Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Økonomi, samfund og love

 skal man betale skat af opstaldning?
Forfatter: 
Dato:  03-02-2011 22:46

Ja spørgsmålet er som overskriften lyder; skal man betale skat af den indtægt man får ved at opstalde andres heste? Jeg har lejet et gammelt ødelagt hus, med en stor have, hvor jeg har 4 heste opstaldet foruden min egen. Der er intet overskud, det løber kun lige rundt. Det står også i min lejekontrakt at jeg intet må tjene på at have opstaldning. Jeg kan forstå på reglerne om moms at det er frivilligt at blive momsregistreret og jeg er heller ikke interesseret. Det skal kun løbe rundt. Men skal jeg betale skat af en indtægt der kun lige dækker udgifterne?

Ville det være en anden situation hvis jeg selv ejede egendommen?

mvh Anette

0
0
Svar på denne tråd
 
 samme regel
Forfatter: 
Dato:  04-02-2011 07:20

Bare det du laver en faktura/sælger en ydelse er der regler uanset om du har egen gård eller ej


Så om du skal lave regnskab/momses, kommer an på den samlede omsætning (ikke indtjening)



Karina





0
0
Svar på denne tråd
 
 skat og moms
Forfatter: 
Dato:  04-02-2011 09:52

Som karinae siger kommer momsen an på omsætningen.


Man skal betale skat af ALT hvad man tjener. Men hvis det går i nul er der jo ikke noget du tjener og dermed ingen skat. Husk dog at der skal udfyldes en selvangivelse lige meget hvad.



It is better to aim for the stars and hit the moon, than to aim for the trees, and hit the ground



Walking faster will not get you there quicker,

if you are heading in the wrong direction.

0
0
Svar på denne tråd
 
 opstaldning
Forfatter: 
Dato:  04-02-2011 10:27

Momsen kommer ikke an på omsætningen, da opstaldning anses som udlejning af fast, som er momsfritaget. Det er dog mulig at lade sig frivilligt registrere.

0
0
Svar på denne tråd
 
 opstaldning
Forfatter: 
Dato:  04-02-2011 10:29

Der smuttede lige et ord i farten:


Momsen kommer ikke an på omsætningen, da opstaldning anses som udlejning af fast ejendom, som er momsfritaget. Det er dog muligt at lade sig frivilligt registrere.


0
0
Svar på denne tråd
 
 ikke enig torben
Forfatter: 
Dato:  04-02-2011 11:20

Vi lejer 3 længer ud og skal momse´fakturaen.....

Og de længer er ganske fast ejendom, i nyrenoverert stand


Karina





0
0
Svar på denne tråd
 
 Moms af udlejning
Forfatter: 
Dato:  04-02-2011 12:58

§ 13. Følgende varer og ydelser er fritaget for afgift:

1) Hospitalsbehandling og lægevirksomhed, herunder kiropraktik, fysioterapi og anden egentlig sundhedspleje samt tandlæge- og anden dentalvirksomhed.

2) Social forsorg og bistand, herunder sådan, som præsteres af børne- og ungdomsinstitutioner og institutioner inden for ældreområdet, samt levering af varer og ydelser med nær tilknytning hertil.

3) Skoleundervisning og undervisning på videregående uddannelsesinstitutioner, faglig uddannelse, herunder omskoling, og anden undervisning, der har karakter af skolemæssig eller faglig undervisning, samt levering af varer og ydelser med nær tilknytning hertil. Fritagelsen omfatter dog ikke kursusvirksomhed, der drives med gevinst for øje, og som primært retter sig mod virksomheder og institutioner m.v.

4) Foreningers og organisationers levering af ydelser og varer i nær tilknytning hertil til deres medlemmer i disses fælles interesse og mod et kontingent. Det er en forudsætning, at foreningen m.v. ikke arbejder med gevinst for øje, og at formålet er af politisk, fagforeningsmæssig, religiøs, patriotisk, filosofisk eller filantropisk karakter eller vedrører borgerlige rettigheder. Det er desuden en forudsætning, at afgiftsfritagelsen ikke kan fremkalde konkurrencefordrejning.

5) Ydelser i nær tilknytning til udøvelsen af sport eller fysisk træning, der præsteres af virksomheder, der ikke drives med gevinst for øje, til fordel for sports- og idrætsudøvere samt opkrævning af entré ved sportsarrangementer. Fritagelsen omfatter dog ikke arrangementer, hvor der deltager professionelle sports- og idrætsudøvere, fodboldkampe dog kun, når der deltager professionelle på begge hold.

6) Kulturelle aktiviteter, herunder biblioteker, museer, zoologiske haver og lign., samt levering af varer og ydelser med nær tilknytning hertil. Fritagelsen omfatter dog ikke radio- og fjernsynsudsendelser, biograf- og teaterforestillinger, koncerter og lign.

7) Forfatter- og komponistvirksomhed samt anden kunstnerisk virksomhed.

8) Administration, udlejning og bortforpagtning af fast ejendom, herunder levering af gas, vand, elektricitet og varme som led i udlejningen eller bortforpagtningen. Fritagelsen omfatter dog ikke udlejning af værelser i hoteller og lign., udlejning af værelser i virksomheder, der udlejer for kortere tidsrum end 1 måned, udlejning af camping-, parkerings- og reklameplads, samt udlejning af opbevaringsbokse.

9) Levering af fast ejendom.

10) Forsikrings- og genforsikringsvirksomhed, herunder ydelser i forbindelse med sådan virksomhed, som udføres af forsikringsmæglere og -formidlere.

11) Følgende finansielle aktiviteter:

a) Långivning og formidling af lån samt långivers forvaltning af egne udlån.

b) Sikkerheds- og garantistillelse, herunder forhandlinger herom, samt forvaltning af kreditgarantier ved den, der har ydet kreditten.

c) Transaktioner, herunder forhandlinger, vedrørende anbringelse af midler, kontokurantkonti, betalinger, overførsler, fordringer, checks og andre handelsdokumenter, dog ikke inddrivelse af fordringer.

d) Transaktioner, herunder forhandlinger, vedrørende valuta, pengesedler og mønter, der anvendes som lovligt betalingsmiddel, bortset fra samlerobjekter.

e) Transaktioner, herunder forhandlinger, med undtagelse af forvaring og forvaltning, i forbindelse med værdipapirer, bortset fra varerepræsentativer og dokumenter, der giver bestemte rettigheder, herunder brugsrettigheder, over fast ejendom, samt andele og aktier, når besiddelsen heraf retligt eller faktisk sikrer rettigheder som ejer eller bruger over en fast ejendom eller en del af en fast ejendom.

f) Forvaltning af investeringsforeninger.

12) Lotterier og lign. samt spil om penge, herunder spil på totalisator eller anden lignende måde.

13) Post Danmark A/S' indsamling og omdeling af adresserede breve, adresserede pakker og adresserede dag-, uge- og månedsblade samt tidsskrifter. Fritagelsen omfatter desuden Post Danmark A/S' befordring af adresserede breve og pakker, der sendes rekommanderet eller med angiven værdi.

14) Frimærker leveret til pålydende værdi, som kan anvendes til frankering her i landet, stempelmærker og lignende værdimærker.

15) Personbefordring. Fritagelsen omfatter dog ikke anden erhvervsmæssig passagerkørsel med bus end rutekørsel.

16) Rejsebureauvirksomhed og turistkontorers oplysnings- og informationsvirksomhed og lign.

17) Ydelser i direkte tilknytning til bisættelser.

18) Varer og ydelser, der leveres i forbindelse med afholdelsen af velgørende arrangementer. Afgiftsfritagelse meddeles efter forudgående ansøgning til told- og skatteforvaltningen. Som velgørende arrangementer anses arrangementer af kortere varighed, hvis overskud fuldt ud anvendes til velgørende eller på anden måde almennyttige formål. Det er en betingelse for meddelelse af afgiftsfritagelse, at leveringen sker for arrangørens regning og risiko, og at arrangøren ikke i øvrigt driver virksomhed med levering af tilsvarende varer og ydelser. Indsamling og salg af brugte varer af ringe værdi, der foretages af velgørende foreninger m.fl., fritages ligeledes for afgiften efter forudgående ansøgning til told- og skatteforvaltningen. Det er en betingelse for meddelelse af afgiftsfritagelse, at den velgørende forening m.fl. ikke i øvrigt driver registreringspligtig virksomhed, og at salget udelukkende sker til registrerede virksomheder. Skatteministeren kan fastsætte nærmere regler for meddelelse af fritagelse.

19) Varer leveret fra genbrugsbutikker, hvis overskud fuldt ud anvendes til velgørende eller på anden måde almennyttige formål. Det er en forudsætning, at butikken kun sælger brugte varer, der er modtaget vederlagsfrit, og at butikken kun beskæftiger ulønnet, frivillig arbejdskraft.

20) Ydelser præsteret af selvstændige grupper af personer, som udøver en virksomhed, der er fritaget for afgift, eller for hvilken de ikke er afgiftspligtige, med henblik på at yde deres medlemmer de for udøvelsen af deres virksomhed direkte nødvendige tjenester. Det er en forudsætning, at det enkelte medlems betaling for disse ydelser nøjagtigt svarer til medlemmets andel i de fælles udgifter, og at afgiftsfritagelsen ikke vil kunne fremkalde konkurrencefordrejning.

21) Investeringsguld, jf. § 73 a, herunder investeringsguld repræsenteret af værdipapirer, som indebærer en ejendomsret eller et tilgodehavende til guldet. Fritagelsen omfatter tillige formidling af investeringsguld udført af formidlere, der handler i andres navn og for andres regning.

22) Varer og ydelser, der leveres af almenvelgørende eller på anden måde almennyttige foreninger m.fl. i forbindelse med afholdelsen af aktiviteter, under forudsætning af, at fritagelsen ikke vil kunne fremkalde konkurrencefordrejning. Det er en betingelse, at overskuddet fuldt ud anvendes til foreningens eget formål, samt at overskuddets anvendelse på anmodning af told- og skatteforvaltningen kan dokumenteres. Levering af varer og ydelser af forretningsmæssig karakter er ikke omfattet af fritagelsen.

Stk. 2. Levering af varer, der alene har været anvendt i forbindelse med virksomhed, der er fritaget for afgift efter stk. 1, eller af varer, hvis anskaffelse eller anvendelse har været undtaget fra retten til fradrag efter kapitel 9, er fritaget for afgift.



§ 51. Told- og skatteforvaltningen kan give tilladelse til frivillig registrering af erhvervsmæssig udlejning, herunder bortforpagtning, af fast ejendom eller dele heraf. Kun lokaler, der udlejes eller forsøges udlejet, omfattes af den frivillige registrering. Den frivillige registrering kan ikke omfatte udlejning til boligformål. Den frivillige registrering kan heller ikke omfatte allerede indgåede erhvervslejemål, medmindre lejeren er indforstået hermed. Der kan tilsvarende gives tilladelse til frivillig registrering af køb og opførelse m.v. af fast ejendom samt byggemodning af jord med henblik på salg til en registreret virksomhed.

Stk. 2. Frivillig registrering af udlejning af fast ejendom skal omfatte en periode på mindst 2 kalenderår. Foretages registrering, inden et byggeri afsluttes, regnes 2-års-perioden fra tidspunktet for første udlejnings påbegyndelse.

Stk. 3. Skatteministeren kan fastsætte nærmere regler for meddelelse af tilladelse til frivillig registrering efter stk. 1.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Momsfritaget
Forfatter: 
Dato:  04-02-2011 13:31

Opstaldning anses ganske rigtigt for udlejning af fast ejendom, og er dermed fritaget for moms. Det betyder så også, at man ikke kan trække momsen fra på udgifter, der relaterer sig til indtægten, og derfor kan det være smart at lade sig frivilligt registrere.


Vi er selv frivillig momsregistreret fordi vi har investeret en stor sum penge i renovering af stald, ridebane osv. Derfor var det en stor fordel for os.



Mvh

Mette




2 ledige bokse, kolding v


0
0
Svar på denne tråd
 
 Skat...
Forfatter: 
Dato:  04-02-2011 13:33

Og så glemte jeg lige skatten.


Medmindre du vælger at køre i selskabsform, feks. kapitalafkastordningen, skal du kun opgive din nettofortjeneste (hvis der er nogen) og betale skat af denne. Husk at omkostninger til eget hestehold ikke kan fradrages medmindre du beskattes af "eget hestehold".





Mvh

Mette




2 ledige bokse, kolding v


0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  04-02-2011 13:39

Kapitalafkastordningen er ikke en selskabsform.


A/S og Aps er selskabsformer.


Kapitalafkastordningen er en beskatningsmodel, som kan anvendes af personer, som driver erhverv.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ja ja.....
Forfatter: 
Dato:  04-02-2011 14:34

Men erhvervsmæssig beskatningsmodel er bare noget længere at skrive







Mvh

Mette




2 ledige bokse, kolding v


0
0
Svar på denne tråd
 
 Skat...
Forfatter: 
Dato:  06-03-2011 20:21

Man skal først betale skat af indkomst over 24.000kr - er din indtægt større end de 24.000kr, men du har udgifter for mere skal du helller ikke beetale skat. Alså kun du skal kun betale skat af overskuddet over 24.000kr :) håber det giver mening.


Jeg er lidt interesseret i hvad du tager for at leje - står selv og skal til at leje ud

0
0
Svar på denne tråd
 
 Beskatning
Forfatter: 
Dato:  07-03-2011 08:39

Nej gmille det er ikke korrekt - du har vist læst noget om værelsesudlejning, det er noget helt andet!!!

0
0
Svar på denne tråd
 
 mille ja du har
Forfatter: 
Dato:  11-03-2011 07:29

vist læst om værelses udlejning der bruges bundfradrags modellen som regel dog mener jeg at det er den øvre grænse der er 24000 så det kan godt blive mindre end 24000 man må ha i leje indtægt , hvis ikke det er et værelse du skal ha udlejet og skat selv har rådgivet dig , vil jeg råde dig til at få et bindende svar fra skat , det vil jeg nu under alle omstændigheder råde folk til at få , hvis de er blevet rådgivet af selveste skat, det kan blive dyrt og de glemmer at fortælle folk at man kan betale x antal kroner for at få et bindene svar.


husk der også skal betales arbejdsmarkeds bidrag.



Vh Berit


Knight bareback med trygfordelende underlag sælges


tinker hoppeplag Cliona årg 2010 sælges med papirer.


super lækker kat 1 pony Fandango sælges


Pb for yderligere oplysninger


www.jlt-tinkere.dk

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider