Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Hjælp!
Forfatter: 
Dato:  21-03-2017 07:45

Hej alle... Nu har jeg haft dette problem i et stykke tid, og da jeg ikke selv har nok erfaring, eller for den sag er dygtig nok til selv at løse det, med sådanne situationer til at finde en løsning på det, søger jeg nu hjælp.

 

Her lidt efter jul, fik jeg part på en super lækker rideskolehest. Jeg har altid været lidt imod princippet at have part på en rideskolehest, da den jo bliver opdraget af 1000 forskellige ryttere, og jeg har altid tænkt, at man derfor ikke kan komme særlig langt med dem. Men nu faldt jeg altså pladask for denne hest, og måtte derfor bare have part på den! I det første lange stykke tid, gik det fantastisk. Vi havde mange ting der skulle øves, og trænes, men det hele virkede overskueligt og nemt. Dog var der bare en anelse problemer med, at hun havde det med at løfte hovedet lidt i galloppen, men efter vi fik skiftet bid, blev det meget bedre. Vi kom hurtigt af med de fleste af de problemer vi havde haft, og i et godt stykke tid, red jeg på verdens lækreste hest. Men så begyndte problemerne. Det startede med, at hun bare lagde en smule ører, hvis man ikke hele tiden holdte støtten i tøjlen, dette tog jeg dog ikke ilde op, da jeg fik at vide, at hun var en hest der bare havde brug for meget støtte. Det blev værre og værre, og til sidst lagde hun ører hele tiden... Hurtigt skød jeg skylden på hendes sadel, da jeg fik en hestekyndig til at kigge på den, og hun sagde, at sadlen ikke passede hende ordenligt. Vi fandt så en sadel, som passede hende perfekt. Problemerne var helt væk i et par dage! Hun gik helt som hun plejede, glad, fremadgående og lækker. Nu skal jeg lige huske at sige, at reaktionen med ørerne helt tilbage, var der ved ALLE der red hende. Jeg var så glad, og troede at problemet var helt væk, men det var det self ikke. Nu begyndte hun så, at lægge ører hvergang man lagde sadel på hende, og spændte gjord. Under ridningen, havde hun ørerne helt fremme og var som normal, men så snart man bedte hende om noget stoppede hun helt op, og lagde ører? Jeg tænkte, at dette kunne være ubehag ved gjorden el. Sadlen, og red derfor både uden bid og sadel i et stykke tid. Samme reaktion. Jeg tog det stille og roligt, og huskede at rose rigeligt hver gang hun gik fremad mod pres med schenkler. Men problemet er stadig ikke væk... Nu hørte jeg så fra en som også rider hende, at hun simpelthen bed hende, og ikke for sjov - hun gjorde det åbenbart noget hårdt, hvilket overrasker mig, da hun normalt er en engel i al omgang... Jeg laver også en del afveksling med hende fra den sædvanlige ridning... Det skal siges at pisk eller sporer ikke er en mulighed. Hun reagerer dårligt på pisk - hvis bare man tager den i hånden løber hun afsted. Og derudover vil jeg ikke presse hende hvis hun har ondt... Jeg har heller ikke mulighed for at få kiopraktor til hende, da jeg jo ikke ejer hende, og derfor ikke bestemmer over hende. Det skal siges at hun er meget fremadgående hvis man ikke ber hende om at gå fremad, så er hun bare stædig/sur? Eller har hun ondt? Eller gør jeg noget forkert? Har haft en dyrelæge til at trykke lidt på hende og der var intet..

 

Venlige hilsner fra en noget trist pige, som bare gerne vil have sin sædvanlige part tilbage...

0
0
Svar på denne tråd
 
 lyder jo til
Forfatter: 
Dato:  21-03-2017 17:33

Det lyder jo til at der er "noget" - sadlen og gjorden kan have lavet ravage - som også generer uden sadel - hvis den sadel I troede passede har vippet lidt kan den have trykket op under hendes mave f.eks.

du kan evt prøve at mærke på hende fra hoved til halespids og også undersiden - ikke trykke eller noget bare mærke - og se om du kan blive klogere - og ellers må der jo en dyrlæge til.... det kan jo være noget andet så som et spark på folden der har trykket et ribben f.eks.

Hun lyder til at være en utrolig ærlig hest og hvis du lytter til hende bliver du måske klogere :)


pony-mor med lyseblå T-shirt og hvid paryk

Her bor Nisha & Strejfer: www.aktivstald.dk

Himmelhesten Sorteper

www.sundehove.dk

1
0
Svar på denne tråd
 
 En anden mulighed.....
Forfatter: 
Dato:  22-03-2017 14:28

Jeg har igennem mit lange liv med heste hørt om flere rideskoleheste der på et tidspunkt løb så sur i livet som rideskolehest at de begyndte at sige fra - f.eks. som din part gør nu. De blev efterfølgende solgt (nogle desværre også aflivet). Dem jeg har hørt om senere er efterfølgende blevet "sig selv" igen efter at være kommet ud i en privat stald med mere ro, meget foldtid og kun en rytter.

 

Det er psykisk hårdt for mange heste at være rideskolehest - og på et tidspunkt kan "filmen knække". Selv efter mange år som rideskolehest. Og ud fra din beskrivelse virker hun som en meget følsom hest.

 

Og når det nu er så slemt at hesten begynder at bide, så ville jeg se det som et nødråb fra hesten.

 

Som Svensen skriver: "hvis du lytter til hende bliver du måske klogere". Det lyder heldigvis også til at du lytter. Og ud fra det du skriver virker det som om hun har tillid til dig.

 

Men derfor skal det naturligvis undersøges om der er nogen fysisk årsag, så en kiropraktor, osteopat eller lignende ville da bestemt være en god ide.

 

Mon ikke rideskolen vil gå med til det når der nu er åbenlyse problemer med hesten ??

 

Håber for hesten (og dig) at I finder en løsning.

1
0
Svar på denne tråd
 
 Rideskolehest
Forfatter: 
Dato:  22-03-2017 14:38

Det kan være hårdt at være rideskolehest. Prøv at starte med at ride hende et par rolige ture ud i naturen og se om adfærden er den samme der.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Ja det kunne godt være...
Forfatter: 
Dato:  22-03-2017 15:02

Har også overvejet tanken om, at hun er kørt sur i at være rideskolehest... Hun er ret så ny på rideskolen, og i starten var det kun mig der red hende, og der var der absolut intet. Udenfor er hun en helt anden hest - derfor ridder jeg også for det meste udenfor medmindre det styrter ned. Ved bare simpelthen ikke, hvad jeg skal gøre ved det, hvis det er det der er problemet? Har overvejet muligheden at købe hende, da hun faktisk er til salg (Rideskolen har bare lånt hende indtil hun bliver solgt), men hun kostet bare en stor sum penge ift. Hvad jeg kan betale... (Kender forresten godt omkostninger med dyrelæge, smed, vaccinationer osv, og det kan jeg sagtens betale for, da jeg har et rigtigt godt job, og mine forældre gerne vil betale resten - det eneste problem er lige at hoste op med så mange penge, især da jeg mener at hun - ikke fordi hun er en dårlig hest - ikke er de penge de vil have for hende værd...) Men nu ringer jeg her idag, til en hestekyndig jeg kender, for lige at få hende til at tjekke hende igennem, så jeg er sikker på det ikke er noget fysisk :) Tusind tak for de svar i er kommet med indtilvidere!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  23-03-2017 14:19

Jeg ville helt sikkert lige få en fysioterapeut eller osteopat ud at kigge. Evt. bare en massør, der lige burde kunne mærke de værste ømheder og stivheder :)

 

Når det er sagt, så rider jeg faktisk netop en elevhest i øjeblikket, da den trænger til at få lidt gymnastik i kroppen... hun er så sur på de andre heste, når pigerne rider hende, og bare man rider forbi med 5 meters afstand, så lægger hun ører, skærer tænder og bliver skide sur. Meeen når jeg rider, er der altså ingenting. Kun når vi skridter for, og så snart vi traver, så er der intet. Så her er det lidt noget med, hun er super ukoncentreret, når pigerne rider hende, og lige så snart, hun laver lidt og koncentrere sig, så er der intet

 

Selvfølgelig sender din andre signaler, så jeg ville klart undersøge den grundigt, men kan jo simpelthen være ridningen, hun ikke forbinder med noget rart? Evt. pga. de mange forskellige ryttere, for meget pres fortil, eller hvad ved jeg. Nu aner jeg ikke, hvor meget, du selv har redet, men ellers var det måske en idé at få en erfaren rytter op to dage, og så se, om det hjalp med lidt mere ro og evt. færre forvirrende signaler? Den elevhest jeg rider reagerer meget, hvis pigerne kommer til at give forvirrende/modstridende signaler, fordi hun tidligere var konkurrencehest, og derfor er helt klar over, hvordan man går til ridning... :) Bare en strøtanke.

 

Rigtig meget held og lykke. Fedt at høre, du tager dig godt af din part


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Erfaren rytter er prøvet :)
Forfatter: 
Dato:  23-03-2017 16:42

Har haft en meget erfaren rytter oppe på hende, og hun reagere næsten værre end hun gør når jeg rider hende :( Fik lige en rigtig dygtig rytter til at mærke på hende idag, og hun sparkede simpelthen ud efter hende! Jeg blev helt forskrækket for hun har ALDRIG gjort sådan noget før - ikke engang noget der ligner. Så tog jeg mig tiden til rigtig at mærke efter på hende... Og da jeg efterhånden har redet i 5 år, og været sammen med heste i 6, synes jeg, at jeg kunne mærke en ihvertfald mega spændt muskel ved hendes nakke - og plejer sådan noget ikke at kunne gå helt ned til bagen af dem og gøre ondt? Hun kan ikke lide berøring af andre end mig, og kan endda finde på, at lægge lidt ører af mig engang imellem - men nu gav jeg hende en god omgang massage - og hun stod musse stille og gumlede imens hendes underlæbe bare var helt afslappet, så nu må jeg se om ikke det har gjort lidt underværker? :) Jeg hører forresten rideskolen imorgen, om ikke vi kan få en kiropraktor eller osteopat til at kigge på hende imorgen, og så må vi se :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Du holder jo af hesten..
Forfatter: 
Dato:  25-03-2017 06:38
Hej Trådstarter.
Du holder jo af hesten, det er meget tydeligt at læse imellem linjerne.

Jeg bemærker, at du har prøvet at justere på sadel mv, problemet er snart det samme. Og det fik mig til at tænke på min pointe.

Jeg lærte tilbage i 1990'erne at ride, på et stutteri drevet af en gammel mand. Jeg tror at han var født 1937... Han har formet min tilgang til heste meget.
Han sagde to ting, som jeg mener, er meget kloge ord.
-Hvem har lovet at det er let? (Det er det ingen der har. Så driller det hele, så tag det ikke ilde op, hold temperamentet i ro og arbejd videre.)
- Går det godt, har du en god hest. Går det dårligt, har du en dårlig rytter. (Dvs hesten kan ikke præstere bedre end den er oplært til, og man rider den. Det er også muligt at nogle heste og ryttere bare ikke egner sig sammen. De fleste begrænsninger kommer fra mennesker / rytter.)

I disse år er det meget moderne at spørge "har den ondt". Det er meget let at spørge, meget sjældent at udstyr passer perfekt,og der er altid en ny bidtype man kan prøve af, ny gjord osv. Og du kender det fra dig selv, der er altid en muskelmyose, lidt hovedpine, snotnæse, slidgigt.

Men min påstand er, at jeg tror på Åge!
Hvis "fejlen" er rytterne / håndteringen, så har vi faktisk magt til at få det til at fungere bedre, ved altid at stræbe efter at blive bedre selv - og have ydmygheden til at se egne fejl.

Jeg kunne forestille mig, ud fra din historie, at det grundlæggende er en flink hest - som bare muligvis har svært ved at kapere mange forskellige hele tiden, forskellige versioner af signaler osv.
Ejer har gjort en bommert ved at sende sådan en hest på rideskole, for den vil ikke være en lækker version af sig selv, og vil dermed fremstå relativt uattraktiv for potentielle købere.
Han får nok mere ud af, at slå lidt af prisen her og nu og så er hesten solgt, end han får ved at have gratis løbende udgifter ved at låne dyret til en rideskole den får uvaner af.
Hvis de par tusinde kroner han sparer på at det er gratis at holde hest, til den er solgt betyder nok for ham til at han gider vælge denne fejl, har han enten ikke forstand på heste (usikker prissætning) eller har ikke mulighed for at beholde hesten (og så er han nok også til at forhandle med.)
Er du interesseret i at købe, så afgør hvad du mener at den er værd som den står nu.
Tal med sælger. Fortæl hvad du vil give.
Hvis han slår til, ved du hvad du køber.
Hvis han ikke slår til, et han en dagdrømmer og jeg tror ikke på, at hesten stiger i værdi af at den bliver sur over rideskole livet. Sælger har måske gang i noget dumt, men det er ikke din skyld. Så nyder du din part, så længe du kan.

Du kan ændre dig selv, ikke altid på omgivelserne.
1
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider