Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Jeres mål for resten af året?
Forfatter: 
Dato:  03-08-2016 10:07

Hej.

 

Hvad var jeres mål, da året startede? Har I nået det?

Hvad er målet for resten af året og hvordan vil I nå det? :)
Billeder er velkomne!

Jeg starter. ;D

Jeg passer Madicken, en 7-årig knabstrupper, der indtil nu har haft et rimelig turbulent liv. Hun har stået stille siden november sidste år og nu går hun på sin enorme, kuperede sommerfold - og her starter hun sin genoptræning bare ved at græsse og gå rundt med sin bror og far. :)

Billede

 

Endnu er det ikke helt sikkert, at hun overhovedet kan holde til at være ridehest, så egentlig er det mest det, vi skal finde ud af...! Hun blev sendt retur fra en køber, som ikke kunne ride hende, men efter en lille pause, red jeg hende nu helt uden problemer. Så nu skal vi lige finde ud af, hvordan og hvorledes med det store, følsomme dyr. Hun trives egentlig som selskabshest, men har det bedre, når hun også får lov til at lave lidt. Og sådan et stort dyr er jo heller ikke billigt at have stående som selskab!

Jeg håber jo, at hun holder, og at hun dermed bliver min luksus-skovturshest! :) Det er det mål, jeg træner imod - man har vel lov til at være lidt optimistisk. ;)
Vi skal begge to have lært, hvordan vi gør, når hun bliver meget bange for noget. Hun har en evne til at køre op i en spids - og ved at gå mange, lange ture i duallygrime og udsætte hende for alt muligt i land og by, regner jeg med at hærde hende. ;D Jo mere, hun kan opleve, jo bedre. :) Jeg har ikke den store erfaring med at træne hidsige varmblodsheste, men derimod små gule fjordheste og pelsede islændere, så her kommer vi begge to til at lære lidt meget! :D
Sideløbende vil jeg skridte på ridebanen og træne hendes "styreegenskaber". Installere en effektiv bremse osv.
Når disse to ting så begynder at gå op i en højere enhed, så vover vi os ud på de første ture... og så skal der ellers skridtes! Skridtes, skridtes, skridtes...!
Længere når vi næppe i år. :)

Det er umiddelbart vores rimelig uambitiøse plan - men man skal jo starte et sted og pga. hendes skader er det så vigtigt, at vi går meget langsomt frem og får bygget de rigtige muskler op! Samtidig skal jeg også lige have kørekort først, som jeg er ved at tage (jeg kommer næsten aldrig derud, når jeg skal tage den elendige bus!) og vi er også udfordret af vintermørket...

Men det er jo sjovest at træne, når man har et mål og derfor har jeg lavet den her tråd. :)

 

Billede

Før hun blev solgt havde vi nogle skønne ture, så jeg ved, at hun har det i sig :)

Billede

 



Jeg glæder mig til at høre jeres mål for jeres heste! :)

 

Heidi

4
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  03-08-2016 20:54

Sikke en skøn hest :) Håber det lykkedes med at få hende til at holde som luksus-skovdyr Du skal nok hurtigt få vænnet dig til en "hidsig" mule frem for en rolig gul Man lærer så meget af dem :)

 

Mit mål fra sidste sommer var at overleve uden min bedste ven Det lykkedes heldigvis, selvom han er utroligt savnet. Som "stand-in" købte jeg min lille nye unghest. En ret "speciel" en af slagsen. Han er i dag 3 år gammel, og målet hele vejen igennem har været at få en hest, der er glad for arbejde, at samarbejde, og som synes det er skide sjovt at blive ridehest Og så at få en sund hest, der ikke bliver drevet for hårdt frem.

 

Indtil videre er alt lykkedes. Og med en tændt, utrolig følsom 2-3 års herre med Michellino som farfar, har vi virkeligt også været mange "uhyggelige" ting igennem for at blive "hærdede" Og jeg har fået mig en utrolig rar og rolig unghest, der reagerer SÅ positivt i uhyggelige situationer. Fantastisk. Det er vi glade for Tilridning gik kanon. Kan selv komme op og ned i dag, selv efter 2 mdrs. voksepause. Han får 2 mdr. mere, og så stille og roligt igang igen.

 

OG så er vi vokset. HURRA. Meget endda :)

 

Her som 2,5 års, (fra august):

Billede

 

OOG her som lidt over 3 års, (fra sidste mdr).

Billede

 

Billede

Smukke barbiehest. Glæder mig som en tosset til at komme rigtigt igang med ham

 

Hihi, så her er kun "ungheste-mål", desværre Selvom arbejdet med en mere varm og sensitiv hest er utroligt spændende, synes jeg. Har heller aldrig haft en 2-års før, så er lidt stolt af det hele + en problemfri tilridning med mig selv som pilot

 


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 jamen...
Forfatter: 
Dato:  05-08-2016 09:36

Her kan jeg da være med på holdet. Og efter at have brugt et års tid på at producere den slags hest, som min salig moder på magisk vis havde gennem et langt liv, så kan man godt nok blive tøsefornærmet, når nettet svømmer over med annoncer, hvor folk leder efter en hest "der ikke skal kunne noget særligt, bare være 100% stabil, trafiksikker, gennemsund og kunne stå et par uger", og så altid slutter med at de har 5000 at købe for..

 

Prrffhh....

 

Jeg er ved at have sådan et par, og synes egentligt det er gået forbavsende hurtigt med træningen, men regner jeg på det, så har jeg brugt 10-15 timer ugentligt ude i samfundet med den røde, så det ville give en ringe timeløn at sælge ham for 5000..

 

Nu har jeg en drøm om at lave en arbejds/kvæg hest, og har selvfølgelig en Quarter med fuld udstyrspakke inkluderende lasso, så jeg har hele tiden haft nogle ekstra ønsker til træningen, udover de basale praktiske ting. Han skal kunne tænke selv, selv tage stilling til omgivelser, terræn, hastighed, energiforbrug osv. Forstået på den måde at det sgutte er mig han hele tiden er opmærksom på, jeg angiver retning og grundtempo og lader ham så være i fred. Derfor tager det længere tid, for jeg arbejder faktisk mere med hele grundfølelsen i hesten end tekniske detaljer. Det skal være en naturlig, dejlig begivenhed at forlade matriklen, det er noget vi gør sammen, og det skal være ligeså basistrygt at stå midt på asfaltvejen 10 kilometer hjemmfra, som at stå med næsen i høkassen derhjemme..

 

Nu snyder jeg så også, jeg er endt med at have en 2 hestes løsdrift i baghaven, først havde jeg den gamle hoppe som makker, da hun ikke kunne mere fandt jeg en ny kone til drengen. Så jeg har altid 2 med ad gangen, så er man en bande, hvilket heste holder meget af, og det sparer på tidsforbruget, så jeg kan holde begge i kondition..

Billede

 

Og jeg går rigtigt mange kilometer med mine hunde..Hvilket har den positive effekt at begge efterhånden er 100% fortrolige med mig på jorden. Faktisk i sådan en grad at den hvide dame lister hurtigt op på siden af mig når hun er utryg, selv om hun har rytter på så er det mig hun følger, og det gør at jeg ikke er i tvivl om at uanset hvor meget himlen falder ned om ørene på os, så bliver de hos mig. Jeg rider meget defensivt, udstyret med et ridedyr, der er avlet til at flytte sig absurd hurtigt og med reflekser som en hjort, så vil det være galimatias at prøve "at ride sig ud af problemerne", og jeg har forlængst udarbejdet et sprog med ham, der gør at han klart siger når jeg skal hoppe af og hjælpe, og et specielt puf med mulen, der betyder "hop så op", når han har fattet sig. Der kan siges meget godt om at ende bag bagsvidslen på sin cowboykuffert, men er der ingen barriere til at stoppe dyret, så ser jeg ingen fremtid der..

 

Billede

 

Til gengæld så har jeg så fået en hest, der ser sådan her ud, også selvom de hvide køer kom imod os lige efter jeg tog billedet, der lå en gyllelastbil bag os, og den hvide pony trippede noget eksalteret ved min side..Og der går længere og længere imellem at jeg skal af

Billede

 

Nu er vi nået dertil, hvor de uden at tøve går allevegne, også de mere ufremkommelige steder, og er i stand til at færdes forsvarligt på landevejen, også med tung trafik, hvilket vi har meget af her på småvejene. Det, der glæder mig allermest, og som gør at jeg efterhånden er blevet fanatisk turrytter, er at de nyder det virkeligt. Hvor den røde i foråret var meget fremme i skoene de første par kilometer, for så at blive træt, så har han nu lært at stille blikket på uendeligt, og de har fået en rigtig god skridt de kan holde hele turen. Den hvide dame har fået en grundkondi og grundtryghed, så nu efter 2 måneder er hun også klar på sit nye liv, hun er meget elsket af min ponypige på 12, der er præget godt og grundigt af mig til også at elske lange rolige ture, ponyfræs kan hun dyrke andetsteds..

Billede

 

Vi er begyndt at trave de sidste par uger, og de er ved at finde et blødt tempo, de selv regulerer efter underlaget, og hvor den røde stadig har overskud til at bearbejde omgivelserne. Igår fandt vi den første stubmark og fik tjekket endnu en ting, de kan godt trave side om side og skifte førerposition, uden at de pacer hinanden eller bliver utidige..Ponypigen er min niece, så hendes farmor er min svigermor, så gud nåde og trøste mig, hvis jeg forulykker pigen ved uansvarlig ponyomgang

Billede

 

Nu er målet at bibeholde og videreudvikle det vi har opnået. For mig er det en 5 årsplan at lave en rigtig god turkammerat, jeg regner ikke med at få galop lagt på lige forløbigt, traven skal være 100% i skabet, og jeg har ikke tid til fejltagelser eller skader. Lige pt ligger de på små 40 kilometer om ugen, overvejende i skridt, det er passende de næste par måneder for at få bygget muskler og sener mere op..

 


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

8
0
Svar på denne tråd
 
 Hulle dulle
Forfatter: 
Dato:  05-08-2016 20:21

Mit mål for året opnåede vi allerede i januar, hvor vi startede vores første LA i dressur

 

Siden da har vi været ude at starte flere stævner end vi plejer, og fik redet en del LA1 og LA2, samt en enkelt LA3.

 

Billede

 

Billede

 

Billede

 

Målet for resten af året?

Mere stabilitet i øvelserne og en hest der præsterer det samme ude som han gør hjemme

 

Dertil satser jeg på at vi kan få traversaderne til at sidde lidt bedre, så vi forhåbenligt engang kan komme med til DM for Fjordheste Det er dog lidt længere ude i fremtiden.

 

... og når vi får vores sadel tilbage i næste uge, så begynder vi igen at modtage undervisning - det glæder jeg mig rigtig meget til

 

Billede

 

Billede


Simone & Glibings Hulder 

 

Den smukkeste stjerne på himlen

Madison Søttrupgård

 

Hulder kan nu også følges på Facebook

 

3
1
Svar på denne tråd
 
 Mit mål for 2016
Forfatter: 
Dato:  07-08-2016 18:57

I starten af året var mine mål for dette år helt anerledes end de er nu ..

 

Målet var stævnestart på Caye, både på udebane og hjemmebane.

I mellemtiden tabte jeg dog lysten til og ride grundet flere problematikker (stress, bekymringer, mangelende overskud osv).

Målet nu er derfor blot at få rideglæden igen, få mere overskud, og hygge mig med min hest.

Så må vi se om 2017 kan byde på lidt højere ambitioner fra min side.


Cayenne af schade

Facebook blog

FB Gruppe for årgang 2011

 

Velholdt BATES INNOVA 16,5" SÆLGES!

SMS 27929954.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jjjjjjjjjjjjjj
Forfatter: 
Dato:  07-08-2016 23:42

Billede

 

Hende her skal gerne være startklar i de mindre LA klasser. Evt også gerne ud på C plan og være helt stævnevant inden året er omme.

 


Følg mine blogindlæg på Hestegalleri.dk - HER

Følg mig på Facebook - HER

 

You gotta stick to what you do, because what you've done - got you to where you're at.

1
1
Svar på denne tråd
 
 2016 målene
Forfatter: 
Dato:  08-08-2016 13:56

Nu kan jeg ikke huske detaljerne i mine hestemål for i år, men det er nok noget med at træne galop og træne trailer LOL

 

Traileren - har stået hjemme i et par måneder, så der er ikke sket så meget. Men det bliver der snart ændret på.

 

Galoppen .... For 2 år siden var jeg for at sige det lige ud - møgbange og følte at jeg ville ryge ud over halsen. Jeg fik rigtig god hjælp til at bearbejde min angst men har ikke arbejdet så seriøst med det - masser af gode undskyldninger.

 

Nå, efter 2 vintres arbejde med at longere i liner, inkl. en del træning af hestens galopmuskler LOL er jeg kommet langt.

 

Jeg har endelig knækket koden med at få benene rigtigt ned og rundt om hesten - jaaaaaa - jeg har lavet et lammesindsovertræk til sadlen, så jeg sidder bedre fast, og jeg har skrå gummidimser i stigbøjlerne. Så nu hvor jeg endelig kan sidde bedre er jeg begyndt at arbejde med galoppen også. Det bliver til 2-4 anspring pr ridning, nogen gange ingen, men det kommer an på om jeg føler mig 'klar' til det. Men vi er kommet meget! langt mht. at gå afslappet og roligt i trav, så jeg kan følge med.

 

Det vigtigste er, at jeg har sluppet angsten og nu 'bare' skal træne videre (i mit eget langsomme tempo).

 

Jeg er bestemt ikke 'i mål' mht. galop og vejen har indtil nu været med sving og svinkeærinder ;) men vi er klart på rette vej og det er blevet sjovt at ride igen. For den nedtur har jeg også haft et par gange.

 

Og jeg kan nu tillade mig at være ret stolt af hvor lydig hun går i kørelinerne :) Næste 'lille' projekt i liner er at lære hende at bakke ude på volten.


Mvh. Sanne

 

Jaaaa nu rider vi udenfor igen :)

2
0
Svar på denne tråd
 
 Årets mål
Forfatter: 
Dato:  16-08-2016 10:17

Billede

Målet med ham her er nogle gode runder i LA til de stævner de har tilbage. Det er sidste år på ham desværre, så det skal bare nydes

 

Billede

 

Fantastiske pony.

 

Målet med hende her er, at hun kommer sig over sin ømhed i hovene og lærer flere tricks og så fortsætter vi tilkørslen.

 

Billede

Ingen hast med hende. Hun skal bare være glad.

 

Luxus kom hjem meget undervægtig og slukket efter et udlån der ellers var til et sted der lever på deres velfærd.

 

Billede

 

Han kunne heldigvis godt tage på med ordentligt foder og en masse græs.

Billede

 

Det er en længere historie. Da den sødeste låner dukkede op endte det med hun fik lov at låne ham.

Så kommer han forhåbentlig til at ligne sig selv igen

Billede

 

Og så har vi fået en ny pony. Målet med hende er at gøre hende glad og opmærksom på de signaler hun får. Hun har gået elevhest i 3 år og bestemt ikke trivedes med det.

Billede

 

De skal starte LD1 og LC1 sidst i august. Kun for træningens skyld.

Billede

 


 

 

Går det, så går det og går det ikke, så går det nok.

1
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-08-2016 17:20

Hej.

 

Tak for jeres svar. Det er sjovt at læse om andres mål! :)

Mine mål er blevet ændret - Madicken skal nemlig være rugehoppe på et dyrehospital. :) Det vil være godt for hende, for jeg tror, at det vil gavne hende, at få sig et føl. Hun skal derfor være lånt ud rimelig længe, faktisk lidt over 2 år, men det er ikke så langt væk, så jeg kan jo stadig komme og hilse på hende og følge projektet! :)

I stedet skal jeg så nok til at træne ride brormand. :) Han og Madicken er nærmest identiske, når man ser dem på afstand. Samme farve og samme aftegninger. ;D Han er en gadedreng på 4 år, men hvor Madicken er halvt DV, så er han halvt oldenborger... og det kan mærkes på den gode måde! Hvor Madicken lever efter devisen: hellere blive bange 2 gange for meget, end 1 gang for lidt, så har bror alle 4 ben solidt plantet på jorden! :)

Billede

 

Han er ryttervant/let tilredet og han skal bare have udviklet en masse styrke igennem en masse ture i skridt og trav. Intet andet, han er jo kun en knøs. :)

Heidi

2
0
Svar på denne tråd
 
 Åh åhhhh ..
Forfatter: 
Dato:  17-08-2016 16:36

Jeg ved godt at jeg (længere oppe) har skrevet at jeg var aldeles uambitiøs og bare skulle genfinde rideglæden og hygge mig med min dejlige hest .. MEN .. Nu har jeg simpelthen alligevel lavet en "tjekliste" som hænger på mit køleskab og som jeg kan 'krydse af i' når målene er nået. Den er stadig aldeles uambitiøs, men kan måske være med til at motivere mig til at genfinde gnisten og ikke bare "står stille".

 

2016 byder dog ikke på vildt mange ting, men der er efterhånden kommet en del på for 2017 :P Så må vi se om det er noget der kan være med til og skubbe lidt til mig .. Jeg vender tilbage

2
0
Svar på denne tråd
 
 Ikke-ambitiøs ....
Forfatter: 
Dato:  21-08-2016 23:27

Lyon C-W, det er kun dig, der ved om målene er ambitiøse eller ej. De skal give mening for dig, ikke for alle andre ryttere ;)
Og jeg går klart ind for små langsomme skridt så man kan mærke at man flytter sig, navnlig hvis man har mistet gnisten. Been there - og kommet videre efter en lang sej kamp.

 

Pøj pøj med at kommme videre.


Mvh. Sanne

 

Jaaaa nu rider vi udenfor igen :)

2
0
Svar på denne tråd
 
 Mine mål
Forfatter: 
Dato:  22-08-2016 08:33

Dejligt at læse om jeres mål, og jeg håber at I når dem allesammen.

 

Mig? Tjah, i starten af året var målet at få luftet rytterlicensen så meget som muligt, og at få has på dér traverser, sådan rigtigt for alvor. Jeg ville ud og starte LA6 hen på året, og jeg var faktisk ret tændt.

 

Sidst i februar blev jeg dog overhalet at virkeligheden, da jeg fik en hjernehindeblødning, og faktisk faldt om på jobbet uden puls.

Heldigvis var jeg omgivet af dygtige kolleger, som fik mig genoplivet, og som holdt mig i live til ambulancefolkene kom og kunne overtage.

Jeg tilbragte en måneds tid på sygehuset i Århus og et par måneder på Hammel Neurocenter, og kom hjem sidst i maj, på 3 måneders dagen for blødningen.

 

Tiden derefter er brugt på at genskabe en hverdag og fortsætte træningen fysisk og kognitivt, så jeg forhåbentligt igen bliver i stand til at forsørge mig selv

 

Jeg er nu startet på job igen, forløbigt et par timer to dage om ugen, og inden længe skal det reguleres. Det er mit mål at komme på halv tid inden året er omme

 

Og så vil jeg ud og starte stævne. Ikke et distriktsstævne, og ikke i den høje ende af LA-skalaen - men bare et stævne. Glæder mig helt vildt!

 

Hilsen Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt


www.sadelrummet.dk

4
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  24-08-2016 15:25

Tja, mine mål hed noget med stævner. Vist nok stabilitet i MA'erne og debut i psg.

 

Debuten i psg nåede vi, men jeg har undervejs måtte sande at det med stævner - det dur ikke for min skønne hest, der ellers altid har arbejdshatten på. Så efter at have prøvet mig frem i foråret og brugt en del tid på at få det til at lykkes, har jeg besluttet, at det ikke er frustrationerne værd - jeg vil hellere nyde træningen end bruge så meget tid og energi på noget der alligevel bare ender i frustrationer.

 

Vi har lige bøvlet lidt med sadlen, så på kort sigt er målet at få ham tilbage i vanlig form, derefter skal der arbejdes videre med uddannelsen. Slutmålet er GP. Piaff og passage mangler, form, styrke og smidighed skal blive endnu bedre. Hvis jeg kan holde ham glad og rask tror jeg på det og glæder mig til mange gode træningstimer.

 

VH Line

3
0
Svar på denne tråd
 
 årets mål
Forfatter: 
Dato:  30-08-2016 11:15

tja mit mål med min vallak måtte være at ride en hæderlig LA klasse.. jeg har så fundet ud af LA1 er for svært for ham og mig... så vi har prøvet en LA2 der fungerer bedre.. det må er nået MEN for pokker nu må næste mål være at ride et program.. opvarmning går super tjek, ride ind på banen fint tjek.. i det øjeblik jeg rider op af midterlinjen smider jeg alt og hesten falder fra hinanden..

 

LC duede ikke der kunne han nå at kede sig og LB programmet har jeg ufattelig svært at lære, så derfor røg jeg op i LA og hesten kan sagtens..

SÅ nu skal der trænes målrettt på overhovedet at ride et program...


Man bliver rig af at have heste.. dog ikke økonomisk..

1
0
Svar på denne tråd
 
 hmmmmm
Forfatter: 
Dato:  10-10-2016 17:50

mit mål er at inden sommer skal jeg have fundet en ny part (dsv mistet min gamle <3) og gerne komme ud og starte lidt C stævner! desuden vil jeg gerne begynde at træne lidt mere efter hestens principer!


NUTID OG DATID CONNEMARA FOR ALTID!! ??

0
0
Svar på denne tråd
 
 mine mål
Forfatter: 
Dato:  11-10-2016 14:54

Mit mål i 2016 var at pony skulle færdig tilrides, og vi skulle ud og starter LC-klasserne i dressur, og så ville hun være klar til LB/LA-klasser til næste år.

 

Vi nåede at komme ud og starte et enkelt LD-klasse i dressur.

 

Nu er målet bare at hygge med pony og lægge en masse arbejde i hende fra jorden af. Og så krydse fingre for at hun bliver klar til rytter igen på et eller andet tidspunkt.


Hilsen Helle

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 dejlig læsning
Forfatter: 
Dato:  12-10-2016 22:13

måtte lige ind og se mine mål.....

åh det ser lige lidt svært ud synes jeg - altså at nå målene :)

 

Men vi har da fået redet et TREC stævne på udebane hvor vi vandt klassen en T0 - men stolt er jeg...

 

Dressurmæssigt roder vi stadig rundt i LD2 og LC1 - men er ved at få overbevist mig om vi tør lidt mere snart.....

 

springning - hmm i har da sprunget 60cm - men ikk som bane- men det er da et skridt på vejen...

 

Heldigvis er året ikke gået endnu - så måske vi når vores dressurmål - at ride en LB i år.


pony-mor med lyseblå T-shirt og hvid paryk

Her bor Nisha & Strejfer: www.aktivstald.dk

Himmelhesten Sorteper

www.sundehove.dk

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider