Logo used for printing

HN afstemning
Hvor meget betaler du i staldleje pr hest? (Foreslag: Sebrina )

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Træning

 Totilas rygmuskler
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 08:19

www.youtube.com/watch?v=V6aHTJTGKSU


Her er et interview med Edward Gal der fortæller om Totilas.

1:42 er der et billede af hesten uden dækken, så man kan se dens overlinie og hvordan den har sat muskler, eller mere rigtigt betegnet, ikke har muskler i sin overlinie - altså en hest, der går de sværeste klasser i dressur og ser værre ud over ryggen end en plag.


Ikke nok med, at den via sin træning ikke får opbygget sine muskler, de bliver i stedet nedbrudt ...


Ingen heste der bliver redet bør se sådan ud over ryggen...jeg ville aldrig sætte mig op på en hest, der var så ringe muskuleret i sin overlinie.Jeg undre mig i den grad over, at nogle mennesker kan blive ved med at ride deres heste i LDR, når vi gang på gang ser eksempler på, at formen nedbryder mere end det opbygger.


Hvad er det der gør, at nogle bliver ved med at ride deres heste bevidst bag lod?


Og så det evigt tilbagevendende spørgsmål: Hvad gør bag lod godt for?Totilas ryg viser i den grad, at det ikke gør noget som helst godt for rygmuskulaturen, tværtimod ...


48 timers gratis adgang til www.epona.tv


De venligste hilsner Louise

***Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Dårlige billeder
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 09:14

Jeg synes, at det er stærke udtalelser, du baserer på en utydelig videooptagelse med halvmørke billeder af en sort hest?


Jeg er hverken for eller imod Edward Gal eller Totilas - men jeg kan helt ærligt ikke se andet end en sort ryg med et markeret mankestykke. Din skærm må være af en betydelig bedre kvalitet end min (som ellers er spritny og ganske fantastisk).


Hilsen Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt
0
0
Svar på denne tråd
 
 Rystende
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 09:16

Det er et dybt chokerende billedet. Alt, hvad der har været der af muskulatur engang, er helt forsvundet. Der er INTET !!!! Og det på et sted hvor hestene bør udvikle meget muskulatur, når de begynder at blive trænet. Det er jo det område bla. der skal holde ryggen oppe på hesten.


Det positive er, at sadlen ingen steder glider

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 09:33

Sif: Du kan jo se hvor udhulet hesten er bag skulderen. Sådan bør en hest ikke se ud der, den bør tværtimod være fyldt ud med dejlig blød, lækker, spændstig muskelmasse. Og det er nu ret tydeligt, selvom det er en sort hest og dårlig kvalitet video.


Med venlig hilsen

Malou - Nu uden Sa'va Sh men med Manifique ox


TEAM SHAGYA ENDURANCE

www.teamshagya.dk


Manifiques træningsdagbog i tekst og billeder:

www.manifique.shutterfly.com

0
0
Svar på denne tråd
 
 Markeret mankestykke
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 09:35

Sif det der muligt det blot er utydelige optagelser du ser, men jeg kan altså godt se om en hest mangler muskler over ryggen eller ej, tror du musklerne popper frem, hvis billedet bliver skarpere???


Spørgsmålet er, om nogle ryttere er så vant til at se heste med "markeret mankestykke" at de slet ikke spørge sig selv, om det måske kunne skyldes forkert træning.


Totilas er ikke den eneste LDR/bag lod hest, der ligner en muskelfattig plag over ryggen...det har jeg set rigtig mange eksempler på efterhånden ...


Det pudsige er, at skal man ud at have fat i en sadel til en hest der ikke er trænet bag lod, kommer man ikke ret langt før man skal ud i modeller der findes i wide og ekstra wide og xxw...

Jeg undre mig i den grad over, hvilke heste der kan lægges en normal eller sågar smal bom på, og i så fald hvordan en sådan hest er trænet?


48 timers gratis adgang til www.epona.tv


De venligste hilsner Louise

***Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

0
0
Svar på denne tråd
 
 et andet eksempel
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 10:13

En anden baglod/roll kur hollansk trænet hest. Fra dressage is more than a sport.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Roselina...
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 10:30

Så er det nok mine øjne det er galt med - for jeg kan altså kun se sort i sort. Den brune hest på indlægget lige herover kan jeg derimod SE.


Et markeret mankestykke har i øvrigt ikke kun relation til træning. Dels er nogle heste bare mere markerede end andre (ofte racerelateret), og dels kan man til en vis grad fodre sig til og fra en markeret manke ;)


- igen, jeg er hverken for eller imod, jeg synes bare det er stærke udtalelser på baggrund af "sort i sort"-billeder.


Hilsen Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt
0
0
Svar på denne tråd
 
 træning i allerhøjeste grad
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 11:57

Hvis en hest er trænet til GP - så har et ekstremt markeret mankestykek i ALLERHØJESTE grad relation til træningen - eller en ekstrem dårligt tilpasset sadel og det er nok de færreste der kan forestille sig at det gør sig gældende for tollias.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Træning
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 12:20

Ja godt ser Tortillas noget smal ud i markelejet men om det udelukkende skyldes træning bag lod eller andre ting, skal jeg ikke udtale mig om.


Rollemolle: Gad da godt at du havde et før og nu billede af Tortillas, det lyder til at du har set ham se anderledes ud.


Mine erfaringer med markeret manker og "tagrender", som mange kalder det, har jeg en del af. Jeg har lige fået omstoppet og sat smallere kopfjern i en spring- og dressursaddel, udelukkende pga. træning. Den gamle hyp har altid haft en meget markeret mankeleje og en synlig ryggrad og det er uanset om han er mega fed og holder ferie eller som nu i god form og går stævner. Minder faktisk en del om den brune hest på billedet.


Jeg tror ligesom Sif, at det er forskelligt fra hest til hest, hvordan de er bygget. Jeg har 2 der ligner den brune hest, 2 vidt forskellige racer. Og så har jeg en 3. tredje race, som helt sikker vil falde ind under kategorien for en velredet hest foran lod med alle muskler siddende, der hvor de skal.Rikke4 sække Pavo Sports Fit sælges billigt. Skriv PB


Den lykkelige ejer af:


*Royal Rossi* RIP

Klosterhedens Rubicon

Kastaniegårdens Athina

OG nu også Rebell 406

0
0
Svar på denne tråd
 
 altså jeg
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 12:42

kan da godt se han er noget makeret, men syntes ikke videoen viser det særlig godt at han mangler rygmuskler.

heste er meget forskelligt bygget og sætter muskler forskelligt.

der er jo ingen af os der rider ens.


min hoppe har karpelænd og meget højt og tydeligt manke. Da jeg købte hende lignede hun altså et gammel øg.

hendes ryg er har nu hævet sig en del så man næsten ikke kan se karpelænden mere. men hun har stadig en ligeså makeret manke.

hun går med medium vide bom i sin sadel men ser smal ud.


så det ville have været meget bedre at bedømme ud fra et ordenligt billed hvor man ser hele ryggen.


men hva, man har jo hver sine meninger om tingene.


0
0
Svar på denne tråd
 
 lidt her og lidt der
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 12:59

Jeg ville som roselina ALDRIG sætte mig på en hest med så dårligt muskuleret en ryg, og jeg ville stå på hovedet hos ostopater, sadelmagere, fodereksperter og træningsteknikker for at få løst det problem. En hest, der ser sådan ud, har jo ingen muskulatur til at holde ryggen oppe og kan derfor kun 'få ryg op' via baglod og roll kur. Gælder i øvrigt både sort og brun hest.

Og jeg er også bange for at de ikke er et særsyn, derfor chokeres mange nok ikke i samme grad som andre, der har set, at det kan - og skal - se ud på en anden måde.


rikke esbjerg - nej jeg har ikke set tollias før (ved ikek helt hvor du får den tanke fra?) men jeg til gengæld set heste der ser markant anderledes ud efter lidt longering - eller bare gode foldforhold med kuperet terræn m.m. Vejen mod at bommene skal gøres bredere og bedre i takt med træning, er også noget jeg kender temmelig meget til.Dyrt men nødvendigt.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Totilas...
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 13:43

Undrer mig ikke at den ser sådan ud, når den ikke får lov at bevæge sig i andet end skridt, uden at være kontrolleret af et menneske...
Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 gokgokgok
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 14:36

Keder du dig Louise


Sif, Rikke og Lupus

I er vel klar over at I er oppe mod nogle af HN's mest erfarne eksperter i at finde fejl på heste der bliver redet "moderne dressur"på.

Totilas kan jo umuligt være veltrænet og velmuskuleret for han går jo momentvis bag lod.Karen"Dont waste time with people who think they know better. It's better to ask for help from those people who have proven that they know."


0
0
Svar på denne tråd
 
 de sagde..
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 14:45

de sagde også på eurosport, at han lignede den spanske hest, der også var med i konkurrencen. Sådan nogle typer har jo generelt ikke let ved frem og ned, halsen er ansat anderledes etc.


Min egen red jeg i starten med "normal dressur", og hun var så muskelfattig. Så begyndte jeg at træne efter forskning, og varmede op frem-ned, og holdt pauser efter 10 min. trav, eller max 5 min. galop, så der ikke ødelægges for meget muskelvæv, og lænden strækkes (forhindre nyreslag) etc. Og pludselig lignede hesten scwarzenegger. Massøren gjorde store øjne, og brokkede sig over, hun var kommet på arbejde. :)


og ja, motion gør jo selvfølgelig meget, synes han sagde i et interview, at Totilas ikke kommer på fold, fordi han taber skoene etc.Der er noget ved hestens ydre, der er godt for menneskets indre

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 14:48

Men nu er han jo solgt til shockemuhle, så er han da sluppet ud af "Hollændernes grimme klør "

Det kan jo være at hans tid som en stakkels "tremmehest" og "rollkurhest" er forbi for sådan er tyskerne slet ikke, er de ?????

Det må du da vide Louise for det er da altid Hollænderne du er efter men det er måske tilfældigt?
"Dont waste time with people who think they know better. It's better to ask for help from those people who have proven that they know."


0
0
Svar på denne tråd
 
 interessant
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 15:04

Interessant tråd :-)


@poivre: Det lyder da interessant med din træningsform der giver gode rygmuskler:-) Nu har jeg ikke rigtig været inde i dette debatforum før, så jeg ved ikke om det tidligere er blevet udpenslet, men jeg vil da gerne høre hvad det er for noget forskning du hentyder til og hvilken træner du bruger :-)


For øvrigt ved jeg at der er kommet et nyt heste team i Danmark der kalder sig "horsebackteam" som består af en heste dyrlæge, en sadelmager og en hestefysiolog og de har specialiseret sig i ryglidelser hos heste. De afholder kursus d. 30. oktober på Tune sportsrideklum, måske der er andre end mig som skal med?? Man kan se mere på www.horsebackteam.dk


Hilsen Mette med Xiado


- Nu er min lykke gjort - en islænder og en lusitano :-)


www.dyrevalkyrien.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 god ide - skidt metode
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 15:31

www.horsebackteam.dk idéen om samarbejde på tværs og en mere holistisk tilgang til problemer er fantastisk.


Men teamet bruger desværre tvangsmidler af forskellige art jf. deres hjemmeside :-( Det har aldrig lært nogle at blive hverken bedre trænere eller ryttere.

0
0
Svar på denne tråd
 
 lidt mere uddybning
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 16:13

Hej Rollemolle


Øh, ser du noget på www.horsebackteam.dk som jeg ikke gør??? Jeg kan ikke se hvad det lige er du referere til af tvangsmidler, så det vil jeg da gerne lige have uddybet :-) Som jeg læser det ser det meget professionelt og gennemtænkt ud med det team, men det er måske bare mig? Nå, men jeg er ihvertfald spændt på kurset d. 30. november.


Hilsen Mette med Xiado


- Nu er min lykke gjort - en islænder og en lusitano :-)


www.dyrevalkyrien.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 pessoa
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 16:22

Alt efter hvilke problemstillinger der er fundet, sammensættes et træningsprogram specielt tilpasset til den enkelte hest/rytter. Der kan være behov for vejledning i longetræning med specialtilpasset hjælpeindspænding eller pessoa,

0
0
Svar på denne tråd
 
 ang sadelstørrelser!!
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 16:30

Rosalina:

tjae!

jeg har en hest som bruger smal bom... og den passer altså!

her billede af hesten:Billede


synes IKKE han er sunket ind bag skuldrene??


her med min dressursadel som bruger den sorte i wintec's system. der er en smallere som er gul. men den sorte hedder smal, hvor den gule hedder ekstra smal eller noget lignende.


Billede


jeg påpeger igen.. sadlen passer hesten med smal bom... min røv er bare lige stor nok :P


men jeg ved ikke lige hvor du har det fra at hesten ikke kan have muskler selvom den bruger smal bom... for jeg synes nu ikke at den af min ligner en plag over ryggen?


www.kl-foto.webs.com

tag endelig et kig :D

0
0
Svar på denne tråd
 
 nå ok det var det :-)
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 16:34

Nå, ok det var det du lige faldt over :-)

Men hvis det er et led i en behandling og det er speciel tilpasset via fagfolk som ved noget om dette her, så kan jeg ikke lige se problemet. Problemet er vel nærmere alle dem som bruger det forkert? Hesten retter jo ikke lige sin ryg ved man står og ser på den, det kræver jo nogle øvelser og bestemt trænings form lige til den diagnose som den pågældende hest nu engang har. Det er ihvertfald sådan som jeg læser det. Så ligefrem at afvise hele konceptet pga de 4 linjer er måske lige i hurtigt nok


Men selvfølgelig er der mange måder at gøre tingene på og sikkert mange løsninger, jeg synes bare det er interessant at lave et professionelt team på tværs af fagfolk i Danmark med hestens ryg i fokus :-)


Hilsen Mette med Xiado


- Nu er min lykke gjort - en islænder og en lusitano :-)


www.dyrevalkyrien.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 Pessoa..
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 16:38

Og hvad er der galt i pessoa longesystem?


*Én gang Hannoveraner, altid Hannoveraner*

0
0
Svar på denne tråd
 
 trunte..
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 17:16

det sorte kofjern er ikke smal. med derimod medium.. Så smal går din hest ikke med.. og rent faktisk i en version der er bredere end andre "medium" sadler..


Pura Raza Española

http://www.staldrohan.dk

Basis kåret Skimmel PRE hoppe sælges.

Se hjemmeside.

0
0
Svar på denne tråd
 
 træning er ikke alt
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 17:51

jeg har de sidste 3 1/2 år haft en dv-blandnings hoppe som altså også gik ind ved manken. og jeg træner meget på at få rygmusklerne i top da hun var svejrygget men hun blev ved med at ha en meget makeret manke som gik ind på begge sider. har haft kiroprakter på hende som sagde hendes ryg muskler var rigtig flotte og at hun bare var bygge med markeret sadel leje.


jeg har også ejet et lille hest som ingen manke makering havde overhovedet. han var helt flad. det var bare hans bygning.så det med at det kun skyldes træning den tror jeg altså ikke på. men nu brugte jeg så også meget tid på at ride "støvsuger" ridning på min hoppe så hun fik opbygget ryggen ordelig og gik bedre i holdning senere. jeg kender altså ikke til hvor heste der blir redet under lod ser ud.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nogen burde skamme sig!
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 17:53

Det er simpelthen til at blive led og ked af at læse sådanne tomhjernede debatter.

- Hvem er du, som kritiserer nogle af verdens bedste ryttere?

- Hvem er du, som gør dig til selvudråbt ekspert og lommefilosof uden nogen form for uddannelse/ erfaring/ indsigt i det der tales om?Udtal dig aldrig negativt om noget andre gør, hvis du ikke virkelig ved hvad du taler om. For at vide hvad Edward Gals træningsmetoder indebærer, kræves det selvsagt at man har stået i lære hos ham, redet for ham eller lignende, hvilket jeg tvivler på nogen i denne tråd har?


Vend dog debatten på hovedet! Skriv noget om alt det som I anser som funktionelt og brugbart. Altså positive oplevelser omkring ridning og metode. Stop mudderkastningen - jo mere mudder der kastes, jo længere ned i sølet trækker man sig selv.


Med venlig hilsen


Anne

0
0
Svar på denne tråd
 
 Karen....
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 17:54

Hvis der er folk der holder boksheste, så er det schockemöehle ;) Der hedder det ikke engang skridtmaskine, det er også farligt for de rigtigt dyre heste :)

Derudover handler det ikke om bag/for lod, men ligesåmeget om, om hesten spænder op eller arbejder afslappet i musklerne. Såfremt den spænder op, vil de ikke kunne udvikle sig optimalt.Anyway, som andre skriver, så syntes jeg ikke man kan give en konkret vudering udfra et billede, hvor man ikke kan se hvordan hesten står.


F.eks. når man skal "vudere" halsmuskulaturen, kræver det at hesten er helt ligeudrettet og afslappet og ikke spænder nogle steder, ellers vil nogle muskler, som rent faktisk er der, "svinde ind", mens andre vil poppe ud.

Jeg ville ikke være overrasket over at Totilas havde manglende muskulatur, ift. hans uddannelse, men om det er SÅ slemt som det ser ud på dét billlede.. Det syntes jeg ikke man kan afgøre, det ville ihvertfald kræve at visse hn'er har nogle helt specialle evner :) Hvilket jeg tvivler på...
Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 la lu lej
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 18:22

Ha ha nej så hellere en rullepølse som de fleste af os herinde har ???

Jeg synes stadigvæk Totilas er ekstrem trimmet og et muskelbundt af kaliber :)

Nu har jeg altid haft heste med en del fuldblod i, og

kom så til at tænke på, hvad kalder man så en fuldblod der er

meget senet og uden et gram fedt, har den så heller ikke de rigtige muskler, på trods af en del har karriere som bla. inden for dressur?? synes nu nok der er stadigvæk for mange kloge åger her på hestenettet! Der er bare forskel på muskel/fedt% fra hest til hest, desuden skal en muskel have fedt for at blive stor!


Elsker dressur når det bliver en kunst! Rider i Spalding dressursadel :))

0
0
Svar på denne tråd
 
 Totilias
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 18:35

Er normalt imod at skrive i disse indlæg men bliver simpelthen nød til at kommenterer..


Et markeret sadelleje hænger ikke altid sammen med en muskelfattig overlinie..

Et markeret sadelleje hænger nærmere sammen med en lang, skrå skulder.

Jo mere skrå en skulder - jo større mulighed for at få forbenene op og frem. Disse heste bevæger sig ofte "op fra jorden"

Et umarkeret sadelleje hænger derfor ofte sammen med en kort, stejl skulder hvilket gør det mere besværligt for hesten at få forbenene op og frem. Disse heste bevæger sig ofte "ned i jorden".


Kan derudover ikke se at denne hest mangler muskler henover ryggen. Hesten har et markeret sadelleje som sikkert hænger sammen med den lange, skrå skulder som netop gør denne hest så spetakulært travende.


Hvis det påstås at denne hest på nogen måde er muskelfattig synes jeg det er ret imponerende at den lige er blevet verdensmester og man fristes derfor også til at spørge, hvorfor denne hest endnu ikke er gået i stykker. Hvis ikke den havde musklerne til det ville den ikke være i stand til at udføre de øvelser der kræves af en Grand Prix hest! UANSET HVORDAN DEN BLIVER TRÆNET DER HJEMME!

Dertil skal sige at heste af denne kaliber nok skal sige fra hvis ikke de magter opgaven.

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 19:00

Ja jeg kan så ikke lade hver med at grine. Min DV vallak på 6 år har bedre udviklede muskler omkring ryggen, skulder og hals end tortilas som er en GP hest. Vi rider ikke, har blot trænet fra jorden i 1 år :b

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift.
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 19:06

lige præcis ange's billeder er typisk for "hn", at så mange tror at man kan tage tilfældige billeder, af forskelligt byggede heste, i forskellige stillinger og fra forskellige vinkler og så tro at man kan sammenligne det.


Det er jo ikke blot sørgeligt men også grinagtigt.

Derudover tror jeg også mange har et problem med at se forskel på muskel vs. fedt fylde.
Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 tralalala
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 19:08

Man kan da umuligt bedømme muskaltur på en hest udfra så dårlig videoklip og så kort moment man lige ser det. Vinkler og skygger kan snyde øjet, det er nu nok mere troværdigt at se hesten IRL. Synes det er lidt ude på a` overdrev


Men hvad jeg bed mærke i var Gal`s kæmpe glæde og kærlighed overfor denne hest, jeg har godt ondt af at han skal af med den, han stråler helt når han taler om den, og hvor er den dog også bare sød


Neapolitano Allegra

***********************************


Never confuse movement with action.
Ernest Hemingway


www.bricksite.com/Equuscaballus

0
0
Svar på denne tråd
 
 tralalala
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 19:40

Nielsen (LS Horses):


Neapolitano Allegra

***********************************


Never confuse movement with action.
Ernest Hemingway


www.bricksite.com/Equuscaballus

0
0
Svar på denne tråd
 
 bla bla
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 20:29

så kører diskussionen igen, ja en hest med stor fedt % har ikke så markeret sadelleje, de to billeder der vises af den brune hest over synes jeg viser en noget tynd utrænet hest og dernæst en velfodret, trænet hest der dog har en forholdsvis stor fedt %(bedømt udfra hvordan fedtet er placeret på halsen), Tortillias og den første brune synes jeg faktisk ikke kun har en markeret og lang manke, men også en ryg der burde være mere muskulær taget i betragtning af, at hestene er GP heste, rygmusklerne burde ikke være sunket ved rygsøjlen men burde i afslappet tilstand stå bløde og runde på begge sider, klar til at bære.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Totilas
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 22:14

Di-Nero ?Dolly?

Videoklippet lyste langt væk af kærlighed, Edward og Totilas er enormt fine sammen.


Never underestimate the power of stupid people in large groups

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jakobi...
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 22:38

Det dér med, at et markeret sadelleje hænger samen med en lang, skrå skulder, kan jeg slet ikke genkende eller forstå.


Hvordan og hvorfor mener du, at de to ting hænger sammen?


F.eks. har jeg selv en hest med en lang, skrå skulder, og han har samtidigt et meget "umarkeret sadelleje", som det kaldes.

Både hans trapeziusmuskler (oppe mellem skulderblad og torntappene) og hans rygmuskulatur (på begge sider af rygraden fra ende til anden) er absolut fyldige, og der er ikke nogen "udhulinger" i.f.m. manken eller langs rygraden.


Jeg er enig med dig i, at jo mere lodret en skulder er, des mindre mulighed vil der være for en naturlig/automatisk opad-fremadføring af forbenene.Hilsen Linda.Hellere tænde et lille lys end rase over mørket.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Overlinie..
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 23:09

Jeg synes, at det er imponerende, at trådstarter viser et billede af sadellejet og påstår, at han ingen overlinie eller rygmuskler har. Forklar mig så lige følgende:

- hesten går GP, og gør det fantastisk.. hvordan kan det lade sig gøre, hvis den ingen rygmuskler har.. Det kræver en helt utrolig styrke i hestens ryg og bagpart at udføre de svære øvelser, så du må have mig meget undskyldt, men det er da noget af en påstand..


Hvis du nogensinde selv havde redet de helt svære øvelser, ville du vide, at det ikke kan lade sig gøre uden en god, stærk overlinie..


Jeg synes, at det er rigtig ærgeligt, at en så fin, smidig og velgående hest ikke bare kan nydes..


0
0
Svar på denne tråd
 
 LindaKW
Forfatter: 
Dato:  14-10-2010 23:32

Faldt lige over dette link fra DV's hjemmeside der giver en fantastisk forklaring på hvorfor et markeret sadelleje og en lang, skrå skulder hænger sammen.


www.varmblod.dk/heste/hopper/hoppe- bedommelse/Eksterioer.swf/ ?searchterm=eksteriør


Syns umiddelbart der er flere i denne tråd der bør kigge med og få en bedre forståelse af hestens eksteriør når vi snakker om en korrekt rideheste.


0
0
Svar på denne tråd
 
 tak for link
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 01:00

til et dejligt klip med EG og skønne Totillas, jeg nød virkelig at se de fine klip fra stalden, hvor kærligheden lyser ud af EG, når han taler om "sin" hest.

Og lidt dejlige ridning er der jo også blevet klippet ind i filmen.

Totillas er for mig at se, altid et kig værd, også selv om man så lige, skal læse sig igennem en tråd med et miks-mask af påstande om "ingen overlinie" på en af verdens bedste GP heste. Læse kloge og mindre kloge udsagn, om en rytteres træningsmetoder, markeret manke, saddelleje og hvordan det så skal tolkes, hvis man nu har mere forstand på den slags, som nogen af "ænderne" her inde åbenbart mener at have, end en "dårlig" og uvidende rytter som EG, der oven i købet rider rundt og nedbryder alle muskler på sin hest, og samtidig vinder VM????? NOT...

Jesus.... endnu en tråd i negativ og realativ skingert toneleje fra HN's helt egent mere eller mindre velkvalifiserede dommer panel

Man kan man jo spørger sig selv, hvordan i al verden Totillas dog er blevt solgt og forsikret, og hvordan han kan bærer sig ad, med at slæbe rundt på en mand på 80 kg, alt i mens han laver etter changementer og piaffe, når nu han ingen muskler har. jeg vil mene at hvis man skal tage disse påstande om hans ryg, for pålydende, burde han jo nok være blevet kaseret i dyrlægetjekket inden salg. Men det blev han ikke, men der imod solgt for et ukendt million beløb.


Come on..... et halv dårligt videoklip med et glimt af Totillas bare ryg og straks er det halve at HN i stand til at bedømme, hvor dårlig han ser ud, og hvor forkert han er redet.

I kan altså se mere på det lille klip, end nogen af verdens bedste beridere og mest erfarende hestehandlere og et forsikringsselskab med miliioner på spil, kan se på Totillas i "real life"????

En hests fysik er i min verden, ret individuel og muskelsætning vil derfor se lidt forskellig ud fra hest til hest, og jeg kan derfor ikke sige ret meget kvalifiseret, om Totillas muskler og EG's træningsmetode, ud fra pågældende link, hverken negativt eller positivt.

Men jeg ved dog, at han er en top atlet, men topatleter har vel ikke nødvendigvis kæmpemuskler, over hele kroppen, med mindre man er alså er Bodybuilder


jeg fatter simpelthen ikke logikken i, at fejlfinde hele tiden,

I stedet for at pege finger af verdens etteren, og slynge om jer med påstande, om hvordan EG træner og hvad betydning det har for Totillas overlinie. Så vis os dog nogen af de GP dressur heste der er redet, som i syns er mere korrekt, og derfor givetvis i jeres optik, må se ud på en anden måde, hvis i da har ret i kritikken af EG og konsekvenserne for Totillas ryg.

Iøvrigt kan det undre mig, at flere af dem der tilsyneladende syns, at det er så forkert ridning EG bruger på Tottilas og andre ryttere på deres topheste, hvorfor fanden går i så hele tiden ind og finder klip med dem på Youtupe???

jeg går feks. da ikke ind og leder efter klip med millitery heste, der springer vanvittige og farlige baner, fordi jeg netop syns, at det er rigtig grimt at se på, og i min optik, må være alt for hårdt ved hestene. Jeg har da slet ikke lyst til at lægger sådanne klip ind her, hvorfor skulle jeg det?

En rask meningsudveksling og en god debat, om forskellige tilgange til ridning er helt sikkert både sundt og lærrerigt, men når meninger og indlæg bliver alt for radikale og rabiate i deres udsagn og påstande, er alt debat meningsløs og mulighed for at nærme sig hinanden, er for mig at se, ikke til stede.


jeg kunne have mistanke om at, om Totillas så havde være tyk, havde hoppet rundt i kæderne på staldgangen eller han havde haft prikker, om så det havde regnet på videoen, eller kameramanden havde snublet over en skovl,osv osv... ja så ville EG's ridning nok alligevel have fået skylden for det hele.

Det er i hvertilfælde det indtryk, jeg har fået i mange af disse debatter. Håber dog jeg tager fejl.

Måske er jeg lidt fatsvag, men hvad er formålet med at starte disse tråde ?


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.


"Buger" forever Blå Brava

0
0
Svar på denne tråd
 
 Blå Brava
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 01:12

Måske er jeg lidt fatsvag, men hvad er formålet med at starte disse tråde?


Kort og godt: For at lære noget.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Klap dig selv på skulderen..
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 02:45

Formålet er nok mest af klappe hinanden lidt på skuldrene :)


Ej, undskyld mig, men det er simpelthen for dumt at sige, at Tortillas ikke er veltrænet.. Det er en verdens-atlet uden lige, og der bliver selvfølgelig passet på en hest til formentlig mellem 70.-90 mill kr. (så gæt på en tysk hjemme-side).!!! Alle har ret til deres meninger, men som dressurhest er den altså i en klasse for sig, og øvelser på det niveau kræver rå-styrke! Iøvrigt rigtig god pointe blå brava, hesten skal være 100% rask for at blive forsikret til det beløb.


Kan vi dog ikke bare nyde denne verdenshest? Den har så nemt ved alting, at det er en hel fornøjelse.

0
0
Svar på denne tråd
 
 super indlæg
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 08:10

Hej Blå Brave


Super indlæg Jeg vil også helst bare nyde denne hest og jeg nød at se klippet med denne verdens hest. Men hvis man nu ikke selv er på samme niveau (hvilket vi jo tydeligvis ikke er, da HN-brugere jo nok ikke lige har vundet VM) Så kan man vælge to ting, enten at blive misundelig og finde fejl ELLER lade sig inspirere, nyde og se op til denne fantastiske hest.


Jeg synes ihvertfald at Tortillas er en fornøjelse at se på


Hilsen Mette med Xiado


- Nu er min lykke gjort - en islænder og en lusitano :-)


www.dyrevalkyrien.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 kejseren nye klæ'r
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 08:56

Ej, undskyld mig, men det er simpelthen for dumt at sige, at Tortillas ikke er veltrænet.. Det er en verdens-atlet uden lige ...


Det var også flertallet, der mente, at tøjet, kejseren ikke havde p,å var smukt .-)


hvordan NOGEN kan finde på at sige at et skulderblad der stikker lige ud i luften uden andet end hud over kan være velmuskuleret - er og blive mig en gåde. men jeg tyr til min HCA-historier og finder forklaringen der :-)


0
0
Svar på denne tråd
 
 Sikke noget vrøvl.
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 10:11

Kunne ikke være mere enig med dig blå *Brava*


Hold nu op med det muderkast og nyd synet!


M.v.h. Carsten I Nielsen.

"Det sværeste ved ridning, er at gøre det så let som muligt"
0
0
Svar på denne tråd
 
 Jakobi...
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 10:15

Tak for linket, - det har jeg ikke set/hørt før.


Men speakeren siger, at for at opnå det bedste sadelleje, er det bedst, at hesten har "....en lang, skrå skulder og en lang velmarkeret manke".


Dette tolker jeg som, at manken skal have en vis længde og højde, og ikke at der skal være nedsat muskelfylde/muskelfattighed i området.
Hilsen Linda.
Hellere tænde et lille lys end rase over mørket.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Linda og Rollemolle...
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 10:27

LindaKW: du har fuldstændig ret. Naturligvis skal der ikke være nedsat muskelfylde - men kan DU reelt se på disse billeder, om det er tilfældet? Jeg vil vove den påstand, at det kan du ikke. Jo mere markeret et mankestykke er, jo mere fylde skal der til for at "gemme" det - og INGEN kan på disse billeder se, hvor meget muskelfylde der er på den omtalte ryg. Der skal ses IRL og røres for at være sikker!


Rollemolle: det er pudsigt, jeg har også tænkt på Kejserens nye klæ'r i denne forbindelse - dog på en noget anden måde end dig ;) Jeg kalder det nemlig "kejserklæ'r", når en flok helt almindelige mennesker uden synderlig forstand på eksteriørbedømmelse allesammen halser i samme retning over et utydeligt billede på internettet


Hilsen Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt
0
0
Svar på denne tråd
 
 Debatter
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 10:29

Meningen med at debatterer, er at jeg selv bliver klogere på, hvordan man behandler et dyr i sin varetægt optimalt - det har intet med misundelse, en ulykkelig barndom eller at Edward er hollænder at gøre...


Jeg havde en del skarpe og anderledes meninger omkring hestehold, inden jeg overhovedet startede med at læse og skrive her på HN - men hvor var det dejligt at opdage, at der var flere der mente, at en hest har det bedre i flok og i løsdrift end alene 20 - 23 timer i en boks...


Jeg er "opdraget" på den lokale rideskole, hvor der i starten ikke fandtes folde - senere kun nogle få...

Jeg lærte at heste sagtens kunne stå inde enten i boks eller spiltov i op til 23 timer i døgnet - Min pony blev hurtig syg, af at stå under disse forhold, derfor valgte jeg at tage den hjem i løsdrift...

Jeg lærte, hvordan man fik ryggen op på hesten ved at bøje nakken på den, gerne ved hjælp af glidetøjle = dressur - og hvordan man spændte næsebåndet så hårdt, at hesten fik buler på næseryggen...

Jeg lærte, hvordan man fik hestene til at spring ved hjælp af tæv, og hvordan man derefter gav dem skarpe bid i munden, når de blev "vilde med at springe"...

Jeg så op til berideren på stedet, og de store rytter der kom og startede til stævnerne - de red sådan som jeg lærte det...


Hesteverdenen er så forkvaklet og forstokket, den tiljubler konstant sig selv ud over enhver tænkelig grænse, det er forbudt at sige et eneste ondt ord om dem der sidder på toppen af kransekagen.

Jeg synes det er så uhyggeligt og ubehageligt at se det der foregår både i toppe og i de små og store lokale rideklubber, men hvis jeg gerne vil debattere det, er jeg nødt til at tage ud at se på hvad der foregår.

Ridekunsten, som nok nærmere bør betegnes ridesporten, i dag, er noget af det mest misforståede man kan udsætte sin hest for ...Når jeg ser noget, der for mig ser forkert ud, og det samtidig er noget af det der bliver hyldet på højeste plan, så kan jeg ikke lade være med at starte en debat om emnet - mange gange havde jeg lyst til at lukke øjnene for det, men en tur på det lokale ridecenter bekræfter mig i, at der forefindes en kæmpestor skare af børn og unge der, ligesom jeg gjorde engang, ser op til og kopierer det de ser deres underviser gør og det de ser toppe af poppen gør - og det skær mig ind i sjælen...


Denne debat er startet, fordi jeg tror, at rigtig mange mener den form for dressur vi ser Totilas fremfører, er korrekt dressur (hvilket mange af indlæggene i tråden også bekræfter).

Når man så får pille tøjet af disse hest viser de sig oftest at have en underudviklet overlinie, hvilket bekræfter mig i at teorien om, at den måde at træne på (bevidst bag lod/LDR) ødelægger mere end den gavner - og at mange er meget vant til at se heste der ser sådan ud, så de slet ikke skænker det en tanke, at det måske kunne være forkert...


Her er en anden WEG dressurhest
Karen: Totilas går ikke moment vis bag lod - den går momentvis foran lod .

Og nej, jeg keder mig ikke - tak fordi du spørger ...


48 timers gratis adgang til www.epona.tv


De venligste hilsner Louise

***Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Sænket lænd
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 10:39

At være Grand prix hest er ikke lig med løftet ryg og lænd. Det undrer mig ikke hvis Totilas mangler muskler i ryggen.


Jeg har det samme problem med min egen hest og hans sadelleje ligner Totilas.


Billede


Billede


Billede


Billede


Hilsen Hanne

www.HanneBratholm.dk
Her er hestepærerne grønne hele året!


Dansk welsh mountain pony stambog II søges!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Sif, meget ofte
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 10:56

...kan jeg da blive ret forbløffet over, at mange her på HN tilsyneladende har den mening,at dem, der tillader sig at kritisere eliten, er mere eller mindre ubegavede m.h.t. hesteviden.Hvad enten man er enig med "kritikerne" eller ej, er det i min verden ikke OK at smide nedgørende postulater som følgende på bordet:


"...når en flok helt almindelige mennesker uden synderlig forstand på eksteriørbedømmelse allesammen halser i samme retning over et utydeligt billede på internettet."


Det svarer til, at de, der ikke kan se nogen fejl hos eliten, selv synes, at de er "en flok særlige mennesker med stor forstand på hesteeksteriørbedømmelse." (Som iøvrigt halser lige så meget i en anden retning over et utydeligt billede på internettet.)


Mener du virkeligt det???
Sidstnævnte flok "særligt hesteforstandige" mennesker kan da lige så lidt se, om Totillas muskler/overlinie/whatever er OK på billedet, som "de forstandsløse kritikere" kan se, om den ikke er.
Hilsen Linda.
Hellere tænde et lille lys end rase over mørket.
0
0
Svar på denne tråd
 
 debatten
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 10:58

Jeg syntes disse debatter er spænende og lærerige.

Derudover tror jeg ligesom Louise, at de er vigtige, fordi nutidens topryttere former fremtidens dressur, og er der noget der kan rettes, så er det nu det skal gøres.


Derudover mener jeg at det, i disse debatter, er så hamrende vigtigt, at man har noget ordenligt dokumentation, og ikke et spiltsekundsbillede af en hest, hvor man iøvrigt ikke kan se hvordan den står.


Jeg benægter ikke at Totilas i høj grad mangler muskler, men jeg undlader at udtale mig om det, indtil jeg kan fremvise noget konkret.


Som "nutidens topdressur" ser ud idag, tror jeg nu godt en hest kan nå GP, uden en korrekt muskelsætning.

Når jeg ser dressurhestene og måden de bevæger sig på, giver det faktisk ret god og logisk mening for mig, at de skulle mangle netop denne fylde, men at hive Totilas igennem endnu en debat, baseret på noget der holder mindre end et stykke vådt pap, det syntes jeg er dumt, derfor forstår jeg også de mange stærke reaktioner.


Jeg kan bruge dette billede som eksempel, normalt har denne hest, en fin, glat halsmuskulatur (med plads til forbedring selvfølgelig) på dette billede ser den dog overdrevent ud, måden musklerne "popper ud" og synker ind, på.

Det skyldes udelukne vinkel, lysfald og at hesten skyder hoved/hals skævt mod kameraet.
Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Det er ok at være kritisk
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 11:10

men når kritik bliver så hård og dømmende som den gør fra nogle herinde, så er det, for mig, et tegn på, at disse mennesker IKKE selv er åbne for bud, forklaringer, erfaringsudveksling og evt. ny viden, uden at være i stand til at se kritisk på eget hestehold.... Så rejser det jo spørgsmålet: Hvem er ensporet og fastlåst?


Det bliver for mig, ikke mere seriøst af, at kritikken oftes er fra mennesker der bare har en holdning, men som aldrig selv vil nærmes sig de baner hvor "toppen af kransekagen" bevæger sig... Det er godt med holdningen og alternativer, og det er godt at folk vælger at træne deres heste på forskellige måder.... men uanset hvad, så skulle en hest kunne deltage på lige fod med "dem i toppen", uanset hvordan den er trænet, hvis den ellers har en rytter der har kapaciteten til det. Og i en vis grad har nogle fysiske aktiver der gør den i stand til at gå på sådan et plan.... Men den skulle i princippet kunne deltage, uanset hvilken religion den er trænet efter.


Men det er bare ikke rigtig det jeg oplever er tilfældet... Jeg oplever det mere som om nogen har bekendt sig til et eller andet, og på den måde gør sig enormt bedrevidende og dømmende overfor andre....


Hvorfor er det, som der bliver spurgt om tidligere, ikke bare muligt at glædes over at der findes en hest som Totilas, som bare viser sig godt hver gang? Som med garanti vil kunne bidrage positivt til hesteavlene? Hvorfor er det ikke muligt, blot at glædes over at vi i DK har nogle få dygtige ryttere, der er i stand til at repræsentere Danmark og den danske ridesport i udlandet?


Igen, det er i orden at være kritisk.... Men jeg synes at det er et fornuftigt træk at holde sig åben for mulige forklaringer og ny læring.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Enig Nielsen
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 11:24

Men kan der fremvise et eneste billede af topheste, der ikke ser sådan ud over ryggen.


Det er den samme tamme undskyldning der fremkommer hver eneste gang - at hvis man ikke kender Edward personligt og har spist morgen-, middag- og aftensmad med ham og har passet og plejet hans hest,hund og syge høne - så må man ikke udtale sig...

Jeg er drømhamrende træt af dårlige undskyldninger - den hest var lækker, den var fantastisk, men den bliver mere og mere svejrygget og med bagud hængende bagben i takt med sin uddannelse..og det er dælme synd at det er = dressur på højeste plan...


Her er en anden topdressurhest (der ligger flere i Ridehestens fotos)


Det er ikke nemt at finde billeder af dem uden tøj - men ud af dem jeg har fundet, er der ikke en der ser ud til at have veludviklede muskler foran og bag manken - det er da påfaldende, når det er et af kritikpunkterne ved træningsmetoden...

www.epona.tv


De venligste hilsner Louise

***

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

0
0
Svar på denne tråd
 
 LindaKW....
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 11:27

... jeg forholder mig ikke til de mennesker, der kritiserer eliten (og nej, det er ikke fordi jeg ikke HAR en mening - men jeg vælger ikke at lufte den ;))


Jeg forholder mig til den video, der linkes til i trådens start, samt det billede der er "frosset" fra videoen - ikke spor andet.


Og jeg står ved denne sætning: "...når en flok helt almindelige mennesker uden synderlig forstand på eksteriørbedømmelse allesammen halser i samme retning over et utydeligt billede på internettet." - fordi det i mange af disse tråder lyser langt væk, at rigtig mange HN-skribenter aldrig har lært særlig meget om eksteriørbedømmelse - og i hvert fald ikke har ret meget fornemmelse for forskellige typer af heste (eller forskellige racer for den sags skyld).


Du skriver: "Det svarer til, at de, der ikke kan se nogen fejl hos eliten, selv synes, at de er "en flok særlige mennesker med stor forstand på hesteeksteriørbedømmelse." "


Synes du? - det må stå for din egen regning. Det er i hvert fald ikke noget, jeg har ytret :)


Jeg har skrevet det før i denne tråd, og jeg skriver det gerne igen: jeg er hverken for eller imod Edward, Totilas eller nogen anden for den sags skyld - jeg reagerer udelukkende på video/billeder i første indlæg, fordi jeg synes at det er noget fesent noget at dømme ud fra.


Jeg har på intet tidspunkt tilkendegivet egne personlige meninger om hverken eliteryttere, amatørryttere, trådstarter, dig eller mig selv :)


Hilsen Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt
0
0
Svar på denne tråd
 
 "dygtige ryttere"
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 11:48

Fordi jeg ikke synes det er godt, jeg synes det er at bryde en super smuk og dejlig hest ned, når man vælger at tolke det Totilas laver som dressur - ikke at bygge den op...


Jeg kan godt glæde mig over ryttere, der rider anderledes end jeg gør, men jeg kan ikke glæde mig over rytter der tolker ridekunsten som den bliver belønnet i dag.

Den største hurdel for dette, er den måde som biddet benyttes på (og det deraf følgende strammme næsebånd), det er blevet den altoverskyggende "hjælper" - og når man ved, hvor let der skabes spændinger i hele hestens krop ved det mindste bagudtræk i tøjlen,så er den brug af biddet som vi ser i dag ren tortur...


www.epona.tv


De venligste hilsner Louise

***

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Sif, ligesom dig
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 11:57

...har jeg heller ikke nogen som helst specielle præferencer i.f.t. hverken Totillas eller E. Gal.


Du har ret i, at

"Det svarer til, at de, der ikke kan se nogen fejl hos eliten, selv synes, at de er "en flok særlige mennesker med stor forstand på hesteeksteriørbedømmelse." "

helt står for min egen regning.

- Men man kan jo undres ind imellem.


Jeg synes i øvrigt, at det er en rigtigt interessant og lærerig tråd med mange spændende og tankevækkende indlæg, - fra "begge fronter".Hilsen Linda.
Hellere tænde et lille lys end rase over mørket.
0
0
Svar på denne tråd
 
 LindaKW
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 12:23

Det har du helt ret i - det ER faktisk en interessant tråd, især fordi der trods alt ikke er nogen, der har antydet noget om intelligenskvotienten hos dem, der tilhører "den anden fløj"


Fløjløse hilsener, Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt
0
0
Svar på denne tråd
 
 den forskel jeg ser
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 12:26

på de atleter og de Hn heste der vises her er at HN hestene godt kunne tåle noget mere motion eller mindre foder. De er fede.


Og så er jeg egentlig ligeglad med om man rider roll kur, LDR, Susan, MC Lean, Kirsten Hansen, sit eget system eller longerer med pessoa line.


Vicky Mathiesen
& dejlige DejóWelsh bedækninger 2010:

Sepstrups Casanova & Fronbach Hello Casanova

0
0
Svar på denne tråd
 
 brug af billeder
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 13:24

Billeders funktion har ALTID været at forankre den tekst man skriver - at illustrere hvad man skriver samt dokumentere det man siger. I dag hvor der findes et HAV af billeder og videooptagelser af rigtig rigtig mange ryttere og tusindvis af samme ekvipage dur argumentet om dårlige momenter ikke - for hvis man bruger et billedet der rent faktisk bare viser et dårligt moment bliver man meget hurtigt slagtet - eller man tager rundt til samtlige rideklubber i DK og bruger dem i sit foredrag :-)


billeder har i hvertfald igennem de sidste 100 år været brugt som dokumentation og før det var det maleriet - så argumenter om at de ikke kan bruges holder ikke.


Det er dog klart - men også helt almindelig viden lært i folkeskolen - at et billede ikke kan dokumenteret et helt gp-program, men et billedet kan i aller højeste grad dokumentet at hesten tølter i en fri trav - og kan man så finde flere billeder hvor hesten tølter i fri trav og andre trav kan man tillade sig at generalisere og sige at hesten ofte tølter i traven og derfor ikek opfylder 1 trin på træningsskalaen - taktfasthed. Når man så yderligere har set i tusindvis af billeder fra hundredevis af ekvipager samt set hingstekåringer, stævner m.m. IRL og på nettet kan man begynde at tillade sig at sige, at man ser, at der er et generelt problem i den moderne topdressur idet den overvejende del af hestene passer i skridten, tølter i traven og firtakter i galopen. Og det stemmer overhovedet ikke overens med de retningslinier fei selv har nedskrevet til konkurrencedressur, hvori der stilles krav om rene taktfaste gangarter.


Så er der nogle der siger at man ikke kan se en indsunken muslatur på billedet af Totilas fordi billedet er mørkt, men jeg kan altså godt se at et billedet forestiller et træ selvom billeder af det er lidt mørkt. jeg kan også på videoen se at det er en hest, der bliver striglet og som står med hovedet lige lidt over bringehøjde - altså der er ikke noget som helst der indikeret at billedet ikke er ok at bruge som dokumentation for at totilas er dårligt muskleret ved skulderbladet.


Derimod kan man ikke udfra billedet sige at totilas er dårligt muskleret på bagparten. Og i øvrigt er det relevant at bringe det billedet fordi det sammen med masser af andre billeder af underudviklet muskulatur ved skulderbladet hos roll kur/ldr redet heste - hvilket er et problem for det er bla. den muskulatur som skal udvikles for at hesten kan gå med sin ryg oppe uafhængig af tøjlen og uden den skal bide sig selv i bringe for at rytter føler han/hun har bare en smule ryg at sidde på. Det er også relevant at det PRÆCIS tolilas der vises da den er verdensnr. 1 dressurhest pt og derfor det som alle stræber efter.


Jeg kan simpelthen ikke se det rimelige i i dag at man ikke kan bruge billeder som dokumentation - netop fordi der er i tusindvis der viser det sammen. Men det ville jo være temmelig uoverkommeligt at skulle vise alle dem i sine indlæg på HN og andre fora.


Ydermere er der videoer, der kan bakke bevægelsesbilleder op, men videoerne er gode til en ting vise helheder og dårlige til noget andet - fe.ks. at vise deltajler, som er billedernes force.


Roselina - suveræne indlæg som jeg er 100 % enige i.

Savahnna - jeg kan på ingen måde nyde at DK har nogle dygtige ryttere ligeså lidt som jeg kan nyde små kinesiske gymnastikpiger eller dopede kinesiske svømmere, så længe jeg ved det går ud over hestens velfærd. Kommer der engang en dansk rytter hvis ridning jeg kan stå inde for - så skal jeg nok nyde det.


Det handler overhovedet ikek om personer det her - det handler om hestevelfærd - og så er det bedøvende hvad man hedder eller hvem man er.


En anden ting der også ofte popper er ideen om at kritikerne bare er fejlfindere. Jeg er ikke fejlfinder - jeg kritiserer kun når hele fundamentet er helt ude i hampen - hvor grundridning er en by i rusland, hvor træningsskalaen er sat totalt ud af funktion - hvor gp heste ikke kan takte rent men passer i skridten, tølter i traven og firtakter i galoppen.


Kommer der en med et korrekt fundament så må den person lave alle de fejl i piaffer, changementer m.m. og jeg vil stadig sidde og juble.

0
0
Svar på denne tråd
 
 forbeholder mig ret til...
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 13:31

I øvrigt forebeholder jeg mig retten uanset for dårlige og elendig en rytter jeg er til at sige når en GP-hest tølter firtaktet af sted i en trav eller når den er voldsomt på forparten og står med et forben i jorden - også selvom Bjarne Nielsen og co påstår hesten er taktfast og bærer vægt på bagparten. For ligegyldigt hvordan man vender og drejer det så er det fakta som ikke kan diskuteres - heller ikke selvom kritikeren bare rider ture i skoven mens den anden træner gp-heste.


jeg afholder mig til gengæld fra at udtale mig om den kunsteriske værdi i en kur - for det aner jeg ikke en dyt om. Men jeg ved hvordan hestens fodfald er i hhv. skridt trav og galop og jeg ved hvordan en hest ser ud når knækker i alle led i bagbenene og derved tager vægt bagtil.
0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 14:16

Hvorfor prøve at frelse al verdens dressurheste når nu der er dyr som trænger mere til vores opmærksomhed... F.eks. grisene og kyllingerne i produktions staldene, gæs i frankrig, forsøgsdyr, osv... De trænger da meget mere til opmærksomhed end dressurheste med svag rygmuskulatur.. Heste er da ikke mere værd end andre dyr, eller?
Mange hilsner fra Dorte & Iben

0
0
Svar på denne tråd
 
 skruen uden ende
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 14:29

Skimmelfreak - hvorfor udelukker det ene det andet ?? Når der er veldfærdsproblemer begge steder ??


Man kan jo også sige f... dyrene - vi har mennesker der sulter og lider ????? Sådan kan man jo blive ved at argumentere og ende med at man skal passe sin egen lille andedam og lade være med at blande sig andres forhold hvad enten de bliver voldtaget, slået el.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 14:39

Jeg siger da ikke at man ikke skal passe sig selv, tværtimod.. Jeg siger bare at prioriteringen måske godt kunne være anderledes, da de dyr jeg nævner i mine øjne har det meget værre end f.eks. Totilas...Mange hilsner fra Dorte & Iben

0
0
Svar på denne tråd
 
 misundelse /jantelov
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 14:42

synes nok der er mange der er på afveje her. Tænk at man som "lille Lotte" mener man er berettet til at krtisere verdenseliten og ydermere gør sig klog på hvordan heste på dette niveau skal trænes. Hvis i er så kloge - hvorfor er i så ikke længere i jeres ridning???

Og der er billeder her hvor vi ikke taler om muskler - når man kigger på billederne behøver man ikke være ekspert for at se der er tale om små fede heste.

Synes i skulle prøve at tage ud og se eliten på tæt hold og studere deres heste - så blev i nok lidt klogere...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Verdens dårligste argument!
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 14:58

"Hvorfor prøve at frelse al verdens dressurheste når nu der er dyr som trænger mere til vores opmærksomhed... F.eks. grisene og kyllingerne i produktions staldene, gæs i frankrig, forsøgsdyr, osv... De trænger da meget mere til opmærksomhed end dressurheste med svag rygmuskulatur.. Heste er da ikke mere værd end andre dyr, eller?"Klart verdens dårligste argument. "Der er nogen der har det værrre, så det er ikke RIGTIG synde for dem her"


Jeg kan også godt have ret ondt af danske familier der lever under fattigheds grænsen, selvom der findes afrikanske familier der ville synes det var en FEST at have det som den danske familie, og ja jeg er nok også mest tilbøjelig til at hjælpe den danske familie, for den falder mit hjerte tættest.


På samme måde med hestene. Det ville være mere en halvhjertet af mig at gå ind i kampem mod burhøns, da det ikke "interessere" mig. Jeg køber ikke deres æg, men så gør jeg heller ikke mere.


Så der er nogen der har det værre, og du kan ikke gøre det bedre selv, er den dårlige tabers argumenter i mine øjne, for det er da noget af det tyndeste man kan komme med!


Få be- eller afkræftet dine fordomme. Prøv Epona.TV gratis i 48 timer

epona.tv/dk/nyheder/vis/artikel/ velkommen-til-eponatv/

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 15:27

Sarah: Tusind tak for at nedgøre min livanskuelse... Tænk ikke at kunne respektere at det er sådan jeg ser på det.. Jeg skal jo respektere jeres holdninger omkring ridemetoder... Mangen til nedgørende indlæg skal man lede længe efter. Du har lige bekræftet hvorfor man ikke skal blande sig i "jeres" debatter...Mange hilsner fra Dorte & Iben

0
0
Svar på denne tråd
 
 eksperter
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 15:36

- når man kigger på billederne behøver man ikke være ekspert for at se der er tale om små fede heste.


Nej, og ekspert behøver man heller ikke at være, for at se, når der er tale om muskler - eller mangel på muskler.


Man behøver ikke engang at kunne ride, for at kunne se ;-)


Hele denne debat bliver desværre alt for let personlig, bl.a. fordi man er nødt til at dokumentere sine påstande vha. billeder. Ellers er der jo ingen, der kan se noget :-P


Men den bør ikke tages personligt. Der er tale om en forkert tendens - det er det, der er interessant!


:-) fra NinA


Rid som du vil - men fjern al unødig smerte fra hesten :-)


FORDRINGER I DRESSUR (y) Foran lod & taktfast (y)


epona.tv

0
0
Svar på denne tråd
 
 målbare parametre
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 15:49

... synes nok der er mange der er på afveje her. Tænk at man som "lille Lotte" mener man er berettet til at krtisere verdenseliten og ydermere gør sig klog på hvordan heste på dette niveau skal trænes.


Jeg ser ingen siger, hvordan de skal trænes, men jeg ser nogle der siger, at resultat af den træning, der er udøvet, er modstridende med FEI's regelsæt for dressur og stider i øvrigt også imod hvad de selv siger.


Når man ved, at hesten for at kunne løfte ryggen, skal have muskulatur et bestemt sted bla. omkring skulderbladene - og når den ikek har det, så har den jo ikke noget muskelmasse at løfte ryggen med. Det er jo fysiologi - hvordan kroppen hos mennesker og dyr fungerer - og der findes altså en helt klart tydelig og målbar facitliste. Og ingen hest adskiller sig på det punkt fra andre.


Der er jo en række FULDSTÆNDIG målbare parametre - som kan ses med blotte øjet - og derfor kan lille lotte godt tillade sig at kritisere hele verdenseliten, når man kan se på resultatet at det ikke er lykkes.0
0
Svar på denne tråd
 
 lang debat
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 16:16

Og jeg er enig med flere på begge sider af debatten.

Jeg ser en rytter der er umådeligt glad for sin hest - dejligt. De fleste ryttere jeg kender er meget glade for deres heste og vil dem det bedste. Det er da på alle måder godt.


Men for mig er dressur en kunst og derfor er kravene til eliten meget høje.

Jeg ser en utrolig talentfuld hest med rigtig god muskling - bare ikke lige foran og bag manken.


Grunden til at der er gode muskler er naturligvis god træning og pasning.


Grunden til at der mangler muskler foran og bag manken er at der gås på kompromis med de klassiske dressurdyder. Nemlig at hesten skal sætte sig bagtil i lige så høj grad som den løftes fortil. Denne hest bliver bedt om at sænke ryggen lige bag manken i den frie trav og sikkert også andre øvelser, for på den måde smækker forbenene i vejret. Det ser flot ud og publikum klapper. Men det er show i mine øjne ikke dressur. Rigtig mange rider på den måde fra begynder til eliteniveau, og det er ok med mig. Men man skal indrømme at det er det man gør. Altså går på kompromis med hestens fysik for at få forben der spjætter.


Den sænkede ryg ses også på billederne ovenfor.


Ellers går den da bestemt fine øvelser i mange andre aspekter.


Hvis jeg skal komme med et eksempel på hvor det går godt, må jeg tilbage til Anne Grethe Tørnblad og Martzog, for jeg har ikke fulgt for godt med de senere år. Der er dog også en ung pige på en hvid hest der gør det super-godt inden for de sidste par år.


Nogen der kan hjælpe, så vi kan få de gode eksempler frem?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Kritik af kritikere er tilladt
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 16:43

I Danmark (til forskel fra i Kina) må vi gerne kritisere både verdenseliten og regeringen. Ja det er endda tilladt at kritisere dem, der kritiserer verdenseliten.


Og godt det samme!


Men det er ganske interessant at følge nogle af disse tråde. Hvis debattørerne havde været heste så kender jeg mindst en hestetræner, som ville sige at hestene forsøger at "ændre dagsorden", når debattørernes ridekundskaber og produktionsdyrenes forhold blandes ind i en debat om korrekt eller mangelfuld muskulatur.


Tilbage til trådens emne: Jeg ser også en meget mangelfuld muskulatur på billedet øverst i tråden. Samtidig er jeg klar over at lysindfaldet kan betyde utrolig meget. Måske vil hesten ikke se så ekstremt muskelfattig ud, hvis lyset faldt anderledes - det kan vi ikke vide ud fra et billede alene.


Men for mig hænger den manglende muskulatur omkring mankestykket godt sammen med det i mine øjene helt forkerte bevægelsesmønster hesten viser på video, og det trækker i retning af at der nok er noget om det, der kan ses på billedet.


Der bliver spurgt højere oppe, hvordan hesten kan slæbe rundt på en rytter og lave en masse øvelser, hvis den ingen muskler har. Jamen den har da masser af muskler, den har lige netop de muskler der skal til for at kunne gå med ekstremt høje forbensløft og firtaktet trav. Og lige netop de muskler der skal til for at vinde de store klasser.


Det er sådan set lige netop det, der er essensen af mange af disse debatter - at dressur på topplan har udviklet sig i en retning så hestene for at vinde skal gå på måder, som ikke stemmer overens med fordringerne i dressur. Og det er derfor nogle af os vil påstå, at de ikke går rigtig dressur.


Argumenter med at de jo vinder det hele og at de derfor må have de korrekte muskler kan ikke overbevise de af os, der mener at de heste der vinder ikke går korrekt dressur.


Til slut vil jeg sige at jeg også nød at se hesten og rytteren kommunikere så godt og afbalanceret på staldgangen, det er en fornøjelse. Alt i alt er det mit indtryk at denne equipage kommunikerer ret godt, hesten forstår det meste af tiden, hvad der bliver forlangt af den og den kan honorere kravene.


Og selv om det ikke ændrer på min vurdering af, at det der bliver forlangt ikke er korrekt dressur, så er det altid dejligt at se en hest, som ikke er alt for stresset på dressurbanen.


Kh NinaSt

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 16:53

NinaSt:Mange hilsner fra Dorte & Iben

0
0
Svar på denne tråd
 
 rygmuskler
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 17:43

Jeg synes det er meget meget vanskeligt at bedømme eksteriør på billeder og film.Mht til Totilas, synes jeg at den har underlige heilende forben, men videoen som trådstarter linker til viser tilgengæld en afslappet hest, og god kommunikation mellem hest og rytter.

E. Gal virker til at have god kontakt til hesten, og det synes jeg er meget positivt.

Der var mange ekvipager til WEG der kunne lære af deres kontakt.

Synes lige som L. Nielsen at billeder kan være frygtelig misvisende, men jeg mener ikke at dette skal afholde nogle fra at debattere træningsmetodernes indflydelse på hestene´s eksteriør.

Desuden mener jeg at netop top-atleterne er andres forbilleder, og skal dermed vise vejen fra andre i samme sportsgren.


Det store debatproblem handler nok om at en del af os har den holdning, at topatleterne ikke lever op til vores forventninger. Forstået således: Når man arbejder fuldtids med at ride, får professionel trænere til at hjælpe, har mulighed for at ride på dyrebare heste så skal niveauet være ekceptionelt højt, da ridningen gerne skulle blive en kunstform. Når man er på så højt et niveau bør man pille rundt i perfektionen (dog med den lille finte at hesten godt kan have en dårlig dag).

Jeg synes desværre IKKE jeg ser perfektionen eller kunsten, og det er en svær pille for mig at sluge. Når jeg så ovenikøbet synes, at jeg ser dressur der ikke lever op til fordringerne, så synes jeg bare det er for tyndt.


Men men men, hvis man IKKE kan holde en sober tone eller tåle kritik, debattering og lignende, så er mit forslag at man holder sig væk fra HN´s debatfora."The Proud Owner of a Paint"

"Westernsadel byttes for bredt sadelskab -send PM hvis det har interesse"

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ny rytter
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 19:15

Nu slipper "stakkels" Tortillas da "heldigvis" for EGs "forfærdelige" træning.. (Ironisk, jeg synes faktisk, at han gør det ret godt..).


Tror godt nok, at den næste rytter får svært ved at leve op til forventningerne, men det bliver da spændende at se!

0
0
Svar på denne tråd
 
 sikkert
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 19:55

Interessant at læse alle disse indlæg...


Uden at skulle begynde at blande mig i debatten, så kunne jeg godt tænke mig at vide, om der er nogen datoer på f.eks billederne af Salinero???

Billede nr. 2 kunne nemlig meget vel stamme fra da han var 4 år gammel og gik material klasser i Tyskland... Han stod i den stald, hvor jeg arbejdede, da han var 4 år gammel og gik et par stævner med materialklasser og springpferdeprüfungen, inden han kom til en ren dressurstald, hvorfra han blev solgt til Anky...

Man skal være lidt forsigtig med at bruge andre folks billeder, som man finder et eller andet sted på nettet... Man kan jo ikke vide, hvor og hvornår de nøjagtig stammer fra...


Bare min mening til at komme med kommentarer til noget som helst ud fra billeder man ikke selv har taget...


Her er feks et andet billede fra nettet, fra en anden vinkel, hvor han ser helt anderledes ud... og ups, det er "stjålet" fra nettet...

0
0
Svar på denne tråd
 
 ingen forskel
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 20:57

Han ser ikke anderledes ud set med mine øjne. Salinero går voldsomt indad oven for skulderblandet og har et stort øksehug.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Skimmelfreak
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 21:29

Skimmelfreak for det første, vil du så ikke være rar ikke at lade MIN mening ligge andre til last! Det er MIN mening, lige som du har din. Der er ikke andre du kan stemple med den.


For det andet vil du så ikke lade være med at så lad da være med at gør MIG til JER. Jeg har IKKE skrevet andet i denne debat, så du har ingen anelse om hvad jeg mener. Det ANTAGER du blot at vide.


For det tredje, hvordan nedgør jeg så din livsanskuelse mere med mine udtalelser, end du gør mon mine med dine?!


Få be- eller afkræftet dine fordomme. Prøv Epona.TV gratis i 48 timer

epona.tv/dk/nyheder/vis/artikel/ velkommen-til-eponatv/

0
0
Svar på denne tråd
 
 Rygmuskulatur
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 21:37

Som andre også er inde på, synes jeg at det kan være svært at komme med en reel vurdering ud fra et enkelt billede, men når nu det er grundlaget for denne debat (som jeg synes er rigtig interessant) vil jeg da gerne skrive, hvad jeg ser:


Jeg ser en smuk, velplejet hest, som desværre ser ud til at have en noget underudviklet rygmuskulatur. Det ser jeg hos en del heste, og der er mange forskellige årsager: det kan være sadelproblemer, foderproblemer, kiropraktiske problemer, dårlig bygning etc. Men en rigtig stor synder er altså ridningen.


Med al respekt for at rytteren er langt dygtigere end jeg nogensinde bliver, vil jeg ud fra billedet (ja, det er et spinkelt grundlag, men altså udgangspunktet for debatten) vurdere, at hesten ikke har en særlig stærk overlinje og dermed vil have svært ved på korrekt vis at honorere de krav, de høje GP-klasser stiller.


Som sagt kan der være mange gode grunde til det, men en ryg der ser sådan ud, får altid mine alarmklokker til at ringe.
Hestemassage tilbydes i hele nordjylland


www.es-hestemassage.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hmmmmm
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 22:37

Jeg synes, at denne debat faktisk er rigtig god, dog lidt bekymrende, når der er flere der udtaler, at hesten ikke har en særlig stærk overlinie, når man ikke kan se hele overlinien på billedet.

Oven i købet vil verdens pt bedste hest have svært ved (på korrekt vis????) at honorere de krav, der stilles i GP??

Øh ok, men den honorerer faktisk allerede de krav på flotteste vis :). Den går til over 80 %, så hvis det ikke er at gøre det rigtig godt, så må I have mig meget undskyldt.


Hvis der er nogle, der gerne vil diskutere/kritisere ridning på højt plan, er der masser af eksempler på meget forkert ridning, og det kunne da være rigtig interessant, men at begynde at tvivle på om denne fantastiske hest kan honorere kravene i GP, er altså for langt ude..


Hvis den ikke havde en stærk ryg/overlinie, ville den ikke være i stand til at udføre øvelserne til GP..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Maria B 1...
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 22:57

Du rammer hovedet på sømmet. Hvis det nu viser sig, at Totilas har en svag overlinje og/eller underudviklet muskulatur for og bag mankebenet - hvad fortæller det så dig om kvaliteten og korrektheden af det dressur der bliver præsteret af verdenseliten?


Mange af indlægene i denne tråd beviser netop hvor vigtig og relevant debatten er...Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 23:03

Jeg undre mig over, at der er flere i denne tråd der skriver, at "lille Lotte" ikke kan tillade sig at kritisere de professionelle rytteres (verdens elitens) ridning og hestenes eksteriør.

Men hvorfor kan "lille Lotte" ikke berettiges til det? Jeg synes eksempvis godt, at jeg kan tillade mig at kritiserer cykelrytternes brug af doping, selvom jeg aldrig selv har cyklet længere end 10 min. ind til byen.

Og hvordan kan vi herinde vide om den person der fremstiller kritikken, er en særdeles kompetent rytter selv? Må man kun kritisere andre hvis man selv er stævne-rytter og rider på et vist niveau med x-antal procenter? Ikke alle kompetente ryttere starter stævne, og ikke alle ryttere der starter stævne er kompetente.


Der er mange håndværkere der lever af at være håndværker, uden at det er ensbetydende med, at de er dygtige til deres arbejde og selvom de fagregistreret kan de stadig drive plat. Selvom man ikke selv er håndværker, kan man vel stadig godt kritisere ham når gulvet er skævt og det regner ind af et synligt hul i loftet? Hvorfor er det så anderledes med ridningen?


Jeg vil ikke tage stilling til resten af diskussionen i tråden, blot rette disse spørgsmål til dem der har skrevet i denne tråd. Jeg undres.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Da jeg første
Forfatter: 
Dato:  15-10-2010 23:24

gang så Totilas gå (i tv), anede jeg ikke, hvem han var, hvor han kom fra, eller hvordan han blev trænet.


Det første jeg tænkte var:


Hold da op, hvor er den fysisk stærk! Gad vidst, om den bliver trænet i vand hver dag? - Jeg har så siden erfaret, at mange heste faktisk bliver trænet i vand, slet ikke kun som genoptræning. Så det kan faktisk godt være, jeg gættede rigtigt ;-)


Nå, det næste jeg tænkte var:

Sikke da nogle overgange, og sikke en rolig respons - men alligevel virker hele hesten temmelig spændt i muskulaturen....


Og så så jeg dens frie trav og tænkte: Hold da op for en sær måde at trave på :-P


Så jeg så Totilas som en form for paradoks. Den er stærk nok til at gå flot, men den går alligevel forkert. (Den går ikke korrekt, er ikke rentaktet osv.)


Senere lærte jeg så alt det med, at Totilas kommer fra Holland, trænes med hyperflexion, og så kiggede jeg på film og stillbilleder af den osv.


Men egentlig er det interessant, hvad vores første indtryk af en ekvipage er, når vi slet ikke ved noget om den :-):-) fra NinA


Rid som du vil - men fjern al unødig smerte fra hesten :-)


FORDRINGER I DRESSUR (y) Foran lod & taktfast (y)


epona.tv

0
0
Svar på denne tråd
 
 kommentar til Maria 1
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 09:28

Maria B 1: en ting er at vinde - der gør totilas. En anden ting er at leve op til det regelsæt - de fordringer, som FEI har nedskrevet omkring hvordan resultat af træningen skal være/hvordan dressur skal se ud. Det lever Totilas ikke op til - det er derfor nogle tillader sig at sige , at den ikke går korrekt og dens muskulatur viser det.


men det er IKKE totilas skyld at der ikek længere dømmes med udgangspunkt i fordringerne, som ellers nok er noget nær det mest fantastiske der er nedskrevet omkring heste og træning :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 10:53

Sarah: I mine øjne er det her ikke særlig pænt skrevet til en person man slet ikke kender:


"er den dårlige tabers argumenter i mine øjne, for det er da noget af det tyndeste man kan komme med!"
Mange hilsner fra Dorte & Iben

0
0
Svar på denne tråd
 
 Skimmelfreak!
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 11:02

Det var måske ikke den bedste formulering, men meningen er god nok. Det er da lidt malplaceret at ville nedprioritere betydningen af træning, velfærd og muskulatur blandt dressurheste, fremfor forholdene hos produktionsdyr i EU - i en tråd på et TRÆNINGsforum på HESTE-nettet!Bedre velfærd for dyr generelt, produktionsdyr eller ej, er en vigtig sag der står mit hjerte nær, men den hører vist hjemme på andre fora.Ingen dyr er dog vigtigere end andre og ingen mennesker er vigtigere end dyr...Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 11:30

Det er klart at hesten ikke har nogle muskler, når den ikke får lov til at løbe frit på en fold. Så er det jo klart at den ikke får opbygget musklerne korrekt, plus at den jo bliver trænet forkert.


When I fall, I will try to get back up. I wont give up. If I fail, I will try again and again and again... I wont give up - cause somehow I'll find the strength to get back up and I'll finish strong.

- N.V. ...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svimse ♥Arabians 4-ever♥
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 11:37

"Det er klart at hesten ikke har nogle muskler, når den ikke får lov til at løbe frit på en fold. Så er det jo klart at den ikke får opbygget musklerne korrekt, plus at den jo bliver trænet forkert."


For heste bliver jo muskelbundter af at løbe rundt på en fold?


Træningen skal jeg ikke udtale mig om...Gitte

0
0
Svar på denne tråd
 
 gitte87
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 11:50

Det sagde jeg ikke, men jeg mener bare at hesten har brug for at komme på fold og slå sig løs hver dag. Og det kan også gavne deres kondition. :)


When I fall, I will try to get back up. I wont give up. If I fail, I will try again and again and again... I wont give up - cause somehow I'll find the strength to get back up and I'll finish strong.

- N.V. ...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svimse
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 12:31

Okay, men det mener jeg så stadig ikke har noget med muskler at gøre.. Og en hest skal jo heller ikke tæske rundt når den er på fold, men skal vel helst gå at græsse...Gitte

0
0
Svar på denne tråd
 
 Gitte87...
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 12:45

Uanset hvad en hest foretager sig når den er på fold, siger det vel sigselv at den opbygger muskler/kondition bedre end ved at stå og glo ind i en betonvæg 20 timer i døgnet.


Skridtmaskine, ridning og longe kan ikke gøre det ud for fri bevægelse. Heller ikke på en superduperverdenselitedressurpony som Totilas.


Hvis ikke træneren og rytteren er dygtige nok til at forstå, at få hesten til at bruge de korrekte muskler, får den jo aldrig lov at bruge dem når den er under konstant kontrol hver eneste gang den tager et skridt...Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Moekki
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 12:54

Så man skal bare smide hesten på fold, så kommer den tip top i form?

Som sagt nævner jeg ikke noget om træningen af hesten....Gitte

0
0
Svar på denne tråd
 
 Gitte87...
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 13:10

Behøver jeg kommentere en så sinket bemærkning?


Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hold da helt op!!!
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 13:40

Det er dog ufatteligt s meget indsigt nogle HN skribenter har i Edward Gal og Totilas liv, daglige træningsform osv.


Hesten er dårligt trænet, står inde i sin tremmeboks 23 timer dagligt og deraf yderst stresset, har formentligt mavesår, kommer aldrig på fold og deraf nu også dårlig kondition?


Hvordan kan det være Roselina at hver eneste gang du opretter en debat/tråd handler det KUN om at udstille Edward Gal og hans hest? Og så lige engang imellem flette et billede ind af en unavngivet hest med hollandsk ejer og træner status?


Det er meget muligt du og andre "mener" at denne hest har et så usselt liv. Men er der nogen af Jer som "VED" om det også er sådan det rent faktisk forholder sig?


Er der nogen som har været i nærheden af denne hest IRL? Meget tæt på? Er der nogen som nogensinde har haft en dialog med Edward Gal om denne og andre heste han træner i det daglige arbejde? Via email? Tlf. eller personligt? Jeg har mine tvivl hvorfor jeg også synes det er besynderligt I virker til at vide ALT om denne mand og hans hest/heste og derfor mener I er berettiget til at kunne udtale sig således.


Det er besynderligt at det er Jer som har ret(I som er imod denne rytters træningsmetode og denne hests liv gennerelt, og samtlige dommerre verden over som har dømt ekvipagen som har uret. Det er besynderligt det er samtlige avlere verden over som er skrevet op til sæd efter denne hingst(ca 800) som vil betale lidt over 5.000,- euro for at få insemineret en hoppe efter hingsten som efter sigende skulle være redet forkert, muskuleret forkert(for slet ikke at tale om at den ingen muskler har) være ukorrekt gående med dertilhørende taktfejl osv som har ret i deres formodninger om at dette er en super hingst af super kvalitet, når nu I her på HN mener det stik modsatte, og det er besynderligt at så velkendte, højt respekteret hestekyndige personer som Ann Katrin Linsenhof og Poul Shockemühler kan tage så grueligt fejl og vil betale omkring 15 millioner Euro for denne hest(hun betaler den anslået RIDEHESTE værdi - han betaler den anslået AVLS værdi, for derefter at stille den til rådighed for en tysk dressurrytter i håb om at kunne skaffe medalje af Guld til Tyskland ved OL, når nu der er et enstemmigt HN panel som de kunne have rådspurgt og derfor sparet ret så mange penge. Det har efter min mening vitterligt taget overhånd i forhold til at FINDE FEJL og MANGLER hos både denne ekvipage, og resten af verdens hestebefolkning.


Som nogle er inde på, burde man måske istedet for glæder sig over de gode ting denne ekvipage har været årsag til?

Der er SÅ mange mennesker overalt i hele verden som er så begejstret for denne ekvipage, som glædes HVER gang de rider op af midterlinien for at starte deres program. Hesten har fået sin egen hjemmeside, sine egne fangrupper overalt i verden. Dressursporten er blevet eksponeret vildt på grund af denne ekvipage. Og folk er atter begyndt på igen at ofre penge på at købe heste, og invistere i hingste til deres avlshopper - gennerelt. Og jeg er "næsten" sikker på at denne ekvipage er en stor del af denne fremgang.


Derudover som andre er inde på, så burde man glædes over HVOR GLAD I LÅGET og næsten rørstrømsk rytteren bliver ved interviewet når han omtaler hesten. Og man burde blive ligeså glad i låget over hvor dejlig det er at se en VELTILPAS og rolig hest i harmoni med selv selv, når den trækkes rundt i træktov, bliver soigneret, og ellers bare står i sin boks - i dette interview - med tanke på hvor svært et liv med stress og jag og masser af afsavn for manglende fold og muskulatur den ellers måtte lide under!???Tro på dig selv og dine muligheder,

- derved kommer du længst!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Dressur ♣Træner♣
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 13:57

Tror du blander forskellige tråde sammen. Du mangler forresten gevaldigt i den anden


Uanset din mening om HN-brugeres amatørstatus og deraf ret til at have en mening om dressur, så kunne det være mere interessant at vide:


Hvad er da din vurdering af Totilas overlinje og manke på videoen?


(Er man forresten automatisk amatør fordi man benytter HN?)


Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Spændende tråd
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 14:16

om en masse gisninger og absolut intet andet.


Og damn der er mange super elite hestefolk herinde.

Føler mig helt beæret over at være på samme fora som nogen af jer


Team Rahmberg

Aalborg

Kan du ikke sælge din hest ?
Lad os stå for træning, annoncering og salg.


Find os på facebook


Sort 17" bates cair spring sælges


Stabil lånehest søges til genoptræning

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lige til at grine af
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 15:21

Jeg vil vove og påstå at dette vidunder dyr overhovedet ikke ville kunne gå de her øvelser hvis den ikke havde rygmuskle (: Men som andre har skrevet, burde man jo være beæret over at være i samme forum som så mange utrolig kloge mennesker :O :O

0
0
Svar på denne tråd
 
 sær form for argumentation
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 15:34

man behøver vel ikke at være særlig klog, fordi man kender til fordringerne og kan genkende heste der ikke lever op til det beskrevne?????


nu tales der ikke om rygmuskulatur (som man jo ikke kan se på billedet) men om muskulatur foran og bag skulderbladet - og den kan enhver vel se er meget meget minimal. Det faktum giver vigtige imformationer om hvad hesten i hvertfald ikke bruger til at få ryggen op med. Og det er en godt argument i hænderne på dem der siger, at når de rider ldr7roll kur, så bruger de bare ligamentet til at hive ryggen op = de kan ikke ride hesten foran lod, som foreskrives i fei's 'facitliste' til dressur.I øvrigt en sær måde at argumentere på - øv øv øv hvor er I bare 'kloge'

0
0
Svar på denne tråd
 
 Moekkvi
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 16:58

Hvis en hest mangler muskulatur omkring mankestykket, kan den enten være skæv, eller også rides den forkert..

Lige så vel som hvis en hest har en kæmpe hals, men ingen bagpart, skulle man nok overveje at træne den anderledes.


Jeg synes måske ikke at det er så relevant at diskutere manglende muskler på denne hest, da den ikke ville være i stand til at udføre GP øvelserne, som den gør. :)


Men jeg synes at denne debat bliver interessant, når vi begynder at diskutere hvordan heste skal rides/trænes, for at de går korrekt:).


Debatten om kvaliteten og korrektheden af træningen af dressureliten er meget relevant, og som sagt vil jeg rigtig gerne være med til at diskutere det, da det langt fra er et kønt syn hver gang eliten træner..


Problemerne opstår, når man prøver at forcere træningen af heste, for det er en meget langsommelig proces og der er altså ingen (holdbare) hurtige løsninger her :)


0
0
Svar på denne tråd
 
 Rollemolle
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 17:15

Bare så vi lige snakker om det samme, kan du så ikke lige beskrive hvilken af FEIs fordringer Totilas ikke lever op til?


Jeg kan ikke se, at han ikke takter ordenligt, at han ikke er ligeudtettet, at han ikke er smidig, at han ikke er spændstig og han ikke går samlet i henhold til hans uddannelsesgrad (GP).


Jeg tror, at man glemmer at der til dato ikke er noget der hedder det perfekte ridt, for der er endnu ikke nogen, der har forladt banen med karakteren 10 i samtlige øvelser.

Totilas bliver belønnet med 85 %, så han er meget tæt på at gå øvelserne som det foreskrives, men han er der ikke helt endnu :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Skimmelfreak
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 18:48

Sarah: I mine øjne er det her ikke særlig pænt skrevet til en person man slet ikke kender:


"er den dårlige tabers argumenter i mine øjne, for det er da noget af det tyndeste man kan komme med!"
Og i mine øjne er det meget lidt pænt at sige, at den "sag" andre folk har valgt, ikke er værdig nok, fordi andre har det værre.


Ìgen spørg jeg, hvor er forskellen? Og jeg synes vitterligt at man er en dårlig taber, når man holder op med at komme med saglige argumenter, for så er vi jo bare ude i "min far er stærker end din far" strategien. Og det får man vist ikke andre til at skifte kurs af.


Så hvorfor er din sårede stolthed mere værd end andres?


Få be- eller afkræftet dine fordomme. Prøv Epona.TV gratis i 48 timer

epona.tv/dk/nyheder/vis/artikel/ velkommen-til-eponatv/

0
0
Svar på denne tråd
 
 Moekki
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 18:51

Det er da op til dig selv, det er jo et frit land vi lever i...Gitte

0
0
Svar på denne tråd
 
 Dybt suk!
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 22:06

Gitte87:


Jeg forstår bare ikke at du overhovedet gider bruge tid og energi på at trække debatten ned på så lavt et niveau. Hvis man ikke har en mening om emnet og kun kan bidrage med tåbelige og ubegavede kommentarer, så står det da een frit for at springe tråden over og blive på Arto...


Maria B 1:Jeg er helt enig med det. Jeg mener dog at Totilas er yderst relevant i dén sammenhæng, da han jo pt. er indbegrebet af den moderne elite dressurmaskine.


At han kan honorere de krav dommerne dømmer efter er jo ikke ensbetydende med at han kan honorere de krav fordringerne stiller. Som Rollemolle skriver, så er det jo ikke Totilas der er noget galt med, men dommerne som ikke dømmer ud fra det grundlag de burde...
Jeg vil nu gerne påtage mig titlen som "Lille Lotte" og jeg er måske ikke ligefrem beæret over at bruge tid på samme forum som så mange kloge hestemennesker, men jeg er ærligt talt virkelig glad for det...
Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 maria....
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 22:25

Jeg syntes Totilas lever rimelig godt op til fordringerne. især ift. så mange andre top heste.

Han fejltakter til tider, primært i de øvelser der virkelig viser bæring (eller mangel på samme) såsom piaff og øgninger. Han rammer korrekt ja, men ikke perfekt og der sniger sig tit fejltakt ind, dette er vel også "ok", (en ting er at gå efter perfektion. noget andet er at opnå det.), det er bare ikke ok at dommerne belønner det med 9/10 taller, hvilket de ofte gør.


Derudover er jeg enig, jeg syntes han er en smidig og ligeudrettet hest, særdeles spændstig, dog ser man tiltider en spændt hest frem for en spændstig hest.


Jeg syntes han er en super hest, men han er ikke perfekt og som skrevet syntes jeg også dette er ok. Personligt syntes JEG dog ikke det er ok, at give topkarektere for en øvelse, der ikke er udført til perfektion, men for det første har dette jo noget af gøre med hvordan man dømmer (dømmer man efter en hvis standart, eller dømmer man efter hvordan de andre ryttere rider?!) og for det andet, så er dette jo hverken Gal eller totilas skyld, men dommernes :)


Rollemolle- jeg går udfra alt det pladder du skriver om at kunne se et træ på et mørkt billede, længere oppe er hentydet til hvad jeg skriver? Well, jeg kan også godt se træer, hvad jeg IKKE kan se, er de ting der ikke vises på billeder. F.eks. hvordan hesten rent faktisk står på det billede.

Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 udbydning udbedes
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 22:58

Hvorfor er det pladder

0
0
Svar på denne tråd
 
 pladder.....
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 23:04

....Er det fordi at jeg skriver, at man ikke kan se hvordan hesten står på billedet, samt lys og skygger gør sit, og du så siger at du godt kan genkende et træ og det så er et lyst eller mørkt billede.


Vel, hvis billedet med dette træ ikke viste kronen, ville du ikke kunne se om der var blade på eller ej. så er det ligemeget om billedet var lyst eller mørkt.Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Moekkvi
Forfatter: 
Dato:  16-10-2010 23:08

Jeg har ingen mening om HN brugeres amatørstatus? Hvor har du det fra?

Men jeg har en mening om at det er besynderligt at mange herinde har en mening om denne mand, hans træningsmetode og hans hests liv, og at man udfra det ene billede som tråden starter med kan danne sig et billede af ovenstående.


Og personligt mener jeg jo ikke det er så ringe en muskuleret hest.


Tro på dig selv og dine muligheder,

- derved kommer du længst!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Min mening
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 00:03

Jeg vil ikke mene at man kan sige alt ud fra den video og billedet, for flere ting kan jo spille ind, men ud fra det man kan se så ser den ud til at have et utroligt muskelfattigt sadelleje, især for en hest der går så høje klasser og derfor burde være flot muskuleret over hele kroppen..

Jeg tvivler på at hesten er født sådan (hvis det er som det ser ud på videoen) så ville man næppe have brugt tid og resusrser på at ride den op..

Sjovt som nogle mener at præmier = alt må være perfekt, for de kendte kan jo intet gøre galt..

Og forstår slet ikke folk råben op om jantelov og jalouxi fordi men påtaler hvad man ser af fejl ved profissionelle.. i min verden er det da langt mere jantelov at mene vi ikke er berettiget til at påtale det..

Er så træt af at høre at hvis man ikke selv rider grand prix så er man ikke berettiget til at kritisere.. sjovt nok må man gerne rose og falde i svime, for det kræver åbenbart ingen viden at se at noget er godt, kun hvis man vil kritisere..

Og man kan jo sagtens have meget faglig viden, om hestens eksteriør, bevægelser osv bare fordi man ikke rider på højt nivue.. at man rider høje klasser er jo heller ikke ensbetydende med at man har en masse teoretisk viden..

Synes folk har det med at være enormt nedladende over for folk der er kritiske, hvad med i stedet at forklare hvorfor i mener en top trænet hests ryg bør se sådan ud, og hvorfor det er så godt for hesten at blive redet som top hestene gør, frem for bare at fortælle dem der argumentere imod at det er de ikke berettiget til og at alt er perfekt fordi hesten jo vinder..


Hilsen Signe


Verdens dejligste fjordhoppe sælges... se min profil..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Helt ærligt...
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 00:28

Rubacuore : Lige i skabet!


Og til de af jer, som har problemer: Hvor er billederne af jeres korrekt muskelsatte Grand Prix heste - med og uden rytter..?


Tænkte, at det her var et forum om hestefaglig viden - ikke en hønsegård.


Har din hest selv bedt om det...? Møde og forstå - i stedet for straffe og slå!

0
0
Svar på denne tråd
 
 amatører
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 00:50

Jeg vil lige starte med at sige at jeg hverken er for eller imod MT !!


MEN.

jeg forstår ikke hvordan sådan en flok amatør HN brugere, overhovedet kan tillade sig at begynde at kommentere om en hest som MT er korrekt/ ikke korrekt redet . Hesten har præsteret bedre end nogen andre , og ja måske den takter urent en gang imellem , men det ville samtlige heste nok gøre hvis de skulle lave det samme på ´det niveau som edward træner den til !

En marathon løber kan jo også tage lidt kortere skridt med det ene ben engang imellem?


Jeg mener overhovedet ikke at nogen der IKKE har en udd. indenfor Dressurdommer på det plan eller rider på det niveau, overhovedet kan tro at de ved noget som helst om de små finesser om hvorledes hesten er korrekt redet eller ej .


Jeg tror godt at vi alle kan regne med at det de gør med den hest, er kigget efter i sømmene , og at hvis der er et problem - ja så er de nok godt selv klar over det !


Det er sørgeligt at folk får så ondt i røven over at en hest kan gå så vanvittigt , når de ikke engang kan bære sig selv rundt i en sølle MB . Hvorfor kan man ikke bare nyde at se at der er en hest ud over det sædvanlige ...


: desuden er det da en bæ-kommentar om at den ikke bruger ryggen , for prøv da forhelvede lige at se hvordan han kæmper med at sidde på den . Se på dens rygsving engang og kom så ikke og sig at den ikke bruger ryggen!! <- Dem der så mener jeg er forkert på den , ja jer har jeg ikke noget tilovers for, for i har så tydeligvis ikke set en hest der ikke bruger ryggen korrekt , og så tvivler jeg på at i har ret meget forstand på den lidt højere dressur og ikke mindst træningen dertil , i så fald, ville i vide at sådan nogle toppræstationer ikke ville kom med en forkert redet, og ømmelig hest med ondt i ryggen :s\^-^/


9års MB dressurhest tilsalg!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Signe -
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 01:00

du får lige sådan en her (y) for dit gode indlæg :-)


Du har helt ret i, at der er mere jantelov i at skælde ud over kritik af eliten end at kritisere eliten :-P


Det er interessant, at hver gang eliten kritiseres, farer en masse folk op i harme og siger, at det kan man alligevel ikke gøre bedre selv.


Nej, det er korrekt, det kan folk sandsynligvis ikke - og sådan er det normalt med kritikere.


Fx filmkritikere kan normalt ikke lave bedre film end filmskaberne - men alligevel er det da skønt, at der findes folk, der bruger deres tid og energi på at pege på der, hvor tingene ikke hænger rigtig sammen i filmene (y)


På den måde kan man håbe på, at der skabes endnu bedre film - og på endnu mere bevidste biografgængere, der ved, hvad de skal bede om, eller i hvert fald har tænkt over det (y)


Og folk kan faktisk lide det, filmkritik er en vigtig del af dags- og ugepressen - folk læser det og forholder sig til det. Ikke fordi kritikerne er verdensmestre i at lave film, men fordi de har forsøgt at sætte sig ind i, hvad der skaber en god film (y)


Sådan er det også - og skal det også være - i sport og kunst (y)


Hvis man ikke gider læser filmkritik, kan man bare lade være - og ligeså med kritik af dressur. Ingen tvinger folk til at læse denne kritik eller at forholde sig til den. Det er ganske frivilligt.


Og ingen kritiker behøver at være topudøver - men en vis viden og erfaring er naturligvis nødvendig.


:-) fra NinA


Rid som du vil - men fjern al unødig smerte fra hesten :-)


FORDRINGER I DRESSUR (y) Foran lod & taktfast (y)


epona.tv

0
0
Svar på denne tråd
 
 Blødt eller hårdt rygsving
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 01:20

Camillamulle skriver noget i retning af det følgende (jeg har dog tilladt mig at luge lidt ud i de mest "blomstrende" udtryk):


prøv da ... lige at se hvordan han kæmper med at sidde på den . Se på dens rygsving engang og kom så ikke og sig at den ikke bruger ryggen!! <- Dem der så mener jeg er forkert på den, ja ... i har så tydeligvis ikke set en hest der ikke bruger ryggen korrekt.


Jo, jeg har nu set en del heste der ikke bruger ryggen korrekt (desværre), og jeg mener aligevel, at du er forkert på den.


Det er min erfaring at anspændte heste med stiv ryg er svære at sidde på og afslappede spændstige heste med korrekt rygsving tager rytteren med i bevægelsen og er lettere at sidde på.


Derfor tænker jeg ikke "korrekt rygsving", når jeg ser eller hører om heste, der er svære at sidde på, men "anspændt hest" som sandsynligvis spænder for meget i de lange rygmuskler og går med let sænket ryg.


Kh NinaSt

0
0
Svar på denne tråd
 
 Camillamulle...
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 01:21

Hvilke forudsætninger har du så for at vurdere hesten går korrekt og bruger ryggen? Er du uddannet dressurdommer? Rider du GP dressur? Eller går du simpelthen bare ud fra at det nok er rigtigt fordi det siger alle de andre?Hvorfor er det så forkert at stille spørgsmål, være skeptisk, kritisk overfor elitedressuren? Hvis VI ikke må påpege fejl ved Totilas, hvem må så? Kun Edward Gal selv, da han jo er den eneste der kender hesten?


Jeg forstår simpelthen ikke denne Lemming-agtige trang til blindt at følge dem med medaljerne og lukke øjnene for alt hvad der kan forstyrre det rosenrøde glansbillede af den perfekte dressur!


Det minder lidt om et desperat forsøg på at lukke virkeligheden ude - hvis vi ikke kigger på det, så eksisterer det heller ikke...
Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Vådt pap
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 08:50

Nielsen, nu har jeg lige set videoen igen, og jeg kan simpelthen ikke forstå, hvordan en hest kan se så hul ud bag skulderbladet, hvis den ikke er det?

Hvordan skal en hest stå, for at komme til at se sådan ud over ryggen, hvis det blot er synsbedrag, og den i virkeligheden har en fin og fyldig rygmuskulatur?
På det sidste billede, har jeg forstærket kontrasterne og den tydelige skygge der ligger bag skulderbladet fra manken og ned langs skulderen, kan vel ikke komme af andet end at hesten huler indaf på det sted, det samme med den knap så tydelige skygge lidt længere nde af ryggen - for mig kan det ikke være andet end = en underudviklet rygmuskulatur.


Hvad kan forklaringen ellers være?---


Michael: ..."Derudover som andre er inde på, så burde man glædes over HVOR GLAD I LÅGET og næsten rørstrømsk rytteren bliver ved interviewet når han omtaler hesten"...

Jeg kan sagtens glæde mig over Edwards Gals glæde, når han omtaler Totilas, og han virker også som en meget sød og rar mand - men det ændre ikke mit syn på, hvordan han rider, hvordan han holder hest og hvordan hestens rygmuskler ser ud......"Og man burde blive ligeså glad i låget over hvor dejlig det er at se en VELTILPAS og rolig hest i harmoni med selv selv, når den trækkes rundt i træktov, bliver soigneret, og ellers bare står i sin boks"...

Så man kan altså, ud fra et klip på x antal minutter, sagten konkluderer at hesten lever et liv, hvor den er veltilpas og i harmoni med sig selv - men det er derimod ganske umuligt at sige det mindste om, hvordan dens ryg ser ud ud fra de billeder der vises i klippet??? Tankevækkende ...Hvordan mener du, en hest der går høj dressur, bør se ud for at være korrekt muskuleret?


www.epona.tv


De venligste hilsner Louise

***

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

0
0
Svar på denne tråd
 
 enig enig
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 09:23

Signe (Y) (Y) (Y) for denne kommentar: sjovt nok må man gerne rose og falde i svime, for det kræver åbenbart ingen viden at se at noget er godt, kun hvis man vil kritisere..


Liv - dit argument med trækronen der ikke er på træet holder ikke. For skulderbladet og starten er ryggen KAN ses på billedet. Er det så også pladder det du skriver???? Hvis man ikke kan se det på det billedet - så er det fordi man ikke vil - og fair nok. Men at sige at man ikke kan se noget på det billede fordi det er mørkt - er pladder !!!


Nina: GODE sammenligninger (Y) (Y) (Y)


Chris - du skriver: Jeg forstår simpelthen ikke denne Lemming-agtige trang til blindt at følge dem med medaljerne og lukke øjnene for alt hvad der kan forstyrre det rosenrøde glansbillede af den perfekte dressur!


Det forstår jeg altså heller ikke. Jeg tror det er den ENESTE sportgren overhovedet, hvor der er så mange kritikløse beundrere, som trofast klapper og jubler ligegyldigt hvilket blændværk de bliver præsenteret for.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hmmm ...
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 09:38

Moekkvi: Så fordi man ikke synes det samme som dig, er det i orden at du affærdiger andres kommentarer og argumentation som tåbelige og ubegavede?


- Men så er det jo godt, at vi har dig til at sikre en lødig og velargumenteret debat på højt niveau ...


Mht. til billederne/videoen af Tortillas rygmuskler - eller mangel på samme, vil jeg afholde mig fra at kommentere, indtil jeg har været hos optikeren, da jeg muligvis trænger til briller, ihvertfald kan mine nærsynede øjne ikke se meget andet end sorte og grå plamager i en temmelig utydelig og sløret forening.
"The older I get, the surer I am that I'm not running the show."
- Leonard Cohen
0
0
Svar på denne tråd
 
 Moekki igen
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 09:41

"Jeg forstår bare ikke at du overhovedet gider bruge tid og energi på at trække debatten ned på så lavt et niveau. Hvis man ikke har en mening om emnet og kun kan bidrage med tåbelige og ubegavede kommentarer, så står det da een frit for at springe tråden over og blive på Arto..."


Er en kommentar tåbelig og ubegavet fordi jeg ikke er enig med dig?


Jeg har skam en mening om emnet og den er, hvis du ikke har fanget det, at en hest ikke BEHØVER foldtid for at opbygge muskler. Efter min mening giver det samme bevægelse om man trækker med hesten, om den går i skridt maskine, eller om den går på fold.

Jeg siger ikke at Totilas har korekte muskler, og bliver trænet rigtigt (eller forkert), eller at en hest ikke burde komme på fold og har bedst af det, jeg mener bare ikke at en hest opbygger muskler på folden.


Arto?
Gitte

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ris eller ros
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 09:49

Hvilke belæg har man for at rose, hvis man ikke rider på samme niveau som Edward Gal eller er uddannet topdressurdommer?


Hvis det ikke er tilladt at kritisere med mindre man er på nogenlunde samme plan som toprytterne, så må rosen falde lige så meget til jorden, når den blot kommer fra ryttere der vover at udtale sig, hvis de kun rider MB - for hvor ved de fra, at det er rigtigt, det der vises!


Det ville så blive komplet umulig nogensinde at give ris eller ros til toprytterne - ærlig talt, er det den vej ridesporten bør gå?


Er det virkelig en sport, der er så indspist og selvforherligende, at man tror blindt på dem der vinder?


Tankevækkende...igen !!!


www.epona.tv


De venligste hilsner Louise

***

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Pyhhh....
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 09:56

...det var godtnok en lang tråd og jeg har næsten læst alle indlæggene, nogle mere detaljeret end andre.


Jeg vil slet ikke begynde at kommentere på nogen indlæg, holdninger eller noget.


MEN kunne godt tænke mig at høre hvad i synes om Fuego XII, som jo gik et fantastisk VM i mine øjne.


Her er et link hvor man ser Fuego XII blive fremvist i longe, dvs. uden sadel. Hvordan synes i hans overlinie, ryg - ja helhed ser ud?

www.youtube.com/ watch?v=xcpq8QoxAxY&feature=related


Og her er et par billeder jeg har fundet af ham - uden tøj på.
Glæder mig til at høre kommentarer - i alle retninger - om denne hest. Den er jo sat sammen på en lidt anden måde end de fleste andre WEG heste vi ser, så er interessant at høre meningen om ham.


Go' søndag til alle! :)
/Kristina


Urbano XVIII står til avlstjeneste i 2010
Se mere på www.vildal.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ryggen af en top dressur hest
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 09:57

www.epona.tv


De venligste hilsner Louise

***

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmmmm......
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 11:43

Og så kommer der næstefter et billede af en overvægtig cob-type, der kan roses for sine rygmuskler.


Nu er jeg kæmpe EG/MT fan, og jeg er ellers ikke glad for ret mange, slet ikke 2 benede. Om MT er gul, blå, umuskuleret eller ej, og en forpint burhøne, det er der nok, der filosoferer over.


Men dressur som sportsgren er ikke særligt gammel, og vi har, fra 70`ernes "menneskets kamp mod hesten", været over "De store vadefugle", Ankys kajetræk i 90èrne, højere teknisk sværhedsgrad og ekstreme gangmønstre efter årtusindskiftet, og nu er vi, p.t., landet ved MT. Her har vi lydigheden, teknisk dygtighed, usynlige hjælpere og en hest, der SKRIDTER ud af banen.


Selvfølgelig er der plads til forbedringer, det skal der altid være, da det perfekte pr. definition er uopnåeligt, men her er et kæmpe skridt i retning af det.


Og så undrer jeg mig meget over den store energi, der lægges for dagen på Nettet, m.h.t foldtid for topheste. En tur til den lokale rideskole, med et par bannere, nogle argumenter og en stor dosis "skyld med sky på", ville nok kunne få flere heste ud på fold, end disse maratontråde.


Men det er selvfølgeligt noget nemmere at have gode intentioner her, end IRL


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 Interessante billeder
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 11:45

Jeg synes ikke at Seduc har flere muskler omkring skulderen end Totilas - desværre. Anne har ellers trænet hos Jørgen Hvenegaard, som jeg til et foredrag med Gert Heushmann har hørt bedyre flere gange, at han træner efter den tyske træningsskala og foran lod - så det er da underligt


De gange jeg har set ham undervise eller set andre af hans elever ride har jeg så haft meget svært ved at få hans definition af lodret til at stemme med den ingenørerne bruger, når de bygger broer. Men så er det jo godt at Hvenegaard ikke skal bygge broer


Fuego er efter min vurdering meget bedre muskuleret omkring skulderne. Samtidig har den måske også lidt tykkere fedtlag, og det kan snyde lidt, men jeg tror nu ikke det er hele forklaringen på at den ser bedre ud.


Kh NinaSt

0
0
Svar på denne tråd
 
 Gitte87...
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 11:50

En mening er ikke tåbelig og ubegavet, hvis den ikke er den samme som min. Jeg lytter da til - og lærer af, folk der ikke har samme standpunkt som migselv. Men dine første 3 indlæg var ikke andet end sarkastiske bemærkninger og nedladende kommentarer til folk der ikke mente det samme som dig. Ikke det jeg vil kalde et intelligent og interessant bidrag til debatten...


Jeg synes emnet er spændende og de debatter hvor folk er rygende uenige, er tit de mest lærerige. Jeg er åben overfor andre synspunkter, sålænge de bliver fremført på en fornuftig måde og med tanker bag.


At gøre nar af folk er ikke et argument...


Dine synspunkter vil være et kærkomment input her: www.heste-nettet.dk/forum/14/969059/ 969059/
Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Næh Nimbus
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 12:14

..."Og så kommer der næstefter et billede af en overvægtig cob-type, der kan roses for sine rygmuskler"... Næhhh Nimbus, for den overvægtige cob type jeg har gående, kan ikke bruges som godt eksempel, netop fordi den er overægtig . Det samme synes jeg Fuego er, og derfor er det svært, at danne sig et ordenligt billede af dens muskelsætning...


Men jeg kender en pige, der træner ud fra de samme principper som jeg gør. Hendes hest er i ok huld (i vinters var den dog lidt for tynd), og den har opbygget så meget muskelmasse foran og bag manken, at den er fyldt godt ud, der hvor Totilas er hul.

I vinters fik den tilpasse en ny sadel med wide copfjern - så den er et godt eksempel på, hvordan musklerne udvikles via træningsmetoden...den er stadig på remontestadiet.

Jeg skal se om jeg kan få taget et par billeder af den i nærmeste fremtid.


Synes du Totilas ryg ser god og velmuskulere ud?


www.epona.tv


De venligste hilsner Louise

***

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

0
0
Svar på denne tråd
 
 roselina.
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 12:20

Jeg siger ikke der ikke er mangel på fylde, på de billeder. Jeg siger bare de er et elendigt belæg for en kæmpe debat, og pt. (I denne debat) vudere man hele hestens træning, ja hele dens liv incl. pasning og pleje, ud fra disse billeder.

Jeg kan kun smile, når jeg læser tråden igennem og læser alle de konstationer folk har, efter at ha' set.... et lille billede, mørkt, taget fra en dårlig vinkel, påvirket af lys og uden at vise hestens stilling.


Igen, jeg siger på intet tidspunkt at Totilas HAR en korrekt muskelsætning, faktisk skriver jeg derimod at jeg ville blive overrasket, HVIS han har. Jeg ville bare ikke basere min mening på disse billeder.

Og at man så sammenligner det med et billede af en spansk hingst... bfffff.... Igen viser det bare noget om, hvor lidt folk er inde i tingene, når de tror disse ting kan sammenlignes og alligevel udtaler "de" sig i så stærk grad.


Rollemolle. Ved ikke om du misforstår min metafor, ellers tror jeg bare vi skal lade det ligge her, så er der vist ikke megen mening i vi fortsætter.

Hvis jeg lige skal forklare min metafor, så er "trækronen", hestens opstilling. Trækronen bliver ikke vist (man ser ikke hvordan hesten står) derfor kan man ikke se om trækronen har blade (derfor kan man ikke vudere hestens muskelsætning)


Det er helt normalt viden, at når man skal vudere hestens muskelsætning, (ud fra billede) så skal man se et billede af hele hestens krop, hvor den står ligeudrettet og står man alle 4 ben i jorden. f.eks. som dette:


Såfremt denne hest hvilede på et bagben, eller drejede hovedet mod kamera, ville der ske en merkant ændring i, hvordan hendes muskulatur (i dette tilfælde mangel på samme) fremstod.

Hvis man nu bruger et billede, hvor hesten hviler på et ben, som eksempel (hesten bliver selvfølgelig let skæv og indsunken til den ene side, når den hviler på et bagben. lidt ligesom hvis jeg kun har høj hæl på den ene fod.)

Hvis man på billedet kunne se, "ok, hesten hviler på bagbenet, det er derfor den er skæv bagtil", SÅ ville det være ok, men viste man bare et billede af bagparten, uden at vise benstillingen, ville man tænke, "ej, den er helt skæv og underlig bag til."..


Anyway, lang diskution, min pointe er bare at, Jeg er ikke nødvendigvis uenig med jer, der skriver at Totilas mangler fylde og er ukorrekt sat (muskelmæssigt) men jeg mener at, SKAL man komme med SÅ hårde meninger og udtalelser, så som hvordan hesten rides, passes og plejes, SÅ skal man immervæk ha' noget bedre dokumentation, en det ene billede der.Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 sørgeligt
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 12:53

Der var engang jeg ELSKEDE dressur, og gerne selv ville træne. Desværre har jeg ikke fundet en (traditionel) dressurunderviser i det Nordjyske endnu, som underviser på en måde jeg har lyst til at udsætte min hest for. Jeg tror på at min hest godt selv kan løfte sit hoved, og forstår derfor ikke hvorfor beriderne altid vil have den hårde kontakt på tøjlen.


Jeg vil gerne ride en hest der er så afspændt og afslappet som muligt, og hvis jeg rider den med så små hjælpere som muligt og så frit som muligt (forstået som at hesten ikke skal spændes ind med hverken diverse indspændingstøjler, stamme næsebånd eller hårde træk i tøjlen) så har hesten mulighed for at kommunikere til mig hvis der er noget i vejen, f.eks. skyde skulderen, hvis den endnu ikke har balancen til det jeg beder den om. Eller ryste med hovedet, hvis jeg rider med for megen tøjlekontakt. Denne kommunikationsmulighed overses af flertallet af rytterne og fratages hestene helt ved at spænde dem ind med stramme næsebånd osv.

Hestene har ikke mulighed for at protestere, for hvis den gør det tager vi lige lidt rollkür.


Hestenes gangarter forandres fordi de rides forkert. Der er simple måder man kan se om hesten takter rent, hvilket Totillas ikke gør ret meget. Bare se om hans parallelle benpar (trav) danner den parallelle linie, hvilket den ikke kan gøre med det høje imponerende forbensløft. Dette imponerende løft, viser at hesten IKKE løfter sin ryg og får bagparten indunder sig ved at kippe i lænden, som ellers burde være tilfældet med en hest på hans niveau. I stedet sejler bagbenene bag ham med hans sænkede lænd.


Så længe det er denne måde vi skal ride dressur på til stævner for at få sløjfe med hjem, har jeg ikke lyst at få en sløjfe med hjem, fordi jeg gerne vil beholde mine heste i mange år, og ønsker at træne dem på en måde så både deres psyke og fysik kan holde til det.


Mvh

Anita Nielsen

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nimbus
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 12:54

for et fint indlæg.

jeg er overasket over at en dabat gang på gang bliver trukke ned på et plan, hvor der bliver kastet med mudder, frem for at være nysgerrig på hvad indlæg fra modsatte fløj har at sige, måske man kunne lære noget?

Flere har omtalt jantelov, kejseresn nye klær og lemminger i deres forsøg på at afvise eller nedgøre andres holdninger til trådens emne.

Jeg personligt er kommet til at undre mig over, hvorfor heste der går GP udvikler deres muskulatur på den måde som man "næsten" kan se på flere af de fotos der er lagt ind.

Men at undre sig, er ikke det samme, som at drage konklusioner på et spinkelt grundlag,og så bruge den til at påpege noget feks Totillas "dårlige" ryg, for at få endnu et argument til at passe ind i sin egen personlige krig mod moderne dressur.

Min egen hest, som går MB har feks en meget kraftig hals, tyk muskulatur henover krydset, men hun har altid haft et ret dårligt saddelleje. Men hendes saddeleje er kommet mere og mere frem efterhånde som hun er blevet ældre og går svære øvelser, end da hun var yngre. I sine unge dage sage saddelmageren, at hun lignede en forvokset Hafflinger og ikke en dressurhest og det var derfor svært at få en dressur saddel til at ligge korekt, men nu er problemet alså blivet mindre og mindre.

jeg tænker selvfølgelig, at det er godt, fordi min hest går bedre og bedre og jeg sidder mere korekt, det tror jeg i hvert tilfæde og det gør dommerene og min underviser også. Men set i lyset af trådstarterens indlæg, kan det jo af andre, også tolkes som det modsatte, at jeg har nedbrudt hendes muskler/fedt omkring saddelelejet/skuldren.

At nogen måske ville påstå det, får mig dog ikke til at ændre min ridning radikalt eller pludselig mene at EG og MT er ikke gode, men at være undersøgende og undre mig lidt, kan det godt medføre, altså vel og mærke hvis argumeteren er lødige og ikke nærmest en heksejagt med overdrevende udtalser, om at verden bedste dressur hest er dårligt gående, det bliver i min optik uinteresat og "for langt" ude. Men jeg er ikke i tvivl om at der altid er plads til forbedringer hos alle, også eliten og EG.

Jeg er stor fan af EG og MT, men derfor er jeg alligevel villigt til at høre på og siden overveje, hvordan og hvorfor andre opfatter ekvipagen på en anden måde end mig.

Men jeg gider ikke høre på rabiate og overdrevde meninger om nogen, det være sig EG eller "lille Lise på Musse" det føre i min optik, ikke noget godt med sig at være "ensporet" eller meget fastlåst i sin egen opfattelse af tingene, det være sig ridning, børneopdragelse, politik osv osv.

Men selv at søge efter det perfekte og huske at anderkende dem der også forsøger, selv om de gør det på en ande måde end man selv ville have gjort, det virker der i mod i min optik, som en dynamo for ridesporten og i alle andre aspekter af livet.

Men ofte stikker "misundelse", "angste" for det ukendte eller behov for "altid at have ret", åbenbart sit grimme fjæs frem.

Og det vi påpeger og taler om, er derfor manglerne og de fejl der altid vil komme. Frem for at anderkende og lære af resurserne både hos dem der ligner os selv og dem der gør tingene anderledes.


jeg er stadig overbevist om at EG og MT var næsten det perfekte par og deres indflydelse og reklame for dressueren, er uden side stykke, men jeg kan også godt se, hvor mange af jer på den modsatte fløj "kommer fra" og jeg mener at det er godt, at gøre opmærksom på at hestene, måske betaler en riglig høj pris i den moderne dressurs navn, ind i mellem.

Blev ved med at debatere, men gør det nu på en måde, så begge fløje bliver anderkendt, så debatten kan leve positivt og udvikle mulighed for at man kan nærme sig hinande uden nødvendigvis at blive enige, for det bliver vi ikke.


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.


"Buger" forever Blå Brava

0
0
Svar på denne tråd
 
 cykelsport vs hestesport
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 14:42

Læste lige en fantastisk god artikel i Politiken om doping i cykelsporten. En ekspert fortæller at den mangeårig kamp imod har fejlet og at alle tager doping i et uhør omfang.


Sjovt som kommentarer som: Jeg synes bare han skal holde sin kæft, når han ikke ved hvad han snakker om.


og "Det er frustrende med sådanne udokumenteret påstande" (manden har arbejdet som statsadvokat i over 50 år og har de sidste fire år stået i spidsen for etn særlig antidoping efterforskning der har fældet en række kendte italienske cykelstjerner) .. skal komme frem og ødelægge cykelsports gode ry og rygte.. - og alle de penge vi tjener på det.


Men jeg morer mig over at retorikken er så meget den samme somn i denne tråd, og jeg synes jo personligt også problemstillingen er meget lig den i hestesportens verden - men det er værre i hestesporten fordi det går ud over dyr, der ikke kan sige fra. Cykelrytterne vælger trods alt i et eller andet omfang selv - omend jeg heller ikke tror på den fri vilje kommer til udfoldelse hos unge drenge i slutningen af deres teenage år samt i 20'erne. Det vidner divs. efterfølgende bekendelseslitteratur fra dem

i høj grad om.


Men jeg kom så i tanke om dengang dopingskandalerne rigtig rullede i midt 90'erne. Jeg havde set RIGTIG meget cykelløb, siddet timer inden for om sommeren med 30 grader uden for og JUBLET når Bjarne Riis, Rolf ..., Jesper skiby m.m tog en etape. Og da Bjarne Riis vandt tour de france - WOOOOW det var stort.


Men jeg kan også huske hvor irriteret jeg var på de åndsvage journalister som i øvrigt IKKE ENGANG VAR SPORTSJOURNALISTER - der lå og rode og ragede i rytternes affald og afslørede den ene skandale efter den anden. Og ØV hvor blev min gode underholdning bare ødelagt. Kunne de da ikke holde deres kæft og lade mig blive underholdt i fred????


Nu har vi desværre ikke mange af disse dybdeboerende journalister inden for hestesporten - på nær nogle få undtagler. 90 procent af pressen er tabloid jubelidiotisk journalistik. Og det er nok derfor vi ser opgøret med sporten komme fra bunden. Fra toppen vil den aldrig komme - der er ALT ALT ALT for mange penge på spil. Så I må nok udholde at høre på os skovtursryttere i mange år frem over. Men I vælger jo selv hvad I vil læse og deltage i - husk det. I et demokrati har alle lov til at have en holdning om hvad som helst - og det giver ingen ret til latterlige personlige angreb bare fordi man løber tør for argumenter


Og ja - Edvard gal er da helt sikekrt ked af at skulel af med totilas - men ikek mindst ked af at miste en KÆMPE indtægt !!!!!! lad nu lige alle wendy-drømmene ligge - hestsport er BIG buisness - og absolut ikke wendy - eller Min Hest som det hed da jeg var hestetøs.


0
0
Svar på denne tråd
 
 griner...
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 14:49

Jamen, udover LS, er der ingen der har indsat et billede af nogen hests ryg, der tilnærmelsesvis kan benyttes til en saglig vurdering.

Men det kunne, og her må Karen nok på banen, være interessant at høre den gamle beskrivelse på Totilas fra den kåringskommision, der afviste ham, i sin tid. Så vidt jeg husker, var det netop type og ekstriør, der fældede ham der.


Iøvrigt, skulle jeg træne/tilvænne en hest, så den mentalt kunne kapere at være på landevejen i cirkus-world cup flere år ad gangen, så ville jeg faktisk bevidst beskære foldtid så meget som muligt, til fordel for en fast, her så 4 gange daglig, serie af bevægelsesmuligheder, som jeg havde mulighed for at opretholde som rutine.


Totilas er en hest, han ønsker sig det han genkender, og står ikke og drømmer om et frilandsliv på Sydlangeland.Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 en ikke-argumentation
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 15:08

Nej - hesten lever i nuet - men det betyder jo ikke at der ikek er noget der ikke er bedre. Fixerede søer kan de fleste (ved godt svineavlerne nok ikke er enige - men det er en almindelig dyrevelfærdsantagelse) vel også blive enige om havde det bedre uden at være fixeret. De fleste kan vel også være enige om at det er symptombehandling af kuperer grisene haler - fordi de ikek har plads og beskæftigelse nok. Men griser kender ikke til andet.


Mange høns, der har hvad svarer til et A4 at være, på kender heller ikke andet - men derfor er den gængse opfattelse at de havde det bedre med mere plads.


Så argumentet om at dyr ikke kender andet er et ikke-argument.


Det er ikke ok en hest står i sin boks 20 timer om dagen uden social omgang med artsfæller - fordi den bliver vild (surprise) og taber sko !!!!!!!! når den komemr på fold. Er det den eneste måde tophestesport kan fungere på - så forbyd cirkuset.

0
0
Svar på denne tråd
 
 sang fra de varme lande
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 15:10

Totilas er en hest, han ønsker sig det han genkender, og står ikke og drømmer om et frilandsliv på Sydlangeland.


Det lyder PRÆCIS som landbruget ville argumentere for retten til at have dårlig dyrevelfærd !!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 15:41

Nimbus

Men det kunne, og her må Karen nok på banen, være interessant at høre den gamle beskrivelse på Totilas fra den kåringskommision, der afviste ham, i sin tid. Så vidt jeg husker, var det netop type og ekstriør, der fældede ham der.


Jeg er kommet til fornuft så jeg avler ikke mere


Der er garanteret nogen af brugerne inde fra "avl" der ved en masse om Totilas. Du er nok nød til at "gå derind" for at spørge for de fleste er rendt "skrigende væk" fra de evindelige "prædikener" på træning.

Jeg snuppede dette billede der indefra, det skulle vist være Totilas. Aner ikke hvor gammel han er på billedet så at begynde at beskylde E. Gal for at hesten har en evt dårlig muskelsætning på dette billede, det er ikke rimeligt.

Exteriørmæssigt er han ikke noget at råbe hurra for men havde jeg en hoppe der kunne kompensere for hans fejl og havde jeg for mange penge, så ville jeg nu gerne prøve lykken, for en mere ridelig og samarbejdsvillig hest skal man vist lede længe efter.

Der skulle efter sigende være en del springblod i ham!

Karen"Dont waste time with people who think they know better. It's better to ask for help from those people who have proven that they know."


0
0
Svar på denne tråd
 
 puha....
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 16:05

mht foldtid og pas og pleje, er det så ikke en anden debat (som iøvrigt pt. kører i en anden tråd. sjovt nok også med Totilas som den "udsatte"..)


Jeg syntes Nimbus har fat noget rigtigt, det skal ikke ignoreres.(bortset fra at jeg er imod det, at man beskærer foldtid så meget som muligt.)


Jeg ville gerne høre totilas kåringsbeskrivelse og så ville jeg gerne se nogle ordentlige billeder/videoer (hvilket BURDE være til at finde, af en af verdens pt. kendteste heste.)

(og rollemolle, du kan komme med teorier og idéer, men du ved INTET om hvad der går Edward mest på, når det kommer til at miste Totilas. Topryttere kan/og har ofte, det samme forhold som "lille lise" til deres heste. -Hvis ikke et endnu tættere forhold.

De er stadig mennesker, det gør stadig ondt at miste en hest og jeg kender ryttere der har takket nej til..ekstremt.. høje milliontilbud for deres heste, udelukne fordi den betød for meget for dem. Jeg kender flere professionelle ryttere, der sætter deres personlige forhold med hesten, lige så højt som deres professionelle.

Når jeg ser den video, er jeg ikke i tvivl om at de har et rigtigt godt forhold de to.)


Puha, jeg kan LIGE forstille mig, at jeg fandt sådan et billede af en tilfældig "HN Hest", og udfra det oprettede et indlæg hvor jeg skrev:

"forkert trænet, INGEN muskelsætning i overlinien (for det ser man jo ydeligt på dette billede! ) burhest, sølle liv, cirkus hest, stakkel, ect ect"

Jeg ville blive slagtet (og med god grund, hvad bilder jeg mig ind, at svine en af jeres hest til, udfra et enkelt, -iøvrig elendigt, billede??!)


Og moekkvi- jeg ved ikke hvorfor du bliver så sur på Gitte, men for det første, hvis du mener HUN er nedlandende, gør det det nok ikke bedre at du ber' hende om at smutte nd på arto... ***meget modent ***
Derudover er jeg
enig med hende. En hest sætter ikke den muskelmasse, den har brug for under ridning, af at være på fold. Bare se på det billede jeg har smidt ind af avlshoppen længere oppe.

jeg mener. My god. Hvis muskelsætningen skulle komme fra foldtid, hvorfor i alverden skal man så konditions træne hesten? Hvorfor skal man lægge så meget muskelopbyggende arbejde i den fra jorden, inden tilridning?

Hesten sætter IKKE muskler af at gå på fold, ihvertfald ikke i høj nok grad til at den fra start kan bruges som ridehest."kæmpe øksehuk" er der nogen der skriver :) Lad os lige få det be/af-kræftet via nogle flere billeder:


hvis dette ikke er en hals med god fylde, så ved jeg ikke hvad det er

Så ekstremt som nogle her syntes at tænke, syntes jeg nu ikke det er? Ikke perfekt muskelsætning! (hvilket er et EKSTREMT sjældent syn hos heste generalt, men fin og jævn muskelsætning, med tydeligt hingstepræg selvfølgelig!)

Klart at det ser voldsommere ud nu, end det ville gøre, hvis den stod med lidt sænket hoved (igen, muskelsætningen ændre sig, synligt, alt efter hvordan hesten er opstillet/billedet er taget)


Jeg syntes ikke Totilas har en perfekt muskelsætning, men jeg syntes den er fin. god ligefrem.

Ingen af mine heste er perfekte, desværre, ikke nødvendigvis pg.a. træning, ligeså meget pg.a. bygningen, ingen af dem ville få rene 10 taller til en eksteriør kåring.


Hvis jeg læste denne tråd igennem, uden at ha' set billeder af hesten før, ville jeg forvente et skræk syn! Især efter at ha' læst så stærke udtalelser.

Jeg er enig i at hesten mangler en smule fylde i sadellejet, hvilket kan skyldes en milliard forskellige ting, jeg er IKKE enig i at den er forkert sat, muskelmæssigt, eller at den har et "ekstremt øksehug" (laaaaaaangt fra!!!!)


Hesten vil altid "synke" lidt ind i sadellejet, også når musklen er korrekt udviklet. (hvis gerne villeder der modbeviser dette, hvis i er uenige.)
Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Karen....
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 16:10

Det er Totilas du viser, men ikke DEN Totilas. Det billede du vser er fra en avlshingst der blev født i 1930'erne og ikke lever mere køn er den ikke..


"fake totilas" (anno 1938)


"Moorlands Totilas" Present time:
Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 ps....
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 16:13

Til Karens forsvar, hedder de altså begge Totilas. Kan forstille mig at moorlands er opkaldt efter den "gamle" Totilas. Der vist var ret kendt.
Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 16:37

Liv Nielsen


Puha det var da en lettelse, jeg synes godt nok også han så lidt "gammeldags" ud "den unge" Totilas er trods alt noget smartere, men


jeg tvivler dog på at han kan leve op til "DV's avlsmål"


Jeg skrev jo også "det skulle vist være Totilas".
"Dont waste time with people who think they know better. It's better to ask for help from those people who have proven that they know."


0
0
Svar på denne tråd
 
 griner...
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 17:10

Kære Rollemolle, som iøvrigt er ??, mit "ikke-argument" er faktisk det der ligger til grund for al dyrehold. Mod at sørge for passende foder, omgivelser, der ikke skader, og via faste rutiner uden unødig stress, er vi berettiget til at begrænse dyrets naturlige adfærd og instinkter.

Det er ikke det samme, følelsesmæssigt, men etisk er der vel ikke den store forskel mellem at holde en inde-kat i en storby, som at have "tremmehest".Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nielsen
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 17:26

Dejligt, at du har sat et fint billede ind, hvor man rent faktisk kan se overlinien på Totilas, og så tror jeg vist, at diskussionen om hvor vidt han mangler rygmuskler kan lukkes ;)

Som sagt før, kan de GP øvelser han går så flot ikke udføres uden en stærk overlinie og bagpart. Det ved alle, der har været så heldige at ride heste på dette niveau :)


Hvis der stadig er nogle, der vil påstå, at han har ryg som en plag, og at det er synd at ride på ham, kunne jeg godt tænke mig at høre deres argumenter..


Sund og vigtig debat :)


0
0
Svar på denne tråd
 
 kvildal
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 17:26

Jeg synes den hest du viser der er utrolig smuk, jeg elsker sådanne heste. Og jeg mener at den er rigtig godt bygget, måske kunne den godt få flere muskler over bagpartiet, men det er bestemt ikke noget den mangler.Hilsen Simone


Det er ikke kun hesten der skal lære af os - vi skal også lære af hesten.

0
0
Svar på denne tråd
 
 smukke fotos af Totilas
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 17:58

han ser i min optik, dejlig ud og ikke specielt muskelfattig eller mærkelig i sin overlinie. Han ser ud som rigtig mange andre dressur heste, i hver tilfælde, som jeg ser ham. gode indlæg fra Nilsen og Nimbus (igen) og jeg er enig lang hen af vejen.


Kan godt være at Totilas ikke er avlshingstemateriale udelukkende på sit ekstiør, men ridelighed og udstråling kan ingen vel tage fra ham, og det gør jo ikke hans resultater ringere på banen, at han muligvis ikke er den perfekte type hest, og ikke har den perfekte krob, med den perfekte muskelsætning, i alles øjne?


At vi rider på hestene, vil altid indvirke på dens krob, muskelsætning og bevægelses mønstre, om vi kan lide det eller ej. Og selvfølgelig altid på lidt forskelligt måde, alt efter hvilken ride filosofi man bekender sig til.


I mine øjne og i mange andres tror jeg, ser han dejlig ud under

EG, han er klart meget sikker i sin signal forståelse og han ser i hvert tilfælde hverken ulykkelig eller smerteplaget ud, som jeg ser ham

Selve ridningen kan være en smags sag, men det gør den jo ikke til mere forkert eller nødvendigvis mere ødelæggende, end andre træningsmetoder. Hesten fungere tilsyndeladende og er så vidt vides sund og rask.

En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.


"Buger" forever Blå Brava

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nielsen..
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 18:40

Gode billeder... og nej der ser han jo noget bedre ud.. men på den anden side ved vi jo ikke om de billeder er flere år gamle og fra før den kom i top træning.. så med mindre vi ved det er ganske nye billeder så afviser de vel heller ikke at der er sket en negativ udvikling(men de andre beviser det heller ikke uden flere og bedre billeder)..


Nimbus: I min verden er der da etisk stor forskel på en indekat og en bur hest.. for det første er katte ikke flok dyr og har ikke brug for gensidig grooming.. for det andet så har en kat da noget mere plads i forhold til sin størrelse i en lijlighed end en hest har i en boks.. så en indekat er vel mere at sammenligne med en hest på (en stor) fold, der passer pladsen vist noget bedre.. skal du sammenligne med bur heste så snakker vi om en kat eller hund der sidder i et transport bur og kommer ud et par timer om dagen i snor.. og det tvivler jeg på at nogen synes er ok..


Hilsen Signe


Verdens dejligste fjordhoppe sælges... se min profil..

0
0
Svar på denne tråd
 
 avl.....
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 18:50

om hesten kunne godkendes i dv, uden sine sportslige præsentationer, ved jeg nu heller ikke


HELDIGVIS siger dette jo ikke en rygende ind, om hesten potentiale som kommende avlshingst, tag f.eks. Quidam de revel der ikke blev accepteret i DV til at starte med (iøvrigt meget brugt inden for springavlen, at man vælger det franske avlsforbund, da de i høj grad går mere op i sportslige præsentationer), han er suverænt en de absolut største springavls hingste i historien.Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 gru for en udvikling
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 19:44

Hvis totilas har set sådan ud før - så er der da et eller andet helt galt, når han ser således ud nu ved WEG 2010:Nej - nimbus - det er et ikke-argument. "Bare fortsæt med at give dyrene et lorteliv - de kender alligvel ikke til andet. Er der andre end landbruget der kan finde på at fastholde sådan et synspunkt??? Jeg kan umuligt tolke denne udtalelse på andre måder:


Totilas er en hest, han ønsker sig det han genkender, og står ikke og drømmer om et frilandsliv på Sydlangeland.


Og hvor vil du hen med sammenligningen med indekatte ??? Det synes jeg da heller ikke er ok - sååå kommentaren giver ingen mening for mig at se ????????

0
0
Svar på denne tråd
 
 i øvrigt
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 19:47

Jeg synes i øvrigt Totilas er GUDESMUK på de billeder Nielsen har sat ind - præcis som jeg godt kan lide dem lidt barokagtige - det er for mig en RIGTIG dressurhest :-) Ville jeg have et føl efter ham JAAAAAAAA TAK (men det bliver aldrig for min pengepung), ville jeg ride på ham: NEJ TAK :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 hahaha..
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 20:04

jesus christ "nu ved vi ikke hvor gammelt billederne er", "Hvis totilas har set sådan ud før - så er der da et eller andet helt galt, når han ser således ud nu ved WEG 2010"


Så JERES argument er at det "muligvis" er gamle billeder.

Ok for det første, så ved jeg selvfølgelig ikke hvor meget i ved om muskelsætning, personlgt kan jeg garentere for, at en hest der ser ud som totilas gør på billede 2 og 3 (af dem jeg viser) er en hest der er i absolut topform og dermed har været arbejdet gennem lang tid. (af Edward sjovt nok)


Mht billederne, så er billedet fra sjoert fra 2008 og hesten er optrænet af Edward, hvis hans træning er muskelnedbrydende, hvordan forgår den så? Hvordan kan det være at han FØRST har bygget hesten op, så den ser ud som den gør på billede 2 og 3 og derefter (med SAMME træning vel og mærke) så nedbryder den???


Billede 3 er, så vidt jeg har kunne opspore, fra 2010. Derfor må vi gå ud fra at det er sådan Totilas ser ud nu, efter sm det er det ENESTE brugbare billede af nyere dato, nogle har kunne fremstille af hesten :)


Rollemolle, MÅSKE har hesten i løbet af få måneder, (via samme træning som før gav den en super fylde!) PLUDSELIG mistet det hele..... ...


MÅSKE er billedet fra videoen bare gennemgående misvisende og elendigt (som flere indtil nu har påpeget)..


..come on... Hesten ser fantastisk ud og den har en fantastisk fylde, det ER der sgu ingen der kan ta' fra den, med mindre man virkelig virkelig gennemsøger nettet, efter nogle elendige billeder, i grimme momenter og fra dårlige vinkler.

Billeder der kan få selv Stakkato (som fysisk nok er en af de mest "korrekte" hingste i verden) til at ligne en kæphest.

Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 dddddddddd
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 20:04

Ingen tvivl om at han er en smuk, smuk - stor charmerende hest, men han bliver IKKE redet korrekt ! Hvordan kan folk lukke øjnene for dette billede?


Hesten er helt tynd henover rygsøjlen, bag og foran skuldren er han et skelet :s Hvis min hest så sådan ud fik den lige et år med longetræning før jeg ville sætte mig op på dyret.


Jeg synes det mærkeligt folk siger at han bruger ryggen korrekt og løfter denne for "så sidder man uroligt deroppe".

Så der vidst ingen der siger sådan der rent faktisk HAR prøvet at sidde på en hest som var helt oppe og med i ryggen - for så sidder man nemlig MUSSESTILLE !! Man bliver suget ned omkring hesten, ens ben - hænder osv - er helt STILLE. Når hesten IKKE bruger ryggen og bære korrekt og den smider den væk - så sidder man UROLIGT, ens ben flagre rundt, ens hænder osv og man føler man skal "klemme" sig omkring hesten med lår og ben for at sidde på den.


Måske ja - når hesten har lidt større trav er det lidt svære at følge hesten, men man vil ALDRIG sidde og bumle rundt på den på den måde - hvis hesten BRUGER ryggen korrekt og løfter opad. At sidde på en hest som bruger ryggen oppe og korrekt samt lænden - føles lidt som når en hest går at skider :) Og ikke kun et øjeblik- men sådan føles det så HELE tiden.


"Det er kun de dygtige ryttere der bør bruge hjælpetøjler. - Problemet er bare at de dygtige ryttere jo ikke behøver dem.. " ?

McLean

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nielsen (LS Horses)
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 20:21

Orv, du må være en af de dersens kloge HN´er man er beæret over at dele forum med og så´n noget

Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nilsen
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 20:55

keep up the god work

jeg undskylder lige på forhånd, hvis nogen skulle blive fornærmet over mit indlæg

Men jeg blir nød til at spørger dig, om du har tænkt på om dine billeder er konstruerede i fotoshop, så vi ikke skal opdage hvor forfærdelig Totilas i virkeligheden ser ud nu. Måske er det slet ikke ham på dine billeder, de er sikker bare dit forsøg på at lukke munde på kritikkerne.

Det kan jo også godt være, at det slet ikke er ham EG red på til WM, men der i mod en helt anden hest, klædt ud som Totilas, altså hans stunt dobbel, hvis formål er at skjule hvor ringe en hest Totilas i virkeligheden er, nu hvor EG har nedbrudt hans ryg he..he..

Nej pjat, og det er selvfølgelig totalt latterligt, at jeg smider så barnligt et indlæg ind i en ellers seriøs debat, men at tro at en GP hest ryg muligvis kan forandre sig, så radikalt på forholdsvis kort tid, alt i mens den vinder det ene stævne efter det andet og opføre sig så afslappet og positivt på stævnepladserne som Totilas gør, er altså lidt langt ude i min optik.

Billeder er og bliver ikke en given sandhed, men der i mod et resultat af vinkler,lys, fotografens motiv til at tage billedet og ikke mindst øjnene der ser og bedømmer resultatet.


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.


"Buger" forever Blå Brava

0
0
Svar på denne tråd
 
 bumle????
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 20:58

Syntes du Edward "bumler" på ryggen af Totilas???


Her er nogle flere billeder af Totilas fra 2010 ;) ;) ;)


(Hold da fast, hvor jeg virker som en Edward Gal fan i denne tråd, hvilket jeg sjovt nok IKKE er, syntes bare det er lamt når det når et niveau hvor man sviner alt til, man lige kan finde, bare for at bevise en pointe.)


(læg iøvrigt mære til hvor forholdsvist LØST næsebåndet ser ud, selv når hesten puster ud forbilledeligt for så mange andre topryttere!)


Er det en muskel fattig hest, med kæmpe øksehug??? IIIII don't think so!


Dette viser nok ikke hestens bygning, syntes bare det er et sejt billede :DMvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 griner...
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 21:17

Nej, indekatte er også fy fy, det tænkte jeg nok.

Det vil sige, imodsætning til min ikke-argumentation, at du har et etableret etisk regelsæt for, hvorledes man kan have dyr inden for et, af mennesket ønskeligt regi, hvori du nøje har afvejet hvilke af dyrenes naturlige behov, man må give køb på.

(Og, ifald du faktisk RIDER på dine heste, hvilke menneskeskabte behov man må pådutte dem)


Og så håber jeg da også at du kun køber økologiske fairtrade produkter, og, i lighed med Karen (der har n0sser), er blevet vegetar, og at dette også gælder iskagen, fredagsslikket og "nu skal vi forkæle os" indkøbene.


Ja, Sandra, og når man har fået et fuldstændigt fladt bevægelsesmønster trænet i sin hest, så sidder man fuldstændig stille. Det hedder Western Pleasure, og man kan faktisk købe heste, der er født til det, så man ikke behøver at flade dem et år i longen.


Jeg hælder til Bravas teori om en sammensværgelse. Tænk sig, tyskerne har købt en afdanket galophest for 90 mill, mens den virkelige Totilas går på græs på Sydlangeland.


Så endte det hele jo lykkeligt.


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 så så man lige
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 21:43

endnu flottere fotos af Mr.EG på super smukke og velgående MT her i tråden, som ellers begyndte med endnu et forsøg på at overbevise verden om det modsatte

"spot on" indlæg Nimbus og Nilsen

Nilsen du forstå altså at finde smukke billeder


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.


"Buger" forever Blå Brava

0
0
Svar på denne tråd
 
 blåbrava.
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 21:52

hm, jeg ved nu ikke om jeg "forstår at finde dem", jeg googlede "totilas" (eller var det edward gal??!) Og valgte de første billeder jeg så, som viser hestens hals i afslappet ligeudrettet form, og i samlet form. de eneste billeder jeg fravalgte, var dem der var taget i "fugl perspektiv" (hvorfor ligner alle billeder at de blev taget fra en helikopter?? )Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 dem kan man da ikke se noget på
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 22:20

Nielsen nu er du jo altid ude med 'de billeder kan man ikke se noget på' men dem du viser til sidst kan man da OVERHOVEDET ikke se ryg og skulderblad på - og det er jo det vi diskutere da det er dem som er interessante hvad angår ridemetode. Som Roselina skriver så er det jo bomstørrelserne heste der trænes anderledes vokser ud af.


Dog ser jeg her en temmelig ekstrem underhals (når den står i den postion - havde hovedet været højere oppe, havde jeg ikek kommenteret det, for der har alle heste underhalse), men det er jo også den der må klare en stor del af arbejdet.


0
0
Svar på denne tråd
 
 hvad debaterer vi
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 22:33

Det vi diskuterer er muskulatur foran og bag skulderbladene og så aner man en benet ryg på billedet også. Topheste er da helt sikekr godt muskuleret alle andre steder og i super fantastisk form - det er totilias også - derfor kan de stadig være kritisk dårligt muskuleret foran og bag skulderbladene samt over ryggen - og DET er interessant for det er de muskler hesten skal bruge, hvis den skal holde ryggen oppe uden at gå bag lod. Derfor er det interessant fordi det viser at det ALLERMESTE essientielle sted på hesten - det den skal bruge til at række sig frem og deraf løfte ryggen - er totalt uudannet.


Resten er jo fint og fantastisk - men IKKE de muskler der siger noget om hestens dressuruddannelse - og den er verdensmester m.m. Og selvfølgelig er Totilas i topform og fit - bare ikke alle steder.0
0
Svar på denne tråd
 
 rollomollo
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 23:26

De billeder var sat ind for at vise det "kæmpe øksehug", som du "påstår" længere oppe at hesten har, derfor finder jeg 2 billeder der viser hestens hals, afslappet og i samling.
Alle viser en udfyldt hals.


Jeg kan ikke finde flere opstillingsbilleder af hesten, uden sadel, men mener også det ene fra 2010, viser mere end det klip fra videoen og fungere langt bedre som dokumentation.. men jaja, lad os bare ignorere dét ;) Jeg er ikke så god til internet søgninger, så andre der måske besidder dette talent, må gerne gøre et forsøg :)

Mht. underhals, så ja, dét har den... EKSTREM underhals ligefrem?? aaaaaaaah...haha ok. der er vi da bare uenige :)


Edward træner efter at udvikle ALLE muskler i hesten, derfor har hesten udviklet underhals, ift. til heste der bliver trænet med f.eks. remonte.


Igen. jeg har skrevet en million gange, jeg mener ikke LDR er en korrekt træningsform. Jeg mener bare heller ikke at det er dyreplageri. ej heller at det er nedbrydende (dog heller ikke korrekt opbyggende) eller at Totilas mangler fylde, har EKSTREMT øksehug og EKSTREM underhals, EKSTREMT dårlig overlinie, og EKSTREM mangel på fylde i sadel lejet.


Jeg mener Totilas er en Elitehest, den ultimative top sportsudøver og toptrænet.


Derudover har jeg også sagt at jeg IKKE, ville blive overrasket om den mangler fylde.


DET jeg er imod, er den drastisk stigende tildens her på hn, at svine alt man kan til, for at "bevise sin pointe", at man debattere heste/ryttere på tyndt grundlag og at man generalt bare spreder teorier og idéer om sig, uden noget grundlag.

At man, i kampen mod "ukorrekt dressur", bevæger sig ind på et enssporet track, i en totalt sort/hvid verden, hvor man ikke KAN se positivt, hvis det omhandler en person der er belønnet med en medalje

Og HVER GANG der rent faktisk BLIVER bragt en positiv nyhed om en equipage, bliver det ignoreret og hvis "I" ikke kan svare på spørgsmålene, bliver de også sprunget ovet, let og elegant, -det er sket flere gange i denne debat so far.

Det er til at sig over, og det føre til at samtlige debatter om topsporten (debatter jeg ellers er glad for.) bliver trukket ned på et barnligt plan, hvor det handler om at den der råber højest og længest er den der bliver hørt.


Hvor folk samler sig i små grupper og så går man ellers amok på målet, fuldstændigt sort/hvidt... Dette fantastiske talent for at ignorere alt man ikke lige kan besvare, og de folk der bliver TRÆTTE af dette, beskylder "jer" åbentbart for at være, "uvidne", "lille liser", og er "styret af janteloven" (bare fordi nogle TILLADER sig, at sætte "?" ved jeres viden og erfarring, ofte når argumenterne ikke er..særligt gode....)

Hvorimod jeg er beskyldt for at være bedrevidne, selvudnævnt ekspert ect ect. :D når det eneste jeg gør, er at FORSØGE at være objektiv, og FORSØGE ikke at udtale mig/dømme, medmindre jeg VIRKELIG har et ordenligt grundlag for mine udtalelser.


.......Ooooooog pust uuuud.... pyh....


Hvad med vi bagte en kage fyldt med "positivitet" og oprettede en tråd hvor alle SKULLE sige EN positiv ting ville det blive svært? (ikke for mig.. :) )


Hilsen hende der træner alle heste op remonte, ikke kan se fordelen ved LDR, kan se en hel masse ting der er galt med moderne dressur, ELSKER andrew mclean og Gerd H, HAR haft Epona abb. tilrider gerne heste i rebgrime, går ind for foldtid, sociale heste, kun bruger sko hvis det er absolut nødvendigt, gerne træner bidløst, syntes næsebånd er en underlig ting, (jeg kunne blive ved...)Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 rollomollo
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 23:38

og igen hiver du fat i dét billede, som virkelig virkelig ikke kan bruges som argument, ihvertfald ikke hvis du vil debattere det med mig ( og flere andre herinde..tydeligvis). og det er vel DET du vil.. eller vil du bare høres??

KAN du finde et andet billede?

For nu har vi 2 billeder fra 2010 af hesten:


Dette:

Og dette:


Hvilket billede er mest korrekt at bruge som argument i denne debat? Det er HER, vi tydeligvis er uenige.

Du mener det mørke billede, der ikke viser hvordan hesten er stillet og er påvirket af lys/skygger.

Jeg mener derimod opstillingsbilledet, der viser hele kroppen, hele overlinien og derfor giver os mulighed for at vudere hesten som helhed..


"mit billede" viser en hest med fin jævn hals, veludfyldt, ingen tegn på øksehug, let mangel på fylde i sadelleje (så let at det kun kan stå som "?" om det skyldes træning eller hestens naturlige bygning)


"dit billede" viser...well.. en lille del af hestens forpart, der iøvrigt også viser en ballontyk hest, det ligner lidt en højgravid hoppe. sjovt hvor misvisende et billede kan være :)Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 duppi duppi daj
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 23:57

jeg har ikke påstået øksehug i nogle af mine indlæg :-)


Jeg kan godt lide den kjole Gal rider i - den lysegrå - og jeg synes Totilas er LÆKKER som dressurhestmodel. Men hvorfor skal jeg i den positive jubelidiotiske ånd siger, at det er lækker ridning - det synes jeg ikke. Jeg synes det er kørehestdressur.


Hvordan vil du have, jeg skal falde i svime over det her - endsige finde noget positivt at sige?Udsagn som 'øv hvor er I bare kloge' og 'I kan nok få job i de bedste dressurstalde, når i er så kloge' (hvem talte om jantelov????) betragter jeg bare som forsøg på afsporing af den saglige debat, (som er den interessante). OG det er vist helt normal - bare hør Selvsing fra i fredags - de rammer lige spot on på den måde at komme uden om at debatere 'følsomme' emner.


Og HVER GANG der rent faktisk BLIVER bragt en positiv nyhed om en equipage....,

Hvad er det for nyheder du mener - jeg tager gerne imod links.


Hvis der er spg. der ikke er besvaret - jeg tager gerne imod citater - så er det nok fordi det samme er skrevet en mio gange før her på HN. Og ja der er indlæg jeg hopper over fordi de forurener min hjerne ved at gøre mig irriteret - så der kan meget vel være spg. der ikke er besvaret.


Hvorimod jeg er beskyldt for at være bedrevidne, selvudnævnt ekspert ect ect. når det eneste jeg gør, er at FORSØGE at være objektiv, og FORSØGE ikke at udtale mig/dømme, medmindre jeg VIRKELIG har et ordenligt grundlag for mine udtalelser.


Jeg ved ikke helt hvor du har læst dette henne - jeg mindes ikke at have læst noget i den retningen i denne tråd.

0
0
Svar på denne tråd
 
 by the way
Forfatter: 
Dato:  17-10-2010 23:58

I øvrigt handler debatten overhovedet ikke om toprytterne som personer men de bliver fremhævet fordi de viser slutresultat af diverse træningsprincipper og metoder. DERFOR er de interessante - men også kun derfor.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nielsen..
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 00:00

Jeg tror altså du misforstod mit sidste indlæg.. jeg pointerede blot at hvis et billede ikke beviser noget, så gør et billede der viser det modsatte vel heller ikke.. og med hensyn til alderen så skrev jeg jo netop "med mindre vi ved det er ganske nye billeder".. du havde jo ikke skrevet i første indlæg om de var fra i år eller måske 4 år gamle og hvis de havde været 4 år gamle beviser de jo intet om hvordan hesten ser ud nu.. nu skriver du så at det sidste er fra i år, og så kan det jo heldigvis ikke stå så slemt til som videoen antydede, da den næppe kan have ændret sig så meget på den tid..

Jeg har så heller aldrig skrevet noget om at træningen nedbrød hestens muskler.. hvis det var så slemt (hvilket det jo sandsynligvis ikke er) som det først så ud, så kunne det jo skyldes andre ting.. fx en sadel der havde trykket eller lignende..

Så min indlæg omkring alderen på billederne var altså ikke for at sige de ikke talte med, blot for at få på det rene om de viste nu eller for flere år siden..


Nimbus: Det var dog et makværdigt svar.. ved ikke om det er til mig fordi jeg svarede at jeg ikke mener at en hest i en boks svare til en kat der har en hel lejlighed, men nærmere til en kat eller hund i et transportdyr, hvis vi skal se på mulighed for bevægelse og fysisk udfoldelse..

Og nej jeg er ikke vegetar og kan ikke se hvorfor jeg burde være det fordi jeg ikke mener heste skal leve deres liv i en boks (eller katte i et transportbur).. og ja jeg rider min hest.. men prøver at gøre det med så lidt ubehag for hesten som muligt.. og mener ikke at fordi man rider hesten og det evt ikke er naturligt, så kan man ligesågodt smide den i en boks resten af døgnet..


Med hensyn til at bompe på hesten (og nej jeg synes ikke EG bomper rundt, han sidder pænere end mange af de andre topryttere, så ikke om ham men generalt).. hvis hesten er helt afslappet og har ryggen korrekt med og rytteren også er afslappet, så bomper man ikke rundt fordi hesten har en stor gang.. folk undskylder tit med at de ikke kan sidde ordentlig med at hesten har en stor gang, i stedet for at indse at deres heste måske ikke er så afslappet eller måske ikke helt har ryggen med eller at man måske selv spænder.. har man først siddet på en hest der virkeligt svinger afslappet gennem ryggen så ved man også at det tager en med (hvis man selv er afslappet) og ikke skyder en bort.. og det behøver hesten ikke være flad eller pleasure redet for..


Hilsen Signe


Verdens dejligste fjordhoppe sælges... se min profil..

0
0
Svar på denne tråd
 
 rollomollo
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 00:50

mht. øksehug har du ret, det var Salerino du omtalte, det så jeg ikke.

Jeg syntes debatten går to veje, to grupper (+ "det løse") der står i hver sin modsatte ende, dem der mener at ALLE der tillader sig at udtale sig om eliten er "dumme", hvis de ikke selv er en del af den, og dem der mener at ALLE der sætter "?" ved deres "argumenter", er "styret af janteloven".... Sådan ser JEG det ihvertfald...


Jeg har ikke sagt at du "skulle falde i svime" over det billede du viser, så HVAD får dig til at skrive det? HVAD får dig til at "lægge ord i min mund" og så hive fat i et "ekstremt" billede for at understøtte dit udsagn? Fordi det beviser din "pointe" bedre end f.eks. dette billede......-

....-Der viser langt mere korrekt ridning (hermed ikke sagt det er perfekt!!)


Men du understreger min pointe ret kraftigt med dette;

Hvordan vil du have, jeg skal falde i svime over det her - endsige finde noget positivt at sige?


Ved at vælge noget du, -hvis du har læst mine indlæg-, ville vide jeg IKKE går ind for.


mht. "NYHED", ved jeg heller ikke hvad jeg tænkte på? Jeg mente nok "udtalelse" (hvergang nogen skriver noget positivt om hesten her i tråden, ikke "hver gang der kommer en nyhed".)

Jeg skriver kun med en "halvhjerne" pt... sidder og ser "you me and dupree"


MHT. spørgsmål der bliver sprunget over, så er mit indlæg ikke møntet på dig alene. det er der ingen af mine indlæg der er (heller ikke på dig Signe, selvom jeg nok misforstod dit indlæg, ja...) tråden er på over 150 indlæg, hvis du vil ha' citater, kan du jo lige læse den igennem.. så finder du nok en håndfuld ;) ellers må jeg gøre det, når jeg ikke sidder midt i en genial film..


Mht. "beskyldninger mod mig, så er det ikke kun i denne debat, men i rigtigt mange andre. (i mit "pust ud indlæg", så omtaler jeg debatten vedr. moderne dressur generalt her på hn.. ikke kun denne tråd..)
Moekkvi "holder sig i skindet" og viser kun en brøkdel af sit "jeg", ved denne kommentar:

Orv, du må være en af de dersens kloge HN´er man er beæret over at dele forum med og så´n noget
(jeg var nok heldig denne gang.. jeg undgik at blive henvist til arto )

selvfølgelig uden nogen form for uddybning eller modargumentation. men det forventer jeg sådan se heller ikke længere ;)Jeg skriver ikke at debatten er et hetz mod rytterne som personer, dog er der mange der er gode til at komme med en "lille udtalelse" om rytterne.. incl. dig.

Der er også mange der er rigtigt gode til at udtale sig om hvordan hesten rent faktisk har det, om dens trivsel og liv :)


Jeg har ikke noget imod debatter om moderne dressur, top heste og topryttere. Jeg finder dem, somreglt, lærerige og spændende, det jeg har noget imod, er hvordan man debattere.. det er ikke længere debat, det er "den der råber højest og bliver ved længst tid vinder".. det er to parter der prøver at "bekæmpe" hinanden, komme ud med en pointe, frem for "et åbent sind" om man kan sige det sådan, og det gør de ved at hive frem i hver sine ekstremer og så bruge dem som modargumenter. SOM f.eks. du gør når du viser det billede af Totilas :) Eller som Roselina gør i den anden debat (ldr debatten) når hun viser et to billeder af en "rollkur hest", og skriver "viva la difference"...


Jeg er ikke selv den perfekte debattør, langt fra, men jeg syntes det er vigtigt at ha' sine argumenter og faq's på plads, før man udtaler sig..
Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 På trods af
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 00:55

jeg ikke er tilhænger af LDR må jeg altså erklære mig enig med Nielsen og andre i denne tråd. Hvis man skal finde en hest og hænge ud for dårlig muskelsætning, så er Tortillas sgu da ikke den man skal vælge... SUK


Sagde Janne

Sælges:

Lædergjord med maveplade - 110 cm

- Send PB for info -
0
0
Svar på denne tråd
 
 Nielsen (LS Horses)
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 01:18

Mht. "beskyldninger mod mig, så er det ikke kun i denne debat, men i rigtigt mange andre. (i mit "pust ud indlæg", så omtaler jeg debatten vedr. moderne dressur generalt her på hn.. ikke kun denne tråd..)
Moekkvi "holder sig i skindet" og viser kun en brøkdel af sit "jeg"Hov!!! Hvor kom det fra???
Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 moekkvi..
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 01:32

hvis man ville kunne man da skrive en bog om dine "velformulerede" kommentare til/om folk, der generalt kommer uden følgende forklaring.. "den kom fra", det citat jeg skriver.. fra dig...
Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Nielsen (LS Horses)
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 02:47


Hey, hvis jeg kommer til at fornærme nogen en gang imellem, så er det da altid noget at jeg gør det velformuleret.


Jeg mindes dog ikke at jeg, på nogen måde, skulle have fornærmet dig mere end hvad en "varm" debat naturligt afstedkommer...Men en Pixi bog kunne det vel, med lidt god vilje, skulle blive til.Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 moekkvi....
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 03:30

tjah...

"i kampens hede", er der selvfølgelig de der kommer med fine og salige argumenter, og så de, der holder sig til teorier og for resten.. tjah.. lave udtalelser... som du ellers, sjovt nok, beskylder Gitte(?) at skulle stå for i denne debat ;)

Men det er selvfølgelig en anden debat, der nok hører hjemme et andet sted ;)


mht. debat, for ige at komme tilbage på rette spor, så mener jeg at, skal man udtale sig om en hest's muskulatur, så skal man have noget holdbart at argumentere efter.

Billedet er ikke holdbart, især ikke eftersom der kan findes flere foto's der viser en anden sandhed, men endnu ikke et eneste, der understøtter "skræk billedet"..


Argumenter for dette har indtilvidre været: gamle billeder, pludselig muskeltab og....?

Gamle billeder... næææ, der var da flere fra 2010... pludseligt muskeltab?... pg.a. træningen (må "man" vel mene, ellers er der ingen debat...) Det er da de samme metoder der er brugt tidligere på året.. og i 2009... og 08... og 07.... men jaja, pyt nu med det ;)

Samme metoder der har været med til at sætte de fylde, hesten har på alle de andre billeder...


Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 ridemetoder
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 09:05

Jeg må sige at en hest som den må ha en fandens masse fysisk og psykisk styrke for med den linie der blir lagt for hvad vi forventet af vores anatomiske forkerte dressurheste i dag er der ikke noget og sige til at 50 heste går i stykker før man får lavet en tophest . hvad man end vælger og kalde de forskellige mere eller mindre syge rideformer der blir lagt ud er jeg ligeglad med og at eliten ikke bremser op og ikke erkender problemerne syndes jeg er groteks men problemet er som altid penge penge .

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 09:07

Jamen så lad os da frelse verdens dressur heste for den systematiske mishandling som der foregår.. Hvem går forrest og danner en Facebook side hvor der kan samles penge ind og når der er nok(hvilket nok aldrig bliver da det jo er temmelig mange penge )så kan vi købe Totilas og alle de nedbrudte og skamredet dressurheste i verdens eliten fri og sætte dem på døgnfold sammen med alle de andre HN muler... En landsindsamling ville måske også være en god idé, så kan man jo som optakt genudsende den fantastisk veldokumenterede udsendelse som LPS sendte for et stykke tid siden.. Det skal sgu nok få Hr.og Fru Danmark op ad stolene, når de ser hvordan hestene lider...


Jeg syntes da at det er grotesk at denne form for hestesport foregår, når man tydeligvis kan se at hestene lider(tja, jeg kan ikke, men jeg indrømmer gerne at jeg ikke har en hujende forstand på det)...


Jeg håber at alle kan se ironien i mit indlæg og hvad det er jeg mener med at jeg mener at proportionsansen er røget sig en tur i denne debat...


Og lige for at få mit standpunkt slået fast: jeg ser en hest som har det rigtig godt mentalt.. Den ser afslappet og veltilpas ud.. MEN! jeg bryder mig faktisk ikke om hans rygmuskulatur.. Jeg syntes at han ser alt for svajrygget ud når han bliver redet og han minder mig faktisk meget om Matinè når han bliver redet...


(uha, nu håber jeg ikke at jeg bliver slagtet for mit indlæg.Man skal jo passe på herinde på HN )Mange hilsner fra Dorte & Iben

0
0
Svar på denne tråd
 
 Totilas rygmuskler
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 11:00

Nielsen, dette billede er rigtig nok fra 2010 - og der ligger et par stykker mere på fotografens hjemmeside


www.melissen.nl/nl/photos/search/ results/8?ppp=20&q=totilasI betragtning af i hvilken rigelig forderstand hesten er i (tydelige fedtdepoter på bagparten), og på hvilket niveau den går, synes jeg stadig den huler for meget ind/ned i sadellejet, dens rygsøjle er tydelig og den går ind af bag manken.

Jeg synes "dit" billede tydeligt understreger, det jeg ser på videoen .

www.epona.tv


De venligste hilsner Louise

***

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Wow...
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 11:04

Jeg vil bare lige sige wow til det piaff billede af Mt! Jeg kan ikke finde en finger at sætte på det moment.. Ørerne er endda fremme ;)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Én finger at sætte
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 12:04

Jeg kan finde én enkelt finger at sætte på piaffbilledet af Totilas - nakken er ikke højeste punkt.


Ellers: sætter sig rigtig dejligt bagtil, god vægtbæring bagtil, lodret forben osv. Dejlig hest. Flot piaffe.


Kh NinaSt

0
0
Svar på denne tråd
 
 lidt kommentarer
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 12:46

Enig - meget meget flot piaff-billedet, når man ser bort fra knækket mellem 2. og 3. halshvirvl.


Liv -jeg har HELLER ikke skrevet noget om øksehug hos Salinero - faktisk har jeg ikke nævnt øksehug overhovedet i tråden.


Jeg har ikke sagt at du "skulle falde i svime" over det billede du viser, så HVAD får dig til at skrive det? HVAD får dig til at "lægge ord i min mund" og så hive fat i et "ekstremt" billede for at understøtte dit udsagn? Fordi det beviser din "pointe" bedre end f.eks. dette billede......-


Nej - det har du ikke sagt - det var et forsøg på retorisk at illustrerer hvorfor jeg ikke synes, der er så meget at klappe af, og hvorfor jeg har svært ved at finde noget pos. ved ekvipage. Jeg bryder mig ikke om den form for dressur, fordi jeg ikke synes det lever op til fordringerne. Det gælder ikke bare totilas, men han kommer til at stå som repræsentant for rollkur/ldr-uddannelsenssystemet og den retning som dressuren sørgligt vis har taget. Men Totilas må være det ultimative resultat og sublime som denne uddannelsesform kan levere - udover han er en suveræn dressurmodel.


Jeg ved godt der findes ridningen, der er meget værre på topplan end Totilas (her taler vi hestevelfærd), men jeg synes stadig totilasversionen af dressur er ikke-dressur men tricks indlært uden et fundament i form grundridning som munder ud i reel samling - og det samme er det meste andet moderne dressur. Det er det jeg kritiserer. Tricksridning vs dressur.


Denne hest har ikke for ti gram samling - og det er altså sådan den ser ud 90 procent af programmer - piaffen undtaget - den har de fået til at sidde lige i skabet:


og billedet er IKKE en enlig kikset svale - det er sådan hesten ser ud, når den traver !!! Og undskyld mig - det har altså aldrig været meningen med dressur at de skal gå spansk trav.


www.google.dk/ images?hl=&amp;q=totil...amp;ie=UTF- 8&amp;source=univ&amp;ei=- CO8TIHYEI6XOtDyrewM&am...mp;bih=801


0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 13:50

Rollomollo-.... Ok.... men det har du altså... længere oppe, lige efter billedet af Salerino skriver du dette: Han ser ikke anderledes ud set med mine øjne. Salinero går voldsomt indad oven for skulderblandet og har et stort øksehug.

Jeg gik udfra at "han", i dette citat var Totilas, du hentydede til, og dermed siger at han ligesom salerino, har et "stort øksehug"..


:)


Resten af dit indlæg syntes jeg, hopper af tråden og er en helt anden debat, selvom jeg nu er enig med meget af hvad du skriver.. Totalias har dog, noget mere, samling end hvad (åbenbart) du lige ser


Roselina, jeg har igen og igen og igen, skrevet at totilas mangler fylde i sadel lejet, jeg har ikke prøvet at modbevise det :) Men når man ser på HELHEDEN, så viser "mit billede" en større sandhed end "dit billede", som jeg -stadig- mener er en voldsom overdrivelse, netop pg.a. den ringe kvalitet, det billede fremhæver lige præcis alt det, som du gerne vil ha vi ser, men i en sådan grad, at det ikke yder hesten retfærdighed.


På "mit billede", ser jeg ikke en hest uden overlinie eller fylde, jeg ser en hest der, ift. resten af kroppen, kunne klare noget mere fylde, men i så lav grad, at man kan sætte "?" ved grunden til det "svage" sadelleje...


Jeg har svært ved at finde en hest, det er sat mere perfekt end Totilas, mangel på fylde "her og der", er i min verden IKKE tegn på mistrivsel, jeg mener heller ikke at det nødvendigvis, skyldes forkert træning.


HVERGANG der er blevet sat billeder ind, her på hn at en "frem og ned" hest, har jeg kunne finde "5 fejl", muskel mæssigt (f.eks ofte en kraftig tendens til kantet bagpart.. medmindre hesten, hvilket også er ret typisk, er for fed..), og fint nok.. så kan man jo sige, "han er jo stadig i træning".. well det er Toilas også ;)

Jeg mener ikke "frem og ned" er forkert ridning, tværtimod, min pointe er bare at, man kan ikke nødvendigvis vudere det udfra hestens muskelmasse.. ISÆR IKKE når det er i så let grad, som Totilas viser.

Hesten er jo ellers sat til UG, kommer der meget mere fylde, vil han ende med at ligne en af de der "muskelheste"...Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Rygmuskler
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 14:12

Ovenfor skrev jeg, at det første jeg så ved Totilas var, hvor stærk han så ud (måske trænet i vand - giver styrke). Denne styrke kunne nok kompensere for manglende muskelfylde foran og bag skulderbladet - som bl.a. er dem, der giver hesten mulighed for at kunne bruge ryggen rigtigt.


Når jeg ikke har skrevet så meget i tråden, er det fordi jeg også var lidt loren ved, i hvor høj grad dette ene billede talte sandt - selv om der nu ser ud til at mangle noget ;-)


Om Totilas har tilstrækkeligt med muskler i dette område (ikke at forveksle med rygmusklerne) skal jeg derfor ikke kunne sige.


I dressuren taler man om, hvorvidt en hest er ryg-gænger eller schenkel-gænger. Ryg-gænger er det korrekte, dvs. at hesten bruger sin ryg rigtigt, derved bevarer den takten og kan gå løsgjort også i høj samling (y)


Mange heste er schenkelgængere, de bruger ikke ryggen ordentligt - i variende grader - og mister den rene takt og den gode indundergribende bæring.


I det tyske ridemagasin, St. George, var der i foråret en artikel hvor en del promimente hestefolk, trænere og dommere, bl.a. Heuschmann, der blev spurgt om, hvorvidt Totilas var ryggænger. Jeg skal prøve at finde bladet frem, hvis nogen er interesserede.


De var ikke enige, en hel del af dem mente at den var schenkelgænger.


Og hvis de har ret i det, så ville det jo ikke være så mærkeligt, hvis hestens muskler foran og bag sadlen ikke var veludviklede ;-)


Men det vile være dejligt med nogle flere nøgenbilleder af den :-D


:-) fra NinA


Rid som du vil - men fjern al unødig smerte fra hesten :-)


FORDRINGER I DRESSUR (y) Foran lod & taktfast (y)


epona.tv

0
0
Svar på denne tråd
 
 Smuk hest
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 15:13

Her synes jeg man får et endnu bedre indtryk af hans ryg - og der er vist ikke meget at komme efter, jeg trækker kritikken tilbage ...


www.topdressage.tv/phpBB3/ viewtopic.php?f=156&t=2012Vildt dejligt, at se den ro der er over den hest - uanset om jeg er uenig i træningsmetoden, måden hesten bevæger sig på og al den anden kritik jeg har givet ekvipagen - så er der ofte en fantastisk ro over dem, som jeg faktisk godt kan blive rigtig misundelig på ...


www.epona.tv


De venligste hilsner Louise

***

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nielsen
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 16:13

Undre mig lidt over at du gør det du "skælder" andre ud for.. det var mig der skrev det med billedernes alder, men i stedet for at læse (og evt svare på) min senere forklaring på hvad jeg mente, så bliver du ved med at bruge det som argument for at vi ikke vil se sandheden..


Er det egentligt et ar han har lige der over skulderen/skråt foran manken, ved starten af halsen ? der er næsrmest sådan et hul.. tænkte om han havde haft en skade der..


Hilsen Signe


Verdens dejligste fjordhoppe sælges... se min profil..

0
0
Svar på denne tråd
 
 griner...
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 16:13

Nøøøøj, hvor Edward en lækker røv.....


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 to totalt smækker lækkere
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 16:47

mandfolk


EG og MT burde forblive et par forever, håber sgu virkelig at der er noget om at Hr.S plan, som jeg har læst et sted, er at sætter MT til at bedække først kommende sæson i tyskland og så efterfølgende stiller ham til rådighed for EG igen.


Kan i huske navnkundige gudesmukke sorte "Matador" under Kyra K, de var også et helt fantastisk par, men efter salget af hingsten, til en anden rytter, så vi ham stort set aldrig mere, til de store stævner, man kunne frygte at det samme sker for MT

og så var det at jeg ville sætte et link fra youtupe ind af Matador og Kyra, men jeg er åbenbart lidt fatsvag, for jeg kan stadig ikke finde ud af det


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.


"Buger" forever Blå Brava

0
0
Svar på denne tråd
 
 signe....
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 17:04

nu skrev jeg det tildels p.g.a. Rollomollo's forundring over hvordan hesten kan ha' set sådan ud tidligere når den pludselig ser ud som den gør på rosalinas billeder... hvor jeg derimod mener at den både så sådan ud tidligere og nu og at man ikke kan bruge "det nye" billede" som standart for hvordan han skulle se ud idag.D

derudover nævnte jeg det med "gamle billeder", som det eneste argument eller "forsøg" på dette. for adet har der jo ikke været. vel?!


Dejlig video der biver vist af ham nu.. ihvertfald det jeg lige fik set... (computeren hakker for meget pt... øv...)


Blå brava, du kopier linet, så lækker du det herind enten via. "tilføj link" i menuen, eller ved at trykke ctrl + v ... :)
Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 roselina
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 17:23

Det fedtdepot ved halen, er faktisk det område hesten får muskler, af piaffere!

Faktisk kan en fed hest, have fedt så godt siddende, at det ligner en muskelhest. (det er bare dyreplageri, og lige så usundt for dyr som mennesker)

Vil nu nok mene det er muskler der sidder på Totilas


Elsker dressur når det bliver en kunst! Rider i Spalding dressursadel :))

0
0
Svar på denne tråd
 
 et godt makkerpar
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 17:25

"Dont waste time with people who think they know better. It's better to ask for help from those people who have proven that they know."


0
0
Svar på denne tråd
 
 Ja, det bekræftiger mig
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 17:40

jo yderligere i at alt ikke kan og bør diskuteres og KONKLUDERES ud fra et enkelt billede eller flere for den sags skyld. Roselina har også fundet ud af det


Og fedt du trods alt ikke er klogere og mere bitter end at kunne indrømme du måske lige har været hurtigt nok ude med riven :-)


Og det er IKKE fordi debatten skal drejes hen på hvem som har ret, men synes det er så tit og ofte i disse debatter at "vi" som er mod " Jer" beksyldes for at forsvare toprytterne og deres metoder FORDI vi er hestevæmmelige, dumme, blåøet og naive.


Men som jeg har skrevet maaaaaaange gange før....skal man passe på med at konkludere blot for konklusionens skyld. Det kunne ende med at blive pinligt for en selv - specielt når og hvis man har været så ivrig efter at nedgøre en rytter, træner, hest eller anden så meget som det tit og ofte sker i disse debatter!


Michael


Tro på dig selv og dine muligheder,

- derved kommer du længst!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Spændende
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 18:35

Interessant tråd, denne her.........


Jeg har nu ikke så meget at sige andet end hvis Tortilas er blevet handlet til 1 million euro så må han vel være i orden eller ??


Så synes jeg også at det er lidt skægt at der er en som kan finde et gammelt billede af en anden Tortillas og påstå at det er den sammen, de har jo ingen gang samme farver og den ene har 4 hvide koder .................


Meeeeeen interessant tråd.

0
0
Svar på denne tråd
 
 totilas...
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 19:56

Hun var jo ikke sikker på at det var den rigtige totilas.. det er da mere interessandt at du tror hesten blev solgt for en million euro ;) Hvis det var hvad han var til salg for, så ville han med 110% stå i min stald lige nuMvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 sjovt nok
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 21:54

bliver der linket til Kyra, som faktisk også i sin træning kunne finde på at ride bag lod og faktisk takter Matador fra 1991 heller ikke rent i trav, ja min com. er gammel og gik lige i stå midt i travøgningen i et uheldigt moment.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Avs ..
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 22:22

Ham ville jeg ikke sætte mig op på uden sadel

- avs ! ;)
____________________


Hovedet ned, ryggen op, måsen med og så rider vi af sted !

- hvorfor ride med bid, hvis man kan ride uden?


"Det' dejligt, bedstefar !"

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvornår præsentabel...?
Forfatter: 
Dato:  18-10-2010 22:54

Jeg starter lige med at understrege at jeg intet ved hvordan det forholder sig med Totilas.


Når det er sagt...


Bruger jeg selv at tage billeder af hingste i de perioder, hvor den/de ikke er redet under rytter. Hvorfor? Fordi når de er redet under rytter vil overlinien altid fremstå mere vigende end når hesten er trænet x-periode uden rytter. Det er også derfor at stort set ingen bruger at træne en hingst under rytter som skal fremvises til kåring.
Ehrm... find selv på noget..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Supert billed
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 06:58

som er taget ud fra et video klip.

Et tydeligt billed hvor hetsen har stået helt stille og uden at røre sig


Ja jeg sætter tommeltotten ned af, for dette viser jo tydeligt, at billedet bare ikke kan bruges til noget som helst. Det er slet ikke med korrekt lys, man kan ikke se om hesten drejer sin krop og man kan heller ikke se om hesten løfter venstre forben.


Jeg ser en afslappet og velplejet hest, som bliver passet på alle tænkelige måder. Hvor ville jeg dog ønske at alle heste så lige så godt ud, når vi tog billeder af dem i stalden.


Jeg er udmærket klar over, at der kan sættes et stor spørgsmåls teg, ved mange af de træningsmetoder der bruges i eliten og heldivs, er der stor focus på det.

Men hvad med at dreje jeres focus ind på de problemer som forgår hverdag i ridesporten men på et meget lavere plan og så brug jeres enegi der i stedet for. Prøv at gå ned på den lokale rideskole, se hvordan heste og ponyer, går rundt med dårligt tilpasset sadler og rides helt forkert. Prøv at se, hvordan privat ryttere rider deres heste og ofte også med dårligt tilpasset sadler. Prøv at se hvor ofte folk river og flår i hestens mund og bruger både pisk og sporer uhæmmet. Prøv at se, hvordan beridere/trænere rider rundt og viser uhæmmet brug af tøjler og sporer.


Hvor ofte læser vi ikke her på hn, om folks oplevelser med beridere/trænere og rytteres dårlige opførsel over for dyrene, men gør i noget ved det. Nej så hellere gå igang med at kritisere en top dressur rytter og dennes hest, for det foregår jo ikke her i DK, de kommer nok heller ikke her ind og forsvarer sig og i møder dem jo ikke ansigt til ansigt, nærste gang i går i stalden.


Jeg har meget stor respekt, over for de folk der her i DK, tør stille sig op på stævnepladserne, eller i den lokale rideklub og sige STOP, når de oplever rytternes uhæmmet brug af modbydelig tvang. De er sku dagens helte, de tør stå frem over for andre og åbentlys sige deres mening personligt til folk.


Det er bare så nemt at kritisere, især når man gør det ud fra et sølle dårligt foto og på et hesteforum, hvor folk er rimeligt anonyme.

IMC

200 BALLER HALM SÆLGES.HENV. 20285450www.123hjemmeside.dk/lurebjerg/ 36651661


0
0
Svar på denne tråd
 
 forvirret?
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 08:12

Sinne: Jeg er i tvivl om jeg måske misforstår dig, men mener du med vigende overlinje, at hestene mister muskler når de bliver reddet, fremfor arbejdet fra jorden?


Hvis det er rigtig forstået, giver det god mening at klargøre hingste via jordarbejde, men hvordan ser fremtiden så ud for sådan en hingst, når den er kåret og starter sin ridekarriere?


Vil man så give den længerevarende perioder med overlinjeopbyggende jordarbejde mellem rideperioder, eller er det udelukkende aktuelt til kåringer?


Har du et bud på hvordan det kan være overlinjen bliver vigende med rytter kontra uden?


Jeg har ingen erfaring med fremstilling af hingste, så det er interessant at høre fra nogen der har :-)www.blueberryhill.dk


"Our greatest glory is not in never falling,

but in rising every time we fall."


Har du set den nye uddannelse ?

0
0
Svar på denne tråd
 
 bare en kommentar:D
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 09:59

jeg forstår godt alle spørgsmål og tvivl med hensyn til musklerne på den her hest. men er vi ikke alle enige om at en hest der kan gå så usandsynligt godt som den der, må have nogle helt enorm gode ryg muskler.. se resten af hesten, den ser jo fuldstændig perfekt ud muskel mæssigt.. eller er det bare mig.?

billedet er lidt uklart, - måske har i ret i at det er dårlig træning af den hest? men hvorfor er hesten, så ikke ''gået i stykker'' endnu? den bliver trods alt træning på meget høj plan;P benaktion som den hest der? det kan kun skyldes helt korrekt træning, gode muskler - og hesten er oven i købet glad, det kan man ikke narre dem til. tror virkelig den hest har det godt i sin krop??


er jeg helt ved siden af?? må nok lige påpeje at jeg er lidt fan, af denne hest og rytter, sjældent ser man så godt samarbejde (det burde vi alle stile efter) eller hvad?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Susan....
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 10:07

Jeg er i tvivl om jeg måske misforstår dig, men mener du med vigende overlinje, at hestene mister muskler når de bliver reddet, fremfor arbejdet fra jorden?


Om de direkte "mister" muskler ved ridning tør jeg ikke påstå, men jeg vil gå så langt at sige at jeg har første gang til gode at se en hingst blive forberedt til kåring udelukkende via ridning. Selvfølgelig betyder alder også at den mulighed er lidt lukket, men selv for f.eks 4 års hingste foregår "muskuleringen" fra jorden af. Via jordarbejde/longe kan man ligge en langt mere korrekt muskuleret overlinie og du kan holde øje med, når du står på jorden at den bruger sig rigtig igennem overlinien og bruger hele kroppen. Det er vigtigt for at få en ensartet muskulering.


Hvis det er rigtig forstået, giver det god mening at klargøre hingste via jordarbejde, men hvordan ser fremtiden så ud for sådan en hingst, når den er kåret og starter sin ridekarriere?


Jeg er ikke sikker på at jeg forstår spørgsmålet korrekt, men måden jeg forstår spørgsmålet er om man så i perioder undlader at ride en hingst for at muskulere den? Tja.. det skal jeg ikke kunne sige, men f.eks ved de fleste kåringer er der skåret kraftigt op i mellem eksteriørkåringerne og den ridemæssige del dvs. er hingsten færdig med den eksteriørmæssige del som 3 års, ser vi den ikke længere uden en rytter på ryggen. Eneste sted jeg ved det foregår en overlapning er ved det tyske Bundeschampionat, hvor hesten/hingsten bliver bedømt under rytter for at man derefter går udenfor banen sadler af og møder med hesten inde på banen med det samme til bedømmelse. Dommerne her kigger på hestens eksteriør SAMT muskulering, fordi korrekt træning/ridning = korrekt muskuleret hest.Vil man så give den længerevarende perioder med overlinjeopbyggende jordarbejde mellem rideperioder, eller er det udelukkende aktuelt til kåringer?


Formodentlig kun aktuel til kåringer og for nogen i forbindelser med billeder til brochurer mv. Det kunne være spændende at se hvad der ville ske, hvis det blev en fast bestanddel i dressur at hestene blev bedømt på muskulering/eksteriør som ved bundeschampionatet.Har du et bud på hvordan det kan være overlinjen bliver vigende med rytter kontra uden?


Fra jorden af kan du stå og se, hvordan hesten bruger sig. Der er mange virkemidler at bruge. F.eks øgning/afkortning dvs tempo. I de forskellige tempi bruger hesten forskellige dele af kroppen mere end andre. F.eks har jeg en i øjeblikket som skal have opbygget muskler i sadellejet. Der sørger jeg for, at den del af ryggen, svinger maksimalt i longen. Det kan jeg ikke styre når jeg rider. I longen skal hesten "kun" styre sig selv og ikke også balancere rundt med en rytter. Når en rytter kommer på ryggen af en hest, vil den altid spænde forskellige muskelgrupper i kroppen (dvs statisk arbejde af muslerne) og det er uhensigtsmæssigt fordi de dele vil blive ømme og overbrug af en muskelgruppe betyder uensarthed i muskuleringen. Og stivhed medfører altid at overlinien låses dvs manglende muskler i ryggen. Plus er hesten lidt skæv, urentgående, øm, halt, låst mv forstærkes det x-antal gange, når der kommer en rytter på ryggen.


Lige kort omkring statisk arbejde. Statisk arbejde forsøger jeg at gå så langt udenom som muligt. Oplever jeg statisk arbejde evaluerer jeg på hvad årsagen kan være og forsøger at løse det, så jeg kan få en hest tilbage som er løs i hele kroppen. En hest som er det mindste utaktet, øm, låst, skæv vil muskulere sig forkert, nå men det var lidt et sidespring.


Susan jeg håber at det gav nogle svar du kunne bruge


Ehrm... find selv på noget..

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 12:16

MHT. at ridning skulle forhindre muskelsætning i sadel lejet, så har Sinne til dels ret.

Sadlen vil altid til en hvis grad, hæmme udviklingen af muskler i sadellejet, uanset om den så er perfekt tilpasset, dette skyldes gjorden og det tryk den lægger omkring hesten og det pres den lægger i sadellejet.

Så er det ligemeget om man rider med spring, dressur, bomløs eller ja. bare ridegjord.

Gjorden vil altid lægge et tryk, der gør det svære for hesten, at sætte muskler i sadellejet (ikke et ubehageligt pres, såfremt alting er tilpasset. men et pres der komplicere muskelsætningen.)

Jeg har ikke undersøgt dette nærmere, men jeg havde tidligere en hest, der led af Kissing spine i svær grad, mht. træningen stod den naturligvis på tonsvis af jordarbejde, derudover fik jeg afvide af vores kiropraktor, at jeg skulle ride hesten i skridt 3 timer 2x ugentligt, uden sadel, for at den kunne sætte muskler dér, hvor en sadel (gjord) normalt vil "forhindre" eller ihvertfald besværlig gøre det.

Jeg spurgte dyrelægerne om det samme og de bekræftede dét.


Siden da, har jeg altid trænet mine heste 2x ugentligt uden sadel/gjord.

Når jeg træner ungheste bliver jordarbejdet altid, såvidt muligt, gjordt uden gjord, for at den nemmere kan sætte muskler i sadellejet.


Mht. klargøring af hingste, så lægger vi timevis af jordarbejde i dem, ridning gør vi ikke noget af, da vi sælger hingstene efter kåringen (2 års)

Men her står den på svømning/aquatræning, løsspring og 2 timer skridt 5xugen, igen på hårdt, jævnt underlag, ligeudrettet med massere temposkift...


Hvordan man klargøre hingstene efter 2 års kåring, ved jeg ikke, det er vel indiviuelt, men op til 2 års kåringen er det ihvertfald jord arbejde, jordarbejde, jordarbejde...-uden gjord!

Hvis man lægger nok arbejde i og er heldig nok, ender man som os, op med sådan en her skønhed:


(ja ja.. taktfejl. I know, sådan er det når de skal styrte afsted til en kåring.. )
Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 interessant diskussion
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 13:26

omkring jordarbejde og ridning i forhold til muskelsætning.


Jeg vil da mene at man selvfølgelig starter sin unghest op efter den har gået i løsdrift x antal år, plus gåture i varieret terræn longering, løsspringning osv. Dvs man forbereder hesten til at bære rytter fra jorden, men man kan jo ikke gøre den til en færdig muskelbundt af en dressurhest inden man tilrider den?


Så jeg ville da være ked af hvis min ridning (med veltilpasset sadel) ødelagde de muskler man havde knoklet for at sætte på. Så ville jeg mene at der enten noget galt med min ridning, min sadel, min fodring eller med hestens helbred.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Trapezius
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 14:09

Blå Brava skriver længere oppe i tråden: ..."Min egen hest, som går MB har feks en meget kraftig hals, tyk muskulatur henover krydset, men hun har altid haft et ret dårligt saddelleje. Men hendes saddeleje er kommet mere og mere frem efterhånde som hun er blevet ældre og går svære øvelser, end da hun var yngre. I sine unge dage sage saddelmageren, at hun lignede en forvokset Hafflinger og ikke en dressurhest og det var derfor svært at få en dressur saddel til at ligge korekt, men nu er problemet alså blivet mindre og mindre"...


Og det vurderes som en god ting .


Er det sådan man opfatter dressurtræningen = hesten skal blive mere markeret i sadellejet undervejs i dens uddannelse?


Er det bare mig, der har helt galt fat i anatomien, for jeg går og tror, at hesten helst skal opbygge en god kraftig Thoracic trapezius (musklen/muskelgruppen? foran og bag manken) for at kunne løfte ryggen aktivt?

www.epona.tv


De venligste hilsner Louise

***

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Inger Christensen
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 14:25

Hvor ofte læser vi ikke her på hn, om folks oplevelser med beridere/trænere og rytteres dårlige opførsel over for dyrene, men gør i noget ved det. Nej så hellere gå igang med at kritisere en top dressur rytter og dennes hest, for det foregår jo ikke her i DK, de kommer nok heller ikke her ind og forsvarer sig og i møder dem jo ikke ansigt til ansigt, nærste gang i går i stalden.


Jeg mener, at man bør gøre begge dele (y)


Altså både deltage i mere eller mindre teoretiske diskussioner på nettet, ofte med billeder som udgangspunkt. Og så også tage den mere praktiske del af kritikken, der hvor man færdes til daglig (y)


Men fakisk er det jo ret væsentligt, hvordan toprytterne rider, da der ses en direkte afsmitning af deres træningsmetoder - og måske endda nogen gangetil det værre ?:-) - ude i klubberne og ridecentrene.


Når folk rider bag lod/LDR/hyperflexion/rollkur (eller hvad det nu er) derude, er det jo fordi eliten er begyndt på det.


I fordringerne står der foran lod, og da jeg var ung red INGEN bag lod med vilje ;-)


:-) fra NinA


Rid som du vil - men fjern al unødig smerte fra hesten :-)


FORDRINGER I DRESSUR (y) Foran lod & taktfast (y)


epona.tv

0
0
Svar på denne tråd
 
 griner...
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 17:27

Ja, og det sneede hver dag, en iskage kostede 25 øre og i fik tæsk i skolen....

Derudover var det utænkeligt at ridehest blev hvermands eje, ponyer et fåtal, og der var et stort overtal af hestemenneskerne, der rent faktisk var vokset op med heste som brugsdyr.

Nu er en ridefætter et forbrugsgode på lige fod med en chihuahua, og følgelig er andelen af ringe ryttere væsentligt større.

Det er muligt disse ikke red bag lod, i de gode gamle dage, men en hest kan såmænd bruge sig ligeså uheldigt foran lod, ifald motivationen er tilstede.

Hvis gennemsnitstrunten er tilfreds med at tabe sin brændemærkede accesorie bag lod, så fred da med det.

Det er faktisk et meget lille fåtal af ryttere, der kan ride sin hest bag lod MED VILJE, da det kræver at man er skarp nok til ikke at miste den reele fremsøgning, samt kan placere den over lod, ligeledes MED VILJE.

Når man ikke evner det, så mangler man en stor grad af øvelse, teori, vilje til at opnå dette, samt en helvedes masse disciplin og hårdt arbejde. Om man så er glad og lader sin hest få lidt ro bag lod, eller i remontestil, herregud.

En tabt bag lod dv, der fedter rundt, eller en foran lod plesure wannabe, det er da et fedt.

Men på DVen kan man så købe en Ankypad og en AHpolo, og være salig i sin tro.

Og på remonten en lammefætter og et Eponaabbonement, og være frelst i sin tro.


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 roselina
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 17:27

den var du længe om at reagere på, havde ellers forventet at jeg måske ville blive slagtet med det samme, når nu jeg fortalte lidt om min egen oplevelse med forandret saddelleje hos en dressur hest, læg mærke til at jeg huskede at skrive at hun går MB, så kan i jo se mig for jer, med den onde kandar pålagt mit ridedyr, alt i mens jeg rider rundt og nedbryder hendes muskler.

jeg er jo en af dem der blir beskyldt for blindt at "forsvare" eliten, og jeg rider oveni købet selv almindelig dressur, så min hest er sikkert også velfærdstruet, hvis man spørg visse debatøer her inde.

jeg vil alligevel godt forsøge at forklare min indlæg højre oppe som Roselina så fint citere ovenfor.

Min hest er en oldenborg hoppe med rigeligt dybde og brede ifølg. kåring som 4 års. Hun havde et forholdsvist stort gjormål for en lille hest 161 cm stg. 189 cm gjordmål. Hun har tendens til at blive overvægtig. Hun passede dengang en bom str MW Albion sadel, nu rider vi i en bom str WW også Albion, som der er lavet ekstre plads i,hun er i dag 17 år. Hun har aldrig haft ondt ryggen, og hun er stadig dejlig at ride uden saddel på, selv om hun ikke er helt så rund mere.

Altså har hun udviklet ryg og manke til den endnu bredere side, men saddelejet er blevet mere markeret, skulderen træder lidt bedre frem, men hun har også udvilket, en muskel som en slags pølse foran sadlen ned langs skulderbladet, ergo glider sadlen ikke frem mere, men det er måske ikke godt eller hvad?

jeg forsøgte at give et eksembel fra "Real Life" på hvordan en hest godt kan forandre sig gennem ridning og alder,uden man nødvendigvis rider rullkur, hyperflexsion eller hænger i kandarstængerne hele tiden, Hun er redet alsidigt, både på trense og kandar, hun kommer i skoven flere gange om ugen, går på fold hver dag og jeg har fået undervisning af dygtige folk, men selvfølgelig kan nogen sikkert alligevel få mit eksembel, til at lyde som om, at jeg har nedbrudt hendes muskulatur, fremfor at hendes saddeleje bare har forandret sig til det bedre, efterhånden som hun er blevet redet og blevet ældre. Det var selvfølgelig det der var min pointe, ligesom jeg ville fortælle at jeg selv, lige for tiden, har tænkt mere over, at hun har forandret saddelleje og overlinie, netop indspirret af denne tråd.

Men det er vist HN i en nøddeskal, for nu da vi næsten er enige om at Totilas ikke er så musklefattig eller mager som en plag hen over ryggen alligevel, ja så er det da godt, at jeg skrev mit eksembel for et stykke tid siden, for så kan vi jo diskutere det istedet. Og så kan Roselina og co. jo forsøge at rede hende fra en kummerlig skæbne, når nu "der ikke var noget at hente" hos Totilas.

tilgiv mig min sarkasme, men når mit indlæg blir besvaret med:


Og det vurderes som en god ting .


Er det sådan man opfatter dressurtræningen = hesten skal blive mere markeret i sadellejet undervejs i dens uddannelse?


ja så er det svært for sådan en som mig, at bevare optimismen og den potitive tilgang til debatten, selv om jeg prøver i hærdigtEn rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.


"Buger" forever Blå Brava

0
0
Svar på denne tråd
 
 muskel....
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 18:43

Mht muskelsætning ved ridning vs.jordarbejde, så mener jeg at man, under ridning, kan træne hesten til at sætte nogle muskler som den ikke kan/har sværre ved, fra jorden.

På samme måde kan man træne en hest fra jorden, hvor den har nemmere ved at sætte andre muskler (f.eks. i sadellejet) end når den bliver redet.


Derfor kombinere jeg jordarbejde (uden gjord!) med ridning, både ved unghestene og konkurence hestene.


Keppie, hvis din udtalelse er baseret på de forudgående indlæg, så tror jeg du er helt ved siden af fordi; 1: der er ingen der har sagt hesten skal være et kæmpe muskelbundt når tilridningen påbegyndes, men det er da klart den skal ha' opbygget en hvís muskel masse og balance via jordarbejde, for at gøre det nemmere under rytter.


Derudover er der, så vidt jeg kan se, ingen der skriver at de muskler hesten opbygger via jordarbejde, forsvinder når man begynder at ride den.

Min opfattelse er, som skrevet, at f.eks. muskelsætning i sadellejet udvikles nemmere, via jordarbejde/arbejde uden gjord!! Selvf. bruges og dermed opbygges de muskler også via ridning, men ikke i samme grad som når man træner den uden gjord.


Det er ihvertfald samtlige dyrelæger og kiropraktores forklaring til mig.Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Sadelleje
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 19:36

Blå Brava, jeg spurgte, fordi jeg ikke vidste noget om det, jeg har nemlig aldrig redet en hest op til de klasser - og du har nu været så sød at svare, det er jeg oprigtig glad forDet er også altid spændende at læse om folks egne erfaringer ...
www.epona.tv


De venligste hilsner Louise

***

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Gjord eller ikke gjord...
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 20:37

Jeg er nu ikke så "fodformet" at jeg ikke bruger en longeringsgjord. Jeg har heller aldrig hørt eller oplevet gjordtryk skulle være en forhindring for træning, men det tager jeg da med videre til observering


Hver hest er så individuel med deres styrke/svage sider at det er svært at lave en ensartet opskrift.


Keppie - nu afhænger det lidt af hvad du definerer som "muskelbundt af en dressurhest", men det er muligt at lave en velmuskuleret 3 års.


Så jeg ville da være ked af hvis min ridning (med veltilpasset sadel) ødelagde de muskler man havde knoklet for at sætte på. Så ville jeg mene at der enten noget galt med min ridning, min sadel, min fodring eller med hestens helbred.


Keppie - Enig! Nu bevæger vi os ind i et andet felt end klargøring af hingste, men ændrer hesten muskulatur eller er overeksponeret et sted, undereksponeret et andet, bør man bestemt tage det til efterretning i sin træning, kigge på om man træner korrekt og hensigtsmæssigt eller om hesten fejler noget. Muskuleringen af hesten er ikke tilfældig.


Havde selv en som var overeksponeret muskelmæssigt i lænden, undereksponeret under puderne i sadlen bagtil. Lidt som puderne lavede en lille hulning ned i ryggen. Og det startede med at jeg undrede mig over, hvorfor det forholdte sig sådan. En ny sadel, 1 års bomtræning mv, x-antal kiropraktor-behandlinger (og mange penge fattigere), var der et lyst dyrlægehoved som scannede lænden og fandt en facetledsartrose.Ehrm... find selv på noget..

0
0
Svar på denne tråd
 
 saddeleje før og nu
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 21:00

her under lidt fotos af omtalte oldenborghoppe som 6 års og for nylig, jeg syns i hvertitlfælde at det er ret tydeligt, at hun har fået mere markeret og dermed bedre sadelleje

Billede

her kan man se at der nærmest ikke er nogen markering, sadlen gled let frem og det var derfor svært for mig, at få hendes skulder til at arbejde frit.skuldren kan ikke ses særligt tydeligt.


Billede


Billede

på disse to fotos kan man se at mankebenet er tydeliger og skulderen er faktisk også lidt tydeliger. ved ikke helt om i kan se det, måske er det blot fordi jeg ser hende i RL hver dag at jeg også kan se det på disse fotos


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.


"Buger" forever Blå Brava

0
0
Svar på denne tråd
 
 brava....
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 21:47

Ud fra de billeder, tror du så ikke det er fordi at fedtet (helt "splejset var hun jo ikke ;) ) Er blevet udskiftet med muskler og hun derved er blevet mere markeret?Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Nilsen
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 22:00

det kan godt være, at meget af "forandringen" er fedt der er blevet lavet om til muskler, med pointen er at hun er blevet anderledes, og til det bedre oplever jeg i hverttilfælde. Hun har lidt let ved at blive for tyk

Men selv om hun stadig er lidt godt i stand på resten af krobben er ryggen mere markeret.

Hvis jeg ikke passer på kan hun trille he..he..


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.


"Buger" forever Blå Brava

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lige præcis
Forfatter: 
Dato:  19-10-2010 23:43

Helt objektivt ser jeg på billede 1 en meget fed hest og på billede 2 en fed hest, som derfor her lidt mere markeret sadelleje. Med det fedtlag den har (så kan man jo lide at den ser sådan ud eller ej) så er det fuldstændigt umuligt at vurdere muskler. Men umiddelbart er min vurdering også at den bare har smidt lidt fedt. HVIS den havde sat flere muskler BURDE den IKKE blive mere markeret over ryggen, tværtimod. Det kunne være et super interessant "eksperiment" at slanke din hest til normalt huld og så vurdere muskel sætning :)


Jeg bruger gerne min egen brune mule til sammenligning:


Her er hesten stort set ikke redet pga. en skade. Samtidig fik den lov at gå på døgngræs Den ser enormt ensartet ud, halsen gik ud i et med skuldrene og skuldrene gik fint over i ryggen. Hesten gik altså nærmest ud i et ;) Den har nok omtrent samme huld som din Olde og er også af den lidt brede type hest.Samme hest i ridning og i rimelig form. Hesten er stadig fin og ensartet i muskulatur, men væsentligt slankere:
Samme hest, stadig en del slankere en billede 1, men her blev den kun redet i weekend og blev skridtet ture i hverdagene fordi jeg læste i Odense. Så den mistede noget fylde og blev lidt kantet ved skuldre. Og man ser det meget mere fordi den IKKE er fed. Havde den været fed, så havde den set fin og ensartet ud over hele kroppen.Håber mit indlæg giver mening og diskuter endelig mine billeder :)


Sagde Janne

Sælges:

Lædergjord med maveplade - 110 cm

- Send PB for info -
0
0
Svar på denne tråd
 
 fin brun mule Janne
Forfatter: 
Dato:  20-10-2010 00:08

kan godt se at der er forskel på fedtlaget, også på dine fotos, det er jeg jo også selv inde på, i forhold til min mule.

Og selvfølgelig har det da stor betydning, hvor godt huld hesten har, men jeg tror nu alligevel også, at alder og ridning vil indvirke på ryggen og dens muskelsætning, ligesom jeg tror at det er lidt forskelligt fra hest til hest, hvordan den forandring vil se ud. Ikke at jeg vil påstå at en velredet hest kan være meget muskelfattig, det tror jeg selvfølgelig ikke, at den kan eller bør være.

Min pointe var bare at forandringer i overlinien på den ene eller anden måde, ikke nødvendigvis er begrundet i Rullkur, hyberfleksion eller andre former for dårlig ridning, men kan være helt "normale" når en hest bliver redet eller bliver ældre, forandre den sig, om vi vil det eller ej, netop fordi vi sætter mange kilo op på dens ryg og beder den arbejde, det får selvfølgelig betydning for ryggens udsende på godt og ondt.


En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.


"Buger" forever Blå Brava

0
0
Svar på denne tråd
 
 kan ikke bruges
Forfatter: 
Dato:  20-10-2010 12:58

På ingen af de sidste billeder (blå brava og jannej) kan man se muskulatur omkring skulderblad og halsbase ordentligt - det skal tages meget tættere på - opstillingsbilleder fra siden kan ikke bruges i denne sammenhæng, mener jeg. Det skal være meget mere helikoptorperspektiv -hvis man skal kunne se noget der kan bruges til noget.


0
0
Svar på denne tråd
 
 i øvrigt
Forfatter: 
Dato:  20-10-2010 12:59

Og så ryger man ind i at folk siger billederne ikke kan bruges fordi man ikke kan se hvordan resten af hesten står. Og så er vi lige vidt. Der er kun IRL tilbage :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Blå brava
Forfatter: 
Dato:  20-10-2010 15:07

bare tag et kig på nogle af de heste der er til salg herinde. Hestene bukker fint nakken, men mangler måske lidt ryg. Vi snakker heste der beskrives som værende klar til M eller mere. Når man så ser opstillingsbilleder har de meget ringe muskulatur. Jeg vil ikke udstille folk, men bare et hurtigt kig viser flere af den type heste desværre. Dvs. heste i træning, som kan øvelser til M eller mere, men som har mere elendig muskelsætning end en plag. Og der er min teori at musklerne svinder ind (atrofi) pga. forkert ridning (ikke rollkur), bare helt alm. dårlig ridning, som desværre er accepteret rigtig mange steder :( Og tak for rosen om min mule, jeg synes jo også selv den er ret fantastisk ;)

Men vi kan jo så være enige om at være uenig for jeg vil altid mene at en dårlig muskuleret hest primært skyldes træningen (medmindre den er 28 år gammel og derfor forfalder ;) ) og forudsat den ikke er syg og ellers går med en tilpasset sadel. Jeg snakker kun muskulering, fordi selvfølgelig kan en hest som din og min der mister fedtvæv blive mere markeret, men det har så ingenting med muskelvævet at gøre :)


Sagde Janne

Sælges:

Lædergjord med maveplade - 110 cm

- Send PB for info -
0
0
Svar på denne tråd
 
 jeg er enig i
Forfatter: 
Dato:  20-10-2010 19:06

at rigtig mange salgs heste, ikke helt holde hvad de lover i IRL, at de skriver at de kan øvelser til M eller mere betyder desværre ofte ikke en dyt, har en veninde der udelukkende gik efter en LA hest,hun ville have en hest, der kunne lidt mere end hende selv, og skal lige hilse og sige at vi så på RIGTIG mange heste og RIGTIG mange af dem kunne man dårligt nok ride ærligt frem til biddet, når vi kom ud og skulle prøve, selv om sælgeren havde skrevet feks klar til LA i anoncen

Og det der med fotos af ridning og heste er, som Rollemolle er inde på, ikke altid særligt brugbart.


Janne jeg tror altså ikke vi er så ueninge når det kommer til stykket, i forhold til at få bedre muskulatur på sin hest gennem korrekt ridning, det får man selvfølgelig.

Min pointe er at ryggens muskulatur og til dels også knogler, blir påvirket af at vi rider på hesten på godt og ondt, det svare til at vi andre løfter jern eller træner intensivt på anden vis, det styrker og udvikler umiddelbart, men det slider også på længere sigt på muskler og knogler, særligt hvis træningen er hård, og dermed ændre ryggen sig, men måske ikke kun fordi hesten får muskler.

På en hest, selv om den er nok så stor og stærk, må man antage at hvis vi placerer x antal kilo på en ryg, som ikke fra naturens side, er beregnet til at bære vægt,samtidig med at vi spænder gjord og saddel rundt om ryggen, ja så sker der i min optik, et vist slid, som ikke ville ske, hvis den ikke lige var ride hest.

Om vi kan lide tanken eller ej, så tror jeg altså ikke helt på, at vi kan ride på dyret, uden at det medføre en vis belastning, som ikke kun udvikler muskler og styrker ryggen, men også belaster og slider, tænker jeg.

Derfor er vi også forpligtet til at sikre os, at udstyr og ridning er i orden, så godt som det står i vores magt.

Hvad der er god ridning og hvad der er godt udstyr, ja det afhænger jo igen af, hvilken ride filosofi man bekender sig til. Men det er en helt anden diskusion.

En rytter uden sin hest er kun et menneske, men en hest uden sin rytter er stadig en hest.


"Buger" forever Blå Brava

0
0
Svar på denne tråd
 
 jo men var den
Forfatter: 
Dato:  21-10-2010 13:39

oprindelige idé med dressuren ikke at dressuren i sig selv skulle gøre hesten stærkere og smidigere under rytter?


Og at dressur brugt forkert og for tidligt slider på hesten?


Jeg mener ikke kun det er en fraktion her på HN, men mange kritiserer kåringerne for at heste tages for tidligt i brug og for hårdt?

Jeg har da hørt det både fra Leif Tørnblads mund og dyrlæge Hans Schougaard og det svenske forbund, mfl.


Og mht til huld og vurdering af muskler, så kan heste godt sætte fedt rundt omkring manken og langs rygraden. Så hvis hesten generelt er meget over huld, så kan man også forvente fedt der. Det kræver måske en ultralydsscanning for at være sikker på hvad der er hvad. Jeg kan godt finde nogen slagtebilleder frem af tykke og slanke heste, hvis I ønsker dette.


Og hvad er et godt sadelleje? Mener man det samme idag, som man gjorde engang? Altså at den skal være markeret, så sadlen ikke glider frem og man derfor gerne vil have en stor andel fuldblod i.

Men spørgsmålet er, hvad er et godt sadelleje udfra hestens perspektiv?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Sinne tak for din historie
Forfatter: 
Dato:  21-10-2010 13:50

Der er jo netop mange gange grund til en hest ser ud som den gør. Men stadig kan man ikke vide om facetledsartrosen var årsag til dens problem eller var en konsekvens af et andet problem.


Det er jo det der så skide svært med diagnoser på heste. Man kan desværre ikke spørge dem hvor det gør ondt og hvor længe det har gjort ondt.


Jeg havde selv en pony som fik diagnosticeret en lille bitte smule spat som 6 års og så blev den langsomt værre det sidste år vi havde den. Nye røngtenbilleder af haserne, intet nyt der, stadig kun den samme lille bitte forandring. Vi konkluderede at det nok kom længere oppe fra, men ville kræve en større udredning med kikkert undersøgelser og pony var 17 år. Jeg valgte at få den aflivet, og så havde jeg en kontakt til at få den kogt af og fandt hofteledsdysplasi.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Billeder
Forfatter: 
Dato:  21-10-2010 18:26

Keppie, jeg vil meget gerne se de billeder .


www.epona.tv


De venligste hilsner Louise

***

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  02-01-2011 23:08

Potato tomato...


Jeg kan godt lide at se på dressur, men ærger mig over for meget og for tydeligt tøjletræk, og heste der ligner en dreng der er ved at tisse i bukserne i "samling".

Jeg så eponas indslag med Ed og Totillas med den blå og døde tunge, overbøjning og tisse i bukserne trav der angiveligt varede i ret lang tid, og må tilstå at hvis man træner sådan inden stævnerne, at jeg mister interessen og respekten uanset placeringer. Om muskulaturen så er god eller dårlig er måske ikke så vigtig, som om hvad livskvaliteten for en eliteatlet som Totillas er.

Men når det er sagt kan en hest der har det sådan ikke få mit "p*s" i kog, når der er så mange mennesker der lider i gode gamle DK.


Skynd dig, skynd dig, ellers går det galt. I de nye bukser som vi ikke har betalt...


Tja, hva´ fan, jeg er bare glad idag :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 12345678910
Forfatter: 
Dato:  03-01-2011 08:43

Campanero


Potato tomato...


rød hest med Svensk rytter /sort hest med Hollandsk rytter...., tja man har vel styr på fakta når man finder en gammel tråd frem og "udspyr sin galle" her på HN


Jeg så eponas indslag med Ed og Totillas med den blå og døde tunge, overbøjning og tisse i bukserne trav der angiveligt varede i ret lang tid, og må tilstå at hvis man træner sådan inden stævnerne, at jeg mister interessen og respekten uanset placeringer.Karen


One of the most essential things you need to do for yourself is to choose a goal that is important to you. Perfection does not exist you can always do better and you can always grow

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  03-01-2011 15:00

He he, Karen du har skisme ret ;-) Jeg indrømmer min hukommelse svigtede og EG stod for skud, undskyldning er på sin plads og hermed givet. (Dog syntes jeg stadigvæk at Totillas ligner en der er ved at tisse i bukserne i samling, selvom jeg heldigvis ikke behøver at være EG modstander længere når staklen er uskyldig...)


He he... Jeg gir en øl i lufthavnen...


Tja, hva´ fan, jeg er bare glad idag :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 den perfekte ryg..
Forfatter: 
Dato:  03-01-2011 21:12

ude i min stald går to af de mest perfekte rygge. De sidder på vores to fjordheste og jeg garanterer jer, der er ikke et eneste sted, de heste går indad! - på en god dag kan man slet ikke se lansemærket(eller hvor halsen ender og skulderen begynder)


men mine varmblodsheste? dem må jeg jo nok hellere holde op med at ride roll-kur på (især plagen) de har både markeret sadelleje, tydelig skrå skulder og andre defekter.


Ja, undskyld den bitre sarkasme, men efter at havde set et fint billede af en velmarkeret Totillas ( Tak, Nilsen), og stadig kunne se kommentarer om den vist går lidt ind bag skulderbladet! må jeg konstatere, at mange HNere stadig må ride med halerem, eftersom deres drømmehest må have et cylindrisk sadelleje.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Trådstarter
Forfatter: 
Dato:  05-01-2011 20:47

Jeg synes det er fantastisk at trådstarter har så meget mere viden om korrekt muskulatur end Edward Gal - han er jo også kun verdens berømt.


Undskyld, men jeg synes simpelt hen det her er forrygt, og i den grad pinligt.Mette og ButlerhingstenIngen mennesker er for 'store' til at hilse og vise høflighed over for andre mennesker, men nogle er for små!


STØT DE DANSKE SOLDATER

0
0
Svar på denne tråd
 
 Verdensberømt
Forfatter: 
Dato:  05-01-2011 21:13

Beklager og undskylder - og hvor vover jeg dog at konstaterer noget sådant ....


Altså, i ridesporten må man kun kritisere, hvis man rider på samme plan, som dem man vover at kritiserer - Ergo må ingen i hele verden kritisere Edward Gal, for han er både verdensberømt og verdensmester ...(Pssst...Hvem må så egentlig rose ham???

Er det så ikke også, kun dem der rider på samme plan som selve Herren!!! )


Og hvordan er reglerne så med muskelsætningen på krikkedyrene, er det også kun tilladt at udtale sig i kritiske (eller rosende) vendinger, hvis man har et dyr der ser lige så hul ud i sadellejet - for så er jeg bestemt uegnet ...
Hvordan bør en korrekt muskuleret hest se ud over ryggen? Indsæt gerne masser af billeder, jeg glæder mig til at blive klogereDe venligste hilsner Louise


*****Min hest har næsen forrest!

Rid rigtigt og få en sund hest


Ny bog af Gerd Heuschmann0
0
Svar på denne tråd
 
 Hmmm...
Forfatter: 
Dato:  05-01-2011 21:14

Butlerhesten:


Er Edward Gal verdensberømt for hans viden om korrekt muskulatur???
Love isn´t allways about holding on.

Sometimes, just sometimes,

it´s about letting go...

0
0
Svar på denne tråd
 
 ghnfghfgh
Forfatter: 
Dato:  08-01-2011 12:49

ok gik død i alle indlæggene, men ville bare sige det er MEGET sjældent jeg ser en hest, trænet med alm bomsadel, der ikke er for skarp. (med mindre den er svært overvægtig, eller redet kort tid, eller eller eller) Jeg troede også engang det betød at hesten havde fået "mere" sadelleje, nogen tror det når den er voksen..


Det er en typisk bomsadelryg..Mvh Michelle


Man skal ikke kaste med viskelæder hvis man selv er en tegningLYKKESMINDES FLINT

KLOSTERMARKENS PAX

www.houseofcharisma.com

Home of Masterback flex saddles

Wwww.fjordhest.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 Faldt lige over den her...
Forfatter: 
Dato:  08-01-2011 19:19

Orkede ikke at læse de sidste indlæg eller at diskutere. Men faldt over denne video på youtube, som viser Tortilas' ankomst til til WEG.

Se i starten af videon, hvor han bliver trukket ud af lastbilen og står så man kan se hele hesten. Synes nu han ser ganske pæn muskuløs og rund ud.

Men vurder selv :)


www.youtube.com/ watch?v=ReLpD8j5Cdo&feature=related

0
0
Svar på denne tråd
 
 en helt anden
Forfatter: 
Dato:  12-01-2011 16:21

Forklaring?


Okay, muligvis et sygt forslag, men første gang jeg så klippet tænkte jeg at hesten sænkede ryggen pga striglingen????? - Og ikke fordi den har ondt i ryggen, men simpelthen per refleks???? Et snapshot taget derfra kan godt ligne muskelfattighed?P.s. er det i denne tråd man skal forsøge at sælge sine Gribaldi-afkom?Salg af 1.-klasses trakehnere


Se www.Dyrhave.com for info


Fotografering tilbydes på Sjælland:

WWW.123HJEMMESIDE.DK/PERNICA-FOTO

0
0
Svar på denne tråd
 
 Refleks
Forfatter: 
Dato:  13-01-2011 13:51

Er det en normal opfattelse at heste pr. refleks sænker ryggen, når man strigler dem?

Jeg er opdraget til at tro det samme, derfor spørger jeg ...


Hvis min hest gjorde det nu, ville jeg tage det som tegn på at den havde ondt i ryggen.
MVH Louise

0
0
Svar på denne tråd
 
 Kender ikke den refleks
Forfatter: 
Dato:  13-01-2011 15:09

Jeg kender ikke den refleks, der skulle få hesten til at sænke ryggen ved strigling. Jeg har oplevet fænomenet - desværre - for det var en hest, der havde ondt i ryggen, og derfor smertebetinget og ikke en refleks.


De to, jeg har i dag, sænker ikke ryggen ved strigling.


Jeg kender heller ikke til, at det var noget man lærte i "gamle dage", og jeg har haft med heste at gøre i snart 40 år. Men det er måske et tilfælde at jeg ikke er stødt ind i nogen, der har lært mig det?


Kh NinaSt

0
0
Svar på denne tråd
 
 Refleks
Forfatter: 
Dato:  13-01-2011 21:19

Der skal være en eller anden form for refleks når man rører dem i ryggen, specielt hvis man strigler lidt til, og nogle heste er naturligvis mere sensitive end andre... Totilas er jo nok også klippet, hvilket øger sensitiviteten...


Det er ligesom når man "løfter" ryg på hesten, der skal der jo heller ikke så meget til at de reagere. - I hvert fald ikke vores derhjemme. - Og her snakker vi altså ikke kun rideheste, plage, føl, følhopper, aller reagere på rygløftet.Men det var bare en teori, jeg skal ikke kunne sige om det er rigtigt, men en mulighed(?)


Salg af 1.-klasses trakehnere


Se www.Dyrhave.com for info


Fotografering tilbydes på Sjælland:

WWW.123HJEMMESIDE.DK/PERNICA-FOTO

0
0
Svar på denne tråd
 
 Pernille
Forfatter: 
Dato:  14-01-2011 10:47

Hvor bestemt mener du refleksen kommer fra, altså hvor på ryggen skal man trykke, for at den refleks kommer, hvor hesten sænker ryggen tydeligt?Er det godt eller skridt, hvis hesten reagere "nedad" når man rammer refleksen?Jeg har kun set reaktionen på det, jeg formoder, har været heste der har været ømme i ryggen - og det mener jeg også, jeg har en anerkendt kiropraktors ord for er korrekt, men det kan da sagtens være jeg husker fejl.
MVH Louise

0
0
Svar på denne tråd
 
 tjaa....
Forfatter: 
Dato:  14-01-2011 11:14

Rosalina, jeg mener du har ret.


Jeg har også kun set denne "refleks" ved heste jeg har kiropraktorens ord for at hesten har ondt i ryggen.


-Jane


www.hms4life.dk
trailerlæsning og problemløsning i nordjylland


0
0
Svar på denne tråd
 
 forskelligt
Forfatter: 
Dato:  16-01-2011 20:10
Jeg mener nu at den refleks sagtens kan skyldes noget så "uskyldigt" som at hesten er kilden.
Nu er der jo heller ingen der kan sige hvorfor videobilledet af Totillas ser ud som det gør, hesten kan stå underligt/forskudt, den kan sinke ryggen, lyset og kvaliteten er elendig, ect ect. gætterier gætterier gætterier... hva kan vi bruge det til, i sidste ende ;)
Mvh.


Nielsen.


For where your treasure is, your heart will be also.


0
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider