Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Frustreret i din træning?
Forfatter: 
Dato:  30-08-2016 18:47

Er jeg den eneste, der oplever en tendens til at blive frustreret i min daglige træning, hvis jeg ikke føler det er perfekt og rykker sig hver dag?

 

Hvad er jeres største frustration ved hverdagstræning?

 

Hilsen den frustrerede rytter

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jjjjjjjjj
Forfatter: 
Dato:  30-08-2016 21:22

Nej det kan jeg på ingen måde genkende. Jeg synes mine heste rykker sig konstant og jeg har altid små delmål og tanker om hvad vi der skal øves til dagens træning.

 

Det ikke altid det lykkes, det an på hesten den pågældende dag og det også okay :)

 

En træner og små delmål er måske en ide for dig?


Følg mine blogindlæg på Hestegalleri.dk - HER

Følg mig på Facebook:

Konkurrencerytter - Sandra Charlotte Kempf

 

You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at.

0
4
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  31-08-2016 09:12

Tror tit, man bliver frustreret, hvis man ikke kan finde ud af at løse et problem. Altså hvis man ikke kan hjælpe sig selv til at hjælpe hesten, så den f.eks. ikke skyder højre side :) Det kan i hvert fald være lidt frustrerende, at man ikke kan finde "den rigtige knap".

 

Jeg har selv oplevet det på min gamle hest, der havde en masse ting/problemer i kroppen. Det var meget frustrerende at mærke, at der var mange ting, han havde meget svært ved, og som tog ENORMT lang tid. Men efterhånden som jeg fik sadelmagere, fysioterapeuter, dyrlæger osv. osv. ud, fik jeg større forståelse for hans krop, og frustrationerne forsvandt. Det var så åbenbart bare sådan han var, og han gjorde det jo egentligt så godt, som han OVERHOVEDET kunne :) Der var bare ikke andet at gøre, end at hænge i :) Og over tid, kunne man også se en kæmpe forskel. Og dét motiverede mig rigtig meget :)

 

Nu ved jeg heller ikke, hvor gammel du er. Men tit er det noget, man vokser fra :) Man lærer efterhånden, at der ikke er andet at gøre end bare at arbejde videre, og at det nok skal lykkes til sidst. Det hjælper ikke et klap at blive frustreret Tværtimod faktisk :)

Man bliver også bedre til at hjælpe sin hest, så der netop sker en udvikling hver dag :) Det er i hvert fald, hvad jeg har oplevet :) Man skal også blive god til at mærke sin hest. For jeg tror mange har en tendens til at sammenligne deres egen hest med de andre heste på rideklubben/hvor man nu rider :) Og det skal man ikke gøre. Man skal sammenligne sin hest med, hvordan den var i går, i sidste uge eller endnu længere tilbage :)

 

Undervisning er også nøglen her. Ingen undervisning, ingen udvikling :) Det synes, jeg i hvert fald. For jeg er ikke dygtig nok til, at jeg kan "klare det selv". Men en halv enetime om ugen ved min dygtige berider, og så rykker vi os hver eneste dag og får den hjælp, vi skal have :)


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

4
1
Svar på denne tråd
 
 Frustrationer
Forfatter: 
Dato:  31-08-2016 16:17

Anna/Royale har skrevet, hvad jeg ville skrive - så det er der ingen grund til at gentage

 

Jeg vil blot tilføje, at jeg synes du skal tænke lidt over, HVORFOR det skal være så perfekt hele tiden?

 

Ting ta'r tid, og det gør det også at mestre ridekunsten - både for rytter og for hest. Nyd processen, i stedet for kun at fokusere på målet. Det er et levende væsen, du har som "træningsredskab", og det VIL gå op og ned, og nogengange føler man at man rutsjer tre trin ned ad stigen. Så må man klatre op igen, og som regel viser det sig, at turen op og ned alligevel gjorde gavn.

 

Hilsen Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt


www.sadelrummet.dk

5
0
Svar på denne tråd
 
 Overhovedet ikke
Forfatter: 
Dato:  29-10-2016 21:55

Jeg har selv haft det sådan! Blev meget utålmodig også!

Det hjalp mig at prøve på ikke at sætte forventninger.

Altså ingen forventninger overhovedet!

Bare tænke på hvor dejlig, smuk og sød min hest er!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 trallalala
Forfatter: 
Dato:  09-11-2016 01:20

jo jo frustrasion over at jeg ikke altid kan få tingenen til at gå op i en højre enhed, kender jeg desværre også lidt til.

jeg er dog enig i de de andre skriver, at det jo ikke hjælper et klap at blive frustreret, og i at tingene ikke kan være perfekte altid.

processen med at arbejde med hesten, og med at blive en dygtigere rytter, er jo spænende i sig selv, men når det er sagt, ja så kender jeg godt den trælse føelse af frustrasion.

lige nu syntes jeg at det er rigtig svært at "komme over ens med" at min hest jævnfør sin størrelse og kæmpe rygsving, giver mig rigeligt "kam til mit hår". At få ham og hans 170 cm, redet stabilt ind i korrekt ramme, tager så lAAAAAng tid, at jeg til tider kan blive i tvivl, om mine egen evner rækker, og det er mega frustrerende, særligt når nu jeg ved, at jeg på hans mor, nåede det hele på den halve tid. Hendes 162 cm, naturlige dresur facon på hals, og sofa rygsving, var bare MEGET nemmere for mig at administrere.

når jeg bliver frustreret, under træningen, tager jeg mig en skovtur eller en tur på spring banen dagen efter, for her bliver jeg bare "glad i låget" af at styre rundt på min store basse, han er så flink og dejlig på tur, og velopdragen og modig på springene, at jeg få energi og mod på, at kæmpe videre med den store udfordring det er for mig og mine korte ben, at få en dressur mule ud af ham.

jeg forsøger også at "tænke" ridning, dvs hvis jeg bliver frustreret over at en øvelse driller, ja så går jeg hjem og læser noget ride teori om det, og jeg tale med min underviser om hvordan jeg har det, det hjælper mig videre.

held og lykke med træningen, og husk på at, hvis det var nemt at ride dressur, ja så red vi jo alle grand prix, men det gør vi ikke, for det er satme svært at blive rigtig dygtig til kunsten at ride dressur. Træning, tid, penge, Talent, held og en rigtig god hest, er jo bare noget af det der skal til, og det er de færeste amatøer der har det hele på en gang.


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.

 

Nu med en smuk blå engel.

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 frustreret?
Forfatter: 
Dato:  09-11-2016 10:35

Jeg kender godt til frustrationen - jeg kunne blive mega frustreret på min første hest for mange år siden

Så fik jeg efterfølgende en hest som man simpelthen ikke kunne skælde ud eller blive frusreret overfor - for så blev den bare så bange og det gjorde det hele meget værre. Jeg fandt derfor ud af at det hele går meget nemmere hvis man bare tager den med ro!

Hvordan skal hesten kunne tro på en hvis man ikke engang selv tror på en selv?

Jeg har fået en ny hest hjem for en uge siden og den er MEGA følsom.

Min træner har lært mig ikke at sætte de store mål når man rider (især unge heste) Og derved bare være glad ved at dden f.eks. søger frem til ens hånd og slapper af under ridning.

Den jeg har fået hjem nu er sådan en duracell hest som vi skal ha lært at slappe af.. Og selvom det lyder SÅÅÅÅRE simpelt bare at ride rundt og lave halve parader. Så er det bare det den her hest har brug for og målet er på sigt at den slapper af fra start :)

Så små delmål - MEGET små - træk vejret helt ned i maven og anskaf en god træner :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Både og...
Forfatter: 
Dato:  10-11-2016 19:27

For næste to år siden skiftede jeg både underviser og hest. Samtidig satte jeg nogen mål for min ridning og besluttede at yde det aller bedste jeg kunne for at nå det.

Så i godt to år, har jeg reden undervisning to gange pr. uge og resten af dagene været seriøs i min træning.

 

Det har været hårdt, men også en kæmpe øjenåber og jeg må erkende at jeg ikke har oplevet, så meget frustration i min ridning, som jeg gjorde før.

 

Jeg har haft gode heste og undervisere før, men jeg tror endelig, jeg har fundet den rette kombi for mig.

Hesten "tilgiver" mine fejl, roser mine fremskridt og underviseren er god til at presse, vejlede og støtte. Og presse lidt mere og lidt mere og ja, lidt mere ( perfekt til mig )

 

Men selvfølgelig oplever jeg at træne et eller andet og bare ikke kan få l... til at fungere. Men både hesten og underviseren har lært mig at kigge indad og analyserer mig frem til fejlen istedet for bare at brænde af. Fejlen sidder altid i sadlen!

 

Faktisk er jeg lige kommet ind fra dagens træning. Hver gang jeg ville lave en galoptraversade til venstre gik det helt i kludder!

Hesten spændte op, byttede eller hoppede bare rundt på stive ben.

Tilsidst blev jeg lettere frustreret, men tog op i skridt, trak vejret og tænkte igennem, hvad jeg gjorde forkert.

Så sprang jeg an igen, prøvede at slappe lidt af og ikke override ( mit problem ) og så kom traversaderne uden problemer.

 

Så frustrationen er blevet en positiv ting for mig, da jeg kan vende det til noget positivt og ride mig ud af problemerne.

 

Men ja, jeg kender godt til frustration i min ridning - det tror jeg vi alle gør :-)

 


 

www.staldlauenborg.dk

Salg af smukt designet pandebånd

Smuk palomino hoppeplag sælges ( se profil )

1
0
Svar på denne tråd
 
 "Fejlen sidder altid i sadlen!"
Forfatter: 
Dato:  20-11-2016 13:11

"Fejlen sidder altid i sadlen!" - helt enig Stald Lauenborg:)

 

Jeg oplever også at blive frustreret og er helt på det rene med, at det ikke er hesten, men piloten, den er gal med. Så må jeg minde mig selv om at fremskridtene er små, men at de bestemt er der og at jeg bare er lykkelig amatørrytter med en enkelt hest at ride på. Og at vi ikke skal til OL i 2020;) Og så glæder jeg mig til næste undervisning, hvor min træner altid formår at få mig videre.

 

Ridning er bare svært!


1
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  22-11-2016 09:17

Frustrationer er en naturlig del af det at lære. Både for hest og rytter. Det vigtigste er at man ikke lader sine egne frustrationer gå ud over hesten, så hellere stoppe arbejdet indtil man er klar igen. Jeg mener man bør skelne mellem unødige og "nødvendige" frustrationer. Mange unødige frustrationer tror jeg dog bunder i manglende forståelse og manglende værktøjer til at tackle situationen. For rytteren kan det være uforståeligt hvorfor krikken opfører sig som om den aldrig har hørt om venstre schenkel en dag eller pludselig ikke ved hvad biddet betyder mere. For hesten kan frustrationer komme fra rytterens manglende forståelse for hestens fysik og indlæring, samt vredesudbrud. Nødvendige frustrationer leder altid til noget bedre end det foregående. F.eks. en hest der har KS skal igennem et træningsforløb der skal lære den en helt ny måde at bevæge sig på. Dens natur er at beskytte dens svagheder, ikke arbejde igennem dem, og derfor vil der opstå frustrationer når man piller ved dens fysiske forsvarsmekanismer. Som rytter må man have en forståelse for dette samt sine egne mekanismer.

 

Jeg synes ikke man skal prøve at undgå frustrationer eller lukke dem inde, men i stedet accepterer at sådan er det at lære. Så vil det blive meget nemmere at bevare fokus på målet og tilgive både sig selv og hesten de fejl der sker. For fejl er uundgåelige og ligeså vigtig en del af at lære. Træning handler ikke om at undgå frustrationer eller fejl, træning handler om at lære af dem :-)


Blog, artikler om biomekanik og korrekt træning, skadesforebyggelse og meget mere:

www.facebook.com/Biomekanisk- B%C3%A6redygtig-Ridning- 1803039203250552/

 

2
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider