Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Muskelopbygning unghest
Forfatter: 
Dato:  13-02-2017 16:31

Som sagt mangler den unghest jeg passer MANGE muskler. Hhan har lige stået syg i 1,5 uge med forstoppelse, dette har medført at han næsten ingen muskler har, og skal derfor have opbygget nogen inden vi kan tilride ham til sommer. Har tænkt mig at gå ture med ham, longer ham, og longere over bommer evt. Noget løsspringning når han er klar. Andre ideer til hvad der er godt så han kan få opbygget nogle muskler.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Et par råd
Forfatter: 
Dato:  14-02-2017 11:22

Hej,

 

Jeg vil nok ikke begynde nogen som helst form for træning, før jeg synes, at hesten er kommet sig så godt fysisk, at der er lidt at tære på. Start med at gennemgå fodringen - om mængde og indhold er egnet til at opbygge hesten. Dernæst kan man begynde fysisk træning. Din ide med gåture, bomarbejde, løsspringning o.s.v. er fin. Overvej evt. at tage på et longeringskursus - det kan være hos nogen, der er uddannet i Anatomisk Rigtig Ridning eller hos andre, der er kendt for opbyggende longearbejde. Longering kan nemlig både give hesten noget godt, hvis det gøre rigtigt (balance og muskler), og slide unødigt på hesten, hvis det gøre forkert.

 

MVH

Jette


Vi rider akademisk, min hest og jeg, og vi elsker det!

Men jeg synes også, at...

Rigtige piger rider military!

NU FÆRDIGUDDANNET EQUINE TOUCH PRACTITIONER!

1
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  16-02-2017 17:43

Nu har jeg selv unghest, og mit bedste råd er vent, til den er klar :)

 

Nogle vokser længere tid, og tit sætter de først muller, når de er færdige med at vokse :) Sådan for alvor i hvert fald. Høje heste kan være længe om at sætte bredde på - af samme årsag. Så må man bare vente tålmodigt :P

 

Så tjek dit foder efter. Giv evt. tilskud. Mener det er noget mælkesyre/halløj, man kan give for ekstra tilskud til musklerne - ellers må du i noget decideret muskelopbyggende, (det er bare røvdyrt, men ja, sådan er det jo).

 

Jeg er selv igang med min unghest. Han fylder 4 til maj, og har hele vejen igennem været en ret bred herre. Han har lagt sig helt sindsygt ud her de sidste par mdr, (startede ridning i november, og for "alvor" her efter nytår). Havde han ikke været så muskuløs, så havde jeg ventet med at ride til :)

 

Longe belaster dem meget i ledene og kroppen. Så pas på med for meget af det. Min er aldrig blevet longet ret meget, og slet ikke her efter vi er kommet rigtigt igang med ridning.

 

Så tålmodighed, foder og så kan du evt. gå nogle ture o.l. "rolige ting", indtil den lige er ovenpå igen :)

 


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Skoven
Forfatter: 
Dato:  17-02-2017 12:51

Først og fremmest - tålmodighed er det aller vigtigste. Giv hesten tid til at komme sig ovenpå sygdommen og start stille og roligt op. :)

 

Som nogle af de andre også nævner, så tag et kig på fodringen for at være sikker på at hesten er dækket ind, evt. kig på opfedende og muskelopbyggende tilskud, som kan hjælpe den lidt på vej. :)

 

Jeg er ikke fan af longering, da jeg mener det slider unødigt på hesten at gå rundt og rundt på en volte hele tiden. Jeg bruger derfor løslongering i stedet. Det ville jeg dog vente med, til hesten er kommet sig ordentligt.

 

Til at starte med er gåture et godt bud på at få den i gang. Gerne i skoven på varieret underlag. De store og hårde stier styrker led og sener, mens den blødere skovbund giver dem en bedre fornemmelse af brugen af deres krop samtidig med at hjernen bliver aktiveret.

Ture i skoven er noget af det bedste til at styrke dem og opbygge muskler. Når hesten er kommet lidt mere på benene kan du bygge lidt på.

Træk den op og ned ad bakker, henover nedfaldne grene og træstammer.

Kort sagt, skoven kan bruges til al form for træning, det er kun fantasien, der sætter grænser. :)

 


Sagde Josephine

Med sine to soulmates og guldklumper M & N <3

 

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider