelt stål/yver, så jeg ser frem til at følle ankommer, især fordi hvis hun bliver meget bredere skal vi vist have sat nye porte i, hun er godt nok en stor dame i år

 

lige et billede fra d. 20/1 til jer

 

Mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  25-01-2012 10:52

Min hoppe folet en tirsdag nat tilbage i 2010. om lørdagen inden havde hun været meget urolig og trukket sig fra de andre på folden (havde haft mælkeløb 3 uger) hun var første gangs folende.

Da der ikke var sket noget i løbet af dagen lavet jeg min soveplads i halmen så jeg kunne høre hende. Flere gange i løbet af natten hørte jeg hende ligge og stønne et par min for derefter at holde ca 10 min pause og så stønne et par minutter igen, det gjorde hun over et par timer for derefter bare at ligge sig til at slappe af. søndag var vi dog urolige for om hun evt var i fødsel og gået i stå så havde dyrlæge ude der kunne fortælle at føllet lå godt men var stort, dog var hun endnu ikke blokket helt ud. Så hun var nok igang med opblokningen lørdag nat.

Da jeg kigget til hende tirsdag nat kom jeg i stalden ca 30 min efter hun havde folet.

 

Dog syntes jeg ikke at du har meget halm i din boks, husk når føllet skal op og stå tumler de meget rundt og styrter, så jeg ville give et tykt lag halm.


Termin den 14. marts 2012

0
0
Svar på denne tråd
 
 plukveer eller andet
Forfatter: 
Dato:  25-01-2012 14:34

Hejsa Jannie

 

Tak for at du vil dele din erfaring med mig.

Det er hoppens 5 føl, men den sidste fik hun i 2004, så det er ved at være lidt tid siden.

 

Jeg har lyd på kameraet så har bemærket det samme som du fortæller, nemlig at hun ligger og stønner i en tid for så at holde op og så gå igang igen lidt efter, jeg sad og overvejede dyrlæge i nat, da hun virkede til at ligge ned over en længere periode end normalt, men da hun rejste sig efter godt en time gik hun direkte i maden og stod der længe, og generelt er der intet at mærke på adfærden.

Men kunne se i dag at der var kommet meget mere fylde på stålet/yveret i løbet af natten, så er det der stadig når hun kommer ind fra fold, ser det ud som om hun er godt på vej.

 

hun går i en 3.5 x 6.5 m boks og jeg har langsomt fyldt halm på over de sidste uger så der ligger vel godt 25 cm bund nu, minus lige ca ½ meter langs den ene væk hvor der er fodertrug, vandspand og høhæk, der ligger et lidt tyndere lag.

 

Mvh

Mie

 

 


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hejsa.
Forfatter: 
Dato:  25-01-2012 21:02

Hvor er det spædendende.

 

Vores 2 hopper har jo termin samtidig, dog står min til den. 14 i termins listen en fejl men har ikke gide rette for de få dage..

 

Her oplevede jeg for en uge siden at yveret voksede ret kraftigt i fylde fra dag til dag.. det var sådan at jeg tog billeder med 5 dages mellemrum og fik et helt chok... og troede faktisk hun ville komme måske 14 dage før tid...

 

Men nu er der ro på yveret det vokser ikke mere pt, og hun virker som hun plejer.. hun var dog ret så træt idag da jeg hentede hende fra fold men tror det er pga kulden da hun kun har haft tyndt dækken på, da jeg er nødt til at vænne hende til ikke at skal have sit 400 g. på når hun skal fole..

 

Jeg synes det virker meget normalt at de sviger frem og tilbage i diverse tegn.. og min erfaring er jo mere man stirre på dem jo mere tror man at der er noget og også noget der kan være galt..

 

jeg har i hvertfaldt denne gang besluttet ikke at være for hys for jeg driver mig selv helt til vandvid hi hi .. men jeg har så heller ikke overvågning må sidde ude i kulden...

 

Men glæder mig til at hører hvornår der sker noget hos dig.. og rigtig meget held og lykke... du kunne ikke logges til at smide billeder ind af yver vel.. jeg kan rigtig godt li at sammenligne...


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 spændende
Forfatter: 
Dato:  25-01-2012 21:42

hej Kvistgård

 

ja det er da rigtig spændende at de har samme terminsdato, i det hele taget elsker jeg denne føltid, også når vi ikke selv får føl.

 

Det er første gang jeg har overvågning på nogen af vores heste, ellers har det også heddet ud i kulden, men jeg finder det egentlig utrolig fascinerende at kunne følge hende i løbet af aften og natten uden at jeg forstyrre hende, faktisk kører live streaming på min computer fra hun kommer ind til hun er ude igen, og hun er i hvert fald ikke et vanedyr i boksen :)

 

reelt set har jeg ikke en forventning om at hun foler meget før tid, men på den anden side virker hun klar og har haft de her perioder de sidste par nætter, så hvem ved.

 

jeg skal nok lige få taget et helt nyt billede af stålet/yveret i morgen men indtil da kan du da se det jeg har fra d. 23/1

 

der er kommet mere fylde på siden, egentlig så det ud til bare at være spidserne der manglede når jeg sammenligner med den hoppe vi havde der folede i 2010.

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 weeeee
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 11:29

jubii, den her kan jeg være med på.. min dame har termin den 11. februar, men har de sidste to uger ligget med plukveer.. ved ikke om det har været længere, men satte mig første gang ud i bilen med kamera koblet på, som folingsvagt for to uger siden...

hun har fået mere og mere fylde på yveret og nu kan hun udkonkurrere Dolly Parton! :O mangler kun propperne, så er den der..

I går troede jeg faktisk det var nu, for hun havde de sidste to uger gjort præcis som din, men igår lagde hun sig så helt ned meget hurtigt efter lyset var slukket (der plejede at gå 20-30 min) og så kiggede hun ned mod maven og fjernede sin hale fra åbningen, pressede lidt og kiggede igen... ville sværge jeg havde set noget hvidt, igen ønsketænkning (og måske snavs på kameraskærmen :/ ), for der gik en halv times tid, så rejste hun sig og gumlede lidt... :D

Hun har holdt den meget godt med højdepunkt omkring kl ti elleve stykker om aftenen, men nu er plukveerne rykket til sen eftermiddag, så tror altså folingen kommer omkring de ti elleve stykker og liiige om lidt.. budene på folingsdag er mange, men I kan vel godt gætte hvor jeg sidder???

0
0
Svar på denne tråd
 
 nattevagt
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 13:12

Kimmie, ej hvor lyder det da spændende, min var lidt atypisk inat og må indrømme jeg tænkte mit omkring hende, men det ender nok mde hun holder mig på pinebænken de næste uger, men tror nu også hun glæder sig til at slippe af med maven.

 

min kæreste, som befinder sig i england,kigger også indimellem med på streamingen fra kameraet og han er ellers ikke hestemenneske, så jeg får alle mulige sjove spørgsmål om hendes adfærd, især havde han svært ved at forstå hvornår hun fik hvilet for hun står da næsten altid op, så der måtte jeg jo forklare at heste også kan sove stående, det havde vi meget sjovt ud af

 

Men føltid er spændingstid :)

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 13:18

præcis.. glæder mig også heeelt vildt... og ja, min glæder sig også til at få maven af... hendes ene forben vakler lidt en gang i mellem og hun skraber på alt hva hun går forbi.. så for hendes skyld håber jeg det bliver i aften... haha..

men jeg synes nu også det er fascinerende hvor lidt hestene sover, tænk hvis det var os?! :O

 

men ja, tror desværre der går lidt tid med din endnu... hendes mave skal jo kravle bagud, inden den er der... men hvordan er hendes bækkenmuskler?

0
0
Svar på denne tråd
 
 foling
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 13:48

ja det er helt utrolig så aktive de er i løbet af natten, men nøj hvor er den gumlende lyd beroligende, næsten søvndyssende :)

 

maven er kravlet tilbage ad siden ovenstående billede blev taget, og hun har været blød som smør bagpå i snart 2 uger, og rimelig åben bagi, det eneste der egentlig siger mig det ikke er endnu er stålet der mangler fylde, men så igen hendes mor satte aldrig ret meget stål før få timer inden foling, desværre kan jeg ikke huske hvordan hende her plejer at være, og jeg har været mine noter igennem fra 2004 hvor hun fik den sidste men kan se jeg ikke har fået det skrevet ned på hende.

 

Jays ben var min bekymring da vi ifolede men med 3 forskellige dyrlægers ok, valgte vi at tage chancen, hun har et overben der ved tidligere ejer har givet problemer under ridning, men indtil nu har der intet været, så det er vi glade for.

 

det hun egentlig ser ud til at være mest besværet ved er når hun skla op at stå igen, ned kommer hun temmelig hurtigt, men op tager lige lidt rokken frem og tilbage, det ser noget sjovt ud :)

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hej igen..
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 14:29

He He He He rokken frem og tilbage tilslutter jeg mig lige...

 

Vi var ved at dø af grin sidst jeg så min hoppe ligge sig på banen.. tror seriøst der gik fem min. hvor hun bare sad på bagdelen og vippede lidt, stønnede så højt og så kastede hun sig op på benene..

 

Det var virkelig som hun tog tilløb og lige skulle overtale sig selv.. hi hi ..

 

 

Nu synes jeg altså det er temmelig spændende hvem der kommer først.. tror nu det bliver din Kimmie. ud fra det du fortæller om yver.. og skal nu ikke undre mig om min kommer til sidst..

 

Jeg har dog ikke mulighed for at overvåge hende om natten endnu så jeg kan se mønster for jeg bor 12 km væk fra gården og har 4 børn.. så jeg må vente med at få folk til at overtage her hjemme så jeg kan være der oppe før det er lige op over..

 

Æv jeg gad altså godt som jer sidde der og glo om hun har plukkeveer osv.. men igen måske det er klogt JEG ikke glor for meget... :-)

 

i hvertfald rigtig meget held og lykke til jer... er sååå spændt på hvornår de kommer med noget.

 


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 spændende
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 14:37

Ja det er rigtig spændende, men jeg vil give dig ret kvistgård, jeg tror også Kimmies kommer først med de tegn :)

 

Nu er det jo første år vi har kamera på, forresten er det et ip kamera købt til knap 700,- som gør at jeg egentlig kunne sidde i kina og følge med hvis det var, smart opfindelse :)

Men jeg er dybt fascineret af hvad hestene får tiden til at gå med, nu har jeg godt nok kun billede på hoppen, men får alle staldens lyde og åbenbart har vores hingst en mani med at stå og hive krybben ud fra væggen så det siger slam når den falder tilbage, nøj det larmer

 

men også held og lykke herfra, hold os endelig opdateret :)

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 17:09

ih det kamera må du lige smide et link på.. jeg kører nemlig på et rigtigt dumt trailerkamera, tilsluttet på en transformator, som har en forlængerledning på en spole sat fast oppe over hestens boks og derfra tværs over otte spiltove og en boks til stikket... og så skal jeg endda sidde ude i bilen, fordi skærmen har cigarstik... tsk tsk :D så link, please!

 

Jeg kom jo i tanke om den guldgrube af info jeg havde rendende rundt på gården i form af avleren og min tidligere mester... han svarede også hurtigt på at mor, mormor, oldemor og farmor alle har haft propper før foling og at stålet ikke rigtigt faldt ned på Uniqas mor heller... det ligner to halve deep pan pizzaer mast op mellem hendes ben ...

Desværre er min bil lige røget til skrot, så morgen og middags besøget hos hesten er sløjfet i disse dage, da min far bruger "forældre-bilen"...

 

men jeg læste mig frem til i en anden tråd at hun havde oplevet regelmæssige højdepunkter på sin hoppes plukveer... Uniqa har toppunkt omkring 22-22:30, hvor hun begynder på de kraftige og så veksler det lidt med hvornår de forsvinder/svinder ind...

Har I også oplevet det?

 

Mck, lyder spændende med at maven er kravlet bagud på den gamle dame.. har set billeder af hende før herinde, lidt tidligere i drægtigheden og vil ærlig indrømme at hun stråler ekstra nu på det billede her og pels og huld er flot flot

 

Mht til at stirre sig blind, JA det hænder, men jeg sagde til mig selv, at grunden til at jeg sad der, var "kun" for at se hendes natrytme og jeg har lært enormt meget... også hvor jeg skal lave "hovedpuden" rundt i kanten, ekstra tyk...

0
0
Svar på denne tråd
 
 kameraet
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 17:24

hejsa

 

jamen kameraet er dette www.elgiganten.dk/product/pc- hardware/netvark-og-router/DCS930L/ d-link-webcamera-tradlost-n-home- network-hvid

det kræver strøm og så et netværk, enten via trådløst eller kabel, billedet er faktisk meget ok og lyden går fint igennem både her og hos kæresten, og et ekstra bonus for mig er så at jeg har hentet en app til tlf. så er jeg f.eks i byen om aftenen kan jeg stadig kigge ind til hende når jeg har lyst :)

 

Jeg oplever også at der er højdepunkter på plukveerne her dog er det ofte 2 gange i løbet af natten, nemlig ved 22 tiden og så igen omkring kl 1, at jeg så forventer lidt at hun foler omkring kl 1, da det er der hun ellers har folet, er den anden side af sagen, men ja jeg har også lært utrolig meget omkring hendes opførsel og hendes ynglingssteder i boksen, og så har jeg ellers kunnet følge at min far da også kigger til hende når han sådan lige ser sit snit til det, så han er vist lidt mere spændt på dette føl end han vil tilstå :)

Kimmie, tak for rosen, jeg synes selv hun ser rigtig godt ud ikke for tyk men bestemt heller ikke for tynd efter min vurdering, og det på trods af at hun bestemt ikke spiser de samme mængder grovfoder som hun gjorde for bare en måned siden.

 

lige et par billeder fra i dag

 

og et af stålet, som ikke er så stort men alligevel er større end hendes mors normalt var op til folingen

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 17:33

altså hvad jeg kan se, ser hun heller ikke ud til at være langt fra slut.. haha... nogen hopper sætter først mælk kort tid inden foling og nogen først helt efter, altså når de ser den lille ligge der bag sig..

Jeg greb faktisk Uniqa i at brumme lidt igår til sin numse... ved ikk om hun regner med at den ligger på lur og kigger ud??!

0
0
Svar på denne tråd
 
 griner
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 17:50

ej der fik jeg da lige dages griner Kimmie, men det kan da godt være hun tror følle bare ligger på lur klar til at gå i bagholdsangreb ;)

 

jaa min ser ved at være godt på vej, meen nu må vi se, skulle ikke undrer mig hvis jeg skal lege nattevagt de næste 14 dage også

 

dog har jeg 2 datoer hvor jeg egentlig ikke håber følle bliver født da det for mig er nogle dage med rigtig dårlige minder, da min soulmate, jays mor blev syg d. 31.1.11 og blev aflivet d. 7.2.11, så de to dage vil jeg helst undgå at skulle have føl, men kommer den så kommer den:)

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 17:57

Så må du give Miss Jay ble på, både den 31. og den 7. hvis hun ikke har folet inden da..

Ja jeg har startet et væddemål på facebook, hvor vinderen får en pakke flødeboller.. endnu en undskyldning til at vise min dame og følle frem.. hihi... men der kan alle mine kloge hesteveninder og flødebollesultne venner vædde om hvornår følle dukker op... personligt er jeg lidt ivrig for at få bilen hjem, så jeg kan kører ud nu! haha..

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 ble eller
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 18:04

eller smække en prop i rumpen af hende lol

 

ej i den sidste ende er det vigtigste et sundt og raskt føl, uanset hvad.

 

det kan jeg da forestille mig skaber nogle smil på din facebook side :)

kender godt det med at være ivrig efter at komme ud til hesten, men har netop tændt for streamen og lige nu hygger hun med at fordele wrappen ud på forskellige steder i boksen, skøre dame

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 18:10

ja jeg kan kun misunde at du kan sidde hjemme og holde øje... nøøj jeg ville elske det.. men igen, så kan jeg jo snuse til hende

 

men ja, det faktisk ret sjovt.. og nu kom jeg lige et nyt væddemål; hvilket køn det bliver... vinderen får nybagt kage med enten grøn eller rød glasur.. hihi...

 

men det skal dælme være en stor prop, hvis den skal holdes fast med den slappe hængemås!

0
0
Svar på denne tråd
 
 prop eller ble
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 18:20

tja kan jeg ikke finde sådan en prop må jeg jo prøve med en ble men den skal jo godt nok også være stor til hendes mås

 

ja det er skønt, men havde jeg ikke kamera på var der kun 30 meter ud til hende, så det var nu heller ikke så slemt, og du har jo helt ret i at du kan snuse til din istedet, det er jo også skønt at kunne :)

 

hehe jamen det er jo så et væddemål hvor folk da har 50/50 % chance for at ramme rigtigt :)

 

Jeg havde nogle laaaange snakke med hingsten inden Jay blev bedækket sidste år, og var lige ved at overveje om jeg skulle have sat et bånd op der gentog at jeg ønsker mig et hoppeføl, puhhh han hørte det mange gange optil og under bedækningerne lol

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 til sammenligning
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 18:32

Jeg kom da lige i tanke om at jeg da havde billeder liggende fra da vi fik føl på en anden hoppe i 2010, billeder som er taget ca 6 timer før hun folede.

så måske de kan bruges lidt til sammenligning til hvor klar de forskellige ser ud :)

Det skal måske nævnes at shakira, så vidt vi vidste var førstegangsfolende.

 

maven:

 

Stålet:

 

Mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 18:34

haha, tror så hellere du skulle afspille det for de små spillopper, som fes rundt ind i din dame!! hingsten har jo ikke rigtigt noget at skulle sige når først han har skudt krudtet af.. så er hans leg overstået.!

 

Uniqas frodige FORM (!) har også en enorm effekt på de tre hingste (og skrukke hopper) som der færdes på gården... selv "farmand" lavede vilde bukkespring med sin rytter, da Uniqa og hendes mave kom ind i ridehuset... og de to oldenborghingste vender øjne ned mod hende når hun går i den anden ende af ridehuset, til stor latter og irritation for rytterne... de synes jo alle hun er enorm og de glæder sig på mine vegne til at den lille lyse hårklump kommer ud! :P tre avlere har da også droppet bemærkninger om jeg nu er sikker på at der kun er en... men pyt, så har den da en legekammerat, hvis der er to! de resterende føl på gården kommer nemlig først slut april/maj... :S

 

du skal da bare bruge en dyne som ble!

0
0
Svar på denne tråd
 
 griner
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 18:39

Det selvfølgelig rigtigt, det var nok dem jeg skulle have sagt det til, men tænkte jo når jeg sagde det til ham, sørgede han for at beskeden kom videre, han gør jo normalt altid hvad jeg siger, eller sådan noget hihi

 

Jays form har nu ikke den store påvirkning på Dagirr, til gengæld passer det ham så ikke at jeg har skilt dem ad på foldene, samt flyttet Jay over på den anden side af gangen i den store boks, for så kan han nemlig ikke nå hende, så han surmuler hver dag.

 

tja hvis Jay bliver ret meget bredere så skal hun enten tilbringe resten af tiden i boksen eller vi skal slå noget af muren ned så porten bliver større, og synes da ellers den er rimelig bred i forvejen....

 

god ide med dynen forresten.... hehe

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 18:43

haha, ja hun ser også noget stor ud...

og så må farmand surmule... han vil blive ekstra glad når han ser hvad der er kommet ud af det og hvilke muligheder det så bringer i følbrunsten

0
0
Svar på denne tråd
 
 plads.
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 18:45

men pladsmangel kommer hun da ikke til at lide af... pas på følle ikke farer vild!

0
0
Svar på denne tråd
 
 følbrunst
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 18:49

uha nej når hun går i følbrunst bliver han da først tøsefornærmet for der får han ikke lov at lave sjov nej han gør nemlig ej

 

Alt afhængig af hvad der kommer ud, om det er et skævbenet øg samt køn, beslutter vi om der skal prøves igen, men synes følbrunsten bliver for tidligt uanset hvad, eller om han bare må se langt efter damen i dette forår.

 

får vi et hingsteføl kan det tænkes vi prøver igen, men får jeg hoppeføllet tvivler jeg på vi prøver igen, men man ved jo aldrig for min far snakker da godt nok en del om at vi skal prøve igen, og han mente ellers på et tidspunkt at vi skulle sælge hestene

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 18:51

det kender jeg godt med de mænd... de skifter hele tiden mening! :) men i den sidste ende har de indset at hvis vi er glade, så er alle glade...

ja min bliver beholdt... an på køn bliver dens fremtid lagt på kørsel med sin mor eller alene og så avl ved siden af, akkurat som mor.. :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 fare vild
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 18:57

tja plads mangler hun ikke hverken i boks eller på fold, men håber da jay kan holde styr på følle så det ikke fare vild nogen steder, ellers må jeg sætte hunden på sporingstur efter følle, det vil hun sikkert synes er morsomt :)

 

følle er også en beholder uanset køn, men jeg vil så gerne have en hoppe at føre stammen videre på, især fordi de føl vi ellers har lavet på både jay og hendes mor fadligt har vist sig et være rigtig gode ponyer/heste til forskelligt brug, men alle med superb sind, og det betyder så meget i forhold til videre avl i min verden.

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 ej.. altså
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 18:59

jeg sidder da faktisk nu og bliver helt misundelig over i kan følge alt det i kan med plukkeveer osv..

 

Jeg kan se min for rodet godt og grundigt rundt i sin boks om natten så måske hun også ligger ned og stønner lidt..

 

I hvertfald hvor er det dog super spændende kan sleet ikke vente til der sker lidt mere..

 

MKC: din hoppes yver minder utrolig meget om mins.. altså i form og udseende.. så jeg tror jeg sammenligner lidt med det, og som udviklingen på mins yver indtil videre tror jeg på hendes også kommer til at se sådanne ud ca når tid er..

 

 


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 rodet boks
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 19:09

jays boks er egentlig ikke særlig rodet længere, tror hun har fået bunden som hun vil have den, og jeg prøver at lade være med at rode den for meget rundt når jeg tager klatter.

 

Nu har jeg lagt billeder ind af to forskellige hopper, hende der venter nu og så hende der fik i 2010(palominoen), blot til lidt sammenligning :)

 

men puha dagene er lange i denne tid :)

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 19:48

præcis, Mkc, aaaalt for lange... men nu vil jeg snart pakke sammen (te, chokolade, guf, dvdmaskine, film og dyne) og så sige hej til pigen og tjekke hendes nedre/baglige regioner.. vores debat er ellers så hyggelig og et stærkt bevis på at det netop er plukveer din dame har.. :D men må altså indrømme at hesten er meget vigtigere de næste par timer.. I om nogen må forstå

 

og det med at rode rundt, gør min ekstremt meget i øjeblikket, men hun er også en fjordhest, så intet wrap skal gå til spilde!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 ventetid
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 20:14

Jamen rigtig god fornøjelse hos madammen, håber ikke hun lade dig vante alt for længe med den lille, ellers prøv at vifte en gulerod, sukkerknald eller et stykke rugbrød bag rumpen på hende og se om du kan lokke den ud fra sit skjul

 

min "lille" dame er godt i gang med op og ned gymnastikken igen, tror altså jeg har fået mig min helt egen gyngehest for tiden, nøj det er morsomt at se på.. hehe

 

 

God nattevagt til dig :)

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hej igen.
Forfatter: 
Dato:  26-01-2012 20:53

Rigtig god tur ... glæder mig til opdatering..

 

Min står på træ piller i en ret stor boks, tror den er 3,5 * 7 meter og hun er kun 1ér pony og der er ca 330 cm. bund i boksen og så har hun en hay bar.. men alligevel for hun på en eller anden måde kastet sit whap ud i hele boksen, og så laver hun et eller andet forest i boksen hvor hun nærmest skraber aaalt bund væk så der er et stort hul.. vildt irriterende..

 

Men planen er når jeg kan se det er lige ved og være op over kaster jeg en masse halm ind den lille kan putte i...ikke at der ikke er vamt i stalden men det er nu for min egen samvittighed bedre at ligge putte halm ind..

 

jeg glæder mig helt ustyrligt og er en anelse træt af kommentarerne er du sikker på der ikke er mere end 1... hun er kun scannet til at skulle bære en og så stor er hun sørme heller ikke..

 

tror ´lige jeg også smider et par billeder, disse billeder er så ved at være 1 uge gammel tror jeg men måske jeg skulle tage lidt nye i morgen..

 

men her er hun..

 

 

 

 

 

 

 


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  27-01-2012 12:40

hun er da også rigtig fin, kvistgaarden... mon hun er avlet på Toftegården i Kr Eskildstrup hos fam. Andersen?

 

nej, mkc, jeg er ret bandlyst fra måsen... den ordre har jeg givet mig selv, for at give hende lidt fred...

Der var ingenting igår, hun var faktisk forbavsende rolig, men lyset blev også først slukket halv elleve... ikke så heldigt... kørte så også kl halv tolv, da kulden blev for hård og hun kun stod og blundede..

men men, så har jeg bil til rådighed i dag, så ivrig som man er, har jeg allerede været derude og hygge om hende, smutte hende en tur på de desværre bundfrosne og knoldede folde, og ordnet boks... så nu står hun tilfreds og gumler wrap i boksen og gør klar til at følle kommer ud til mig... hihi..

 

Hun har begyndende propper igen (dem hun havde haft i tre ugers tid fik jeg ved et uheld vasket af, da jeg vaskede hendes yver..) men de er hvidlige, hvilket moderen også havde, faktisk kun to timer før foling...så klart jeg er lidt ekstra på stikkerne i dag... hihi.. kryds fingre for nogle gode store propper senere, for så er jeg den der sidder der hele natten!

0
0
Svar på denne tråd
 
 ser godt ud
Forfatter: 
Dato:  27-01-2012 13:23

Kvistgård: hun ser ud til at være en skøn smuk dame :)

 

Kimmie: Tja her var jeg vågen fra omkring 1 til 3 fordi damen opførte sig som en der kunne fole hvad øjeblik det skulle være, hele madrassen blev rodet godt og grundigt igennem igen, og så var det ellers op og ned gang på gang. men kort tid efter 3 stillede hun sig tilbage til wrappen og gumlede løs upåvirket, så jeg føler mig en smule bombet i dag :)

 

Uhhh det lyder altså spændende med de propper, jeg krydser fingre for at de betyder du får et skønt lille føllebasse meget snart :)

 

Mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hej igen.
Forfatter: 
Dato:  27-01-2012 13:56

Der findes faktisk 2 Toftegaarde.. så om det lige er den ved jeg faktisk ikke..

 

Men ja synes også hun er en rigtig lækker dame..

 

Uhaaa propper.. det kan vi godt li held og lykke,,

 

Simder lige her et lidt bedre billede af hende.. 10 mdr. drægtig

 

 

 

Billede


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  27-01-2012 14:04

hun er virkelig en smuksak, når nu jeg skal sige det.. er ellers til de gule... :P

 

Det lød da ellers lovende med hendes opførsel... øv... men så ved du jo cirka hvornår hun kan finde på at fole, så du kan holde mest øje med hende de timer hver nat..

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234576
Forfatter: 
Dato:  27-01-2012 14:08

kvistgaarden; fandt også ud af at din dame ikke kommer fra Kr. Eskilstrup.. deres hedder Toftegaards, så vidt jeg kan se på nettet... :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hold da op
Forfatter: 
Dato:  28-01-2012 16:23

Jeg skal da ellers lige love for jeg fik en på opleveren igår da jeg var ude hos min lille dame..

 

Pludselig har hende mave ændret sig helt vildt, hun er blevet enorm og hende ryg er nærmest blevet forkortet med det halve ser ud som om føllet har lagt sig helt oppe ved krydset af hende..

 

og hun er blevet kæmpe stor... så det egentlig kun fordi jeg tog et par billeder og gik hjem og sammenlignede.. for må åbenbart ikke kunne se det selvom jeg glor en del på hende hver dag..

 

Jeg smider lige et par billeder i morgen så i kan se forskellen ...

 

Hvordan står det til med jer andre.. ??


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 oppe over
Forfatter: 
Dato:  28-01-2012 16:36

Kvistgård: hun er altså en smuk dame :) og så luder det da rigtig spændende med at maven har ændret sig på hende, det kan da tyde på at hun er godt på vej til at være klar :)

 

Her er der som sådan ikke sket noget endnu, andet end at jeg ikke rigtig får min nattesøvn, Jay er blevet meget urolig de sidste 2 nætter og skifter meget mellem at småspise, stå og slappe af, men flytter sig stadig en del, og så ellers ligge ned både alm. og fladt på siden, og igen er hun meget urolig selv når hun ligger ned.

stålet er vokset en smule og maven er jo bare stor.

 

så her er der stadig spænding og vi er begyndt at gætte på datoer, køn og farve på følle for at få tiden til at gå, bliver spændende at se hvem der får ret med hvad :)

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 yep yep..
Forfatter: 
Dato:  28-01-2012 17:16

Her gætter vi os også lidt frem..

Jeg har dog lavet en aftale med hr. Hingst om han selvfølgelig laver et hoppe føl til mig,,, for alle de andre afkom han har er hopper.. så det skal jeg da også have.. hehe

 

Jeg glæder mig til imorgen hvor jeg tager derop om dagen i stedet og kan i den forbindelse forhåbentlig få taget et par gode billeder, så i også bedre kan se forskellen for jeg synes den var emorm.

 

Man kan også godt se på min hendes kryds og bagpart gør klar nu.. hun bliver helt slasket nu.. og hun har ellers altid og hele vejen igennem været totalt muskuløs.. og i flot flot stand.

 

Altså hvor jeg dog glæder mig til den kommer og også til at se jeres.. men inden vi for set os om er de alle ude,.. og vente tiden er slut,.

så jeg prøver også at nyde det en smule.


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 ventetiden
Forfatter: 
Dato:  28-01-2012 17:30

Ja jeg nyder også denne tid med hende, der bliver nusset igennem hver dag, og så nyder hun når jeg lige går musklerne igennem med lidt let massage.

 

Jeg har også lavet forsøgt at præge "farmand" til at det skal være en hoppe, han har dog lavet 50/50 indtil videre og ser jeg på hvad hoppen har fået så er det 1 hoppeføl ud af 4 føl, men i det hele taget er vi vist bare bedst til at lave hingsteføl, ud af de godt 30 føl vi har fået over de sidste 25 år har 3 været hopper

 

men så længe det går godt og føllet er sundt og raskt så er det ok med mig, bliver det en hingst kan vi jo evt. prøve igen :)

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  29-01-2012 12:07

undskyld jeg ikke lige har skrevet igår, sad ellers sådan og glædede mig til at komme på igen, for det er så hyggeligt, det her men kors en mærkelig nat..

ivrig som man er, når hesten er klar og forældrene skal bruge den eneste bil man har, er man villig til at kører dem frem og tilbage de 50 km, der er til den fest de skulle til... fortrød jeg lidt i nat kl kvart i tre, da jeg gik ud af døren og ud i regulær snestorm... pyt pyt, fik lige drejet forbi hesten igen, hun lå og puttesov... kl fem kom jeg hjem igen dukøjet! men har da været ude hos den lille hest som tilfreds gumlede i en tot wrap, men svært utilfreds da hun kom på fold... den hest gider bare ikke det der.. hihi..

men hun er blød helt op til ryggen og halen kan løftes helt op over ryggen næsten, dog er balderne ret faste igen..

jeg er lidt usikker på om hun alligevel går de 13 dage til termin, men yveret er faldet ned (de små patter stritter direkte ud som invitation til at følle kan smage mælkebaren) og maven er stadig deform med følle rodende rundt derinde.. nogle søde piger ringede igår om at nu var det nu, men falsk alarm... øv.. jeg er nok bare nødt til at være tålmodig og vente på de propper der burde komme når nu resten af familien har haft dem...

 

så kryds fingre for at det lige pludselig går stærkt, håber jeg lidt for damen for hun fortjener snart at kunne bevæge sig ordentligt igen.. og desuden er alle på stikkerne derude og spørge om den ikke snart kommer... den hoppe er den mest begloede i hele stalden og alle glæder sig.. jeg glæder mig mest, for så har man mulighed for at prale ekstra med sin dejlige hest..

 

er der nogen fremgang yderligere hos jer, når damerne lige pludselig har fået sådan en fart på?

0
0
Svar på denne tråd
 
 snestorm
Forfatter: 
Dato:  29-01-2012 14:05

Puha Kimmie, det lyder ikke som det har været den sjoveste køretur, men godt i kom sikkert hjem :)

 

Hun lyder ellers meget klar din, især når mælkebaren står med en åben invitation til når følle kommer :)

 

her har jeg tilbragt de sidste 3 nætter med at være vågen meget af tiden, plukveerne er taget til, og mælkebaren er faktisk vokset en del over de sidste døgn, her er der også stadig godt med liv i maven, dog er bevægelserne ikke helt så store, men efter alt hvad jeg har kunnet finde er det først i de sidste timer op til folingen at følle lægger sig op og klar, men jeg har så brugt noget af al denne vågne tid til at sidde og kigge videoer af folinger og læse op på teorien, noget kunne jeg jo ligeså godt gøre

 

men jeg håber da ikke hun fortsætter på denne måde 11 dage endnu for så bliver jeg da en omvandrende zombie

 

Jay er bestemt heller ikke glad for folden, så de kommer lidt senere ud og lidt tidligere ind i tiden, men ud skal hun altså for en periode, især fordi hun ellers bliver en smule stresset i boksen.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  29-01-2012 17:01

uh ja, omvandrende zombier bliver vi nok, for synes ikke Uniqa virker som om der er noget på trapperne, men pyt, den kommer jo på et eller andet tidspunkt!

Jeg er lige ved at uploade nogle billeder af damen fra i dag, når I nu også har lagt så fine billeder ind.. så kan I også kigge om jeg har stirret mig blind i maven og yveret, for synes nu begge dele har trukket sig lidt tilbage...

0
0
Svar på denne tråd
 
 billeder
Forfatter: 
Dato:  29-01-2012 17:37

nå, nu må jeg hellere få lagt billeder ind

først lige et billede af Uniqa et par dage før hun blev bedækket (marts 2011)

Hun er i sit es, for vi har lige været ude og kører... i mine øjne en perfekt dame, men det skal man synes om sin egen stjerne.. :D

 

Derefter et billede af farmand, Ingolf Kjærgård:

 

Og så vigtigst, billeder fra i dag :) (det første herefter er dog fra 13. jan, for at I kan se forskellen på mave osv)

fra i dag....

0
0
Svar på denne tråd
 
 skøn dame
Forfatter: 
Dato:  29-01-2012 17:52

Kimmie: hvor ser hun da bare skøn ud, og sikke en stor mave

men synes nu den ser ud til at være skubbet godt bagud på hende siden d. 13. men ja man får hurtigt stirret sig blind på de maver mm.

 

når jeg sammenligner billeder fra for 14 dage siden og dem fra igår kan jeg tydeligt se maven er sunket tilbage på Jay, og så er hun næsten som smør lige oppe omkring haleroden, men blevet fast igen længere nede, så jeg ved ikke lige hvad hun har af planer, men følle kommer nok når den får lyst.

men hvor jeg dog håber den kommer med en god "frakke" med den vejrudsigt de lover for den næste tid.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  29-01-2012 18:00

hvor sjovt, præcis som du beskriver der, er min på samme måde.. hun er blød til helt oppe over lænden, men lige ud for åbningerne er hun blevet lidt fast igen, sådan lidt bob bob... tror også det er an på om hvordan de står..

 

synes bestemt Uniqas mave er sunket enormt, men håber jo stadig at hun smutter følle ud som en mandel, så det ikke bliver en langtrukken foling for den unge pige...

synes også tiden løber hurtigt alligevel, selvom man synes dagene er sååå lange.. der er kun 13 dage til Uniqas egentlige termin..

Men vi hepper stadig på propper på hende en af de kommende dage og hun er nok også staldens mest begloede hest med børn og forældre, der lige skal se om følle er kommet.. indrømmer ærligt at jeg nyder det i stor stil..

 

har du nye billeder af Miss Jay?

er der fremgang hos kvistgaarden?

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  29-01-2012 18:45

Jay er egentlig stadig rimelig åben bagtil, hvis det giver mening, men lårene er blevet mere faste igen, om det er fordi musklerne bliver trænet mere af al den op og ned når hun lægger sig skal jeg dog ikke kunne sige

 

Jay har da med de 4 andre føl klaret alt selv, men jeg er vist blevet en større hønemor med tiden.

 

Nu står mine hjemme, så det er kun mig og min familie der kommer dagligt i stalden, men tror egentlig vi alle går og stirrer på hende og venter spændt.

 

Jeg har dette kropsbillede fra hende igår, desværre lidt meget overbelyst

 

og stålet igår også

 

 


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 haløj igen.
Forfatter: 
Dato:  29-01-2012 21:43

Kimmie: hvor hun dog en smuksak.. sikke fit hun ser ud der på det første billede..

 

og sikke en dejlig stor mavse hun har sig.

 

 

MKC:

synes godt nok din hoppe´s mave hænger langt nede efter hånden.. og jeg synes da bestemt hendes yver er vokset ...

 

 

altså hvor er det alligevel skægt og se så forskellige de er..

 

 

Jeg tilbragte en masse timer for mig selv med min skønne hoppe idag, og fik taget nogle nye billeder.

jeg så også følle holde en vældig fest efter jeg havde striglet lidt tid.. maven dansede sumba..

 

men i må altså lige være med på en kikker her..

jeg synes jeg kan se noget der ligner antydningen af mini propper på yveret, det har ikke før set sådanne ud, men er det mon mini propper eller bare de der beskyttende propper mod snavs ?????

hendes yver er dog faldet lidt i omfang bagtil i forhold til for 1 uge siden men hmmm.

 

Jeg synes også det ser ud som om føllet er kravlet op i krydset på min hendes ryg er blev helt vildt kort og hun ser nærmest helt overbygget ud eller er det også bare mig der ser syner.. ??

 

nu ligger jeg lige de her billeder hvad synes i, i forhold til de andre billeder i har set af hende.. ???

 

håber alt er vel hos jer andre derude..

'

 

 

 

 

 


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  29-01-2012 22:02

Kvistgaard: ja Jays mave hænger efterhånden, tror hvis hun går tiden ud at vi må have en rullevogn under den når hun skal bevæge sig

 

Det med at de danser sumba i maven er også noget jeg tidligere har bemærket her, faktisk har det været et meget aktivt føl, men de sidste dage har jeg ikke set meget bevægelse, dog får jeg en modreaktion hvis jeg laver et let pres på Jays mave.

 

Men jeg synes bestemt også der sker noget med din, maven ser ud til at være flyttet mere bagud i forhold til de andre billeder og der er bestemt kommet mere fylde i stålet/yveret. Jeg vil ikke sige at det er vokspropper, men de ligner jo alligevel dem min tidligere ponyhoppe Shakira havde siddende 6 timer før foling.

 

men jeg tror vi alle skal huske på at propperne jo oftest kan forsvinde når hestene svinger med halen, jeg har især lagt mærke til at Jays hale indimellem kører som et piskeris.

 

dog overrasker Jay mig her til aften, de sidste aftener har hun været meget urolig fra de er kommet ind, men her til aften er hun meget rolig, står og spiser lidt og går så ellers tilbage til sit favorit hjørne hvor hun står og hviler/sover, hun er et mysterium.

 

så her ånder alt fred og ro i aften.

 

mvh
Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hihihi
Forfatter: 
Dato:  29-01-2012 22:29

Ih hvor vores heste minder om hinanden, mkc... Uniqa er også blevet rolig (kører dog stadig wrap ind for fulde drøn) og hun virker generelt som om det hele er gået i stå... gad vide om de damer ikke lige pludselig tager r*ven på os og giver fut i "tegnene" lige pludselig..

 

kvistgaarden; jo hun er bestemt blevet mere "klar"... man skulle jo tro yveret ville springe, så mon ikk du overhaler os andre uden om? haha...

men vil ikke sige de propper er vokspropper, men nok nærmere resterne af nogen... Uniqa har haft nogle lign. propper i tre-fire ugers tid nu.. igår var de dog mere mælkehvide og meeeget tørre, så tror mælken presser indefra.. men det giver meget god mening det mkc skriver med halen... Uniqas dækkens benstropper kørte dog også hendes propper af og irriterede hende lidt dernede, så de er blevet fjernet.. går Alena med dækken?

 

men det er sjovt med jeres hoppers yver at pattespidserne vender lidt indad, for det gør Uniqas ikk mere, de står direkte ned og måske en smule ud.. det må næsten være det man kalder at yveret er faldet ned??? ved I det..?

 

Uniqas følle kom lige med nogle enkelte dunk her til aften, men ellers har den været stille i to døgn... det må have været dejligt for Uniqa

Hendes hud på maven er snart så spændt, så man kan spille tromme på det.. tør ikke tænke på hvor øm det er.. yveret og numsen er også mega ømt nu, så håber for hendes skyld det snart er slut.. (har jeg vist skrevet et par gange.. haha)

 

og tusinde tak for rosen med min dejlige hest..

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  29-01-2012 22:55

Kimmie: nej det skulle egentlig slet ikke undre mig hvis de "tager røven på os"

 

Jay spiser ikke meget i aften, men er samtidig meget rolig, så jeg er lidt obs for øjeblikket, godt jeg fik en lur i middags

 

lyder også som om uniqa er ved at være meget klar :)

 

men ja tror også jay ser frem til at slippe af med maven, jeg ved i hvert fald at jeg glæder mig til atter at få min nattesøvn :)

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 ikke toftegården
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 00:01

i kirke eskilstrup... Det må være den anden Toftegaard der har avlet din hoppe..

 

 


Mvh.

Louise Nielsen.

 

Venter i 2012 føl efter Hoftanz & Quality Time.0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 09:44

præcis, Mkc.. jeg beordrede Uniqa til at stramme balderne i nat, hvis følle antydede til at ville ud, for nu ville jeg altså prøve at sove igennem...

at jeg så drømte om foling, af alle vores tre hopper, var så en anden side af sagen.. jeg ved godt jeg er mærkelig.. ved ikke lige hvordan i alverden vores tre hopper skulle komme på samme fold..

 

men her er der kun (chokerende nok!) 12 dage til termin.. hos jer to må det så være 10 dage.. hold da op..

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 11:31

ikke meget søvn her, Jay valgte at blive meget urolil kort efter midnat, med skraben i boksen, vandrede rundt, ned at ligge op at stå og sådan fortsatte hun til omkring kl 4, men stadig ikke noget føl, så tror jeg ser sådan ud lige nu

 

og så havde jeg ellers en frisk dame der havde meget travlt med at komme på fold her til morgen, og som ellers for en gangs skyld satte afsted i en luntetrav med højt løftet hoved og hale, og en mave der gyngede fra side til side

 

så her har jeg opgivet at gætte på hvornår hun levere et føl, men ja 10 dage til termin :)

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234546
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 13:30

hihi igen, hvor ligner vores hopper dog hinanden... dog var Uniqa lidt småtræt igår og godt blød bagpå... så propper, tak!

 

altså nogle hopper (og kvinder) får et slags energioverskud kort før de skal føde.. altså kort før = et par dage før tror jeg... så måske du heldig... ellers kan vi bare huske os selv på at vi da i hvert fald får føl i år...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 14:33

Kimmie, det er altså lidt morsomt som de ligner hinanden :)

Jay virkede også rigtig træt først på aftenen og stod egentlig og sov/hvilede det meste af tiden, afbrudt af korte perioder hvor hun spiste, hvorfor jeg tænkte yes jeg kan faktisk få bare en times søvn ad gangen i nat, men næ nej damen ville det anderledes, så måske jeg skal til at sove om aftenen istedet hvis hun holder sig rolig der :)

 

Uh føl i løbet af et par dage kunne være rart, og er måske heller ikke helt umuligt, da stålet/yveret forbliver samme størrelse hele dagen istedet for at svinde ind i løbet af dagen.

men lad os nu se, hun står og hænger ude på folden så vil snart gå ud og tage dem ind på trods af solen skinner så skønt.

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 altså..
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 14:48

Nu bliver jeg også nødt til at få opklaret hvad min laver om natten..

 

Så nu har jeg fået fat i en veninde, der vil holde kaffe kom sammen til kl. l*** om natten på gården på Lørdag så jeg kan se hvad min lille trunte foretager sig.....

 

Jeg købte jo sådanne et Mælke testnings kit hvor jeg kan se hvor tæt på foling hun evt. skulle være, og jeg tænker hvis jeg har den mindste mistanke om snarlig foling idag når jeg kommer derop så forsøger jeg sku om ikke jeg kan teste..

 

Der står man skal begynde 14 dage før termin for at se udviklingen i mælken, og der er 9 dage tilbage, men er bare ikke tilhænger af at fjerne propper og ricikerer de for yver betændelse, så ville have ventet til der dryppede mælk ud, eller propperne var væk.. men jeg tror altså godt hun kunne finde på at snyde mig, og da det er første gang hun skal have føl, er 13 år og har gigt i et facet led i ryggen vil jeg være der når det sker så jeg er sikker på at kan hjælpe til om nødvendigt..

 

Så kryds fingre for jeg idag kan teste.. og måske for et spændende resultat ud af det.

 

og endnu engang rigtig meget held og lykke til jer andre.. jeg håber for jer i snart bliver klogere på hvornår de vil præcenterer et lille føl...


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 14:50

jeg har sagt til mig selv, ikke at lægge så meget i stålets størrelse, for Uniqas mor blev også først rigtig stor i stålet, da hun havde fået min pige.. og så svinger hopper meget i størrelserne, så vil hellere stole på de propper som resten af hendes familie har haft..

Jeg er nu også spændt på at se min pige i aften, for har først mulighed for at komme derud der... det er nogle gange en ret god ide liiige at trække "besøgstiden" lidt ud, for så kan man bedre se på hesten med nye øjne.. f.eks. synes jeg at på de sidste billeder jeg lagde herinde igår, at hun lige pludselig var blevet helt enorm og MEGET rund...

kunne klæde hende ud som en whiskytønde til fastelavn, men håber da følle er kommet inden...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 15:04

Jeg lægger egentlig heller ikke meget i stålets størrelse, da Jays mor aldrig satte ret meget inden et par timer før folingen eller lige efter, men det at det holder en konstant størrelse døgnet rundt siger mig dog at vi nærmere os.

 

Jeg har siddet og kigget Shakiras billede serie igennem, som jeg tog ca 6 timer inden hun folede, for jeg troede ikke på hun ville fole snarligt dengang, hun fik 2 dage før terminsdatoen, og jeg kan egentlig se en del ligheder på mavens form og placering mellem hende og Jay, så jeg er indstillet på vågne nattetimer i den næste tid.

Heldigvis går jeg hjemme for tiden så kan da få lidt søvn i løbet af dagen :)

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 spændende
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 15:10

det lyder da bestemt spændende... og så må vi håbe at vi kan vende tilbage til almindeligt søvnmønster bagefter... jeg har i hvert fald problemer med at falde i søvn før kl 1 om natten.. man bliver lidt kvæstet... jeg går dog også hjemme, så jeg kan også lige powernappe eller snuppe en "mormor" i løbet af dagen, ligesom dig..

men nu er jeg da endnu mere nysgerrig om Uniqa også har ændret sig i dagens løb.. jeg kan desværre ikke sammenligne Uniqa og hendes mor, da de var ikke så gode til at huske at tage billeder..

 

Du har da i hvert fald noget at sammenligne, så krydser fingre for at vi snart kan starte en billedtråd med vores fine føller...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 15:23

nja har nu ingen billeder at sammenligne Jay og hendes mor med, men har mine noter fra de gange hendes mor har fået føl her, desværre er mine noter på de gange jay har fået bare ikke helt så gode, hvorfor ved jeg egentlig ikke for de har normalt folet omkring samme tid de forskellige år.

 

men ja det er lidt sjovt at kunne sammenligne med de billeder jeg har af den ponyhoppe vi havde som fik føl i 2010, og noterne fra tidligere.

 

Ja det kunne være skønt med sådan en billedtråd :)

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 ændringer
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 15:31

har du så oplevet ændringer i Jays adfærd, på den moderlige side?

Uniqa er begyndt at "tjekke" mig med et puf med mulen i ny og næ når jeg sidder i boksen med hende... (jeg har altid siddet godt plantet med min mås i en god bunke halm og et godt blad inde hos hende, når vi bare skulle hygge... og bonus er jo så at når følle er kommet, kan jeg måske sidde ved siden af den uden Uniqa siger noget til det..) og så lige bortset fra det der med at brumme til sin mås, kalder hun ikk rigtigt til nogen eller noget, hvilket hun ellers tit har gjort.. tror hun er ved at "lade" moderstemmen op, så hun kan skælde ud...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 16:47

her har ikke været så mange ændringer i adfærden, men det plejer der nu heller ikke at være, det eneste er egentlig nok at hun er meget overbærende overfor mine forældres ene hund, og lader hende drøne rundt i boksen som hun har lyst til, selv mellem benene på jay, hvilket nogle gange får mig til at reagere for molly, hunden, er kun godt et år og ikke god til at læse grænser i forhold til andre dyr, hvilket har givet hende nogle knubs fra kattene i stalden

Men oftest ser det således ud når molly er med i stalden

hun er åbenbart helt vild med at samle lucernen op og smage på den

jeg sidder også ofte og hygger i boksen sammen med mine heste, det er sådan en hyggelig måde at være sammen på, heldigvis har jay aldrig været overbeskyttende overfor føllene, tværtimod har vi altid kunne tage dem uden problemer, hvilket er rigtig skønt, hendes mor derimod var noget af en skrap dame overfor alle andre end mig :)

 

her er der sket en lille udvikling siden i morges, jay er blevet mere åben bagi, så lidt sker der da hver dag :)

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hej igen.
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 18:28

MkC guuuddd hvor ser hun stor ud fra den vinkel hi hi

 

Ja altså her er jeg nu endnu engang sikker på Alena ikke nedkommer foreløbig.. de der mini propper er jeg sikker på bare er dem der holder snavvs ude.. jeg forsøgte idag og massere yver med varmt og se om jeg kunne logge en smule mælk ud, men intet ikke så meget som en mini dråbe..

Og yveret er ikke engang halvt så fyldt som det har været, såå jeg tror hun har samlet benene lidt i forbindelsen med kulden her.. det siger de kloge dyrlæger ihvertfald, at hopper kan kan finde på at udskyde pga. kulde og den tidlige termin,.

 

jeg tager det helt roligt nu og venter med at gispe lidt til yveret igen vokser..

 

Dog troede jeg faktisk hun havde lagt den ude på folden idag, for da jeg kom var hun helt oppe i det røde felt, og rente rundt, hoppede og små sparkede ud mod de andre på de andre folde..

 

meeen det var bare fordi damen var helt hysterisk over hun ville ind. . hi hi

 

krydser fingre for jer andre.


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 18:42

hihi ja det er vist ikke den mest flatterende vinkel for hende

men sådan kan det jo gå :)

 

Men jeg har også tænkt tanken om hun mon kniber ballerne mere sammen nu hvor kulden kommer, men det må tiden jo vise, dog ser det nu ikke ud til det, hun er som nævnt blevet meget mere slap og åben bagi i forhold til tidligere, men man ved jo aldrig med de hunkønsvæsener, vi er jo vægelsindet ind imellem :)

 


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234567
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 20:37

hihi griner sådan over det rigtige landidyl du har, mkc, med hunden i stalden og kattene liggende alle vegne.. kan lige se det for mig... her er Uniqa almindelig pensionær på et stort ridecenter, hvor jeg er uddannet fra.. der betyder det en nabo på hver sin side af boksen, som også får et fur en gang i mellem det er endnu en grund til at jeg sidder i boksen, for hvis hun ikke træder på mig, er chancerne for at når hun får de anfald, at hun heller ikke træder på følle... hun er meeget opmærksom på at der er noget i boksen hos hende, så tror bestemt hun vil blive en god mor..

 

Kvistgaarden; nu fik jeg altså lige et billede af din dame der står på fold med krydsede ben og vilde øjne fordi følle bare VIL ud når det er tid og hun ikke synes den skal ud, fordi det er for koldt... haha...

 

På Uniqa er der sket lidt siden i går (JUBIII).. yveret er blevet virkelig stort og faldet godt og grundigt... der er ligefrem "delleklang" mellem balderne nu, fordi yveret hænger nede helt derom til... har netop taget noget billeder, for når I viser "babser" må det også være min tur og prale med vinderen over Dolly Parton..

Billede

Billede

 

man plejer ikke at kunne se noget yver bagfra... og på billedet lige herover ser hun ikke så fyldt ud, men hvis nu jeg siger at hun er fyldt til op over billedets kant med en væskeansamling, giver det nok et bedre billede.. mellemrummet mellem "babserne" er helt mast og de er stenhårde.. pyha godt det ikke er mig!

 

 

og så liiige et billede af damen... igen igen...

Billede

 

 

hun var meget opgivende og træt sen eftermiddag, så smutter ud omkring kl ti-halv elleve stykker og lige tjekker op med hende.. propperne er stadig ikke kommet, men liiige pludselig er de der..

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 20:39

og ja hold da op en flatterende vinkel... den tønde pony du har der!

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 20:58

hehe ja må hellere tænke mig om næste gang jeg tager et billede, det vil hun nok sætte pris på, har overvejet om jeg skal have spurgt min far til om han mangler en tønde et eller andet sted

 

Men ja her er skam landlig idyl, vi bor nemlig midt på bøhlandet på egen gård, og så kun med 2, snart 3, heste det er egentlig næsten for dårligt, selvom jeg nyder der ikke længere står 10 i stalden og kalder på mig.

 

I min barndom havde vi både køer, grise, får, heste, høsn, kalkuner ja fortsæt selv listen, og indtil sidste sommer havde vi også en flok får gående hvilket både jay og hendes mor altid har nydt, især jays mor var god til at gå og vende fårene når de kom til at ligge på ryggen (får kan sjældent vende sig selv hvis de kommer helt om på ryggen)

 

Jeg er næsten lige kommet ind fra et lille smut i stalden og jay er blød som smør omkring haleroden og nedad, og da jeg tog dem ind ved 4 tiden var det kun omkring haleroden, så jeg krydser fingre for et snarligt føl, lige nu ligger hun og pruster med hale svungen næsten op på ryggen, ved ikke lige hvordan hun har gjort det...

 

 

 


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  30-01-2012 21:25

haha og nu kom jeg til at tænke på filmen, Biler, når du sådan siger vende fårene... Uniqa ville gå helt agurk på dem... hun ville nok lege bold med dem, hvis hun fik lov...

Har desværre fået lært hende kunsten at jagte cykler på dyrskuet... håber ikk hun lærer følle det, for så får vi et problem.. haha..

 

ja vores damer bliver jo helt magre når babyerne er kommet ud... tør slet ikke tænke på, hvordan Uniqa kommer til at se ud...

0
0
Svar på denne tråd
 
 For guds skyld
Forfatter: 
Dato:  31-01-2012 10:06

jeg forsøgte idag og massere yver med varmt og se om jeg kunne logge en smule mælk ud, men intet ikke så meget som en mini dråbe..

 

Hvorfor kan I ikke bare lære at holde fingrene fra hoppernes yver, det er beregnet til at give mælk til føllet og ikke andet. De propper der holder snavs ude sidder indvendigt, så man ikke kan se dem, og der skal de blive siddende indtil de selv falder ud.

 

Jeg er så ked af at det kit til bestemmelse af folingstidspunkt udfra mælken altid bliver nævnt herinde, jeg har endnu ikke forstået formålet med det. Jeg mener når mælken løber så man kan komme til at teste, så er det vist åbenlyst for alle at det er tæt på at hoppen foler.

 

For øvrigt så kan man sagtens se uden på hoppens yver hvornår der er mælk, hvis bare man holder jævnligt øje med det.


Mvh. Charlotte


Züchten heißt denken in Generationen


Sælges:


Lille allround-vallak


Super dressurhingsteføl

0
0
Svar på denne tråd
 
 Charlotte.
Forfatter: 
Dato:  31-01-2012 12:23

Jeg mener når mælken løber så man kan komme til at teste, så er det vist åbenlyst for alle at det er tæt på at hoppen foler.

 

Nej det er faktisk ikke åbenlyst for alle, for jeg har faktisk op til flere gange igennem tiden oplevet med flere heste at mælken har dryppet osv over 1 mdr. før den folede..

 

Ligeledes har jeg oplevet hopper der sådan uden videre bare har folet uden hævet yver og de ellers normale folings tegn.

 

Der står på test pakken at man skal begynde at teste 14 dage før og kan man i første omgang ikke få lidt mælk ud, kan man massere yveret lidt, evt. med varme da det for yveret til at slappe af..

jeg har rådført flere dyrlæger og de sagde helt ok.

Ydermere skal du huske det er jo ikke en hel liter man skal bruge vel, men 1 ml. er nok til at teste med det er jo ikke fordi jeg står og tømmer den for råmælk.

 

NU er der også kun 8 dage til termin med min det jo ikke fordi jeg har rendt i tide og utide og hevet i yveret igennem de 11 mdr.

og det er jo ikke fordi jeg står i 1 time og flår hende i patterne, jeg forsøgte 3 gange på 2 min. og da jeg kunne se at der overhovedet ingen ting skete stoppe jeg med det samme for så er hun nok ikke klar til det.

 

Jeg kan så også fortælle dig at min hoppe nyder det til den helt store guldmedalje.. det kan godt være du ikke kan komme til dine hopper på den måde, men Alena ved ikke noget bedre end når jeg piller hende ved yveret så længe jeg kan læse mig frem til folks gode erfaringer med det, og dyrlægen siger ok kan jeg ikke se problemet husk vi alle er forskellige og har forskellige meninger.


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  31-01-2012 13:52

Kimmie: tja Dagirr var heller ikke altid en fan af fårene, der blev ofte markeret at dette var hans territorium og skulle de være der havde de bare at flytte sig når han kom, andre tidspunkter gik han og gned mule/snude med dem.

hehe jeg kan altså lige se det for mig med et smukt gult lyn der drøner efter en cykel :)

 

Ja de bliver vist meget slanke at se på når føllene kommer :)

 

Personligt ville jeg aldrig malke en hest inden føllet er kommet, men jeg må da indrømme at jeg har fingrene på stålet hver eneste dag, og når det begyder at vokse bliver det vasket i midterrevne med en klud, for at fjerne snavs, der ellers kan give sår.

 

Men hvordan har jeres hopper det idag??

Jeg har en meget overskudsagtig dame, der endda gerne traver på folden lige for tiden, men ok hun havde også en meget rolig nat i nat, med kun få plukveer.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Erfaringer
Forfatter: 
Dato:  31-01-2012 13:54

Selvfølgelig har vi forskellige meninger, men vi er også nogen med mange års erfaring som en dyrlæge ikke opnår ved den "kortvarige" udannelse han tager.

 

Det er ikke et spørgsmål om at kunne komme til yveret, for det kan jeg også på mine hopper når det altså er nødvendigt fx ved yverbetændelse.

 

Men i spidsen af patten sidder der en lille prop som lukker for indtrængen af bakterier. Denne prop skal ikke bare fjernes for sjov, den forsvinder af sig selv når mælken begydnber at løbe dvs så bliver patten renset af at mælken løber og når føllet patter bliver bakterier også fjernet jævnligt, så de ikke når at gøre skade.

 

Jeg har modtaget mere end 70 føl af mine egne + jeg har arbejdet på stutteri, så jeg har da også oplevet det meste og mere end de fleste. Jeg påstår stadig at de kit skulle kastes af h... til.


Mvh. Charlotte


Züchten heißt denken in Generationen


Sælges:


Lille allround-vallak


Super dressurhingsteføl

0
0
Svar på denne tråd
 
 jo altså
Forfatter: 
Dato:  31-01-2012 14:25

Jeg tror bestemt Alena ville dø af skræk eller fole for tidligt eller noget, hvis der dukkede et får op på hendes fold.. hi hi ..

det samme med køer.. dem er hun altså ikke fan af.

 

Kimmie: kan faktisk godt se det for mig. hi hi .. lad os da håbe hun gør sådan, for jeg er da faktisk rimelig bekymret for føllet pludselig dukker op på folden.. så hvis jeg en dag kommer ud til hende og hun ser sådanne ud ja så må jeg vist se at få hende ind hehe.

 

Her går det fint, Alena er bare sindsygt hys for tiden over hun vil ind.. altså det vil sige hun vil gerne ud, men efter 2 timer ca har hun bare fået nok.. men hun har fået tykkere dækken på og ud skal hun altså.. hun kommer tids nok til at stå inde en del når føllet er ankommet, med det vejr vi skal til at have nu.


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  31-01-2012 18:02

Tja, jeg satte en lettere forfrossen dame ind i sin boks, hvorefter hun stærkt tilfreds guffede sin mad i sig og gik i krig med wrappen... igen i dag var der "delleklang" mellem balderne, så man kan roligt sige hendes yver er faldet ned..

Vi har jo været nødt til at diskuterer mig og damen, indbyrdes om hvor vidt bagbensstropperne skulle pilles af nu, eller når følle kom, men af det kom de altså, for de rørte konstant hendes yver.. det resulterer desværre i at dækkenet sidder lidt skævt, men hun er jo ikke ude døgnets 24 timer, så det overlever hun nok..

 

igen har følle været rolig og Uniqas mås så lidt sjov ud i dag... der var et eller andet forkert ved den, så måske det tid

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  31-01-2012 18:51

hehe måske vi skulle slippe nogle får eller køer løse hos jer så, så i kan komme over denne ventetid :)

Det ville desværre ikke virke her.

 

Jay er slem ivrig efter at komme ud i disse dage, ved virkelig ikke lige havd der går galt for ellers har hun været svær at få ud af stalden, men når først hun har været ude i en 5-6 timer vil hun gerne ind igen.

 

Her er der sket ting og sager med stålet, nu vender spidserne nedad istedet for lidt ind mod hinanden og så er hun blevet en smule blodsprængt bagi, men hun er stadig meget rolig idag.

 

Må jeg spørge hvordan det kan være jeres har dækkener på? har tænkt lidt over det tidligere men har ikke lige fået spurgt, og det er af ren nysgerrighed jeg spørger :)

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  31-01-2012 19:13

jeg regnede med at Uniqa kunne have gået for vogn indtil december og med de sidste to vintre, turde jeg ikke andet end dækken, hvis hun skulle trænes moderat et par gange om ugen..

maven blev dog allerede i oktober for stor, og så brød jeg mig ikk om sådan at pille tøjet af hende igen.. fortryder dog ikke min beslutning, trods manglende kørsel, for hun stråler utroligt meget og har en fantastisk pels..

en anden grund er at hendes far har nedarvet sin skøre pels til hende.. de får begge flot blank sommerpels tidligt på året (Uniqa har faktisk noget lignende nu) og så midt på sommeren, dvs juni, får de pludselig stritpels som om de er syge.. ejeren af gården hvor de begge står og deres avler, har haft god erfaring med at få forebygget den løftede pels ved at lade Uniqas far gå med dækken på over vinteren....

 

og nej, tror heller ikk det hjælper med fårene.. hun vil nok bare prøve at sutte dem!

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  31-01-2012 19:19

hihi jeg kan altså lige se hende stå med et får og prøve at sutte det

 

oki, ja det er ikke rart når maven bliver for stor så hurtigt, og så længe hesten trives og har det godt er det jo det vigtigste, havde dækken på Jay noget af tiden sidste vinter, hvor det var rigtig koldt og masser af sne, så havde egentlig haft i tankerne at det kunne blive resultatet igen i år, da hun ikke ligner en der har sat vinterpels, men den er der og tilsyneladende virker den fremragende i år for hun har endnu ikke været kold, til min store glæde, dog har hun fået uldtæppe på de dage hun er kommet våd ind, bare for ikke at risikere en forkølelse.

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 ja dækkener..
Forfatter: 
Dato:  31-01-2012 19:19

Tro mig det er ikke med min gode vilje Alena har dækken på..

 

Jeg fik hende sep 2010 og var den vinter jo nødt til at lade hende beholde dækken på.

 

Hun har altid gået som dressur pony på højt plan og har derfor altid været klippet og haft dækken på.

 

Jeg har så denne vinter indtil for 1 uge siden nøjedes med at ligge regn dækken på hende da hun absolut ikke kan tåle regn, når jeg så kunne se det var oppe over kunne jeg fjerne dækkenet, så længe hun er inde.. for jeg skal bare ikke have hende til at ligge og fole med dækken på og have et føl til at hænge fast i mors dækken eller lignende..

 

Men så satte frosten ind, og lige meget hvad jeg gør frøs Alena fuldstændig sygt,, hun blev helt panisk for at komme ind, og selvom hun så blev lukket tidligt inden var det bukke spring og ståen på bagben hele vejen ind, og hun stressede fuldstændig på folden, så var helt bange for hun ville kaste af den årsag og når hun kom ind stod hun bare med hovedet mellem benene og rystede og var MEGET træt, trods det hun har alt det halm og whap på folden hun kan æde ( det siger de kloge jo skulle virke på at holde varmen) og hun bruger det også til at stå i..

 

Meen det gik ikke jeg måtte give mig og give hende tykkere dækken på og nu er vi desværre helt oppe på hendes 400 G dækken med hals..

og nu vil hun gerne være på fold et par timer..og er igen den dejlig rolige Alena.

 

det er bestemt overhovedet slet ikke med min gode vilje.. men jeg tror nu også det er svært hun har gået med dækkener min. 10 år af sit liv og pludsselig ikke, tror det er svært at vende hende til det på en vinter..

 

Jeg har så også fjernet bag stropper, og har folk til at holde øje med dækkenet ikke blæser op på hende eller hænger helt skævt..

 

Æv et dilemma, meen også derfor jeg er lidt ekstra opmærksom for vil MEGET gerne have det dækken af inden hun skal fole..

 

 


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 he he he he
Forfatter: 
Dato:  31-01-2012 19:24

Sutte fårene ?? !! he he he he .. altså jeg for et billede frem af en hoppe der opføre sig som føl, og sutter overalt på det stakkels får.. ?? he he he er det det der menes..


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  31-01-2012 19:36

puha det lyder da bestemt ikke rart at hun ikke kan holde varmen uden og at det påvirker hende så meget adfærdsmæssigt, men tror du har ret i at det vil tage tid inden hun evt. vil være vænnet fra dækkenet efter så mange år.

 

Da vi købte vores hingst var han vant til blot at være på fold ½-1 time om dagen og ellers stå i en velisoleret stald resten af tiden, så da vi hentede ham i januar 2008 blev det også lig med dækken på for at han kunne holde varmen i alle de timer vores normalt går på fold, og denne vinter er den første hvor han har sat vinterpels så det er første år han er sluppet for dækkenet, så kender problemstillingen.

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmm ja.
Forfatter: 
Dato:  31-01-2012 20:04

måske ikke lige følleagtigt sutte på fårene, men kunne forestile mig at hun ville prøve at slikke dem, tygge på håret og bide i dem for at se om de smagte godt sæt nu!

Men resultatet ville jo være at hun står og tygger på en tot uld og den så ville stå direkte op i luften ligesom det der populære "pighår" fra 90'erne...

 

det lyder godt nok voldsomt med Alena... men godt hun har fået varmen og er blevet sig selv igen, især her lige op til følletid..

 

og også med hingstebassen hos dig, mkc..

 

man kan have argumenter for og imod, men har det sådan at vores heste nu engang har det godt, og de er forskellige, så de dør ikke hvis de ikke har fået præcis 5 kg wrap eller sådanne tilfælde... eller dækken på eller af.. de skal nok overleve alligevel...

 

er der sket noget i dagens løb hos jer?

0
0
Svar på denne tråd
 
 he he he
Forfatter: 
Dato:  31-01-2012 20:22

Totalt statisk electriske får med mega strit uld.. gg hehe

 

Kimmie: jeg er enig, hvad der virker og er godt for nogle er måske ikke for andre.

 

Intet nyt at berette her.. men lyder spændende med jer andre.. det er blevet sådanne nu, at jeg simpelthen så hurtigt som muligt må ind og få tjekket tråden om morgenen for tænk nu hvis en af jer har fået føl.. den opdatering kommer jo om ikke andet en dag og meget gerne i nær fremtid er sååå spændende,,

 

god vagt til jer i nat... håber for jer alt går vel.


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  31-01-2012 23:15

hihi jeg kan lige se det får for mig, sikke det vil blive mobbet :)

 

har lige natputtet Jay og Dagirr, for han skal nemlig nok sørge for at jeg ikke glemmer ham

 

Og her er ikke sket det helt store, stålet er blevet lidt større og hun er blevet mere mørkerød bagi, så tror at hun kommer senest til terminen nu, formentlig før.

Min kæreste siger hun e rlige oppeover fordi gravide kvinder altid bliver mere aktive de sidste dage op til fødslen, så må se om hans kendskab til gravide kvinder også kan overføres til gravide heste :)

får han ret får jeg vist ikke fred fra ham foreløbig

 

Kvistgaard: jeg tjekker også denne tråd hver morgen for nyheder, for det må jo da snart komme :)

 

men god nattevagt til jer også


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 ih altså
Forfatter: 
Dato:  01-02-2012 11:54

jamen når I er så ivrige (jeg selv er totalt ligeglad med tråden.. or not!) så må jeg jo hellere få skrevet nu og så tænde den igen i aften når jeg vender hjem fra stalden..

 

Her er der faktisk dejlig fremgang! Uniqas yver er helt spændt og faldet ned og så opdagede jeg i dag at den der "snavsprop" der har siddet på det ene af de fire huller i patspidserne, er væk, hvilket vil sige i mine øjne at der er ved at blive gjort klar til mælkeudløb.. min dyrepasser-hjerne siger det er logisk nok..

og så er de andre "snavspropper" blevet presset, så de stikker også temmelig godt ud..

Igår aftes hang hendes mave heeeelt vildt, man kunne ligefrem se følle lå nede i "hængekøjen" og gjorde sig til... og den er godt livlig i dag, hvilket mor ikke er... så jeg gør klar til folingsvagt i rytterstuen/bilen i aften og så krydser vi bare fingre for at min dame kan blive fri for den store vægt.. hun står og veksler på benene og de ryster lidt om aftenen, så hun er forståeligt nok noget opgivende i disse dage...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  01-02-2012 13:18

ingen fremgang her, synes tværtimod hun har trukket sig sammen bagi igen, men det kan som sådan også være mig der ser syner.

 

Jay er egentlig meget rolig for tiden, hun veksler stadig meget mellem at spise, stå og hænge og ligge ned, men hun står ligesom uniqa og veksler rigtig meget på benene, og så virker hun meget træt af maven.

 

Men jeg ser frem til en glædelig nyhed fra dig Kimmie, og billeder selvf. :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Uha Uha
Forfatter: 
Dato:  01-02-2012 14:05

Kimmie, hvor er det bare spændende.. håber for dig det bliver i aften/nat så og ja for hestens skyld også..

vi krydser fingre herfra..

 

Ikke noget nyt endnu herfra, skal først op til Alena lidt senere idag, så må hun da gerne stå med spræng fyldt yver, og mælkeløb og hele svineriet, specielt med de vejr udsigter vi går i møde.. så lad os lige få det overstået inden jeg skal sidde deroppe i sindsyg kulde midt om natten


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  01-02-2012 18:18

hihi tusinde tak.. håber også snart det er overstået for min lille pige... her til eftermiddag fik jeg mig dog et chok... Uniqa har hele dagen kigget jævnligt ned på maven og følle har flere gange sparket så Uniqa er hoppet.. men men, jeg havde så lagt mærke til, som jeg skrev sidst, at maven er faldet helt.. endnu et tegn på dette var at hun i flanken ((?) tror nok det er der) var helt blød, som de "skal" være...

men pludselig efter jeg står og har tjekket hende i hoved og mås, begynder hendes flanke at spænde helt vildt og bule ud... et kort sekund troede jeg det var kramper, for hun trak også måsen ind under sig og så lidt ubekvem ud... så mig op og hente ridelæreren, som har haft føl før og rådfører om det var følle der rodede rundt, for det var min anden tanke, da Uniqa ikke ligefrem så voldsomt smerteramt ud og flanken bevægede sig og da jeg mærkede var hun ikke spændt, men nærmere hård...

Ergo, følle er begyndt at kravle op mod ryggen... jeg kunne tydeligt hører den da jeg lagde øret til maven og Uniqas svingende ædelyst i dag, har også givet mig grund til at tro på min teori om at følle er ved at ligge sig klar... mon jeg har ret?? får vi af se senere, når jeg pakker mig sammen og kører derud igen...

0
0
Svar på denne tråd
 
 spændende
Forfatter: 
Dato:  01-02-2012 18:40

uhh Kimmie, det lyder altså bare spændende, krydser fingre for at du senere kan lave en glædes opdatering med en lille ny :)

 

Jeg synes jays mave er gledet længere ned, og så er den blevet en smule hård, og så er hun ellers blevet blød over det hele igen og stålet er faldet mere ned, nu er det meget tydeligt at se bagfra, og spidserne vender nu direkte nedad, og så er hun meget rød bagi, men ellers er hun rolig og ikke mærket af noget.

 

til gengæld har begge mine heste besluttet sig for at fælde nu, ved ikke helt hvad de har gang i.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 tja,,,
Forfatter: 
Dato:  01-02-2012 19:03

tja, de kære heste har vist deres egen mening...

Ikke for at bringe dig forhåbninger, men præcis som vi har snakket om igennem hele tråden, så er det ikke alle hopper der sætter tegn... jeg har engang fået fortalt af en veninde, at hun også havde holdt øje med to hopper, og en tredje, men den havde ingen tegn... de to hopper havde kraftige tegn, så de skyndte sig ind og hente kaffe, hvorefter de kom ud til et føl hos den tredje hoppe...

 

det er derfor jeg synes det er så svært at følge hopperne op til foling... men det er fascinerende at læse tråden igennem og se hvad vi skriver og egentlig hvor naiv jeg selv lyder.. hihi... men ud kommer de tre føller jo!

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  01-02-2012 19:28

tja jeg ved jo godt at det ikke er alle der sætter så mange tegn, jays mor var en af dem, hun snød os hver eneste gang, det år jay blev født havde vi ved 20 tiden fået et skønt new forest/araber føl, og taget begge hopper ind, fadligt viste ingen tegn og havde næsten intet stål, men da min far tjekkede dem ved 1 tiden, stod jay i boksen ivrigt søgende efter mælkebaren, og sådan har det været hver gang med fadligt.

Jay har været lignende sin mor men så alligevel med flere tegn, vi har tidligere kunnet sige at hun ville fole inden for en uge og det har passet nogenlunde.

og shakira viste heller ikke decideret tegn udover der var stål og maven var faldet og så var hun lidt blød bagtil, og jeg havde tjekket hende 1½ time før og ikke regnet med noget, men da jeg kom ud igen lå følle der og prøvede at komme op.

 

Jeg glemte da helt i mit tidligere indlæg at jays bakterie propper er på vej ud :)

 

så det er aldrig godt at vide med de damer, men tegnene giver os jo i den sidste ende en ide om hvad vej det går, men får min kæreste ret får jay i nat mellem 2-3. men ellers er der jo kun godt 7 dage tilbage til terminen nu :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 undskyld
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 10:39

jeg har nok ikke lige fulgt med i "alle" dine heste men Shakira, hvem er det?

er det en anden hoppe du har hjemme, som også er i fol, eller?

 

her beordrede jeg Uniqa på at klemme balderne sammen igår aftes.. min far skulle bruge bilen i dag, så endnu en gang er jeg billøs.. dog har min "øjne"/veninder i stalden tjekket og der er intet føl.. god pige at hun hører efter sin "Moar"... jeg har derimod mens jeg bestak hende med wrap, bedt hende om at fole i nat, for så passer det med at jeg kan tage mig af hende og følle i morgen indtil sen eftermiddag, hvor jeg skal over til Jylland til min lille nevøs fødselsdag.. ville ikke kunne holde ud at kører hele natten (natten til lørdag), hvis hun ikke har folet, for så skal det passe med at hun foler lige præcis der..

 

men det lyder godt med fremgangen hos Jay... vi må hører om din kæreste fik ret... så er han nok ikke til at skyde igennem...

 

hvordan går det med Alena?

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 11:28

Shakira er den anden hoppe jeg viste billeder af i tråden, som fik føl i 2010, desværre er hun her ikke mere.

 

Her er der intet sket, så jeg har fred for kæresten :) tror jay klemmer ballerne sammen, for her er godt nok kold, lige nu ville jeg da næsten ønske jeg havde en stor flok heste i stalden til at varme den bedre op, 2 stks giver ikke ret meget varme i en gammel stald.

Men nu må vi, nu er der kun en uge til terminen :)

 

Lad os håbe Uniqa hører efter dig eller venter til søndag med at få føl :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 11:36

tænkte nok jeg havde hørt navnet her før..

 

Ja ellers må du ligge nogle halmballer ind.. de isolerer fantastisk og på den måde skaber varme.. jeg synes i hvert fald der er dejligt lunt i sådan en halm lade... men der er jo snart tre heste og så må de bare prutte lidt mere..

 

ja, Uniqa vist meget god fremgang igår, dog gik det istå omkring kl elleve, men som mine veninder skrev over sms, stilhed før stormen... det blev det så ikk.. pyt.. hendes plukveer var dog taget til og som jeg skrev før, var hun meget maveopmærksom i går..

Håber meget det bliver i aften, man bliver lidt bims af den "standby"-mode man skal være i, når man rigtig rigtig gerne vil se folingen... man KUNNE jo også være ligeglad og bare se føllet når den står der om morgenen, men jeg synes det er fantastisk at se og så lige rose den nybagte mor bagefter og gøre hende behagelig med tyk halmmadras oven på den fladtrådte og så noget wrap...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 12:01

ja man bliver lidt bims af al den venten og al den stirren :)

Vil jo også gerne se folingen, men mere vigtig for mig er det at kunne træde til hvis det bliver nødvendigt, jay er jo ikke helt ung længere og det er en del år siden hun sidst havde føl.

 

god ide med halmballerne, desværre kan de rundballer vi har ikke gå gennem portene, men hun har et super godt lag i boksen så satser på det er godt at putte sig i, og går det fuldstændig galt må den lille få et uldtæppe på, men satser nu ikke på det bliver så slemt.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hehe..
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 12:12

nej tror heller ikke det bliver så koldt... læg mærke til ordet; tro! den kan flytte bjerge, men det er ikke ordet ved.. hihi...

Jeg har fået forærende et (pink!) regndækken til den lille, hvis den skulle gå hen og blive syg... jeg er da glad for at den ikke kom ud de par dage inden den kulde her kom, for så skulle den da nok blive syg men men regndækkenet er KUN hvis den bliver syg eller ryster helt enormt.. for ud det skal de altså, bare ti min et par gange om dagen sammen og så mor ti min alene, så hun kan stramme sig selv op igen... glæder mig sådan til at den lille ligger i halmen... kan ikke rigtigt forstå det helt før den rent faktisk ligger der.. det er jo min første følle, men ikke første foling, så ja, jeg er der også hovedsageligt, hvis nu der sker noget.. jeg har faktisk måtte træde til hos en ældre hoppe, der i ti min lå og kæmpede med den lille props skulder.. til sidst gik jeg ind og hev.. og i dag er han en fræk ballademager på 4 år.. hold da op, fire år... pyha..

så ja, har det på præcis samme måde som dig, mkc.. og så når følle først er ude, så ærger man sig lidt over at det er overstået... eller har man tid til det med sådan en lille springende rundt??

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 12:45

ja tro kan flytte bjerge, heldigvis.

Jeg håber ikke et dækken bliver en nødvendighed, men nu må vi se hvad pels den lille kommer ud med, for desværre er vores stald meget kold, og vil ikke risikere at stå med en lille syg følle.

 

men jeg har samme holdning ud det skal de, gerne flere gange, heldigvis går jeg hjemme og vil gå hjemme et stykke tid endnu, så har mulighed for at lukke dem ud regelmæssigt.

vi har da endnu ikke skulle hjælpe til, og har da 7-9-13 ikke mistet føl under foling, men har mistet en enkelt på folden pga en brækket hals

 

jeg har dog endnu aldrig ærget mig over at ventetiden og folingen var ovre, det har man slet ikke tid til at gøre, for man oplever jo så mange ændringer for hver dag der går med den lille.

Jeg kan huske at jeg for mange år siden synes det var svært stadig at få de hyggestunder med hoppen når den lille hoppede rundt, men det fandt vi hurtig en løsning på som også virkede til at passe hopperne fint :)

Men til gengæld synes jeg føllene bliver store alt for hurtige


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hahaha..
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 12:54

ja det skabte lige smil på læben.. altså ikke den brækkede hals!!! men tanken om at min (og jeres) lille følle vil drøne rundt om stakkels Uniqa (og jeres hopper), som vil få stress over den, præcis som hendes mor fik over hende.... det bliver lækkert at hun får den ud af mavsen, for så kan jeg trække hende væk fra den lille og hun på den måde kan blive "fri"... godt nok vil hun hidse sig op, men hun kan løbe rundt og være sig selv, præcis som før.. kan jeg virkelig mærke at hun har brug for... så jeg krydser alt hvad jeg har for at hun har hørt efter mig og kommer med følle i nat.. gerne over midnat, for så har følle fødselsdag som min dejlige lille nevø... :P og så skylder jeg min søster en pakke flødeboller...

 

jeg er lidt spændt på hvordan Uniqa er når jeg kommer derned i aften.. hendes yver var ret spændt i aftes og patspidserne grænsede til at vende udad, som invitation til følle fra mælkebaren og pruh-juicen! (mælk! Alm. komælk er jeg begyndt at kalde muhjuice.. I know, lidt mærkelig!) og baby var godt urolig derinde, samt hun var åben bagtil, men det gik i sig selv igen... så kryds alt hvad du/I kan... for så må jeg jo opleve det som du beskriver, med at ventetiden og folingen er ligemeget lige pludselig...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 13:04

ja de kære hopper kan hurtigt blive trætte af de små, heldigvis er Jay normalt nem at tage fra følle i kortere tid, hvilket gør det lettere lige at få hende arbejdet let igennem i longen de første dage.

Ofte har vi haft 2 føl af gangen, og så har det været tydeligt at jay og hendes mor har skiftes til at holde øje med dem og slappe af, især jays mor var også god til at lade begge føl gå i hendes mælkebar lige fra starten af, faktisk skulle vi være over hende hvis jay fik føl først, for så snuppede hun da bare jays indtil hun selv fik den hoppe elskede de små, hvilket også var tydeligt da shakira fik føl i 2010, fadligt var hurtig til at påtage sig barnepige opgaven og tror egentlig hun var mere obs på ham end hans mor var til tider, desværre blev hun ikke selv i fol igen, på trods af mange forsøg herpå.

 

men bare rolig, du vil også ende med at have ondt af Uniqa når følle drøner rundt snart :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 måske.
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 13:10

måske du har ret... ja på gården her kommer der til at være 7 føl i år.. og det var en af grundene til at jeg valgte at få føl nu... det er de bedste betingelser den lille har og den kommer til at bo i den flok til den er 2 år.. de kommer også til at gå på de fedeste kuprede folde med vandløb og plads til leg.... men jeg har overvejet at få en bold til følle, for den kommer til at være alene de første 4 mdr.. medmindre hun fik tvillinger eller trillinger.. hihi, ja der er plads til et helt kuld i den mave, men den er bare langbenet den lille og pladskrævende..

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 13:22

hihi jag kan lige se dit ansigtsudtryk hvis hun fortsatte med at have kraftige veer når følle er kommet ud og så plop kommer nr. 2

 

ej jeg har det på samme måde, det er en langbenet pladskrævende sag jay har i maven for hun er godt nok stor i år

 

men det lyder da til at være en rigtig skøn opvækst din vil få :)

her må den lille nøjes med sin mor til den når en vis alder og ifoler vi igen, vil farmand så få lov at være sammen med dem når den lille er stor nok, men plads kommer den ikke til at mangle :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 13:35

ja og her er jeg jo stadig et gram misundelig over din landlige idyl, så tror heller ikke ligefrem følle kommer til at få det dårligt hos dig... dine dyr ser jo glade ud!

 

jeg vil stirre lidt hvis der er to, men tanken har strejfet mig mere end en gang... der er også flere avlere, der har spurgt mig om jeg er sikker på at der ikke er to... synes nu også der er ben alle vegne i hendes mave.. og så ville problemet med legekammerat til følle jo være løst.. problemet er så bare navne, hvis det er to af samme køn...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 13:44

ja synes også der er ben overalt i jays mave, dog er der ikke meget aktivitet derinde længere, i hvert fald ikke i forhold til tidligere.

 

men ja at der var 2 ville da løse selskabsdelen, men puha stakkels hopper hvis der er 2, så er det da først de får brug for timeouts fra de små :)

 

puha navne, ehmmm det er jeg slet ikke nået til endnu, har da kigget men er fuldstændig lost over hvad der kunne være godt, godt man har en måned inden indberetningen skal være sendt ind :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 14:16

ja så har du da lidt tid endnu til at løse "opgaven" medmindre den bare skal hedde sorte, hvide, hest, eller pony osv.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 17:19

ja heldigvis er der tid endnu, for den skal da have et godt navn, så er det jo bare spørgsmålet hvad der passer til den lille.

 

har lige hentet mine skønheder ind, skal da lige love for jay havde travlt med at komme ind, men ellers er der ingen udvikling her, det er det nu også næsten for koldt til :)

 

God nattevagt til jer andre :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234567
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 17:22

jeg venter spændt på fars mad, så jeg er ikke lige kørt endnu... men glæder mig!

 

Og ja, de har glemt at lukke den sibiriske fryser..

0
0
Svar på denne tråd
 
 hej igen.
Forfatter: 
Dato:  02-02-2012 20:42

Kimmie: alt er krydset herfra.. håber det lykkes i nat..

 

Til jer andre. hvor er det øv det er gået lidt i stå men det var jo det samme med alena, kæmpe yver og virkede til det var snart for at yveret faldt igen og føllet lagde sig ned igen..

 

 

Men da jeg kom der op idag kl. 12 var yveret dobbelt så stort som igår kl. 16

så måske er der lidt fremgang hos mig igen..

 

Jeg tilbragte 4 timer i boksen med hende.. og føllet har igen lagt sig op og der er dæleme gang i den..

 

Fik masseret trunten over det hele hvilket hun nød helt vildt for hun er så stor nu at hun ikke kan nå rundt og klø sig selv..

hihi

 

jeg venter spændt på det bliver imorgen så jeg kan se hvad status er imorgen.. ikke at jeg tror det er lige de næste par dage tror yveret skal fyldes en hel del ud endnu, men hun går også med let løftet hale næsten hele tiden nu har hun ikke gjort før.

 

men måske snyder hun mig, men i hvertfald er der stadig de der snavs beskyttende propper..

 

held og lykke til jer alle..

spændt på opdatering i morgentidlig,,, med et måske lille fint billede fra kimmie


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 jubiiiii
Forfatter: 
Dato:  03-02-2012 09:54

Ja, krydsningen af fingrene hjalp! Uniqa folede i morges (selvfølgelig da jeg var taget hjem, men pyt) et langbenet hoppeføl.... Hun klarede det hele til UG++++++++ og de har det begge fint... ah hvor er det skønt...

 

her er mine stjernehopper..

 

Billede

0
0
Svar på denne tråd
 
 Stort tillykke
Forfatter: 
Dato:  03-02-2012 10:31

Dejligt at det gik som det skulle :-)


vh Vipse


Nu med privat dagpleje :-)


www.pamhuledagpleje.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 tillykke
Forfatter: 
Dato:  03-02-2012 14:31

Kæmpe stort tillykke, og ej hvor skønt at Uniqa klarede det hele til ug :)

Så kan du roligt tage til fødselsdag i dag :)

 

ej nu vil jeg altså også have føl meget snart..... :)

 

tror jeg vil gå ud og hviske i jays ører at hun nu er bagefter hihi

 

endnu engang stort tillykke, glæder mig til at se mange flere billeder af hende :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 uha uhs uha
Forfatter: 
Dato:  03-02-2012 19:48

Kimmie:

Rigtig mange gange tillykke... hvor ser der bare hyggeligt og skønt ud, og hvor dejligt alt er gået godt...

 

Hvad tid folede hun ca om morgenen ? nåede du overhovedet at se voks propper eller mælke løb ?

 

Jeg spørger fordi jeg har haft en temmelig vild dag med Alena.

 

Jeg forklare lige men bliver nok langt.

 

KL. 11,15 ankommer jeg til en hoppe der er meget meget mut og virker til ikke at ville bevæge sig ude på folden, tager hende ind og stiller på staldgangen, så går det løs... hun tænder helt af, skraber helt vildt med benene kaster rundt med hovedet, og er helt umulig, vi trækker en anden hest ind og ligger whap foran hende, og det plejer om ikke andet at få hende til at falde helt til ro, men hun fortsætter ...

den anden hest lukkes ud igen og hun ryger ind i boksen.. her er hun urolig, kan ikke finde hvile.. ligger an til at lægge sig ned men gør det aldrig.. hun skider 5 gange inden for ½ time, yveret er helt hævet, men en halv time efter hun kom ind forsvinder hævelsen ..

 

Hun vil ikke rigtig spise sin whap og er fortsat urolig, går med halen løftet rigtig meget hele tiden..

 

Jeg lukker alt af i stalden og slipper hende løs på stald gangen, det resulterer så i hun vader, rundt, og konstant står opppe i hovedet på mig og veninden.. hun vil kløes på maven HELE tiden og hvis ikke vi gør det, bider/ klør hun selv hele tiden.. hun fortsætter med at ligge an til at vil lægge sig men gør det ikke alligevel..

 

sådanne er hun hele dagen indtil jeg kl. 15 er nødt til at køre hjem da mine smerter er så voldsomme at jeg må hjem og have medicin og lige have varmen.. og der var nogen til at holde øje

 

da vi kommer igen for vi afvide at 2 damer har opserveret hende urolig på folden i morges, så de løb ud for at kikke efter føl, og senere imens vi var væk var hun igen urolig i boksen og bider af de andre der nu er kommet ind.. hun står med benet og skraber vildt i luften og krænger mund..

 

men da vi ankommer igen kl. 16,30 er hun stadig irriteret, og køre røven op ad boks væggen.. men er slet ikke som om formiddagen dog stadig i perioeder lidt urolig..

 

stadig ikke vildt meget yver, og ingen propper..

jeg bliver så til sidst nødt til at køre hjem kl. 18,00 og vil lige give hende hendes dækken på og så blev hun vildt tosset, virkelig man var slet ikke i tvivl om det dækken ville hun satme ikke have på.. så det blev hevet af igen.

 

vi kikker yderligere, 30 min. men hun er sådan ok rolig dog virker hun stadig irriteret, gårdens ejer lover at ringe til mig her kl. 22 hvor han fodre og fortælle status..

 

men jeg har aldrig set min hoppe være som idag hun er aldrig været så ekstrem kontakt søgende som idag, hun gik nærmest i panik hvis jeg forlod hende og hun var totalt ligeglad med de andre heste.. min veninde kender hende også rigtig godt, og var også helt ved siden af sig selv over at se hun reagerede sådanne idag, det var slet ikke den samme hest.

 

Så jeg kan ikke lade være at tænke om hun også kommer i morgen tidlig for det virker som om hun hellere vil de ting når de andre heste ikke er inde..

 

Hva tænker i om dette.... 2 fra gården blev ved at sige jammen hun har jo ikke fyldte pat spidser og ingen propper eller mælke løb så hun foler ikke.. men det er da ikke en garanti vel`??

 

der er vel nogen der foler selvom yveret ikke ligner det er klar.

har det helt skidt med at være her hjemme nu, men mine smerter er ALT for voldsomme nu, og mine ben er begyndt at lukke ned under mig, så tænker jeg må gemme kræfterne lidt, og håbe ejeren af gården når at informerer mig i tide .. og efter at have set din opdatering Kimmie, tænker jeg gad vide om ikke hun også foler i morgen tidlig.. ???

 

men hvordan kunne i se på jeres de havde plukkeveer tegn og fortæl lige

 

Håber i andre har det godt derude, hvad er status hos jer,.,

 

og endnu engang tillykke..

 

undskyld for stave fejl men har skrevet hurtigt og gider ikke lige nærlæse det hele igennem


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  03-02-2012 20:07

puha det lyder da godt nok voldsomt med Alena.

 

jeg skal være ærlig at sige sådan har jeg aldrig oplevet nogen af vores hopper opføre sig, nogle af dem bliver til tider meget kælne, sådan at de næsten kravler ovenpå en når man ikke nusser dem, men ikke med den voldsomhed du beskriver her, nu kan jeg ikke huske om hun er første gangsfolende? men måske det er opblokningsfasen der er gået igang og påvirker hende så voldsomt, det skal jeg ikke kunne sige.

 

ang yver, så behøver det ikke være fyldt ud og nogle heste sætter ikke propper inden foling, jays mor satte aldrig ret meget yver, faktisk lignede det gerne det jay har på nogle af de første billeder jeg satte ind, men alligevel stod hun altid med et kæmpeyver når føllet var født.

 

mine oplevelser med jay er at hun i perioder er meget urolig, vandrer rundt, ligesom afsøger bunden og flytter på det der ikke ligger som det passer hende, hun kigger meget efter maven og har haft halen løftet næsten konstant de sidste dage, og gnubber regelmæssigt sin hale, og resten af kroppen mod væggene, dog tror jeg at det i forhold til kroppen spiller lidt ind at hun faktisk fælder helt vildt allerede, indimellem står hun stille med let spredte bagben og strækker halsen frem med let krænget mule, men ellers er det mest når hun ligger ned at det er tydeligt hun har plukveer, der skifter hun mellem at ligge fladt på siden og i alm position, og strækker regelmæssigt halsen med krænget overlæbe og har halen svungen ud fra kroppen, og så er det tydeligt at høre på hendes vejrtrækning at der er noget som presser i perioder.

 

her har jeg på fornemmelsen at jay trækker tiden ud, men da de taler om 15-17 graders frost de næste nætter er det egentlig ok med mig, for stalden er meget kold i disse dage, ønsker mig en velisoleret stald.

 

det lyder da heller ikke rart med dine smerter, håber både du og Alena kommer gennem denne tid uden alt for store gener.

 

 

 


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 halløj halløj
Forfatter: 
Dato:  04-02-2012 16:48

hvor blev der stille i tråden.. ?!?

 

hvordan går det hos dig Kimmie, har mor og lille baby pige det godt.. ?

 

håber at manglen på opdateringer er fordi i har travlt med foling og kælen med de nye små hi hi ...

 

Her var det falsk alerm, Alena var idag mere sig selv, dog vil hun altså ikke på fold, og ikke have dækken på..hun går med løftet hale konstant meeen mere sker der ikke rigtig lige nu.

vi har valgt nu at hun står inde fra nu af, dog kommer hun ud og blive luftet flere gange om dagen på banen under opsyn og kun i max 15 min. ad gangen... så hun ikke bare står i boksen..

 

hun var ude idag og tosse lidt rundt på banen i ca. 15 min. det gjorde at hun var fuldstændig færdig bagefter, nød at få sit uld tæppe på og ind i seng..

 

jeg fik i dag taget lidt billeder

smider et par enkelte.. og hvis i klikker på linket nederst (til facobook,) kan i se et par stykker flere om i har lyst..

 

håber stadig alt er vel hos alle..

 

 

 


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 Ja......
Forfatter: 
Dato:  04-02-2012 19:33

jeg venter også spændt på forhåbentlig godt nyt :-)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 intet nyt
Forfatter: 
Dato:  04-02-2012 20:14

Hejsa

 

ja her er der intet sket, men da temperaturen her kom ned på -19 grader sidste nat har jeg det også ok med det, for ved så lav temperaturer fryser det desværre også i stalden, jeg har da i hvert fald måtte fjerne is fra vandspande samt frosne pærer idag, og da vi allerede har -13 grader pt, må den gerne blive derinde i nat også.

 

hun ser næsten ud som hun hele tiden har gjort, dog vokser stålet stadig stille og roligt fra dag til dag, og så er hendes mave blevet v-formet i løbet af i dag, så er lidt spændt på hvad der sker.

 

godt at høre at Alena er faldet til ro igen :) jay er heller ikke meget for at komme på fold eller dvs hun vil gerne ud fra morgen af, men også kun lige ud og vende, så vil hun gerne ind igen, så her er de ude fra sidst på formiddagen og så nogle timer frem, når solen har fjernet den værste kulde, og så en omgang lun mash når de kommer ind, det passer damen :)

 

men nu er der kun 5 dage til termin :)

 

 


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 ja undskyld
Forfatter: 
Dato:  05-02-2012 17:19

undskyld undskyld... jeg har simpelthen haft så travlt og den jyllandstur gik absolut ikke som den skulle..

bilen gik i stykker på halvvejen, så turen der skulle have taget tre timer, tog pludselig otte... gab jeg var åndssvag i hovedet til sidst af kulde og alt muligt..

 

men men, ja i weekenden her har jeg så boet ude i stalden hos mine to piger.. er ovenud lykkelig over at det blev et hoppeføl, dog kan jeg godt mærke utilfredsheden over ikke at have været til folingen, men igen, skal jeg minde mig selv om at smerterne i hele kroppen fra kulde (-15 grader i bilen!), rodet i hovedet af de mange dage på standby og dilemmaet over at skulle have brugt mindst tre timer mere i den iskolde bil, var med til at træffe min beslutning... og jeg skal ikke brokke mig overhovedet, for hun klarede det jo selv og har fået et velskabt frækt føl, som bliver rost til skyerne af de fjordhesteavlere, der har set hende... jeg kunne først brokke mig hvis hun havde siddet fast eller død! og så er der trods alt mange der aldrig har set deres hest fole selvom den har fået ti føl... og jeg har lært meget ved at sidde der, men nøj det var koldt!

 

men men men død er hun ikke... hun er møgfræk og har en personlighed der siger spar to!

 

der har været stævne på gården i weekenden, så i går kunne de komme i ridehus før stævnet startede til stor fornøjelse for lille Pixi... og i dag var det så to gåture ude på sfstenene, hvilket igen var til stor fornøjelse for den lille... hun bukkede og stejlede og galoperede løs, hvorefter jeg blev trukket efter den lille, fordi jeg ikke turde hive for hårdt i hende... har lavet to løkker, der danner et ottetal og den ene kommer bag numsen og den anden rundt om halsen, hvor bringen begynder.. det trick kalder jeg håndtasken (man holder fast i tovet over føllets ryg) og er noget f.eks. Monty Roberts bruger, for så har man styr på føllet uden at det er ubehageligt for den...

og så i morgen kommer de en tur i ridehus løse igen, så lillepigen kan strække sine ben..

Hun er nemlig en rigtig lille energibombe der hopper, springer, bukker og stejler inde i boksen og får sine ture hvor hun løber rundt om mor, der roligt står og spiser wrap...

 

men her er lige et par billeder af mine dejlige piger, Ågerupgårds Uniqa og Pixi Dúvall..

 

Billede

Billede

Billede

Billede

Billede

 

 

lyder voldsomt med Alena... hun er vel "ovenpå" igen???

 

Er der ellers fremgang hos nogen af dem?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nuuiiii
Forfatter: 
Dato:  05-02-2012 17:30

Hvor er hun altså bare sød,den lille smørklat :-)

Og hvor er det en fornøjelse at se så velplejet en fjordhest :-) !!

Held & lykke med pigerne,glæder mig til at følge dem fremover :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 tak tak
Forfatter: 
Dato:  05-02-2012 17:36

jamen tak tak... (bukker, nejer og bøjer mig i støvet!)

Hun er nu ikke mere velplejet end andre fjordheste jeg har set... men det dejligt andre kan se hvor fantastisk hun er...

0
0
Svar på denne tråd
 
 skønheder
Forfatter: 
Dato:  05-02-2012 20:19

ej Kimmie altså nu må jay godt få det føl uuuuuudd :)

Hvor ser dine piger skønne ud, og hun er da bare en lille bedårende en pixi, og hun lyder til at være et livsstykke :)

 

men ellers sker der egentlig ikke det helt vilde her hun er som hun har været de sidste 2-3 dage, dog med hvad der ligner små vokspropper i dag da de kom ind, men nu må vi se hvornår jeg kan få lov at sige hej til den lille, men puha hvor kan jeg godt mærke at jeg er ved at have vendt min døgnrytme nu, det bliver hårdt at skulle vende den igen.

Dog har Jay måske fået lus eller lign så skal have fundet en løsning på behandling der, men vil vende den med dyrlægen i morgen inden jeg gør noget.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 halløj halløj
Forfatter: 
Dato:  05-02-2012 20:59

Kimmie;

 

Hvor er hun bare DEJLIG amen hvor hun lyder skøn...

men bliver så glad og varm om hjertet, når man hører din fortælling om lille Pixi..

 

åhhhh hvor er jeg faktisk smadder misundelig på dig hi hi ... jeg vil også se mit lille føl..

 

og pust lige lidt af det der hoppeføl lykke denne vej hi hi ..

 

glæder mig til at følge jer lidt fremover.. det er jo lidt specielt når man har fulgt lidt med fra nerver før foling til de smukke billeder efter..

husk endelig at opdaterer..


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  05-02-2012 22:30

Kvistgaard: jeg har det ligesom det, lidt misundelig og vil da også gerne have lidt hoppefølstøv denne vej, det ville være skønt med endnu en hoppe i stalden :)

 

men her sker der ting og sager i aften, jays stål er vokset til det dobbelt størrelse, og det mellemrum der ellers har været er delvist forsvundet, samt spidserne er ved at blive fyldt ud, dog ligner hun ikke en der har tænkt sig at fole i nat, men man ved jo aldrig, men nu føles det i hvert fald tættere på :)

 

god nat til jer alle :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 puster
Forfatter: 
Dato:  06-02-2012 09:03

jeg puster jeg puster... men holder altså lige pause når jeg bliver blå i hovedet, ikk?

det er stadig svært for mig at opfatte at det er overstået... og så at det blev et hoppeføl... det er jo bare perfekt...

 

Hun er en rigtig energibombe og gav den også rigtig gas igår aftes efter stævnet sluttede, hvor begge mine piger kom ind og løbe i ridehuset... Uniqa var ikke til at fange igen og føllebølle tog sine lange knoldede ben på nakken og spurtede efter mor...

men da de så kom ind var Uniqa en smule stresset og dunkede lille Pixi ind i væggen flere gange, hvor jeg lige måtte bremse hende og give hende noget mad.. lillepigen har nemlig allerede fået et sår på mulen (som dog nu er helet halvvejs, utroligt hurtigt) og tror det er mor der har været lidt hårdhændet... men ud over sine urolige ture (hvor hun dunker følle lidt og vækker hende hele tiden), er hun en fantastisk mor, der puffer Pixi ned til yveret og løfter bagbenet og bugen... det er så utroligt!

 

Og farmand (a.k.a. Ingolf) har intet ABSOLUT intet at gøre i Uniqas del af stalden... hun tændte helt af da hun så ham igår, efter ridehusturen og han gik 100 m væk... hun fnøs og flåede sig ud af hænderne på mig, for at skærme for sin følle overfor hingsten... pyha, der fik jeg nerver... for selvfølgelig er de grimer jeg havde købt til lillepigen, alt alt alt for store, så grimejagten er gået ind, så jeg kan have lidt mere styr på de to piger når jeg er alene om det...

 

men men er der sket noget i nat hos dig, mkc???

og hva med Alena, hun ligner en der er ved at springe?

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  06-02-2012 09:30

hihi jeg kan altså lige se det billede for mig du beskriver der med Uniqa der puster sig op overfor farmand :)

kender kun det billede alt for godt herfra når vi har haft føl og har haft hingste samtidig.

 

her er der ikke sket så meget, siden sidst i aftes, stålet er stadig stort, skal nok lige prøve at få et billede når jeg tager dem ind igen her først på eftermiddagen, for jay står bare og hænger ude på folden og det synes jeg altså det er sådan lige koldt nok til, så hellere hun hænger i boksen.

hun spiser med glæde både sin mash og sit krybbefoder, men pt er det ikke meget wrap hun får ned, så for hendes skyld håber jeg da snart følle kommer ud, så hun kan få godt med grovfoder igen, og så lige for mig selv så jeg kan få en hel nats søvn igen, det må altså være skønt at kunne Kimmie :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  06-02-2012 10:45

jamen jeg nyder jeg nyder jeg nyder!

 

men nu må Jay snart være der... skal nok heppe her fra Sjælland af.. medmindre du selv bor på sjælland.. kan jeg ikke lige huske...

 

havde ikke forestillet mig at hun ville te sig så åndssvagt, men igen, det giver jo meget god mening at hun siger fra overfor ham, selvom det er mørkt og han står 100 meter væk..

 

har du en ide om, hvorfor hun bliver så urolig en gang imellem og dunker følle ind i væggen? synes det er så synd for den lille, men hun lider jo ikk overlast og Uniqa falder langsomt til ro igen.. vil heller ikk blande mig, kun prøve at forstå hvorfor...

vi har snakket lidt om herhjemme, at det "blot" er fordi hun er førstegangsmor og ikke kan overskue dens leg en gang i mellem, for nøj hun leger... kan slet ikke beskrive de sjove pjæt og kravleteknikker hun dyrker lille Pixi... og så har vi også snakket om at det er fordi det er så stor en gård, hvor der er rigtig mange mennesker og de vil alle op og se følle, så der står hurtigt en flok mennesker foran boksen...

og det sidste "problem" er at hun bliver urolig når jeg er derinde... det prøver jeg ikke at tage personligt og når hun begynder på det, mens jeg står i boksen, aer jeg hende blidt på hovedet og prøver at få hende til at stå stille ved at gnubbe eller nusse hende og på den måde også give hende opmærksomhed, så hun ikke bliver jaloux over at jeg nusser med følle..

 

er jeg helt forkert på den, eller har du oplevet lignende, mkc?

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  06-02-2012 12:08

nja vi holder til i det mørke midtjylland, så vi sætter pris på al heppen vi kan få :)

 

De fleste hopper reagere på andre heste, især hingste, når de har føl ved siden, nogle mere voldsomt end andre, og det kan nemt ændre sig med tiden, at hun slapper mere og mere af, både over for andre heste, men også at hun bliver mere rolig med dig i boksen.

Det er meget normalt at selvom Uniqa er tæt knyttet til dig så skærmer hun føllet i starten, især som førstegangs mor, oftest synes jeg det ændrer sig i løbet af nogle uger, tag dig god tid til hende når du går ind i boksen, nus, strigl alt det hun nyder, inden du søger kontakt til føllet, og igen nus hende lige inden du går igen.

jeg tror ikke så meget det er jalousi eller manglende opmærksomhed der får dem til at blive urolige når vi går ind til dem, men mere de instinkter de har der gør at de er meget påpasselige overfor deres føl og som sådan også hinanden indimellem.

men som sagt det ændrer sig stille og roligt med tiden, ofte i løbet af de første uger ved de fleste hopper, enkelte som jay mor bliver ved gennem de første mange måneder .

 

vedr. at Uniqa giver Pixi et dunk indimellem, så er en af de tanker jeg har at det er når hun vil have den lille ned til mælkebaren, et nyfødt føl tilbringer meget tid der, og det kan være Uniqa reagere når hun mærker det spænder.

men det kan også være hvis der er mange mennesker foran boksen og hun vil puffe Pixi tilbage i boksen i "sikkerhed"

Men så længe Pixi ikke får store skrammer af det ville jeg ikke bekymre mig så meget, føl kan, ligesom børn, tåle en del knubs her i starten, heldigvis :)

 

men nu vil jeg lige om lidt tulle i stalden og lukke mine skønheder ind :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  06-02-2012 13:25

så er hypperne lukket ind og hygger sig med en spandfuld mash, forstår simpelthen ikke hvordan dagirr kan formå at få mash næsten helt op i panden, men det gør han hver gang

 

men jeg tog lidt nye billeder af Jay i dag, de kommer her :)

følles farmand er den hvide bavian i baggrunden :)

 

gumle gumle lyder det, og maven den hænger efterhånden mere og mere nedad

 

og lige et enkelt af stålet idag, det er vokset en del siden sidst

 

håber det går fremad med Alena også :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 wowwww
Forfatter: 
Dato:  06-02-2012 18:21

hold da op hun er stor!!!! nu må du gerne begynde at tænke på at komme ud, lille ven..

 

tusinde tak for hjælpen.. det var nogen af de tanker jeg selv havde tænkt, men rart at få bekræftelse.. i dag inden jeg læste dit indlæg, gjorde jeg rent faktisk det du skrev og ja, mig og følle har rigtigt moret os med mugning og strø af halm... sørger for langsomme forsigtige bevægelser, for er nødt til at gøre det mens de er derinde indtil videre, og det betyder at halmen bliver drysset heeeelt nede ved det gamle og følle synes det er sk*de skægt at tygge på mig, når jeg sådan sidder på hug.. og så skynder hun sig også og trampe og skrabe løs i det friske halm...

hun er i det hele taget meeeeget kontaktsøgende og en rigtig glad lille frisk (!) pige... mor kan ikke følge med i ridehuset, når Pixi giver den gas... og jeg kan heller ikke få kameraet til at følge med... ih hvor jeg nyder det!

 

men det lykkedes rent faktisk at gøre den lille pige træt.. i hvert fald i ti minutter

 

Billede

 

Håber da for jeres skyld at der snart sker noget.. sidder helt og får "ondt" af jer, fordi jeg sådan har fået det overstået og kan nyde det...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Halløj
Forfatter: 
Dato:  06-02-2012 19:23

Endnu engang hvor er hun altså dejlig Kimmie.. og lyder fantastisk hyggeligt..

 

og jeg synes da bestemt at Jay´s yver er vokset en hel del.. spændende spændende..

 

ja det ender nok med vi bliver sidst.

 

alt ånder fred og ro her.. ingen forandringer..

 

Alena nyder nu kun er være ude sammelagt ca 2 timer på en dag.. og holder ellers fest med sin whap i boksen.. fordi alle de andre heste er ude om dagen fryser vandrørerne så hun har en spand til at stå i boksen om dagen..

hun har derfor fået den ide at HIVE ALT sit whap op af sin hø bar og smide det i spanden for at dyppe det og æde det hi hi .. har hun aldrig gjort før,,

 

Jeg nyder stilheden før stormen ... og glæder mig til jeg også skal farer rundt efter en lille trold.

 

En veninde mener bestemt at føllet kommer den 14 hvor det er valentines dag.. en mener hun kommer på Lørdag hvor det skulle blive tø vejr.

og sidst mener en det bliver den 17 for der har hun 40 års fødselsdag og så skal den da fødes der..

 

Jeg har jo ellers fundet på navne for lang tid siden, men for min veninde ret at det bliver den 14 må man vel overveje at kalde den valentine hvis det bliver en hingst.. naaa kan nu altså bedre li mine ejne navne,,.

Jeg er totalt ligeglad bare den kommer godt til verdenen..


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  06-02-2012 19:40

hihi ja hun er kæmpe og pt meget langsom i bevægelserne, der er intet trav at finde hos hende længere, men pt ser det ud til at skaden i hendes ben stadig bliver væk, men ja nu må følle gerne komme ud, for jays skyld og for min, jeg er ved at være godt rundtosset af dette venten

 

Pixi lyder til at være en lille vidunderlig pige, der kommer til at give dig grå hår inden hun bliver ret gammel :)

 

Kvistgaarden: lige pludselig står de her vores små langbenede føl :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234567
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 18:45

præcis Mkc, lige pludselig står de der.. og ja lad os håbe alt går efter bogen og I får to fine hoppeføl...

 

Kvistgaarden; fortæl fortæl hva er navnene???

Mkc; har du fundet nogen?

 

Ja, Pixi giver både mig og Uniqa grå hår på hovedet... de er allerede kommet...

mugning foregår igennem boksens vindue i boksdøren, for selvfølgelig kan jeg ikke bede Uniqa opdrage på Pixi til at hun IKKE skal kravle op i trillebøren der bliver lagt møg op i.. Uniqa har nemlig ikke selv lært at lade trillebøren være så det er en smal greb (som Pixi selvfølgelig synes er SÅ spændende!) og så op over ryggen på både baby og mor og ud af vinduet og håbe på at ramme trillebøren så godt at det hele ikke ryger ved siden af..

men hva søren, jeg elsker det....! Alt ved mine to tøser..

 

kan slet ikke beskrive følelsen, men den kender du jo Mkc.. vil bare indrømme at se mine to hopper med strittende øre og lange skridt for at komme ud (de var for første gang på fold i dag.. det var ret vindstille og solen var direkte på, så de fik lige fem min på en græsfold), især lillepigens ører der ligner æselører på det lille hoved, giver mig en lykkelig følelse heeeelt ind til hjertet

 

måtte også ud og finde en mini mini mini grime igår og det lykkedes! hun er så dygtig til at få den af og på allerede nu...

 

 

kvistgaarden; følle kommer da på sin fødselsdag! det gætter jeg på...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 18:57

ja se det ville jo være skønt med 2 hoppeføl, det er jeg sikker på at Kvistgaarden er enig :)

 

navne, øhhh hvad er det for noget, hehe så langt er vi ikke noget endnu.

 

hehe kan lige se udmugningen for mig, det må være sjovt at se på :)

 

ja jeg kender følelsen og den er fantastisk hver gang, man forbløffes gang på gang over hvad de formår at gøre både af ballade, men også almene ting :)

 

kender det med at skal finde mini mini mini grimer, håber jeg har en liggende som passer ellers må den vente lidt med det.

 

Kimmie, er du sikker på at følle kommer på sin fødselsdag? hehe

 

her sker der ikke noget for tiden men håber da det lunere vejr de siger vi skal have vil sætte lidt skub i tingene.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 19:14

hihi, håber du har ret med at hun venter til lunere vejr... lille Pixi valgte jo absolut at komme den KOLDESTE nat jeg har oplevet so far de senere år... damn jeg frøs, men al deres hurlumhej varmer om hjertet nu...

men nævner det lige igen, håber din venter, for I er nok ikke så heldigt stillet som os tre tøser her på Sjælland, hvor vi har to ridehuse, to ridebaner (godt nok ret ubrugelige for lillepigens små hove) og adskillige folde, hvor vi har fået tildelt vores helt egen lille fold, hvor de to tøser kan strække benene på et jævnt underlagt og mor kan få et nip græs...

 

og ja, har ikke fået kommentarer for min udmugning endnu, der er ingen der har set det, men det skal nok ske at der lige pludselig er nogen der ser det... og lille Pixi bliver bestemt ikke dummere, for hun har da fundet ud af at hun var hurtig i foregårs, men endnu hurtigere i morgen

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 19:25

prøver lige at uploade en video fra ridehuset.. håber det lykkedes...

 

Video

 

 

kvaliteten er desværre ikke lige den bedste, men ret sejt at lillepigen sådan kan fræse forbi mor...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Halløj Halløj..
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 19:39

jeg er også sikker på føllet kommer til sin fødselsdag hi hi hi hi hi

 

Navnene er hemmelige lidt endnu..

 

Ja hoppeføl vil vi gerne have, og hingsten der har er far har indtil videre kun lavet hoppe føl og på 4 forskellige hopper .. så det håber vi også han gør på Alena, selvom de siger det er hoppen der bestemmer..

 

Hvor er Pixi bare skøn... kan lige se for mig hvordan hun spurter rundt, så mor slet ikke kan følge med hi hi hi ..

 

Her sker der intet endnu.. tror hun venter på varmere vejr..

 

Grimer fandt jeg for 5 mdr. siden håber bare de passer, nu gør i mig dog helt tvivlsom.. hi hi

 

Kimmie: kan du ikke måle føllet fra lanse mærke til numse.. og evt. stg..

 

så har jeg en ide om de dækkener jeg har købt til når den skal ud, og den kan bruge dem hvis vejret er for vildt, for som du skriver er jeg en af dem der ikke er så heldige denne gang at stå et sted med ridehus..

dog har vi en god bane men desværre uden læ.. så jeg har helgarderet mig og købt dækkener,,,

 

håber alt er vel derude... glæde rmig til flere føl billeder, dem kan man ikke få for mange af.


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 uuuhhh
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 19:50

uuh holder lidt igen med billeder... Det er lidt synd for jer andre

 

men altså fjordføl kan vist passe almindelige hundedækkener i str labrador... tror det er omkring 45 cm, men jo, skal nok lige få målt hende, hvis hun kan stå stille

jeg er så heldig at jeg har fået et lille lyserødt forærende, men hun er jo en fjordhest, så det ryger kun på hvis hun bliver syg...

0
0
Svar på denne tråd
 
 halløj halløj
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 20:14

SAY WHAT!!!! er de sååå små... gud det troede jeg ikke har købt dækkener i str. 85 cm puha det er jo meget for stort så...

 

Nå jammen jeg må da få kikket mig lidt omkring igen...

 

men jeg synes ikke det er synd for mig.. jeg elsker at se dine billeder, så glæder jeg mig nemlig endnu mere..


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 20:21

skøøn video, nøj hvor er hun altså bare kær :)

og hold da endelig ikke igen med billederne for min skyld jeg nyder dem, oki vil da gerne snart have jays mave bliver betydelig mindre, men derfor kan man godt nyde din lille skønhed i mellemtiden :)

 

og du har helt ret her er intet ridehus på gården, men tilgengæld er der en jævn ridebane samt en jævn fold, så ud skal de nok komme og da jeg går hjemme ved dem er det heldigvis nemt at tage dem ind og ud flere gange om dagen.

og så har de jo en god stor boks at hygge sig i ellers.

 

Men jeg vil nu gerne bestille føllet til at komme i nat eller vente til torsdag nat, da jeg har aftaler det meste af torsdag, men den har nok sin helt egen mening om hvornår den vil ud :)

 

ang. navne er jeg ovre i det arabiske, og har mange muligheder, men kan da lige fordrive ventetiden med at dele nogle af dem med jer.

Hvis hingst har jeg tænkt på følgende:
Azhar - den mest strålende

Baahir - blændende, funklende

Fadl - enestående, ærefuld

Nabih - ædel, enestående

Naadir - kær, sjælden

Thaqib - stjerneskud

Zaafir - sejrende

 

hvis hoppe:

Bahira - blændende, strålende

Fariha - glad, glædelig

Farida - enestående

Huriya - engel

Janaan - hjerte, sjæl

Jumaana - sølv perle (perfekt hvis den bliver skimmel)

Nadira - sjælden, dyrebar

 

men nu må jeg se når den lille kommer, så plejer jeg rimelig hurtig at vide hvad der passer til dens personlighed :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hahah...
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 21:39

helt rigtigt, navnet skal passe til personligheden... men det er da flotte navne til arabere de navne... her er vi jo nordiske, men krydrede det lidt med frækhed og Pixi har jo så selv krydret med MEGET personlighed...

Og håber da for dig, mkc, at det bliver en hoppe... deter de smukkeste navne.. (og dem min indre stemme bedst kan udtale uden at lyde som en retarderet )

 

kvistgaarden, du må endelig ikke gå helt i panik... fjordføl er vist ret små... Pixi bruger shetlænderfølgrime, men det meste på hende er også ben..

 

jamen når I sådan giver mig lov, så kaster jeg da lige nogle flere (totaltnuttede med en nuttethedsfaktor på 2000) billeder ind af mine (i mit hoved og øjne (som kører helt over gear pga de drømme der bliver udlevet i øjeblikket, bl.a. ord nævnt på en fjordhesteavlers hjemmeside.. AY) uimodståelige, vidunderlige, frække, fjollede, fantastiske og uundværlige) hopper.. tænk ikke bare hoppe, men hopper

 

skylder jer jo lige et/to billeder af "farmand"... det er taget i går

Billede

Billede

 

 

 

Hva er det du spiser, mor?

Billede

 

Er vist nødt til at få købt en bold til hende! Den her låner vi pt af "overboen", som for øvrigt tror han er faderen.. han er bare 160 høj og kulsort... oooog vallak...

Billede

 

Mine trætte piger, powernapper... ligner "baby" har hanekam

Billede

 

og så kom tøserne lige et smut på fold, da temperaturen var steget til "lune" -2 grader og vindstille.. de kunne lige klarer det, men baby var lidt betuttet på fold, så tror det stadig er for tidligt til mere end 5 min... vi hopper dagen i morgen over i hvert fald og ser igen fredag..

 

Billede
Billede

 

og så var man træt igen bagefter, og havde det dejligt lunt igen......... med gummerne på sin bold

Billede

 

og lillepigen er blevet så dygtig til at have grime på og få den af og på... hendes dejlige lodne ører gør at jeg hele tiden kommer til at ae hende ligesom man gør på katte og hunde...

når man så har fået sin grime på, bliver man gerne vild igen og hopper og danser... (det var også første gang hun havde den på her på billedet, så hun skulle lige finde ud af hva filen det var!)

Billede

 

tror vist det var, hva jeg lige kunne vælge i dag... ups, der kom lige en forlænget film..

 

Video

 

Vil da lige fremhæve at Uniqa skal til kåring i uge 28 og vi satser stærkt på et godt resultat... hun er da også tæskelækker (i mine øjne!) ligesom jeres også er tæskelækre.... nej nej fedter ikke-.... de er bestemt nogle kønne damer...

 

men men nu må jeg hellere stoppe.. det tog så en times tid det indlæg her.. ups

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 21:48

nurhhhh pixi er så skøn, sidder og smiler helt vildt over den video :)

 

de er så skønne de første måneder, næsten ikke andet end lange ben og så ellers fart bagi.

Normalt er jeg faktisk ikke så meget for de små gule, men jeg må indrømme jeg synes uniqa er et pragteksemplar, og jeg er sikker på pixi bliver ligeså smuk, hun kna jo ikke andet med de forældre :)

 

men uhh jeg er da helt misundelig over de faciliteter du har til rådighed, vi har ridehus ca 3 km væk, men synes jo ikke jeg vil køre med den lille.

 

Tak for hoppetankerne, det er bestemt også det vi drømmer om, men nu må vi se hvad vi får, og ja navnene er lidt tungebrækkende at udtale, men nu må vi se hvad det ender med.

 

har næsten lige været ude og natfodre, men nu står hun og hænger i sit favorit hjørne igen, hvilket hun gør meget ofte i disse tider.

 


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 134678
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 21:56

det er bare at hænge i.... lige pludselig er den der..

 

og ja, Uniqa forstår at gøre folk "svage" for de gule... de gule er jo tit blevet forvekslet med ponyer der ikke kan bevæge sig "ordentligt" og er tunge i eksteriør... Uniqa er "medium" af eksteriør, dvs ikke helt sporty, men har lidt dybde, hvilket jeg godt kan lide... dog har jeg lidt kvaler med "graviditetsmaven" men den har jeg fået lovning på at forsvinder... pyyyha... Pixi til gengæld, tror jeg bliver en tro kopi af Uniqa, dog en anelse mere sporty... og forhåbentlig har Ingolf gjort lidt indflydelse på hendes gangarter.. især Uniqas trav kunne ønskes bedre, men må sige den har udviklet sig godt i drægtigheden, for hun bevæger sig flot nu...

 

og ja, faciliteterne er i tip top... det er jo også et større sted med 300 rideskoleelever, 20 rideskoleheste og 45 pensionærheste med tilhørende familier, hvor mange af dem starter høje klasser i spring... jeg er den eneste kusk derude og elsker at blive rost selvom det ligner l*rt.. de kender ikke andet jo, og heldigvis for det, for ellers blev jeg rakket ned ligesom ridningen.. men men både mig og Uniqa elsker kørsel, så det satser vi på til efteråret igen...

 

Har I forresten nogen planer med skuer og lign. igennem sommeren?eller siger det jer ikke rigtigt noget?

0
0
Svar på denne tråd
 
 halløj halløj
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 22:26

åhhhhh hvor er det bare skøøønt med alle de billeder..

de er bare sååå nuttede begge to..

 

spam du bare videre.. det så hyggeligt..

 

Vi har planer om 3 skuer... Roskilde dyreskue... føl skue i DSP og sidst store hestedag..

Det glæder jeg mig rigtig meget til.. for jeg er totalt blind af kærlighed til mine egne afkom og heste, så det er meget rart at komme ud og få rigtige dommere til at bedømme og når alle 3 er overstået, har jeg et godt billede af hvor min lille fis ligger henne på scalaen..

 

jeg tror altså umidlbart det saktens kan være kulden der har gjort Alena har krydset benene... for hendes yver voksede jo helt vildt og var HELT spændt ud for 1½ uge siden.. men nu er det sådan næsten hvad det hele tiden har været...

men jeg venter i spænding.. og set frem til at hun venter til vi har fået lidt bedre grader da min ryg slet slet ikke er glad for kulden.. og kommer til at være der i døgndrift når bølle er kommet..

 

så nu kan jeg sidde her i vármen og nyde dine billeder Kimmie..

meeen glæder mig nu til at spamme med egne billeder også hi hi ..

håber jeg kan finde ud af at ligge video ind..

 


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 22:34

kvistgarden: tror også kulden spiller ind her, så ser frem til lidt mildere vejr.

 

skuer har vi som sådan ingen planer om pt. men nu må vi se der kommer jo et araber show/skue i starten af juni på vilhelmsborg, men tja det afhænger af hvad der kommer ud og min vurdering af den lille.

 

men ellers er det ikke meget vi har gjort i det, tror vi har været afsted en enkelt gang med dagirr og jays mor i 2008 til et dyrskue, men ellers plejer jeg at være rimelig til at vurdere hvor vores føl ligger.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 kvistgaarden
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 22:40

Det er faktisk mine første videoer der er røget ind her, så mon ikke du også kan hitte ud af det..

 

jamen vi må da finde ud af at mødes for jeg har også planlagt Roskilde dyrskue (for tredje år i træk!), Store hestedag (4. år i træk) og så kommer der foruden Uniqas kåring, vist nok tre følskuer bl.a. følskue på store hestedag om søndagen.. og så nupper vi lige landsskuet i herning i år.. skulle have været afsted sidste år, men fortrød da jeg skulle melde til, og fortrød så senere, at jeg fortrød da jeg meldte til...

 

og glæder mig også til at I kan spamme...! og puster stadig hoppehåb mod jer...

0
0
Svar på denne tråd
 
 halløj halløj
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 22:47

Kimmie:

det kunne da være fedt at mødes til show og se hinandens live..

fed idé ..

 

hoppe støv er modtaget jeg vælter det over Alena i morgen..

 

Kimmie: kom til at tænke på du har ikke engang købt et Pinto hingste føl som jeg mener kom til at hedde Uniqe ( staves?) den hed vist Eiko før den blev solgt ( til evt. dig) som du senere blev solgt..

da du fik det, kom moren til føllet med for en tid indtil føllet var afvænnet.. ??

 

blev bar elige nødt til at spørge for Kimmie er jo ikke et helt almindeligt navn.. :-)


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 22:52

nej er nødt til at skuffe dig, jeg har kun ejet to, nu tre, gule....

og tak tak, jeg er heller ikke helt almindelig, for det er kedeligt!

0
0
Svar på denne tråd
 
 hovhov
Forfatter: 
Dato:  07-02-2012 22:59

hov I er hurtige til at skrive.. oven på hinanden... gad vide om Sjælland er flyttet oven på Jylland

 

Mkc, var også kun nysgerrig... for mig er det at "bo" på dyrskuerne, være sammen med folk man ikke normalt er sammen med, cykle med høballer til hestene og vække dem om morgenen i de røde stalde... stald 6, det vores, de gules stald

Landsskuet er nyt for mig, så det glæder jeg mig til, men i år er der også ekstra fokus på Roskilde, for min tidligere mester/fjordhesteavleren/Ingolfe- ejeren, har ikke nogen følhopper der skal med... tror de hopper han har nu, er for gamle og har været afsted for mange gange... han har dog Ingolf og et par 3 års hopper, der nok skal med, så krydser fingre for at vi kommer højere op, end andensidst får ellers meget ros for Uniqa, men hun har været for sent udviklet i forhold til de andre hopper... positivt er dog, at den flok hopper der som regel har indfundet sig på de unge hold, har været oppe i eliten og det har jo så betydet at Uniqa kunne følge med.. I drægtigheden har hun dog som sagt, udviklet sig helt enormt og fået store "dameformer" og jo et fint fint føl ved siden.. så måske vi kommer deropad i år..

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  08-02-2012 16:12

nøøøj jeg fik målt lille Pixi i dag... jeg har fået et føldækken forærende i str "foal", men men hun kunne kun "passe" den forreste halvdel knap og nap

Jeg ville så måle hende fra mankestykke til halerod... resultatet var lidt vildt, men havde gættet på at fjordføl var omkring 45 cm, så det var ikke helt ved siden af... Pixi var 50 cm, så jeg kan da godt pakke det dækken sammen til hun engang er seks måneder

 

og så var hun ren rodeoføl i dag.. hun har vist fået en ide om at hun skal te sig ligesom sin far... en teori er at hun er begyndt så småt at kunne se rigtigt, for hun har også holdt sig tæt til mor i dag, hvilket hun bestemt ikke gjorde igår..

0
0
Svar på denne tråd
 
 123546
Forfatter: 
Dato:  08-02-2012 16:27

jamen jeg kan godt se det sjove og dejlige i skuerne, nød det da vi var afsted, og synes da store hestedag lyder som et kanont arrangement, der er bare lidt for langt herovre fra, ellers ville vi enten have været der som tilskuer eller som deltager.

 

hehe ja de er ikke store de små bøller, men tror nu hun kan passe den inden hun bliver 6 mdr, de vokser stærkt det første år, vores sidste føl var født med en højde på 94 cm og målte som 1 års 150cm, det var bestemt ikke planen han skulle blive så stor

Rodeo er meget normalt de første uger, synes ofte at deres bevægelser foregår i skridt, langsom galop, meget hurtig galop eller masser af krumspring de første uger, men et er jo ganske morsomt at holde øje med :)

 

her sker der ikke rigtig noget, jay er et nussehoved og nyder at få lidt let massage over det hele, men hun må nu også godt lade være med at få føl i nat, da jeg er ude af huset næsten hele dagen i morgen, men det hører hun nok ikke efter hvis hun vil fole :)

 

er der nogen fremgang hos dig kvistgaarden?


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  08-02-2012 16:46

ej hold da op, Roskilde er bare lige rundt om hjørnet... forstår dig udmærket!

 

Håber da virkelig ikke den lille fis bliver så høj ved 1års alderen... ellers er der noget jeg er gået glip af... Uniqa er "kun" 145 cm og Ingolf måske et par cm højere, så regner med at hun er måske 120-130 cm ved sin 1 års fødselsdag... men men, det vil jeg slet ikke tænke på endnu! Hun er kun en lille bitte baby lige nu.. men hun er Uniqas baby og vil suge alle de oplevelser jeg kan ud af tiden nu..

 

ja, kvistgaarden, juhu, sker der noget?

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  08-02-2012 17:23

jeps roskilde er lige et spytklat herfra ;)

 

tja havde bestemt heller ikke regnet med han blev så høj hingsten var 157 og moren 148 i stg, men da morens afstamning var ukendt forventer jeg at var nogen i hendes familie som har kunne tilføre højden, for det var der bestemt ikke i farens.

 

men ja det er med at nyde tiden mens de er små, og som min mor sagde i eftermiddags, nyd da tiden med jay inden den lille kommer, og det gør jeg skam også, men derfor må den lille jo gerne snart komme ud :)

 

men nu må vi se, terminsdato er i morgen :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 halløj .....
Forfatter: 
Dato:  08-02-2012 18:03

Intet føl til mig endnu...

 

Dog vokser yveret lige en smule for hver dag nu..

Og sikke da en fest føllet holdt sig idag, Alena kom ind fra fold fik dækkenet af og en spand varm mach og så gik følle bare AMOK hi hi det tog ca 20 min. før Alena var færdig med at spise hvad der svarede til 500 gram mash ( uopblødt ) for hun måtte holde puste pauser hele tiden, alt imens jeg stod plantet med hænder og kind mod lysken og sikke da nogle high five jeg fik mig tihi .. NØØØJJJJ hvor jeg glæder mig til at se den lille frække bisse der ligger derinde.. der er dæleme knald og ballade i den ..

 

hendes lyske og flanke er også helt ud i et med bagpart og mave nu.. og jeg kunne mærke sparkene helt henne næsten for enden af hendes rumpe.. så enten losser den rigtig hårdt eller også ligger den meget lagt tilbage..

 

Skeden begynder også at "hænge" mere nu og se større ud..

 

Meeen tror nu også hun venter på pludgrader..

 

Alena har også termin imorgen... så tror vist ikke der er nogen tvivl om hun går over tid...


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 1235676
Forfatter: 
Dato:  09-02-2012 10:42

det lyder ellers lovende, kvistgaarden... tjekker lige herinde senere...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  09-02-2012 17:06

venter venter venter, puha denne tid er laaaaang :)

troede faktisk der var gevinst i nat, men det var åbenbart bare en lidt ekstra stor pære der ville ud

 

jays mave hænger helt vildt lige et billede fra i dag så i selv kan se det

 

og hun er mega træt for tiden, og følle er ikke særlig aktiv længere, jeg kan da få en lille smule modstand hvis jeg trykker jay på maven, hvilket jay ikke synes er så sjovt længere.

reelt set mangler vi nok kun vokspropper hvis hun skal følge teorien, så hvem ved, jeg kan dog godt mærke jeg er ved at se sådan ud

 

men jeg har købt uldstof til den lille idag så vi hurtigt kan lave et lækkert dækken til den lille, hvis den nu ikke kan holde varmen når den kommer :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  09-02-2012 18:33

HOLD DA OP, mkc! Hun er da godt nok....øhm, wow!

Hmm jeg troede lige at du ville skrive at nu var den der, men tror da bestemt heller ikke der går så lang tid... min fornemmelse siger i nat, for maven hænger ret godt som Uniqas gjorde... og de andre ting lyder også lovende...

men nu må vi se... terminen var jo i dag...

 

ja, her har jeg lovet mig selv IKKE at bruge samme hingst næste gang, for hold da op jeg har fået hænderne fulde.. Pixi er begyndt at kunne se, hvilket resulterer i nok så meget ballade... hun hoppede bl.a. op i halmvognen i dag (den ligner en lidt forvokset sækkevogn med meget længere og bredere løfteskinner) og jeg fik da lige panik ved tanken om at lille følle fik splittet sin mave op men men, hun landede oven på halmen, da vognen tippede frem og kastede halm og føl af, og heldigvis har hun bevist at kunne klarer lidt knubs, så hun rejste sig igen, snuste til mor og så ellers ud til at ville udforske stalden lidt mere, hvilket jeg ikke brød mig om og greb fat i hende, efter vores tur tidligere, hvor en vallak var kommet for tæt... pyyyh en dag! og så kun fordi hun kan se nu..

 

men held og lykke med jeres damer!

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  09-02-2012 18:47

hehe ja jeg fik også et helt chok da jeg gik ud af Dagirrs boks og så have udsyn til det billedet viser, så meget synes jeg ikke den hang i går, og den er bestemt også ganske bred, når man kigger oppefra, så ehm min kære ponyhoppe er næsten nemmere at hoppe over end at gå uden om i disse dage, for under kommer man altså ikke lige i denne tid, selv molly(hunden) rører ved maven når hun smutter under nu :)

 

det lyder da virkelig som om pixi har masser af energi i bagen, men kan godt forestille mig din skræk da hun hoppede på halmvognen, uhh man er jo bekymret for hvad de små størrelser kan ende ud med at lave, her har jeg været hele stalden igennem flere gange for at sikre mig at der ikke lige stikker et eller andet ud som den lille kan gå imod, men er vel en hønemor

 

jeg glæder mig til at se hvordan dagirr tager føllet denne gang, i 2010 var han bange for den lille indtil han var et par måneder gammel, og jeg vil ligge flad af grin hvis det er det samme denne gang :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  09-02-2012 19:21

ha ha ja, man får heldigvis grin nok som betaling for den lange ventetid...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Halløj..
Forfatter: 
Dato:  09-02-2012 19:38

Nøj hvor jay´s mave hænger.. det ser da lovende ud..

kan godt li hun lige som Alena selvom boksdøren står vidt åben vælger at blive i boksen

 

Og hvor lyder lille Pixi bare fantastisk.. men ja sikke da en forskrækkelse.. måske man skal nyde det lidt at den lille er i maven..

for jeg tror også jeg for min sag for hvis den er lige så aktiv uden for maven som indeni..

Alena fik så stor en mavepuster idag at hun gav et kæmpe støn fra sig samtidig med hun knækkede helt sammen i bagbenene..

 

Her er det hele det samme.. yvert er stort og udfyldt når hun har stået stille men falder igen når hun har bevæget sig på fold.

 

Men snavs propperne er nu væk og da jeg skulle vaske mellem yveret idag, fordi der samler sig store kager at sved og skidt deroppe, kom der sådanne noget helt tykt klart, lidt gult væske ud og det var lige så fedtet som Honning.. så et eller andet sker der..

 

Nu har jeg forsøgt at lave en aftale med Alena om føllet skal komme Lørdag.. så vi vi har Søndag hvor det skulle være plud grader til den lige for gang i pels osv.. og så fordi mor her er ved at være lidt utolmidog.. nu vil jeg gerne se min lile fødselsdags gave..

 

Fik penge sidste år på min fødselsdag ( blev 30 ) og nu her den. 20 Feb fylder jeg 31 så der må den gerne være kommet..

 

uhhhh hvor jeg glæder mig..

 

Jeg har bestilt et helt mørkebrunt hoppeføl med 4 hvide ben og samme aftegning som Alena i hovedet..

 

Ved ikke om nogen af jer herinde har set hende der kalder sig Jessie´s føl fra sidste år.. den er skimmel nu.. men den er født med 4 hvide ben som man indtil videre stadig kan se.. hold nu kæft hvor er den flot.. jeg vil også have så dygtig en maler..

 

Nå en jeg håber jeg kommer op til en Alena i morgen der står med propper eller i hvertfald stort yver der ikke falder når hun kommer på fold..

 

Held og lykke til dig. MKC håber det lykkes i nat..

 

Smider lige et billede af faren til føllet det er hans farve jeg håber føllet får..

 


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  09-02-2012 20:26

hehe kvistgaarden, den eneste grund til jay står i boksen er den spand med mash, der står i hendes fodertrug, ellers havde hun trasket rundt bag mig:)

 

men ja håber også der er gevinst i aften, for ellers er jeg en omvandrende zombie i morgen, har ikke fået min middagslur i dag da jeg har været hjemmefra hele dagen, og kan godt mærke jeg var meget vågen sidste nat.

 

Faren til dit ventet føl ser da rigtig skøn ud, og en lækker farve :) hvem er det han er??

 

Faren her er jo skimmel, næsten kridhvid, men født sort eller sortbrun, det har jeg ikke helt kunne få svar på, og jay er jo så rød, så her er der lidt mange muligheder for hvad farve føllet vil få, men indtil nu har hingsten ikke lavet et skimmelt afkom, kun brune og et enkelt buckskin på en palominohoppe, så det vil da ikke undre mig at han laver en skimmel på jay, men farven er jeg nu ligeglad med, selvom der godt nok er arbejde i de lyse, så længe det bliver et hoppeføl :)

 

 

jeg var egentlig på vej i stalden for at aftenfodre men jay har lige lagt sig så venter lige til hun rejser sig igen med at gå derud.

 


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hej igen.
Forfatter: 
Dato:  09-02-2012 21:31

Uhh hvor spændende MKC, håber hun har lagt sig for at fole..

 

Hingsten hedder Soldals Atlas Atlantis i mine øjne en rigtig lækker hingst..

du kan se mere til ham på www.soldal.dk hvis du skulle få lyst..

 

Jeg kan nu godt mærke jeg håber at hun giver lidt tegn imorgen så det måske kunne blive her i weekenden meeen tror nu hun går lidt længere.. synes ikke rigtig yveret er med mig.. men det kan jo komme hurtigt.

 

held og lykke til dig.. og håber og krydser endnu engang for du snart for den bette at se..


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  09-02-2012 21:40

nja hun spiser igen nu, så tror bare hun skulle have lidt hvile tilsat en dosis plukveer, men hun virker meget klar på alle områder, og nu peger spidserne på stålet da let ud ad så her krydses også fingre for at det snart er slut med det natroderi :)

 

Men ja han er da et rigtig skønt eksemplar af en hingst, som både ser fornuftig ud og har en ganske fornuftig stamtavle, min første reelle ridepony var en skøn new forest hoppe, så jeg er jo helt skudt i den race også :)

 

her sendes noget vestøv din vej så du forhåbentlig også snart ser dig langbenede vidunder :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  10-02-2012 10:52

hihi, vestøv! Den var go!

 

ja, kvistgaarden nyd du bare det "rolige" liv... her er der godt nok gang i den.... og oven på dagen igår, holder jeg lidt ekstra øje med Pixi, for hende og mor stak af ned til foldene, hvor der er meget åbent og det derfor blæser meget... De havde lige været i ridehuset, så Pixi var svedt og hun blev hurtigt betuttet nede på det åbne og stod og rystede lidt i går aftes.. håber det er som mine forældre herhjemme sagde, fordi hun var træt eller lige var kommet ind fra endnu en ridehustur... kan ikke huske om hun rystede før eller efter ridehusturen, så har fået et par ekstra øjne på hende i dag, indtil jeg selv kommer derud... ellers må jeg ned i genbrugen og købe en sovepose, jeg kan splitte op og lave dækken ud af.. bare ærgeligt hvis det lille put skulle gå hen og blive syg..

 

Men hold da op,kvistgaarden, en lækker "farmand"...

 

håber da snart jeres damer får overtalt deres babyer til at komme ud.... I bliver jo zombier til sidst, hvis I ikke allerede er det.. jeg er endelig ved at finde ro om aftenen og vågne nogenlunde tidligt.. thank god... normal rutine igen...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  10-02-2012 13:13

zombie er jeg vist allerede tæt på at være, for nej her er der stadig ikke noget føl at se, udover den enorme mave selvfølgelig.

Men stålet og spidserne bliver mere og mere fyldt, det ender med at være ligeså enorm som maven

Har dog en forhåbning om at den kommer i weekenden for vi skal have varmegrader om dagen og ikke helt så koldt om natten.

 

det kan sagtens være fordi følle er træt det ryster, at det ender i et vindomsust område for en kort periode, er ikke så slemt heller ikke selvom det er svedt, det er straks værre hvis den lille får sig lagt ned på frossen jord.

 

samtidig hvis hoppen fornemmer at følle fryser, vil hun ofte sørge for at holde det i bevægelse, det er en del af deres moderinstinkt :)

 

Men ja det ville være da være ret synd for den lille hvis den bliver syg så tidlig i sit liv.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  10-02-2012 17:23

så går vi endnu en vågen nat i møde, men nu ser jeg virkelig fremskridt på stålet, disse er taget her da jeg tog dem ind ved 16 tiden, og det ser ud til at have ændret form efterhånden.

 

så her er der forhåbninger om at der er gevinst i weekenden, så må jeg bare se om damen og følle er enig i det :)

 

Hvordan går det hos dig Kvistgaarden??


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 halløj .....
Forfatter: 
Dato:  10-02-2012 20:13

Mkc:

ja noget sker der da.. nu er deet lidt svært at se men det ligner der kunne mangle lidt i pat spidserne.. meeen kan jo komme meget hurtigt.

 

Her er alt ved det samme... yveret vokser en smule hver dag.. men falder hver gang hun har bevæget sig lidt..

 

Jeg snakkede med udlejer idag, som har arbejdet på Roskilde tekniske skole med heste i mere end 20 år der for de i gennemsnit ca 7-8 føl hvert år, så jeg mener han har lidt erfaring .. han siger hun udvikler sig fint fra dag til dag.. og han mener hun ca foler først i næste uge det vil sige måske Tirsdag til Onsdag... og jeg er faktisk enig for med den stille og rolige udvikling der er i yveret tror jeg også der kan gå mellem 5 dage til en uge endnu..

 

Jeg har endnu ikke holdt natte vagt da jeg venter med det til jeg er næsten sikker på der er ved at være noget..

så jeg er heldigvis ikke zombie endnu..

 

Der er så også 19 andre mennesker oppe i stalden og alle er på stikkerne så der er stort set nogen deroppe hele tiden.. og ejer af stedet tjekker til hende sidste gang kl. 23,30 og skriver til mig.. og hvis jeg vurderer hun igen bliver urolig eller viser andre tegn bliver jeg der selvfølgelig men ellers forsøger jeg at bevare roen og gemme mine kræfter til føllet er kommet..

 

hvordan har lille Pixi det idag.. ingen vilde krumspring .. ked af hun stod der og rystede.. man bliver dæleme bekymret..

håber alt er som det skal være med hende.. skal hun kun hedde Pixi intet avler navn eller noget..

 

Jeg kan da godt røbe at føllet kommer til at hedde :

 

Kvistgaardens ..... Atlantis... kalde navnet i midten må i lige vente med.. hihi


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  11-02-2012 17:22

ja det er kun spidserne der mangler, men her ventes stadig, heldigvis fik jeg indhentet noget søvn idag, så føler mig ovenpå igen, i hvert fald for en tid :)

 

Jeg havde en meget aktiv dame i dag da hun kom på fold og igen da hun skulle ind, så selvom man er højdrægtig og meget meget stor kan man godt både galoppere stærkt og lave krumspring, jeg kunne ikke lade være med at grine af hendes aktivitet.

 

 

uh det må på en måde være rart at der er så mange der kan holde øje sammen med en, det savner jeg indimellem her i min landlige idyl, især det med ikke at være alene i stalden altid, men andre gange nyder jeg det bare er mig og ingen anden i stalden.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 pyyhaaa
Forfatter: 
Dato:  12-02-2012 10:15

sikke nogle lange indlæg I skriver med guldkorn.. prøver lige at huske alle de ting jeg tænkte, da jeg læste dem... er liiidt svært her på en søndag..

 

Tak, mkc, for din viden... Pixi har rystet flere gange og regner også med at det "kun" er fordi hun er træt eller "udkørt" af at have drønet inde i ridehuset... men holder ekstra øje med hende, for selvom de lover lunere temperature, kan tøserne stadig ikke komme på fold, da de lover hårdvind og derfor en kold chillfaktor... men lillepigen klarer det også fint med ridehusene...

 

Der sker da bestemt noget med jeres damer... men ja, stilleperioden kom også inden Uniqa skulle fole og den sluttede først et par dage inden hun folede... kors man var øv over at det hele sådan gik i stå.. var egentlig også med til at jeg kørte fra stalden halv to, hvor hun så folede halv fem... men pyt... jeg fik en dejlig smuk hoppe...

 

og hepper på at spidserne kommer liiiiige pludselig... gerne igår.. hihi... Uniqa havde jo termin igår, men vi valgte at bruge dagen til at døbe Pixi istedet...

Jeg havde inviteret 10-15 mennesker, der alle har hjulpet, eller på anden måde har tilknytning til mig og mine hopper, så lod vi dem drøne lidt i ridehus, hvilket resulterede i fantastiske billeder, som jeg glæder mig til at få hjem.. bla et hvor Pixi står og stirre med store næsebor og glade frække øjne på fotografen.. man er vel heldig at en af vennerne der var med, ejer en Photocare og derfor har meget godt styr på sådan noget...

Men men, vi slog hul på en champagne, "fangede" dyrene og lod mor smage på den, inden vi tørrede noget ud i hovedet på den lille... og så gik vi i rytterstuen og spiste flødeboller, drak sodavand og ja, jeg blev lidt forkælet i gaver.. et par tegninger af mine heste, 100 kr som tilskud til en legebold til begge tøser (Pixi er begyndt at lege meget med lånebolden), en uro til boksen (som dog kommer op herhjemme), en lille mørkebrun lædergrime som Pixi får på til dyrskuerne og kåringen (der kan hun vist nok passe den ) og så en sort/guld hingstekæde så jeg kan styre den store tøs.. sådan en føldåb er ikke helt dårlig.. slet ikke når folk fortæller hvordan de har gjort sig selv til grin i butikken når ekspedienten har spurgt.. haha...

 

Men begge piger har det godt igen i dag og jo altid med masser krumspring... Pixi kan godt blive lidt betuttet at se på, men har en fornemmelse af, at det er som du siger, mkc, træthed og så får den lille jo maaange indtryk og har måtte hænge en seddel (faktisk to) op på min boks om at man ikke skal råbe og skrige og hoppe op og ned af boksen, samt ikke give mine heste nogen godbidder.. der er nogen der har givet lille Pixi godbidder.. kan lige se hvis hun får sådan en sunket.. æv... og hun har ikke lavet flere stunts med halmvognen, dog kaster jeg også halmen ind af boksvinduet, som jeg også er nødsaget til at muge ud af.. hmm ikk meget plads!

Men men de hygger sig.. (der er kun mig, der er ved at blive syg over alle de kolde nætter i bilen, men pyt, så kan jeg være rask senere på året!)

 

Og nej, Kvistgaarden, Pixi får ikke et direkte avler navn, da jeg ikke er avler endnu (jo halvt, vil nogen sige og det er jeg jo egentlig også med pixi ), men hun har med tilladelse fra resten af familien, som jo selvfølgelig er pavestolte over det, fået vores mellemnavn... Synes ikke hun skulle have stutteriets navn, dvs hedde som sin mor, som hedder Ågerupgårds Uniqa, da det jo er MIG, der har "lavet" Pixi...så hun blev døbt; Pixi Dúvall, igår med en ægte asti champagne..

 

ja, I know jeg er fjollet, men det var sjovt! og undskyld det lange indlæg... har ikke haft tid de sidste par dage til at være herinde, og det bliver så kompenseret for nu

0
0
Svar på denne tråd
 
 hov hov
Forfatter: 
Dato:  12-02-2012 10:29

hov da, nu glemte jeg alligevel noget.. mkc, du nævnte det med at føl tog "mest skade" af at ligge på den frosne jord... eller hvordan jeg skal formulerer det, bliver lettest syge ved det..

 

altså, gider du ikke komme og sige det til Pixi, for hun har da lært fra sin mor at hun kan rulle... ergo, hun har omformuleret den til sin egen; når jeg ikke gider, skure jeg ned af benene på hende (mig!) der har fat på mig, og så ligger jeg mig på jorden og nægter at flytte mig..

 

snak om en hest der er tvær og umulig (!) at rykke når hun først har bestemt sig..

dog gør hun det også for sjov, f.eks inde i boksen, hvis man har givet hende en nusse/drilletur.... min veninde var skudt i hende igår og sad på hug inde hos dem... Pixi tyggede løs i hendes hår, jakke m.v. (ja, ved det er fy, men jeg kan altid vænne hende af med det igen når hun er større, men lige nu tygger hun kun blødt og så er hun jo ikke til at stå for.. sorry, fy mig! ) og pludselig "kaster" lille Pixi sig ned på hende (ok lød voldsomt, men svært at forklarer) men Pixi havde ikke opfattet at min lidt kraftige veninde(ligesom mig selv), sad på hug op af væggen og derfor ikke lige gjorde sig flad... det resulterede i at Pixi sad på sin mås ved siden af min veninde og med overkroppen hængende på min venindes lår... ej det var sjovt at se... hun rejste sig så og pattede hos mor og så var den leg ovre..

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  12-02-2012 14:08

Ej hvor jeg altså nyder dine fortællinger om Pixi, Kimmie, de er så dejlige at læse og give altid minimum et smil om læberne, men oftest sidder jeg nu og griner :) Hun lyder til at være en helt fantastisk personlighed, og jeg kan da lige se hendes overraskelse over at ende halvvejs liggende på din veninde istedet for på jorden, som planlagt :)

 

og så ligger jeg altså flad af grin over måden du muger på, ej hvor ville jeg gerne se det

 

at hun ligger 5 minutter på den kolde jord vil jeg ikke bekymre mig over, det er mere hvis de lukkes på fold, hun bliver træt og ligger sig i en længere periode for at sove, at der er en risiko for at hun bliver syg, de små er mere hårdføre end vi tror de er, heldigvis :)

 

Det lyder da rigtig hyggeligt med en føldåb, og det er jo en god anledning til at samles og nyde de smukke piger du har :) glæder mig til at se billederne derfra :)

 

her sker der ikke så meget, jeg har i dag en meget træt dame, som har haft mange plukveer i løbet af natten, og gerne i lange perioder også, så den energi hun havde i går på folden har jeg ikke set noget til i dag.

 

så jeg håber virkelig snart hun foler så hun slipper for vægten og plukveerne.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  12-02-2012 18:08

mkc; hepper alt hvad jeg kan for at I får det overstået..

 

men men her har Pixi fået revet sig en forkølelse... hun har grøngult snot hængende ud af næsen og har taget samme antal lure som hun plejer, men de har været længere... så holder lidt ekstra øje med hende og tjekker om hun stadig ryster selv indendørs ligesom tidligere... det er jo ikke mange føl der kommer til verden i sådan en kulde, så folk kan ikke bebrejde mig hvis jeg putter tæppe på hende..

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  12-02-2012 19:43

takker, men synes nu ikke hun ligner en der har travlt, så du kan komme til at heppe længe

 

det lyder da ikke godt med lille pixi, håber hun bliver hurtig frisk men ellers må hun jo pakkes ind når det er, det er bedre at pakke hende ind end at det udvikler sig, det ville være synd hun skulle have alt for hård en start på livet.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 halløj .....
Forfatter: 
Dato:  12-02-2012 22:02

Kimmie:

hvor er det fantastisk at høre dine beretninger om dejlige Pixi, og hvor jeg dog glæder mig til at se billeder, og synes det var en helt vild sjov idé at holde følbarnedåb.. her plejer vi at skåle i Champagne når føllet er født hvis vi da for lov at være med hi hi .

ked af at hører hun er blevet snottet..

måske det er meget godt vores venter lidt MKC

 

ihvertfald sker der intet her... synes ikke rigtig der er nogen udvikling.

jo måske men kun en anelse yveret er en smule spændt og nu begynder det ikke at falde når hun har bevæget sig, det er nok et lille positivt tegn..

 

jeg så ikke føllet bevæge sig igår eller forgårs så idag måtte jeg lige sikre mig den var der, og i live så lagde hovedet mod maven og begyndte så ellers at snakke til det, og kalde lille føllllleeee er du derindeeeee hi hi .. og vupti 2 min, inde i min snak kom der ellers nok lige liv i maven.. var lidt ked bagefter hi hi for den fortsatte bare helt vildt, sådan at Alena endnu engang fik en mavepuster så hun knækkede sammen i bagbenene og kom med en lille hvine lyd .. min lille stakkels Alena..

hun virker ikke helt vildt træt af drægtigheden meeeen tror hun er lidt øv over den losser så hårdt til hende..

 

og jo så går hun med halen heeelt løftet hver gang hun tager så meget som en skridt, som om den seriøst ligger lige inden bag ved og presser.

 

men tror nu godt Alena kunne gå en uge eller to endnu ..

og nu er smsér osv begyndt at tikke ind hele tiden .. altså har den snart født .. er der kommet føl.. sker der snart noget..

hmm folkens jeg skal nok spamme alle steder når den er kommet...

 

nå men nu tror jeg vi tigger varme grader istedet både for lille pixi og så kan det da være de andre har tænkt sig at lade os se deres små babyer..

 

men ved du hvad MKC det er garanteret fordi der er hingste føl.. alle mine tidligere hingste føl er altid kommet over tid.. hvor de to hopper jeg har fået er kommet til tiden.. altså ...


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  12-02-2012 22:44

shhhhh kvistgaarden, det må du ikke sige det med hingsteføl, nej nej nej nej altså

 

ej jeg har egentlig ikke oplevet at det lige har været hingsteføl når de er gået over tiden, men på den anden side når 90% af de føl vi har fået har været hingsteføl, ja så skulle det da ikke undrer mig hvis det også er det denne gang

 

jay er meget træt af maven, men heldigvis ikke så besværet af den andet end når hun skal op og ned, fangede hende i dag, stående og sparke efter den da hun stod og hvilede, så tror hun er godt træt af den, eller den lilles aktivitet derinde, selvom det er meget begrænset efterhånden. men synes det er meget sjovt at jeg kan mærke præcist hvor den ligger henne når jeg mærker på maven af hende.

jays hale og også konstant i vejret, og det bliver mere og mere synes jeg, det ender med hun går rundt med den på ryggen, og så lagde jeg her til aften mærke til at hun er lidt slimet bagtil, og så har stålet ændret form igen, og er nu næsten v-formet nedad, men mangler stadig noget i spidserne.

 

Mine forældre driller mig med at jeg bare skal slukke overvågningen for en nat og så skal den nok være der næste morgen, men de var jo ligesom ikke pointet med overvågningen :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234567
Forfatter: 
Dato:  13-02-2012 19:46

nej,FY kvistgaarden.. ingen H-føl-ord i denne tråd... selvfølgelig er det bedre med et h-føl velskabt, end deform føl... men helst hoppeføl, når I så gerne vil have..

 

Jeg hænger stadig lidt i skyerne her over at have TO hopper og ikke en hingst og en hoppe.. i bund og grund er det det perfekte for mig, det det hele er endt ud i, for nu kan de få en fremtid sammen som tospand...

og kærlig mor er jeg jo her, for jeg er blevet godt syg, mens Pixi er blevet rask igen... lidt "snot" har der dog været, men intet i forhold til igår.. så raske smukke fantastiske heste her i Holbæk kommune..

 

og jeg synes da lige I roser mig lidt til skyerne med mine fortællinger.. jeres historier bringer da også glæde her i den sengeliggende periode.. for nøøøj hvor kan jeg genkende det.. ja her går ALT efter bogen... Uniqa er stadig fantastisk mor og følle vokser støt og er bare super (nævnte jeg SUPER?) lækker... Avlerfamilien her på gården spørg tit om de ikke liiige skulle komme til at åbne boksen til "farmand" for de synes Pixi er et pragteksemplar.. nej har jeg lovet mig selv.. har ikke brug for flere føl og desuden synes jeg også Uniqa fortjener sig selv igen.. og med Pixi har jeg godt nok fået kam til mit hår, så tror ikke det bliver ham igen (lad os nu se om de 8-10 år... haha)... desuden er hun ikke gået i følbrunst, men blot blevet mere glad og fået mere happy udstråling.. hvad sker der? wow!

 

Lige nu er vi ved at få Uniqa til at stramme sig op og lade hende komme ud et par gange i løbet af dagen, mens baby må nøjes med enkelte ture i ridehuset, of course med mor... vil stadig lige passe lidt på lillepigen så hun ikk bliver snottet endnu en gang... vores ridebane er så blevet trasket flad i dag i Uniqas iver for at komme ind til baby.. og NØJ hun så flot ud! Der er et eller andet ved ophidsede heste.. altså ophidset på den gode måde...!!!

 

Imens kan baby (ih det varmer mit hjerte!) sagtens nøjes med mig i boksen, så tror vi fremover muger mens mor lige er ude og drøne.. det er meeeeget nemmere, for Pixi synes ens bukser og støvler er SÅ spændende og derfor står bag mig.. nemt!

men puster stadig både hoppestøv og vestøv afsted mod jer...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  13-02-2012 20:29

rigtig god bedring til dig Kimmie, håber det hurtigt går over igen, så du rigtig kan nyde dine damer.

For nøj hvor jeg nyder dine fortællinger og glæder mig til at det bliver mig der kan fortælle den slags historier :)

lyder da som en fornuftig ide med at muge mens mor er ude, så kan det jo være du også kan lære pixi ikke at kravle i trillebøren :)

 

her sker der ikke rigtig noget, andet end jeg synes jay bliver stadig større, men er sikker på det er et synsbedrag, for hun kan da ikke blive ved at vokse, mine forældre er begyndt rigtig at joke med tvillinger eftersom hun er så stor, men jeg er sikker på der er en langbenet velskabt sag derinde og kun en:)

 

jay har normalt plukveer på bestemte tidspunkter, og de varer længere og længere, jeg har egentlig temmelig ondt af hende ind imellem, for nøj hvor lyder det til at være hårdt.

men ellers var damen muggen igår da hun kom ind, for jeg havde været bunden igennem igen, der var nogle våde pletter jeg ville have ud, så gik lige det hele igennem, så den skulle jo ligges tilbage på plads, det brugte hun en del tid på, og i dag har jeg så smidt et nyt lag ind så det er også lige blevet lagt på plads under en masse brummen, det er altså lige til at smile af :) men ellers virker hun en smule urolig i aften, der vandres en del rundt i boksen, men nu må jeg se om der sker noget i nat eller ej.

 

men til at fordrive tiden og giver jer et smil på læberne vil jeg da lige dele en lille historie fra i morges da jeg skulle lukke heste ud.

jeg bruger altid lidt tid på at nusse med jay, for at få en fornemmelse af hvordan hun har det, og her til morgen stod jeg og nussede hende på ryggen og havde ikke lige set kattekillingen på boksvæggen, før hun lavede et elegant hop og landede på ryggen af jay, der gav noget af et hop af overraskelse, men killingen blev på ryggen og rullede sig sammen til en kugle og gav sig til at spinne lystigt, jay kiggede bagud rystede på hovedet og rodede så videre i min lomme efter godbidder, så overbærende er hun i hvertfald blevet, havde killingen gjort det for et par måneder siden ville hun have bukket den af Killingen blev liggende indtil jeg begyndte at trække jay ud, der hoppede den over på min skulder, det var åbenbart bedre end at sidde på den brede ryg jay har for tiden :)

 

men god aften til jer alle, og håber da at enten kvistgaarden eller jeg snart har gode nyheder :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hejsa.
Forfatter: 
Dato:  13-02-2012 21:09

Kimmie;

øv med forkølelse.. meeen det måtte vel komme så meget som vi er ude i den kulde..

her er jeg også ved at rede mig noget snot.. æv..

 

MKC:

hvor er det altså kært... kan faktisk lige se det for mig, men bliver nu ved at grine lidt over mit billede af en stor tyk trunte der brummer og kikker meget bebrejdende på dig og roder rundt for at ligge sin bund i orden hi hi hi hhi hi ... kan altså lige se det for mig..

 

her sker der ikke rigtig noget.

yveret falder stadig ikke jubii... og idag virkede det som om hun var TOTALT blæver på hle bagparten rigtig meget blæver faktisk..

 

og totalt vildt den lille sparkede lige helt oppe på krydset lige ved siden af haleroden i midten det så, så vildt ud.. og hun har ødelagt sin hale i nat ved at køre den mod væggen så tror det går fremad men kunne stille og roligt ... det nye bud er at hun kommer på fredag.. vi må se..


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  13-02-2012 21:21

hehe jamen det ser skam meget morsomt ud, heldigvis bærer hun ikke nag :)

 

jeg er lige kommet ind fra natfodringen, og nøj jays stål er vokset, desværre blev billedet jeg tog af det ikke særligt godt, men nu er spidserne ved at være fyldte, så jubii det går fremad :)

 

vil da lige dele dette billede med jer, som jeg også tog her til natfodringen

jay og mini, som jeg åbenbart forstyrrede i hendes lur


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234567
Forfatter: 
Dato:  14-02-2012 15:53

tak tak for de gode ønsker om bedring... lige nu har jeg det ret godt og har da også være ude hos pigerne det meste af formiddagen... men sygdommen skal nok komme igen i aften... pyt, som sagt hellere nu end når jeg ikke har tid..

 

her på gården har vi omkring 25 spiltove i stalden, som nu kun bruges efter reglerne, dvs et par timer om dagen og lige her i vinter om natten, indtil løsdriften der er ved at blive bygget op er færdig... men da der var katte på gården lærte de hurtigt at hoppe op på hestenes rygge og gøre præcis som på jay.. her var det bare endnu sjovere, når kattene sådan hoppede fra ryg til betonvæg og til ryg igen... og lige nu er alle staldkattene væk, så når der kommer nye, håber jeg de lærer det samme.. ingen stald uden kat!

 

Jeg vil ærlig indrømme at de lyder som om jeres damer er godt på vej alligevel.. især Alena lyder som om det snart er op over.. men igen, Jay lyder heller ikke helt som om hun har tænkt sig at vente længe... grinede sådan at fortællingen om at hun møffede halmen på "plads"...

 

Pixi er begyndt at lege skattejæger, dvs grave dybe huller i halmen ude i kanten af boksen, så der er "hul" i madrassen helt ned til gulvet.. åndssvage føl

og nej, mugning foregår stadig ud af vinduet, for følle er SÅ klar til at gå på jagt efter mor... og alt andet interessant ude på den anden side af væggen... hvis hun fik lov, lod jeg døren stå åben og så kunne de gå i hele stalden.. hun er en rigtig eventyrer.. men nej, revurderer lige det om jeg skal lade mor gå ude når jeg muger, for aldrig har mugning været så spændende som i dag, hvor følle pludselig forandrede sig til en tikkende stejlende bombe... jeg forsvandt i hver fald hurtigt fra hendes numse, for nøj hun tændte af en gang i mellem.. men så når man sætter sig på hug, kigger hun på smukkeste vis på en eller op over boksvæggen og viser hvor smuk hun er... suk!

 

jeg vil da lige dele et par fart over feltet billeder.. i morgen får jeg cd'en med de fantastiske billeder fra følledåben og glæder mig som en sindssyg! men undskyld kvaliteten på disse... de er taget med min fon, som desværre ikke er SÅ god til fart over feltet billeder..

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

De billeder kan vist sige lidt om hvor fyldte mine hænder er, og hvor stort mit grin er fastgroet..

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  14-02-2012 16:25

skønne billeder som altid Kimmie :) :)

kan lige forestille mig hvor travlt du har med de 2 skønne damer, men det er jo travlt på den gode måde :) og Uniqa ser da helt slank ud allerede :)

 

her troede jeg jo det var tid i aftes, men næ nej efter flere timers uro og roden, og de regelmæssige plukveer, hvor de sædvanlige omkring kl 1 pludselig gik fra ½ time til næsten 2 timer, var ved at blive bekymret for hende, men netop som jeg var på vej derud rejste hun sig og vandrede lidt rundt inden hun tog lidt wrap og så stillede sig i sit favorit hjørne... så her ventes stadig.

 

en af vores tidligere killinger havde tendensen til altid at skulle sove på ryggen af vores hingst, og det virkede til at de begge nød det.

 

håber der er større held hos dig, kvistgaarden.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  14-02-2012 16:45

det lyder lidt som Uniqa var natten før og selve natten op til folingen... stilhed før stormen krydser alle mine fingre!!!

 

Og ja, Uniqa er fin lige nu, men hun gider ikke det wrap der har været inde de sidste par dage.. nogle gange svinger det meget i kvalitet og hun er ellers en typisk fjordhest med kronisk sult, men nej, det wrap har ikke været godt nok til damen, så der lå mindst 6 kg tilbage i morges... hmmm.. tænker det er fordi hendes instinkt siger at hun kun skal æde det bedste fordi det videreføres til Pixi?!

så jeg skal ud og købe noget lucerne, som hun kan få ved siden af, så hun har noget at tygge på hele tiden, og så sættes hun lidt op i to af de fem måltider, dvs. de to måltider jeg selv giver hende... i hvert fald indtil videre, for med det mindskede forbrug af wrap, som var en stor del af hendes daglige kost, risikerer jeg at hun taber sig hurtigt... der var en der nævnte at hun allerede kunne se at hun havde tabt sig i forhold til i søndags... og det sker jo, også bla med den løftede mave, men men som sagt hun er fin nu, men må bestemt ikke blive mindre..

 

det er den hvide hingstebasse du mener ikk...? Føllebabys far...?

0
0
Svar på denne tråd
 
 uha uha uha
Forfatter: 
Dato:  14-02-2012 17:13

Så sker der altså ting og sager idag hos os..

 

hentede en hest efter fold med stort yver og voldsomt blæver på bagdelen tror hun er 3 gange så blød som igår hold da op ...

 

jeg skal lige have hovedet ned og tage billede af yver og ser der sidder en mini prop men troede det var sand snavs fra banen så jeg ville lige tage det væk og for da lidt en overraskelse for lige så snart det der nok har været en mini voksprop kom væk kom der store dråber lys gulligt væske ud som stadig er en del mindre tykt end sidste gang der kom noget ud..

 

hun har også været meget speciel idag, og faktisk virket som om det kunne få igang når som helst.. agtigt ...

 

så jeg skal sørme holde min første nattevagt idag..

 

smider lige et par billeder så i selv kan bedømme..

yver før og efter, og bagparten som jeg synes har ændret sig markant..

 


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  14-02-2012 17:25

den er stensikker! Hun er så klar... og hmm kvistgaarden, dyrepasseren i mig begrænser sig, men fy, ikke pille i de propper! de beskytter jo så baby kan få "ren" pruhjuice

men held og lykke i nat... har du kamera eller er det old school med gå frem og tilbage?

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  14-02-2012 18:01

jeps det er den hvide hingst, føllebølles far der plejede at have en killing sovende på ryggen :)

 

Kvistgaarden, den mave sidder på samme måde som jays gør, her er der dog ikke tegn på propper, men halen kører meget på hende så tvivler på jeg kommer til at se propper.

 

lige nogle billeder af jays yver taget her til aften.

 

 

Det bliver da spændende med din første nattevagt, håber du slipper for ret mange af dem :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  14-02-2012 18:04

haha mkc, du ved jo at nogen ikke sætter propper.. måske jay lader være denne gang... men billede, kom, jeg fedter heeeelt vildt!

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  14-02-2012 18:17

hehe ja det ved jeg, og jeg ved også at propperne nemt kan forsvinde ved at hoppen slår med halen, eller ligger sig ned eller lign. så propper tænker jeg ikke så meget over, men jays mælkebar er helt bestemt klar, og det er hun ganske bestemt også selv, nøj hun er træt af den mave efterhånden.

 

kom forresten til at tænke på, jay er heller ikke vildt glad for sin wrap pt, hun spiser ikke meget mere end 2-3 kg pr nat, så pt får hun 1 kg mash når de kommer ind, giver også mere væske, 750 gr lucerne + 1 kg equilac + 50 vitaminer/mineraler til natfodring, samt 750 gr lucerne + ½ kg equilac til morgen.

 

men jeg ville ønske hun spiste mere grovfoder, og håber på det kommer igen når der er mere plads i maven, går det helt galt må jeg prøve at tage hul på en balle hø og se om det interessere damen mere, det plejer det dog ikke at gøre.

 

dog ser det ud til jeg må tulle i stalden hvis vejret her bliver ved, den trådløse forbindelse er åbenbart ikke super god når der kommer islag og det blæser en del, så håber vejret klarer op.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 halløj .....
Forfatter: 
Dato:  14-02-2012 18:18

Kimmie: håber sørme du har ret..

altså nu var det udelukkende fordi jeg er nødt til at vaske hende mellem yveret ca hver anden dag da hun ellers samler sådanne nogle store kulmper klamt snask og så troede jeg det var snavs fra ridebanen det er hun nemlig god til at få slasket derop...så det var bestemt ikke med vilje...

 

har faktisk tænkt en del over det Charlotte skrev og måske hun har ret, at jeg ikke burde bruge det kit og derfor har jeg lagt det væk og besluttet mig for at når nu hun ikke er som min gamle hoppe hvor mælken stod ud i stråler i 2 uger så vil jeg ikke bruge det for det er jo rigtigt som charlotte skriver at når yveret endelig sprøjter mælk ud burde jeg ikke være i tvivl om nært forestående foling..

 

så virkelig det var sørme ikke min mening at pille ved det..

men ja jeg må vist holde fingrene væk nu hi hi ..

 

havde bare læst rigtig gode anmeldelser om det kit... og havde set flere steder på nettet at det havde virket og folk virkelig havde været glade for det, så tænkte det var da en fin løsning når nu digital overvågning var udelukket og så stod der på pakken man lige selv kunne forsøge at massere yveret med noget varmt for at få lidt mælk ud, men kan nu godt se det forkerte i det.. så det er lagt helt væk.. for lang tid siden..

 

Uhh hvor ser det også godt ud på Jay... wii jeg krydser fingre for vi begge for et valentine føl...


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  14-02-2012 19:13

så har de sørme travlt inden midnat...

 

og bare rolig kvistgaarden, slet slet ikk nogen skideballe... kender det udmærket fra mig selv at man vil hesten det bedste og derfor overreagerer/overpylrer man om dem... jeg er f.eks. rigtig god til at gå op i at Uniqa ikke må veje et gram for meget for så føler jeg mig som dårlig mor.. men det tror jeg bunder ud i at jeg har haft en fjordvallak der vejede 300 kg for meget (desværre, det sandt!) og han nåede at komme 50 kg væk fra sin idealvægt.. og så er jeg også selv lidt med former, hverken overdrevet eller noget, for har store knogler siger lægerne , men har da hørt mænd elsker formerne!

Så bare rolig, bare en reminder, for ville netop ikke kommentere på det kit, ville aldrig selv bruge det, men det er fordi jeg har lært mig selv (endnu en gang her for nylig med Uniqas foling) at heste endnu en gang har overlevet uden os til at pylre.. de har ændret sig igennem tiden og en af vores heste ville aldrig overlevet i det vilde, for de er vokset op i vores miljø, men det er stadig utroligt hvor meget af naturen der går igen...

 

Og ja, mkc, hvis det da bare var FØR foling hun gik fra wrappen, men nææ hun spiste normalt... og mindsanten om der ikke er en af mine boksnaboer der (vi er meget obs på hinandens heste, giver dem guffer, hilser og nusser!) lige skrev en sms om at Uniqa heller ikke har rørt sine gulerødder... hmm i dag er det vist mors tur til at få noget i numsen og sladre om temperaturen dog spiser hun glædeligt sin fuldfoder, men tjekker lige om den er smuttet ned under gulerødderne her i aften..

 

og jo bare rolig, Jay vil grovæde når hun endelig har fået følle ud og det er også der de næsten skal have lov (dog med måde ).. mavesækken er jo sååå stram af al det pres fra baby at hun dårligt kan klemme en rugbrødsmad ned hvis hun blev tilbudt.. men det ved du vel godt... kun en lille hjælp til de kærlige sjæle der læser på sidelinjen..

 

men er valentinerne kommet fremad her på kort tid, dvs en time??

0
0
Svar på denne tråd
 
 haløj...
Forfatter: 
Dato:  14-02-2012 20:00

Ingen valentine føl til mig endnu...

staldejer tror der går nogle dage endnu, jeg aner ikke hvad jeg skal tro... men nok fordi jeg er bange for at miste føllet.

men bortset fra patspidserne mangler og måske der kan være en anelse mere i yveret har hun alle andre tegn..

 

Har før haft en en hoppe jeg mistede 2 føl på og jeg gjorde ALT.. dyrlægen var med ind over konstant osv og alligevel lykkedes det hesten at klemme ballerne i til jeg lige nøjagtig ikke var der og så døde de fordi hun ikke kunne presse dem ud selv.. så jeg er nok mega hysterisk denne gang fordi jeg ikke kender til Alenas mønster og fordi det er hendes første gang og hun er 13 og folk siger hendes bækken har sat sig og hun kan få problemer ... dog har 2 forskellige dyrlæger sagt 100% ok til det før jeg ifolede hende..

 

men men men ... ja jeg vil bare gerne sikre mig at føllet kommer ud i Live..

 

Glemte forresten at sige det der gjorde mig ekstra opmærksom idag er hendes mave lød virkelig voldsom som om hun skulle til at have den vildeste kolik.. den brumlede så meget at jeg hvis jeg stod i den ene ande af stalden og hende i den anden ca 30 meter væk kunne jeg hører det... virkelig den brummede fuldstændig vildt.. og hun har intet fået ud over det hun plejer intet.... hvad siger i til det... nogle erfaringer med det ????

 


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  14-02-2012 20:14

Kvistgaarden, tvivler på et valentinsføl her, da jeg har en rimelig ide om at jay vil fole mellem 1-3, da det altid har været der hendes plukveer har været værst, men man ved jo aldrig.

men hun har da lige været gennem sin sædvanlige kl. 19 omgang plukveer og står nu og spiser igen, så vil snart gå ud og natfodre og kigge til hende.

 

Kimmie, bare rolig jeg forstår udemærket hvordan du har det med at hestene vejer for meget, jeg måtte gå den tunge vej og aflive jays mor, fadligt, sidste år pga akut forfangenhed, ok det var primært ikke pga hun var for tyk, men derimod en infektion i børen, som desværre ikke var opdaget, men at hun var for tyk spillede alligevel lidt ind på at det var sværere at behandle hende, desværre opdagede vi først infektionen ved nogle tests lavet efter hun blev aflivet.

så her holdes hestene også i forholdsvis stram snor når det kommer til deres størrelse, dog får de lov til at blive lidt sommertykke, men ikke for meget.

 

men du har ret vi kan hurtigt komme til at pylre for meget om vores heste, og ofte er det for vores skyld ikke hestenes, men så længe vi ikke forringer hestens livskvalitet så går det jo nok.

jeg kan godt mærke at jeg er blevet meget mere obs på flere ting efter at have måtte tage afsked med fadligt, og har da i en lang periode efter været klar til at give helt op i forhold til heste, men har sagt til mig selv det er ok at være mere pylret lige nu, det skal bare ikke blive ved.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  14-02-2012 22:23

mkc, og det er lige præcis det der gør en til en super hesteejer... man er obs, men ikke psykotisk... og ja, så længe det ikke forringer deres liv på nogen måde, er det jo ikke til nogen skade... lyder slemt med Fadlight, men så er det godt hun er kommet op til græsmarkerne og hygger sig og du passer så godt på hendes datter...

 

altså jeg er til tider lidt lettere psykotisk, selv med en dyrepasser uddannelse i bagagen.. det er nok også det der er med i at jeg går lidt over gevind i tide og utide, altså i hovedet, for selvfølgelig er der højere forventninger til mig i stalden når jeg er udlært dyrepasser netop derfra.. men alle roser Uniqa til skyerne, så skal bare lærer at slappe af... og nu har jeg lige kigget billeder af Uniqa som baby og vil ærligt indrømme at Pixi er mere harmonisk end sin mor.. men Uniqas mor var også lidt af et brød i forhold til hvad Uniqa endte ud i...

 

Kvistgaarden, jeg synes stadig du skulle blive hængende i aften.. det ser lovende ud... og ja, forstår dig udmærket, så det er bare at kigge stille og roligt en gang hvert tiende minut, hvis din mavefornemmelse er der... tro mig, man bliver genial (!) til at liste når man sådan kigger på vepressende hoppe..

 

jeg er så lige (en halv time og en portion æblekage siden) kommet hjem fra stalden... to glade piger, som altid, der pænt måtte blive i boksen, da "regnen" og "frosten" har dannet skøjtebane på pladsen mellem ridehusene og den ende af stalden vi går ud af... så nej, de måtte pænt blive nusset og kælet og så få en stor portion halm og en plastikpind i måsen.. Uniqas temperatur var lidt højere end den plejer, men tror at når hun ikke er slatten/sygagtig eller lign. Kun sær i sine spisevaner, at det er følbrunsten der gør noget på hende..

kan være hun glor ned på wrappen og tænker, næ nej, det der er ikke godt for mig og min baby! Tsk, hun skulle da bare vide at kvaliteten er den bedste.. glashest! Og gulerødder er heller ikke gode nok.. tror hun har spist en i dag og så måtte jeg ellers på fisketur i krybben så hun kunne få resten af sit alm foder..

men halm, tja, det var guf! hva er det for en fjordhest jeg har mig!?

Ja ja, fjollede dyr... men hun spiste da lykkeligt sit halm og lod baby sove da jeg slukkede staldens lys og kørte...

 

Jeg ved godt at jeg er nødt til at vende forbi land og fritid i morgen når far kommer hjem, for den fjordhest forstår da at sætte grå hår i min unge manke... over halvdelen af hendes foderplan er jo fyldt med wrap og hun fortæller jo ikke ligefrem baby at mor er blevet kræsen, så Pixi spiser bare hva hun plejer og så ender jeg med en tynd hoppe på dyrskuerne og kåringen...

 

og nu ikke så meget tvivl, unge damer! Føllene kommer når de kommer og pyt det ikke bliver et valentinesføl, for sæt nu jeres kæreste/mand/lign, vil forkæle jer næste år, så har I ikke tid til at tilbringe bare lidt tid med følle/plagen på dens fødselsdag..

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  14-02-2012 22:27

jeg forstår da at lave korte svar.... or not!

 

glemte lige, kvistgaarden, ja Uniqa lod tit som en totalt udsultet fjordhest til trods for at hun var mere bred end hun var høj... men synes nu mere der var "beatboxing" inde i maven, selvom hun til tider kom med brøl, det kære monster i maven aka Pixi, føllet med manglende fartstriber og blå blink...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  14-02-2012 23:51

Kvistgaarden, havde ikke lige set du havde svaret før mig, men det lyder da forfærdeligt med de mistede føl, det er enhvers mareridt.

Alena er ikke for gammel til det første føl, og du har en stor fordel ved at hun har gået i sporten i så mange år, fordi dermed er hendes muskelmasse blevet vedligeholdt godt og evt. komplikationer skulle være minimeret, det havde været anderledes hvis hun havde gået som en småtyk foldhest hele sit liv.

og vedr. tarmlydene så har jay også haft mange af dem og nogle har været meget højlydte, jeg har en ide om at det måske har lidt at gøre med at der jo arbejdes lidt mere med at få maden gennem systemet når der ikke er så meget plads derinde, men ved ikke om det er rigtigt.

 

desværre klemmer heste ballerne i når de forstyrres, medmindre vandet er gået for så kan de ikke klemme ballerne i længere, en foling vare jo ofte mellem 15-30 min fra vandet går, så de kære heste formår at gøre det hurtigt.

 

Jeg skal være ærlig min største frygt er at hammen ikke brister, ikke selve folingen, og ved egentlig ikke hvorfor jeg har den frygt, for har aldrig oplevet det, derimod er jeg næsten psykotisk omkring hvis det har regnet for meget og folden kan være glat, efter at have fundet et 15 dage gammelt føl med en brækket hals en morgen efter en regnfuld nat, ja så er jeg meget besværlig på det område.

 

Kimmie, jeg tror ikke du skal være så bekymret for at hun ikke spiser så meget wrap, slet ikke hvis hun guffer halm istedet, du får et par smukke damer med til kåring og skuer, men tror du har ret i at det meget vel kan være følbrunsten der spiller ind, den påvirkede også vores sidste førstegangshoppe meget, her var det dog krybbefoderet hun gik fra.

men forstår godt du ikke ville have dem en tur i ridehus med det føre som vejret har givet, her er det lige før der skal bruges skøjter til at komme over gårdspladsen

 

Her har jay stillet sig i sit favorithjørne igen og killingerne ligger midt i boksen hos hende, så der er åbenbart dømt hygge :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hejsa..
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 08:34

Nå intet føl endnu..

 

Ja fede hopper puha kender jeg alt for godt alle mine heste igennem tiden har adlrig haft problemer med fedme.. men de har også været brugt og været heste af racer der ikke bare lige blev fede..

 

men alena derimod nøjs hvor har hun givet mig grå hår specielt i sommers.. for selvom hun blev taget fra græsset, kun fik vitaminer og lidt hø... så blev hun bare ved at ligne en flodhest mere og mere..

 

men jeg måtte jo også erkende når hun har været brugt til hård træning hele livet og pludselig står mere eller mindre stille ja så er der vel ikke noget at sige til en pony som hende buler ud..

heldigvis blev hun meget pænere da hun kom på stald og efteråret faldt på.

 

Kimmie: håber snart den lille dame vil spise igen.. men mon ikke som i skriver det er følbrunsten..

men tænkte siden du skriver hun har en grad højere temp. hun kan ikke være ved at rede sig yverbetændelse.. det kan de jo godt få selvom de lakterer... kan evt. være derfor hun dropper whap for der er jo rigtig meget protein i som giver mælk... bare lige en tanke..

 

her må jeg jo nu gå ud fra det yver skal være 100% med før jeg kan forudse der sker noget.. ellers bliver jeg da skør.. så nu slår jeg lige lidt koldt vand i blodet igen og ser det an hver sen eftermiddag ..

dog kom jeg op i går aftes til en hest der blev TOTALT hysterisk hvis jeg rendte rundt i stalden eller stod foran boksen men så snart jeg gik ind til hende faldt hun HELT til ro.

det virker virkelig på mig som om, hun gerne ser jeg sidder inde hos hende.. for hun blev godt nok tosset hvis jeg stille mig ude foran boksen.. meget sjovt.. og hyggeligt..

 

Nå men jeg vil få en lur inden jeg skal afsted der op igen..

 

held og lykke igen idag til dig MKC.

 

Kimmie: håber alt falder til ro hos dig med snot.. og manglede whap ædelyst...

 

nøj hvor jeg glæder mig til at udfylde min føl anmeldelse.. fandt den lige frem igår.. har du udfyldt din Kimmie?

 

 


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 10:01

heller intet føl her, men til gengæld er der vokspropper her til morgen, så nu kan det da ikke vare længe, men damen har fået besked på at mellem 18-23 i aften er foling no go, for der er jeg ikke hjemme, så der har hun bare at holde rumpen lukket

Men damen var ikke meget for at komme på fold så mine forældre holder øje de næste par timer, så jeg kan få en lille lur, ellers falder jeg vist i søvn over maden i aften :)

 

Lyder da rigtig hyggeligt med at Alena vil have dig inde i boksen ved sig, og håber da det er tegn på hvor nemt det vil blive for dig at komme til både hende og føllet når den lille kommer ud :)

 

men hvem der end fandt på at kalde dette den søde ventetid, har da vist ikke skulle vente over tid, før nøj det er da en smule frustrerende når man nu glæder sig så meget til at den lille kommer ud :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 11:18

haha hvor er det hyggeligt at læse jeres svar..

 

og nej, er skam slet ikke (næsten ikke!) bekymret for at hun er gået fra wrappen... hun har overskud og er ellers glad og tiggende efter mad... synes bare mulighederne løber lidt ud når hun ikke vil have wrap eller gulerødder.. hmm.. men nej, det var blot en tanke, for sæt nu I havde oplevet lign og det havde I sørme måtte bare lige dele min meget mærkelige fjordhest, som ikke som sådan har haft en tendens til at blive for tyk (måske på grænsen en enkelt gang eller to, men har altid grebet hendes foderplan igen, før det skete at hun krydsede "huld"grænsen.. haha).. nej, Uniqa har en tendens til lige pludselig at blive tynd... og hun fik hurtigt omkring 15 kg wrap i løbet af sådan en dag, så det gør da bestemt noget at hun lige pludselig kun spiser 5 kg... holder øje med hende, for hun er blevet liiidt skarp.. og så kører jeg ned og køber lucerne.. som sagt, hun skal ikke have 10 kg af det, men en håndfuld i ny og næ i løbet af dagen, gør min samvittighed god og gør hendes tarme godt men nu burde hun være omtrent 4 dage inde i følbrunsten, hvis hun ligesom alt andet, gør tingene efter bogen, så et par dage endnu og så burde hun være "normal fjordhest" igen..

 

yverbetændelse har jeg bestemt i mente, men Pixi dier troligt skiftevis på begge patter og tjekker dem regelmæssigt, for Uniqas mor, Nikka, fik yverbetændelse så det basker.. yveret endte med at springe , så dont worry, having my eyes on the titties!

 

 

 

hmm synes da godt nok jeres damer "piner" jer lidt... Alena ser ellers noget klar ud... kom uuuuud lille følle!

 

men jep, har skrevet og sendt følanmeldelsen afsted, anbefalet... iih det var dejligt.. og det gik jo op for mig at det er mig der kommer til at stå som opdrætter! sejt! en drøm der udleves.. Pixi har mange hvirvler de samme steder som Uniqa, så ingen tvivl om hvem der er mor til hende.. den eneste forskel er at Pixis pandehvirvel sidder lidt længere nede i forhold til Uniqas og det samme med den på halsen, men ellers vil de da være to kloner i min tospand om tre-fire år. en anden forskel jeg så på billeder er at Pixi er lidt mere harmonisk end sin mor, så måske jeg har en fremtidig fløjhest... ej, bare lidt længere oppe i rækkerne end næsten bunden, tak!

 

og gode lure til jer to, noget stramme deadlines de kære hopper har fået... intet under de ikke kan hitte ud af det..

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 12:34

stramme deadlines, ej da, hun skal bare ikke fole når jeg ikke er hjemme men mine forældre har lovet at holde øje med hende mens jeg er væk i aften, så skulle da ikke undre mig at hun ligger sig der.

 

kommer lige ude fra hende, ville lige se om hun var ok på folden, da chillfactor skulle være -15, synes jeg nu ikke den føltes til, men damen tuller rundt og hygger sig, stadig med vokspropper, jubii :)

havde ikke lige energi til at dele billedet med jer i morges, men her er et, godt nok er proppen ikke så nem at se, men den er der :)

og så er der ellers ved at være godt fyldt ud med mælk :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 vokspropper
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 13:10

de er da ret gode... uniqa rendte rundt med sådan nogle i halvandet døgn og vupti, så var Pixi der

så krydser fingre for føl før kl 18 (?) eller efter kl 23....

0
0
Svar på denne tråd
 
 Halløj..
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 13:46

having my eyes on the titties!

 

Du forstår sku da at få smilet frem hi hi... jeg sad og læste tråden lidt igennem igår for lige endnu engang at tjekke Uniqa´s mønster... og hold op nogle sjove indslag ind i mellem..

 

vende fårerne..

 

sutte fårerne..

 

He He He He rokken frem og tilbage tilslutter jeg mig lige...

 

man får alle staldens lyde og åbenbart har vores hingst en mani med at stå og hive krybben ud fra væggen så det siger slam når den falder tilbage, nøj det larmer

 

Så må du give Miss Jay ble på, både den 31. og den 7. hvis hun ikke har folet inden da..

 

vil sige hej til pigen og tjekke hendes nedre/baglige regioner..

 

osv osv osv..

 

nå ja det var lige tidsfordriv hi hi ...

glæder mig til at se trunten igen her til aften.. dog tror jeg hun nok skal klemme sammen lidt endnu bare for at pine mig..

 

 

 

men hvor er det lækkert med Jay.. go girl... nu det snart.. jeg krydser for der er føl i morgentidlig.. det virkede med Kimmie.

 


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 14:01

hehe Kvistgaarden, jeg læste også tråden gennem forleden nat, hvor jeg var vågen og jeg rullede rundt af grin, netop over de ting du nævner, men god humor er jo altid godt

 

havde helt glemt den med bleen, mon den vil virke mens jeg er ude i aften....

 

håber også på føl i nat, for os begge, dog skal propperne jo gerne lige blive mælkehvide, hvis de da bliver siddende.

 

men uh jeg kan mærke at det at der er propper lige pludselig har givet et ekstra skud energi, og et smil om læberne for nu bør det jo være snart så. føler mig lidt som et lille barn der venter på juleaften og tiden går aaaallllt for langsom.

 

vil tulle i stalden snart og tage dem ind, og så sætte nogle bot-gamacher på jay i en times tid, for hendes bagben er hævet op med en smule galle, så håber det vil afhjælpe lidt, for det ser ikke ud til at fold tid og bevægelse gør meget for det, desværre


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234567
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 14:14

haha ja, vi er kommet med nogle perler en gang i mellem... jeg glæder mig til at læse tråden hver dag, men glæder mig bestemt (!)ikk til jeres hopper har folet..

Så sorry, det er min skyld, er listet ned i stalden og har hvisket dem i ørene om at balderne bare skal klemmes sammen... men vi må da starte en ny tråd med vores føl, når de "alle" er kommet... tre er vel mere end et par og mindre end en flok...

 

pyha, lyder ikke sjovt for Jay, at hun sådan får galde i benene... Endnu en gang kan jeg prise mig lykkelig for at have en hest, der (7-9-13) aldrig har fejlet noget der kom tilbage i tide og utide.. ser ud til at Pixi følger mor, for hun klare da også skærene helt selv...

 

og ja, mkc, præcis med de propper! Man bliver helt overskudsagtigt igen og netop som man var ved at opgive, er man helt klar igen... man føler sig helt som en superhelt der er klar til at redde verdenen...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 14:56

hehe ja det gør man, og glæder mig også altid til at læse tråden hver dag, men du har helt ret Kimmie vi må lave en føltråd med udvikligningen når de alle 3 er kommet til verdenen :)

 

indtil for få år siden har vi heller aldrig haft sygdom i stalden og jay har egentlig altid været frisk her, men jeg købte hende tilbage da hun blev "kasseret" som ridehest pga et overben der trykkede på gaffelbåndet, overbenet kan ikke længere mærkes, og har holdt til den belastning føllet har givet, så håber det betyder hun kan blive min skovturs hest fremover. og galle har hun først haft de sidste 2 nætter så er sikker på det skyldes føllet.

 

desværre har jeg så bare en hingst med knogleforandring i kode- og kronleddet pga 2 kodeledsforvridninger, men det ser ud til at vi kan starte ham op igen under rytter her til foråret, så det håber vi på :)

 

og nu vil jeg smutte i stalden, så vi ses senere :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234567
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 15:15

pyh godt jeg er gået fri fra de problemer men de kære gule er også så robuste..

altså nogen hopper sætter jo ret store væskeansamlinger på kroppen, ligesom kvinder..Uniqa havde væskeansamlinger i siderne under flanken, så kunne det ikke være noget lign det Jay har, nu hun "kun" har haft det de sidste par dage her og ikke noget fast fra før drægtighed?

0
0
Svar på denne tråd
 
 hepper
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 15:26

og nu hepper jeg gerne på damerne... det er jo en dejlig dag med flot sol...!

glæder mig sådan til at vi kan starte en tråd med vores "vinterføl"... det er de jo hvis de foler inden for to uger og det burde de bestemt gøre..

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 16:04

puuuhh kimmie jeg kan da lige se de bestemmer sig for at det skal være forårsføl, sikke 2 lange uger det ville blive.

 

men jo tror bestemt også det er væskeophobninger fra drægtigheden, jay har egentlig ikke haft nogle ellers, men med den størrelse hun har pt så overrasker det mig altså ikke at hun nu får dem.

 

tror hun har besluttet sig for at være teoretisk korrekt denne gang, for nøj propperne vokser :)

 

vil da lige dele et billede fra overvågningen i nat, hvor man rigtig kan se at maven buler opad når hun ligger ned

det kan man vel godt kalde en stor mave??


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Haløj...
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 17:49

MKC:

nøjs hvor er det sejt med det billede... kan godt fortælle jer skal jeg nogensinde have føl igen skal jeg have digital overvågning..

 

dette her med bekymringer og skulle ligge og fræse frem og tilbage gider jeg ikke mere..

 

her er der ikke udsigt til der sker noget som helst.. så hun venter nok weekenden over..

 

Men MKC: tror nu det nok snart skal lykkes for dig, nøjs hvor er det spændende..

 

rigtig meget held og lykke,.


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 17:56

Kvistgaarden, ja det der med at skulle frem og tilbage kender jeg heldigvis ikke, da vi altid har haft hestene hjemme, men nyder ikke at skulle ud og forstyrre hende flere gange om natten, og med den kulde der har været har jeg bestemt også nydt ikke at skulle ud :)

og synes også selv det er lidt fedt at kunne tage billeder med overvågningen :)

 

håber også snart det lykkes her, så jeg kan spamme jer med billeder af den lille og dens stolte moder :)

men sender da lige noget vestøv din vej også, så du ikke skal have for mange nætter på farten.

 

og nu vil jeg tulle i stalden og sige hej og så ellers ud og spise med nogle veninder :)

 

god aften til jer alle :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 bumbum
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 20:17

ja den kender jeg desværre også den trissen frem og tilbage... så næste gang køber jeg et som en herinde har købt, hvor hun kan sidde oppe på sin computer og følge med...

 

jeg har fået billederne fra føldåben, men skal lige afprøve dem på min fars computer i morgen, for nøøøøj hvor er jeg lige pludselig enorm (og normalt ville jeg blive afskrækket med billeder af mig selv, men efterhånden har jeg forstået at billeder lyver meget og at jeg faktisk slet ikke er så stor og der alligevel ikke kan ændres voldsomt på det)... men selv Uniqa er en stor bryggerhest og ja, følle ligner en sumobryder,(og så er flere af de åletynde tilskuere pludselig 90 kg brede ) så må lige se om jeg skal skyde skylden på mit tv.... ellers nogle fantastiske billeder hvor det er tydeligt hvor meget pigerne ligner hinanden..

og ja, sad skam lige og så liebhaverne på tv og om ikke den kære ejendomsmægler lige sagde at billeder kan forvrænge, overdrive og forstørre... hihi hellige ord her...

 

ser lovende ud Mkc... og ja din tønde hest er vist ved at være helt klar

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-02-2012 23:41

hjemme igen og intet føl, dygtig pige siger jeg bare :)

 

men nu må hun så gerne fole indenfor de næste par timer, og tror måske ikke det er helt umuligt, for jeg har lige natfodret og her blev der bare rodet lidt rundt i krybben, wrappen blev snust til og nu er hun tilbage i sit ynglingshjørne, og så var hun ellers bare ekstrem kælen mens jeg lige ordnede tingene, faktisk gik hun lidt meget i vejen for en gangs skyld.

 

gamacherne blev pillet af tidligere og hævelserne var væk og er stadig væk, så det vil jeg fortsætte med at gøre om aftenen indtil videre.

 

men nu vil jeg hygge lidt på sofaen inden jeg tuller i seng og så må vi se om jay sætter gang i noget.

 

godnat til jer :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234567
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 09:11

oooog GODMORGEN! noget nyt? kom nu kom nu kom nu kom nu... er såååå spændt på om det er tre tøsede musketeere vi har fået eller sådan lidt blandet skare..

 

Jeg var lige et smut forbi mine tøser igår aftes... de skulle luftes... begge virkede lidt slatne, så begge fik pind i måsen, men fin temperatur, så tror det er fordi de har stået inde de er lidt trætte... bliver man jo også selv men der er jo en klar fordel ved at tage temperaturen på dem alligevel og det er jo at man får deres normal temperatur... dygtige piger sådan at få en pind i måsen...

Baby var sååå dygtig til at hoppe og danse i ridehuset, sikke et syn! Og så griner jeg af dem efterhånden, for nu ligner de to kloner, især når de galoperer.... de sætter af ens og samtidig, stopper ens og har samme rytme allerede...

 

Og Pixi har jeg jo altid synes var glad for mennesker, men en af mine veninder i stalden, som selv har avlet fjordheste, var overrasket over hvor tryg Pixi er ved mig... det er åbenbart ikke normalt at følle sover videre når man sådan sidder på hug ved den og løfter ben og tjekker mave, pels og næsebor... hmm i min verden er det jo så "normalt" ifølge Pixi.. hun har (7-9-13) ikke sparket mig endnu, så jeg fornemmer intet ondskab og ugidelighed i hende...

og det der med at hun ligger sig, har jeg fundet løsningen på.. hun vil gerne skure ned af benene på en når hun leger/eller er demonstrativ på tur...og det kan hun jo ikke hvis man går et skridt tilbage og fjerner sine ben... skal bare lytte til hendes signaler om at hun er ved at gøre det... elsker dem simpelthen de to..

 

Ih de tøser, glæder mig så meget på jeres vegne på de to føl.. kom ud føller!!!!

Og jeg er hjemme det meste af dagen, under min dyne (er desværre arbejdsløs og hjemmegående, men aktivt søgende. Så gør mig ikke noget jeg er syg. så kan man uden dårlig samvittighed forkæle sig selv lidt ekstra )...

Når min far kommer hjem med bilen, drøner jeg ud til pigerne.. fik købt lucerne igår og hældt i min foderskraldespand og nøøøj et syn... elsker frisk foder! og Uniqa elskede lucernen og ja,Pixi elskede posen.. må uploade videoen senere.. der er ikke noget der kan skræmme det frygtløse føl!

 

Så skriv!!! gerne at der er kommet følle...!

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 09:42

intet føl her, og jeg ser sådan ud gange 10 lige nu.

 

Jay har været urolig hele natten, jeg kom jo hjem og natfodrede uden damen havde lyst til sin mad, og så er hun ellers vandret rundt hele natten fra sine 2 ynglingshjørner til krybben over til wrappen og tilbage til hjørnerne i kort tid. halen var løftet konstant og hun lignede en der gerne ville slippe en tår vand men bare ikke kunne.

lå i nat og tænkte at jay, hvis hun da kunne tænke sådan, sikkert havde kigget på kameraet og tænkt, yes den blinker så den er tændt, hvordan driver jeg nemmeste mie til vanvid, hmmm lad mig vandre noget rundt, og skrabe i min ellers perfekte bund, lade som maden luget og så vandre noget mere......

 

Stålet er fuldstændig spændt udog ser ud til at være lidt ømt når hun bevæger sig, men der er mælkehvidepropper her til morgen (i mangel af en smiley der hopper op og ned måd det bliver denne)

 

så min far tager en "hold øje med jay" vagt de næste par timer, da jeg har smidt damen på fold, lidt skal hun ud og bevæge sig med de bagben, og så vil jeg hoppe tilbage under dynen og tage mig en lur for en time eller 2, det er det skønne ved at gå hjemme at man lige kan gøre det :)

 

god dag til jer :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234567
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 10:31

hmm må jeg gætte på at det bliver i dag eller i hvert fald i nat????

 

du lyder noget opgivende, men kender det så meget fra mig selv... jeg havde lyst til at skrige og bare lade hest være hest, men så kom hun.... pyyyh... så håber virkelig for dig at den lille kommer inden for det næste døgn... lyder bestemt også sådan, især hvis jeg skulle tale fra min dyrepasserhalvdel...

 

men sov godt!

0
0
Svar på denne tråd
 
 din stakkel mie hehe
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 12:09

jeg følger også denne tråd, HVER gang der kommer et indlæg hehe

og for mig lyder det også som om du får føl inden alt for længe smiler..

 

hehe glæder mig hver morgen til a komme ind i tråden og se om der er noget nyt *et lille føl billede* ;)

 

venter selv føl til juni/juli, og jeg kan jo se hvad jeg har i vente, vi har ikk kamera, men overvejere da efterhånden a invisterer i det :D

 

så her er en bruger der glæder sig til næste indlæg fra mie om nu er føllet der

 

også også a følge jer andre hehe


 

 

MVH

 

Mie

 

*Der har sine elskede Guldheste*

Stald Wede

 

*Tania Bambini*

* GULDLOK* / Welsh Cob

*Søndergårds Figaro*/ Shetlænder.

0
0
Svar på denne tråd
 
 halløj .....
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 12:25

Kimmie:

det er nu rart at følge dine opdateringer.. for det kan i det mindste få smilet lidt frem..

 

ja som i nok fornemmer intet føl her endnu... og jeg er både og lidt jeg fortryder inderligt jeg ikke sparede de ekstra kr. op og fik undersøgt ordentligt at få sat overvågning op i stedet..

 

som du skriver Kimmie man bliver en smule opgivende..

 

og jeg synes bare det sååå synd for dig MKC altså hvor lang tid har hun lige tænlkt sig at trække den med alle de tegn..

jeg håber virkelig for dig der sker noget senest i nat.. men mon ikke... ihvertfald hæng på lidt endnu det kan sk* ikke være længe...

 

Mie Wede.. dejligt at hører der også er andre der følger med .. og bare et godt råd.. ANSKAF DIG OVERVÅGNING... det er lige til at blive helt sidsyg af når man ikke har det.. og kan jo se nu de kan fåes til ingen penge...

 

nå men jeg må prøve at bevare fatningen og modet og vente lidt endnu...

jeg opdaterer lige med et billede senere ...


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 12:26

jamen hej, mie wede... tøser vi har en ny spiller på banen! Jeg vidste denne tråd ville holde længe.. nu har vi helt til sommer

 

ej, jamen vi synes også vi er hyggelige at følge... det tør jeg godt indrømme for os alle tre, siden vi blev enige om det igår..

 

og ja, tror nu også at det næste indlæg vi ser fra mkc, enten er et føl billede (ja tak!) eller måske et skræmmebillede af en zombie, fordi Mkc lige er vågnet fra sin lur?

 

hmm måske jeg skulle forskrække alle folk herinde og finde et billede af en gul fjolle eller en lille shetter? haha...

 

ja, mie wede, jeg vil kun klart anbefale at få et kamera.. ikke lige den model jeg har (fik et trailerkamera, men betød jeg skulle sidde i den kolde bil i 15 graders frost koldt siger jeg bare! og jeg er ellers gammel spejder) der er et godt kamera til 700-800 kr i harald nyborg, så vidt jeg har fundet ud af fra flere herinde... det linkes op til nettet, så man kan sidde inde i varmen og følge dyrene...

 

men har sagt til mkc, at hun kan glæde sig når ventetiden er ovre, men ikke til at følle begynder at lave ballade...jeg kunne skrive indlæg lige så langt som dette med al den ballade min føllebaby har formået at lave på hendes 13 dage... selv avlshingste er nemmere, men ja, det bringer smil og minder frem man ikke kan få fra andet...

 

men velkommen til mie wede.. lige her i pølseenden... sikker på at både jay og alena snart presser...

0
0
Svar på denne tråd
 
 halløj .....
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 12:34

Kimmie:

Nemlig synes også det var helt perfekt med en nytilkommen..

ser nemlig helst heller ikke tråden dø ud hi hi ...

 

Mie Wede: billeder tak hi hi .. og velkommen...

 

Jeg håber ikke MkC sover lige nu men er væltet ud i stalden for at hive en hoppe ind der stod med krydsede ben og vilde øjne på folden for nu vil følle UD hi hi hi ...

 

man har vel lov og håbe...

 

kom så Jay kom så Jay kom så Jay ... you can do it...


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 foling
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 12:47

Hi Hi det er en helt lille eventyr man kan læse jeg læser med hver dag det er så spændne hvad slutning bliver om det bliver en lille dreng eller pige vi venter med længlse på at høre.

0
0
Svar på denne tråd
 
 hahahaa
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 12:51

den var god kvistgaarden... og så fik jeg et billede af Jay der står med sådan nogen øjne(uden munden, men med mangel af bedre)

 

jo jo lad bare mkc sove... (hvisk; det ikke sjovt med de zombier, de VIL bare IKKE dø!!!) og vi vil ikke have en zombie og da slet ikke ryge i fængsel og væk fra vores føller bare fordi Jay foler nu....

meeeen på den anden side, mon ikke hun har sovet nok... jooo egentlig, bare kom, jay! Der er så mange skyer på himlen at det er helt dunkelt, så bare tro det er nat, gamle tøs... just believe it!

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 13:06

hehe zombien er vågen igen og er nogenlunde frisk igen, men nøj jeg var smadret i morges :)

 

Og velkommen til Mie Wede, dejligt med nye skønne mennesker i denne tråd, og lyder da skønt med føl i den forhåbentlige lune sommertid :)

 

Kvistgaarden: håber da snart alena er med på at det er et føl hun skal levere og ikke bare mere ventetid, for er vores damer da godt nok langsomme til det, men det kan da være vores hopper skal gå den tid ekstra som uniqa sprang over, men så er det jo heldigvis ved at være snart :)

 

Intet føl endnu og heller ikke en hoppe der står med krydsede ben eller vilde øjne, men de kommer nu ind snart alligevel, da det har regnet en smule og hun står egentlig bare og hænger ved leddet, så kan hun ligeså godt stå og hænge i boksen hvor der er tør wrap at hygge sig med :)

og jeg har sagt til hende hvis ikke hun foler i nat kommer jeg ud og hopper på maven af hende, så må vi bare håbe føllet ikke kommer ud med samme fart som en kanonkugle for så er der altså en mur i vejen, og det ville da være en træls start ellers må jeg jo lave min helt egen seng i boksen og så sover derude fremadrettet og så ellers ligge og sige kom så jay, pres nu pres nu, kom så du kan godt

Min kæreste har foreslået mig at proppe jay i traileren og så ellers køre over en masse bump, det skulle hjælpe på gravide kvinder (har han hørt), meen så desperat er jeg ikke endnu hehe

 

 

men opgivende er jeg nu ikke helt, bare træt, ting tager tid, og jeg er sikker på at det bare er fordi jay lige skal have de sidste informationer overført til den lille om hvilken superstjerne den skal være når den kommer ud, den har jo lille pixi at leve op til :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 13:36

haha mkc... Pixi er ikke helt en superstjerne... hun er bare en stjernehest! men mon ikke jays baby lever fuldt ud op til det.. I vores egne øjne er vores føl jo verdens børn... (pst, det er ikke nu jeg skal bemærke at Pixi er begyndt at få trænet at løfte ben??? og det går super godt..)

synes faktisk også mig og Uniqa er lidt forgyldte.. vores terminsdato var "længere" væk end jeres.. godt nok kun to dage... og vi kom senere ind på banen end kvistgaarden og dig selv selvfølgelig! men har fået Pixi 8 dage før termin... hmm... føler virkelig med jer!!!!!

 

Hov, der er lige kommet nummer 5 ind i "kampen" Liselottes svar, sneg sig liiige ind mellem vores (sladdertanternes) indlæg

 

 

Ikke fordi det rigtigt vil hjælpe på jeres ventetid, men vil lige lægge videoen ind, hvor Pixi ihærdigt prøver at bide i lucernepakningen... det lykkedes hende også et par gange, hvorpå hun fægter med den... og til sidst kunne jeg ligge den ovenpå hendes hoved... ups tilbage til sporet; videoen er i stalden igår aftes.. Uniqa æder og Pixi hygger med posen... grunden til at jeg stopper videoen er fordi hun opdagede at jeg sad på hug foran hende og derfor skulle hun da lige hen og tygge på mig, og så kan man altså ikke filme samtidig

 

Video

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 upsada
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 14:05

hov, kom lige til at finde et fint billede fra følledåben...

 

Billede

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234567
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 14:13

men jeg takker igen for alle de rosende ord... I sætter os jo op på piedestaler...! Bare rolig, jeres vil blive lige så fantastiske, det er jeg ikke et sekund i tvivl om...

0
0
Svar på denne tråd
 
 halløj .....
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 14:15

MKC : godmorgen... vist godt du ikke er blevet helt til en Zombie, lyder ikke som om Kimmie kan li sådanne nogen hi hi hi ...

 

Kimmie:

dejligt video.. hun lyder helt fantastisk skøne lille Pixi.. hun ligner lidt en lille uldtot på videoen .. tror det er fordi man ikke ser pelsen på samme måde på billederne for hun ser bare totalt dejlig vinter følle ud hi hi ..

 

Liselotte: velkommen til ... dejligt med flere "tilhængere" der kan heppe lidt på os alle...

 

jeg sprugte lige stald ejer om det stod ok til for så ville jeg vente med at trille i stalden til kl 16.. hvortil han skriver jeg citerer ordret... . jaaa. det går den rigtige vej, men det går den rigtige vej. Men vent bare

 

øhhhh hi hi øhhh .... he he he he hmmm måske jeg lige for tiden overfortolker alting fordi min hjerne meget gerne vil have nu det nu,. hi hi .. jeg ved ikke helt om han mener jaa hun er ved at være der eller hvordan ..

men nu slår jeg lige koldt vand i blodet.. er bange for at komme op til et yver der endnu engang ikke er sket en disse med og kan tage hjem og spekulerer igen...

 

jeg hepper stadig på Jay


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 1234567
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 14:35

hmm kvistgaarden tvivler på at mkc ville gå rundt som halvdød... har du set dem på film? du ville heller ikke kunne lide dem i virkeligheden... dem fra de gamle sorthvid film og tegnefilm er grineren, men de slimede... aaaaad.... nej, tror bestemt mkc ser meget pænere ud!!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Mange tak..
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 15:05

hehe tak for den fine velkomst, ja jeg har fulgt med fra start, og tråden er den første jeg hopper ind i hver morgen, middag, eftermiddag og aften, har tilføjet til mail, så jeg ikk går glip af de fantastiske "øjeblikke"

 

mie, godt a se der kom liv i dig igen

 

jamen billeder kan i godt se smiler hun er jo ikke stor endnu hehe

 

men er mit første føl, med hende og hun virker okay med det.. he endnu..

 

 

det er taget i starten af Januar.

 

Billede


 

 

MVH

 

Mie

 

*Der har sine elskede Guldheste*

Stald Wede

 

*Tania Bambini*

* GULDLOK* / Welsh Cob

*Søndergårds Figaro*/ Shetlænder.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 15:06

og nu ligger jeg så flad af grin af den sætning Kimmie "men de slimede... aaaaad...." men jeg håber da jeg ser meget pænere ud end dem, selvom jeg lige pt undgår spejle, for gider ikke se på sorte rander under øjnene

 

men sikke en skøøøn video af lille pixi, der da i hvert fald ikke deler lucerneposen med dig :)

 

Liselotte velkommen til også :)

 

her hentede jeg en meget våd og kold dame ind, tror man kunne lave milkshakes på hende, desværre, så hun blev tørret af håndklæder og så ellers puttet i en dejligt ulddækken for nu

propperne er der stadig og er stadig mælkehvide, så jeg krydser fingre for føl i nat.

 

Kvistgaarden, kender godt det med at man overfortolker det andre siger fordi man så gerne vil have at nu skal det være, og så bliver man skuffet når det ikke er.

 

 


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 halløj .....
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 15:10

Mie Wede..

uhhh lækker guldlok...

hvor bliver det sjovt at følge dig også .. så kan man rigtig se forandringer når der kommer billeder fra måneder før..

 

ja her er jeg også lidt afhængig af tråden.. hihi .. synes det er ganske hyggeligt.. bevæger mig ellers ikke meget på hestenettes debat.

 

jeg sidder bare herhjemme og tripper og venter på kl. bliver 15.30 hvor jeg bliver hentet.. så skal der bare lige hentes børn og så afsted til Alena...

 

håber ikke jeg kommer alt for skuffet hjem..

hører i ikke noget fra mig er jeg nok blevet deroppe i aften nat.. for har intet internet deroppe...

 

øv hvordan skal jeg så følge med i hvad der sker med Jay .. jeg må ringe til en ven . hi hi ...


Vi er på facebook :

Toftegaardens Alena - A new beginning


www.stald-kvistgaarden.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 hehe tak
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 15:19

ang. guldlok smiler

er det faktisk hende du kan se rumpen af hehe (hun kaldes guldlok )

 

ja, havde godt tænkt jeg ville prøve a tage nye billede HVER mdr op til smiler.

jeg håber dog hun klare den hele vejen :)

 

ang, camera, det skal helt sikkert installeres, trådløst ;) selvom stalden er 12m fra døren smiler

 

jeg kan heldigvis gå på HN via mobilen, så ventetid anden steds bliver ikk så lang, da indlægget jo er rigeligt lang :)


 

 

MVH

 

Mie

 

*Der har sine elskede Guldheste*

Stald Wede

 

*Tania Bambini*

* GULDLOK* / Welsh Cob

*Søndergårds Figaro*/ Shetlænder.

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234567
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 15:21

guf guf mie!!! hun er da smækker

 

ha ha mkc, det kendte og kender jeg udmærket.. når man er syg, er man heller ikke verdens kønneste... men er nu sikker på at du er en topmodel sammenlignet med de der zombier... yiakz...

jo jo, Pixi vil gerne dele det hele (hun har heldigvis ikke lært det der først til mølle princip endnu!), men det er jo lidt svært at finde ud af den der pose, når man nu står på den.... den havde hun ikke lige hittet ud af...

 

jeg sidder og søger rundt efter legetøj til pigerne, for de er lidt skudte i den grønne lånebold og jeg vil gerne gøre deres lange liv indenfor, mere udholdeligt... det er heste og de skal jo ud, men vil ikke smide mit føl ud i det vejr her.. og I er jo heldigvis enige... sikke en fredsommelighed der har været her i denne tråd i forhold til nogle af de andre jeg lige læste... pyyyyh...

 

nå, men god tur, Kvistgaarden... vi venter spændt på opdate senere, nej i morgen gør vi... nu vil vi gerne se følle!

 

mkc, jeg vil gerne have en jordbærmilshake, tak! send den lige med brevduen...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 15:23

Mie, sikke en smuk guldpony/hest du har dig, jeg elsker palominoerne :)

 

Jeg har det ligesom dig Mie, der er ikke mange meter ud i stalden, men jeg kan se der er en helt anden ro derude når jeg ikke kommer tullende meget ofte og forstyrrer dem.

 

lige pt er jay kravlet i sit favorithjørne og står der og sover ser det ud til, så vil vente med at gå derud igen til jeg ser hende tulle rundt igen.

 

hvis vi ikke hører mere fra dig i aften Kvistgaarden så rigtig god nattevagt, håber heldet er med jer :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 15:26

Kimmie, vi krydsede vist lige hinanden, men desværre her laves kun vanilie eller chokolade milkshakes og så har jeg ingen brevdue, så den må du lige sende herover først, så skal jeg se om jeg kan finde jordbær :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 x fingre
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 15:31

for dig kvistgaard :)

og uanset hva ville et lille føl billede da slet ikk falde i dårlig jord ;)

 

Tusind Tak, ja gør jeg også og har ikke mindre end 3 smiler hehe har lige solgt vores vallak :) tror aldrig jeg får anden farve i stalden, det skulla da lige være en cremello hoppe :)

 

 


 

 

MVH

 

Mie

 

*Der har sine elskede Guldheste*

Stald Wede

 

*Tania Bambini*

* GULDLOK* / Welsh Cob

*Søndergårds Figaro*/ Shetlænder.

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234567
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 15:49

neeeeej fjordheste må da næsten også være guldheste... fjordheste = stump d... Guld(e)heste = stump d... nej, skal nok holde mig væk

 

mkc, ja man skal være vågen efterhånden, for selvom der kun komme en mail, eller en bjælke ude på indlæggenes forside, så kommer der tit flere svar... der er jo heftig aktivitet lige pludselig...

det var ellers sjovt at være tre der snakkede og en maaaaasse der kiggede som fluer på væggen.... gulp, nu føler jeg mig begloet!

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 15:59

jo Kimmie vi kan da vist godt kalde fjordheste for guldheste, i hvert fald i forhold til dine :)

 

Men Kimmie så tænk på hvordan Uniqa havde det og hvordan hun og pixi nok stadig har det, for er sikker på der er mange som lige skal forbi og sige hej til dem i stalden :)

 

har lige været forbi jay og tage dækkenet af, det var godt nok vådt på ydersiden, men hun er dejlig tør og lun igen, og der fik jeg da lige fortalt hende at der er så mange som venter på at hun foler, så tal om at ligge pres på hun virkede dog lidt ligeglad med det.

 

men hun rører knap sit foder eller sit wrap og vandre lidt rundt igen, så nu må vi se, her holdes der skarpt øje med hende.


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 16:12

uh ja, det er Uniqa og Pixi ikke helt glade for altid... men en tur i ridehus og de er "beroliget".. eller rettere dem selv igen.. de kan godt virke lidt indelukkede indtil de kommer ud af boksen, så er der ingen tvivl om at de glæder sig...

det er lidt det jeg misunder hos jer, der har dem hjemme, men det hjælper jo også når vejret bliver bedre og de kan komme ud på fold... her er der jo hurtigt 200 mennesker, der runder boksen i løbet af dagen da der er 45 opstaldere + vedhæng og så fem-seks hold rideskole (alle elever tæller vel 350 stk) + deres vedhæng..

så ja, laaange dage... men så er Pixi da vant til mennesker til når vi skal på dyrskue...

 

takker nejer og bukker for dine pæne ord, mkc, men afholder mig lige fra at ligge mig på gulvet og kysse dine usynlige tæer herhjemme... det er lidt koldt dernede på gulvtæppet...

 

lyder bestemt fornuftigt med at holde øje med hende... især når hun har den opførsel...

0
0
Svar på denne tråd
 
 guld heste arhh
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 16:24

hehe er jo ikke race diskiminerende meeen... fjordheste er ikk guldheste

 

jeg har undladt at skrive i denne tråd LÆNGE netop fordi man ku følge jer 3 tøsers situationer og frem og tilbage skrivning mens man griner højlydt, uden at blive draget ind i dem

 

 

 

 


 

 

MVH

 

Mie

 

*Der har sine elskede Guldheste*

Stald Wede

 

*Tania Bambini*

* GULDLOK* / Welsh Cob

*Søndergårds Figaro*/ Shetlænder.

0
0
Svar på denne tråd
 
 1234567
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 16:34

jo jo indrøm det bare, mie... du er total racist! ej, forstår dig udmærket og det var også udelukkende dril! De palominoer er klart guldheste, for de gange der har været kåringer hvor Uniqa og Pixi står, nøøøj de lyser de heste.. der blegner fjordheste totalt..

så no harm done... kun dril! Ellers er livet også kedeligt...

 

og det gør da ikke noget at blive draget ind i dem, så længe man er med på vores sjov... jeg har i hvert fald aldrig skrevet nogen indlæg herinde ment på nogen negativ måde og det undskylder jeg bestemt hvis nogen har følt sig det... har simpelthen elsket den tråd her, for har tit været bange for at virke gammelklog eller anmassende, men både kvistgaarden og mkc, har været fantastiske mennesker og været med på noderne..

 

så du er da velkommen, mie!

0
0
Svar på denne tråd
 
 bare rolig :)
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 16:44

NO hard feeling herfra,hehe

 

ja det er en super lækker tråd, uden mudderkast og ballade og præcis den måde man kkan køre på hinanden er jo herligt for en gangs skyld.

 

netop derfor måtte jeg nu hjælpe med a trække tråden, vi ku jo ikk have den sluttede brat smiler

 

så her we come ladys. den anmasende trekløver... åhh..

og mig HE HE

 


 

 

MVH

 

Mie

 

*Der har sine elskede Guldheste*

Stald Wede

 

*Tania Bambini*

* GULDLOK* / Welsh Cob

*Søndergårds Figaro*/ Shetlænder.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 16:52

uhh Kimmie, skal vi bytte for en periode, for nøj hvor er jeg pt misundelig over de faciliteter du har hvor du står, ok de thar helt klart fordele at have dem hjemme, men et ridehus lige udenfor stalden kunne da være skønt, heldigvis er skoven ikke ret langt væk, der er da nogenlunde ly oppe til rideturene :)

 

og Kimmie, det er bare helt ok, har alligevel gemt mine tæer i et par tykke uldsokker, så er ikke sikker på der er meget sjovt ved at kysse dem :)

 

Mie, altså din wannabe raceist ej, joke, palominoer er helt unikke, savner helt min gamle palominohoppe, når jeg ser din Mie :)

 

men synes selv denne tråd er blevet helt kanon, og hvor får vi da grinet indimellem, og synes egentlig ikke nogen af os har skrevet noget der kunne opfattes negativt, men vi er nok rimelig gode til sjove og skøre sætninger indimellem :)

og tak for rosen Kimmie og kan kun sige i lige måde :)

 

men det er skønt at få flere med i den så vi da kan holde liv i den længere endnu og give folk et smil om læberne :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmm århh
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 17:03

He he nej er slet ikk racist, har bare en rigtig afslappet forhold til fjordboller

 

jeg synes virkelig a pixi er en smuksak og sød...

 

men hva.. skal i ikke snart stramme livremme om de hoppemaver? så vi kan se nogle a de føl billede vi nu har ventet på


 

 

MVH

 

Mie

 

*Der har sine elskede Guldheste*

Stald Wede

 

*Tania Bambini*

* GULDLOK* / Welsh Cob

*Søndergårds Figaro*/ Shetlænder.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123465
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 17:15

pyyyh må lige have vejret efter et grineanfald!

Sad netop lige og læste den "gamle" tråd om mudderkast.. den var grineren... der var en der var led og ked af de dårlige miner og derfor inviterede til mudderkast... FEDT!

og den var også genial den med trekløveren...åh og mig... Der er vist en der kan bringe smil der.. sikke nogle perler..

 

hov tilbage på sporet...

du nævnte din hoppe var førstegangsfolende... er "du" også det?

 

jeg var og sikke en fødsel! eller det nok nærmere, sikke en opdragelse... en 4 årig hoppe, der STADIG lært at lade trillebørene være, at lade være jage cykler og trækvogne og da slet ikke biler... nååårh ja og heste! og et føl der kopiere ALT hva "mødrene" gør... dvs hun tror hun er tobenet, men opfatter kort efter at hun er firbenet og kan løbet enormt stærkt! pyha overarbejde...

 

og ja, sutsko har ingen af mine piger da heller gået med, hvilket resulterede i et par bambiheste igår aftes, da vi skulle krydse to "plader" is for at komme i ridehuset... prøv DU at holde styr på en nysgerrig fjordhest der vil en vej og en "Pixihåndtaske", der ikke har lært, at når der holdes i skal den gå pænt... for søren... og da de så endelig kom ind i ridehuset, kom kopihestene frem i dem! og turen gik næsten ikke noget nær langt fra lige så rolig som turen ned til ridehuset.. der nævnes lige at vi går ud af staldens fjerne ende, da jeg ikke bryder mig om at have en sur hoppe flå mulen af alle de heste der vil snuse til følle... men vi lærer jo at gå og det er da fornøjeligt!

 

sig det ikke til mkc og kvistgaarden, men hvis deres føl er lige så "kæk" som Pixi(som gårdens familie kalder hende), så får de da grå hår på hovedet, ligesom mig på 22 år.. Jeg har allerede bestilt en ny paryk på hjemmesiden; organisationen-for-ejere-der-har- tabt-håret-som-følge-af-deres-for- "kække"-føl-og-andre-hesteforbundne- interesser.ai... var i tvivl om blaa betød befamlet lys anuanceret alternativ paryk, eller om det rent faktisk var blå... hmm finder jeg vist ud af når den kommer med posten..

 

sikke et humør der kom frem! Åhåh

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 17:21

hov hov mie! Uniqa er der også og hun kan så meget slå de flotteste hingste inde på diverse pladser... or not! men i mine øjne er hun perfekt og det skal vi jo også synes om vores egne heste, eller er det noget galt!

 

men du har helt ret í at mkc og kvistgaarden skal have strammet de livremme... nårh nej, hestene skal have strammet livremmene...men kvistgaarden er jo lige inhabil her til eftermiddag/aften, så vi må tålmodigt vente på hende! vente vente vente vente.. sidder og ruller fingre og venter kun på de to føl....

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 17:45

åh gud og nu ruller jeg så rundt på gulvet af grin igen, som du dog kan sige ting Kimmie :)

 

pixi-håndtaske, hihi kan lige se det for mig :)

 

nu er jeg den heldige vinder af at være meget lys blond, så jeg kan ikke blive gråhåret, ellers var jeg vist blevet det for flere år siden, med de føl vi har haft i tidligere år, puha de kan altså dræne en for energi og samtidig sende en på en adrenalinrus når de laver noget man som sådan ikke lige synes et føl skal lave, kan huske et år hvor vores 3 dage gamle føl besluttede sig at gå på besøg hos vores 2 voksne hingste, puha det var ikke sjovt, men der skete heldigvis ikke andet end at jeg og hestemor var høje på adrenalin laaang tid efter.

 

stramme livremmen, øhmmm jo det ville jeg da gerne men jeg ved ikke lgie helt hvor jeg skal finde en livrem der er stor nok til at passe omkring den tøndepony jeg har i stalden, mon en båndstrammer kan bruges???

 

følbilleder kan jeg da egentlig vise en hel el af, bare ikke lige nogle der er taget i år :)


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 17:55

synes også lige det var et gyldent øjeblik men det er det gamle indlæg i museets skyld....det omkring mudderkastning.. det har også bragt mig og min bror i virtuel krig.. problemet er bare at jeg bor på sjælland og han bor i sønderjylland, så det meste af tiden går med at funderer over hvordan vi får mudderet frem og tilbage.. jeg sendt en brevdue,men pga modvind, kommer den ikke retur forløbig...

 

gad vide hvad de to piger siger til regn..? pyh det bliver vist en spændende tur igen i dag..

men godt at hører at Pixi næsten er normal, mkc... dog kan jeg godt fornemme at jeg lige så godt kan vænne mig til det!

 

altså jeg brugte en snor fra en halmballe til Uniqa... bliver spændende når hun skal have dækken på igen, hvor meget det skal spændes ind..

0
0
Svar på denne tråd
 
 venter og venter
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 17:55

*banke banke banke, med fingre spdserne i bordkanten* hehe

er slet ikk utoldmodig, kan bare ikk vente hehe...

 

om jeg er førstegangs avlende

nej jeg har hele 2 stk men dem kan man man ikk bare smide i boks om natten, heldigvis er der da tremmer for så de kommer i bur

 

he he det er mit 2. føl i min tid, første hoppe var en jeg havde købt, og fik en morgen en besked om jeg var blevet "mormor".. hvorefter jeg styrtede ind på datterens værelse men der lå nu stadig kun en lille pige på 1½ år.. .. hehe

men oppe i stalden stod der den sødeste lille røde skabning hvorfra hun var kommet ku jeg kun gætte mig til.. (HELDIGVIS er jeg god til gætteleg )

så bevist a være med fra start er første gang :) hvor jeg enda selv har fået lov til at vælge hingst

 

så har endnu ikk haft behov for parykken, men kan da være det bliver nødvendigt, faderen til følle er ihvertfald rigelig fræk, og moderen er bare tosset

 

ja uniqa er super flot a en fjordims a være

må faktisk indrømme kender flere yderst velgående fjordheste de kan sku spadsere frem for vores "trillende farvelader" hehe

 

jay må da om ikk andet have spændt livremmen 2 huller ind :O

hehe


 

 

MVH

 

Mie

 

*Der har sine elskede Guldheste*

Stald Wede

 

*Tania Bambini*

* GULDLOK* / Welsh Cob

*Søndergårds Figaro*/ Shetlænder.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 18:10

haha mie, lyder præcis som Pixis far.. nøj han er en bisse, selv for gårdens ejer, som ellers er vokset op med fjordheste... fræk som en slagterhund!

 

men lyder da spændende med pludselig familieforøgelse... har du så "den" endnu?

og hvem er så den kommende farmand? fortæl fortæl...

 

utålmodig sjæl... kan du VIRKELIG vente heeeelt til sommer? sikke en lang tråd det her så bliver...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 18:17

hmm mudderkastning, hehe, kan mindes jeg engang sammen med en veninde endte i mudderkamp, der er så sundt for huden :)

 

men ja det bliver kun sjovere med tiden Kimmie, jo ældre de små føl bliver, jo mere spændende bliver de ting som de kan finde på at lave.

 

kunne du ikke have givet brevdueen en hjælpemotor, når du nu vidste den skulle afsted i modvind Kimmie?

 

jeg skal fortælle jay at nu er vi nød til at stramme livremmen, men tror ikke lige det hjælper, tror faktisk hun er temmelig ligeglad med det, hvis jeg kender hende ret.

 

men puha jeg sidder her og tænker over alle muligheder for hvad farve, hvilke aftegn, og hvilket køn der egentlig kommer, fo der er egentlig en del muligheder på de 2 første ting, kønnet er vel 50/50.

men farve og aftegn er der da en del muligheder på, og har for det meste tænkt en brun hoppe med aftegn ville være så skønt, men nu kommer jeg da helt i tvivl om hvad jeg synes vil være skønnest, for har i forhold til ox-araberne næsten kun fået røde føl med aftegn... og så er jeg altså pludselig i tvivl om grundfarven på Dagirr, hingsten, om den var sort eller sortbrun, der er jo forskel på det, det eneste jeg ved med sikkerhed var at han er født uden aftegn og at han er heterozygot skimmel, da han indtil nu kun har lavet farvet føl, hvor farven han har givet videre har været brun.

og jay er jo rød, med 4 sokker, stjerne og snip, og har lavet forskellige farver afkom med forskellige hingste.

sort hingst = sortbrunt føl

rød hingst = rødt føl

broget hingst = 1 broget og 1 rødt føl

 

så hvad mon jeg ender med at få.... tænke tænke som peter plys ville sige :)

 

og hvis dette lyder weird er det bare fordi jeg synes ventetiden er laaaang.....


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu kun med Miss Jay og Dagirr ox, men Jay har termin 9. februar 2012, så glæder mig så meget til den tid :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-02-2012 18:30

bare rolig mkc... du er ikke ligesom mig, der har startet mudderkrig virtuelt på fjæs med vennerne... jeg er weird, men rart jeg ikke er alene..

 

pyha nu begynder jeg at nyde Pixis unoder nu, hvis de kun bliver værre..

og jeg har altid synes det var lidt forvirrende det farveavl.... der er det med fjordheste, gul med forskellig farve fartstribe.. meeeen der er vist også ulsblakk, gulblakk og grå... ud over de almindelige gule og rødgule....

 

men nu er det da endnu mere spændende med jay....!!!!!

0