Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Nervøs hest skal tilrides
Forfatter: 
Dato:  20-08-2021 17:56

Hej,

vi er igang med tilridning af en unghest på 3,5 år cirka. Hun har hele tiden været cool med det meste og sadel+trense tilvænning har der ingen problemer været med. Hun bliver håndteret til daglig og er stemmestyret i longe. Derudover kan man lægge sig over hende og stå i bøjlen uden reaktion. Vi har oplevet hun binder sig meget til den person der arbejder mest med hende. Men... ved brug af dukker til ryttertilvænning, bliver hun MEGET nervøs og 'flygter' indtil dukken er faldet af. (grunden til vi bruger dukke er nervøsiteten kunne mærkes og med rytterens tidligere dårlige oplevelser valgte vi at bruge sådan en først.)vi har også haft problemer med at stå på skammel ved siden af hende, hvad har i af erfaringer med heste der er nervøse når ting kommer over hovedhøjde? Og andre gode råd til ryttertilvænning af en lidt nervøs hest? :-)

1
0
Svar på denne tråd
 
 Tilridningsdukker..
Forfatter: 
Dato:  20-08-2021 20:21

har jeg det som udgangspunkt stramt med - hvis hesten ikke reagerer negativt på den, er den i bedste fald overflødig, og hvis den som i jeres tilfælde reagerer negativt, er der 2 mulige scenarier:

 

a) Dukken bliver hængende til hesten giver op = indlæring basert på flooding

b) Dukken ryger af, hesten er stadig utryg ved at have noget på ryggen, og har nu desuden lært hvordan den kan slippe af med det...

 

Jeg havde valgt at overlade tilridningen til en træner med de rette kompetencer og træningsprincipper - og det lyder i dette tilfælde til at involvere fokus på tilvænning til "ting der kommer over hovedhøjde".

 

/Dorte

3
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider