Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Seniornettet

 Smertestillende helvede...
Forfatter: 
Dato:  28-04-2017 23:31

 

Har på næsten 3'je måned utrolige smerter og har nu kastet det berømte håndklæde i ringen og bedt lægen om smertestillende.

 

Jeg kan normalt ikke tåle noget som helst smertestillende, men der var en som prikkede mig på skuldren og sagde at jeg skulle be om en henvisning til smerteklinikken... Så fik jeg i stedet et nyt præperat... okay jeg prøver at tage en pille om aftenen når smerterne er værst (det føles som mine led på skift bliver lammet / forstuet agtig i smerteniveau som varer i 6 - 8 timer inden det klinger af og så er der pause inden det tager til igen...)

 

Spørgsmålet er så, hvor længe er det normalt, at der vil gå inden en smertepille skal / vil virke?

 

Jeg har nu taget disse piller i over en uge og lægen sagde i dag at jeg bare skulle sætte dosis op til flere piller flere x om dagen, man kan det virkelig passe at en stærk smertestillende pille skal tages mange x inden den overhovedet har en effekt?


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

0
0
Svar på denne tråd
 
 præperat
Forfatter: 
Dato:  29-04-2017 13:39

Hilket middel mod smrter har du fået fra lægen.


 


IMC nu med ny PROP.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  29-04-2017 23:42

Jeg fik, grundet et piskesmæld, i første omgang nogle forholdsvis stærke gigtpiller, hvor jeg også skulle dosere alt efter smerter. De hjalp dog ikke, så blev sat på morfin i stedet. Det hjalp med det samme! Og kunne holde normal dosis.

 

Jeg håber du får det bedre. Ved hvordan sådan et smertehelvede bare kan ødelægge ens dag :(

1
0
Svar på denne tråd
 
 Gabapentin
Forfatter: 
Dato:  30-04-2017 11:29

 

men efter at lægen sagde at jeg skulle sætte dosis op så holdt jeg lige eet døgn og stoppede fordi jeg sitrede og jorden begyndte at bløge omkring mig. eller dvs. min mand sagde at det turde han ikke se på jeg tog når jeg måtte holde fast i stolen når jeg sad ned...

 

Har igennem flere år ikke spist smertestillende fordi jeg har fået udslet og er hævet op eller lign, og det er sjældent at de har virket.

Jeg mener at det var dolol jeg fik på et tidspunkt og dem kunne jeg godt tåle, men efter en uge ringede jeg til lægen og spurgte hvornår de ville begynde at virke... så skulle jeg stoppe omg. da een pille betød at jeg ikke måtte køre bil i flere måneder... Derefter har jeg vænnet mig til at smerter ikke har kunnet behandles.

 

Schweizerost/ det er trist at du har fået et piskesmæld, men i det mindste godt at du har kunnet få smertestillende som har virket.

Jeg har tidligere fået piller med morfin, men de har ikke virket..

 

For nogle måneder siden blev jeg uforskyldt kørt ned af en lastbil og derefter startede de ekstreme smerter. Lægen mener så ikke de har en sammenhæng.. hvilket jeg ikke forstår.

Jeg har fået den tanke om stress kan udløse smerter, er der nogen der ved det?

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

0
0
Svar på denne tråd
 
 funktionel lidelse
Forfatter: 
Dato:  30-04-2017 14:59

Prøv at læs om funktionel lidelse.


Hilsen Helle

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  01-05-2017 07:59

Jeg ved ikke om det her er en hjælp. Men for at smertestillende skal virke ordentligt, så skal man ikke vente til man ikke kan holde smerterne ud længere. De skal tages når smerterne begynde og så holdes ved lige efter behov. Men får smerterne først fast så skal man have en ekstra høj dosis for at få en virkning og det er ikke sikkert at de kommer til at virke optimalt.

Så det der med at spille tapper er en dårlig ide.

 

Jeg håber du finder en løsning og finder ud af hvorfor du har så ondt, for det lyder ikke specielt rart.


"Halløj!" råbte Tigerdyret, og det lød pludseligt så nær ved, at Grislingen ville være sprunget op, hvis Plys ikke rent tilfældigt havde siddet på det meste af ham.


ATTEN'ZION

2
0
Svar på denne tråd
 
 Hvis det ikke virker,
Forfatter: 
Dato:  01-05-2017 19:05
... Så brug en større hammer!

Hvis du kom ind til mig, så ville jeg starte med at undres over hvorfor du har ondt. Kan man gøre noget effektiv for at fjerne / svække årsagen?

Dernæst..
Forskellige typer af smertestillende medicin har forskellig farmakolokinetisk profil. Dvs hvor hurtigt optages medicinen? Hvordan og hvor hurtigt udskilles medicinen?
Hvilke virkningsmetode og bivirkninger versus effekt skal man forvente?

Kort sagt, "hvor hurtigt virker mun pille" er ikke et spørgsmål vi kan svare på.
Paracetamol, NSAID og ikke-depot morfin præparater bør kunne mærke effekt efter ca en halv time.
Der er ingen som siger, at en pille er nok. Og smerter er som ukrudt. Det kræver mindre at holde dem nede end at slå dem ned, hvis de først har vokset sig stærke. Og det er urealistisk at tro på at man bliver 100% fri, det skal bare holdes nede så man kan være til.
Men, smertestillende virker ikke, hvis man ikke bruger nok eller ikke bruger korrekte præparater til problemet
Så, du har spørgsmål om hvordan du bruger smertestillende mest hensigtsmæssigt.
Din læge skylder dig den gode forklaring, så ring og få det forklaret som du har til gode.
God bedring.
5
0
Svar på denne tråd
 
 Smertestillende
Forfatter: 
Dato:  14-05-2017 12:08

Gapapentin er medicin der også bruges mod epilepsi - om de virker mod dine smerter er slet ikke sikkert.

 

Jeg fik det i en periode, men blev så mærkelig i hovedet, at jeg ikke engang kunne huske lægens nummer.

 

Jeg blev så trappet ud og fik et andet middel.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456 osv.
Forfatter: 
Dato:  14-06-2017 10:43

 

HellaA/ Hvad skulle de kunne på funktionel lidelse kliniken? Jeg kan forstå at det er rn forskningd klinik, eller tager jeg fejl?

 

Doctor Who/ Større hammer. Ha, ha, ha. Jamen det var også bare fordi jeg gik i flere måneder med konstante smerter som sprang fra led til led, med øget smerte tryk (hvis det giver mening..) at jeg ville gøre et forsøg for at blive smertefri OG fordi der var en som fortalte mig at jeg burde henvises til smertekliniken. Dét er min læge så ikke enig i. For det 1. så kan hun godt selv, for hun gør det samme som de gør på smertekliniken og for det 2. så vil hun henvise mig til reumatolog selvom samtlige blodprøver for gigt viser at jeg IKKE har gigt. (hun taler om flyvegigt, men jeg har læst mig til (hurra for fætter google) at mine smerter ikke sider samme steder som smerter fra flyvegigt.) Forøvrigt mener hun jeg har kræft, men det er der ingen der kan bekræfte... men fedt at hun tænker højt.

 

Kan du svare på om stress kan give smerter?

 

Jeg fik nogle andre piller bonyl, som skulle tages dagligt i en uge og så efter behov. Men de gav også så mange bivirkninger at jeg måtte stoppe, selvom de tog smerterne, ENDELIG var der noget der tog smerterne! Desværre gik det også ud over mit syn og jeg måtte bruge briller bare for at spise morgenmad (mig som aldrig har brugt briller undtagen solbriller) og jeg begyndte at tabe håret, som jeg ikke har for meget af i forvejen.... mm.

 

Det er nok en måned siden jeg stoppede og først nu er jeg begyndt at få smerter igen. De "gode" gamle kendte smerter er tilbage....

Jeg har klart det indtryk at min læge ikke gider at bruge tid på mig og da jeg har planer om at flytte, og alligevel skifter læge ved den lejlighed, så vælger jeg ikke at skifte læge lige nu.

 

 

chris97/ Gapapentin, holdt jeg ikke til ret længe. Det er også mærket med rød 3-kant.

Det næste jeg skal prøve er vist noget der hedder lyrica. Suk!

 

 

 

Ps: Hvad gør man egentlig ved de piller man ikke kan tåle? Er det bare at smide dem ud? Nogle mærker er der tale om ret mange piller...

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hov hov forresten
Forfatter: 
Dato:  14-06-2017 10:44

 

Nogen der har erfaring med hash som smertebeh.?

Er det rigtigt man kan få dem i piller?

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

0
0
Svar på denne tråd
 
 medicinrester
Forfatter: 
Dato:  15-06-2017 14:31

De ubrugte piller/medicinrester afleveres på apoteket til destruktion. Der plejer jeg også at aflevere hestenes tomme ormekur- og antibiotikasprøjter.

Jeg har (heldigvis) ikke en dyt forstand på (stærke) smertestillende piller, men kan huske, at jeg for bare et par uger siden (cirka samtidig som HelleA's indlæg)så noget i nyhederne om gode resultater med antidepressiv medicin mod funktionel lidelse/smerter som lægerne ikke umiddelbart kunne finde nogen årsag til.

Hvis du læser her funktionellelidelser.dk/enhed/ nævnes bl.a stress som en medvirkende årsag.


0
0
Svar på denne tråd
 
 Rheumatolog lyder godt
Forfatter: 
Dato:  15-06-2017 17:53
Jeg må nu indrømme, at egen læge tænker rimeligt fornuftigt på flere punkter.

Selvom x blodprøver er normale, er ikke alle gigtsygdomme udelukket. Eller, alle andre sygdomme er ikke udelukket....
Hvad der er udelukket afhænger af hvilke blodprøver der er tager, kombineret med hvilke sygehistorie som du har.
Jeg kender ikke nok til din historie, jeg har aldrig set dig, men i teorien kan det være noget så @!#$ simpelt som slidgigt, der bare påvirker flere led - og afhængig af aktivitet/inaktivet svinger det hvor meget det gør ondt. Flyvegigt bruges i almen praksis ofte som beskrivelse af gigtlignende og symptomer, der springer fra sted til sted.
Men siden du har smerter i bevægeapparatet, er det yderst logisk at spørge en bevægeapparat specialist om råd - måske kan man hæmme / behandle / kurere udløsende årsag??
Med andre ord, udredning lyder rigtig godt!!

Jeg mistænker stadig, at du har brug for en samtale om smertebehandling med en læge du klikker med.
Smerteklinikkerne har ofte meget lang ventetid, og du kommer bagerst i køen hvis egen læge ikke kan dokumentere, at de selv har prøvet at løse problemet. Så henvisning dertil, tror jeg ikke at får du ikke meget ud af.
Smerteklinikkerne er ikke til mennesker, der er kommet skævt ind på livet af deres læge - det har de desværre slet ikke kapacitet til. De kan heller ikke koordinere smertestillende med udredning og behandling hos en rheumatolog, for det er kun egen læge der kan se rheumatologens svar.
Hvis du ved hvor at du skal flytte hen, var det så en ide at flytte til den nye læge før flyttekasserne fyldes??

Bonyl kan give synsproblemer - ja, men jeg har bare ikke hørt nogle klage over det. Hårtab?? Hm, er ikke nævnt i mine lærebøger.
Har du overvejet at det du kalder bivirkninger evt kan skyldes noget andet, fx ikke navngivet sygdom?? Måske har du 1-2 ikke identificerede/ navngivne problemer, der giver dig en aha oplevelse og forståelse for hvad der sker i din krop, når der sættes ord på.
Og der er andre NSAID end bonyl, du kan prøve. Det virkede jo!

Jeg håber, at du får et samarbejde op at køre med en læge, hvor I forstår hinanden. Gid du var min patient, for samtalen er bare et super spændende redskab. (Men jeg er geriater, så det kan du ikke blive)
0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider