Logo used for printing

HN afstemning
Hvor mange penge bruger du om måneden på din hest? Pr. hest

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Seniornettet

 Ingen overskud/energi i hverdagen
Forfatter: 
Dato:  13-02-2018 10:31

Jeg er ved at blive så desperat af træthed og manglende overskud/energi at jeg overvejer at tage et eller andet middel mod træthed.

 

Har kigget på http://www.weightworld.dk, men synes heller ikke at det er sagen.

 

Er også nervøs for, at hvis jeg tager noget der giver mere energi, at jeg så slet ikke sover om natten, og da jeg i forvejen er oppe hver 3. time, så jeg passe på.

 

Omvendt kan det jo være at hvis jeg får mere energi, så får jeg lavet mere med hundene og hesten, og SÅ kan jeg sove bedre.

 

Det er en ond cirkel jeg er inde i, og skal have den brudt.

 

Jeg har været igenne en større blodprøve, og der er intet at finde.


Hilsen Helle

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tankemylder?
Forfatter: 
Dato:  13-02-2018 11:51

Det kender jeg godt.

 

Egentlig kunne din manglende energi udelukkende skyldes at du er oppe hver 3. time om natten. Er det fordi du skal op, eller vågner du ufrivilligt?

 

Jeg har prøvet at tage melatonin (sovepiller med naturligt søvnhormon) og oplevede at sove så meget bedre at jeg sov 2 timer mindre, og vågnede og var udhvilet. Jeg tager dem dog kun når jeg har svært ved at falde til ro. Jeg vil ikke tage dem rutinemæssigt, for når lægen er nærrig med recepten, tænker jeg, at man nok ikke skal vænne sig til dem.

 

En helt anden ting er, at vores hjerne bruger ufatteligt meget energi - især på at spekulere. Hvis du spekulerer meget, kan det være du skal undersøge begrebet metakognitiv terapi. Modsat kognitiv terapi, går metakognitiv terapi (eller psykologi?) ud på at man kan og skal stoppe sit tankemylder. Det skulle give mere energi, men jeg er langt fra færdiguddannet i det (læser bare en bog).

 

Du kunne også forske lidt i hvad der giver dig energi, og hvad der dræner dig, og så simpelthen gøre mere af det der giver energi, og mindre af det der dræner dig.

 

Jeg har eksperimenteret rigtig meget, og jeg vil ikke anbefale dig at prøve at booste energien med hverken kunstige eller naturlige midler, for mig resulterede det bare i migræne, svimmelhed, eller overdreven søvn og træthed senere. I mit tilfælde, som ligner dit ved at blodprøver ikke viser noget, tror jeg det handler om en anden slags træthed. Manglende inspiration/passion/livslyst. Altså at man et eller andet sted keder sig, eller trænger til forandring. Jeg har selv haft succes med at beskæftige mig mere med kunst og kreative grupper, og jeg synes bestemt også at motion og frisk luft sammen med dyr hjælper på det, men du har ret i at det er en ond cirkel. Den skal brydes, så der kan blive plads til en god cirkel.

 

Som sagt er jeg ikke nået helt over min træthed. Eksempelvis sidder jeg her og skriver, i stedet for at nyde det gode vejr.

 

PS. Jeg er hverken læge eller anden form for behandler. Mit svar beror udelukkende på min personlige, individuelle erfaring.


 

 

Medlem af Bullerklubben

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 manglende søvn
Forfatter: 
Dato:  13-02-2018 13:07

Jeg vågner desværre ufrilligog når jeg så vågner, så skal jeg op og tisse (også en vane jeg prøver at bryde), dog er den god om morgen når jeg skal op

 

Jeg har forsøgt med sovemaske, men når jeg vågner i løbet af natten, så har jeg taget den af i søvne.

 

Jeg kan også have 1-2 gange om ugen, hvor det bare er umuligt at sove før få timer inden jeg skal op, og jeg ligger ikke og tænker, spekulerer eller andet der kan være baggrund for den manglende søvn.

 

Psykisk er det ikke der hvor en årsag skal findes. Fysisk er nok noget andet, men der er jeg under udredning, og hvis det ikke viser noget, så må jeg gå til lægen.

 

Jeg er frustreret over at det går ud over mine dyr, jeg vil gerne i gang med min hest igen og jeg vil gerne aktivere hundene mere i hverdagen.

 

Jeg er frustreret over at det går ud over min vægt, pga trætheden har jeg en stor sukkertrang, og flere gange om ugen kan jeg bare ikke styre det = en vægt der er for høj = jeg vejer for meget til at ride min hest = frustration. Og at tabe mig er ikke enkelt når overskuddet bare ikke er der.

 

Jeg er frustreret over, at når jeg endelig sover (måske så med 1 opvågning i løbet af natten), så er jeg bare endnu mere træt.

 

Så jeg skal have noget der vækker mig om morgen, noget der giver energi og noget der gør at jeg sover hele natten

 


Hilsen Helle

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Energi
Forfatter: 
Dato:  13-02-2018 18:50

Har du fået tjekket stofskiftet?

0
0
Svar på denne tråd
 
 frustreret
Forfatter: 
Dato:  13-02-2018 22:23

Lotte, ja det er tjekket.


Hilsen Helle

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Snak med lægen
Forfatter: 
Dato:  15-02-2018 12:51

Du skriver: "jeg er under udredning, og hvis det ikke viser noget, så må jeg gå til lægen"...

 

Jeg var nok STARTET hos lægen. Det lyder som om, du er i gang med noget alternativt? Det kan også være godt nok/virksomt nok, men uanset hvad, så ville jeg starte hos lægen.

 

Hilsen Sif


Det er sjovt at tage fjordheste alvorligt


www.sadelrummet.dk

1
1
Svar på denne tråd
 
 ikke alternativt
Forfatter: 
Dato:  15-02-2018 15:17

Nej, jeg er ikke igang med noget alternativt . Jeg er i gang med noget udredning på hospitaler, og hvis det viser at der er noget, så kan trætheden måske stamme derfra.

 


Hilsen Helle

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 manglende energi
Forfatter: 
Dato:  17-02-2018 08:03

Det lyder som mit liv med manglende energi og overskud og æde for meget sukker for dog at få en eller anden for for energi.

Desværre har jeg ikke fundet en langtidsholdbar løsning.

Som lappe løsning nogle dage bruger jeg et koffein tilskud, men der går uger/måneder imellem, så jeg kan ikke sige hvordan det vil være at æde det dagligt.

...måske skulle jeg prøve... hmmm...

 


Mvh

Charlotte

 

T-shirt-butikken.dk - også t-shirts med hestemotiv

0
0
Svar på denne tråd
 
 start med basic...
Forfatter: 
Dato:  18-02-2018 12:08

når jeg skriver start med basic, mener jeg at kigge på en vej indtil at have dine fysiske behov iorden.

Taget fra nettet:

Det fysiske behov

Det nederste behov i Maslows behovspyramide er det fysiske behov. Dette er det første behov som skal dækkes, og det behov, som langt de fleste mennesker i den moderne verden har dækket.

Det fysiske behov er behovet for basale ting, så man kan have en normal hverdag - uden at kroppen udsættes for sult, væskemangel, nedkøling, og/eller manglende søvn.

Hvis dette behov ikke er opfyldt, er det umuligt for mennesket at fokusere på andet. De andre behov eksisterer så at sige ikke. Derfor er det altafgørende for et menneskes tilstedeværelse, at det fysiske behov er opfyldt.

 

 

du skriver du skal op og tisse om natten, indtager du mere væske end du har behov for, og evt tæt på sengetid? og drikkes der energidrikke, eller andre koffeinrige produkter i større mængder.

 

Er du god til at forberede kroppen til sengetid, og ingen brug af lys i soveværelset, fjernsyn eller kig på mobil før sengetid. Det kan nedsætte søvnkvaliteten.

 

snorker du og sover du på ryggen? i nogle tilfælde falder svælget sammen, modstanden i svælget gør, at der ikke kommer noget luft ned i lungerne, og så opstår der undertryk i brystkassen, som får hjertet til at udskille et meget vanddrivende hormon. Er du træt allerede når du står efter efter dårlig nattesøvn? en øre- næse- halslæge kan afdække om du lider af søvnapnø. I nogle tilfælde kan det afhjælpe at sove med en snorkeskinne.

 

Håber du finder årsagen til din træthed.

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Kosttilskud og motion
Forfatter: 
Dato:  18-02-2018 14:50

jeg ville nok kigge på at spise noget som Solaray B-stress med morgenmaden. De hjalp mig meget til ekstra energi sidste vinter. Nu spiser jeg dem mest for den imponerende gode effekt på hår, negle og hud. Daglig dosis er 2 jeg spiser kun en enkelt. Det har været nok for mig.

 

B-vitaminerne startede jeg på, med inspiration fra hestene og tilskud af b-vitamin ved manglende energi. Jeg må sige at jeg var overrasket over, hvor meget det faktisk hjalp.

 

I perioder hvor jeg har været stresset eller i hvert fald tæt på at gå ned på stress på jobbet, har Solaray Sleep Blend faktisk hjulpet. De giver lige en lidt dybere søvn, hvis jeg tager sådan 2 inden sengetid. Det er sjældent jeg tager dem, så om man vender sig til dem og de dermed mister effekten, der må jeg være dig svar skyldig.

 

Måske kosttilskud kan være med til at snyde til lidt ekstra energi og dybere søvn, så du kan få indhentet til overskud til at få gjort de ting, der virkelig hjælper. Kost, motion, gode søvn rutiner osv.

 

Kan det være en motivation, at få sat motion af hest og hund i system. F.eks. Hesten skal ud og gå 30 min hver aften, det samme skal hunden morgen og aften. Det kan måske være med til at bidrage til bedre søvn, mindre tid til at spise slik og at både du og hest ender med en form, hvor ridningen igen bliver mulig.

Min hest har været skadet, så jeg går og går med ham og har gjort det længe - det giver mere end man lige regner med.

0
0
Svar på denne tråd
 
 søvnproblemer
Forfatter: 
Dato:  20-02-2018 22:05

Tak for dit indlæg.

 

De ting du nævner er alle ting jeg er opmærksom på.

 

Har for mange år siden haft søvnapnø, dog uden at få en maske til natten da det ikke var slemt nok til det - heldigvis. Det var så på en anden måde end i dag, så tror ikke det er det.

 

Jeg er som tidligere nævnt igang med en udredning på hospitaler, og hvis de finder noget, så er det der årsagen skal findes, så derfor går jeg heller ikke i gang med noget som helst før undersøgelsen er færdig.


Hilsen Helle

 

0
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider