Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Trailer kørsel med nevøs hest
Forfatter: 
Dato:  10-10-2019 15:41
Hej alle. Jeg har en 3 års hoppe der er kørt i trailer med min gamle hest mange gange uden problemer, men det er så slut nu da han er skadet . Derfor skal hun nu til at køre alene og jeg kan sagtens læsse hende på og af uden problemer og hun kan også sagtens stå alene deroppe mens jeg lukker, men når jeg så kører fra de andre heste opstår problemet for hun mildest talt smadrer traileren. Hun ryster sig, buldrer rundt og sparker med fuld kraft begge bagben bagud men hun vrinsker som en gal. Stopper jeg undervejs og går ind til hende i traileren falder hun strakt til ro, men når jeg så kører videre går det galt igen.. Hun kan som sagt køre 100 km uden det mindste problem når min gamle hest (fold makker) står ved siden af, men alene er hun nærmest udenfor pædagogisk rækkevidde. Jeg har fået et forsalg om at bruge beroligende medicin /urter eller domesedan så hun bliver mere ligeglad og får en god oplevelse af at være alene, men vil høre om det kunne være løsningen (Hat du prøvet det med et positivt udfald) eller skal det trænes væk med tålmodighed og i så fald hvordan for jeg har absolut ingen ide da problemet jo ikke er ved læsning men ved selve kørslen. Ingen forslag om heste hviskere da jeg ikke tror på den slags. Hober nogen har en fornuftig løsning på mit problem. Det skal nævnes at jeg er afhængig af at køre, når jeg skal ride så det et ret vigtigt for mig det lykkedes.

For penge kan man købe

Pynt men ikke skønhed. Medicin men ikke helbred.

En seng men ikke søvn. Mad men ikke appetit.

Luxus men ikke kultur Bøger men ikke kløgt

Et hus men ikke et hjem. Fornøjelser men ikke lykke

0
0
Svar på denne tråd
 
 Seperationsangst?
Forfatter: 
Dato:  11-10-2019 10:35

Det lyder mere som angst for at blive skilt fra flokken end som et prblem med traileren.

Hvordan reagerer hun, når du tager hende ud alene?

Hvordan reagerer hun, hvis hun efterlades alene i stalden?

Mit forslag er at træne hende til at være tryg ved at blive adskilt fra flokken - først kort tid og gradvis længere tid ad gangen. Det ville jeg gøre både i forhold til at blive taget væk fra flokken og blive ladt alene tilbege.

Jeg ville også arbejde med at lade hende stå i traileren og spise hø i længere og længere tid. Når hun står fint der ville jeg prøve om hun også gør det, når jeg tænder bilen. Dernæst køre et par meter frem og læsse af igen, så hun oplever at hun ikke mistede flokken, når traileren bevæger sig.

På den måde burde hun efterhånden få tillid til at flokken ikke forsvinder, når traileren kører.


Kh NinaSt

Min youtube-kanal

0
0
Svar på denne tråd
 
 Måske mangel på tryghed i traileren
Forfatter: 
Dato:  11-10-2019 10:40

Det kan selvfølgelig også være at hun stadig ikke er helt tryg ved traileren, og at det viser sig, når makkeren ikke længere er med og hun derfor skal klare alt på egen hånd.

Det burde også kunne trænes med mange læsninger med godt hø samt små ture - startende helt nede fra få meter og aflæsning hjemme ved stalden. Ingen længere ture før de helt små microture klares uden stress.


Kh NinaSt

Min youtube-kanal

0
0
Svar på denne tråd
 
 Separations angst
Forfatter: 
Dato:  11-10-2019 15:20
Hej Nina. Jeg tror du har helt ret i det kan være en kombination. Jeg rider tur på hende alene og hun kan sagtens være alene på det ride center jeg benytter. Det er det der gør mig lidt i syv sind og da hun flippede i traileren var jeg jo nødt til at holde ind til siden hvor jeg så stillede mig op i traileren ved siden af hende og der gik ganske kort tid og så var hun rolig. Hun er tryg i mit selvskab og selvfølgelig med hendes flok. Jeg vil prøve at starte forfra med trailer træning og køre et lille stykke med håb om det vil hjælpe. Men jeg tror nu jeg vil give hende noget cool down fra urtefarm så det tager toppen af frustrationen for jeg er ærlig talt bange for hun kommer slemt tilskade med hendes voldsomme reaktioner. Gudskelov og tak for man har kamera i traileren. Tusind, tusind tak for dit svar. Jeg håber så meget det lykkedes at få en hest der er tryg ved at køre igen.

For penge kan man købe

Pynt men ikke skønhed. Medicin men ikke helbred.

En seng men ikke søvn. Mad men ikke appetit.

Luxus men ikke kultur Bøger men ikke kløgt

Et hus men ikke et hjem. Fornøjelser men ikke lykke

1
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider