Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Seniornettet

 Brækket kraveben
Forfatter: 
Dato:  18-05-2016 19:25

Hej med jer :)

 

jeg har brug for et godt råd, og tænke at der stensikkert er nogle herinde der kan hjælpe..

 

jeg har brækket mit kraveben, og har lavet et stort brud, dog mener lægen at det godt kan vokse sammen, men de har på trods af det, tilbudt mig en operation, og jeg er totalt forvirret!

 

vil jo selvfølgeligt helst det bare vokser sammen, men er bekymret for om det vokser skævt sammen, da der er et stort overlap, som det ser ud nu, og jeg forstår sletter ikke hvorfor jeg er tilbudt en operation, hvis det nu kan vokse sammen af sig selv..

 

jeg syntes rådgivningen fra sygehuset er meget vag og uden konkrete svar, så derfor spørger jeg nu jer til råds..

 

Så erfarringer søges, både med og uden operation :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 OP for kraveben?
Forfatter: 
Dato:  19-05-2016 07:14
Som mit brugernavn antyder er jeg en nørd med forkærlighed for både science fiction, og så er jeg medicinsk læge.

Dengang jeg studerende var læresætningen at kravebensbrud, hvor der ikke har været hul i huden vokser sammen med eller uden operation, og resultatet er lige godt for patienterne.
Men med operation får man et pænere røntgen billede.
That's it. Det betyder intet for hverdagen.

Spørg egen læge, det kan være der er sket noget siden.
Men nogen gange er vi læger vage, fordi vi kan gøre noget, fordelen er bare så lille at det er patientens valg om det kan betale sig at sætte i værk.

Hav en god dag.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Som fysioterapeut
Forfatter: 
Dato:  19-05-2016 08:12

På klinikken, hvor jeg arbejder, er jeg den som ser flest skuldre og derved brækket kraveben.

Af dem jeg har set er kravebensfrakture ikke dem, som volder de værste gener, MEN de skal tages seriøse.

Kravebent er jo forbindelsen fra skulderen og til skelettet og hele skulderleddet er allerede meget mobil i sit ophæng. Derfor ser vi også så mange døje med gener fra skulderen.

 

Nu skriver du ikke hvor gammel frakturen er?

Hvornår er der taget røngten og hvornår skal du igen?

Hvordan har du det i skulderen - gener, smerter mm.?

 

Hvis du er utryg, ville jeg, hvis frakturen ikke lige er sket, opsøge en fys. Med speciale i skulder.

 


Salg af kvalitets pandebånd med 10 mm. krystalsten.

Elegant med meget blig blig

Se mere på

 

www.staldlauenborg.dk

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 få det lavet
Forfatter: 
Dato:  19-05-2016 14:44

jeg kender adskillige der har fået kroniske smerter i skuldre og ryg af kraveben der er vokset sammen selv med stort overlap. Det var det man præddikede tilbage i 80'erne og 90'er og måske også de tidlige 00'ere. Men det er gået over. JEg har to veninder der har fået brækket 10+ år gamle brud op og skruet rigtigt sammen på det offentliges regning fordi deres krop blev så skæv af at den ene side var kortere end den anden at de havde kronisk hovedpine, nakkesmerter, synsforstyrrelser etc. Begge er i dag næsten smertefri og uden gener og hende der rider skal nu ikke længere have sadelmageren ud og rette skæv sadel hvert halve år.

 


 



Med venstre hånd
Line

 

 

http://linebergmann.dk/ - CassiusCam

 

http://militaryhesten.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 tak for svar
Forfatter: 
Dato:  19-05-2016 21:26

1000 tak til jer der har taget jer tid til at svare, og skønt at der er fag personer på banen

 

jeg har idag talt med min egen læge og som docter who, skriver så fortalte han mig at det i mange år har været kotyme at lade det vokse sammen af sig selv, men at resultatet her ved ikke altid har været tilfredstillende. Og med størrelsen på mit overlap, som var omkring 3 1/2 cm ved seneste røngten, så mente han ikke at en operation var en dårlig ide.

 

Skaden er ca 13 dage gammel og jeg fik senest taget rønten for en uge siden, i går hvor jeg var til kontrol igen blev der ikke taget nye billeder, hvilket virker lidt usmart. Men at dømme fra det aller første rønten billede til det seneste, hvor det rykkede sig et lille stykke tættere på hinanden, og jeg rent visuelt ligledes kunne se at bulen blev lidt mindre ved kravebenet, så har der i den seneste uge ingen ændring været, og kønt er det ikke at kigge på

Planen er også at jeg vil begynde til fys, så snart jeg kan slippe afsted med det, og heldigvis har jeg en forsikring der betaler for det

 

Jeg har haft meget ondt, smerterne har dog været let aftagende de sidste par dage, dog langt fra væk endnu. Jeg kan fortsat ikke ret meget med armen, dog kan jeg brugde den lidt i nedadgående retning. men kommer jeg til at lave noget dumt, eller hæve armen, føltes det som knoglerne skuer mod hinanden og/eller huden, som der ligledes er slemt når jeg ligger ned (kan kun ligge på ryggen)

 

Som Line Skriver er jeg utroligt bekymret for at få en skævhed i kroppen, især fordi jeg har været i kamp med sådan en på et tidligere tidspunkt, og trods jeg er lille, så gik det både ud og sadel og hest og det er lige nøjagtigt med den årsag at jeg helder mest mod en operation på nuværende tidspunkt.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 når du skal have fys.
Forfatter: 
Dato:  19-05-2016 21:50

Du skal sørge for at komme til en fys. som ved noget om skuldre. Det er ikke nok, det er en almen fys. da skuldre er svære at arbejde med.

 

Så undersøg markedet. Det bedste, du kan gøre, er at tage til en skulderklinik.

 

Jeg ville nok også får en opr. og så tage genoptræningen derefter. Du kan allerede have en ubalance i skulderen som ikke har givet symptomer, men gør det efter frakturen. Så vær obs. på det i genoptræningen også, hvis der ikke er bedring :-)

 


Salg af kvalitets pandebånd med 10 mm. krystalsten.

Elegant med meget blig blig

Se mere på

 

www.staldlauenborg.dk

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Få det lavet!
Forfatter: 
Dato:  20-05-2016 01:21

Har selv haft brækket kravebenet, det groede også sammen med overlap, ca 2,5 cm. Jeg havde mange smerter, men måtte kæmpe med div. læger og fys i 1 1/2 år før jeg fandt en der ville operere det. Jeg har som sådan ikke smerter i den i dagligdagen, men pga en mindre skævhed har jeg fået en diskosprolabs i lænden. Ved hårdere fysisk arbejde især over skulderhøjde feks maling af stald ;-)får jeg smerter i skulderen. Så få det lavet NU! Mvh Karina

0
0
Svar på denne tråd
 
 beslutning taget
Forfatter: 
Dato:  22-05-2016 21:11

så er beslutningen taget og jeg skal opereres i næste uge, selvom jeg hader tanken om at jeg skal skæres i

 

Igen mange tak for jeres svar, og tak for det gode råd med at finde en fys der er specialist i skuldre, det havde jeg ikke selv haft i tankerne, men det er bestemt et råd jeg vil følge! Der er desværre ikke en skulderklinik i nærheden af hvor jeg bor, men håber at jeg snart kan køre bil igen, for så vil jeg bestemt køre efter det Desværre er det min i forvejen lidt trælse skulder, det er gået udover, men håber lidt at minus + minus giver plus! lidt optimitisk har man vel lov at være

 

Og tak for dit indlæg Karina, en kedelig histore for dig, og jeg vil godt nok være ked af at komme ud i sådan et forløb, og er taknemlig over at jeg trods alt er blevet tilbudt en operation, så tidligt i forløbet.

 

Igen mange tak! Jeg giver en melding når operationen er overstået

 

5
0
Svar på denne tråd
 
 OPDATERING
Forfatter: 
Dato:  22-08-2016 09:57

Selvom jeg måske skriver lidt med mig selv, så vælger jeg at give en opdatering vedrørende mit kraveben, i tilfælde af at der er andre ligesom jeg, der googlede i vildskab uden at finde frem til det helt vilde..

 

Det er nu efterhånden nogle måneder siden operationen, og det går utroligt godt! jeg har lidt gener pga der ikke helt er plads til skinnen, men det er minimalt, ingen smerter overhovdet og kan blodt mærke det strammer lidt fra tid til anden. jeg kan få fjernet skinnen om et lille år, hvis den genere for meget.

 

Jeg har fuld funktion i skulderen og armen. Aret er omkring 7-9 cm langt vil jeg tro, og er virkeligt pænt! jeg blev syet med selvopløslig tråd, så det kan anbefales! Og så passer jeg narturligvis på med sol, og bruger silikonetape (den billige fra apoteketet)

 

Det eneste minus jeg vil sige der har været er, at jeg ikke var klar over at det ville gøre SÅ forbidstret ondt efter operationen, og jeg måtte tage et par dage på morfin for at komme igennem det.

Endvidere var jeg heller ikke blevet gjort opmærksom på jeg SKULLE gå med armen i slynge i 6 uger og ligeledes ikke måtte komme over skulderhøjde, så jeg trak en laaaaang sygemelding og kan fortælle at det tager lidt tid at få en skulder igang igen, der har siddet stille så længe, selvom jeg endda snød lidt..

 

Jeg har igennem sunhedsvæsnet været til fyseterapeut, første gang allerede 3 dage efter operationen, og alt i alt 4-5 gange hvoraf den sidste gang var unødvenidg, jeg har ikke selv haft behov for at yderligere behandling og hverken min forsikring eller mig selv har betalt noget for genoptræningen.

 

Så alt i alt en rigtig god erfaring med at gennemføre operationen herfra

5
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider