Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Min hest vil ikke gå frem
Forfatter: 
Dato:  22-01-2017 00:55

Hjælp!, gode råd efterspørges. Jeg er ved at tabe glæden ved at ride. Jeg har en udfordring med at få min hest til at gå frem. Jeg har haft dette porblem, fra jeg tilred ham. Han er ellers en frisk type. Han arbejder fint fra jorden, fra hånd, i longe, og i fri dressur. I perioder er han fin nok, og går frem under rytter.

Men overvejende er han svær at få frem, og der går ofte 30 - 40 minutter før han kommer med under hjælpen. Han stopper i begyndelsen op, eller skridter så langsomt at en lille setter kan overhale. Træder ikke igennem m.m.

For at få ham med, slipper jeg helt tøjlen og driver ham frem, med stemme, ben og min energi. Jeg bære min hest rundt. Slapper jeg af, bare et øjeblik går han straks ned i langsomt tempo. Siger jeg fra på en mere bestemt måde, vælger han at bakke, stejle, eller bukke. Han kan faktisk nogle dage, spænde så meget op, at jeg ved, at han næsten venter på en lejlighed til at te sig. En hest der kommer med ind på banen, et for højt krav (så som at sætte i trav). Samme stil på tur. Her går han prøvende og langsomt, derefter stopper og bakker ud på en mark. Hvis jeg siger frem og giver pres fra senklen. Ja, så stejler eller bakker vi bare længere. Nu er min nye metode at blive stående på marken til han går frem igen. eller en med rytter kommer ud tager tøjlen og føre os op. Turen kan ellers godt være fin og fremadgående, bare han ikke skal forstille at gå forrest. igen er han nem på tur fra jorden, her kan vi øve alle mulige ting. Spring er oftes det letteste. Sadlen er fin, kiropraktor siger ok, dyrlægen siger alt er fint (fik enda taget den helt store blodprøve, bare for). Så hvad kan i komme i tanke om. Vores program for en uge er for tiden, uanset det er lidt trættende ridning, en dag jordarbejde, to dage dressur, en spring, en tur og to dage fri, en efter spring og en efter tur.

Håber i tænker på noget der kan hjælpe os på vej.

Ann

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  22-01-2017 11:46

Hmm... ja min første tanke var enten
1) Den har ondt et og andet sted - især når han reagerer negativt, hvis du går til ham. Eller
2) Der er altså noget under tilridningen, der ikke helt har fungeret så godt :)

 

Hvis man får dem lært det forkert fra start af, kan det være ret besværligt at få det gjort om... så mit første råd ville være at få fat i en rigtig god underviser eller berider :)

 

Jeg lærer mine heste to ting, når jeg rider til:
1) Jeg bestemmer. Selvfølgelig får de lov til ungheste-ting og uha det er svært at holde balance, forstå det hele osv. men de skal ikke have lov at løbe igennem hjælpen, lave ballade el. være direkte ulydige. Så skal de rettes bedst muligt, men selvfølgelig er der altid en dag i morgen også. Det er bedst med en hjælper fra jorden, der evt. lige kan hjælpe lidt med en longepisk eller lyde, hvis det simpelthen er fordi, de ikke helt forstå "gå-fremad"-signalet.

2) Man skal freeeeem :) Mine heste SKAL svare frem for schenklen, for ellers ja, som du selv siger, så kan man faktisk ingenting. Det er det allermest basale. Faktisk vil jeg hellere, at min hest kan gå frem, og så har lidt sværere ved at stoppe op :) - Men selvfølgelig skal man kunne styre tempo. Men den skal altid svare frem for hjælpen. Et prik = frem, ikke noget med at man skal sidde og bære dem rundt... som du også selv siger :)

 

Jeg ville nok få en hjælper til at stå med en longepisk. Selvfølgelig ikke ramme ham, men når du selv siger, han er sød fra jorden, så må man da tro, at en kombi af jord og rytter vil virke for ham :) Og så efterhånden må han vel forbinde dine ben med at gå frem? :)

 

Lyder nu også som om, han måske har fundet ud af, han kan bestemme... og det er lidt noget skidt. Min første udvej vil ALTID være, at den har ondt et sted, men kan også godt være, I har fået indlært ham lidt forkert, at han kan lade være med at gå, hvis han ikke gider.

 

Jeg red en hoppe, som bare havde fået lov at lave aaaalt muligt @!#$. Helt sikkert startet forkert op. Hun gik fint rundt, men gerne i overtempo, og så blev hun BUNDhysterisk, hvis man forlangte selv det mindste af hende. Den var tjekket i hoved og røv. Hun havde simpelthen fundet ud af, at hvis hun blev voldsom nok, jamen så behøvede hun ikke at lave noget. Bad man pænt, så gav hun en lille smule, men når det så ikke passede hende mere, så stoppede hun med at gøre det, man bad hende om... eller hvis man pressede den, sååå blev den bims . De bøvler stadig med bøjning efter nu hvad 4 år som ridehest... min 3 års, nu 4 års, der er redet 3 mdr kan bøje sig flot til begge sider og har en meget flottere holdning og arbejder Meget mere korrekt. Så det viser altså, hvad det gør, at man får dem lært det rigtigt fra start af :) Her er kodeordet undervisning. Mange er selvfølgelig super dygtige og kan selv. Men ikke alle - Det er jeg f.eks. ikke. Min underviser er GULD, og jeg rider ugentligt på min unghest ved hende. Så tager vi prolemerne i opløbet, og dét er vigtigt med de unge :)

 

Men ja, det er svært. Har du prøvet at få nogle andre op? EN berider eller anden dygtig rytter, du har tillid til, som selvfølgelig ikke bare sætter sig op og går agurk. Skal være en, du og hesten er tryg ved, og som rider konstruktivt.

 

Hvis ikke, du får det rettet, så vil det i hvert fald blive et problem i lang tid. For det er super basalt. Men min første hest, var lidt ligeså i starten. Ikke helt så voldsomt, men han tænkte også lidt baglæns. Hjalp med en hjælper, og så man tænke frem, (@!#$ holdning o.l.), bare den svarer frem :)

 

Håber du får styr på det :) Kender det alt for godt, at nogle heste bare har sværere ved noget end andre. Så det er på ingen måde kritik! Nogle har bare mere temperament eller mere tendens til ikke at ville gå frem eller ikke ville stoppe :) Synes det er KANON dejligt at høre, at du har fået ham tjekket godt igennem. Det er bare så vigtigt! :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

2
1
Svar på denne tråd
 
 Tak :-)
Forfatter: 
Dato:  22-01-2017 19:52

Jeg har virkelig overvejet, om schenkelhjælpen ikke er helt forstået :-/. Han er 5 nu, og Jeg må hellere gå tilbage til hjælp fra jord, samtidig med vi rider.
Jeg må også til, at finde en god underviser igen. Tusind tak for dit svar, det gør at jeg ikke føler mig helt tosset.

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Evt mavesår
Forfatter: 
Dato:  27-01-2017 22:16
Hej, min gamle vallak var ofte rigtig svær at holde igang.. Jeg fandt dog ud af, at han havde problemer med maven (mavesår), så da det først kom i orden (hvilket desværre tog laaang tid og mange behandlings omgange) fik jeg en ny hest. Pludselig var han gladere og ville rent faktisk gerne lave noget. Havde jeg bare opdaget det tidligere, så havde jeg kunnet nyde endnu flere rideture i godt tempo😊

Go aften!
1
0
Svar på denne tråd
 
 Mavesår
Forfatter: 
Dato:  27-01-2017 22:37

Hej, ja - der kan godt være noget med tarme eller måske maven. Har nu obs at han skal gøde eller prutte meget luft ud. Før det sker er det virkelig svært. Efter, er der faktisk fint nok for en ung hest, med en god fremad søgning. Jeg er vel bare blevet lidt træt i sokkeholderne før det når dertil. Vil lige vende det med min dyrlæge og høre hvad hun tænker. Tak og god aften til dig :-)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hest der ikke vil gå frem
Forfatter: 
Dato:  12-02-2017 21:47

Jeg kender lignende tilfælde, og det viste sig, at brystbenet var låst på hesten, Så måske du skal ha en keropraktor til, at gennemgå din hest

1
0
Svar på denne tråd
 
 133252352535
Forfatter: 
Dato:  19-02-2017 20:03

Min vallak gik fra at være meget fremadgående til hele tiden at skulle drives på for at få ham frem, dertil blev han mere og mere låst i sit bevægelsesmønster og generelt bare irriteret under ridning (tyggede på sit bid, slog voldsomt fra, var svær at dreje mv.).

Her var det hans SI-led (korsled) som havde forskubbet sig. Han er nu blevet rettet for anden gang og jeg skal stille igang med ham igen.

 

Jeg tænkte også, at han var blevet lidt smådoven mv., men han har har haft ondt.

 

Du kan læse lidt om det her: vibekeloenskov.dk/ bevaegelesesproblemer/

 

Jeg ville forsøge at få en 2end-opinon hos en anden kiropraktor, gerne en som gør mere i det end de alm. dyrlæger gør.

Hvor kommer du fra?

1
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  25-02-2017 12:20


Hej,


Jeg har også oplevet en meget småtgående hest, der simpelthen ikke var til at drive frem. Schenklerne blev ignoreret og hvis man daskede lidt med pisken, gik han måske hurtigt i 10 skridt.
Jeg tænkte egentlig lidt, at det var fordi, han var ømtået, fordi han gik uden sko og så tænkte jeg, at det var fordi, han ikke kunne lide mudder osv.
Pludselig blev vi dog opmærksom på, at han var helt enormt skæv i krydset!
Han blev rettet op af flere omgange - og det var en ny hest, der kom ud. Hvor han tidligere havde bevæget sig trægt som en snegl uanset hvad der skete, så kunne han nu springe over ting, der forskrækkede ham - det var helt en lettelse at se. :)

Så jeg vil virkelig sige: prøv en kiropraktor/osteopat! Det kan være smerter og så er det synd og kan give varige mén, hvis man bare rider videre.


Heidi

1
0
Svar på denne tråd
 
 Tusind tak for alle de gode svar
Forfatter: 
Dato:  13-10-2017 00:34

Jeg har haft en kiropraktor på, krydset var en smule skævt. Jeg påbegyndet en tydeligere kommmunikation af frem og stop. Med lyd på :-), først fra jorden og så op på ryggen igen. Min dressur sadel er udskiftet. Dyrlægen tog blodprøver og alt ok, undtagen muskelværdierne. Det skulle jeg dog ikke tage mig af... Men det gjorde jeg (i Danmark tager vi det ikke som noget alvorligt når tallene kun er forstøret, ikke voldsomme). Jeg har dog efterfølgende læst mig til, at heste med dette problem tages alvorligt i ex. US og England . Heste der har forhøjede værdier stivner let i musklerne. Det kan være lidt som PSSM eller RER. Min viste dog ikke rigtig stivhed, men gik i undertempo, og værgede sig voldsomt ved press - jo jo den var god nok. Jeg fandt frem til at forhøjede muskel værdier kan være avelige. I mindre grad hvis kun den ene forældre har det o.s.v. Men det skal vi ikke teste hingste eller hopper for i DK. Godt! - Det jeg fant frem til var; hesten kan fungere fint med foder der er så lidt sukker og stivelse i som muligt. Motion hver dag. Lang opstart, før ridningen rigtig påbegyndes. Dette nedsætter langsomt værdierne. I dag har det hele samlet, givet mig en god ride hest. Vi er glade. Han er lang tid om at varme op, og det er den rene runde sang, nogle gange (ofte)fortsat i undertempo. Når vi så er varmet op, ja så er der hest. Meget fantastisk :-), så vi har i dag en ret god kondi, og er udstyret med en engel´s tolmodighed. Vi kommer der ud af og jeg er så glad for at i ville skrive på min tråd - Tak

6
0
Svar på denne tråd
 
 Super Update.....
Forfatter: 
Dato:  13-10-2017 22:06

Det var da en rigtig god Update - og meget lærerig.

 

Du har bestyrket mig i, at hvis en hest er tvær/sur/dum/ mangler fremaddrift/ ikke går frem til biddet, ja så skal jagten gå ind på at finde noget som generer den.

Og at en dyrlæge evt giver grønt lys/sund hest betyder ikke man skal give op, men som du fortsætte og finde ud af HVAD som får hesten til at trives.

 

Held og lykke fremover.

 

mvh Charlotte

3
0
Svar på denne tråd
 
 tak for update
Forfatter: 
Dato:  20-10-2017 22:30

Hvor er det bare dejligt at høre at I har fundet årsagen til problemerne!!!! stort skulderklap til dig - og håber at I finder en god rytme.

 

Håber du viser lidt billeder af hyppen på et tidspunkt :)


pony-mor med lyseblå T-shirt og hvid paryk

Her bor Nisha & Strejfer: www.aktivstald.dk

Himmelhesten Sorteper

www.sundehove.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvad fodrer du din hest med?
Forfatter: 
Dato:  16-12-2017 21:32

Hej Ann

jeg har en hest som måske er positiv for PSSM, hun har fået konstateret høje muskelværdier og skal nu have taget en muskelbiopsi. Jeg vil derfor høre dig om hvad du fodrer med og hvordan du træner din hest til daglig?

på forhånd tak for hjælpen

mvh Lykke

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hej Lykke
Forfatter: 
Dato:  07-04-2018 19:29

 

Jeg har fundet frem til han fungere rigtig godt med Duvil, det finder du på Duvil.dk jeg bruger piller Basis. Lucerne Hipolyt,grundet der ikke er melasse m.m. Det var det :-). Han kan under ingen omstændigheder bruge nogen ekstra tilskud, af snart det ene, og snart det andet. Det er kun hvis dyrlægen siger, at der skal gives et eller andet. Det har dyrlægen så heller ikke. Masser af Hø.

 

Det fungere :-) grund: meget lavt sukker og stivelse indhold. Det absolut laveste, jeg har kunnet finde og som dækker ham fuldt ind.

 

Jeg har idag en glad og oftest fremadgående hest. :-)

 

Hilsner fra Ann

0
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider