Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Dressur træning
Forfatter: 
Dato:  11-07-2017 22:33

Hej

Jeg er en pige på 12 år som rider dressur på en meget meget sød hest som hedder Diesel, hun er ca 11 år gammel og er en Tinker.

 

Jeg ville gerne vide hvordan man rider disse øvelser.

(der kommer en liste :-D)

 

-Schenkelvigninger

-Versade (gerne også en forklaring på hvad det er)

-Halvparader

-tilbagetrædning (gerne også en forklaring på hvad det er :-D)

 

 

Tak!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Smiler..
Forfatter: 
Dato:  13-07-2017 13:43

Hej med dig, dejligt med en sød hest. Og rigtig fint at du vil vide mere om hvordan man rider dresur øvelser.

jeg tænker at du nok skal læse en god bog om ridningens grundprincipper, som er skrevet specielt til begyndere dresur ryttere i din alder. Også skal du sørger for at få noget god undervisning, man kan desværre ikke lære at ride dresur ved at læse hvordan man gør, det skal mærkes og prøves.

 

jeg vil dig gerne lige forsøge at forklare dig om halv paraden, for at du kan begynde at øve den, den er nemlig det aller første der skal være på plads, for at du kan ride de andre øvelser.

halvparaden er det grundlæggende signal til hesten fra rytteren, for at fortælle den, "at nu sker der noget" "nu skal du ændre tempo", "nu skal du dreje" osv osv

en halv parade er som navnet lyder, nærmest det halve af en hel parade, hvor hesten jo stopper helt, og står stille med vægten lige fordelt på alle 4 ben.

Den forgår ca sådan her : en let anholdning på begge tøjler, efterfulgt af eftergivning, og kombinerer med signal, om at gå frem for dit sæde dvs hesten "stopper lidt op" så den sænker bagparten, for der efter nærmest i samme sekund, at fortsætter frem ad søgning, den halve parade bruges til at få hesten i balance, og i et passende tempo, så den har bedst mulig chance for, at klare det du beder om, feks at dreje eller skifte retning.

Feks inden et hjørne, bruges en halv parade, så hesten skærber opmærksomheden, "nu sker der noget" og til at afpasse sit tempo, til at kunne komme rundt på kortsiden af ridebanen, uden at den midster balancen.

Og så kommer signalet til at ride gennem hjørnet' altså dreje for dit tøjle og vægt signal.

Eller inden en hel parade, kommer den halve, som i "nu skal du høre godt efter hest" og så kommer signalet til at stoppe helt, hvor du fastholder anholdningen, og du sidder ned i sadlen og klemmer let til hesten står helt stille.

DVS at en Halv parade er rytterens måde, at forberede hesten på øvelser, og på at forbedre hestens dressur form, så den tager mere og mere vægt på bagbenene, og bære rytteren i balance, og i bedste fald til sidst kan gå dressur, som det du ser ved OL og andre store stævner.

god arbejdlyst med træningen.


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.

 

Nu med en smuk blå engel.

 

0
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider