Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Opslag, billeder og video

 Foto/video forbudt på opvarmning?
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 11:16

Så er 4 dage i Herning overstået.

 

Det er jo altid en fornøjelse at være afsted, bortset fra ridningen på specielt opvarmningen, som kan give enhver hesteelsker kvalme. Som alle de andre år, så man disse top-lækre heste blive redet med næsen helt inde ved bringen, gående rundt med små spasme-skridt, hængekøje-ryg og en halv agressiv rytter der saver kandaren frem og tilbage i hestens mund.

 

Eneste forskel jeg personligt observerede i år, var de små skilte der hang i opvarmningshallen:

 

 

Viser vist kun tydeligt at de selv mener de har noget at skjule...

 

Det er da en nem måde at komme "problemerne" til livs! Hvis blot ingen kan se hvad der foregår, er alt ok. Og så kan rytterne bare ride videre som det passer dem, uden nogen kan kritisere dem.

 

Gad vist hvor lang tid der går, før opvarmningen også bliver lukket for offentligheden?

 

Skræmmende og sørgeligt

 

 

 

 

 

 

 


Adfærdstræning, trailertræning,

beskæring tilbydes.

Se mere på

www.horsemind.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg kan kun
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 11:20

give dig ret, dog så jeg også ridning på opvarmningen, som varmede mit hjerte.

 

Mht fotografering (og tænk, jeg så slet ikke skiltet), men så kan jeg i første omgang godt forstå det, idet, der nogle år nærmest har hængt folk ind over barrieren med blitzende kameraer. Og et eller andet sted, skal der vel være en chance for at hestene kan arbejde rimeligt roligt.

 

Men kan godt give ret i, at når det også gælder filmning, så nærmer vi os kedlige tilstande.

 

Derudover, så mener jeg stadig at adgang til staldene burde være enten indenfor en hvis tidsramme eller med et max antal på.

Det er satmer synd for hestene de skal stå som klappedyr 4 dage i træk.

Jeg foreslår at staldene kun er åbne torsdag og fredag. -Det er som oftest der avlerne er der, og det er vel i realiteten kun dem der har en reel interesse for at tjekke hingstene ud, samt snakke med hingsteholderne.

 


Mvh. Tine


Klipning tilbydes i Køge området: www.hesteklip.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 trist trist trist
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 11:29

Det var da et forfærdenligt trist skilt!

 

Det kan f.. ikke passe, at vi det skal skjule, den måde der rides på her i Danmark.

Som du selv siger, de må jo vide, at de har noget at skjule??

Efter mange henvendelser da andre år, må de jo fornemme, at publikum ikke synes om den måde, der rides på? Det er trist. Virkelig trist.

 

Jeg tænker også, Jamen, det kan godt være at det er forbudt at tage fotos og video, men det er også forbudt at mishandle hesten?

 

Personligt holder jeg aldrig min mund overfor uacceptabelt ridning. Hesten kan ikke selv sige fra, og jeg mener at et hvert hestemenneske med respekt for deres passion og sport må tale for hesten, når den ikke selv kan.

Det andet begriber jeg ikke......

 

 



"Husk altid, at bag enhver hest, der følger en lang historie. Sommetider har de blot brug for at nogen vil lytte og tale deres sag og danne rammerne tiden fremover.."

0
0
Svar på denne tråd
 
 Forslag....
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 13:48

Hvis man er så meget modstander af hvordan hingstene rides i Herning, kan man jo starte med at lade være med at betale for at se det eller skrive til forbundet med sin klage



PrinsesseGuldhår & Sigøjnerhestene

____________________________

 

 

www.Lehmanns-Rideudstyr.dk

-shop bedre online

 

...........Bedst til Bucas

 

 

 

 

 

 

0
1
Svar på denne tråd
 
 PrinsesseGuldhår...
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 15:32

Jeg har som sådan ikke betalt noget, da jeg har stået på stand på messen, og derved fået indgangskort gratis.

Og jeg er ret sikker på, at en skriftlig klage til forbundet vil være enormt spild af min tid.

 

Forbundet er tydeligvis klar over, at mange ikke bryder sig om den ridning der foregår på opvarmningen, ellers ville de vel ikke behøve hænge skilte op. Altså hvis de ikke mente de havde noget at skjule. Så om jeg skriver til dem eller ej, ændrer sgu nok ikke det helt store

 

Men PrinsesseGuldhår, hvad gør du dig selv af tanker omkring forbuddet imod at filme og tage billeder på opvarmningen? Syntes du det er helt ok?

 

Tine, jeg tænkte selv det samme som du, at det er helt fint at forbyde blitzende kameraer. Meeen at videofilme forstyrrer jo ikke nogen, så der kan kun være en årsag til at de vælger at forbyde det

 

 

 

 

 

 


Adfærdstræning, trailertræning,

beskæring tilbydes.

Se mere på

www.horsemind.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 15:43

Jeg var i Herning alle dage, og var også på opvarmningen 2 gange. Nu var det ikke alverden jeg så. Så Ines ride Fürstenball, det og nogle andre... Men jeg så faktsik rigtig meget rigtig pæn ridning!! Der var så også noget ikke så pænt ridning! Bl.a. en af de unge spring heste, der krummede jeg tær, og folk ved siden af mig og min veninde sagde, højlydt: "Så stop dog!"

 

Men hvis i ikke er tilhængere er de ridning der bliver vist, hvorfor så støtte op om arangementet? Det er jo ikke lidt man betaler for det!

 

Og så må jeg give 1000 til Jan Brink!!! For pokker hvor er den mand dygtig! Synes han var så imponerende på de unge, og den ro han udstråler selvom hestene hopper rundt og stejler. Jeg synes virkelig han leverede pæn ridning.

 

Er der forresten nogen der ved hvem manden var der red på hesten der blev nr. 2 i gangarts klassen og fredagen hvor Fürstenball og Ines vandt?

 

Jeg så forresten ikke skiltet med man ikke måtte tage foto/video vi. Der var nogen der stod og filmede ved siden af os, og der var også nogne der tog billeder!!!



Hilsen Maria


Nu med Enghavens Fiona <3


" Det er så svært at sige farvel,

så svært at gå sin vej

Men alle mine tanker vil altid følge dig"


Til min elskede sjæleven Day-Light

R.I.P

&

Min sorte skønhed Ridder

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar...
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 15:55

Jeg forstår godt de skilte. Det handler vel ikke nødvendigvis om at man har noget at skjule? Hvordan ville I selv have det som rytter hvis I blev filmet under opvarmning og herefter lagt til hån på internettet? I nogle tilfælde blot fordi andre ikke er enige med den træningsmetode I bruger eller måske pga. en uheldig episode. Sorry men jeg tror at debatter som nogle af dem der er på HN selv har været med til at skabe at mange ryttere føler sig utilpas ved at blive filmet under opvarmning, så jeg synes faktisk det er helt fair, og for mig handler det ikke om at der foregår noget fordækt, for så ville man vel egentlig vælge at lukke opvarmning helt for offentligheden.

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hån på internettet?
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 16:09

Jeg har personligt ikke set nogen videoer fra opvarmningen, som er lagt på internettet, blot fordi andre ikke er enige med den træningsmetode der bruges.

 

Jeg har til gengæld set nogle videoer af grim opvarmning lagt på internettet - videoer, som har afstedkommet store underskriftindsamlinger og har tvunget FEI til at tage stilling til, hvornår opvarmning går over grænsen. Senest inden for western opvarmingen.

 

Jeg kan ikke bifalde den slags nok - og jeg synes det er sørgeligt, at man nu ved den slags skiltning forhindrer saglig kritik.

 

Jeg kan godt forstå, at blitzende kameraer kan genere hest og rytter - og især hvis det også er forbudt at blitze under selve konkurrencerne, så hestene ikke generes der, kan jeg godt forstå et forbud mod blitz.

 

Men hvis al video- og alm. fotografering er tilladt under selve konkurrencerne, men ikke på opvarmingen, giver det da ikke mening at tale om et forbud af træningshensyn - tværtimod!


Mange hilsner fra Misser

0
0
Svar på denne tråd
 
 Trist trist....
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 16:15

Du har så evig ret. Jeg var også inde i opvarmnings hallen. Og hvor fik jeg da ondt i maven af det.

 

Jeg syntes virkelig at ridesporten er blevet usmagelig, og hvor er kunsten "dressur" blevet af. Jeg har altid lært at hesten skal rides med sæde og ben, det er svært og vild hårdt ja, men er det ikke også derfor det er en imponerende kunst...?? Det fine er jo at vi bruger hestens naturlige bevægelser i dressuren, bevægelser hesten allerede indeholder og selv udøver under leg og kådhed ude på marken. Men jeg syntes kunsten forsvinder idet disse øvelser bliver fremprovokeret ved hjælp af vold og magt. I min verden kan man ikke ride hvis man skal save en hest i holdning - simpelthen hive tøjlen helt op til brystet, så hesten vender det hvide ud af øjnene og åbner munden.... først til den ene side og så til den anden side...av av av :-(

Da jeg havde unghest foregik galop i let sæde til han var næsten fem år... Nu sidder man ned og samler hesten allerede når den lige er fyldt tre år...??!! hvad sker der får det? Der er ikke noget at sige til at hestene ikke holder, og mange heste har diverse defekter.. VI ødelægger de smukke prægtige dyr :-(

 

Men som kan kan læse her, er der så mange delte meninger og forskellige syn på sagen, så det er desværre nok noget man aldrig kommer til livs - det bliver aldrig stoppet. Og så længe nogle topryttere viser at det er sådan man behandler og rider heste for at komme til tops, ja så er det jo en ond cirkel... amatør ryttere "efterligner" dem og deres usmagelige ridning.

 

Jeg er klar over at vi aldrig bliver enige i et forum som dette, det er heller ikke meningen - men det var rart også lige at få det ud :-) men lad os love hinanden, at vi kan se os selv i øjnene med den måde vi behandler vore heste - så tror jeg vi når langt :-)

Nå, nok om det :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 17:31

Jeg forstår så simpelthen ikke at I vælger at tage til den slags arrangementer hvis I mener det meste af ridningen grænser til dyremishandling? Et eller andet sted kan det vel snart ikke komme bag på nogen hvordan der rides?

 

Misser: Det har jeg nu set

0
0
Svar på denne tråd
 
 nogle skal jo
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 17:42

Jeg er helt enig med Misser :-) Og ja hvorfor tage til den slags arrangementer? Tja nogle skal jo tale hestens sag - det er jo en levende sportsrekvisit, de bruger. Var det bare en cykel - ja så kunne man undlade at beskæfte sig med den slags arrangementer. Men det er det ikke - det er et levende væsen som har brug for nogle råber op.




 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hmmmmmmm
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 17:52

.... det er pænt irrelevant om man tager til sådanne arrangementer eller ej - holder man sig væk, lukker man jo blot øjnene for virkeligheden. Og JO det kommer f.... bag på mig hvordan der rides !!!!! og er det virkelig OK?

Men det er en håbløs kamp, jeg har tidligere skrevet klager over - ja, nu bruger du selv det meget korrekte ord, dyremishandling på stævne pladser... Men man får ikke engang et svar retur..

 

Som Søs rigtig fint skriver har hestene brug for at nogen råber op... :-)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Kære Hn brugere
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 20:20

Læs side 39 i kataloget.

Det er faktisk arrangøren af events - der bestemmer hvem der må fotograferes og hvor og under hvilke bestemmelser.

 

Der er forbudt at fotografere til koncerter f.eks.

 

Jeg må f.eks heller ikke fotografere på banegårde uden tilladelse.

 

Jeg må gerne fotografere jer med/uden tøj på på badestrande bare i indgår i en naturlig del af billedet og offentliggøre det bagefter, uden at spørge om tilladelse.

 

I Niedersachenhalle (hannoveranerforbundets hal) er der fotografering tilladt - brug af blitz strengt forbudt.

 

Jeg må ikke fotografere på privat ejendom uden tilladelse - det gælder alle - Herninghallerne er privatejet.

 

Så forbudsskiltene er helt ok - og lavet for at give rytter/hest ro til forberedelse uden at blive blændet af blitz og generet af klik/klik.

 

Og lige en anden ting - der er en årsag til at jeg og andre fotografer ikke bruger blitz til ridestævner - en rytter/hest der får en blitz i hovedet er blændet i brøkdele af et sekund - prøv det på toppen af et spring.

 

I stedet for at diskutere forbudsskilte der er relevante - lav en diskusion om hvordan I/jeg vi andre skal bruge kameraret når vi er afsted, uden at genere andre.

 

Alle vil gerne have et drømmebilled af hest/rytter.

 

 


Hilsen Per T

 

Pt@aafoto.com

 

www.aafoto.dk

www.salgshest.dk

www.stald-hejbol.dk

www.pertorp.dk

 


"HUSK AT LEVE MENS DU GØR DET"

0
0
Svar på denne tråd
 
 foto....
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 20:46

Der er forbudt at fotografere til koncerter f.eks.

 

Det tror jeg er droppet de fleste steder.. alle har jo kameramobiler. De sidste mange koncerter jeg har været til har der ikke stået på billetten at foto var forbudt, og det er heller ikke blevet håndhævet. Der har været en sky af mobiltelefoner der filmede og tog fotos.

 

Herning er da bare bange for at Epona kommer forbi .

 

..og nej, jeg støtter ikke skidtet. Har været der en gang - det var nok.


I am not young enough to know everything (Oscar Wilde)

~

Das leben ist kein Ponyhof

0
0
Svar på denne tråd
 
 helt i orden
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 20:50

Skildtet kom dog først op torsdag ved middagstid, jeg nåede at få et par af min egne unghest under rytter! Jeg var rigtig meget ude i opvarmningshallen og ja jeg så noget ridning som bestemt ikke var pænt, men der var også rigtig meget som var helt i orden. Synes overvejende at det var pæn ridning. Desuden går der TD'er rundt hele tiden og holder øje, så der er bestemt opsyn med den ridning som foregår.

Mht Jan Brink så er han bare fantastisk. Min stakkels hoppe var så skrækslagen inde i hal B, at han nær aldrig var kommet op, ikke desto mindre sagde han rigtig mange pæne ting om hende, selvom han aldrig rigtig kom til at ride ordentlig på den.

 

 


;-) Bianca



Ejer og avler af guldmedaljehoppen Holballes Deeba :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 xxxxxx
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 21:17


Jaaaa, der er da TD'er - det er der også på de her klips og de ser ud til at være virkelig nyttige og gøre deres jobs.

Selvom det slf. er en vuderingssag om det på klippene er for meget.

 

www.youtube.com/watch?v=4S33se6xadw
www.youtube.com/ watch?v=s7tU6Clst7k&feature=related
www.youtube.com/watch?v=AGHG4vID- fk&feature=related

Og der sidder også en på en høj stol med overblik og kigger her:
www.youtube.com/ watch?v=en_90D5TOKA&feature=related

Men jo jo alt afhænger vel af øjet der ser det :)


We are at war with terrorism, racism,
but most of all we at war with ourselves
.

.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 21:36

Der er brodne kar overalt, hvilket dine videoer jo fint viser, men for søren da, det må da også være frustrende for ryttere at de ikke kan varme op uden at paparazzierne står klar til at fange de "rigtige" momenter! Vi er slet ikke uenige om, at der foregår mange grimme ting overalt i hestesporten. Men der findes altså også rigtig mange fornuftige ryttere, som godt ved hvordan man træner sin hest!

 


;-) Bianca



Ejer og avler af guldmedaljehoppen Holballes Deeba :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 xxxxxxxxxxx
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 21:42


Hvis man mener man selv rider på en måde man kan stå inde på, så burde det ikke røre en det mindste. For man har agumenterne iorden og mener at man rider på en hestevenlig måde.

 

Lige så med indlæg herinde på HN - rider man på den måde man mener er bedst mulig for hesten og mest venlig, så burde man heller ikke gå i forsvarsposition og blive muggen men agumentere pænt for hvordan man rider, fordi det netop er en måde man kan stå inde for.

 

Så jeg ville så men intet have imod at få taget en masse billeder - for der skal man dælmer være dygtig for at fange momenter som de på videoerne, de findes ikke.
Jo vist er jeg ej perfekt, opstilling kan rettes og andet som vi dressurryttere ofte arbejder med.

 

Så hvis man er en af de fornuftige ryttere der rider sin hest pænt så ja, så burde man efter min mening ikke være bange for at folk tager video og billeder af en fordi man står inde for hvad der er på de billeder og video.


We are at war with terrorism, racism,
but most of all we at war with ourselves
.

.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 21:55

Jamen det er jo fint, at du har det sådan.


;-) Bianca



Ejer og avler af guldmedaljehoppen Holballes Deeba :-)

0
0
Svar på denne tråd
 
 De videoer
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 21:58

der er lagt ind her, er min verden ikke pænt. Og jeg har været til Hingstekåring et par gange for nogle år siden, men jeg har boykottet det - af den simple grund; Jeg gider ikke at støtte det arrangement.

Jeg arbejder frivilligt ude i messecenteret, hvor det bliver holdt og skulle have arbejdet til det arrangement, og det ville jeg ikke. Jeg synes at hestene arbejder meget hårdt den weekend, de rider dem hårdt og der er bare ikke noget "naturligt" eller flot over det længere. Meningen er vel at vise flotte heste frem og vise dem hvad de kan, jeg synes der går mere penge, stress og "min er bedre end din" ish i den :-) Men det er jo bare min holdning og jeg forventer ikke at alle er enige i det.

 

 



Mvh Renée H
 
0
0
Svar på denne tråd
 
 offentlighed
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 21:58

Nu rider de jo til en offentlig begivenhed, så den med at man ikke vil fotograferes på banegården eller på privatejet ejendom holder ikke. Dog kan arrangøren nedlægge forbud, hvilket de har gjort, og så kan man jo tænke sit.

 

Dog synes jeg det må være ok, at forlange at det skal være uden blitz, og foregå så ryttere og heste ikke forstyrres.

Det er fuldt ud muligt med moderne digitale kameraer.

Dernæst kunne der være et skilt, hvor det fremgår, at de billeder man tager kun må være til privatbrug.

0
0
Svar på denne tråd
 
 MEEEEENN....
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 22:24

Det kan jo også tænkes, at grunden til at der ikke må filmes og fotograferes under opvarmningen, er at give rytterne fred og overskud til at opvarme deres heste optimalt. Nogle vil nok blive ekstra presset og ukoncentreret hvis de også bliver blændet af blitzen (og evt filmkamera!!) under opvarmningen.

Personlig ville jeg da blive presset...



Mette og Butlerhingsten



Har du allergi?
Behandling tilbydes efter Ole Larsens principper, kendt fra TV2.

Kontakt Anita Lauridsen, behandler(6700), på tlf.: 61675976

0
0
Svar på denne tråd
 
 blabla
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 22:35

 

Det er jo ikke uheldige momenter, hvor hesten hidser sig op og skaber sig, som der skaber overskrifter på sider som Epona og HN. Det er jo når rytteren hidser sig op og skaber sig, at folk forarges. Hvis man rider pænt og ordentligt, bør man ikke være nervøs for at blive udsat for en hetz - problemet er, at det er der skræmmende mange der ikke gør.

Jeg er helt med på, at det kræver en hvis kapacitet at vise en ung hest frem i voldsomme omgivelser, og at presset kan få rytteren til at lave nødløsninger. Men hvis man mangler kapaciteten i en sådan grad, at man ikke er i stand til at ride nogenlunde fornuftigt i Herning, hvad pokker laver man der så? I sådanne tilfælde synes jeg faktisk, at det er helt OK, at man skal være nervøs for at blive foreviget og evt. ende med at blive hjemme og øve sig i stedet for at undgå at blive udstillet: Hvis man ikke kan ride pænt, bør man ikke være der alligevel. Igen, jeg sigter til, når rytteren taber hovedet, ikke når hesten gør det.

 

Hvis det er pga. blitz, så synes jeg virkelig at arrangøren har begået en enorm bommert ved ikke at overveje, hvilket signal, det sender. Som en nævner har andre kunnet klare sig med et blitzforbud, og når de vælger helt at have fotoforbud et sted, hvor der normalt er fri fotografering og så lige i kølvandet på et par år med enorm debat om hvad der foregår - så sender det et meget uheldigt signal.

 

Det kan godt være, at det ikke er på baggrund af denne debat og den kritik som billeder og video fra opvarmninger har medført, men det burde de så have tænkt på.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Katja H
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 22:38



Mvh Renée H
 
0
0
Svar på denne tråd
 
 svarsvarsvar
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 23:24

Synes også det er lidt bemærkelsesværdigt, at der ikke står nogen "afsender" på. Normalt på skilte som disse står der Hilsen Dansk Rideforbund, HIlsen Messecenter Herning eller hvad der nu kan stå. Selvfølgelig er det mest logiske, at det er DV/rideforbundet der har valgt det, men allgigevel har de ikke sat nogen afsender på. Måske fordi de ved nogle besøgende vil stille spørgsmålstegn ved dette skilt, og derfor undlader at skrive afsender på, for ikke at få "nogen på nakken".. Har rytterne, DV, rideforbundet måske noget at skjule? Der er i hvert fald ingen der frivilligt står ved at de er afsendere af de skilte.


_______________________


DISTRIKTSMESTER 2011 FOR JUNIOR I D14


Chopali du er og bliver den bedste!


Vi er røde vi er hvide
- Vi står sammen for at ride!

________________________

0
0
Svar på denne tråd
 
 Som jeg læser det....
Forfatter: 
Dato:  12-03-2012 23:27

 

I mine øjne står der intet på trådstarters foto omkring brugen af blitz.

 

Men fair nok, vi har nok alle prøvet at blive total blændet af blitz, og selvfølgelig er det mindst ligeså ubehageligt for hestene.

 

Derfra og til at forbyde folk at filme og fotografere uden blitz, er langt ude!

 

Det tyder desværre på, at der er en vis "Epona-Faktor" som arrangørene frygter

 

CarolineR, citat start:

Jeg forstår så simpelthen ikke at I vælger at tage til den slags arrangementer hvis I mener det meste af ridningen grænser til dyremishandling? Et eller andet sted kan det vel snart ikke komme bag på nogen hvordan der rides?

Citat slut.

 

Jeg lader citatet stå for sig selv

 

 

 

 


Bedste ønsker
Fra
Lone


RIP Rødtop

0
0
Svar på denne tråd
 
 Men Lone
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 00:26

Hvis alle, som ikke finder alt ridningen til et arrengement som Hingstekåringen i orden, bliver hjemme, hvordan bliver der så skabt focus på noget af den grusomme ridning som finder sted? Hvem skal så tale hestenes sag?

Jeg forstår godt man bliver træt af, der altid er nogen der skal kritisere på andres ridemetoder, blot for man er af en anden overbevisning, så længe denne ridning er sober.....

Men jeg forstår ikke hvordan man som hesteven, kan være imod der stilles focus på fair behandling af hestene??

 

Har du set de vidoer MMMs linker til ovenfor? Det kan man da ikke være imod at der bliver sat focus på eller hva?

 

 



MVH. Lene

0
0
Svar på denne tråd
 
 MMMs skriver
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 01:14

Hvis man mener man selv rider på en måde man kan stå inde på, så burde det ikke røre en det mindste. For man har agumenterne iorden og mener at man rider på en hestevenlig måde.

 

Og så burde man faktisk selv blive irriteret over disse 'brådne kar', der ødelægger sportens omdømme (n) - og bringer en selv i mulig miskredit for at være en del af denne kultur 8-)

 

Problemet er vel ikke mindst, at de brådne kar også befinder sig i 'toppen af poppen' :-(

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Helt enig..
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 02:01

...med CarolineR. Den mindste smule, og man bliver haengt ud. Synes det er helt i orden, at foto og video er forbudt.


Tilridning og træning af springheste med potientale, samt springundervisning på alle niveauer tilbydes. Se mere på www.staldbakkely.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hestens sag
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 07:20

Ham her taler rytternes sag, hvem taler hestenes?

 

www.youtube.com/ watch?v=n99uFM4XCs8&li...ature=plcp

 

 



De venligste hilsner Louise


************************


..."the neck should not only be lowered, it should be stretched, and the stretching is perhaps more important than the lowering."... Müseler

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lene.........
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 08:13

Jeg tror at der er tale om en lille misforståelse

 

Vi er helt enige, men mit indlæg blev skrevet lidt hurtigt,

så jeg har vist ikke fået formuleret mig helt klart.

 

Man må aldrig forbyde foto og video!

 

Mit citat er afstedkommet af at jeg sad måbende over CarolineR´s holdning, med at man skal holde sig væk.

 

Desværre har jeg ikke ramt en smiley der viser min ironi i tilstrækkelig grad


Bedste ønsker
Fra
Lone


RIP Rødtop

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hej Lone
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 08:42

Ja så misforstod jeg dig Det beklager jeg, så er vi jo fuldstændig enige



MVH. Lene

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 08:44

Ja, ridningen i opvarmningen var ikke ligefrem opløftende... Jeg så især en langlemmet rød hest, der havde så lang og slank en hals, at den nærmest kunne danne en løkke... det var et sørgeligt syn.

 

Men det jeg egentlig gerne ville kommentere på, er at ved mit besøg i staldene observerede jeg netop stor respekt for at det er levende dyr der bliver besøgt af mange. Folk gik roligt, larmede ikke, og snakkede kun til dem der ligesom selv stak snuden frem.

 

Jeg var det fredag - og det hensyn jeg så, gjorde mig glad.

 

Jeg synes faktisk der var en overraskende ro i staldene, uanset hvad kan der jo ikke undgås at være noget stress ved sådan en situation.

 

 


Venligst Maluna


***


Hvis der ikke er fejltagelser i dit liv, tager du ikke chancer nok

0
0
Svar på denne tråd
 
 Den mindste ting
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 08:58

Hvem er det der er blevet "hængt ud" for "den mindste ting"? Når der er blevet vist noget her inde f.eks fra Epona så synes jeg godt nok ikke det har været småting. Nej, det er da ikke sjovt at blive filmet mens man laver noget man ikke må men det SKAL da frem. De officials der er på banen er jo ikke meget værd


VH,


MaggieMay


"Jeg køber aldrig en travhest igen - men jeg elsker hende jeg har over alt på jorden"..



"Gud skabte manden før kvinden. Det er ligesom, når jeg skriver først laver jeg en kladde" Karen Blix ...
0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg støtter herning
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 09:39

Først skal det lige siges at jeg ikke var i herning i år, men glæder mig til at skulle derover næste år.

 

Jeg er helt enig med Per T!

 

Som forograf er det rigtig fustrerende hvordan folk bruger deres kamera til sådanne arrangementer. Blitz kan ødeslægge rigtig meget, og heste der er mange dage under pres har ikke brug for yderligere gener.

Som rytter finder jeg det vigtigt at få tid til at arbejde med sin hest og sig selv i ro og fred.

 

Faktisk ser jeg sådanne på det at man burde lukke opvarmningen helt for publikum så der var ro omkring ekvipagerne - og jeg syntes det er utrolig flot at man tillader folk at komme i denne hal.

 

Om man kan lide ridningen eller ej, er en helt anden snak. Jeg støtter ikke alle der rider i Herning, ligesom jeg ikke støtter alle der træner hjemme. Jeg ser mindst ligeså forfærdelig, eller måske endda værre ridning i rideklubber, på stævnebaner og blandt amatørryttere.

 

I min verden er det vigtig at vi kan stå inde for det vi selv gør! En heksejagt på folk der gør det anderledes får ikke os selv til at se bedre ud, ligesom undskyldningen at andre gør det samme ikke retfærdiggøre det vi gør.

 

Mishandling af heste skal meldes.

Uenighed om træningsmetoder skal diskuteres, argumenteres og retningslinier skal fastlægges i det ansvarlige forbund.

Egne værdier og normer er man selv herre over at overholde, vedligeholde, støtte og udvise, men disse bør ikke trækkes ned over hovedet på andre mennesker.

 

Personligt ser jeg en del jeg gerne vil gøre anderledes - men det berettigere mig ikke til at gøre mig til dommer over andres handlinger. Til gengæld giver det mig glæder med mine heste når mine normer og værdier lykkes.


Mvh. Gitte


StaldOlsen.dk


GO Filique

Findus B - Top of Class - Urprinz


Feldholms Doughty
Ekens Fanfare - Stegstedgårds McKenzie

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 09:41

Jeg er altså ikke enig i at man død og pine er nødt til at tage til f.eks Hingstekåring "blot" for at tale hestenes sag hvis man er så meget imod den ridning der er der. Er det virkelig derfor I betaler for en billet? Dvs. I også synes folk skal strømme til hundekampe og deslige for bagefter at kunne fortælle hvor meget de er imod det?

 

Og så synes jeg godt nok I har mange konspirationsteorier omkring det skilt, hvorfor har I ikke henvendt jer direkte til DV f.eks og spurgte efter årsagen? Fremfor at sidde her og gisne på det groveste om hvorfor det er hængt op

 

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg har aldrig
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 10:22

været der - men så kan jeg jo heller ikke udtale mig om, hvordan der rides, medmindre jeg ser det på nogle optagelser.....


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Billeder
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 10:31

Der er en der skriver: "Hvordan ville I selv have det, hvis der blev filmet på opvarmningsbanen og det blev lagt ud til hån på internettet?"

 

 

Tja... Først og fremmest foregår min opvarmningsridning således at jeg vil kunne stå indenfor det. Deraf kunne der nok ikke hånes så meget på internettet, jeg har i al fald intet at skjule. Og hvis det er håne-materiale, så er der nok noget om ridningen der bare ikke er OK??


..Tanja-Victoria >>



[L] Älä milloinkaan sä unelmaasi jätä,

kuule ääntä sen ja löydät huomisen [L]

 

Circle Y sadel sælges BILLIGT!


¤ Mit forfatter arbejde ¤ Min Blog ¤

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Holde sig væk??
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 11:39

Nu handler kåringen i Herning om mange andre ting, end lige ridning på alt for unge for unge heste og tvivlsom eliteridning...

 

Messen Hest og Rytter, plus diverse øvrige arrangementer i forbindelse med hele kårings-halløjet, henvender sig til et temmeligt bredt publikum og jeg ville da være ked af at være udelukket fra denne del af løjerne, fordi jeg ikke er enig i den ridning der foregår på opvarmningsbanen .

 

Nej, ingen tvinger mig til at gå ind i opvarmingshallen, og var jeg taget til Herning i år, så er jeg heller ikke sikker på at jeg havde orket at bevæge mig derind. Men jeg syntes det er problematisk at det forholder sig sådan i det hele taget.

 

Det for mig at se foruroligende, at den træning der foregår på opvarmingsbanen, åbenbart ikke er noget hverken ryttere eller hesteejere kan stå indefor, når de er nervøse for at blive "udstillet på nettet".

 

Der er ikke noget jeg hellere ville, end at se smukke velredne heste og dygtige ryttere, så jeg kunne glædes over dem, deres evner og succes, men rytterene selv mener åbenbart heller ikke at dette er muligt og derfor bør det der foregår i opvameningshallen, blive i opvarmningshallen...

 

At holde sig væk og ikke "støtte" denne type af arrangementer, kan jeg ikke se vil ændre noget for nogen. Hvem skal skrive klagerne over det de ser, hvis dem der ser på det, udelukkende er de der er enige i det der foregår??


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 11:58

Line: Men så opvejer du jo også selv at messen osv. betyder tilstrækkeligt for dig til at "bifalde" ridningen ved at støtte arrrangementet økonomisk.

 

Jeg bifalder f.eks ikke rodeo og ville da aldrig tage til et hestearrangement hvor rodeo hvad en del af det, men det er jo et personligt valg.

 

Man kan jo spørge sig selv om de store stævner ville eksistere hvis folk blev hjemme? Og hvis de store stævner ikke fandtes hvad ville det så betyde for mange af de proff. ryttere etc. Så jo jeg synes da klart folk skal blive hjemme hvis de mener stævnet er fordækt og deslige pga. et skilt på opvarmningen

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvad med...
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 12:33

Istedet for at sidde her bag skærmen og gejle hinanden op, komme med konspirations teorier etc., hvad med så at skrive til Dansk Varmblod og stile og roligt spørge hvorfor de valgte at gøre som de gjorde.....?

Undrer mig at de folk som har SÅ store problmer med dette skilt, ikke bare spørger hvorfor det var der....

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 12:35

Mette: Enig

0
0
Svar på denne tråd
 
 Caroline
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 12:44

Jeg mener ikke, at du kan sammenligne et rodeo med et bredt arangement som hingstekåringen, der er den eneste af sin art i DK.

 

Ved at sige at alle der ikke bifalder de ridemetoder der foregår på opvarmningsbanen og i opvisningshallerne, bare skulle holde sig væk fra det hele og lade være at støtte arrangementet, er lidt for letkøbt i mine øjne.

 

I messehallerne er der, udover muligheden for at udvide rideudstyrssortimentet, også massere af fagfolk der gerne vil dele ud af den viden de har (selvfølgelig med et kommercielt sigte for øje). Det er en unik mulighed man har, som almindelig hesteejer, for at danne sig et samlet overblik over hvad røre sig indenfor avl, udstyr, foder, staldinventar etc. Det mener jeg ikke har noget som helst at gøre med hvorvidt der rides rollkur 50 meter derfra på opvarmningen...

 

Ligeledes er Herning ment som et sted, hvor eliten indenfor både spring og dressur kan fremvises. Jeg vil godt gå så langt som at kalde mig selv for dressurrytter, dermed mener jeg også at det vedkommer mig hvordan den ridning der fremvises foregår.

 

Jeg vil som sagt rigtig gerne se god dressur, fremvist på en fornuftig måde, men da der pt. er langt imellem snapsene, så mener jeg at det både er min ,og andre tilsvarende rytteres ansvar, at være med at påvirke i en anden retning.

 

Snakker vi rodeo, så er jeg som udgangspunkt fuldstændig imod at man vælger at bruge heste på den måde. Jeg har intet ønske om at rodeo bare bliver udført "mindre slemt". Derfor ville det ikke give nogen mening for mig, at deltage til den type arrangementer for at "ændre" på noget. Der ville den eneste motivation være at få skidtet lukket ned for altid, det behøver jeg ikke være hverken deltager eller udøver for at mene.

 


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 skriv en mail
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 12:52

Det er meget fint nogen bliver ved med at skrive

" så skriv dog til DRF"

 

Er Gjort. Men som sædvaneligvis... ingen svar.

DRFs normale politik er som regel at tie ting ihjel ;)

 

Så hvorfor nogen vil bruge tid på at skrive

"så skriv dog til DRF", her i tråden igen og igen.. forstår jeg ikke - Det er jo ikke ligefrem fordi det nogensinde har givet nogen respons for nogen at klage over dårlig ridning/dårlig behandling til DRF.

 

 


De siger: at man løsgør når man krøller hesten sammen som en søndagskringle

..at man samler når man hiver nakken op med kandaren

..at man vil sin hest det godt men man spænder næsebåndet til øjnene ...

0
0
Svar på denne tråd
 
 nu er det
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 13:02
Jo ikke drf man skal skrive til, men DV.

Så måske derfor drf ikke svarer??

Mvh. Tine


Klipning tilbydes i Køge området: www.hesteklip.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Demokrati
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 13:12

Istedet for at sidde her bag skærmen og gejle hinanden op, komme med konspirations teorier etc., hvad med så at skrive til Dansk Varmblod og stile og roligt spørge hvorfor de valgte at gøre som de gjorde.....?

Undrer mig at de folk som har SÅ store problmer med dette skilt, ikke bare spørger hvorfor det var der.... (Mette-mm)

 

Det er forsøgt adskillige gange at kontakte de forskellige institutioner: DRF, DV, FEI etc. Det er der ikke kommet noget som helst ud af. Det er først, når tilstrækkelig mange skriver under på en underskriftindsamling, at de ser sig nødsaget til at gøre noget. Men det de hidtidige protester har gjort i forhold til ridning på opvarmningsbaner, er åbenbart ikke tilstrækkeligt, kan jeg forstå ud fra beretningerne i denne tråd

 

Jeg glæder mig hver dag over den enorme betydning internettet, diverse fora, facebook, twitter etc. etc. har fået

 

Gamle stive magthavere og institutioner, som lukker sig om sig selv og udøver tvivlsomme - eller som i mange af de arabiske diktaturstater - decideret forbryderiske handlinger, falder på stribe pga en demokratisk bevægelse understøttet af internettet.

 

Pludselig kan almindelige mennesker komme til orde - det er demokrati, og det er meget glædeligt

 

Selvfølgelig rusker det op i mange ting, og ikke alt det der foregår eller kommer ud af det, er lige godt. Men så må vi bare håbe, at tilstrækkelig mange kan blive ved med at samle sig om den demokratiske ret til at komme til orde. Det er f.eks. også det, der sker i en tråd som denne her. Ærgerligt, at der ikke er nogen billeddokumentation, men jeg tror da på de vidner, som har set den grimme opvarmning.

 

Og naturligvis endnu mere ærgerligt, at grim opvarmning fortsætter og fortsætter og fortsætter

 

Der kan ikke komme kritiske tråde nok, så længe grim ridning bliver ved med at foregå!!


Mange hilsner fra Misser

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 13:13

Line: Det var bare et forslag! Mest fordi jeg ikke forstår folk tager til Herning, WC etc. for så bagefter at kritisere ridningen sønder og sammen. Det er selvf. et personligt valg, jeg sammenlighede det blot med at hvis der var et større stævne hvor der f.eks var rodeo også ville jeg aldrig tage med.

 

De fleste, eller rettere alle, fagfolk til hest og rytter kan da kontaktes på anden vis, så jeg mener nu ikke at det er en unik mulighed for at tale med dem i Herning Så tager man udelukkende derop for at få faglig viden omkring et produkt, så findes der da alternativ måder at opnå denne viden på!

0
0
Svar på denne tråd
 
 En af Danmarks
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 13:21

mest anerkendte dyreadfærdsforskere har ellers sagt, at rodeo ikke er værre end hvad der foregår til mange stævner - og sikkert også sådan en opvarmning som her i Herning...... 8-)

 

Interessant, ikke?


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nina...
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 13:27

Nina: Det synes jeg egentlig ikke det er? Desuden har jeg også svært ved at forholde mig til det eftersom jeg hverken kender forskerens navn eller den pågældende undersøgelse der påviser ligheden mellem rodeo og dressur? Medmindre det bare er forskerens egen holdning/sammenligning ud fra?

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Altså nu
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 13:45

har jeg valgt at lade være med at tage til arrangementet. Men jeg kan se at der er rigtig mange der er imod rytternes/folket bag hestene's måde at håndtere ridningen og måske også hestene på?

 

Hvorfor gør i ikke noget ved det så? I står jo bare og kigger på, kommentere på det bagefter i en tråd på HN. Hvorfor rent faktisk ikke samle dem der er imod det og finde ud af hvad i kan gøre?

 

Nu arbejder jeg som sagt frivilligt derude sammen med en del andre, og vi kommer sommetider også "backstage" - det er ikke altid de pæneste ting man ser.. Men som sagt er det en del år siden jeg har været til det, så hvad der er sket siden kan jeg ikke udtale mig om, kun se de videoer i lægger ind.



Mvh Renée H
 
0
0
Svar på denne tråd
 
 Kåring...
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 13:48

Misser:

 

Caroline: Jo, selvfølgelig kan man ringe til alle udstillerne i stedet for at tage på messe...

Det er ikke pointen, hvor nemt tilgængelige udstillerne er til hverdag. Pointen i det her er, at jeg syntes ideen bag hele konceptet er ganske god og fornuftig (hvis vi dertil udelader kåringen af de 3 års hingste), men den ridemæssige del af det er ikke længere insteressant for mig at deltage i og det er jeg egentlig både skuffet og ærgelig over.

 

Når attituden fra arrangørene så oveni dette er, at det der foregår på opvarmningsbanen, ikke tåler dagens lys, så bliver jeg endnu mere ærgelig. Det fratager i høj grad muligheden for at der kan ske ændringer, hvis det der kommer "ud" af oplysninger om træningen på opvarmningsbanen, udelukkende bliver hvad folk mener at have set eller hørt. Jeg kan heller ikke se at dette er til gavn for hverken rytterne eller sporten.

 

Det er nemt for alle der har overværet opvarmningen, at sætte skræmmebilleder op om hvad der er foregået, når der ikke kan smides konkret dokumentation på bordet. Jeg kan ikke forstå motivationen bag film-forbudet, medmindre man fra arrangørenes side har vurderet at den ridning der foregår vitterligt er skandale-materiale...

 

Jeg kan ikke se hvorfor at festlighederne i Herning udelukkende skal være for en lukket og eksklusiv klub af mennesker der lovpriser hinanden, deres heste og ridemetoder, samtidig med at de shopper Kingslandjakker og Swarowski-pandebånd for hele opsparingen. Jeg savner åbenhed fra hele den etablerede hesteverden, som vel burde være interesseret i at de forsat har en eksistensberettigelse og dermed også være åbne og lydhøre overfor eventuel kritik?

 

Ønsker man ikke at lytte, så ønsker man heller ikke at udvikle sig...


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 14:03

Line: Kender du årsagen til det skilt blev sat op? Indtil nogen rent faktisk kan komme med noget faktuelt om årsagen er alt jo gætterier, og derfor synes jeg det er hårdt når du udtaler dig om arrangørernes attitude...

 

 

 

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 overfortolkening fremmer
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 14:03

forståelsen???

 

Jeg synes det er rigtigt flot gået, at der kan tolkes SÅ meget ud fra et forbud...

 

Godt gået HN!!!!!

 

For det er BESTEMT fordi at DV udmærket ved, at det er lyssky ridning, hestemishandling og hvad der ellers er blevet skrevet i denne tråd..

 

Spænd nu hjelmen og kom ind i kampen folkens.

 

Som en anden debattør skriver, så kan det jo være noget så simpelt som at give lidt mere ro når der varmes op.. blitz og kliklyde fra kameraer er der nok af inde i arenaen, og som der ydermere skrives, så blænder et blitz i en hvis tidsperiode, hvilket, som også er skrevet før, kan være ret risikabelt hvis det f.eks sker mod/over et spring, eller i en fri galop mod et hjørne...

 

Og i skal ikke bilde mig ind, at det ikke lige præcis er lige de momenter som folk med kameraer går efter?!

 

Men nej, udled endelig en omgang navlepilleri omkring et simpelt skilt, I må da snart har fundet nogle enorme nullermænd?!

 

 


Karina82


STUD BASK

Counting all the assholes in the room...

And i'm definetly not alone


Nu med skimmel princesse kandidat


0
0
Svar på denne tråd
 
 Men Karina...
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 14:10

Nu er det jo ikke et forbud imod at bruge BLITZ der er blevet hængt op, ej heller et forbud imod kliklyde fra kameraer.

Nej, det er et forbud hvor det meget tydeligt fremgår at VIDEOOPTAGELSE ikke er tilladt. Det kan da ellers på ingen måde overhovedet forstyrre en hest???

 

Tror nu også mest på hvad Ane siger, der er vist nogen der frygter at Epona (eller andre) kommer forbi...

 

Jeg vil gerne bidrage yderligere til debatten, men lige nu skal jeg have noget frokost :-)

 

 

 


Adfærdstræning, trailertræning,

beskæring tilbydes.

Se mere på

www.horsemind.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 blitz-
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 14:12

Som det er skrevet før i tråden.

HVIS det var for at folkene kunne få "ro", så havde et BLITZ forbudt skilt nok været på sin plads ;)

 


De siger: at man løsgør når man krøller hesten sammen som en søndagskringle

..at man samler når man hiver nakken op med kandaren

..at man vil sin hest det godt men man spænder næsebåndet til øjnene ...

0
0
Svar på denne tråd
 
 velbekomme
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 14:14

ciller..

 

Jeg læser også foto ;-)

 

Det er har i mange år været sådan, at man ingen steder i herning måtte bruge blitz - og alligevel ser man det om og om igen...

 

Så mon ikke det er derfor at det er blevet helt forbudt?!

 

I andre vendinger kaldes det også kollektiv afstraffelse ;-)

 

 

 


Karina82


STUD BASK

Counting all the assholes in the room...

And i'm definetly not alone


Nu med skimmel princesse kandidat


0
0
Svar på denne tråd
 
 Pæn ridning på opvarmningen
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 14:30

Jeg bemærkede at nogle tidligere i tråden skrev, at de også havde set rigtig pæn ridning på opvarmningen.

 

Synd at de ikke måtte filme den og lægge den på nettet. Jeg holder nemlig rigtig meget af at se pæn ridning.


Kh NinaSt

0
0
Svar på denne tråd
 
 CarolineR
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 14:33

Forskeren er Jan Ladewig.

 

Jan Ladewig http://www.life.ku.dk

Jan Ladewig, D.V.M., Ph.D. Professor in Animal Welfare and Ethology. The position includes research and teaching in the behaviour of domestic animals, both ...
 
-------------------

 

Han blev spurgt af Dyreværnsrådet, da der skulle afholdes rodeo i Parken. Han fik meget på puklen for sine udtalelser, for vi rider jo ikke rodeo i Danmark (- men vi rider på så mange andre måder 8-) )

 

"Jeg blev i sin tid af Dyreværnsrådet bedt om at kommentere en forespørgsel om afholdelse af et rodeoshow i Danmark. Jeg blev spurgt som fagkyndig på området hestes adfærd og velfærd, ikke som "rodeo-specialist"."

 

"At få et dyr til at udføre en bestemt handling kræver som regel en vis stimulation. En ridehest har lært at gå fremad for schenkeltryk og at standse for tryk fra biddet. En rodeohest og -tyr har (ifølge rodeo-arrangørers information) lært at bukke, når en rem spændes omkring deres lyske. Det er indlysende, at andre og væsentligt mere intense former for stimulation er uacceptable, det være sig en så kraftig stramning af lyskeremmen, at den forvolder smerte, eller anvendelse af elektroshock eller stik med spidse genstande. Det er lige så indlysende (eller burde være det), at overdreven brug af tøjler, sporer eller pisk for at få en "almindelig" ridehest til at gå fremad på en bestemt måde er lige så uacceptabelt. Alligevel er dette sidste handlinger der stadigvæk forekommer under konkurrenceridning på alle niveauer."

 

www.heste-nettet.dk/nyheder/2548/

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 14:44

NinA: Beklager, men tak for dagens grin Jeg synes nu du har taget hans udtalelse og drejet den til dit eget velbefindende i dit første indlæg om sagen Du kan altså ikke overbevise mig om at jeg skal drage sammenligning mellem min modstand mod rodeo og så dressuren ud fra den der udtalelse, det er lidt som at sammenligne pærer og bananer synes jeg!

 

 

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Farveblind?
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 14:49

Læs det, der står med rødt


Mange hilsner fra Misser

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 14:51

Misser: Jeg ser stadig ikke den direkte kobling mellem rodeo og dressur? Blot at der forekommer uacceptable handlinger indenfor begge sportsgrene?

0
0
Svar på denne tråd
 
 CarolineR
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 15:10

Det var faktisk derfor, han først sagde, at man godt kunne have rodoe i Danmark - fordi rodeo vel ikke var værre, end hvad der ellers foregår i ridesport.....

 

For ifølge professor i dyrevelfærd ved Københavns Universitets biovidenskabelige fakultet, Jan Ladewig, er det, som helt almindelige rideheste udsættes for, ofte meget værre end det, som rodeoheste må finde sig i. Ikke alene er påvirkningen fra bid og sporer mere smertefuld end påvirkningen fra lyskeremmen i rodeo. Hestene stresses også oftere og i længere tid ad gangen.

 

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 15:12

NinA: Er det noget der er lavet undersøgelser omkring?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 15:15

NinA: Men et eller andet sted er det her også lidt ligegyldigt. Jeg brugte rodeo som eksempel, du får mig ikke til at hoppe med på et krydstog mod dressur pga. Jan Ladewigs udtalelser - beklager

 

Men så igen beviser dit eksempel vel bare til alle dem der ikke mener det nytter noget at blive væk, at de måske kunne stoppe de her stævner ved at blive væk/yde modstand som man gjorde med rodeo - så go for it piger

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvis man kunne
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 15:21

forhindre den slags ridning ved at blive væk - så skulle det jo allerede være udryddet :-P

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 15:35

NinA: Rodeo blev jo stoppet i Danmark, det var blot det eksempel jeg hentydede til. Selvfølgelig ville det nok næppe være lige så "let" at stoppe dressuren, det er jeg da klar over, men hele min indgangsvinkel til denne tråd er blot at jeg synes folk er en kendelse hykleriske når de gang på gang køber billetter til diverse store stævner for derefter at gå hjem til skærmen og starte konspirationslignende tråde som denne eller brokke sig i en uendelighed over ridningen.

 

Jeg ville have mere respekt for folk hvis de rent faktisk handlede fremfor bare at sidde hjemme i stuen og brokke sig. F.eks kan jeg ikke se nogen i denne tråd har henvendt sig direkte til DV? En har skrevet til DRF , men straks bliver der hujet om at de ikke svarer, giv dem nu lige en chance? Stævnet sluttede søndag og vi havde tirsdag middag da indlægget med "hujen" blev skrevet. Det kan sagtens være DRF har travlt, ikke har svaret og tusinde andre ting, men jeg synes virkelig folk drager en del forhastede konklusioner, og derfor fremkommer det at de ved det de ønsker at vide ud fra deres egen subjektive verden omkring dressur-sporten.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg tror
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 15:48

derimod absolut, det hjælper, når vi efterhånden er temmelig mange, der mener, at der sker al for megen voldsom ridning - og giver udtryk for det på offentlige fora.....

 

Hvorfor mon rollkur (teoretisk set) blev forbudt?

 

Egentlig synes jeg, det er mærkeligt overhovedet at være fortaler for den slags ridning ?:-)

For sådan må man jo tyde det, når vi andre bare kan holde os væk....


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Forbud???
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 15:52

 

CarolineR:

 

Uanset grunden til skiltningen, så kan enhver da se at det er et uheldigt signal at sende, set i lyset af de sidste års intense debat om specielt opvarmningen.

 

Eftersom der ingen forklaring er skrevet på skiltene, så er det jo op til folk selv at regne ud hvorfor forbuddet er indført. Siden der nu ikke er blitz eller høje kliklyde forbundet med videokameraer, så vil de flestes konklusion nok næppe falde ud til rytternes fordel.

 

Det undrer mig at du bifalder ideen om film-forbud på opvarmningen. Hvad godt mener du selv der kommer ud af, at ingen må kunne dokumentere hvad der sker med hestene inden de vises frem for publikum?

 

Som en anden nævner længere oppe, så tror jeg også at dette blot er første skridt på vej mod en fuldkommen udelukkelse af offentligheden på opvarmningsbanen.

 

Ingen billeder, ingen film, ingen vidner, ingen problemer...

 

 


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 16:00

NinA: Jeg ved ikke hvad det er for en slags ridning du mener jeg er fortaler for, så det skal jeg ikke kunne sige Effekten af debatter på offentlige fora' er er svær at måle og konkludere ud fra vil jeg mene.....

 

Moekkvi: Mener du helt ærligt at der ved skiltet skulle være tilhæftet en forklaring blot for at tilfredsstille nogle kritikere fra HN? Jeg kan ikke sige om skiltet er uheldigt eller ej, jeg kender ganske simpelt ikke baggrunden for skiltet, så alt hvad jeg siger er gætteri.

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Forbud???
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 16:25

 

CarolineR:

 

Ja, jeg mener at der skulle have været en kort forklaring. Ikke for at tilfredsstille nogle få kritikere på HN, men for at undgå uheldige misforståelser. Det lykkedes jo tydeligvis ikke uden, vel.

 

Jeg forstår simpelthen ikke, at folk som du, er villige til at acceptere eller lukke øjnene for hvad der foregår. Hvad der er korrekt eller ikke korrekt kan altid diskuteres, men det virkeligt grimme??? Hvorfor???

 

 

 

 


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 16:26

Moekkvi: Fordi jeg ikke vil drage forhastede konklusioner pga. et skilt har da, for mig, ikke noget at gøre med at lukke øjnene for "hvad der foregår".

0
0
Svar på denne tråd
 
 foto/video
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 16:45

hmm synes godt nok der overfortolkes over et lille skilts betydning i denne tråd.

 

ingen foto/video på opvarmningen, jamen herregud da, der var da mange som ikke så de skilte og mange som bestemt tog både billeder og video derinde så det viser vel også bare hvor ligeglade folk er med skiltningen.

 

jeg tvivler på at arrangørerne mener der er noget at skjule på opvarmningen for så havde der været vagter til at håndhæve forbuddet eller opvarmningen havde været lukket fuldstændig for publikum.

 

jeg så noget rigtig fin ridning på opvarmningen og så var der enkelte som gav mig lyst til at sige noget til rytteren, men synes da bestemt flertallet leverede fin ridning.

jo de enkelte tåkrummende oplevelser skulle da helst ikke opstå, men det kan altså ske og nu skal i nok og huske lidt at størstedelen af disse heste er unge, ikke alle rytterne er topryttere med flere års erfaringer og så er der faktisk temmelig mange heste på opvarmningen på en gang, og oveni skal hestene så forholde sig til alle tilskuerne som knipser løs og snakker og griner og i det hele taget skaber en lidt urolig atmosfære derinde.

 

jeg har selv en hest, som jeg desværre skal have lidt ekstra fat i fortil indimellem, fordi han ikke har erfaringen med at gå blandt ret mange andre heste på banen, og derfor ikke altid reagere godt på at der kommer heste både forfra og bagfra, og tilsætter jeg så yderlig distraktioner i forhold til mange mennesker og lyde, jamen så har jeg en hest der spænder og ruller sig sammen og så er det der ses helt bestemt ikke pæn ridning selvom jeg gør mit bedste for at få ham frem og ned og i en afslappet holdning, men mit håb er da at det kommer med tiden.

 

og helt ærligt tror jeg det er lidt det samme for nogle af rytterne her, nervøse heste, måske nervøse ryttere, som ved at bare en lille fejl og de bliver slået ned på af publikum, fordi publikum da helt bestemt ved hvordan det er at sidde der i den situation de er i på præcis den hest de sidder på.

 

men hvis dv ikke svarer så prøv da at kontakte messecentret om de kan forklare jer hvorfor de skilte var der.

 


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu med Miss Jay, Badi'ah og Dagirr ox

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 lille fejl eller almen brugt teknik
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 16:54

mkc: Se lige de videoer der er linket til - er det bare små fejl? Jeg vil mene det er en helt særlig rideteknik, der benyttes 99% af den tid rytteren sidder på hesten.




 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg kan
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 18:29

Jeg kan ikke se direkte dyremishandling i nogen af de linkede videoer. Derimod konsekvent ridning. Hestene bliver opmærksomme og bøjet igennem, hvilket er nødvendigt, når man springer på så højt plan. Disse heste er i kanon form, og har rigeligt med muskler, til ikke at lide overlast. De bliver jo ikke redet sådan rundt i timevis.


Tilridning og træning af springheste med potientale, samt springundervisning på alle niveauer tilbydes. Se mere på www.staldbakkely.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Argh!!!
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 19:02

 

CarolineR:

 

At ikke gide tage stilling, er sgu det samme som at samtykke!

 

Jeg forstår så simpelthen ikke at I vælger at tage til den slags arrangementer hvis I mener det meste af ridningen grænser til dyremishandling? Et eller andet sted kan det vel snart ikke komme bag på nogen hvordan der rides.

 

Hvordan vil du selv tolke dén gang @!#$? Andet end at de der bekymrer sig om hestenes velfærd bør blive hjemme, så de ikke behøver at se på det og de der er ligeglade med dyrene kan nyde det flotte show i fred.

 

Hvad er det da for en holdning at have?

 

 

 


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 19:16

Moekkvi: Så du mener man tager stilling ved at købe en billet?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Stilling...
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 20:15
Man tager stilling ved igen og igen at møde op og fortælle at blå tunger, kajetræk og alt det andet spændende moderne dressur kan byde på ikke er ok.
Og det gør man også selvom det bare er her på HN. Det er Danmarks største hestesite det her, ikke bagtaleri ude på barrieren ;-)

At forbyde video er i mine øjne en falliterklæring.


Skønne plage fra 2008 sælges. Se præsentation :)


Går det, så går det, og går det ikke, så går det nok

Kender du denne pony?
0
0
Svar på denne tråd
 
 Ridning??
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 20:29

 

CarolineR:

 

Man tager stilling ved at acceptere foto/film forbud og ellers opfordre folk der er bekymrede til bare at holde sig væk... Det er en nedladende og tåbelig holdning at ligge for dagen, når emnet er velfærd og hestenes trivsel.

 

Ridning er underholdning og hobby, intet andet - og det er uanset hvilket niveau vi taler om. Hvis det ikke kan udføres uden overgreb og tvivlsomme metoder, så er det sgu på tide at lukke og slukke for sportsgrenen...


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 20:33

MetteBo: Men netop der bliver jeg gang på gang overrasket. Nu har jeg været til diverse clinics og foredrag med nogle af de mest udskældte topryttere herinde. Hver gang har der været åbnet op for at publikum kunne stille spørgsmål, men jeg har aldrig hørt nogen spørge om noget der minder om et indlæg herinde, ligesom TS jo også valgte at tage et billede og gå hjem og lægge det på nettet fremfor eksempelvis at spørge DV ved Hingstekåringen om årsagen til skiltet.

 

Jeg må indrømme jeg så heller ikke forstår at det anskues som den bedste måde at ændre tingene at tage billeder/video gå hjem bag skærmen og så gå til angreb via HN? Hånden på hjertet - ville du selv indgå en saglig dialog omkring din ridning med nogen der benyttede denne metode?

 

Når det er sagt vil jeg da gerne understrege at jeg ikke mener at alle dressurryttere ukritisk rider pænt, men at jeg generelt holder af dressursporten som den er nu. Og lad nu være med at overfortolke dette og gøre mig til fortaleren for rollkur mv. - tak

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 20:33

søs: jeg skal da ærligt sige jeg ikke har set de videoer der er linket til, det er ikke dem der er emnet, men derimod herning, og så har jeg ikke lige haft tid eller mulighed for at se videoer igennem.

 

Jeg er enig med flere om at man tager stilling ved at møde op og så klage til de rette instanser over de ting man ser der er dårlige og kan man lave en samlet klage er det jo endnu bedre.

 

men jeg skal ærlig talt sige at dette måske nok er danmarks største hestesite, men i forhold til disse sager er det i mine øjne ikke bedre end bagtaleri på barrieren, for det sker da godt nok ikke på en barriere, medmindre der da er nogle som sidder der med deres computer etc og skriver. men ellers er dette her jo blot bagtaleri på samme niveau.

 

normalt holder jeg mig egentlig fra tråde som disse, og burde nok også have gjort det denne gang, men jeg forstår ikke helt hvordan folk herinde kan sidde og påstå at de ved lige hvad der er foregået på opvarmningen, at man ved præcis hvordan hesten har været at ride og om det er sådan den rides hver evig eneste dag, eller om den selv har krøllet sig sammen af anspændthed, husk de fleste her er ungheste.

Jo der er da nogle ryttere hvor jeg også vil sige løsne nu lige lidt fortil og lad den komme frem, men det er nemt for mig at stå og sige, jeg sidder ikke på ryggen af lige den hest, og aner intet om hvordan den er at ride eller hvordan den rides dagligt.

 

mange af os rider på forskellige måder, de fleste af os ændrer vores måde at ride på afhængigt af hesten vi sidder på, og det uanset om vi er amatører eller proffesionelle.

 

jeg er med på at vi skal råbe op og gerne i kor, når vi ser mishandling, men hvornår er det mishandling vi ser, hvem skal dømme om det er mishandling??? os som ser os selv som gode ryttere med hestens ve og vel for øje? for så er det jo umuligt at fastlægge hvornår vi ser det som mishandling, for vi har forskellige meninger om hvordan tingene skal foregå.

 

nej jeg går ikke ind for rollkur eller ldr for den sags skyld, men jeg er heller ikke støvsuger rytter, jeg rider min hest som den føles bedst under, og sådan er vi alle forskellige.

 

og i forhold til trådens oprindelige emne, kan vi også alle spekulere i hvad der er grunden til de skilte, men ingen anden end arrangørende ved hvad tanken bag dem er.

 

mvh

Mie

 


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu med Miss Jay, Badi'ah og Dagirr ox

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 20:37

Moekkvi: Men der er vel næppe noget der lukker og slukker så længe der kan sælges billetter til showet

0
0
Svar på denne tråd
 
 Fra herning
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 21:09

MCK: Nu var videoerne netop optaget i Herning dog i 2009 - jeg har været der hver år siden og intet er blevet anderledes.

 

M N S B : Det er jo problemet - at nogle ikke kan se hvad den ridning gør ved hestene.

Dog ved jeg at en af rytterne på videoerne efterflg. mistede sin lånehest som direkte konsekvens af den ridning der blev vist - jeg tvivler på den ejer var 'støvsugerrytter', men altså empatisk nok til at se at den var HELT gal. Efterfølgende blev flere her på HN i øvrigt storkede af rytterens far.




 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Rosalina....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 21:20

Rosalina: Så lige dit klip fra eponatv.

 

Måske de ville have mere tid til hestene hvis de ikke skulle stå og diskutere med folk der ikke respekterer henvisninger? Nu har jeg været afsted som journalist til forskellige stævner, og jeg vil da til enhver tid respektere enhver henvisning, og ikke stille mig til at modsætte den på den måde? Fordi man er akkrediteret presse giver det da ikke en ret til at opføre sig præcis som man vil?

 

Måske er det derfor skiltet i Herning er sat op! Fordi man ønsker mere tid til hestene og mindre diskussionstid med besværlige journalister - hvem ved

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 al magt til sociale medier
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 21:24

De sociale medier har jo nu stor magt, herunder HN, da de er meningsdannende. Så det er et fint sted at udkæmpe sine kampe blandt flere muligheder. Det er i hvertfald mere effektivt end at skrive til DV, DRF, FEI m.m.




 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 21:25

Søs: Hvordan ved du det er mere effektivt? Spørger bare da jeg er nysgerrig

0
0
Svar på denne tråd
 
 grim ridning
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 21:33

jeg tvivler på at arrangørerne mener der er noget at skjule på opvarmningen for så havde der været vagter til at håndhæve forbuddet

 

Jeg tror at hvis jeg stillede mig op med et kamera og et stks. trøje på hvor der stod Epona så var vagterne dukket op. De er ligeglade med Lise og Lars og deres mobilkameraer, de er bange for flere internationale skandaler og åbenbart ikke sikre på at deres stewarder, eller hvem der nu skal holde øje med rytterne, kan sikre at der ikke er grim ridning på opvarmningen

 

 


I am not young enough to know everything (Oscar Wilde)

~

Das leben ist kein Ponyhof

0
0
Svar på denne tråd
 
 Epona...
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 21:38

 

CarolineR:

 

Du kan intet problem se i at journalister chikaneres og trues?

 

Der er ikke meget under 50 mennesker, der står og hænger op af barrieren, men hestene bliver generet af 2 af dem der rent faktisk står helt stille?

 

Jeg må se at købe mig en Epona-jakke. Måske Andreas´ stik-i-rend-dreng ville tale en smule anderledes, hvis det ikke længere var 2 spinkle piger han skulle diskutere med...


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ikke journalist
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 21:45

CarolineR: du er jo heller ikke journalist - du er allerhøjst informationsmedarbejder for Ridehesten, og din opgave er at fortælle hyggehistorier fra rideverdenen og bakke op om det image DRF m.fl. ønsker at skabe. Du er ikke journalist, som skal kigge magten efter i sømmene. Så sådan skal du agere - det skal journalister ikke - så stod det da grelt til.




 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 21:47

Moekkvi: Jeg kan kun sige at jeg aldrig ville være endt i den situation fordi jeg ville have respekteret den første henvisning, fremfor at indlede en længere diskussion. Jeg har altid forsøgt at opføre mig respektfuldt overfor stævnearrangører, stewards, ryttere mv. når jeg har været på arbejde, og jeg har kun fået samme behandling retur.

 

Det jeg finder tragisk komisk ved situationen er at Epona selv tager diskussionen op, for derefter at skrive anklagende om hvem der så skal holde øje med hestene? - I mine øjne er det dem der spilder den pågældende stewards tid. Det er et eller andet med "dræb ikke budbringerne" - han følger jo blot et ønske for rytterne. Og ja jeg mener faktisk rytternes ønsker skal sættes over journalisternes kameravinkler i tilfælde som dette, uanset hvad motivet er for disse ønsker, hvilket igen er noget vi kun kan gisne om.

 

Hvis man endelig fandt henstillingen forkert/urettig ville det fornufitge da være at indse at personen der har henstillet en muligvis ikke har beføjelse til andet end dette ærinde, særligt efter det måske ret hurtigt inde i samtalen bliver synligt at vedkommende ikke umiddelbart har til hensigt at ændre henstillingen. Derefter ville jeg have henvendt mig til den presseansvarlige for at få klarlagt om der kunne ændres på henstillingen.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvem taler om
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 21:48

Hvem taler om at journalister skulle blive chikaneret og truet?

 

I al den tid jeg har dækket stævner har jeg til dato aldrig oplevet det mindste problem, når jeg som presseakkrediteret opførte mig anstændigt og dækkede stævnet på en sober måde.

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Epona...
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 21:53

 

Jan Petersen:

 

Det undrer mig slet ikke. Men hvad har det med Epona-videoen at gøre?

 

 


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Moekkvi
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 21:57

Moekkvi, jeg reagerede umiddelbart på din sætning her: "Du kan intet problem se i at journalister chikaneres og trues?"

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Respektfuldt?
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 22:00

Caroline: Er det når man ikke forholder sig kritisk til noget som helst, men blot vælger at tale topryttere og arrangørene efter munden, så man kan sikre sig igen at blive valgt som udsendt til at interviewe AH? Det ville jo også være ærgeligt at gå glip af den chance


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Epona...
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 22:01

 

Jan Petersen:

 

Det forstod jeg og jeg forestiller mig heller ikke at du har oplevet samme behandling. Men du ser heller intet problem i det?

 

 

 

 


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Line....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 22:08

Line: Ehmmm forstår ikke helt dit indlæg? Hvis du tror jeg opfører mig respektfuldt for at interviewe Andreas tror jeg altså du tager meget fejl Godt nok er han en dygtig rytter, meeeen han er altså ikke årsag til min gode opdragelse og altid stræben efter professionel opførsel Desuden mener jeg ikke man taler nogen efter munden fordi man opfører sig respektfuldt?

 

F.eks skrev jeg sidste år denne artikel om Edward Gals clinic:

 

www.heste-nettet.dk/nyheder/7502/

 

Ikke at jeg synes vi skal diskutere mit arbejde som "journalist", men jeg vil blot illustrere at jeg prøver at være "objektiv", men stadig respektfuld. Og inden nogen kaster sig over en eller anden hårdhændet kritik må jeg bede om forladelse til at jeg altså absolut har skrevet denne som "amatør-journalist" så lad være med at forlange mit arbejde er på højde med folk der har gået på journalisthøjskolen etc.

 

Og så vil jeg lige understrege at jeg heller ikke længere arbejder for Heste-Nettets redaktion, så eventuel dækning af Herning i år, mit indlæg etc. er der ingen sammenkobling imellem og derfor udtaler jeg mig helt og 100% som privatperson Caroline i det her indlæg!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Caroline....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 23:06

Selvfølgelig skal man opføre sig ordentligt og med respekt for dem man omgås og interviewer. Men man kan også blive så objektiv i sine spørgsmål eller dækning af en begivenhed, at jounalistikken bliver så ligegyldig og overføldig at man lige så godt kunne række tunge ud af vinduet...

 

Der kommer som regel intet konstruktivt eller særligt oplysende, ud af at forsøge at stille alle tilfredse. Holdingsløs journalistik er der rigeligt af, jeg har svært ved at se behovet for mere af den slags.

 

At dine holdinger som privatperson, så også er, at det er bedst at forholde sig neutralt eller også holde sig væk, det syntes jeg er om end endnu mere sørgeligt...


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  13-03-2012 23:22

Line: Synes nu du gengiver mine holdninger helt forkert? Jeg mener da ikke jeg forholder mig neutral som privatperson når jeg eksempelvis tager til World Cup og nyder dressuren etc? Jeg forstår bare ikke man vælger at støtte et arrangement økonomisk hvis man mener det der foregår der er fordækt/mishandling etc. det har da intet med at forholde sig neutralt at gøre? Jeg opfordrer da flere steder i tråden folk til at gå "in action" mod det de føler er forkert?

 

At man opfører sig respektfuldt som journalist når man er tilstede ved et stævne mener jeg heller ikke har noget med at være neutral at gøre? Man kan da stadig tage til Herning og skrive meget kritiske artikler, men stadig opføre sig respektfuldt som presse, de to ting hænger da slet ikke sammen? Det er da ikke en forudsætning for en god artikel at man står og skændes med en steward?

 

Angående journalistikken kommer det jo an på hvilket medie man arbejder for, hvem man er som journalist (ekspert indenfor et fagområde etc.) - læserne vælger jo det medie de synes bedst om, desværre er der også mange der ukritisk medgiver journalister holdninger/fremstilling af begivenheder etc.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Journalister
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 00:33

CarolineR: Og ja jeg mener faktisk rytternes ønsker skal sættes over journalisternes kameravinkler i tilfælde som dette, uanset hvad motivet er for disse ønsker, hvilket igen er noget vi kun kan gisne om.

 

Det er fint, at der er mange til at tale rytternes sag.

 

Men hvem taler hestenes sag?

 

Når stewards har mere travlt med at beskytte rytterne, end de heste som de retteligt skulle beskytte, er det ret illusorisk at tro, at de vil lytte til kritik. De griber jo ikke selv ind over for det, de ser, så de må - lige som flere andre i denne tråd - synes det er i orden at hestene bliver redet på den måde, som de indlagte videoer viser.

 

Hestene kan ikke gøre andet end at sparke ud efter sporen, krænge læberne tilbage, piske med halen, stejle, vende det hvide ud af øjnene etc. etc. De kan ikke argumentere for deres egen sag.

 

Deres ryttere burde være dem, der tog sig godt af dem og behandlede dem ordentligt, men hvis det ikke er tilfældet, hvem skal så tale deres sag? Og hvordan skal det gøres, når enkeltpersoners henvendelser på stedet eller efterfølgende til diverse forbund ikke virker?

 

Det er her, at kritisk journalistik sammenholdt med stor demokratisk opbakning er et af de rigtig gode bud (sammen med diverse seriøs forskning i bevægemønstre, konfliktadfærd etc. etc.)


Mange hilsner fra Misser

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 00:51

Misser: Jeg er ikke sikker på jeg forstår dit svar til mit citat. Mener du at der skal tages mere hensyn til at pressen får mulighed for gode kameravinkler fremfor at rytterne føler sig tilpas på opvarmning? I så fald ville du selv synes det var i orden hvis du var til stævne?

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Epona...
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 01:34

 

CarolineR:

 

Der er da ingen der skriver, at pressen gerne må være til gene for rytterne for at få gode billeder. De skal ikke gå i vejen, kravle rundt på barrieren, vade rundt på banen eller blitze rytterne i ansigtet.

 

Men at mene, at lige præcis 2 piger ud af 200 generer hestene, ved at stå bomstille i en fyldt hal, det er sgu chikane og komplet uacceptabelt.

 

Om jeg fatter at man kan være så ligeglad, at man bifalder den slags metoder...

 

 

 

 


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg kan godt
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 08:32

Jeg kan godt uddybe mit tidligere svar med at jeg heller aldrig har oplevet andre presseakkrediterede blive chikaneret eller truet.

 

Ej heller har jeg oplevet det omtalt i pressecenteret, og det er jeg ret sikker på ville være stedet at høre om det hvis det havde fundet sted.

 

Som Caroline også skriver, så er et pressekort ikke et frikort til at opføre sig som var man hjemme på Rød Stue. Man får gerne igen af samme skuffe, så opfører man sig provokerende og chikanerende, så må man også forvente at få igen i samme stil.

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 aha - den var ny
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 08:41

Så at lave kritisk journalistk omkring hestenes forhold er altså at chikanere og opføre sig provokerende?




 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 09:17

Søs: Uden at vide det så tror jeg at Jan hentyder til at journalisterne i videoen ikke følger første anvisning om at træde tilbage, og ikke umiddelbart hentyder til hvordan pågældende medie udstiller folk på deres hjemmeside.

 

Moekkvi: Jeg mener blot at man som presse skal opføre sig respektfuldt. Dette betyder bl.a. at man rykker sig få meter tilbage hvis man bliver bedt om det, længere er den ikke. Jeg ved ikke hvad det er for nogle "metoder" du hentyder til, men Epona havde stadig mulighed for at filme ved den pågældende opvarmning, de blev endda anvist at de måtte bede publikum gå bag om/vente/udenom hvor de filmede.

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Caroline
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 09:41

Undre det dig ikke bare en lille bitte smule, at Epona var de jounalister med det absolut mindste kamera tilstede, men de eneste som blev bedt om at træde tilbage, selvom der står folk på den anden side af barrieren med et gigantisk kamera?

 

Var jeg journalist, ville jeg tage det en anelse personligt.

 

Finder du det ligeledes ikke mærkværdigt at Andreas Helgstrand ganske tydeligt sidder på hesten og giver tegn til stewarden om at de skal få Epona væk, hvorefter stewarden konfrontere Epona-pigerne...?

 

Der ville vist skulle temmelig meget enten tålmodighed eller ligegyldighed for at kunne bevare en repektfuld og sober tone hele vejen igennem, hvad der for mig at se, er personforfølgelse. AH indrømmer jo også, at han ikke var specielt begejsteret for Epnoas dækning af hans famøse LDR clinique, ergo har han om nogen en personlig motivation for at ønske Epona hen hvor peberet gror...

 

Men det er selvfølgeligt altid nemmere at vende det blinde øje til, så man undgår at blive uvenner med det såkaldte "gode selskab"


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Rimelige anvisninger
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 09:53

Hvis nu anvisningerne virkelig var rimelige, så var det vel en anden sag...

 

Men det starter med AH siger de ikke MÅ filme (her ville det sikkert have været rart for ham at kunne henvise til dette års skiltning, med anonym afsender).

 

 

Da det så ikke virker fremtrylles en anonym official...

 

 

 

 

Det er altså hele tiden med begrundelse i at rytterne føler sig ubehageligt tilmode ved at Epona står og filmer, det er først på anden dagen, at hestene lige bliver nævnt som en lille biting... af den stadig anonyme mand.

 

 

 

Hvad med resten af publikum, hvad med den chokoladespisende FEI dame der står inde på selve banen? - de giver åbenbart ingen gener for rytterne?

 

Men det her genere rytterne i så høj grad, at der trues med udsmidning!

 

 



De venligste hilsner Louise


************************


..."the neck should not only be lowered, it should be stretched, and the stretching is perhaps more important than the lowering."... Müseler

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 09:58

Line: Epona havde mange muligheder for stadig at få deres film. Eksempelvis er den ene langside ved JBK meget lidt befærdet, her kunne man da med større succes have stået et par meter fra barrieren og filmet. Men bortset fra det så ved jeg ikke hvad der skal undre mig? Jeg forstår faktisk godt hvis AH følte sig generet af Epona, det ville jeg selv gøre i hans sted. (Og nej det er ikke fordi jeg mener AH er fordækt og har noget at skjule eller fordi jeg selv har det).

 

Og så ved jeg yderligere heller ikke hvad du mener med at jeg vender det blinde øje til fordi jeg ikke vil blive uvenner med nogen?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvem taler hestenes sag?
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 10:12

Jan, du skriver: ..."I al den tid jeg har dækket stævner har jeg til dato aldrig oplevet det mindste problem, når jeg som presseakkrediteret opførte mig anstændigt og dækkede stævnet på en sober måde"...

 

Dækkede stævnet på en sober måde, er vel lige præcis det, det her handler om. Altså, hvis man bevarer glansbilledserierne, så er der nok ingen, der opdager elelr tror på det grimme og uetiske i ridesporten.

 

Det her burde der gribes ind overfor, hesten siger meget kraftigt fra flere gange, men istedet har man travlt med at få to kritiske journalister vippet ud, for at rytterne kan få hestene til at gå som de gerne vil - hvad det så yderligere indebære, og gad godt vide hvorfor det ikke er egnet til at blive filmet af Epona?

 

 

 

 

 

Problemet er jo netop, at fx du i dine billedserier, ikke viser denne del af ridningen, men som jo også er en del af det hesten lægger krop til - så kan jeg jo nærliggende spørge, hvem opfører du dig sobert overfor, hestene eller rytterene?

 

Epona taler hestenes sag, det er der desværre meget få andre medier der gør!

 

 



De venligste hilsner Louise


************************


..."the neck should not only be lowered, it should be stretched, and the stretching is perhaps more important than the lowering."... Müseler

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 10:16

Roselina: Der var da ingen der blev vippet ud? De blev bedt om at rykke sig lidt tilbage, men der var da stadig rig mulighed for at filme. Som jeg har skrevet længere oppe er den ene langside meget lidt befærdet eksempelvis ligesom de blev foreslået at holde publikum tilbage.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 10:19

Roselina: Iøvrgt hvis du ser deres eget billede hvor hun står med det lille kamera er der helt mennesketomt? Så hvorfor er det et problem at gå nogle meter tilbage? Jeg forstår det ganske simpelt ikke

0
0
Svar på denne tråd
 
 Caroline
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 10:47

Du ser vist kun det du vil se...

Jo, det skulle da være mærkeligt, hvis ikke det var muligt at få et enkelt billede hvor der i 2 sek. ikke går nogen forbi Eponas kamera, men det er vist ikke særligt sigende for noget som helst.

 

Jeg priser mig trods alt lykkelig for, at du ikke er den eneste "journalist" der dækker de større begivenheder indenfor ridesport.


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Line....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 10:49

Line: Hvad mener du med at jeg kun ser det jeg vil se? Fordi jeg kommer med konstruktive løsninger til Eponas "problem" eller? Desuden arbejder jeg ikke som journalist længere så du kan være helt lykkelig og rolig

0
0
Svar på denne tråd
 
 jeg er ikke journalist
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 11:16

og jeg har ikke en hujende fis forstand på det. Men jeg ved da hvad jeg synes er god og dårlig moral. Jeg synes det er dårlig moral at bruge 5 timer på at filme for så at klippe 10 min sammen og råbe mishandling til alle stævner. Jeg synes også det er dårlig moral at lyve arrangørene op i ansigtet når man direkte bliver spurgt om hvem man er og hvad optagelserne skal bruges til.

Dette gør ikke at man får et omdømme som ordentlige mennesker der taler hestenes sag, med derimod som nogle slubberter der bare er ude på at ødelægge det for andre.

 





Med venstre hånd
Line

 

Bordercoliie hvalpe sælges: tre styk tre farvede hanner og to sorte og hvide tæver. født 8/2-2012. Se mere på http://gribskov-bordercollie.dk/

 

http://linebergmann.dk/

0
0
Svar på denne tråd
 
 Rimelighed!
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 11:22

Caroline, kig på situationen - er tilrettevisningen rimelig?

 

Kan det virkelig passe, at Eponas kameraføring genere rytterne så voldsomt, at de (og ikke alle andre i hallen) skal stå to meter væk fra banen?

 

Sætningen "Rytterne kan ikke få deres heste til at gå som de gerne vil" ...fordi der står to piger med et lille kamera ved siden af en masse andre mennesker med poser og tasker og som hænger op ad barrieren - lugter meget langt væk af, at det ikke er kameraet, der er problemet, men mediet bag kameraføren.

 

AH indblanding siger vel egentlig allerede alt om at deres tilstædeværelse er uønsket!

 

Kan du virkelig slet ikke se det?



De venligste hilsner Louise


************************


..."the neck should not only be lowered, it should be stretched, and the stretching is perhaps more important than the lowering."... Müseler

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 11:34

Roselina: Nu er stævnet ikke for pressen men for rytterne, derfor vil jeg slet ikke diskutere hvorvidt det er rimeligt. Det har jeg heller ingen forudsætninger for da jeg kun har Eponas subjektive sammenklipning at vurdere ud fra. Men for mig handler det ikke om hvorvidt Epona blev forudrettet eller ej, jeg har kommenteret på hvordan jeg mener man bør opføre sig som presse, og det synes jeg ikke Epona fremstiller sig selv som at leve op til.

 

Og så må jeg beklage at sige at Epona har skabt et negativt ry for sig selv, og derfor forstår jeg godt hvis stævnearrangører, ryttere og andre er trætte af dem. Som sådan synes jeg Eponas sag/umiddelbar intention er ganske fornuftig, men deres måde at fremstille objekterne for deres artikler/videoklip på er godt nok meget tabloid - og der står jeg af som læser. Jeg føler bare i denne debat at det er som om Epona forståes som det eneste alternativ for at medier har fokus på hestevelfærd, og det mener jeg på ingen måder er korrekt. Men forskellige medier henvender sig jo selvklart til forskellige segmenter.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Caroline
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 11:40

Hvilke andre medier herhjemme forholder sig kritisk til ridesporten?

 

 



De venligste hilsner Louise


************************


..."the neck should not only be lowered, it should be stretched, and the stretching is perhaps more important than the lowering."... Müseler

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Roselina....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 11:53

Roselina: Jeg vil ikke sidde og remse samtlige medier op. Men jeg har da læst kritiske artikler på flere større danske medier ligesåvel som udenlandske. For mig er det at være kritisk ikke nødvendigvis = med diverse sammenklippede videoer af ryttere under opvarmning.

 

Ligesom det ikke er alle tilfælde af en udsultet hest der bliver skrevet om i alle medier, forventer jeg da heller ikke at alle medier gør det til deres forside artikel hvis en dressurrytter har haft for meget fat i tøjlerne.

 

Når det så er sagt så synes jeg uomtvisteligt at bl.a. medialisering er ret interessant i forhold til f.eks ridesporten, eller for den sags skyld "bloggisering" og "debatforumisering" - de to sidste nævnte er nok mine egne udløbere af medialisering, omend jeg er sikker på en eller anden ivrig Ph.d studerende eller lignende allerede har fat i det emner

0
0
Svar på denne tråd
 
 Rosalina
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 12:00

Hvilke andre medier herhjemme forholder sig kritisk til ridesporten?

 

Det er ganske let at svare på - ingen :-(

 

Engang var Landsbladet/magasinet HEST også rimeligt kritisk, men det var jo også dengang 'epona' skrev og redigerede det :-D

 

Nej, spøg til side - Helle Sydendahl kunne skam også levere kritisk stof (y)

 

Og engang havde vi også Ulrich Nedergaard og hans Hestejournalen/Hestebladet.

 

Nu har vi desværre kun www.epona.tv - men det er heller ikke så ringe endda, at der overhovedet findes nogen, der orker at blive så upopulære i de brede kredse (y) :-)

 

Hestene siger jo desværre ikke noget (n) Tænk, hvis de hylede, når det gjorde ondt.....

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Epona - ensidighed..
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 12:19

Problemet med epona er jo at det er ufattelig ensidigt!!! Hvis du ikke rider som Kirsten Hansen eller Susan Kjærgaard er du dyremishandler... (overdrevet), men det er sådan mange af os andre bag skærmen tolker Epona.

 

Hvis Epona nu også brugte energi på at vise de topryttere (dressur, spring, western, klassisk dressur, osv osv) der faktisk rider ganske fornuftigt og dyrevenligt, ville der komme en anden vinkel på tingene.

Så istedet for en konstant negativ tilgang, ville det hjælpe utrolig hvis de med en positiv tilgang var med til at "skabe" de positive idoler.

 

Men måske er deres holdning bare at der ikke findes gode eksempler, og så synes jeg jo faktisk at det er fair nok at de bliver bedt om at opfører sig ordentligt.

 

 


Mvh Anja


Der findes kun få mennesker der ved alting, men mange som ved alting bedre.

Johannes Hohlenberg




0
0
Svar på denne tråd
 
 Ensidighed
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 14:52

Anja86 - du kender tilsyneladende slet ikke epona - ellers ville du ikke komme med sådan en ufatteligt ensidig kommentar!

 

Der ligger masser af ganske fornuftig ridning af mange forskellige ryttere i mange forskellige ridediscipliner på www.epona.tv Du lyder ikke som den mest oplagte abonnent, men du kan da prøve at gå ind og få et overblik - det koster først noget, hvis du vil se videoerne.

 

Det har dog efter sigende været svært for epona at finde egnede topryttere inden for dressuren, og jeg er helt sikker på, at de vil blive meget glade for at få at vide, hvor de kan finde sådan nogen (som ikke rider med for stramt næsebånd, som rider med en tøjlekontakt, så hesten ikke åbner munden (hvis den da overhovedet kan for næsebåndet) som ikke rider hesten bag lod, som ikke rider hesten, så den knækker mellem 2. og 3. halshvirvel, men med nakken som højeste punkt, som fremviser en taktfast hest med korrekt sving og bæring, etc. etc. - alt sammen krav som naturligvis burde være opfyldt hos en toprytter, men som det altså efter sigende ikke er lykkedes for epona at finde.

 

Men her har jeg slet ikke nævnt det som denne tråd faktisk handler om: at epona er ufatteligt alene om at tale hestenes sag.


Mange hilsner fra Misser

0
0
Svar på denne tråd
 
 Dyb suk....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 15:06

"Men måske er deres holdning bare at der ikke findes gode eksempler, og så synes jeg jo faktisk at det er fair nok at de bliver bedt om at opfører sig ordentligt."

 

Bliver bedt om at opføre sig ordentlig? Havde de da opført sig dårligt?? Opfører man sig dårligt ved at stå stille med et lille kamera og filme??

Pigerne blev bedt om at træde tilbage fordi de kommer fra Epona, det er da logik for perlehøns.........og af samme grund er der nogen her i tråden som simpelthen ikke "KAN/VIL" se at pigerne overhovedet ikke generede nogen...kun AH´s ego.

Jeg tvivler på folkene fra "Ridehesten" var blevet bedt om at træde tilbage, hvis de havde stået ved barrieren, de viser nemlig kun de heldige mementer, ud af alle billederne, af vores famøse topryttere.

 

 

 

 



MVH. Lene

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 15:13

Lene: De bliver bedt om at gå nogle meter tilbage. De kan stadig filme - de kan stadig dokumentere hvad det nu end er de ønsker at dokumentere. Jeg vil igen holde på at stævnet er for rytterne, og derfor mener jeg at deres velbefindende skal komme først fremfor pressens, og så er jeg egentlig ligeglad med om det er fordi den enkelte presseperson havde dårlig ånde, grimme tænder eller hvad grunden nu er.

 

Igen har ingen svaret på dette endnu: Ville I selv synes det var rimeligt hvis I var til stævne og pressens velbefindede blev sat over jeres som ryttere?

 

Og Lene så synes jeg faktisk du har nogle ret heftige påstulater omkring de forskellige presseenheder i dit indlæg

0
0
Svar på denne tråd
 
 videoer mm
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 15:16

søs: jeg skal ærligt indrømme at jeg ikke lige synes det ser ud til at de videoer jeg kan se i tråden kommer fra opvarmningen i herning i 2009, og kan ikke se det står nogle steder ved videoerne.

og jo der bliver bøjet lidt vel meget igennem, men sådan som videoerne er klippet, kan jeg ikke se hvor længe hesten bliver det, og det er lige netop der jeg står af overfor epona tv, de klipper som de har lyst til og det er altid kun til fordel overfor deres sag, som skal være at tale hestens sag, jamen så få noget godt journalistik ind over og blive så for pokker da noget mere objektiv i forhold til ridestil, og ikke bare brug susan etc. som forbilleder, deres måde er ikke alles måde og størstedelen rider jo fornuftigt uden at ødelægge hesten.

 

herudover kunne jeg da godt tænke mig at høre hvorfor du mener man får mere ud af at diskutere tingene herinde end f.eks med dv, drf, fei etc???

 

jo jeg ser det herinde som et godt dabatforum, eller det har det i hvert fald været, nu synes jeg egentlig ridemæssigt at det er mudderkastning i næsten samtlige tråde, hvis folk ikke er enige i hvordan der skal rides.

 

og ja det er et godt sted at starte en underskriftsindsamling, eller i hvert fald linke til en, men skal der laves ændringer skal det jo stadig igennem de behørige instanser og man kommer bare ikke ret langt uden at være høflig uanset hvad man mener, der skal skabes dialog for at kunne skabe de bedste forbedringer.

 

Ane, jamen enhver lise eller lars kan jo være undercover reportere for epona, så hvordan er det lige du kan mene at arrangørerne kan være ligeglade med dem, hvis de virkelig mente at der var noget at skjule under opvarmningen???

 

pressen kan sagtens være objektiv og stille spørgsmål ved hvordan tingene foregår, men jeg synes egentlig oftest at de pressefolk jeg har mødt og overværet gøre tingene har gjort det på en velopdragen måde og det er vel en vigtig ting hvis man fortsat vil blive ved med at have svar fra ryttere/opdrættere/td'er/dommere etc.

 

nu tilbragte vi, som altid, timer ved opvarmningen og som sagt der var nogle enkelte episoder hvor jeg tænkte at rytteren havde lige lovlig godt fat, men ellers så jeg både ok og også meget pæn ridning, som jeg egentlig synes vi gør hvert år.

der vil altid være episoder som fra tilskuers view vil se hårdhændet eller forkert ud, men igen ingen af os sidder på den hest og ved derfor ikke hvordan vi ville reagere i given situation, i det hele taget er der jo ikke mange af os herinde der nogensinde vil ride opvarmingen i en hal af den størrelse med det antal publikummer, støj, bevægelser etc. så vi kan sagtens sige vi vil reagere på en given måde, men er det sådan vi vil reagere hvis vi faktisk var i situationen, det er jo umuligt at sige.

 

mvh

Mie


RIP Smukke Fadligt marts 1990 - februar 2011


Nu med Miss Jay, Badi'ah og Dagirr ox

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 CarolineR
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 15:26

"Igen har ingen svaret på dette endnu: Ville I selv synes det var rimeligt hvis I var til stævne og pressens velbefindede blev sat over jeres som ryttere?"

 

Hvis man som seriøs stævnerytter gerne ser at sporten forsat har en eksistensberettigelse og at man i øvrigt kan stå 100% inde for den ridning man levere, så kan jeg ikke se hvorfor man skulle have noget imod pressens deltagelse/dokumentation af den fremviste ridning.

 

Rytterne må vel også have en interesse i at den gode ridning der (evt.) bliver fremvist, forsat bliver dokumenteret. Jeg vil, som tidligere nævnt, super gerne se god og fornuftig ridning. Jeg sidder ikke og venter på at Epona eller andre? igen kan vise skandalebilleder. Jeg vil gerne se dressur på et ordentligt grundlag, men det er åbenbart nærmest en umulighed...

 

I den ideelle verden var Eponas arbejde overflødigt, men så længe attituiden er, "hvis I ikke syntes vores ridning er fantastisk, kan I holde Jer væk", så er der desværre lang vej igen.

 

Igen, jeg har svært ved at se hvordan rytterne eller deres heste kan føle sig forudlempet af lige netop Eponas meget lille videokamera, men ikke af øvrige tv-stationers noget mere prangene kamera-udstyr.


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 15:29

Line: Det er heller ikke dokumentation eller billeder jeg mener. Men hvis du følte dig generet af pressefolk (uanset grund) ville du så mene at deres velbefindende blev sat over dit hvis du var rytter?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Vil prøve af forklare:)
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 15:31

Okay erkender min ovenstående kommentar lyder noget ensidig og stram i betrækket, så lad mig forsøge at uddybe.

 

Er faktisk enig i at der er for få der taler hestenes sag, og at der er utrolig meget ridning på topplan der på ingen måde er okay. Der hvor jeg er uenig, er måden hvorpå man skal få det rette budskab frem. Jeg tror at man kommer absolut længst med at få det gode budskab frem, hvis man fremhæver de gode eksempler.

Så hvis man i stedet for at bruge sin energi til en world cup på at finde de værste opvarmningsmomenter, faktisk brugte den på at finde de få gode, om det så kun er 1 ud af 100, så tror jeg at man kommer længere.

Så kan man jo indirekte få sit budskab ud om at de 99 bare ikke gjorde det godt nok.

 

Ift. epona, så har jeg faktisk haft abonnoment for nogen år siden og tingene ikke ændret sig siden vedholder jeg at de er ensidige.

Jeg har gladeligt kastet mig over god litteratur om hestens anatomi og biomekanik fordi jeg mener at dette er vigtigt at have forståelse for sin ridning og dette har givet langt mere indsigt end epona kunne give, men sådan er vi jo så forskellige.

 

Ift. at opfører sig ordentligt, var det også dårligt forklaret fra min side. Hvis AH og andre simpelthen kan genkende folkene fra epona fordi de gentagne gange kommer med det samme formål, som er af en negativ art, ja så genere det selvfølgelig rytterne at have dem lige oppe i "fjæset", hvilket ikke kan sammenlignes med de 200 andre tilskuere. Så selvfølgelig skal de have lov at filme, men jeg synes godt at man kan respektere at man skal flytte sig et par meter væk selv om dette er udelukkende fordi man kommer fra epona. Så kan man brokke sig over det på et andet tidspunkt, men i situationen synes jeg ikke man skal skabe uro.

 

Men igen så det bare min mening, i andre har jeres, sådan er det:)


Mvh Anja


Der findes kun få mennesker der ved alting, men mange som ved alting bedre.

Johannes Hohlenberg




0
0
Svar på denne tråd
 
 Caroline
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 15:38

Det er jo ikke sort og hvidt det her, uanset at du gerne vil gøre tingene meget firkantede...

 

Hvis en journalist af ubegrundende årsager gernere en rytter, er respektløs og ubehøvlet, så er det selvfølgeligt på ingen måder acceptabelt.

 

Hvis rytteren selv invitere til provokation, har et horn i siden på journalisten etc. så syntes jeg faktisk det er absolut rimeligt at journalisten går i flæsket på personen og beder om en forklaring på en ordentlig og fornuftig måde.

Det mener jeg absolut også er tilfældet med Epnoa, der indbyder AH til at lave et ordentligt interview en anden dag. De høre dog sjovt nok ikke mere fra AH, hvilket både virker utroligt dumt og arrogant fra hans side...


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 15:45

Line: For det første er grunden til jeg spurgte som jeg gjorde nok at AH opfatter den givne situation anderledes end du - der er meget forskellige perspektiver, så jeg forstår heller ikke hvorfor du ikke bare kan svare uden at inddrage AH? Det er da et rimelig simpelt spørgsmål?

 

Når det så er sagt så mener jeg ikke man har pligt til at stille op til alle anmodede interviews blot fordi man er en anerkendt rytter. Hvorfor skulle man det?

 

Og så må jeg indrømme at alle jer der mener Epona er den endelige redning for dansk ridesport og dyrevelfærden, mener I også at målet helliger midlerne? Her tænker jeg på den måde Epona i nogle artikler omtaler andre mennesker på? Er det virkelig så tabloidt et medie som I mener skal kæmpe hestenes sag? Eller er det fordi I mener der ikke findes andre alternativer?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Epona...
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 15:47

 

Anja86:

 

Jeg tror du bliver nødt til at uddybe mere, for som jeg læser det, så mener du at man bedst kommer modbydelig ridning til livs, ved helt at lade være med at dokumentere det...

 

Hvor mange problemer i verden er nogensinde blevet løst ved at ingen snakkede om dem?

 


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Epona...
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 15:54

 

CarolineR:

 

Er det virkelig så tabloidt et medie som I mener skal kæmpe hestenes sag? Eller er det fordi I mener der ikke findes andre alternativer?

 

BINGO!!!

 

Uanset om man kan lide deres journalistik eller ej, jeg er ikke selv helt ukritisk hvad dét angår, så er der sgu bare ingen andre alternativer.

Jeg har læst nogle få artikler i andre hesterelaterede medier, som måske havde en underliggende kritisk holdning, men uden nogen som helst form for gennemslagskraft. Det hjælper sgu ikke at lave ringe i vandet, hvis de er så små at ingen kan se dem...

 

 


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 16:09

Moekkvi: Det er jo din mening der ikke findes andre alternativer. Jeg spørger blot da det til stadighed undrer mig hvorfor nogle læser på Eponas hjemmeside, eller ser dem som de rette forkæmpere for dyrsvelfærd, men tak for svar

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det var faktisk
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 16:31

optagelser af rodeo fra samme firma, som skulle arrangere det i København - endda skjulte optagelser, modsat eponas, som altid er åbenlyse - som Ekstrabladet fik fat på, og gav det så megen dårlig omtale, at der ikke kunne sælges tilstrækkeligt med billetter.

 

Epona.tv var også medvirkende ved den lejlighed.....

 

Mon dog, det var blevet aflyst uden denne negative pressedækning?

 

Nå, det kunne være, epona.tv - eller andre? - også bliver nødt til at lave skjulte optagelser....

 

Man kan jo ikke udelukke, at denne ridning falder andre for brystet, som også synes, de gerne vil gøre en indsats ;-)

 

 

 

 

 

 

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Kritisk
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 16:31

Jeg tabte også lige underkæben, da jeg så det skilt afbilledet her. Min umiddelbare fortolkning er ligeledes at de ikke ønsker den uheldige opvarmning foreviget.

 

Jeg tror simpelthen ikke på, at det er fordi kameraerne er til gene for hestene (der er vel allerede masser af andet larm og skrammel til at distrahere), men udelukkende fordi arrangørerne ikke ønsker kritiske øjne på nogle rytteres hårdhændede opvarmning.

 

Endnu engang ÆVVVV for hestevelfærden. Lad os lukke øjnene, lege Kejserens nye klæder og lade som om, at alt er i den skønneste orden.

 

ER enig i at hetzen mod Epona er meget personlig og udelukkende skyldes, at de er det eneste kritiske medie, og hatten af for dem, at de ikke giver op. De har da aldrig helliget sig en bestemt ridestil, og prædiker da ikke Susan eller Kirsten Hansen. Jo, de har en videoserie om longering, men det er da blot en enkelt serie blandt bunkevis af alt muligt andet. Er overbevist om, at de med glæde ville bringe indslag fra en topdressurrytter, hvor hestevelfærden er i top.....men hvor dælen gemmer de sig?

 

Alle de andre hestemedier, jeg kender, er ikke andet end glittet glanspapir.

 

En underlig form for censur, der ihvertfald ikke gavner vores dejlige heste.

 

 


Hilsen Line

R.I.P. Deseado

DMJ D'YQUEM

0
0
Svar på denne tråd
 
 Caroline
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 16:33

Jeg så skam gerne at der var flere medier at vælge imellem, når det kommer til at have en kritisk tilgang til ridesporten, men det er jo ligesom ikke rigtig tilfældet.

 

Ligeledes mener jeg det er vigtigt at skelne imellem Eponas ledere, og Eponas øvrige journalistiske arbejde. Stilen i ledere kan man jo vælge at lide eller lade være, deres øvrige journalistik kan jeg ikke se er hverken tabloid-agtig eller subjektiv. Jeg har svært ved at finde et tilsvarende medie, der går så meget i dybde med emnerne som Epona. De fleste trykte magasiner som Ridehesten m.v. er efterhånden reduceret til halv-pinlige kulørte reklameblade.

 

Uanset om det havde været AH eller en helt anden rytter der følte sig forulempet af Eponas tilstedeværelse, så mener jeg reaktionen er dybt barnlig. Har man som fremtrædede rytter udtalt på film, at man har intetion om at medvirke i et interview, så holder man det man lover, eller er man i mine øjne temmelig utroværdig som person...

 

 


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 16:46

NinA: Jeg ved ikke helt hvad du vil have mig til at sige? Fra mit synspunkt er der ingen sammenligning mellem skiltet i Herning og rodeo.

 

Deseado: Hvorfor mener du man lukker øjnene etc. er det hvis man ikke er tilhænger af Epona og det ovenstående skilts betydning ifølge HN eller?

 

Line: Er det AHs reaktion eller Eponas du hentyder til? Hvis der ikke skal mere til i dine øjne for at folk bliver utroværdige, så er du abnormt kritisk vil jeg mene. Jeg har godt nok lovet mange ting gennem tiden jeg af den ene eller anden grund ikke har overholdt...jeg mener faktisk der er et ord for at begå fejl og forglemmelser...åhhh hvad er det nu...nå ja det kaldes vidst at være menneskelig Men det kan da godt være AH er utroværdig hvad ved jeg? Jeg kender ham faktisk ikke særlig godt

0
0
Svar på denne tråd
 
 CarolineR
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 16:59

Det var såmænd dig selv, der bragte sammenligningen på bane lidt længere oppe i tråden :-) Hvordan kan du vide, at du ikke bifalder rodeo?

 

"Jeg bifalder f.eks ikke rodeo og ville da aldrig tage til et hestearrangement hvor rodeo hvad en del af det, men det er jo et personligt valg."

 

Hvordan kan du vide, at du ikke bifalder rodeo?

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 17:03

NinA: Det ved jeg godt, men det er dig der hiver den ind igen og igen, og jeg prøver bare at antyde at det var et ret tilfældigt eksempel for at skitsere noget

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lige præcis
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 17:12

for der er en meget klar pointe i det ;-)

 

Nemlig - at du ikke ville ane, at dette rodeofirma udførte hestemishandling, hvis der ikke var gået 'tabloid' i historien.

 

I begyndelsen var der tråde på HN om folk skulle med til rodeo - senere fik piben jo en anden lyd.

 

Nemlig da vi fik at vide, hvilke metoder der blev brugt ved rodeoet 8-)

 

Og for nu at skære det ud i pap - hvis ingen viser det, ved ingen det. Undtagen dem, der er ligeglade med det og aldrig ville sige/vise det......


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 17:24

NinA: Du aner ikke hvor jeg har min viden omkring rodeo fra.

 

Og så behøver du såmænd ikke skære ting ud i pap. Men som sådan har Epona eksempelvis ikke vist mig noget? Altså som jeg følte havde en vidensværdi for mig, ikke hvad jeg husker .Og for endnu engang at slå det fast, skære det ud i pap etc. så havde Epona da stadig rig mulighed ved at filme ved pågældende WC stævne, så i den konkrete sag kan jeg stadig ikke se hvad det er I mener de ikke kan vise.

 

Nu har jeg været ved rigtig mange store stævner, og jeg ser bare ikke det samme som Epona ser - beklager. Det betyder ikke at jeg mener at alle topryttere rider fantastisk, men jeg er bare ikke altid enig med bl.a. din kritik af ridesporten, og hvis du mener det gør mig til et ringere menneske så be it Ridning er virkelig svært, selv når man er toprytter. Vi forventer at selv topryttere skal modtage undrvisning og udvikle sig gennem hele deres karriere, men samtidig forventer nogen at der ikke må forekomme så meget som et sekunds uheldig ridning for en toprytter? Og ja der findes klart brådne kar indenfor dressuren ligesom der gør indenfor alt andet, det er uundgåeligt, og selvfølgelig bør disse også stoppes. Jeg tror bare for det første du og jeg har to helt forskellige holdninger til hvornår man er "et broddent kar", og for det andet mener jeg ikke metoden til dette er Epona TV.

 

Og NinA en historie behøver ikke tabloidiseres for at vi alle læser/hører om den.

 

Og så iøvrigt tak fordi I gider underholde mig med denne tråd i disse dage hvor jeg er skadet!

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvilke medier?
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 18:18

Der nævnesat der er mange medier herhjemme, der har en kritisk tilgang til ridesporten, kunne der ikke nævnes bare et par navne og evt. fremhæves/gives link til de kritiske artikler eller videoer?

 

 

 



De venligste hilsner Louise


************************


..."the neck should not only be lowered, it should be stretched, and the stretching is perhaps more important than the lowering."... Müseler

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 bianca
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 18:22

Herre gud altså!! Kunne det ikke tænktes at det også er rytterne der bliver generet af at gud og hver mand skal stå hængende over barrieren for at filme.

 

Jeg ville da også blive noget ukoncentreret hvis en fremmed person stod og filmede min opvarmning - også selvom jeg mener jeg ikke har noget og skjule, og ikke rider hesten med næsen i bringen, eller hiver den fra side til side - men stadig, man kan blive fanget i en MEGET uheldig situation, og man kan uanset om du rider klassisk ridning, støvsuger ridning, hygge ridning eller alm. DRF dressur ridning - så kan man risikere at blive høvlet ned!

 

Jeg synes det er fuldt ud fair at rytterne forlanger at tilskuere på opvarmningen ikke står og filmer og tager billeder, så RYTTERNE kan få ro, fordi du muligvis synes det ER generene.

 

Hvis fx AH havde noget at skjule med hans ridning, ville han nok slet ikke opvarme offentligt - så tror nu ikke det er derfor, men han mener nok han rider korrekt, ligesom jeg synes jeg selv gør, men derfor har jeg da heller ikke lyst til at blive hængt ud på nettet, og på sider hvor man ikke selv kan forsvare sig??

 

Come on - giv dog rytterne en chance også!!


www.biancahvolboll.dk

 

Læs alt om Mig, Maestro, Shulay Gold Fever,

og selvfølgelig meget meget mere! ;-)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Caroline
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 18:32

Helt konkret spørgsmål til dig.

 

Er det her en ok måde at ride på?

 

 

 

Dette er en meget garvet dressurhest, og en af de bedste dressurryttere i verden - og alligevel skal hesten have sådan et kejetræk ...det er en meget voldsom smerte at udsætte hesten for.

 

Hvorfor er det ok? (hvis der da er ét eneste menneske, der mener det).

 

Hvis det ikke er ok, hvorfor er det så ikke i orden at Epona viser det?

 

 



De venligste hilsner Louise


************************


..."the neck should not only be lowered, it should be stretched, and the stretching is perhaps more important than the lowering."... Müseler

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 18:59

Roselina: Ærlig talt gider jeg ikke sidde og søge efter artikler fra diverse medier for at vi så skal til at diskutere hvorvidt de er kritiske eller ej.

 

Mht. billederne af Isabell Werth så ser det ud til, ud fra billederne, at hesten bukker og at rytteren reagerer på dette? Jeg ved ikke med dig, men hvis jeg sidder på en hest der bukker så kan det også ske at jeg kommer til at tage for meget fat eller lignende fordi jeg mister balancen eller bare prøver at forhindre jeg falder af ved måske instinktivt at hive i tøjlerne. Det ser klart ikke købt ud hvis nogen filmer det, men jeg mener ikke personligt det repræsenterer den ridning jeg ellers tilstræber.

 

Jeg forstår så ikke hvad du mener med om det er OK Epona viser det? Jeg har som sådan ikke sagt, eller i hvert falde intenderet at sige hvad Epona må eksponere?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Troværdighed??
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 19:38

Caroline: Der er for mig at se ret stor forskel på hvis enten du eller jeg ikke altid holder hvad vi lover og hvis en offentlig person for åben skærm gør det samme...

Det er der vist f.eks. temmelig mange politikere der er kommet galt afsted med igeem tiderne.

 

Nej, jeg siger ikke at AH skal "stå til regnskab" for hele hans gøren og laden til hver en tid, men jeg syntes det er uheldigt at tilkendegive offetligt, at man vil deltage i et interview og så bagefter ikke engang have anstændighed nok til at reagere på Eponas efterfølgede henvendelser. Det viser om noget en enorm arrogance (omend manden nok har vurderet, at hans intetellektuelle formåen sandsynligvis ville komme til kort over for Epona-pigerne ).

 

Jeg er i øvrigt voldsomt imponeret over hvor mange indlæg du har formået at skrive i denne tråd, ude at tage stilling til noget som helst andet end at Epona efter din mening er et tabloid-medie, rodeo er noget møg og at man ikke må genere top-rytterne uanset hvordan de vælger at ride deres heste.

Resten virker efter min mening, som en fuldstændig holdningsløs og inderligt ligegyldigt gang snakken udeom de ting du rent faktisk bliver spurgt om...


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 19:47

Line: Jamen hvad er det da du gerne vil have mig til at tage stilling til?

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Caroline...
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 20:02

Du plejer da ellers at kunne levere velformulerede indlæg, med stærke meninger, argumenter og holdninger.

Hvorfor fremstiller du dig selv som mere uvidende end du egentlig er?

 

Er enig med Line

 

 


Adfærdstræning, trailertræning,

beskæring tilbydes.

Se mere på

www.horsemind.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 20:15

Ciller: Hvad er det for en viden du mener jeg ikke tilkendegiver i denne tråd?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Caroline....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 20:25

Nu kører du da vist helt i ring ...

 

Jeg magter ikke at opremse alle de steder i tråden hvor folk stiller dig spørgsmål, som du så fejer af banen med modspørgsmål der ikke føre nogen steder hen og som fremstiller dig som om du vitterligt aldrig har observeret at der nogensinde har fundet noget som helst sted blandt toprytterene, som kræver en kritisk stillingstagen.

 

Du kan jo selv prøve at læse tråden igennem og komme med et bud.


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 eksempel
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 20:41

eksempel dette
Mht. billederne af Isabell Werth så ser det ud til, ud fra billederne, at hesten bukker og at rytteren reagerer på dette? Jeg ved ikke med dig, men hvis jeg sidder på en hest der bukker så kan det også ske at jeg kommer til at tage for meget fat eller lignende fordi jeg mister balancen eller bare prøver at forhindre jeg falder af ved måske instinktivt at hive i tøjlerne. Det ser klart ikke købt ud hvis nogen filmer det, men jeg mener ikke personligt det repræsenterer den ridning jeg ellers tilstræber.

 

Hvis man har set videoerne så kan man også TYDELIGT se at hesten bukker som et RESULTAT af at den bliver hevet MEGET voldsomt i munden. Efter den forsøger at bukke for at slippe for smerten, så får den de ret så voldsomme tøjle træk og sporer i siden!

Er det VIRKELIG noget som skal forekomme af "proffesionelle ryttere"??

 

Er ked af det, men må give LIne 1982 meget ret i hendes sidste indlæg. Caroline R du graver en stooor dyyb grav ;) sorry..


De siger: at man løsgør når man krøller hesten sammen som en søndagskringle

..at man samler når man hiver nakken op med kandaren

..at man vil sin hest det godt men man spænder næsebåndet til øjnene ...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ævl & bævl...
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 20:50

 

Lur mig om ikke den kære Caroline hygger sig gevaldigt med at tage @!#$ på bekymrede folk. Selvom hendes vid normalt lader meget tilbage at ønske, så er hun altså ikke så blank, at hun ikke kan skrue to sætninger sammen uden at det giver mening.

 

Enten dét, eller også har hun haft næsen for langt ned i spanden med kemisk fortynder...

 

 


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 20:59

Line/Moekkvi: Jeg forstår ikke at denne debat nu skal handle om mig? Hvorfor skal den gøres personlig? Jeg beklager da meget hvis mine svar ikke lever op til jeres forventninger om hvad jeg svarer, men dette kan jeg desværre ikke ændre på.

 

Skal jeg fremstå uintelligent og uvidende blot fordi jeg ikke mener det samme som jer? Jeg har ligeledes heller aldrig sagt at jeg ikke har set noget forkert, men ærlig talt ønsker jeg ikke at sidde og navngive ryttere i denne tråd som jeg mener ikke rider pænt, det ser jeg slet ikke som relevant for debatten!

 

 

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Helt ærligt!!!
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 21:24

Jeg syntes at CarolineR har argumenteret sobert, og uddybet sine holdninger meget fint og i respekt for andre debattører i denne tråd. Faktisk i en grad som jeg ved at jeg selv aldrig ville formå. Hvorfor skal hu nu haglets på denne måde? Jeg syntes at set er tarveligt og helt unødvendigt. Beklager hvis mine stavefejl er lige i overkanten. Er blevet indlagt og skriver fra min telefon.CarolineF jeg er helt enig med dig i denne tråd og syntes at debatten og det skide skilt er helt hysterisk. Maske er det der bare fordi at rytterne ikke gider at skulle forlade og forsvare sig ti forskellige steder på nettet, præcis som CarilineR skal her. Der er jo ingen som faktisk læser hvad hun hR på hjerte, de fleste vil kun høre deres egne argumenter:/



PrinsesseGuldhår & Sigøjnerhestene

____________________________

 

 

www.Lehmanns-Rideudstyr.dk

-shop bedre online

 

...........Bedst til Bucas

 

 

 

 

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvaffornoget?
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 21:35

 

PrinsesseGuldhår:

 

For at holde tråden i Carolines ånd, så fristes man til at spørge:

 

Hvilke argumenter snakker du om? Hvad for holdninger er det du mener bliver uddybet?

 

 

 

 

 


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ubehagelig tone!!!
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 21:40

Moekkvi; det var da godt nok en ubehagelig og usympatisk måde at formulere sig på til Caroline! :(

 

Det er lige præcis sådanne måder at komme frem med sit budskab på der skaber modstand ift. at se det egentlige budskab..apropos hvad jeg tidligere prøvede at forklare.

Havde egentlig ikke tænkt med at fortsætte i denne debat, men nu får du dit svar på tidligere stillede spørgsmål alligevel; nej jeg mener absolut ikke at man skal lade være med at dokumentere skadelig ridning og jeg mener bestemt de generelle problemer inden for den moderne ridning fortsat skal være i fokus, men tror ikke man kommer nogen vejne med personlige hetz og hidsige formuleringer som ofte ses. Hvis man fortsat sætte fokus på de generelle problemer og holder det professionelt op imod konkret viden og SAMTIDIG finder de gode eksempler frem, så tror jeg personligt man kommer længere. De gode eksempler skal dog findes blandt profferne, da det er dem folk ser op til.

Fx. var der en tråd for nyeligt omkring Uta Graf? (staves?), som jeg synes har en utrolig sympatisk måde at ride proffesionel dressur på.


Mvh Anja


Der findes kun få mennesker der ved alting, men mange som ved alting bedre.

Johannes Hohlenberg




0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 21:41

Moekkvi: Helt seriøst, skal vi synke til det niveau hvor jeg skal diskuteres?

 

Desuden mener jeg klart jeg har en holdning, som jeg også har tilkendegivet, men jeg vil da gerne opsummere kort: A: Jeg synes AH er en dygtig rytter. B: Jeg bryder mig ikke om Epona da jeg anskuer dem for at være tabloide. C: Jeg mener de danske hestemedier generelt er gode til at dække ridesporten. D: Jeg ser ikke de samme problemer med dansk ridesport som mange af debatørrerne i denne tråd. E: Jeg forstår godt hvis ryttere, stævnearrangører og lignende er trætte af Epona F: Jeg vil ikke drage forhastede konklusioner om trådstarters skilt

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Grim ridning
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 22:24
Er ikke enig med Caroline, men synes også det blev for personligt. Gå efter bolden, ikke manden...:)

Og med Biancas bemærkning om, at man skal have fred til at varme op, så er der altså forskel på os glade amatører og så toppen af poppen. Vi taler altså om nogle af verdens førende dressurryttere på verdens bedste heste. De skal dæleme da kunne tåle at blive filmet og observeret til enhver tid. Og når man er en af verdens bedste (ihvertfald ifølge statistikkerne) ryttere, sidder man altså ikke og laver kajetræk. Forhåbentligt kan en sådan optagelse medvirke til, at rytteren efterfølgende tænker sig om en ekstra gang...og så er vi da et skridt på vej i den rigtige retning.

I øvrigt nogle vildt ubehagelige billeder. Stakkels dyr.

Hilsen Line

R.I.P. Deseado

DMJ D'YQUEM

0
0
Svar på denne tråd
 
 den bukker ikke
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 22:52

Desværre må jeg sige, til dem der tror, at hesten på billedet er ved at bukke, at det var den ikke...desværre foregik denne seance flere gange...der var folk der henvendte sig til officials, men de valgte ikke at gøre noget...og det er derfor EPONA eksisterer.

Der er simpelthen er marked, og markedet består af de mængder af ryttere, der har prøvet at sige noget ved disse stævner, og er blevet afvist (har engang selv påtalt en meget blå tunge der hang helt slapt ud...og jeg skal love for at jeg fik besked på at pakke mig, det var først da 10-20 tilskuere havde påtalt det, at nogen gjorde noget...og så blev vi bedt om at gå bagefter, fordi vi forstyrrede rytteren!!!!)

 

Pga. DRF, FEI´s vage holdning og manglende indgriben, får EPONA som medie fodfæste.

Hvis de spændte ballerne, og levede bedre op til deres ansvar, så havde EPONA nok ikke så mange tilhængere.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hmmm...
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 23:12

 

Anja86:

 

 

Hvis man fortsat sætte fokus på de generelle problemer og holder det professionelt op imod konkret viden og SAMTIDIG finder de gode eksempler frem, så tror jeg personligt man kommer længere. De gode eksempler skal dog findes blandt profferne, da det er dem folk ser op til.

 

Lige bortset fra det med de gode proff eksempler, som åbenbart ikke sådan hænger på træerne, hvad er det så af kriterierne, du ikke mener Epona.tv lever op til? Sidst jeg kiggede på deres side, var det da lige præcist dét koncept de stod for.

 

 

 

CarolineR:

 

Hestenes velfærd ligger mange på sinde. Emnet er vigtigt, alvorligt og yderst relevant, så prøv at tage det en smule seriøst. Så prøver jeg til gengæld også at tage dig seriøst.

 


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar....
Forfatter: 
Dato:  14-03-2012 23:31
Moekkvi jeg mener nu jeg tager emnet seriøst, jeg synes faktisk din sidste kommentar er unfair. Jeg kan dog ikke bekymre mig om hvorledes jeg opfattes af dig, men at gøre debatten personlig mener jeg er unødvendig uanset årsag.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Brev til forbundet, DV og FEI
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 08:04

Inspireret af denne tråd har jeg skrevet et brev til Dansk Rideforbund, Dansk Varmblod og FEI.

 

Nedenfor kan I læse mit brev til Dansk Rideforbund og Dansk Varmblod:

 

Kære Dansk Rideforbund og Dansk Varmblod.

 

Jeg skriver til jer foranlediget af vedhæftede foto til denne mail, der viser, hvordan det er blevet forbudt at filme og tage billeder af opvarmningen ved Herning Hingstekåring 2012.

 

Med henblik på, at dette forbud ikke har været aktuelt i alle de år, hestearrangementet i Herning har eksisteret, undrer det mig som passioneret hesteejer og rytter, at forbuddet er aktuelt pr. 2012.

 

I den seneste tid er diverse filmapparater og digitalkameraer blevet hvermandseje - samtlige af disse apparater har den funktion, at man kan fjerne og tilføje blitz ved fotografering, som man lyster. Derfor tænker jeg, at det virker mærkværdigt, hvis forbuddet fremsættes på grund af gener for ryttere og heste ved f.eks. anvendelsen af blitz, da man i så fald kunne frabede sig brugen af blitz, hvis man ønsker at tage billeder eller filme ved opvarmningen.

 

Jeg skriver til både Dansk Rideforbund og Dansk Vamblod, idet der ikke fremstår nogen afsender af forbuddet i opvarmningshallen.

 

Resultatet af den store tilgang af fotograferingslystne mennesker ved Herning Hingstekåring og tilsvarende hestearrangementer er til stor glæde for mange hestefolk blevet, at der er kommet fokus på træningsmetoder, hvor blandt andet fencing i western disciplinen samt rollkur er blevet forbudt på opvarmningsbanerne på internationalt niveau, da man har konstateret, at begge metoder udgør mishandling af hestene.

 

Netop videooptagelser foretaget af tilskuere ved arrangementerne er blevet brugt til at bringe fokus på nogle træningsmetoder, som har frustreret og skuffet mange tilskuere - det har i mange år været kutyme, at der er tilknyttet diverse officials og Teknisk Delegerede til opvarmningsbanerne, for at sikre, at velfærdsbestemmelserne i Dansk Rideforbunds Sportsreglement samt Dansk Rideforbunds Værdisæt overholdes, og at hestens velfærd prioriteres forud for alt andet.

Men dette har ikke forinden digitalkameraets storhedstid resulteret i decideret håndhævelse af Dansk Rideforbunds værdisæt eller FEI's værdisæt og heraf afledte forbud af specifikke træningsmetoder, selvom de nu forbudte træningsmetoder har været anvendt i årevis.

 

Derfor må man konstatere, at det er en falliterklæring for sporten, hvis opvarmningen til store fremvisninger og stævner ikke må fremvises eller dokumenteres i fremtiden, idet hestenes velfærd alene vil ligge i hænderne på de teknisk delegerede udpeget af Dansk Rideforbund, som ikke forinden fotooptagelsernes storhedstid har været klar i spyttet omkring hvornår en teknisk delegeret skal gribe ind overfor overgreb mod hestene.

 

Derfor vil jeg gerne have svar på følgende spørgsmål:

 

1. Hvorfor er det forbudt at tage fotos og film ved opvarmningen i Herning?

 

2. Såfremt forbuddet bunder i hensynet til rytternes og hestenes uforstyrrethed på opvarmningsbanerne, og f.eks. blitz udgør et forstyrrende element, kunne man så ikke gøre hensynet til ryttere og heste mere proportionalt, og evt. lave en grænse eller linje foran barrieren, som fotografer ikke må overskride og derforuden frabede sig brugen af blitz?

 

Til jeres orientering har jeg postet dette brev på et offentligt forum, www.heste-nettet.dk/forum/14/ 1059580/1059580/

dette for at sikre, at mit brev ikke vil blive ignoreret.

 

På nuværende tidspunkt er der ca. 2.939 personer, der afventer respons fra både Dansk Varmblod og Dansk Rideforbund på dette brev, hvorfor jeg naturligvis har en forventning om, at begge parter vil tage stilling til mine bemærkninger og spørgsmål, idet vi alle har en interesse i, at vi støtter og værner om en sund sport.

 

Dette brev er samtidig hermed fremsendt i redigeret og oversat udgave til FEI, og vedhæftet til denne mail.

 

Med venlig hilsen

 

(mit fulde navn)

Juridisk kandidatstuderende

 

Jeg har lånt trådstarters foto fra denne tråd.

 

Her er brevet til FEI:

 

Dear FEI

 

Every year in March it has been a tradition in Denmark for several thousands of horse lovers to attend the Herning Stallion Show. Here some of the best Danish horses are shown in the disciplines of dressage and show jumping, and one of the attractions on site is the dressage warm up arena.

 

This year it has been banned to film and take pictures at the warm up arena (see attached foto in this mail).

 

Thinking of recent positive developments in addressing cruel training methods that compromise the horse's well-being and health, in this case the banning of rollkur and fencing in the Western discipline, I find it very disturbing if the possibilities for documentating riding and training methods at big horse shows and competitions will be limited.

 

Is this a development the FEI approve of?

 

Is it a reality that elite riders feel the need to protect themselves against criticism, when their training methods are compromising the well-being of the horse in the eyes of the attendants and spectators at the show?

 

Does the FEI approve of censoring top riders actions when warming up before showing and competing?

 

Will the next step be that there is no admittance for the public eye at the warm up arenas?

 

I have also written a letter to the Danish Equestrian Federation as well as Danish Warmblood Association.

 

A public discussion has occurred on www.heste-nettet.dk/forum/14/ 1059580/1059580/ and at the moment there are approximately 2.939 readers.

 

Here I have published my letters to the Danish Equestrian Federation as well as Danish Warmblood, and also my letter to the FEI.

 

I thank you in advance for your response to this troubling development in Danish top dressage.

 

Kind regards

 

(Mit fulde navn)

Law student at Copenhagen University

 




Rollkur/LDR: It's trying to mimic the finished result by adding its appearance, not by developing the prerequisites.

- Theresa Sandin


Lykkelig ejer af trakehneren Incio B (Stald Birch)

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 08:46

 

Diaz (Incio B) - dejligt at der endelig er en - dig - der går til hovedet med utilfredshed i stedet for bare at sidde og brokke sig i trådene over kendte rytteres måde at ride på.

 

Hvor kommer tallet 2939 fra? Er det ikke bare hvor mange der har læst tråden? Mange klikker jo mange gange for at følge debatten.

 

Jeg er så en af dem der har fuld forståelse for, at der ikke må fotograferes alle steder og forståelse for, at de som ejer arangementerne må bestemme.

 

Nogen gange mener jeg, at kritik af nogen top rytterer har været helt relevant, men mange gange kommer folk med udtalelser, der åbenlyst er baseret på manglende viden og udtryk for medløbertendenser. - eks.vis tråden pt om Michael Søgaard, der påstås at ride på en halt hest, og få masser af point for det.

 

Jeg ville blive rigtig ked af, hvis vi ikke får de internationaler ryttere at se længere i Danmark, fordi de ikke gider blive hængt ud som mishandlere og uvidende ignoranter i omgangen med deres heste.

 

Men til dig Diaz for at spørge de rigtige steder. Supert.

 


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Diaz (Incio B)
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 08:48

For dit gode initativ Jeg håber ikke at det bliver ignoreret...

 

Caroline: Lad nu være med at sætte dig selv i offerrollen. Du har skrevet rundt regnet hver 3. indlæg i denne debat, hvor i, du blandt andet selv hiver dit tidligere erhverv som ridesports-skribent på banen. Det er lidt svært ikke at skrive noget efterhånden, som ikke kommer til at handle om dig og dine personlige motiver på den ene eller anden måde...


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 09:09

 

Line - jeg synes du skulle reflekterer lidt over din egen skrivestil.

Du bliver ofte meget personlig og svarer andre skribenter i en meget personlig tone også når de svare/skriver til andre.

 

Caroline holder en meget sober og god tone i sine indlæg - men hun har en anden mening end dig, men det giver ikke dig ret til at blive personlig. At påstå en anden sobert skrivende sætter sig selv i en offerrolle, er langt under bæltestedet.


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Forbud
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 09:20

 

Pony mor - Tallet var det aktuelle antal læsere, der havde set tråden, da jeg skrev mit brev. Jeg formodede, at samme læsere gerne ville følge med, såfremt DRF og DV responderede på mit brev

 

Jeg synes heller ikke, fotografering og filmning skal være til gene for hverken heste eller ryttere, men man kan sagtens arrangere det sådan, at tilskuere ikke rækker indover barrieren, og stikker filmudstyret i ansigtet på ekvipagerne

 

Jeg synes, det er et stort problem, hvis ridningen på opvarmningsbanerne skal censureres væk, idet netop sådanne optagelser ligger til grund for forbuddene mod både fencing og rollkur.

 

Når nu vi ikke kan følge med i rytternes private træning, og beskytte hestene dér, så må vi kunne beskytte hestene, når de fremvises offentligt. Hvis toprytterne erkender, at grim ridning ikke accepteres, så må rytterne vel på et eller andet tidspunkt begynde at ride mere sympatisk.

 

Jeg synes, det her forbud lugter langt væk af, at rytterne godt ved, de vil blive konfronteret, hvis den ridning de viser er grim - og derfor mimimerer de generne ved eventuelle konfrontationer, fordi det immervæk er sværere at overbevise en teknisk delegeret rygklapper om at der måske foregår overgreb, hvis ikke man kan fremvise det sort på hvidt - folks blotte henvendelser vedrørende det, de ser, uden dokumentation for dette, bliver alt for nemt fejet under gulvtæppet, hvilket var tilfældet, dengang Watermill Scandic blev redet rundt i 2 timer på opvarmningsbanen ved JBK Horseshows i 2010 med blå tunge i rollkur-facon.

 

Kun på grund af videooptagelserne af denne opvarmning, blev forbundet nødt til at reagere. Så jeg mener, censur er et kæmpe problem for sporten.




Rollkur/LDR: It's trying to mimic the finished result by adding its appearance, not by developing the prerequisites.

- Theresa Sandin


Lykkelig ejer af trakehneren Incio B (Stald Birch)

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 09:36

 

Diaz du behøver ikke argumenterer over for mig for vi bliver aldrig enige i det der med grim ridning.

 

Eksempel: I din signatur slår du LDR og Rollkur sammen. I min verden er grim ridning rollkur, men ikke LDR. For mig er det to helt forskellige ting.

 

Ikke fordi vi skal diskusterer det, men bare som et eksempel.


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Pony-Mor...
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 09:44

Jeg mener nu at både min og de øvrige skribenter i denne tråd, der er ikke er enige med Caroline, skriver i en ganske sober tone. Jeg undre mig lidt over, at du lige netop mener at min kommentar er "under bæltestedet", jeg syntes den er ganske rimelig udfra Carolines reaktionsmønster.

 

Prøv dog at læse indlæggene, i stedet for at have en forudindtaget mening om hvordan folk skriver. Kan du ikke lide mine indlæg, så er der heldigvis ingen der tvinger dig til at læse dem...


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Godt initiativ.
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 09:57

Diaz, jeg syntes det er et super initiativ og et godt og velformuleret brev du har sendt afsted

 

Der har jo været flere her i tråden der netop opfordrer kritikerne til at henvende sig til DV, DRF osv. osv.

Nu er det gjort, men jeg må indrømme at jeg har svært ved at tro på at et evt. svar tilbage vil være ærligt.

 

For hvad er det man forventer at få som svar?

 

"Ja, du har helt ret, vi i DV og DRF (eller hvem det nu end er) har valgt at lave forbud imod videofilming og kameraer på opvarmningen, fordi vi godt er klar over at ridningen der leveres ikke er i henhold til vores eget reglement. Rytterne kan derved ikke stå inde for deres ridning, og ønsker derfor ikke at blive filmet, og risikere at blive konfronteret efter stævnet.

Vi har blot valgt at lave forbuddet, da vi ikke kan slå ned på den grimme ridning, uden at rytterne bliver fornærmede, og ikke vil dukke op til næste stævne."

 

Hånden på hjertet, HVIS det nu er tilfældet, at skiltene rent faktisk er sat op for at beskytte rytterne imod kritikere, tror i så nogensinde at DRF eller DV vil indrømme det?

 

Jeg vil gerne vædde med at deres svar bliver en ligegyldig svada om at kliklyde forstyrre hestene, og man bør jo tage hensyn bla bla bla...

 

MEN jeg krydser da fingre og håber på at den rette modtager har nos... nok til at melde sandheden ud

 

 

 


Adfærdstræning, trailertræning,

beskæring tilbydes.

Se mere på

www.horsemind.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 SVar fra forbundet
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 10:12

Haha!

 

Hånden på hjertet - mit håb er, at forbuddet bliver strøget, så ridningen fortsat er åben for offentlighed og offentliggørelse, sådan så de dygtige ryttere, der rider pænt og sympatisk bliver foreviget, og sådan så de usymptiske ryttere kan blive påtalt.

 

Men jeg er også så ung og naiv

 

POny-mor: jeg er ikke helt sikker på, hvad det er mht. grim ridning, som vi er uenige i?

 

Mener du, at grim ridning skal udøves i fred til store stævner...?

 

Jeg skærer rollkur og LDR over een kam, fordi begge metoder (med de nuanceforskelle, der er) er udtryk for en modsætning til dressurens grundsten - at en hest (foruden en del andet) skal arbejde utvungent og med næsen i lodret.

 

Det er ikke tilfældet i hverken rollkur eller LDR.

 

Er vi uenige i dette?




Rollkur/LDR: It's trying to mimic the finished result by adding its appearance, not by developing the prerequisites.

- Theresa Sandin


Lykkelig ejer af trakehneren Incio B (Stald Birch)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 10:20

Line: Mener bestemt ikke jeg sætter mig selv i en offerrolle fordi jeg appellerer til at du ikke gør debatten personlig .

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Initiativ.
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 10:28

 

Rigtig godt initiativ Diaz

 

Jeg tror dog ikke at man skal forvente noget fra DRF´s side, da jeg ikke mener at hingstekåringen er i deres regi.

 

Som jeg har forstået det, er Hingstekåringen et selvstændigt DV-arrangement uden tilknytning til andre forbund.

 

Hvis forbuddet vitterligt ER pga Epona/kritikere/velfærdstosser og andet skidtfolk, så har jeg selvfølgelig fuld forståelse for at DV, eller hvem den ansvarlige nu måtte være, beskytter deres eget arrangement med de midler der er til rådighed. Men jeg bifalder det ikke.

 

Da Hingstekåringen kun finder sted den ene gang om året, ville de kritikere de ville miste som kunder være småting, i forhold til f.eks. at miste en toprytter eller at blive arnested for en ny velfærdsskandale.

 

Jeg tror næppe at DRF ville indføre dén type skilte, uden at skrive en begrundelse af hvorfor. De kan godt selv regne ud hvordan det ville blive forstået og modtaget.


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det er flot
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 11:03

skrevet, Diaz - og du går lige til sagen. Også flot (y) :-)

 

------------------------

 

Jeg tror faktisk, at jo flere, der kommer af den slags forbud og gøren ridning 'lyssky', jo mere vil offentligheden begynde at interessere sig for behandlingen af heste....

 

Og modsat hestefolk, kan rigtig mange almindelige mennesker sagtens se, hvis en hest får et kajetræk - de kan endda godt forestille sig, at det må gøre temmelig ondt.

 

Derfor er det sandsynligvis udefra, der vil ske noget omkring ridesport. Se bare på sagerne vedr. landbrugsdyr og mink. Modstanden kommer udefra - for selv mange ordentlige landmænd holder hånden over de andre.

 

Nu hjælper det på det med kampen mod lange dyretransporter (y) - men 'hjælpen' kommer fra almindelige mennesker.

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 11:14

 

Diaz:

Jeg ser ikke LDR og rollkur som det samme.

 

LDR har ikke meget med rollkur at gøre i min optik.

 

Desværre er LDR blevet brugt til at gøre rollkuren stuerent, bla. a af Pia Munch - men der er faktisk mere remonteridning over LDR end der er Rollkur.

 

At støvsugerne så også kalder deres metode for remonte, gør ikke forvirringen mindre.

 

Dette er et absolut sidespring i denne tråd - så jeg hopper ud igen.


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 DRF og DV
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 12:40

Ved hingstekåringen gælder DRF's reglement. Ellers må DRF's officials og ryttere slet ikke deltage.

Det var derfor Hingstekåringen I Herning måtte ændre tidligere praksis for nogle år siden.

 

Derfor er det også relevant at inddrage DRF (y) :-)

 

Citat fra epona.tv:

 

Ifølge DRFs reglement er det nemlig ikke tilladt at starte en 4-års hest i nogen form for konkurrence før 1. maj. Heller ikke på dispensation, for aldersbegrænsningerne for ungheste er ufravigelige, ifølge DRFs reglement. Reglerne sikrer hestens tarv, og skal derfor overholdes, selv når der er tale om showklasser.

 

Her er artiklen - man skal ikke logge ind ;-)

 

 

 

epona.tv/dk/nyheder/vis/browse/66/ artikel/kritik-af-drfs-ledelse/ 33b181b5675c951fd24195f723089ebf/ ?tx_ttnews[backPid]=27...c0d60730f4


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Vedrørende
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 14:06

antallet af læsere på tråden:

 

Der er omkring 40 personer, der har skrevet i tråden. Hvis vi siger, at de hver i gennemsnit har kigget i den 10 gange - så er det 400 visninger.

 

Nu er tallet oppe på 3278 - hvis vi trækker 400 fra det, er der alligevel 2878 + 40, der har set i tråden. Og så passer Mias tal jo meget godt alligevel ;-)

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Herning?
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 14:47

 

NinA:

 

Åh, jamen det har du ret i så. Det burde jeg egentlig have kunnet regne ud. Jamen så håber jeg da på, at DRF reagerer på henvendelsen.


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 godt initiativ
Forfatter: 
Dato:  15-03-2012 15:29

Diaz (Y) (Y) (Y) (Y)

 

Ciller: LOL :-)




 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar fra DRF
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 07:09

Jeg modtog følgende fra Dansk Rideforbunds informationschef igår:

 

Hej Mia

 

Ved stævner og arrangementer er det arrangøren, der sætter retningslinjerne for adgang og fotografering. Hingstekåringen er Dansk Varmblods arrangement, og det er derfor ikke Dansk Ride Forbund, der sætter retningslinjer for fotografering. Dansk Ride Forbund har ikke planer om at indføre fotoforbud ved arrangementer i forbundets regi, så længe offentliggørelse ikke krænker gældende rettigheder.

 

Med venlig hilsen

DANSK RIDE FORBUND

 

Det glæder mig meget, at der ikke er udsigter til generelle forbud mod foto og filmoptagelser ved opvarmningen til andre arrangementer fra DRF's side (y)

 

Dertil må jeg sige, at jeg er skuffet over Dansk Varmblod. Tænk sig at Danmarks største avlsforbund føjer toprytterne og de ikke særligt stuerene træningsmetoder, der bruges af nogle af dem. Det er en skændsel, at de ser igennem fingrene med hestenes velfærd og velbefindende. Men okay - hingstekåringen er jo frontløber med princippet om, at 2,5 år UNGE heste skal i træning for at være klar til Herning, så jeg burde vel ikke være overrasket. Men jeg er stadig skuffet - og har i øvrigt endnu ikke modtaget svar fra Dansk Varmblod på min skrivelse.

 

Det vækker stof til eftertanke.

 




Rollkur/LDR: It's trying to mimic the finished result by adding its appearance, not by developing the prerequisites.

- Theresa Sandin


Lykkelig ejer af trakehneren Incio B (Stald Birch)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Venter
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 07:35

Godt brev Diaz , og god holdning hos DRF...

 

Venter spændt på DV´s svar.

 

 

 

 

 



De venligste hilsner Louise


************************


 

  ..."In the country of the blind stewards, the one-eyed trainer is king"...  

9th February 2010, Astrid Appels, Eurodressage  

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 er der nogen...
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 08:06

... der har overvejet rytternes ønske om forbuddet fordi alle jo bliver trukket over samme kam, uanset hvordan de rider, hvis der bliver udgivet billeder som måske er taget ud af en sammenhæng der er opstået fra en reaktion hos en hest?

 

Jeg tror jeg ville kunne stille mig og filme hvem som helst af os, og få film frem der er mindre flatterende - og det er uanset hvordan vi ellers rider.

Nu ligger store dele af ridesporten for had pga af bla rollkur, LDR og hvad der ellers findes, så nu er det blevet legitimt at fremstille alle i sporten som man lyster ud fra enkelte billeder, det må ikke være særligt interessant at nærmest blive kriminaliseret bare fordi man rider på DV, dressur osv

 

Jeg er på ingen måde fortaler for rollkur, LDR eller andre træningsmetoder af samme skuffe, men jeg kan godt forstå hvis der er ryttere der føler sig forfulgt af de meget ensidige fremstillinger visse medier, selvudnævnte eksperter osv producerer - hvem vil synes det er sjovt at gå på arbejde hvis man bliver udråbt som som "kriminel" fordi andre i samme branche måske ikke er helt fine i kanten?


Michael Moesby-

med hang til heste der har masser af vilje og gakkede gangarter, samt toptunede border collies til bla hundehop, måske bedre kendt som agility.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Alle i én båd
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 09:11

Michael - Jeg har selvfølgelig tænkt på, at det kan være ubehageligt, at ens præstationer bliver holdt øje med.

 

Jeg vil gerne lige understrege, at jeg på intet tidspunkt har anklaget alle rytterne for at ride grimt. De ryttere, der rider sympatisk og uden at påføre hesten unødig ubehag, bør vel ikke være nervøse for at blive filmet? Jeg er amatør, og som du selv skriver, kan jeg også sagtens blive fanget i nogle lidet flatterende momenter - der er da tit blevet taget billeder, når jeg har redet stævner, og det synes jeg er helt ok, også selvom jeg ikke er blevet spurgt om lov.

 

Jeg har heller ikke oplevet at blive hængt ud for min formåen, men det formoder jeg er fordi, at den gennemsnitlige rytter og tilskuer godt kan skelne imellem grim ridning - altså ridning som den Isabell Werth videoklippene længere oppe demonstrerer, og så ridning, hvor hest og rytter ikke vil det samme i momentet, og en eventuel konflikt opstår.

 

Jeg tror de fleste har prøvet at sidde på en nervøs hest, som har slået fra i et program i form af f.eks. buk og måske endda stejl.

 

Jeg har set de fulde optagelser med Isabell Werth længere oppe, og her var der uden diskussion tale om en aggressiv rytter, der "spærrede" hesten, og brugte sporer og kajetræk samtidig, hvilket fik hesten til at prøve at undvige med at bukke og stejle. Jeg synes ikke, Isabell Werths adfærd var fair, og det bar præg af, at hun i frustration bare ville straffe hesten. Det er ikke i orden.

 

I virkeligheden gør du jo det, som du opponerer imod: du insinuerer, at dem, der gerne vil filme og tage billeder på opvarmningen kun har onde hensigter, og gerne vil have alle rytterne ned med nakken. Så du skærer vel også alle over en kam?

 

Du må gerne, men andre er dumme, når de skærer alle over en kam ?

 

Hvilke billeder er det, du mener, er taget ud af en sammenhæng?

 

 




Rollkur/LDR: It's trying to mimic the finished result by adding its appearance, not by developing the prerequisites.

- Theresa Sandin


Lykkelig ejer af trakehneren Incio B (Stald Birch)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Michael...
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 09:19

Jeg kan ikke helt følge det du skriver, da min oplevelse er, at de ryttere der har fået negativ omtale, IKKE er de ryttere der rider pænt, tværtimod.

 

Ja, selvfølgelig er det muligt at knipse et enkelt billede i et dårligt moment, det er klart. Men nu er det jo altså sådan, at de "sager" der har været i medierne, ALLE er opstået pga. videofilmede sekvenser.

Det har altså været video af rytteren, der har vist at den grimme ridning har foregået konsekvent over flere minutter, i nogle tilfælde meget, meget længere.

 

Jeg tror derfor ikke at de ryttere der rider pænt, skal være bekymrede for at blive udstillet pga. et enkelt billede.

Ingen leder efter de enkelte dårlige momenter, det behøver man slet ikke når de dårlige ryttere er så flinke til at levere grim ridning helt åbenlyst.

 

 

 


Adfærdstræning, trailertræning,

beskæring tilbydes.

Se mere på

www.horsemind.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Diaz (Incio B)
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 09:37

amatør eller professionel, så kan vi alle komme i kedelige situationer, længere er den ikke.

Dem der rider sympatisk og pænt burde ikke have noget at frygte, men jeg kan godt forstå hvis de gør, da det er efterhånden blevet sådan at DV er synonymt med grim og hård ridning.

 

Nu kender jeg ikke noget til hvordan du rider, men mon ikke du selv ville blive ked af at blive stemplet som "forbryder" hvis andres grimme ridning gjorde at din overbevisning konstant blev fremhævet som forkert og umoralsk, til trods for at du opførte dig ordentligt i din ridning og omgang med heste?

 

Hvis du læser hvad jeg har skrevet, så vil du se jeg ikke insinuerer noget som helst, jeg skriver bare visse, ikke alle medier er gode til at fremstille øjebliksbilleder som noget andet end det de er - ingen nævnt, ingen glemt... så her kan jeg formode, at det vist kun være din subjektive drejning der ser det sådan.

 

Nu handler mit indlæg ikke om specifikke billeder eller optagelser, men om det generelle billede der efterhånden bliver tegnet ud fra vilkårlige fotos og filmklip.

Skulle jeg finde billeder, ville det være ret let at finde billeder som kan fordreje virkeligheden.

 

Tråden kunne have været vældigt interessant, hvis den blev holdt objektiv fra alle, istedet for at blive personlig og angribende fra visse sider.


Michael Moesby-

med hang til heste der har masser af vilje og gakkede gangarter, samt toptunede border collies til bla hundehop, måske bedre kendt som agility.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 09:44

Diaz: At du er blevet filmet og ikke fremstillet tror jeg ikke kan sammenlignes med toprytterne. Jeg tror en helt almindelig amatør rytter har langt større buffer for at ride uhensigtsmæssigt end en proffessionel har, da der selvfølgelig nok er større nyhedsværdi i en video af Isabell Werth end Lille Lise. Jeg ved heller ikke om Epona eksempelvis tager rundt til mindre stævner?

 

Jeg er ret enig med Michael Moesbys tanker, og jeg tror næppe de fleste topryttere mener de laver noget fordækt som skal skjules, men måske bare har en almen "frygt" for at træde ved siden af og ende på Youtube i en Epona video. Eller at deres træningsmetoder ikke falder i den der filmers smag, og at de derved bliver udstillet på diverse hesteforaer. Mange topryttere driver en forretning, og det er da helt forståeligt hvis man ikke ønsker at blive negativt udstillet, uanset årsagen. Patrik Kittel eksempelvis modtog dødstrusler efter han var blevet hængt ud af Epona, og det er da forståeligt at ingen ønsker at skulle igennem det.

 

Og så mener jeg også opvarmningsbanen er det sted rytterne skal varme op og forberede sig til konkurrencer, det vil jeg til enhver tid argumentere for er første prioriteten. Der er ofte pres på når folk rider rundt der lige inden de skal ind og præstere et World Cup ridt osv. Dermed forstår jeg ikke at det pludselig er blevet noget nær en menneskeret at man må filme og tage billeder på opvarmning. Men jeg synes selvfølgelig det er flot at stævnearrangører inviterer publikum til at se opvarmning, og tillader at man må filme og tage billeder!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Michael Moesby
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 10:09

"......mon ikke du selv ville blive ked af at blive stemplet som "forbryder" hvis andres grimme ridning gjorde at din overbevisning konstant blev fremhævet som forkert og umoralsk, til trods for at du opførte dig ordentligt i din ridning og omgang med heste?"

 

Jeg er i hvertfald træt af at skulle forsvare, at jeg rider og elsker dressur - overfor folk, der ikke har ret meget forstand på ridning, men bare ser på det udefra 8-)

 

For det gør de jo, nu hvor vi har facebook mv.

 

Men du mener altså, at det forsvinder, hvis bare der ikke er nogen, der får lov til at fotografere det ?:-)

 

Hvis jeg var en af de topryttere, der rider pænt - så ville jeg være ualmindelig træt af at ridningen kommer sådan i miskredit i bredere og bredere kredse pga nogle 'få brådne kar'. Så I stedet for at skælde ud på alle os budbringere i almindelighed og epona i særdeleshed - skulle man måske prøve at få ryddet op indefra (y)

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 NinA...
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 10:16

prøv at læse hvad jeg skriver...


Michael Moesby-

med hang til heste der har masser af vilje og gakkede gangarter, samt toptunede border collies til bla hundehop, måske bedre kendt som agility.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ja, det var
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 10:27

nemlig det, jeg gjorde :-)

 

Og jeg ville synes, det var SÅ dejligt, hvis nogen andre ville gøre noget ved den grimme ridning. Så kunne jeg slappe lidt bedre af og vide, at det ville der naturligvis blive gjort noget ved (y)

 

Det ved jeg tilgengæld nu, at der kun gør, hvis der virkelig råbes op :-(


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Billeder...
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 10:28

Til DRF for at tage aktivt stilling til denne problematik. Så må vi se om DV nogensinde melder tilbage...

 

Jeg forstår forsat ikke de der mener, at rytternes tarv er vigtigere end hestenes. Den opvarmining som Kittel blev udhængt for, var i mine øjne så grusom, at jeg helt ærlig ikke kan have ondt i måsen over at manden efterfølgende muligvis modtog dødstrusler. Ikke at jeg selv på nogen måde ville ty til den slags metoder, eller i øvrigt bifalde det.

 

Jeg undre mig over at det lige pludselig skal vendes til hvor synd det er at de stakkels top-ryttere risikere udhængning, i stedet for at det se på årsagen til hvorfor de udhænges. Jeg tror absolut at alle kan blive enige om, at de ryttere der levere pæn og fornuftig ridning, har intet hverken at frygte eller bekymre sig om.

 

At sætte vandtætte skodder op omkring eliten, det tror jeg er den sikre vej til en nedlukning af ridesport på topplan. Hvordan vil nogen kunne tage en sport seriøs, hvis udøverne skal skærmes mod den onde onde pøbel og ikke skal stå til regnskab for hverken træningsmetoder eller behandlingen af dyrene?

 

Jeg tror ikke det er yderligere distance og fremmedgørelse, at en så publikumsfattig sportsgren som ridesporten, har behov for...

 


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 10:32

NinA: Mener du det er et eksponeringsspørgsmål? Jeg tænker mere, det virker som om tilgængeligheden for at filme er vigtig for jer, men jeg tænker der findes allerede mange videoer af ryttere der rider som andre ikke bifalder, så handler det om blot at eksponere flere eller tænker du der er andre måder at få den holdningsændring som I ønsker?

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar fra DV...
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 10:38

Det ser ud til at EPONA har haft held med at få et svar fra DV:

 

epona.tv/dk/nyheder/vis/artikel/ avlsforbund-vil-skjule- traeningsmetoder/ ?tx_ttnews[backPid]=28...022d911871

 

Tilsyneladene ER skiltet kommet op, blot for at ingen kan dokumentere den grimme ridning.

 

Meget sørgeligt

 

 

 

 


Adfærdstræning, trailertræning,

beskæring tilbydes.

Se mere på

www.horsemind.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 NinA...
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 10:39

jeg kan ikke se jeg noget sed skriver at det nok forsvinder hvis vi lukker øjnene?

 

Selvfølgelig skal der gøres noget ved problemerne, men det nytter ikke noget at angribe med ensidig, subjektiv revolverjournalistik og lignende.

Skal der gøres noget må man gå åbent ind i en debat og få nogle videnskabelige undersøgelser igang af f.eks rollkur og LDR, som er lavet ud fra et neutralt udgangspunkt og ikke ud fra "kan i se hvad jeg sagde" princippet, for her er konklusionen allerede klar inden undersøgelsen er sat i søen.

 

Hvis man angriber noget efter "terrier-metoden" så er det klart at den part man går i rette med vil have sine parader oppe med det samme, og dermed være ret så fåmælt - og så er situationen fastlåst fra starten.

Går man derimod til et givent problem med en mere undersøgende tilgang, så er der nok en langt større mulighed for at få en dialog igang - eksempelvis har hele den gamle debat om brug af forsøgsdyr først udviklet sig i en positiv retning med dialog efter revolverjournalistikken blev lagt på hylden og de objektive briller er taget på!


Michael Moesby-

med hang til heste der har masser af vilje og gakkede gangarter, samt toptunede border collies til bla hundehop, måske bedre kendt som agility.

0
0
Svar på denne tråd
 
 øv øv øv...
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 10:48

Så blev alle fordommene alligevel bekræftet Det ser skidt ud for Dansk Varmblod.


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Michael Moesby
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 11:46

Jeg bøjer mig i støvet for den fine formulering. Jeg er enig, men har slet ikke samme formuleringsevne Det handler jo egentligt ikke om hvad nogen syntes der er rigtigt eller forkert, men om hvorvidt det faktisk ER rigtigt eller forkert. Når man ved det så skal man ingå en dialog på en ordentlig måde og ikke ved at jorde og tilsvine individer.

 

Mere af det på HN tak



PrinsesseGuldhår & Sigøjnerhestene

____________________________

 

 

www.Lehmanns-Rideudstyr.dk

-shop bedre online

 

...........Bedst til Bucas

 

 

 

 

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Pinligt DV
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 12:13

Føj, hvor er det en pinlig udmelding fra DV´s side...

 

"Tiltaget er udsprunget af det faktum, at visse medier ved andre internationale stævner i Danmark har valgt at gengive optagelser ude af deres kontekst og dermed manipulerende", skriver pressechef for Dansk Varmblod, Thomas Bach Jensen, i en email til EPONA.tv.

epona.tv/dk/nyheder/vis/artikel/ avlsforbund-vil-skjule- traeningsmetoder/ ?tx_ttnews%5BbackPid%5...022d911871

 

 

 

Prøv dog lige at se de opvarmningsvideoer én gang til - hvordan kan det være manipuliation...

 

Hesten her bliver måske ikke redet hårdt med en ultra kort glidetøjle?

 

Og bliver skiftevis bøjet meget voldsomt af til højre og venstre?

 

Hvis nogen skulle blive i tvivl om, hvor hestens mule befinder sig mens den bliver redet frem i galop, har jeg sat en rød pil der peger på mulen...

 

 

Hestene siger fra gentagende gange, hvorfor er der ikke nogen (i egne rækker), der tager det til efterretning???

Hvorfor er der ikke nogen, i egne rækker, der griber ind overfor de såkaldte brådne kar? - de ødelægger det jo for alle dem der rider pænt!...

 

Når det ikke sker, når ingen i virkeligheden griber ind, virker det på mig som om, det er en helt acceptabel måde at behandle hestene på.

 

 

 

 

 



De venligste hilsner Louise


************************

 

..."the neck should not only be lowered, it should be stretched, and the stretching is perhaps more important than the lowering." ...

Müseler

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 pressecensur
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 12:15

Dårlig dårlig stil af DV

 

Når man kigger på epona-optagelser fra 2009, så er det ikke dårlig momenter, 'alle kan fanges i' - det tror jeg i øvrigt ikke på, men en måde at træne og uddanne hestene. Og nu er det altså forbudt at dokumentere det - waow flot gået af en 'demokratisk' forening at lave pressecensur




 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg synes
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 12:16

da ikke, man kan kalde Diaz' brev til DV og DRF for revolverjournalistik?

 

Og jeg synes heller ikke, jeg selv skriver på den måde?

 

Men hvis vi andre ikke er så heldige mht. at formulere os, var det måske noget for jer andre, at gå i dialog med 'myndighederne'? - jeg skal gerne klappe i mine små hænder, hvis det lykkes nogen af jer, at få ændret den grimme ridning (y) (y) :-)

 

Som jeg læser det i denne tråd, er alle enige om, at der ind i mellem rides alt for hårdhændet - eller hvad?

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 NinA...
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 12:43

Igen må jeg bede dig læse hvad jeg skriver, jeg anfægter på ingen måde Diaz's brev, det synes jeg heller ikke fremgår.

 

Jeg er helt enig i, at den grimme ridning skal stoppes, men på en mere saglig måde.

Jeg mener ikke DV alene skal beskyldes for den lukkethed der udvises. Medierne er også selv medansvarlige, da de med deres aggressive fremtoning, i ytringsfrihedens hellige navn lukker den ene dør efter den anden for næsen af sig selv, istedet for at åbne nye.

Det er meget muligt det gøres for hestens skyld, men skylder vi så ikke hestene at gøre det mindre sensationspræget så det ikke bare drukner i samme liga som den kulørte presse?


Michael Moesby-

med hang til heste der har masser af vilje og gakkede gangarter, samt toptunede border collies til bla hundehop, måske bedre kendt som agility.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 13:06

Mht. manipulation så er der vel altid en form for manipulation når man kun viser brudstykker af en virkelighed og klipper hændelser sammen uanset hvad man viser og hvem man er. Ligesom i den viste video fra Epona med stewarden. Ting taget ud af kontekst og særligt klippet sammen med tekst der repræsenterer holdninger, vil altid give en anledning til at modtageren tolker dette væsentligt anderledes end virkeligheden er.

 

Lige så snart du peger dit kamera mod noget begynder du at manipulere med virkeligheden fordi ingen kan se alt det som kameralinsen ikke filmer.

 

Og så DV for at tage en beslutning og stå ved den! Jeg forstår godt man har valgt denne løsning, og et eller andet sted tror jeg vi er på vej derhende hvor publikum i sidste ende bliver udelukket helt fra opvarmningsbanerne.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Fred og ro
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 13:22

Jeg kan simpelthen ikke forstå, at man kan bifalde censur, når det gang på gang er blevet vist, hvordan hestene af visse ryttere er blevet udsat for overgreb.

 

Jeg forstår heller ikke, hvordan I kan lægge fokus på, at det har været 'revolverjournalistik', der har afstedkommet diverse forbud mod skadelige træningsformer - er hestenes ve og vel så uendeligt ligegyldigt for jer? Er der virkelig tale om brownnoseri af så ypperlig en kaliber, at toprytternes komfort på opvarmningsbanen er vigtigere end hestenes?

 

Ja, noget kunne tyde på, at de private arrangører kan vaske deres hænder rene ved at forbyde offentligheden adgang til opvarmningsbanerne. Lad dog toprytterne splitte hestene ad i fred. Så er sporten jo reddet!

 




Rollkur/LDR: It's trying to mimic the finished result by adding its appearance, not by developing the prerequisites.

- Theresa Sandin


Lykkelig ejer af trakehneren Incio B (Stald Birch)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 13:29

Diaz: Hestenes ve og vel er ikke ligegyldig for mig. Jeg forstår vitterligt heller ikke hvorfor man skal anklages for at "fedte for andre" blot fordi man ikke er enig med jer omkring ridning.

 

Jeg mener bare stadig ikke at det er en ret at filme/tage billeder på opvarmning. Jeg kan dog godt ud fra dit synspunkt se hvorfor du anskuer det som censur, men det er ikke sådan jeg ser det.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 14:00

Hvis vi skal diskutere medier der tager ting 'ude af kontekst', saa skulle jeg da mene at Ridehesten er den store synder.

 

DET er ikke kritisk journalistik, men smigren for rideverdenens beroemtheder.

De fremviser billeder og ridning der falder i hak med den synsvinkel, de oensker at promovere, og forsoeger at tie ihjel eller latterligoere hvad der ikke lige passer ind.

 

Og netop topryttere overbvist om, at hvad de goer er rigtigt, kunne maaske bruge den form for respons som DV forbyder.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Videoer af god opvarmning
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 14:13

Når det er tilladt at videofilme på opvarmningen, er der jo rig mulighed for at optage videosekvenser af god opvarmning og lægge dem på YouTube. Og man kan jo klippe lidt i den så man medtager de bedste momenter.

 

På den måde skulle det være nemt at skabe en modvægt til videoerne fra de "manipulerende" medier, som bringer optagelser, som er "ude af kontekst".

 

Jeg glæder mig stadig til at se nogle videoer, der dokumenterer den gode opvarmning, men de kommer jo så ikke fra Herning i år


Kh NinaSt

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 14:18

NinaSt: Hvad tror du der er mest nyhedsværdi i? God eller dårlig ridning?

 

Og dernæst så er jeg ikke sikker på hvorfor noget skal "modbevises" - hvem er det som man skal modbevise noget overfor? Epona TV, kritikerne på HN eller? Og hvem skulle have interessen i at modbevise dette? Mange videoer er toprytterne der er oploadet af dem selv, og man derfor må gå ud fra de mener er god/fair etc. ridning, ender alligevel som heftige debatemner på HN, så mon ikke mange ville tænke at det er en lidt håbløs mission at lægge disse "gpde ridnings" videoer ud - særligt da der findes mange svar på hvad god ridning er? Så spørgsmålet er hvem disse videoer skulle please?

 

 

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Flytter debatten lidt
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 14:26

CarolineR:

Nu behøver man jo ikke at være et medie og at spekulere i nyhedsværdi for at lægge en video på Youtube - og den kan alligevel godt indgå i debatten, som du selv er inde på i dit andet afsnit.

 

Hvis vi forlader diskussionen om, hvilke medier, der dækker ridesporten hvordan, og bevæger os over til en debat om hvad der er god ridning, så har vi netop brug for en masse videoer at debattere ud fra.

 

Det var vist den kaffepause - tilbage til arbejdet igen.


Kh NinaSt

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 14:27

Kunne det taenkes, at videoerne skaber debat, fordi det netop ikke er 'god ridning'?

 

De famoese salgsvideoer af Donna Silver, der hurtigt forsvandt igen, var raedsom ridning. Andreas H delte tydligt nok ikke denne opfattelse, men det er jo ligesom problemet...


[S]he doth nothing but talk of h[er] horse.


The Merchant of Venice (I.ii.10)

0
0
Svar på denne tråd
 
 12345678910
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 14:29

 

Jeg har fulgt med i debatten på sidelinien, uden at deltage aktivt og det har jeg tænkt mig at vedblive med. Dog undrer jeg mig over hvorfor de "Kirsten Hansen tilhængere" der deltager i tråden, er så forarget over at der ikke må filmes under opvarmningen. I må da have vænnet jer til det på de Kirsten Hansen kurser i har været på .Jeg har fået fortalt, fra pålidelig kilde, at man ikke må filme og tage billeder under disse kurser. Hvad er forskellen, hvis i rider som i prædiker så er der jo ikke fare for at der bliver taget uheldige billeder under kurset? De kan selvfølgelig være fordi "de vises sten" ikke må blive asløret for omverdenen, så må i undskylde mit spørgsmål.

 

Karen

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 14:31

NinaSt: Selvfølgelig ikke, men ofte er det vel mediernes videoer der får mest opmærksomhed? Det jeg mener med god ridning er at hvis jeg eksempelvis skulle optage en video for at "modbevise noget" kan det sagtens tænkes at kritikerne alligevel ikke ville synes det er god ridning da der er mange forskellige syn på hvad god ridning er? Så derfor er det vel lidt en håbløs case at modbevise noget? Medmindre jeg bevist skal udvælge en video med noget som jeg ved vil falde i kritikernes smag blot for at please dem?

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 15:30

Hvis vi nu skærer igennem debaten og vedtager at vi er enige om at der FINDES grim ridning, for det tror jeg vist, vi er, vi er ikke enige om HVAD der er grimt, men vi er enige om at det findes.

 

Hvad er så næste skridt? Hvad gør man? Hvordan gør man?

 

TÆNKT EKS:

 

Man står i Herning og ser på opvarmning og ser ridning der smerter en dybt. Lad os nu sige det er et grovegrimt eksempel, tydelig mishandling, noget vi ALLE kan blive enige om er HELT over stregen.

Man må ikke filme og bevise det.

Man henvender sig til et officielt menneske uden succes.

 

Har man egentlig en chance for at gøre noget? Joe man kan klage måske, men jeg har indtryk af at det hjælper minus, siden det vist er prøvet...

 

Hvad pokker gør man egentlig? Har vi egentlig en chance for at påvirke sporten som tilskuer?

 

Vi kan selvfølgelig boycotte, men det forhindrer jo ingen rytter i at ride grimt.... Så det kan jeg ikke rigtig se hjælper.

 

Personligt så jeg, hvad der for mig er virkelig grim ridning i det opvarmningslokale.... og jeg valgt den kedelige løsning: at gå... hvad kunne jeg have gjort.... Det havde jo næppe hjulpet at råbe til rytteren: du rider da grimt, hold op med det... (ikke at jeg ville overveje den slags) Og hvad andet kunne jeg reeelt have gjort?

 

 


Venligst Maluna


***


Hvis der ikke er fejltagelser i dit liv, tager du ikke chancer nok

0
0
Svar på denne tråd
 
 Karen :-)
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 15:31

Jeg tror da ikke, Kirsten har spor imod, at der bliver filmet under opvarmningen ved hendes kurser

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 12345678910
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 16:48

Nej det er vist ikke nødvendigt med opvarmning på Kirsten Hansens kurser

 

Nu har jeg adskillige gange internettet for film og billeder fra hendes kurser og der er her på HN blevet spurgt efter billeder og film fra kurserne, masser af gange uden held. Jeg har talt med nogle stykker der har været med som tilskuere og de fortalte at de fik at vide at de ikke måtte filme, om det er fordi Epona har eneret på at filme "de vises sten, det ved jeg ikke

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Video god ridning
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 17:27

CarolineR: mon ikke vi bare hver især skal holde os til at optage video af det, som vi selv finder er god ridning?

 

Ellers er der nok nogen, der vil skrive: "Jamen vi kan jo ikke finde nogen der rider bidløst og i lammefætter til de store stævner" og det er giver bare støj på linjen for mig, som rider med bid og i almindelig bomsadel, og gerne vil debattere ridning og hestenes vilkår.

 

Og så kan det godt være, at det, som jeg synes, er god ridning, ikke er det samme, som det du synes, er god ridning, men det er da et godt udgangspunkt for debat.

 

Og måske skal vi lige holde fast i, at debatten om video på opvarmning til store heste-begivenheder, drejer sig om ridning som er acceptabel i forhold til hestevelfærd. Det der med om takten er helt ren, om næsen er en smule foran eller bag lodret, om ryggen svinger 100% igennem osv., det er en anden debat.

 

Karen: Den opmærksomme læser vil opdage, at NinA skriver, at hun ikke tror, at Kirsten her noget imod, at der bliver filmet på opvarmningen til hendes kurser


Kh NinaSt

0
0
Svar på denne tråd
 
 12345678910
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 18:24

Jamen jeg er da en opmæksom læser, jeg mener nemlig ikke der er behov for at varme op til Kirstens kurser i "støvsugerridning" så derfor kan der godt være foto og filmforbud under selve "støvsugerseancen", altså der hvor "guldkornene" kommer frem.

0
0
Svar på denne tråd
 
 kursus
Forfatter: 
Dato:  16-03-2012 21:59

Jeg har haft arrangeret kursus med Kirsten.. der var ikke noget forbud, ikke fra min side og ikke fra Kirstens.


I am not young enough to know everything (Oscar Wilde)

~

Dressurkursus med Liv Tolsager 21-22 april

0
0
Svar på denne tråd
 
 forvirret og i lettere krise...
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 02:22

over min egen position.

 

Der er noget, der sådan gnaver i mig, når jeg læser denne type debatter. Det er sådan en mærkelig fornemmelse af både lysten til at melde mig enig i kritikken og så et meget sært, pludseligt indskud af, tja, måske modvilje. Det efterlader mig under alle omstændigheder frustreret. Og her er hvorfor:

 

Vi kan vist alle blive enige om, at en fuldstændig omdrejet hals, en glidetøjle på 10 cm. eller en indtrukket mule mod bringen (som det ses i eksemplerne igennem tråden) aldrig nogensinde kan kategoriseres som god ridning eller som acceptabelt. Hvis nogen er uenige, må de meget gerne melde sig på banen - ikke for at blive skudt ned - men fordi dette er mit præmis for resten af mit indlæg, og det derfor ingen mening vil give, hvis ikke man er enig i præmissens sandhedsgrad. Så i det tilfælde at alle er enige om, at sådanne eksempler er uacceptable, bliver jeg forvirret over mig selv fordi:

 

- Jeg forstår simpelthen ikke baggrunden for at banlyse foto- og i særdeleshed videooptagelse under en opvarmning. I mange andre sammenhænge ville dette kaldes censur, hvis baggrunden er, at man ønsker at fortie evt. kritik. Ytringsfrihed er - som bekendt - et demokratisk kendetegn og noget vi ynder at identificere os med i Danmark. Men som det fremgår af DVs svar, har formålet med forbuddet tydeligvis karakter af censur og det giver anledning til spørgsmålet: Er hesteverdenen egentligt et demokratisk sted? Under alle omstændigheder er det for mig at se voldsomt bekymrende med indskrænkningen i ytringsfriheden.

 

Dette placerer mig jo umiddelbart ombord på EPONA-båden. Og det er så her, at min ulyst og modvilje pludselig træder ind i debatten. For hvis vi alle deler det grundlæggende præmis, hvordan kan man så overhovedet argumentere for en indskrænkning af ytringsfriheden, hvis denne ytringsfrihed er medskaber af en forandring til det bedre? Det kan man ikke. Så spørgsmålet er måske snarere: Hvorfor har man (jeg) så alligevel en mærkelig lyst til det?

 

Jeg tror måske svaret findes i den gode gamle 'os'/'dem' konstruktion, der danner fundamentet for relationen mellem de forskellige positioner på dressur-kontinuumet idag. Jeg køber gerne, at det er væsentlige problemer i den moderne dressurverden - særligt den ringe indblanding af TD'er til stævner og DRFs ringe kommunikationsevne (og baggrunden for dette) - men det betyder ikke, at jeg køber resten af EPONAs principper. Og det er - intenderet eller ej - den fornemmelse jeg får i maven, altså at hvis jeg først siger A må jeg også sige B, der gør mig lidt modvillig. Og det er problematisk. Der må simpelthen findes nogle midterpositioner, hvor man både kan forklare og forstå sig selv som tilhænger af moderne dressur OG hestevelfærd.

 

Nu kunne man sige; Ja, der er da intet der gør, at disse to skulle udelukke hinanden. Og så alligevel. Jeg var selv til landsstævne i Norge og hørte om en rytter, der efter sigende skulle have opført sig meget grimt. Jeg så ham selv den efterfølgende dag, hvor han dog ikke opførte sig uhæderligt. Men jeg havde da gjort mig nogle tanker: Skulle jeg gøre en official opmærksom på det? Skulle jeg bruge mit videokamera som bevis? Kunne jeg overhovedet tillade mig at gå ind i sagen, da jeg samtidig også var repræsentant for en anden rytter? Skulle jeg gøre det anonymt? Og hvad så, hvis officials nægtede at gøre noget? Hvor langt vil jeg egentlig gå for min egen etiks skyld? For hestens skyld? For sportens skyld?

 

Blot det, at jeg stiller disse spørgsmål, er for mig et tegn på, at der i den dressurkultur, jeg er vokset op i, ikke eksisterer en tradition for kritiskstillingstagen. Og dét må jeg sige chokerer mig - og jeg skammer mig faktisk også lidt over det.

 

Kan I forstå min identitetsforvirring som dressurrytter, eller var det bare et tidsspilde at læse dette uendeligt lange indlæg?

 

 

 

 

 


Aim for the moon - and if you miss it,

grab a star!
Rhododendron (Royal Diamond - Argentinus) - et nyt stjerneskud

R.I.P. DeCaprio-E (feb. 2003-aug. 2009)

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ja, jeg kan
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 02:34

sagtens forstå dig - for jeg brugte mange år i den vildfarelse, at det var moderne dressur, jeg red ;-)

 

Da så jeg nemlig normalt ikke de grelleste eksempler, bare de almindelige 'bag lod' mv.

Eller - jeg troede, at de grelle eksempler, jeg så, var ekstremer.

 

Det ved jeg så nu, de ikke er, de hører måske bare til i den dårlige halvdel :-(

 

Men når jeg kigger tilbage i gamle HN-tråde, kan jeg se mig selv argumentere ihærdigt for den moderne dressur 8-) :-P

 

Det ligger også mig fjernt at skulle være en 'fanatiker', som en del jo kalder 'os', der ikke er vilde med at se den slags ridning......

 

Tænk, at det skal kaldes fanatisk, at være ked af at se på den slags og at fortælle om det 8-)

 

Men læs lige min signatur (y)


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 07:42

 

saramalou - dit indlæg gav da god mening.

 

Fordi man rider engelsk dressur, er det jo ikke det samme som, at man ikke opfører sig ordenligt over for sin hest, sådan som NinA skriver.

 

Men så længe nogen påstår, at denne sammenhæng er sandheden, vil der dukke flere og flere af disse forbud op - desværre.

 

Så jeg forstår forbudet, men det er også mig imod.

 

Så læs også lige min signatur.

 

 

PS - og så har jeg også undre mig over i flere år, at når man nu har fundet de vise sten, at man så aldrig viser den frem på video, så andre kan få glæde af Kirsten Hansens metoder - men gladeligt kritiserer alle, lige fra Tulle i Kæret til verdensmesteren i deres måde at ride på.

 

 

 

 

 


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmmmmm..
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 09:29

Det, der er årsag til den store "dem/os" konflikt, er for mig at finde, allerede i TS`s første indlæg..

 

"Det må skære i enhver hesteelskers hjerte at se...osv.."

 

Her er udgangspunktet at, der rides forfærdeligt af princip, og at man ikke bryder sig om heste, hvis man er uenig med TS.

 

Det man skal passe morderligt på med, er at man skal finde et sagligt grundlag at bedømme ridning, træning, opstaldning osv. udfra, og ikke lade det bedømme udfra ens egne følelsesmæssige holdninger, eller p.t fikse ideer.

 

I gennem de sidste 10 år, har vi fået en enestående mulighed for netop at se, via teknologien, hvorledes alle træner deres heste.

Det havde vi ikke før, men at drage den naive konklusion, at det derfor var fjong, det er desværre endnu en fremherskende tendens.

 

Nu kan vi se det, debattere det, tage afstand fra de grelle eksempler, som dem der er vist fra 2009, men derudover, så burde der være en vis reel bedømmelse af, hvad der rent faktisk sker, og ikke den sort/hvide konklusion af, at alt er forfærdeligt.

 

Den dag opvarmningen også bliver lukket for publikum, der vil jeg græde snot, for jeg har lært meget af de mange timer jeg har tilbragt på sådanne, men jeg forstår godt rytterne.

 

Hvis udgangspunktet for bedømmelsen af dem er, at de, ved deres blotte ridestil, faktisk er "ikke-hesteelskere", eller som i en anden tråd, alt vedrørende hestearrangementet er en overtrædelse af dyreværnsloven, så er enhver form for debat jo udelukket.

 

Selvfølgelig skal grov og voldsom ridning påtales og dokumenteres, men det skal tages som de enkeltstående eksempler det er, og ikke straks bruges til en "dokumentation" af, at sådan er proffer bare.

 

Lige som man ikke straks skal udlede at Lille Lise, og alle andre amatører, er nogle klaphatte, fordi der for 117. gang er en "Min hest vil ikke"-tråd, garneret med en billedserie, der mest minder om "find 5 fejl" i en ridebog for begyndere.

 

M.h.t Epona, så undrer det mig såre, at der, udover Reining-stævnet, ikke har været lejlighed til at besøge stævner mere jævnligt.

 

Havde man valgt at besøge et stævne, mindst en gang månedligt, dokumentere ridningen, samle en kontinuerlig bevisførelse for bevidst overtrædelse af hestevelfærden, gennem længere tid, og måske endda af den samme gruppe ryttere, så ville der være tale om god journalistik, med et reelt formål.

 

Nu virker det mere som "Det er 4 måneder siden, vi fik lavet noget gratis reklame for, hvor velfærdsagtige vi er, lad os finde et stævne".

 

M.h.t KH, så forstår jeg da godt at man ikke bare kan smide om sig med viden, det kunne jo falde i de forkerte hænder, men, hvis jeg var så overbevist om, at jeg havde fundet den 100% rigtige vej til en perfekt uddannet GP-hest, så ville jeg nu benytte mig af det, og så ride min hest.

 

 

 

 

 

 

 

 


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 en gang til for Prins Knud
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 09:42

endnu en gang vil jeg gøre opmærksom på at det ikke er enkeltpersoner jeg har rettet begrebet revolverjournalistk, men de medier der søger den ensidigt sensationprægede vinkel i deres forsøg på at gøre opmærksom på den grimme ridning vi alle ved foregår.

 

Jeg har intet med dressurverdenen at gøre, og får det heller aldrig, da det ikke er der mine egne interesser ligger, men derfor kan man vel godt følge med og deltage i debatten?

 

Når man så søger at få en objektiv vinkel på hvorfor DV måske har valgt at agere med et forbud, så synes jeg det er under lavmålet og ret primitivt at beskylde folk for "brownnoseri" og at man ser bort fra hestens ve og vel - men løber man tør for saglige argumenter er det måske bedre at kaste med sten?

 

På intet tidspunkt i denne debat har jeg givet udtryk for at man skal tilsidesætte hestenes velbefindende, så at skyde mig dette i skoene synes jeg er en direkte tarvelig "argumentation", men efterhånden forventelig.

 

Hvis man læser mine indlæg igennem med de objektive briller og læser hvad der står, og ikke hvad man gerne vil have/tro der står, så står der faktisk svar på de spørgsmål der er rejst efterfølgende.

 

NinA: Jeg har skam læst din signatur, så jeg kan jo omvendt bede dig læse teksten i mine indlæg og ikke se "billederne"!


Michael Moesby-

med hang til heste der har masser af vilje og gakkede gangarter, samt toptunede border collies til bla hundehop, måske bedre kendt som agility.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Herning?
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 09:52

 

Måske det var en idé, at holde de forskellige emner adskilt. Jeg kan ikke se hvorfor Kirsten Hansens undervisning skal indblandes i debatten og den uendelige diskussion om moderne/gammeldaws dressur, hvor spændende den end er, har heller ikke meget med emnet at gøre.

 

Det er næppe billeder af piaffe på éet forben og sænkede rygge, der ligger til grund for forbuddet, da dette fint kan filmes og fotograferes under selve programmet, men den deciderede voldsridning og misbrug af udstyr der i nogle tilfælde finder sted under opvarmningen, som alle burde være enige om ingen steder hører hjemme - uanset niveau.

 

Det vigtigste er hestenes velfærd og en beskyttelse af denne. Hensynet til hesten MÅ gå forud for alt andet, hvilket er et af DRF´s egne mærkepunkter og ikke bare et fanatisk synspunkt.

 

Når det sjældent hjælper at rette henvendelse til de rette myndigheder på banerne og DRF kræver mængder af billed og filmdokumentation for blot at overveje en sag, så er der altså ikke meget tilbage til at beskytte hestene når et forbud mod foto/film er indført og slet intet hvis offentligheden nægtes adgang...

 

Topryttere der føler sig behandlet dårligt, kan forklare, tegne og fortælle, holde clinics, foredrag, opvisninger og i sidste ende sikkert også sagsøge hvis det er virkelig uberretiget.

 

Hesten der bliver behandlet dårligt kan intet...

 

Vi der arbejder med dyr, har et meget stort etisk og moralsk ansvar - censur hverken kan eller må accepteres...

 

 


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg må indrømme...
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 10:27

... at jeg har et lidt ambivalent forhold til det med kameraforbud.

 

På den ene side kan jeg GODT forstå at rytterne ikke bryder sig om at være overvåget kontstant - specielt når man ser nogle mediers evne til at tage tingene ude af kontekst og blæse op.

 

Så af hensyn til dem kan jeg godt forstå at man ønsker at opvarmningen er uden 100vis af kameraer.

 

Af hensyn til hestene ville jeg egentlig synes det var rart hvis DV simpelthen SELV opsatte videoovervågning. Så ser en tilskuer noget forkert, kan de melde det til en official der kan se overvågningen igennem, evt sammen med rytteren.

 

Så er der ingen der kan tage noget ude af kontekst - og alligevel en sikkerhed for at arrangørerne kan stille folk til ansvar hvis der sker ting der ikke skal ske.

 

Og det GØR der jo i langt de fleste hestefolks omgang med hestene. Det er faktisk svært at være så perfekt som de fleste HN'brugere selvfølgelig er. ;-)

 

Tænk tilbage på jeres "dårligste dag" med hestene inden for bare det seneste år - forestil jer at hele dagen havde været med et kamerahold i hælene og at hele dagen blev klippet sammen til de 2 minutter hvor ALT gik galt.

 

Hvordan ville I selv fremstå på den video??

 

Forestil jer at jeres værste dag lige faldt sammen med et arrangement som jeres levebrød er stærkt afhængigt af. Hænger nerverne måske LIDT mere udenpå??

 

Og NEJ - det er stadig ikke i orden at mishandle hesten - men da jeg nu er så uheldig ikke at være en af de fejlfri, kan jeg godt se hvordan man kan komme til at fejle.

 

Gør man det, skal der gøres noget ved det - men det skal ikke være tilskuerne eller medierne der dømmer - det skal være dommerne og arrangørerne, og det skal være efter at kunne se tingene i sammenhæng.


£isbeth & Baloo


Politicians are like diapers.
They need to be changed often - and for the same reason.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 10:37

 

Lisbeth - helt enig.


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 siger det samme som 1000 gang før
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 11:08

Man kan få glæde af Kirsten ved at få undervisning af hende :-) Og det kan varmt anbefales (Y) (Y) (Y)

 

Men man lærer intet om det system, som Kirsten underviser i, ved at se hverken 1, 10 eller 50 videoer af KH-redne heste på forskellige stadier. Forsøger man sig ud i det - og trust me jeg har forsøgt - så får man bare de udvandede efterligninger, der kan ses rundt omkring både i longe og ridning.

 

Det er forvejen ridesportens helt store problem: at det er blevet et udvandet, billigt kopiprodukt, hvor man siger et, men gør og viser noget helt andet - og hestene lider under det. Lider de ikke under forsøget at på at ride efter fordringerne, så er jeg ligeglad.

 

Der er mange helt ok redne heste, (men de er klart i mindretal) selvom de ikke er grundredet, som det er beskrevet i fordringerne ikke engang på LC-niveau. Men der findes bare også ALT for mange eksempler på, at hestens velfærd lider under den manglende viden om, hvordan man udanner heste og rider dem - og det er både på bredde- og topplan. Og at det er så blevet forbudt og tabuseret at kritisere, så man må ty til at censure, rammer nok ned i tidens trend, hvor vi skal være anerkendende, fokusere på det gode, hvor alle skal være lige og selvfølgelig kunne det samme - så kan jeg godt se, at det er 'modbydeligt og ondskabsfuldt' at få at vide, at det man synes ligner alle andres og det som man mener er lige så gyldigt som anden ridning, rent faktisk ligner noget der er løgn ,og i øvrigt også er synd for hesten, når man er opvokset med altid at få anerkendelse og især ros for det man går og gør. Jeg er i øvrigt STOR tilhænger af anerkendende kommunikation - men fordi man er anerkendende betyder det ikke, at man samtidig skal sige, at alt er rigtigt og godt nok !!!!!!

 

Ridning er italesat og gjort urealistisk let tilgængeligt i løbet af de sidste 20 år koblet sammen med enormt ridelige og føjelige heste, der har forudsætningerne for at udføre øvelserne uden at være i nærheden af at være uddannet og styrket til det, og hvor hvem som helst kan 'ride traversader, changementer, passage og piaff'.

 

Ridning er IKKE som at træne en hund, hvor man kan se på en video, hvordan teknikken til at lære hunden at sitte er og så øve sig på timingen. Ridning - i hvertfald det system jeg forsøger at lære og ride efter, og som til dato er det eneste, jeg har mødt, der kan leve op til de rideteoretiske beskrivelser, herunder fordringer, af hvordan korrekt grundredne heste skal gå - er UENDELIGE meget mere kompliceret, og det er nok derfor det oprindeligt tog +10 år på fuld tid at blive uddannet til at kunne undervise andre og træne ungheste. JO mere jeg lærer, jo mere ydmyg bliver jeg i hvertfald over for, hvor SINDSYGT svært det er at ride, træne og uddanne heste samt ikke mindst undervise andre i det. Og jo mere taknemmelig bliver jeg over bare at nå til at kunne ride igennem et hjørne på en hest i selvbæring.

 




 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det vigtigste
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 11:25

Det lader til, at alle i tråden er enige om, at der foregår noget, der ikke burde foregå ?:-)

 

Ingen skriver, at ALLE rytterne rider på den måde - men mange skriver, at det ikke kun er et fåtal af rytterne og ikke kun pga. fejl, men som ridemæssig metode. Andre skriver, at det må være pga. fejl.

 

Kan vi være uenige om, hvornår heste lider overlast - eller kommer vores forskellige synspunkter af, om vi mest ser det fra hestens side eller fra rytterens?

 

Det er egentlig mærkeligt, at vi skal lave en skyttegravskrig ud af sådan en snak om hestevelfærd......

 

Ønsker vi ikke allesammen, at hestene ikke lider overlast? Er vi uenige om, hvornår heste lider? Er der nogen her, der tror, et kajetræk ikke gør ondt?

 

Det interesante er vel, hvordan vi får den slags til at holde op, er det ikke?

 

 

 

 

 

 

 

Lisbeth: Det er en god idé med overvågningskamera - og så synes jeg, man skal finde nogen helt udenfor ridekredse til at se dem igennem (y)

 

For vi ryttere har det med at vænne os til, at temmelig meget kan forekomme, 'fordi ingen jo er fejlfri'.

 

 

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 tilvænning - almen læringsmetode
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 11:29

Enig Nina - der sker så nemt en tilvænning til at se på forråelsen, så ens grænser rykkes.




 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmmmm...
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 12:27

Der bliver debatten så, igen igen, umuliggjort, da tråden om Seuzan, så vidt jeg husker, endte med at Søs meldte ud, at selve ridningen af hesten, var en overtrædelse af loven om hestevelfærd.

 

Da jeg ikke mener dette, så er jeg, igen igen, forrået, og givetvis ingen hesteelsker.

 

Jeg mener heller ikke at en hest, der går baglod nødvendigvis er velfærdsmæssigt udfordret, eller at en foran-lod hest er bedre redet.

 

Faktisk mener jeg ikke engang at dressur er den eneste rigtige ridemåde, uagtet arten af denne, western, spring, skovtur og sågar kørsel, kan være en lige så fin brug af sin hest.

 

Hestens ridemæssige velfærd afhænger, til syvende og sidst, af følsomheden og evnen hos den, der sidder på nakken af den, og det er desværre så ikke direkte aflæseligt af valget af "rideguru".

 

En lille sammenlignende anekdote:

 

Jeg arbejdede på et tidspunkt for bondemand Bjørn, hvis kone, der var fultidshusmor, når hun fik gris ikke blot pakkede den og satte sedler på pakkerne med kød, hun lavede en 3 måneders madplan, udvalgte dato og opskrift, og lagde det i kødpakken, samtidig med at det blev ajourført i kalenderen.

 

For hende var det uansvarligt, uetisk overfor ens forpligtelse som fodringsansvarlig for en børneflok, og ualmindeligt krænkende, at jeg kunne sidde ved eftermiddagskaffen, og indrømme at jeg ikke anede, hvad jeg skulle lave til aftensmad.

 

Det ideele lå nok midt imellem

 

 


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 12:31

 

Søs og NinA - hvad pokker bilder I jer egentlig ind - får jeg lyst til at skrive.

 

Du NinA skriver, at man vænner sig til alt det grimme, så man ikke ser det, men du har set lyset og er omvendt - og dermed får du skrevet at alle andre er grumme ryttere og hesteejere.

 

 

Du Søs skriver at Kirstens metoder kan ingen finde ud af, uden at få undervisning af hende (mon dog) - ingen får noget ud af at se undervisningsvideoer med hende, (mon dog) da hendes metoder er SÅ sværer, at man kun kan få noget ud af det, hvis man ser hende live. Men alt andet ridning er åbenbart så pærelet, så du kan gennemskue alt og tillade dig at kritiserer, hvad der bliver fremvist på video herinde - for det er jo hvad du og andre har gjort gemmen de sidste år.

 

 

Der findes vist to ord for jeres holdninger - helligt og snæversynet.

 

Og ved I hvad?

Jeg synes det er helt i orden at I har det på den måde, at I har fundet den ridemetode, som I mener giver jer alt, bare I dog ville undlade at skyde andre ryttere grumme ting i skoene. Hyg jer med det I har og det I brænder for, men lad være med at tro det er så enestående at alt andet er hestemishandling.

 

Gu er der grim ridning og gu skal det stoppes - men det bliver ikke stoppet af, at I sidder her på HN og kritiserer alt og alle.

 

Hvornår var I sidst ude til et stævne - fra klub til internationalt - hvor I gik til TD eller i sekretariatet og klagede over en rytter der ikke behandlede sin hest ordenligt?

Eller hvornår kontaktede i sidst en af landstrænerne, pga en episode i oplevede med en landsholdsrytter?

 

 


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 13:13

Pony-Mor: Lige mine tanker

0
0
Svar på denne tråd
 
 Klager og henvendelser
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 13:41

 

 

"Hvornår var I sidst ude til et stævne - fra klub til internationalt - hvor I gik til TD eller i sekretariatet og klagede over en rytter der ikke behandlede sin hest ordenligt?

Eller hvornår kontaktede i sidst en af landstrænerne, pga en episode i oplevede med en landsholdsrytter?"

 

Hvornår gjorde du selv, pony-mor??

Hvornår gjorde nogen som helst andre, som ifølge denne tråd tilsyneladende er enige - trods "tilhørsforhold" (dem/os) - i, at man ser nogle ryttere foretage groft uacceptable ridemetoder på opvarmningsbanen og andre steder?

 

Hvad ville der iøvrigt ske via en sådan henvendelse eller klage til landstrænere, sekretariater osv?.... Er der nogen her, som har en klar forventning om, at der ville ske noget, der ville bidrage til at ændre de dybt kritisable ridemetoder???? - F.eks. "Stewarderne" gør jo ikke noget.

 

Man har jo ligesom ikke noget "bevis" med for sin påstand, når man henvender sig til den ene eller den anden....og da slet ikke, hvis der f.eks. ikke må filmes eller tages billeder.

 

 

"Revolution" i.f.t. et lukket styre/regime har erfaringsmæssigt som regel kun mulighed for at lykkes, når den starter bredt og enigt fra bunden.

- De få, der prøver at klage højere oppe i systemet til en begyndelse, bliver som regel gjort tavse på den ene eller den anden måde.

 

Men stor respekt for dem, der gør forsøget både mundtligt og skriftligt!

 

 

 

Hilsen Linda.

 

 

 

 

 


Hellere tænde et lille lys end rase over mørket.
0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 13:46

 

Linda - det har jeg da gjort op til flere gange - og det er blevet taget godt imod hver gang og rytteren har fået budskabet.


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det lyder da
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 13:50

 

... bare rigtigt godt, pony-mor.

 

Klagede du over en landsholdsrytter?

 

 

 

Hilsen Linda.

 


Hellere tænde et lille lys end rase over mørket.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Pony-mor
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 14:16

...og Caroline, hvornår gjorde I og på hvilket grundlag?

 

Hvor meget skal der til, for at noget er grim ridning i jeres øjne?

 

 

Og så må jeg hellere lige understrege, at jeg ikke er komplet ukritisk overfor Kirstens system og ikke helt kan gennemskue om det er fuldstændigt enestående . I mine øjne, er der er bare meget få alternativer til grunduddannelsen af hesten.

 

Og jeg tror ikke alle rider lige så modbydeligt som Eponas videoer viser, det håber og tror jeg stadig på, er et fåtal!

Alligevel holder jeg mig langt væk fra stævnepladser nu, jeg har set nok til div. hingstefremvisninger, udv. klubstævner og shows...

 

For der er ret mange, der rider deres heste i en eller anden form for fikseret hovedholdning (altså hvor halsens stræk begrænses af tøjlen). Og målt siger selv rollkurforskerfortaler nr. 1, at den hovedholdning vi ser i konkurrencer begrænser hestens luftindtag lige så meget som rollkur/LDR (og hans konklusion er så at så er rollkur ok)... jeg kan ikek længere stå og se på heste, der bliver bedt om at arbejde hårdt, mens der samtidig lukkes af for deres frie vejrtrækning.

 

En anden ting er stramme næsebånd, det kan selv en halvblind dommer få øje på gennem de dukkede ruder i dommertårne, man det har jeg aldrig set fulgt op af en henvisning om at løsne næsebåndet...

 

 

 

 

 



De venligste hilsner Louise


************************

 

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

 

J.T.

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Argh!!!
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 14:18

 

Nimbus:

 

Hvad hulen har din tåbelige anekdote med emnet at gøre? Hvad har det overhovedet med noget som helst at gøre?

 

Hvordan kan man debattere dyrevelfærd og fotoforbud, ved at inddrage folks undervisere og ridemetoder? Hvis disse ikke ligger på grænsen til dyremishandling, så er de da komplet irrelevante for debatten.

 

Kom nu lidt ind i kampen og læg de personlige vendettaer til side...

 

 


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 duggede ruder
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 14:22

- det gik vist lidt stærkt, håber stavefejlene ikke helt forhindrer at indlægget kan læses ...

 

 



De venligste hilsner Louise


************************

 

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

 

J.T.

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 14:30

Roselina: Gjorde hvad?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ponymor
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 14:48

Du NinA skriver, at man vænner sig til alt det grimme, så man ikke ser det, men du har set lyset og er omvendt - og dermed får du skrevet at alle andre er grumme ryttere og hesteejere.

 

Nej, det er ikke det jeg får skrevet. For det første skriver jeg netop, at det tilsyneladende ikke er alle, der rider sådan - og for det andet skriver jeg, at det ser ud til at alle i tråden er enige om, at der finder kritisable ting sted. Så det må siges at være en såkaldt grov forvanskning :-D

 

I øvrigt har jeg også selv været der - så jeg ved rigtig meget af egen erfaring om, hvordan man vænner sig til, at 'heste jo ikke skal bestemme det hele', og 'ryttere er jo også mennesker', 'der sker jo fejl' osv. Da 'Heste sladrer ikke' blev vist første gang for 13-14? år siden, mente jeg, det var lidt hysterisk, og at der nok kun var tale om ganske få brådne kar.....

 

Men nogle lader til ikke at have gjort sig overvejelser omkring disse erfaringer? Hvis jeg viser ridebilleder af den omtalte type til ikke-hestefolk, bliver de dybt forargede over, at det overhovedet kan finde sted.

 

En relevant anekdote: Jeg var tilskuer til en rideopvisning med nogle klassiske ryttere. En familie var henne og klappe bagefter, og moren sagde: "Det er nogle drabelige bidsler, de har på de heste". Standardsvaret kom fluks: "Intet bid er stærkere end hånden, der holder det."

Så selv folk, der har skiftet ridestil over til noget 'mere hestevenligt' kan sagtens være ofre for denne tilvænning....

 

Og altså også mig selv - indtil der var nogen, der gjorde mig opmærksom på, at der på vores ridested blev redet alt for hårdhændet af nogle. Jeg havde faktisk ikke selv lagt mærke til det 8-)

Men gik så i gang med at 'få gjort noget ved det'.

 

---

 

Og lad os lige holde os til emnet, som Moekkvi skriver :-)

 

 

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Suuuk...
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 14:53

Ak ja, Caroline, det svar havde jeg næsten forventet fra din side, man skulle efterhånden æsten tro at du rendte rundt med knallerthjelmen spændt omvendt på...

 

Jeg syntes den her debat er endt rigtig rigtig ærgeligt. Hvorfor er det åbenbart vigtigere for visse individer herinde, at bruge mere spalteplads på hvor uretfærdigt de føler sig behandlet af alle de lede kritikkere, og trække "Jeg vil ikke kaldes hestemishandler-kortet", end rent faktisk at forholde sig til emnet for debatten?

 

Hvis man ikke kan identifiserer sig med den ridning eller de situationer andre ser som mishandling, hvorfor så overhovedet se det som kritik rettet mod ens person??

 

Det er altid nemt at råbe op om uretfærdig behandling når argumenterne slipper op...

 

 

 

 


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Man skal huske:
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 15:01

Skyd ikke den der bringer budskabet - men hjælp i stedet med til at få gjort tingene bedre (y)

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Line1982
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 15:09

"Det er altid nemt at råbe op om uretfærdig behandling når argumenterne slipper op..."

 

Hvordan bidrager kommentarer som

 

"man skulle efterhånden æsten tro at du rendte rundt med knallerthjelmen spændt omvendt på"

 

konstruktivt til debatten?

 

Lad os nu få debatten tilbage på sporet igen, og lad mudder og personangreb blive ude.


Michael Moesby-

med hang til heste der har masser af vilje og gakkede gangarter, samt toptunede border collies til bla hundehop, måske bedre kendt som agility.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Michael Moesby
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 15:25

Det biddrager på ingen måde konstruktivt, og er udelukkende min personlige frustation over ovennævnte skribents lige så lidt konstruktive kontraspørgsmål...

 

Nej, vi når ingen vejne med yderligere mudderkastning, men du undlader også at forholde dig til den øvrige del af mit indlæg.


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Line1982
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 15:29

jeg behøver ikke forholde mig yderligere til resten af dit indlæg, da jeg forholder mig til det tråden handler om i mine tidligere indlæg.

Jeg ser ingen grund til at skrive det igen.


Michael Moesby-

med hang til heste der har masser af vilje og gakkede gangarter, samt toptunede border collies til bla hundehop, måske bedre kendt som agility.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 16:43

Line: Helt ærligt så ved jeg ikke hvad du selv mener du får ud af at skrive sådan til mig? Men når du nu har gjort det gentagne gange og bruger tid på at skrive dine indlæg - synes jeg du fortjener et svar! Jeg tror jeg har forstået din mening om mig, og den har du helt ret til at have Personligt har jeg ikke behov for at tiltale andre debattører så nedsættende, og jeg mener faktisk det grænser til at være yderst respektløs opførsel fra din side.

 

Jeg synes det er rigtig interessant at høre andres holdninger, og det er for mig altid ærgeligt når den første i en debat råber "idiot" hvad enten det skyldes deres frustrationer, manglende argumenter etc. det fjerner som regel fokus fra selv debatemnet, dog synes jeg de fleste debattører i denne tråd, med et par få undtagelser, har været super gode til at holde sig til emnet. Og det er faktisk fedt der er kommet så lang en tråd hvor kun få, som dig, har valgt at tale direkte nedsættende til eller om andre debattører

 

Men Line, du er selvfølgelig velkommen til at ytre din mening om mig hvis du finder det nødvendigt. Jeg kan heldigvis tage det, da jeg på ingen måde er usikker på mig selv, og derfor er dine konklusioner om min intelligens blot ligegyldige floskler i en ellers lang og spændende debattråd!

 

Til Roselina: Beklager hvis mit "kontraspørgsmål" virker som Line beskriver det, det har ikke været min hensigt. Jeg følte bare du hev mig lidt ind ud af det blå og var derfor lidt i tvivl om det var mig du mente og hvad du hentydede til

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 griner...
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 17:58

Der er det relevante ved min anekdote, og jeg beklager, at jeg ikke skar det ud i pap, er at, ens holdning til emner ofte beror mere på ens egen tilgang til emnet, end en rent saglig vurdering af, hvad der rent faktisk er godt eller skidt.

 

Når bondemandens kone nu vidste præcis, hvilken pakke kød, hun skulle have op af fryseren om 4 uger, og hvor hun skulle finde opskriften, så var det for hende uforståeligt, at jeg ikke brugte samme system.

 

Det var faktisk krænkende for hende, at jeg udtrykte en "ligegyldighed" overfor hendes livsopgave, altid at have styr på kosten, det svarede til at sige, at det mest var for hendes egen underholdnings skyld, at hun gik sådan op i det.

Når nu det var hendes livsopgave, så var hun yderligere nødt til at forsvare det med en ydre faktor, at det var af ansvarlighed overfor fodringen af børnene, at hun bar den byrde/opgave, samt fastholde at mindre ikke kunne gøre det.

 

Jeg møder af og til, og ser særligt her på HN indlæg, fra folk, hvis livsopgave det er at have en eller flere heste. Der er ingen ende på de bekymringer og den "vidensbase" de trækker på, for deres indhold ved hesteholdet er, at de er fejlfri i enhver henseende.

Når så andre mener at mindre kan gøre det, eller anderledes måske også kan bruges,ja så finder de det krænkende, da man underminerer deres selvvalgte livsopgave. Samtidig har de en ansvarlighed overfor alle andre heste og ejere, da det netop bekræfter nødvendigheden af deres anstrengelser.

 

Det er for såvidt fint nok, men det er bare ingen baggrund for en saglig debat, men fører netop til disse evindelige for/imod tirader.

 

Men, nu vi atter er endt der, så har jeg mindre ondt af Herning-hestene og alle de dyr profferne rider bag-lod, end jeg har af de stakkels kræ, vi alle slider op, for vor fornøjelses skyld.

 

Og, herregud, får nogen det bedre af at pege fingre ad andre, så fred med det.

 

 

 


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 sociale medier og debat fortsætter
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 18:43

Set fra min side handler det ikke om enkeltstående episoder, man kan melde - det er helt ridestilen, der er gal, og det er problematisk at 'melde' den. Derfor må man ty til de sociale medier, og de er om noget kommet for at blive, så debatten fortsætter og det er godt for hestene.




 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Kære Caroline
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 19:01

Jo, jeg er muligvis gået lidt hårdt til dig i denne debat og ja, det af det kan muligvis tolkes personligt. Det kan jeg godt se ikke er konstruktivt for debatten, men jeg har en mistanke om at den debatstil som både du og et par andre skribenter i denne debat ligger for dagen, ikke er tiltænkt helt så sobert som enkelte gerne vil få det til at fremstå.

 

Hvis vi skal kalde en spade for en spade, så tror jeg både du og et par andre skribenter, gerne så at denne debat ville få et par såkaldte "helligere krigere" til at koge mentalt over...Men det billede kan du vel ikke genkende, går jeg ud fra?

 

Jeg tror efterhånden at luften er ved at være gået af ballonen i denne debat og det er sikkert også godt det samme. Det ærgelige er bare, at vi igen kan konstatere at det er rytternes tarv frem for hestenes og det igen igen, er hestene der taber på de lange bane, fordi det tæller højere at hestens pilot for alt i verden ikke skal fremstilles i et negativt lys.

 

Når jeg læser dine indlæg, så er første prioritet at rytterne ikke føler sig forudlempet. De der mener, at den riding der foregår ikke er noget de bryder sig om at se på, de kan få lov at holde sig væk. Der har vi vist efterhånden slået fast, at vi ikke er enige og jeg mener at din holdning er meget lidt konstruktiv.

 

Jeg har svært ved at genkende alle de scenarier der bliver omtalt i denne tråd, hvor folk tilsydeladende skulle være blevet hængt uberettiget ud, hvor Epona eller andre, skulle have lavet skandaler ud af sober og fornuftig riding på rytternes bekosting?? Hvornår er det nogensinde foregået??

 

Som flere er inde på, så handler altig om øjenene der ser og som det nævnes et sted, så ville det muligvis ikke være nogen dum idé at få ikke-hestefolk til at tage en vurdering af det materiale der kan produceres på diverse opvarmingsbaner. Jeg er ikke sikker på at det er i hestens bedste interesse, at det er folk med forudindtagede meninger om hvad der er skidt eller kanel. Helt almindelige mennesker uden hesteforstand, er mange gange langt bedre til at tage en fuldstændig logisk og upartisk vurdering af, hvad der kan betragtes som dyremishandling eller ej.

 

Jeg mener det er vigtigt at vi har Epona, at vi har muligheden for at dokumentere både når ridinge går godt og når det går skidt. Hvis man vitterligt har den holdning, at ridesport er for en lukket skare af mennesker som bekræftiger hinanden i at det de gør er rigtigt, og at de der er uenige bør holde sig væk og holde mund, så kan vi efterhånden tale om ridesporten som en lukket diktaturstat. Det er muligvis hårde ord, men i mine øje har ridesporten desværre tabt og har ikke længere en berettigelse som elitesport.


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Line....
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 19:10

Line: Jeg debatterer ikke for at få andre til at koge over, så det er en klar fejlfortolkning fra din side.

 

Jeg har aldrig ment nogen skal holde sig væk. Jeg har blot sat spørgsmålstegn ved hvorfor folk møder op, samt årsag-virkning ved at man bliver væk fra arrangementer hvis man mener det der foregår der er dyremishandling. Ligesom jeg gentagne gange har argumenteret for hvordan jeg mener Epona kunne have filmet et par meter fra barrieren, dette er muligvis fordi jeg generelt arbejder mere løsningsorienteret fremfor for at se problemer.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Caroline
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 22:20

... i og med du roser Ponymors indlæg, spørger jeg dig om, det samme som hun spørger Søs og Nina om.

 

 

..."Hvornår var I sidst ude til et stævne - fra klub til internationalt - hvor I gik til TD eller i sekretariatet og klagede over en rytter der ikke behandlede sin hest ordenligt?

Eller hvornår kontaktede i sidst en af landstrænerne, pga en episode i oplevede med en landsholdsrytter?"...

 

Hvornår gjorde I, altså klagede over en rytter, hvis der er brådne kar og man gerne vil den træning til livs, går jeg ud fra at i er de første på pletten i sådanne tilfælde...

 

Og så har jeg spurgt utallige gange i den her tråd om hvornår noget er grim ridning for jer (nu kun rettet til dig)

 

Viser nogle af disse videoer grim ridning/grimme træningsmetoder, eller kan det der foregår, altid (lidt øv for hesten, der lægger krop til) bortforklares med uheldig momenter?

 

Undlad venligst at se på afsenderen, kig på hestene!

 

 

www.youtube.com/watch?v=8hIXGiV4N4k

 

www.youtube.com/watch?v=4aPqRkYj2r4

 

 

www.youtube.com/watch?v=eqK9bLATlsw

 

www.youtube.com/ watch?v=4S33se6xadw&feature=related

 

 

www.youtube.com/watch?v=AGHG4vID-fk

 

 

 

Der er flere videoer, der viser lignende situationer for hesten, men hvor afsenderen ikke er Epona, er det også uheldige momenter, manipulerede sekvenser eller andre bortforklaringer ala DVs, eller kan det simpelthen bunde i en helt specifik og fuldstændig accepteret træningsmetode?

 

 

Jeg håber du vil give dig tid til, at se vidoerne ordenligt igennem, og derefter give et sagligt og fyldestgørende svar.

 

På forhånd tak .

 



De venligste hilsner Louise


************************

 

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

 

J.T.

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 22:52

Roselina: Jeg er bekendt med alle de videoer du har linket til.

 

Men for at starte fra en ende af så har jeg aldrig klaget over en rytter til et stævne. Jeg har en gang klaget over en rytter i en rideklub. Det var en ponyrytter der gentagne gange red sin pony ind i barrieren. Jeg var først i dialog med rytteren der var meget flabet, og derefter gav jeg en generel klage til bestyrelsen, der selv bad om rytterens navn.

 

Derudover ønsker jeg ikke at kommentere på de enkelte ryttere da jeg kender nogle af de viste ryttere personligt synes jeg ikke det er på sin plads at sidde her og diskutere dem, og det har intet at gøre med at jeg nødvendigvis bifalder ridningen. Hvis vi nogensinde mødtes personligt kastede jeg mig gerne ud i en debat, men jeg vil aldrig skrive om folk jeg kender på den måde på et offentligt forum. Men jeg har da flere veninder der er i den modsatte grøft end jeg, og som jeg ofte har spændende diskussioner med, dette finder jeg rigtigt interessant, og ofte finder vi ud af at vi faktisk ikke er så langt fra hinanden som vi tror.

 

Men jeg vil gerne sige dette: Jeg er helt enig med dig i at der findes ryttere som bestemt ikke er værdig til at sidde på en hest, og at disse også findes blandt proffessionelle ryttere som vi ser til WC, Herning osv. - det er jeg helt enig med dig i. Jeg er ligeledes enig i at dette selvfølgelig ikke bør finde sted, jeg har dog ikke de vise sten til hvordan det bliver stoppet. Ligeledes har jeg svært ved at skulle definere min egen "grænse", jeg nyder at se Edward Gal, Anky, Patrik Kittel osv. ride, dette er ryttere som ofte er en del af kontroversielle debatter på Heste-Nettet, jeg ser dem ikke som fejlfri, men generelt er det ryttere jeg har respekt for. Jeg mener dog eksempelvis ikke dette fortæller noget om mine grænser, selvom jeg er sikker på at nogen ud fra at læse dette vil drage forhastede konklusioner, og det er jeg selvfølgelig klar over.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Rart...
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 23:22

Endelig at se et oprigtigt svar fra dig, Caroline ...

 

Din besvarelse kommer ikke bag på mig, men enig eller ej, så er det bare et ærligt svar jeg har søgt fra din side fra starten.

 

Fair nok, at personlige interesser kan stille sig i vejen for hvad man ønsker at ytre i en give situation, vi er alle mennesker. Men så havde jeg enten holdt mig helt fra debatten, eller overvejet om "sagen" var vigtig nok til at risikere et bekendtskab eller to .

 

 


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg synes
Forfatter: 
Dato:  17-03-2012 23:48

også, det er et fint svar, CarolineR (y)

 

Men når du skriver, at du ikke ved, hvad man skal gøre for at få ændret noget, og andre heller ikke kommer på banen med gode forslag - så ser det ud til, at man er nødt til at sætte sin lid til den del af pressen, der tager sig af sådan noget.

 

Det er nu også sådan, det normalt fungerer i vores samfund (y)

 

Brixtoftesagen fx blev startet af BT, og det tog da en rum tid, før den blev taget alvorligt af de andre medier. Men så skal vi da lige love for, der kom skred i sagerne....

 

 

 

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 09:01

 

Ved I hvad tøser I skal lætte rumpen - være der hvor tingene foregår og reager fornuftigt og ordenligt, når I ser ting der ikke er i orden.

 

Tror I at tingene ændre sig ved, at et par håndfulde mennesker på HN, sidder hjemme i privaten og ser nogen videoer af rollkur og forarges - med god grund?

 

Og ja - jeg har påtalt alt fra en klubdommer, der lavede om på omgivelserne på banen midt i klassen og til en landsholdsrytter der foretog sig noget højst besynderligt før sit ridt.

Sidst - var en lille ting - men måske stort for hesten, til JBK sidste år, hvor jeg gjorde en rytter opmærksom på, at biddet ikke sad som det skulle på opvarmningen. Jeg har påtalt hård opvarmning og urimelig efter-ridning når det gik dårligt inde på banen. Jeg har også påtalt, at en af guruerne herinde læssede sin hest på en ualmindelig voldsom måde i en rideklub.

 

- så vupti nu lyder jeg som sådan en der render rundt og brokker mig konstant - men det er over en periode på 17 år. Jeg har altid kontaktet TD eller sekretariatet diskret men samtidigt været kontant og saglig i mine "brokkerier".

 

Havde jeg overværet Den blå tunge, havde jeg været den første i sekretariatet, for jeg havde ikke haft hjerte til, at stå og filme, tage hjem og lægge det på en hjemmeside. Jeg havde reageret - for hestens skyld.

 

 

 


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 11:36

Og det er da ogsaa dejligt at hoere, ponymor, at du som privat person handler saadan. Personligt tror jeg dog at Eponas video og artikel-skriverier omkring den blaa tunge har hjulpet flere heste end den ene, som du ville have lettet ved diskret henvendelse til TD'er.

 

 

 

 

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det lyder
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 11:44

rigtig godt, pony-mor (y) :-) Jeg har også hjulpet folk til større forståelse for og medfølelse med hestens natur :-)

 

Men det lader alligevel ikke til, at denne metode har haft den helt store gennemslagskraft på de store opvarmningsbaner?

 

Problemet er, at når det drejer sig om de helt 'store' idoler, så kan det nærmest ikke lade sig gøre at gøre noget ved det lokalt. Desuden tænker de jo bare, at man er en hysterisk gammel kone/ung tøs, der ikke ved bedre - og fortsætter, når man er ude af syne.

 

Hvis vi er mange, der skriver vores modstand herinde, kan vi muligvis få flere oplyst om forholdene og dermed få en større forståelse og medfølelse :-) Jeg har fx ikke været i Herning - nu kan jeg jo læse om det her. Jeg vidste ikke, det var så slemt, som folk beskriver det. Jeg var en af dem, der syntes, 'Heste sladrer ikke' måske var lidt hysterisk - siden opstod HN, og så kunne jeg læse andres synspunkter (y)

 

Tror du westernrytterne var stoppet med deres 'fencing', hvis Julie og Louise havde sagt det til dem? Tror du ikke, det har større gennemslagskraft, at det nu er blevet forbudt pga nogle afslørende optagelser?

 

Så det er ikke bare gjort med at lette rumpen - det er også gjort ved at skrive om sine iagttagelser (y)

 

 

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 12:39

 

Ja NinA - og med det udgangspunkt, kan man fortsat sidde hjemme i privaten og brokke sig.

 

Brok uden handling forbliver - brok.


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Herning
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 12:55

Jeg har ikke ville blande mig i den her tråd, da jeg synes den er helt ude i hampen, og bare endnu et eksempel på "lad os finde noget vi kan kritiserer og brokke os over, og lave lidt røre i andedammen".

 

Jeg har dog fulgt den fra sidelinien. Men nu er jeg simpelthen nødt til at komme med et kort indlæg, som jeg synes siger RIGTIG meget om seriøsiteten i denne tråd, og mange lignenden.

 

NinA skriver :

 

Jeg har fx ikke været i Herning - nu kan jeg jo læse om det her. Jeg vidste ikke, det var så slemt, som folk beskriver det.

 

Jamen hallo, NinA er en af dem der er med til at piske en stemning op, og komme med mange kommentar om det her, og så viser det sig, ca 250 indlæg i tråden, at man ikke engang selv har været til stede, men udtaler sig udfra hvad andre sider på nettet og skriver. Det er knagme ikke særlig seriøst eller objektivt.

 

Vil alle, lige meget om man er på den "ene eller den anden side" ikke godt stoppe op bare et øjeblik, og lige funderer lidt over denne sætning, og hvor meget den egentlig siger om alt det her, og denne tråd. Det drejer sig åbenbart ikke så meget om hvad man selv faktisk ved eller ser, men bare om at få lavet røre i andedammen, og piske tingene op på et niveau, hvor det ikke hører hjemme.

 

Jeg må indrømme jeg er rystet og forarget, og jeg ved godt jeg får en masse tilbage i hoved nu, og det tager jeg med oprejst pande :-)

 

 

Annette


Kvalitets avl af springheste


Heste af super springafstamning sælges


Se mere på vores hjemmeside


Ung top springhoppe søger rytter til efteråret


www.stutteritaldorf.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 westernrytterne og alternativer
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 13:03

Det er jo ret interessant, at netop westernrytterne og organisationen reagerede så prompte på fencing videoerne -men det skyldes nu ikke kun Epona efter min mening. Der er rigtig mange westernfolk, altså amatørryttere, som ikke synes fencing er ok, og det har godt nok rumlet i nogen tid. Jeg tror simpelthen at EPONA videoerne var den lille dråbe, der skulle bruges tilsidst.

Inden for westernsporten er der allerede nogen der har øffet om, at sådan et forbud kan jo alligevel ikke håndhæves, men jeg har da allerede læst et foreslag om, at man da bare kan tage en sprayflaske og markere på ridebunden x antal meter fra barrieren, overtrædes dette ja så får man en anmærkning, overtrædes det gentagende gange er det ud.

 

Måske skulle man foreslå DV, at sætte et andet skilt op, med en bedre signalværdi. F.eks kunne de skrive at det ikke var tilladt at fotografere og filme, men at DV havde sat kameraer op, og flmen fra forskellige vinkler de blev gennemset af end uafhængig dyreadfærdsekspert.

 

På den måde ville det være fair overfor rytterne, da DV på den måde kunne få en overodnet udtalelse fra anden side.

F.eks kunne en dyreadfærdelspert komme med udtalelser om at der generelt blev vist meget stressadfærd fra x-antal heste ud af det totale antal osv.

 

Dermed får man ikke peget fingre af en bestemt rytter, men man ville få et overordnet billede af, om der GENERELT er tale om "grim ridning" eller ligefrem dyremishandling.

Udtalesen skulle naturligvis offentliggøres efter DV havde gennemlæst den, og så ville de have mulighed for at kommunikere med rytterne om ridestilen.

 

 

Det er vel sådan man gør istore organisationer? Med mindre man er det Kongelige Teater altså

0
0
Svar på denne tråd
 
 iøvrigt
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 13:08

Iøvrigt er det på kanten, når EPONA skriver at avlsforbundet prøver at skjule træningsmetoderne. Den holder nok ikke i retten, da der var offentlig adgang til træningsfaciliteterne.

 

Men de har da ret i at det virker suspekt, at man ikke må filme.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Anettet
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 13:15

Jeg håber da ikke, at jeg 'hidser en stemning op'. Jeg skriver ikke, at hestene mishandles i Herning - det er der en hel masse andre, der gør. Selv folk, der ellers forsvarer fotoforbuddet.

 

Jeg skriver om, hvordan vi mon bedst kan forhindre overgeb i at ske. Folk, der har været i Herning skriver jo, at det var ligesom på de billeder, Rosalina har sat ind - selv folk, der forsvarer osv....

 

Kan vi nu ikke forsøge at undgå at blive personlige?

 

Det virker som om, at vi, der gerne vil gøre opmærksom på, at det kunne være en god idé at gøre noget ved grim ridning, hele tiden skal angribes.

 

Det virker useriøst.


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 pony-mor ....
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 13:45

Du skriver noget som jeg står hovedrystende overfor!

 

Citat start

Tror I at tingene ændre sig ved, at et par håndfulde mennesker på HN, sidder hjemme i privaten og ser nogen videoer af rollkur og forarges - med god grund?

Citat slut

Ja, det ved gud i himlen jeg tror!

 

"Oplysning" er i min verden et nøgleord,og oplysninger dukker ofte op i debatter.

Uden oplysning/viden ville vi stadig være på "hulemandsstadie".

 

Du glemmer vist hvad bl.a. det velfærdssystem vi har, forbud mod tortur, hekseafbrænding, menneske/dyrerettigheder, ytringsfrihed, demokrati er udsprunget af.

 

Jeg vil påstå at det i mange tilfælde er en gruppe mennesker, som ofte med livet som indsats har siddet og diskuteret forholdene, og hvad der kunne gøres for at opnå et bedre tilstande.

 

Dermed sagt at HN kan bidrage til en masse vejledning, men også vildledning........tror man på at heksene blot havde dybt kendskab til urter, eller at de var besat af djævlen?

 

 

 

 

 


Bedste ønsker
Fra
Lone


RIP Rødtop

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 14:43

 

Lones dit indlæg til mig forstår jeg stadig ikke, efter at have læst det 3 gange.

 

Så jeg kan desværre ikke svare dig.


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tilbage på sporet?
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 15:28

Er der nogen som helst mulighed for at få denne tråd tilbage på sporet? Uanset hvem der rider hvad eller hos hvem eller hvem der beundrer/er tilhænger af de mange FORSKELLIGE topryttere, er det for mig af stor betydning, at der er så megen åbenhed om vores måde at behandle vores dyr (herunder heste) på som muligt. Og kamera/video forbud er mig grundlæggende imod, da enhver kritik eller genmæle mod kritik uden mulighed for billeddokumentation blot blir påstand mod påstand.

 

Hvis du bakker op om forbuddet, gør du det så i den overbevisning, at rytterne i Herning hele tiden holdt sig for øje, at:

 

  • Indenfor al ridesport skal hensynet til hesten prioriteres over alt andet.
  • Hestens velfærd skal gå forud for avlerens, trænerens, rytterens, ejerens, hestehandlerens,stævnearrangørens, sponsorens og officials interesser og ønsker.
  • Enhver form for ridning og træningsmetoder skal tage hensyn til, at hesten er et levende væsen, og må således ikke omfatte fysisk elle psykisk vold overfor hesten. Det er ejerens pligt at drage omsorg for, at hesten ikke udsættes for fysisk eller psykisk vold.

 

Ved fysisk og/eller psykisk vold forstås

  • rykning/flåning/savning med bidet i munden
  • anvendelse af pisk ud over hvad der karakteriseres som korrektion og/eller irettesættelse
  • uhæmmet anvendelse af sporer
  • anden vold der har karakter af afstraffelse
  • Rollkur og hyperfleksion forstået som bøjning af hesten under tvang

Hvis der skete brud på ovennævnte regler, greb stævneledelsen (DV) eller officials ind? Var der DRF-officials til "stævnet" udover som dommere i klasserne?

 

DV er en stor, professionel organisation, som man efter min mening kan stille store, professionelle krav til.. Også store krav til opfyldelse af krav om hestevelfærd på hele stævnepladsen. Og hvis de krav ikke honoreres, er det som tidligere nævnt efter min mening helt på sin plads at kunne dokumentere det.

 

I håbet om en sober, upersonlig debat - for og imod foto/video tilladelser til ALLE stævner i HELE Danmark.

 

Kærligst,

 

Quita

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 16:46

Lones: Hvis folk vitterligt søger deres viden i debatter på HN, håber jeg virkelig de bare er en kendelse kilde-kritiske. Enhver kan oprette en bruger herinde og skrive næsten hvad de lyster, og dermed er der ingen garanti for at der er sandhed i dette. Jeg ser rigtig mange indlæge der faktuelt er helt forkerte.

 

En anden problematik er f.eks også når brugere inddrage forskellige forskere i deres besvarelser, så kan man argumentere for at man altid kan finde en forsker der påviser det man selv ønsker at argumentere for - så hvad er så "right and wrong"?

 

En nævnte i tråden noget nyt forskning som delvist har påvist at rollkur ikke generer hestens luftveje mere end det gør at gå i "almindelig holdning", så vidt jeg har forstået er denne forskning stadig igang, og derfor ikke endegyldig for dette projekt. MEN min pointe er samtidig at denne bruger skriver noget i retning af at "forskeren er fortaler for rollkur" hvilket for mig til dels anviser at brugere muligvis forsøger at "ugyldiggøre" denne forskning. Men hvad så når forskere der er imod rollkur påviser at det er skadeligt, er det så ikke helt samme problematik bare den anden vej rundt?

0
0
Svar på denne tråd
 
 Griner...
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 17:52

Ja, Anette og Caroline rammer hovedet lige på sømmet..

 

Er der andre sammenhænge i livet, hvor vi ellers vil tage alt, hvad et netforas, for os anonyme og ubekendte, brugeres oplysninger om ting, de ofte ikke har overværet, som værende den fulde sandhed?.

 

Hvis en %del af hestefolket er så naive, så forstår jeg faktisk godt DVs beslutning, skal ridning bedømmes, af nogle der ikke har set den, udfra hvad deres indbildte virtuelle meningsfæller ytrer, så er der meget langt til en saglig debat.

 

Hvorfor tænker jeg på Kirsten Lehfeldts "Tove-Lis", en lidt for rund, lidt for gammel, og lidt for overskudpræget, penge og tidsmæssigt, dame, der uden tvivl ææælsker heste.

 

Til gengæld ånder jeg lettet op, da faren for et forbud mod tilskuere på opvarmningen er drevet over, da ingen rent faktisk interesserer sig for, hvad der reelt foregår.

 

Så forstår jeg også bedre, at der var rigtigt god plads..


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 Griner også ...
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 18:17

Nimbus:

Hvis en %del af hestefolket er så naive, så forstår jeg faktisk godt DVs beslutning, skal ridning bedømmes, af nogle der ikke har set den, udfra hvad deres indbildte virtuelle meningsfæller ytrer, så er der meget langt til en saglig debat.

 

Det er derfor, at det er så godt med videodokumentation. Så slipper man for naive usaglige postulater om det ene eller det andet


Mange hilsner fra Misser

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hold da op :-P
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 18:18

Er der andre sammenhænge i livet, hvor vi ellers vil tage alt, hvad et netforas, for os anonyme og ubekendte, brugeres oplysninger om ting, de ofte ikke har overværet, som værende den fulde sandhed?.

 

 

Tro du da, at der er nogen, der gør det, nimbus? Den fulde sandhed kan vel aldrig findes - og den plejer jo også at overgå fantasien

 

 

Da jeg begyndte at skrive på HN for maaange år siden, blev jeg ofte så provokeret, at det fik mig til at undersøge tingene nærmere. Jeg kunne forestille mig, at andre reagerer lidt på samme måde nu om stunder :-D

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 øhhhhh...
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 18:37

Tjahhh, nogen har da skrevet en del indlæg om nødvendigheden af at dokumentere alt det, der er foregået, fordi det, åbenbart, var værre end de troede, udfra det andre har skrevet.

 

Fnniiiissss....

 

Nå, men forarg i bare lystigt videre, jeg vil ud at pine mine ponyer, efter at have set rigtigt meget pæn ridning de sidste par dage, til et lokalt distriksstævne, vil jeg stile efter at gøre det lige så nydeligt.

 

 

 

 


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 Åh ja - lad
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 18:45

os endelig lade som om der ikke sker noget som helst - og gøre nar ad folk, der nævner det.

Det er såmænd også langt det nemmeste ;-) God ridetur :-)


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 griner...
Forfatter: 
Dato:  18-03-2012 18:57

Lad os nøjes med at nævne det, der rent faktisk SKER, og ikke det, vi TROR sker, og debattere det udfra den sammenhæng vi kan se det foregår i, og lad os så lade være med at kalde alle, der ikke deler vore egne synspunkter for forråede ikke-heste-elskere, der slikker bagdel på eliten.

 

(I øvrigt et udsagn, der altid har undret mig, hvilken nytte skulle jeg have af, at slikke numse på eliten, på et amatørforum som HN , selv Gal, som jeg ellers har skamrost ved enhver given lejlighed, har ikke sendt så meget som et eneste takkebrev..)


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 Du har ret
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 01:57

igen, nimbus (y)

 

Vi skal lade være med at kalde hinanden noget - vi skal prøve at holde os fra at blive personlige, perfide - og hvad vi ellers kan forstyrre debatten med.

 

Det gør en debat useriøs (n)

 

------------------

 

I får lige et link til en nyhed, som i hvert fald jeg synes er en god nyhed ;-)

 

RSPCA UK officially in support of standardised taper gauge used to check noseband tightness at FEI events.
(RSPCA i England støtter næsebånds-måling)


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 ingen optagelser i hallen
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 08:46

syns det er ok, det er jo op til arangørene om de vil have det.

 

og ser man noget som ikke skal forgå

så kan man altid henvende sig til en teknisk deligeret som er tilstede på alle stævne pladser og så tager de fat i det.

 

 


jeg elsker min spanske drenge Mohicano og Colorao

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmmmm...
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 08:50

Det var jo et relevant og let gennemførligt tiltag.

 

Hvis der kan opnås enighed om x-antal centimeters frigang over næseryggen, så er det nemlig simpelt, at lave en standard-målebørge, der skal kunne gå imellem næsebånd og ryg.

 

Det aller simpleste var at indføre reining-regler, efter ridtet skal der rides op til dommeren, hovedtøjet tages af, biddet fremvises, og hesten efterses af en official, der tjekker mund og sider for sår og trykmærker. Der kunne man så lave et næsebåndstjek samtidig, så blev alle gennemgået, ikke kun "iøjnefaldende" ekvipager.

 

Ikke fordi jeg mener, at det ville "fælde" ret mange ryttere, sidegevinsten var det blev en del af koncurrence-disciplinen at man kan få sin hest til at stå stille, uden hovedtøj, men det ville befri os for netop al den x-faktor-hype, der går i tråde som denne, hvor nogen har set og andre hørt, og alle VED en hel masse.

 

Var jeg rigtig kynisk, og virkelig Rollkurs-fanatiker, så ville jeg klappe i mine små hænder over, at de, der opponerer mod det meste "moderne" ridning, ikke kan komme med enkle målrettede tiltag, der er let gennemførlige, men fremturer på den vis, der oftest benyttes her på HN.

 

 


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det findes
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 10:26

Det findes allerede i FEI-regi. Ved world cup stævner bliver hesten kontrolleret af en official ude i slusen efter at de har forladt banen.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ja, det er
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 10:30

en god idé (y)

 

At dyreværnsorganisationer går ind for det, betyder dog ikke, at rideforbundene også gør, selv om RSPCA er et stort foretagende.

 

Men at vi ikke skulle have påpeget den slags enkle tiltag tidligere passer ikke.

 

Jeg har skrevet en hel masse både om, at man burde indføre tøjletræksmålere, så man kan se kraften af kajetrækket samt omtalt muligheden for at måle hvor stramt næsebåndet er. Andre - bl.a. Rosalina har også skrevet om det :-)

 

Det kunne faktisk gøres ganske let (y)


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Næsebåndstjekker - er opfundet
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 10:42



 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 jamen..
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 14:08

Hvis det allerede er gennemført i FEI-regi, så må der kunne rammes en pæl gennem den myte, at topryttere rider med for stramme næsebånd.

 

Dejligt...


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jamen det er
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 14:22

det desværre heller ikke :-(

Det er bare et godt forslag fra ISES...

 

ISES, det internationale, akademiske selskab for forskning i hestens adfærd og indlæring, kommer nu med en forsinket julegave til FEI: Et standardiseret og brugervenligt "to-fingre-måleredskab" til tjek af næsebånd, som kan bruges ved OL i 2012.


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvem taler hestenes sag?
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 15:04

Stewarden her udtaler sig om hans arbejde fra CHIO 2010 Aachen, han siger at han ikke skal være politi, men han skal sørge for, at der ikke ligger flasker og kabler og flyder, der hvor hestene skal gå.

 

Hvem holder så øje med om rytterne overholder de gældne regler under opvarmningen af hestene?

 

www.youtube.com/watch?v=lOh06x8iBUI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



De venligste hilsner Louise


************************

 

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

 

J.T.

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.......
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 15:54

Pony-mor:

 

Citat start

Tror I at tingene ændre sig ved, at et par håndfulde mennesker på HN, sidder hjemme i privaten og ser nogen videoer af rollkur og forarges - med god grund?

Citat slut

Ja, det ved gud i himlen jeg tror!

 

Der gik måske lidt Blachmansk tale i mit indlæg , jeg klebager

 

Min mening er blot at vi har brug for debat, som i mine øjne er en stor faktor i de fremskridt menneskeheden har gjort gennem tiderne.

(menneskerettigheder, kvinders fremskridt,dyrevelfærd...jdsforhold osv.osv.)

 

Jeg er ikke blåøjet at tro at det fører til den vilde revolution at vi debatterer her på HN, men det et skridt på vejen.

 

Forestil dig de piger som optog den første Epona film, de har måske også siddet, og med andre og debatteret om de skulle offentliggøre det.

 

Hvis nu du havde været med til den debat med den holdning du lægger for dagen i mit citat, var Epona måske aldrig blevet til noget?

 

 

CarolineR:

 

Jeg synes umiddelbart at du har læst mit indlæg helt forkert.

Du skriver:

 

Citat start

Lones: Hvis folk vitterligt søger deres viden i debatter på HN, håber jeg virkelig de bare er en kendelse kilde-kritiske. Enhver kan oprette en bruger herinde og skrive næsten hvad de lyster, og dermed er der ingen garanti for at der er sandhed i dette. Jeg ser rigtig mange indlæge der faktuelt er helt forkerte.

Citat slut

 

For mig er det en oplysning og viden at der er noget der hedder "blå tunger" især fordi jeg har set fænomenet

 

For mig er det oplysning og viden at der er noget, der hedder "rollkur".

 

For mig er det oplysning og viden at der er noget, der hedder "slidestop".

 

Der vil altid være folk som æder alting råt, men de fleste kan nok godt skelne ret fra vrang

 

 

Intet sted skriver jeg om sandhed, ej heller at skære over een kam.

 

Jeg skriver blot at der engang var en masse styggepræster som uden anden dom end deres egen, dømte en masse kvinder til brænding/drukning.

 

Talte man blot eet positivt ord om "heksen" fik man med stor sandsynlighed samme tur.

 

Var det blevet det samme, hvis de dengang havde inviteret befolkningen med til debatten om hvorvidt Mor Maren var en heks?

 

Derfor er al debat/oplysning i mine øjne af det positive, problemet er at folk ofte hævder at have sandheden , debatten bliver forplumret og er det en religionsdebat koster det en uhyggelig masse mennesker er døde på den konto.

 

 

Iøvrigt er pony-mors signatur rigtig god i mine øjne, og jeg prøver selv at leve efter den.

 


Bedste ønsker
Fra
Lone


RIP Rødtop

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmmmmm....
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 17:20

Der rører du ved noget ganske interessant, Louise..

 

"Hvem skal beskytte hestene.."

 

De samme, som vi hver eneste dag overlader DKs mange tusinder af heste til, deres ejere, ryttere og passere.

 

At mene, at der skal særlig beskyttelse, er særligt behov, eller at der er nogen almen interesse for "alle", i at lige sportsheste af en vis kvalitet bliver mandsopdækket, for deres "velfærds" skyld, er da en absurd og ulogisk tankegang, i mine øjne.

 

At føre debatten derhen, hvor velfærd for en hest, skal sidestilles med, at den kun fungerer som terapihest for en privat-person er himmelråbende naivt, hvilket, igen igen, illustreres af behovet for at opstille alting sort/hvidt.

 

 

 

 


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 Er uenig med Nimbus
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 18:08

Nu er jeg lige uenig med dig her Nimbus.

At mene, at der skal særlig beskyttelse, er særligt behov, eller at der er nogen almen interesse for "alle", i at lige sportsheste af en vis kvalitet bliver mandsopdækket, for deres "velfærds" skyld, er da en absurd og ulogisk tankegang, i mine øjne.

 

Men det er måske ikke så absurd endda, når der er penge involveret. Store penge. Inden for alle sportsgrene ser vi mennekser der snyder, eller bruger tvivlsomme træningsmetoder. Den slags brådne kar vil altid findes, også indenfor hestesporten.

For mig bliver det derfor ulogisk, at vi ikke kræver stærk kontrol med hestene, ikke kun indenfor dressuren, for der er jo masser af eksempler på doping, snit af nervebaner (det kan ikke ses på røngten...smart), tvivlsomme træningsmetoder (jeg har været til en LDR clinic hvor der fanme var en berider der påstod at samling bestod i at hesten skulle op fortil, så benene kunne komme indunder bagtil... ), personligt har jeg set blå tunge(r), voldsomme sporemærker, og bid der vendt omvendt i munden!!!! Disse tåbeligheder findes indenfor alt fra Travsport, galop, dressur til western.

 

Men altid når der er store penge involveret. Derfor skal vi kontrollere "top"-folkenes heste.

 

Desuden er eliten, og her tænker jeg ikke kun sportseliten men også toppen indenfor akademisk ridekunst, ARR, Phillip Karl, ANJA Beran, store forbilleder for en masse amatør ryttere. Det er dem vi ser på, når vi vil forbedre os, de er forbillederne for især unge ryttere, og dermed har de et særligt ansvar i forhold til hestevelfærd.

 

 

Manner hvor blev det langt...

0
0
Svar på denne tråd
 
 nimbus...
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 19:45

Nimbus..ej, come on.. det er fuldstændig det samme som at sige at fordi to voksne mennesker er i stand til at "lave en baby" så gør det dem automatisk til gode forældre... det har medierne vist belyst ganske meget på det sidste ikke er tilfældet..

Enhver idiot kan købe en hest og begynde at ride, nogle har måske en super motorik og bliver "dygtige" ryttere uden at have et gram af medfølelse for deres heste...

 

Jeg kommer fra Odense området og kommer med jævne mellemrum på mange forskellige hestesteder, private opstaldningsteder, avlere og rideklubber, og SKRÆMMENDE mange synes rollkur er helt ok og bruger det mere eller mindre bevidst som træningsmetode. Har flere gange overværet undervisning af nybegyndere hvor det eneste der fokuseres på er ridning på bidet, ned med nakken og kæft trit og retning. Den gengse måde at tale om heste er "hvor er den dum", "den skal bare høre efter", osv osv osv..

INGEN af disse ryttere gør det af ondskab eller fordi de bevidst vil gøre deres heste ondt..INGEN..de gør det af uvidenhed og fordi at det er den måde de altid har lært tingene på, det er den tone der er i klubberne og har været det længe.

Og PRÆCIS derfor er det så vigtig at debatten fortsætter...

 

Jeg har faktisk et langt stykke hen af vejen været enig med dig, caroline osv., men at påstå at man trykt skal overlade hestevelfærd til den enkelte er jeg dybt uenig i.

 

Til dem der sidder og tænker; jamen hvis hun ser sådan noget dagligt hvorfor stopper hun det så ikke....hmm ja, finder mig selv i det daglige dilemma..hvad skal man gøre.. Udover at jeg er en kylling, så er disse mennesker mine venner og veninder, og tonen fra HN fungere bare ikke for mig, så prøver i stedet i min hverdag at komme med forslag når jeg ser konfliktadfærd og fortælle hvad jeg har læst osv osv på høflig måde..nogen bruger det..nogen gør ikke...


Mvh Anja


Der findes kun få mennesker der ved alting, men mange som ved alting bedre.

Johannes Hohlenberg




0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 20:07

 

Ok Lones så forstår jeg.

 

Jeg synes bestemt ikke, at det ene udelukker det andet. Der skal både dokumenteres, debatteres og oplyses. Men ser man noget grimt, skal man også have så meget r#v i bukserne, at man går hovedet og ikke til rumpen.

 

Mit svar kom sig af, at NinA skrev noget om, at ingen havde forslag til hvad man skulle stille op - og lige der vil jeg gerne slå et slag for, at man kommer hvor tingene sker og gør opmærksom på, når noget ikke er ok.

 

 


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 griner...
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 22:04

Ja, talentløse ufølsomme ryttere, og ditto trænere, kan man netop finde allevegne.

 

Langt de fleste er det endda for fornøjelsens skyld.

 

Hvad har det at gøre, med et videoforbud på opvarmningen til en hingstekåring?.

 

Ligeledes er der ingen ende på forargelsen over tilridning tidspunktet, når det er DV-hingste, 14 dage efter dukkede de første af 4 tråde op, med mere eller mindre størrelsesudfordrede mejersker på ungheste fra 2009, hvilket kun afstedkom positive kommentarer.

 

Vil man være firkantet, råbe Buh og Bæh, og være meget moralsk på andres vegne, så må det gælde for alle, ikke kun de få, der er nemme at skyde på.

 

Men, det må så betyde, at den eneste sande måde til hestevelfærd er, at der ikke er penge involveret..

 

Der er jo heller ingen, der behøver at betale for undervisningen, dyrlæge, teoribøger, hestekundskab eller andet snavs, det har vi heldigvis nogle gratis eksperter til, her på sitet, og da DV er nogle grimmer karle, så burde de øjeblikkeligt ophøre al avl, så vi alle kan få en ekstriørudfordret kørekrydsning, der er meget bedre til dressur, end det sarte varmblodspak.

 

Nå, jeg er gået i gang med at glæde mig til Herning 2013, EM 2013, og alle championaterne og stævnerne derimellem, og jeg er heldigvis så forrået, at jeg kan nyde ridningen.

 

(Men, jeg gider altså ikke filme og redigere det for jer, i må selv lette bagen, når det nu ligger jer sådan på sinde.)

 

Øhhh, strøtanke, hvis penge er gris, hvorfor vil Epona kun offentliggøre den nødvendige oplysning til hestens frelse, mod ussel mammon?.

 

 

 

 

 

 


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 Pony-mor
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 22:15

Var dét, jeg skrev, ikke, at din og min metode med at henvende os direkte til de voldsomme ryttere, havde vist sig mindre effektiv ?:-)

 

Jeg har nemlig også brugt ganske meget tid og energi på at prøve at forandre tingene ved personlig henvendelse ved voldsomheder og ved at forsøge at påvirke klubber/overordnede til at gøre noget.

 

Der må være flere end du og jeg, der gør sådan noget :-)

Men det lader ikke til at have haft den helt store virkning :-( - selv om det bestemt er en god idé (y)

 

Derfor mener jeg, at der skal gøres noget 'politisk' ved det. Politisk på den måde, at forbundet/forbundene skal sætte mere effektivt ind og blackliste el lign. ved folk, der overtræder hestevelfærdsbestemmelserne. Naturligvis vil det være enormt svært - men det kan lade sig gøre. Se på cykelsporten og dens dopingsager. Ikke at de er løst - men indgreb forekommer.

 

 

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  19-03-2012 23:31

Nimbus: Nu er de jo mennesker, som skal betale husleje, skat og varene i supermarkedet som alle andre. Vor verden er desvaerre ikke ideel.

 

Jeg finder det faktisk mere umoralsk, naar medier tager sig betalt for IKKE at sprede viden.

 

 


[S]he doth nothing but talk of h[er] horse.


The Merchant of Venice (I.ii.10)

0
0
Svar på denne tråd
 
 så så nimbus
Forfatter: 
Dato:  20-03-2012 08:07

Rolig nu Nimbus.

jeg skriver ikke at penge er gris. Men jeg konstaterer, at når der er STORE penge involveret, så er der også altid brådne kar.

Og hvis man lige læser mit indlæg igen, så gør jeg jo opmærksom på at de personer der er idealer for andre (det gælder jo også EPONA), har en særlig forpligtigelse rent hestevelfærdmæssigt.

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  20-03-2012 08:29

 

Åhh NinA - tråden er lang - det er før du skrev det.

 

Det er mærkeligt med de her tråde, - folk tager det sidst skrevne og glemmer hvad de og andre skrev tidligere.

 

Jeg var igang med en DIALOG - hvor jeg svarede på, hvad man skulle gøre - så skriver du NinA at det ikke hjælper, jeg mener det hjælper (egne erfaringer, der kunne have noget at gøre med hvordan man henvender sig) og skriver at det ikke er nok, at skrive sit brok her på HN.

Så er det vist skåret ud i pap.

 

Du skriver guddødemig også, at du slet ikke kommer de steder IRL! Hvor har du så din erfaring fra?

 

Nogen gange bliver det rigtigt svært at tage brok alvorligt, når det er baseret på et billed af et skilt og flere år gamle billeder.

 

For de som ikke bruger dialogen, men kun læser sidste indlæg, vil jeg da ikke undlade at gøre opmærksom på:

 

- Jeg ønsker IKKE forbud, men kan godt forstå baggrunden for dette forbud.

- Jeg er imod Rollkur - men er træt af at folk blander rollkur og LDR samme pga uvidenhed.

- Jeg går gerne til TD og sekretariat, hvis jeg ser grim behandling af hestene til store og små stævner.

- Jeg mener ikke at det er nok at sidde og brokke sig her på HN, hvis man ønsker tingene skal ændre sig. Men det skal gøres på en ordentlig måde.

 

Dæd var vist dæd


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  20-03-2012 08:34

Nugga: Det er da langt fra kun når der er penge indblandet at der kan findes brodne kar i ridesporten.

 

Derudover tænker jeg omkring mange af jeres forslag hvem skal betale, hvis alle opvarmningsbaner skal overvåges, film skal ses igennem osv? Hvorfor er det kun eliten der skal have tjekket næsebånd? Hvorfor er næsebånd så vigtige kontra eksempelvis en for stram gjord eller en dårlig tilpasset sadel?

0
0
Svar på denne tråd
 
 uhhh....
Forfatter: 
Dato:  20-03-2012 08:41

Så er der tophemmelig, ulovligt optaget paparazzi-video i den anden Herning-tråd..

 

Skynd jer at se den, før DV-mafiosaerne smider et afhugget musse-hoved i optagerens seng.

 

Men, advarsel for sarte sjæle, der rides faktisk på hestene, så noget bør der gøres..


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  20-03-2012 09:14

 

Ja Nimbus - det er god at man ved selvsyn kan konstaterer hvor mishandlede hestene blev på opvarmningen.


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Debat???
Forfatter: 
Dato:  20-03-2012 10:00

 

Pony-Mor:

 

Dén låner jeg lige

 

 

- Jeg ønsker IKKE forbud, men kan godt forstå baggrunden for dette forbud.

- Jeg er imod Rollkur - men er træt af at folk adskiller rollkur og LDR pga uvidenhed.

- Jeg går gerne til TD og sekretariat, hvis jeg ser grim behandling af hestene til store og små stævner.

- Jeg mener at det er et godt sted at starte, at brokke sig her på HN, hvis man ønsker tingene skal ændre sig. Men det skal gøres på en ordentlig måde.

 

 


 

 

Jeg hader når folk sammenligner Clint Eastwood med Gud. Forstå mig ret, jeg synes da at han er fuldstændigt fantastisk - men han er altså ingen Clint Eastwood!!!

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 godt eksempel
Forfatter: 
Dato:  20-03-2012 12:13

Rigtig godt eksempel og smart at gøre det overskueligt for læserne ;)

 

- Jeg ønsker IKKE forbud, men kan godt forstå baggrunden for dette forbud og er slet ikke ENIG i dette forbud.

- Jeg er imod Rollkur - og er træt af at folk adskiller rollkur og LDR pga uvidenhed.

- Jeg går gerne til TD og sekretariat, hvis jeg ser grim behandling af hestene til store og små stævner.

- Jeg mener at det er et godt sted at starte, at brokke sig her på HN, hvis man ønsker tingene skal ændre sig. Men det skal gøres på en ordentlig måde.

- Alt tager tid men at mange mennesker bliver gjort opmærksomme på noget på skrift, det er et rigtig godt sted at starte .

0
0
Svar på denne tråd
 
 Videoer
Forfatter: 
Dato:  20-03-2012 12:29

Spændende logik !

www.youtube.com/watch?v=An37w4ABwcU

 

Knap 2 min. utydelig opvarmningsvideo (med div. sammenkrøllede heste, men uden kejetræk, med mindre det er det, der er på vej til den sorte, da der bliver klippet til sidst) - viser der ikke foregår overgreb på opvarmningen i Herning i år 2012 ...

 

2 min. opvarmningsvideo (eller 9 sammenhængende min.) hvor afsenderen er Epona, og hvor der foregår overgreb på hesten, er ren manipulation ...

 

 

Her er 13 min. video fra en opvarmning i Tyskland anno 2012, afsenderen er ret neutral (ud fra det jeg forstår af kommentarerne undervejs).

www.youtube.com/ watch?v=tguC_xug05Y&feature=related

 

Er alt hvad vi ser her, helt i overensstemmelse med gældende regler?

 

 

Fra mit synspunkt, er der én måske to ryttere, jeg synes rider pænt og fornuftigt, sådanne ryttere ville jeg nyde at se på, og lære af .

 

Der er en hovedvægt af ryttere, der rider med ret meget tøjletrækken frem og tilbage for at bøje hestens hals - sådanne ryttere er for meget for mit sarte sind, men jeg gætter på det er helt ok ridning for ret mange andre?...

 

Og så er der dem, der bøjer og trækker og rykker og presser hesten i et væk ... Hvilke jo må være en del af LDR´en, uanset hvor meget Pony-mor slår sig i tøjret over det begreb bruges så vidt, så passer det vist faktisk ok med FEI´s fine definitioner.

 

Men altså for mig desværre hovedvægt af grim ridning, også selvom afsenderen ikke er en kritiker.

 

 

---

 

(Nimbus, mener du virkelig, at vi skal overlade velfærden til folk, der ikke engang kan finde ud af at spænde et næsebånd korrekt på pruhesten - tjek den anden Herning video, og forestil dig, hvordan du skulle få lirket, den der grønne måledims ind under det godt nok vældig fine og nypudsede, men meget stramme næsebånd )

 

www.youtube.com/ watch?v=cTqVm28Rrwg&feature=related

 

---

 

At måle om næsebåndet er spændt korrekt eller ej, er så enkelt og simpelt, og har så stor betydning for hesten.

Jeg håber inderligt at næsebåndsmålingsdimsen, kommer med til OL i London, det ville være et stort skridt i den rigtige retning !!!

 

 

 

 

 



De venligste hilsner Louise


************************

 

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

 

J.T.

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmmm....
Forfatter: 
Dato:  20-03-2012 16:26

Ærligt talt, så kan Blu Hors, for min skyld, påføre kamelen 4 næsebånd, hvis de har lyst.

 

Der er jeg nemlig sikker på, at tandlæge, bidtilpasning og dyrlæge er passet til ug, hvorimod de højtelskede privatmusser langt de fleste gange må vente til det er så galt med dem, at deres sygeforsikring skal æde den.

 

Jeg vil nemlig hellere end gerne betro hestevelfærden til folk, der rent faktisk har penge i klemme, de vil reagere på hestens problemer, uden skelen til økonomi, eller hvad de andre veninder og HN nu syntes. De vil beskytte og pleje deres investering, og det taler kun til hestens fordel, da det kun er i HN-land, at det er ønskværdigt at eje en fejlredet skavankhest, for at have en undskyldning for ikke at lære at ride.

 

Når du forarges sådan over alle tøjletrækkene, har du så brugt 5 minutter på at tænke over, at det du rent faktisk ser, er at hesten reagerer på taget, altså du ser hurtigheden i hestens reaktion, hvilket ikke siger noget om tagets styrke.

Derimod får jeg knopper, når der vises de mere gængse "Tøjlen hopper i takt med alt andet", eller "Jeg har løse tøjler, til jeg skal korrigere voldsomt". Her er der oftest ingen reaktion fra hesten, det er skræmmende tilvænning.

 

Ligeledes er det åååh så forfærdeligt, hvis en hest åbner munden, hvorledes den kan det på trods af næsebåndet, skal jeg lade være usagt, men de helt stive døde munde, man ellers kan beskue, som værende åhh, så korrekte, de får mig til at korse sig.

 

Du og jeg ser forskelligt på ridning, dog mangler jeg at få belyst, hvilken ridning, du egentligt finder ok, udover din egen.

 

Og så er tråden vist lang nok, men mon ikke der kommer en ny, med alle de talløse overgreb, de stakkels heste udsættes for..

 

 


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  20-03-2012 18:04

 

Hvad er det for en gang selvopfundent personligt p!s at fyre af Rosalina. I guder et lavt niveau.

 

Og så er der dem, der bøjer og trækker og rykker og presser hesten i et væk ... Hvilke jo må være en del af LDR´en, uanset hvor meget Pony-mor slår sig i tøjret over det begreb bruges så vidt, så passer det vist faktisk ok med FEI´s fine definitioner.


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 ha ha altså
Forfatter: 
Dato:  20-03-2012 18:19

Nimbus, lige mine ord, hvis jeg kunne formulere mig ligeså godt som dig


Med venlig hilsen


Lene



0
0
Svar på denne tråd
 
 Ryster på hovedet
Forfatter: 
Dato:  20-03-2012 21:54

 

 

....Jeg forbløffes til stadighed over, at der findes så inkarnet afstumpede personer.

 

- Og at man så endda også praler af det....


Hellere tænde et lille lys end rase over mørket.
0
0
Svar på denne tråd
 
 God tone nu, de damer
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 09:00

Jamen søde Pony-mor dog, du har jo gentagende gange sagt, at LDR er noget helt andet, end det FEI nu har lagt i begrebet.

Så det var ikke for at være uforskammet over for dig, blot en konstatering af, at uanset hvor længe og hvor mange gange du skriver, at det ikke er LDR - det der til forveksling for os begge ligner rollkur - så må du nok æde det begreb ud fra FEIs definition, frem for at holde på din egen. Godt ord igen, oder wass?

 

Nimbus, så man må gerne stramme næsebåndet på hesten alt det der passer én, selvom det kan skade eller trykke ansigtsnerverne, hvilket er meget meget smertefuldt - bare man sørge for, at den har fået ordnet tænder og tilpasset bid og sadel ordenligt...

- Og man må gerne ride med sammenkrøllet hals på dyret, og derved hindre dens frie luftindtag, blot man sørge for at dyrlægen tilser det ofte....

Jeg forstår ikke din logik?

 

Og ang. at hestene følger tøjlen så let, hvorfor rider så mange så med glidetøjle og ret skarpe bid - det er da påfaldende, hvis det er så let at få hesten til det som du påstår ...

..."Når du forarges sådan over alle tøjletrækkene, har du så brugt 5 minutter på at tænke over, at det du rent faktisk ser, er at hesten reagerer på taget, altså du ser hurtigheden i hestens reaktion, hvilket ikke siger noget om tagets styrke"...

 

Jo, jeg har brugt meget mere end 5 min. til at tænke. Jeg har også brugt 5 min. på at tage fotos af hestemundviger, efter endt ridning med det der hvor de, ifølge dig, let følger tøjlen...

 

^Hest 1

 

^Hest 2

 

^Hest 3

 

^ Hest 3

 

^ Hest 4

 

Denne her stod og slikkede den samme slidte plet på betongulvet, det meste af den tid jeg var i stalden.

^ Hest 4

 

Der er et par billeder mere, men de er knap så neutrale, og dette handler ikke om ét bestemt sted, men om et generelt problem om hårdhændet ridning indenfor ridesporten - jeg har set lignende slidte/skadede mundviger mange andre steder.

 

 

 

Nimbus, er dette også en hest, der let følger tøjlen - og dermed helt ok med dig at der rides sådan?

www.youtube.com/watch?v=SJUwjHFn--w

 



De venligste hilsner Louise


************************

 

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

 

J.T.

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Modtager tak!
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 09:24

Linda, kunne du ikke skrive en modtager på din knapt så flatterende kommentar - og evt. uddybe den bare en lille smule?



De venligste hilsner Louise


************************

 

Den største hurdle for at få stoppet mishandling af heste er illusionen om, at den ikke foregår.

 

J.T.

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Onde Epona...
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 11:19

Breaking news: Epona afslører selv deres lumske og revolver-agtige metoder : epona.tv/dk/nyheder/vis/artikel/ leder-den-skjulte-kontekst/ ?tx_ttnews[backPid]=28...cb411cae0d


It's all for nothing if you don't have freedom...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvor må det
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 11:22

være en pinsel dagligt at skulle arbejde sammen med en der behandler sin "kollega" som ex. rytteren behandler sin hest i den sidste video Roselina har lagt ind, det der er jo ikke samarbejde, men en brydekamp.

Jeg stemmer for en fagforening for hestene....

 

Hvordan kan SÅ mange i denne tråd forsvare den ridning der vises, som bliver udøvet helt bevidst fra rytternes side?

Hvordan kan man undgå at se at hestene bestemt ikke bryder sig om den hårde behandlig de dagligt må finde sig i....skulle de vove at sige fra, bliver behandlingen jo blot endnu værre fra rytterens side.

 

Og inden folke automatisk går ud fra jeg rider efter KH eller SK metoder, så tager de fejl, jeg er faktisk en meget almindelig rytter, der ikke går i spåner over der bliver redet lidt bag lod eller ser hjælpetøjler på en hest hvis de bruges "fornuftigt", men den ridning der vises her i tråden bryder jeg mig på ingen måde om og at DV ønsker at skjule det, siger for mig rigtig meget negativt om dem som avlsforbund, da jeg læste deres svar var min første tanke "Godt jeg ikke længere er medlem der, så havde jeg omgående meldt mig ud"

 

Der er heldigvis mange der rider pænt (efter min mening), men der er sørme godt nok også mange der rider virkelig grimt.



MVH. Lene

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lene Mikado
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 12:38

Jeg er helt enig (y)

 

Selv om jeg selv får undervisning af KH, betyder det jo ikke, at jeg harmes over al anden ridning ;-)

 

Jeg harmes over, at forbundene ikke gør mere for hestevelfærd og ikke dømmer efter fordringerne - men det er jo ikke det samme som at kalde enhver for mishandler. Jeg kender/ser masser af mennesker, som jeg ikke ville drømme om at kritisere for mishandling, selv om de rider bag lod osv. :-)

 

Men der sker bare for meget af den slags kajetræk og sporeprik - og der ses igennem fingre med alt for meget :-(


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 13:29

Lene Mikado - du skriver:

Hvordan kan SÅ mange i denne tråd forsvare den ridning der vises, som bliver udøvet helt bevidst fra rytternes side?

 

Hvem bifalder?


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Måske skulle vi prøve
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 13:46

at tage os sammen til at få optalt, hvor mange der hellere vil lade den grimme ridning fortsætte - end at bifalde epona.tv's og andre mediers afsløringer af kajetræk?

 

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ud med forbud
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 13:59

Jeg melder mig som den første officielle VARME fortaler for Eponas "afsløringer" og dokumentation på grim ridning.

 

Jeg stemmer for at genindføre mulighed for at filme på opvarmningsbanerne for både publikum og presse.

 

Hurtigere og mere konsekvent indgriben over for "grim" ridning under opvarmningen er helt i top af min ønskeliste.


Hilsen Line

R.I.P. Deseado

DMJ D'YQUEM

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 15:12

Jeg har ikke læst alle indlæggene og vil heller ikke diskuttere hvad der er rigtigt eller forkert i denne sammenhæng, men helt ærligt...

 

WSPA. - RIGTIGE problemer venner! Og nej det ene retfærdiggør ikke det andet men mit krudt bruger jeg på dem der VIRKELIG har brug for det..

 

Det her er i mine øjne flueknepperi, og nej jeg synes ikke rytterne rider som der bør rides men det kan ikke bringe mit @!#$ i kog, jeg synes det er fint folk ikke skal filme og tage billeder på opvarmningen. Herning er privat ejet og de må selv bestemme om der skal filmes eller ej det kan hverken fei eller dv eller drf blande sig i.

 

Kan du ikke lide dyr der slagtes med stød stang så lad være med at købe pelsen, kan du ikke lide opvarmningen til stævnerne så lad være med at købe billet.



Mvh. Lykke

http://staldgrangaarden.dk

Ridning, salg, kommision!


DEJLIGE GOLDEN RETRIEVERE:

hvalpe ventes!!!

http://noahognaja.dk


0
0
Svar på denne tråd
 
 Jamen..........
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 15:20

pony-mor sådan som bla. du selv skriver her i tråden giver det mig et indtryk af at du synes ridningen er helt ok???

Det er muligvis slet ikke din mening, men det er netop det "farlige" ved det skrevne ord, vi for tillagt hinanden en masser meninger og holdninger, som vi hver især ikke har eller i hvert fald ikke mener så hårdnakket, som andre umiddelbart opfatter ved at læse ordene.

 

Når jeg læser ned gennem tråden får jeg det indtryk at der er visse, som bare mener at rytterne skal have fred og ro til at opvarme og med alt hvad det nu måtte indebære for hesten.

 

Så er der dem som helt og holdent er på hestens side....og Eponas.

 

Og så er der nogle som står lidt midt i men som nok mest hælder til gruppe nr. 2.

 

Men i virkeligheden tror jeg vi snakker forbi hinanden, for jeg er ret sikker på vi alle vil hestene det godt, men vi får de to grupper kørt ud i ekstremer til hver sin side..sort/hvid..uden det faktisk er tilfældet, men så går der hårdknude i det og man skiftes til at gokke hinanden i hovedet og beskylde for dit og dat.

 

Men er vi så alle enige om at videoen ovenfor og de øvrige i denne tråd ikke ligefrem er pæn ridning med hensyntagen til hesten?

 



MVH. Lene

0
0
Svar på denne tråd
 
 griner...
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 15:20

Louise, forhåbentligt har du anvendt din "fotodokumentation" til at stille spørgsmål til hestenes ejere, samt foretage de, hvis du finder det så slemt, fornødne anmeldelser.

 

Det er, forhåbentligt, ikke bare noget, du laver for at få en på HN, som den utrættelige forkæmper for velfærd, efter dine standarder, som du fremstår som.

 

Jeg gider ærligt talt ikke se dine videoer, jeg foretrækker at se heste under ridning live, det er meget lærerigt.

 

M.h.t sår og skrammer, så er der det paradoksale, at laver man tilsvarende på landbrugsdyr, så koster det kassen, samt politianmeldelse, på hobbydyr, som heste, så anses det som værende mest synd for ejeren, at de fine gamacher, eller det dyre dækken, har givet dyret nye aftegn.

 

Årsagen til dette, tror jeg, er netop at hobbydyr holdes af folk, der åbenbart regnes for "inhabile", og derfor har en større grad af "fjumre-tid" til at lære den slags, modsat proffessionelle landmænd.

 

Når det er sagt, så har jeg selv æren for diverse småsår i ny og næ, der var den fine dyre grime, med spænder i hver side, der var spændet på at næsebånd, der sad uhensigtsmæssigt, der var et dækken, der lavede skulder-gnidninger osv osv.

 

Derfor ville jeg være en dobbeltmoralsk kælling, hvis jeg pegede fingre ad andre, jeg kan heller ikke stille mig op og sige, at det vil aldrig ske for mig igen.

 

Men jeg håber da, at du vil benytte din store dokumentations-samling og kæmpe vidensbase til andet, end at søge at omvende mig her på HN, det er spildte guds ord på Balle-Lars, uagtet, hvor megen anerkendelse du høster fra ligesindede skærm-hellige.

 

Ud i virkeligheden, og hiv så fat i dem, der kan flytte noget, hvis det ligger dig sådan på sinde.

 

Jeg har før luftet ideen om at splejse til en stand til jer "anti-herning" entusiaster, jeg giver gladeligt 500 kr, for at få en kvalificeret debat, IRL, og opmuntre jer til at komme frit frem.


Screw you guys...I`m going home.

Eric Cartman

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 16:19

Lene Mikado - jeg forstår overhovedet ikke, at du kan få det ud af mine indlæg - hvis du har læst dem.

 

Jeg har nærmest skåret min holdning ud i pap.

 

At jeg ikke sympatiserer med Eponas MÅDE at gøre tingene på, er vel ikke det samme som, at man synes grim ridning er ok?

 

At jeg synes man skal henvende sig til TD eller sekretariatet, når man ser grim ridning IRL - er vel heller ikke det samme som, at man synes grim ridning er ok?

 

Konklutionen må så være i den kontekst, at alle der ikke synes om Eponas måde at gøre tingene på og at man selv klager over grim ridning IRL - så er man en værre en?

 

Pudsig logik - men den fungerer bare ikke for mig.


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jah - det er
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 18:58

jo nok ikke så rart for hestene, men vi kan jo ikke rigtig gøre noget ved det....? 8-)

 

Men budskabet kan da spredes - og det bliver det lettere, jo mere man forsøger at skjule tingene:

 

http://journalisten.dk/node/23557

 

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Falliterklæring
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 22:37
Pony-mor og andre, der hvor jeg mener, at filmen knækker er, når de officials, der har til opgave at gribe ind, når reglerne overtrædes, er totalt fraværende og anonyme. Jeg er godt klar over at vores grænser for, hvad der er "grim" ridning, ikke er den samme, men kan vi ikke blive enige om, at der indimellem er så grelle eksempler, at der burde være skredet ind over for det?

Har I nogle eksempler på, at det er sket ved et større arrangement, fx Herning eller ved internationale arrangementer? Jeg har ikke, men håber inderligt at jeg tager fejl. Så foreslår I, at man selv bør klage, hvis man ser noget, der strider imod reglerne, men for det første hersker der nok en form for ydmyghed over for eliten, og for det andet har jeg meget svært ved at forestille mig, at en klage fra en amatørrytter og anonym tilskuer overhovedet tages alvorligt.

Det eneste der til d.d. har battet noget som helst, og som har skabt opmærksomhed om de brodne kar i ridesporten, har været Eponas tilstedeværelse ved arrangementerne og deres billeddokumentation.

Jeg synes, at det er ekstremt vigtigt at have nogle p&#257; sidelinjen som dydens og moralens vogtere, der UDELUKKENDE varetager hestens tarv.

Min eneste konklusion på fotoforbud er, at Epona har ramt lige lukt ned i et meget ømt punkt, og at diverse forbund, etc. ikke aner, hvordan de skal komme problemet til livs og derfor vælger censur.

For mig er det en kolossal falliterklæring for ridesporten, og det gør mig inderligt trist på hestens vegne.

Jeg er meget tilfreds med, at journalisten.dk har taget emnet op. Det er en helt forkert vej at gå, og den type forbud kommer der sjældent noget godt ud af.

Hilsen Line

R.I.P. Deseado

DMJ D'YQUEM

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 22:43

Det her mener jeg nu ikke er helt sandt:

 

"Det eneste der til d.d. har battet noget som helst, og som har skabt opmærksomhed om de brodne kar i ridesporten, har været Eponas tilstedeværelse ved arrangementerne og deres billeddokumentation."

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ok Caroline
Forfatter: 
Dato:  21-03-2012 23:04

Hvad har ellers battet?? "Heste sladrer ikke"?? Ja, kortvarigt måske og der var i hvert fald også skjult kamera..

 

Hvad er det der er galt med Eponas "metoder".. De står og filmer fuldstændig åbenlyst - det er jo ikke sådan at der er nogen der ikke ved at de bliver filmet eller bliver udsat for et decideret bagholdsangreb hvor en pludselig springer frem fra en busk..

 

Jeg tror da egentlig gerne at de to piger bag Epona ville være fuldstændig unødvendige.. At der ikke var noget for dem at dokumentere.. Jeg kunne virkelig også godt tænke mig at vide hvilken kontekst deres film skulle være taget ud af..

 

Klart at hverken DV eller DRF er interesseret i at metoderne kommer frem.. Og selvfølgelig bliver rytterne da stressede hvis de ved at de bliver filmet mens de udøver en ridning der ikke tåler dagens lys..

 

Men vi kan jo selvfølgelig også eliminere alle problemer med folk der kører for stærkt ved at fjerne hastighedsgrænserne..

 

Hvis de behandler hestene ordentligt har de heller ikke noget at være bange for..

 

Det lugter virkelig af cencur ligesom vi ser det i f.eks Kina..

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  22-03-2012 08:07

Deseado - du har vist ikke læst mine indlæg. Jeg skriver gang på gang at jeg går til TD hvis jeg ser grim ridning og opfordre andre til at gøre det samme.

 

MaggieMay - jeg bryder mig ikke om, at man filmer heste der rides grimt eller heste med sår - UDEN at man griber ind, for hestens skyld. Bryder mig ikke om, at man ikke går til TD med det samme. Bliver faktisk småforarget over, at folk ikke får stoppe det grimme med det samme, men i stedet hellere vil lave Ekstrabladsjournalistik, på egen lille hjemmeside, for folk der sidder hjemme bag skærmen.

Ville de da bare reagerer på stedet og derefter sende deres videoer ud i æteren. Jeg bryder mig heller ikke om Eponas respektløse måde, at omtale og konkluderer (skyde meninger i skoene på) andre mennesker.

Vil man rette noget der er grimt, skal man ikke selv være grim. Man skal være konkret, seriøs og ordenlig.

 

NinA havde Journalisten ikke taget denne sag op, ville al mening inden for det fag da stoppe. Selvfølgelig gør de det. Censur må enhver journalist reagerer på.

 

 


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ikke deres opgave
Forfatter: 
Dato:  22-03-2012 08:38

INGEN journalister eller fotografer kaster blok og kamera væk, når de rapporterer fra katestrofer m.m. Det er ikke journalisterne eller fotografer, som hjælper folk, der er kommet til skader ved ulykker m.m. Deres opgave er at dokumentere, det finder sted - og netop fortælle andre, at det har fundet sted !!!! Præcis den lille del så mange har så svært ved i denne tråd.

 

Men som jeg forstår din logik Ponymor - så skulle disse filmfolk altså havde ladet kamera være kamera og hjulpet nonnerne og børnene i stedet? Eller gælder den moral kun for Epona?

 

Dér midt på Frederiksberg Allé lå Jeanne d'Arc Skolen. I folkemunde kaldet Den Franske Skole. Den dag befandt der sig 529 personer på skolen. 482 var børn. 86 af dem døde, da deres skole blev ramt af de britiske bombefly. Også 18 voksne mistede livet - mange af dem var nonner. På et øjeblik blev den katolske skole forvandlet til et bombekrater, og da støvet havde lagt sig, lød der skrig og jamren.

 

Nonner løb desperate rundt og forsøgte at få overlevende børn i sikkerhed, tililende mennesker begyndte at grave og lede efter livstegn i bjerget af murbrokker og hurtigt formede der sig en rand af mennesker omkring den sønderbombede bygning. Forældre, børn og nonner græd af fortvivlelse, mens små livløse kroppe blev båret ud af ruinerne. Scenen var kaotisk og ubærlig.

Enestående optagelser

Alt det ved vi, fordi der er billeder af det. Gode billeder. Det fortæller Lars-Martin Sørensen ph.d. i filmhistorie, der netop nu forsker i besættelsestidens filmhistorie. Han har gennemgået kilometervis af film og ikke mindst 24 kilometer fraklip fra de mange dokumentarfilm, der blev produceret under og umiddelbart efter besættelsen.

»Minerva Film havde hurtigt kamerafolk på stedet for at dokumentere katastrofen. Det var blandt andre fotografen Ib Dam, der fik nogle utroligt bevægende billeder,« siger Lars-Martin Sørensen.

»Det er ret enestående optagelser, som var til rådighed fra Den Franske Skole

 




 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Klager?
Forfatter: 
Dato:  22-03-2012 08:53
Jo, jeg har læst dine indlæg, ponymor, og du nævner, at du har klaget ind imellem, men jeg mener, og ret mig hvis jeg tager fejl, at det har været ved mindre arrangementer? Problemet her er netop, at ved disse store arrangementer, med delagelse af topklasseryttere og heste, er der enten ingen, der tør klage eller også bliver klagen ikke fulgt op.

Jeg har endnu tilgode at høre fra en, der har klaget over en rytter fra disse store arrangementer, og hvor klagen har ført til noget?

Hånden på hjertet, burde vi ikke sætte hestens velfærd allerhøjest, isf at være så forargede over, hvordan Epona arbejder?

Hilsen Line

R.I.P. Deseado

DMJ D'YQUEM

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  22-03-2012 08:57

Maggiemay: Nu kender jeg slet ikke til alle sager. Men eksempelvis var der to piger der engang tog en rytter i at bruge et næsebånd med noget på indersiden, de reagerede og gik til stævnearrangørerne (TD eller ligenende er ikke klar over det præcist) og rytteren endte med at få karantæne.

 

Søs: Nu har jeg arbejdet lidt med katastrofe dækning, og der har jeg da set flere klip hvor journalisterne griber ind? Så det er da ikke helt rigtigt at de altid kun observerer

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  22-03-2012 09:00

 

Desporato - klager du, når du ser noget grimt?

 

Fra klubstævner til internationalt - læs nu hvad jeg skriver + en venlig henstilling ved JBK sidste år. Det står alt sammen i mine indlæg.

 

Tænk at Epona filmede/overværede den blå tunge i 1½ time - UDEN at prøve at få det stoppet.


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Helt off topic.......
Forfatter: 
Dato:  22-03-2012 09:04

 

Det er da rart at se at du lever, MaggieMay

 

I en tidligere tråd var jeg stor nok til at give dig en uforbeholden undskyldning som jeg bad dig modtage, men du svarede aldrig


Bedste ønsker
Fra
Lone


RIP Rødtop

0
0
Svar på denne tråd
 
 CarolineR
Forfatter: 
Dato:  22-03-2012 09:07

At to piger snupper rytteren, som det i øvrigt var UALMINDELIGT svært at få dømt, er jo en ENKELTSAG..

 

Enkeltsager har det med at dø hen.. Epona sørger for at dokumentere at den grimme ridning hverken er enkeltsager eller får lov til at dø hen..

 

Ponymor - TD'er har PLIGT til at gribe ind.. Publikum er ikke TD'ernes forlængede arm, de har øjne i hovedet og kan SAGTENS se hvad der foregår.. Hvis altså ikke de har kikkerten for det blinde øje.. Så ved vi jo hvordan det går..

0
0
Svar på denne tråd
 
 flere der klagede
Forfatter: 
Dato:  22-03-2012 09:08

Flere tilskuere klagede rent faktisk til TD'ere over Scandix' blå tunge - men der skete ingenting !!!!

 

 




 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 TD'ere og deres opgaver
Forfatter: 
Dato:  22-03-2012 09:14

Vi har vel alle også set optagelser af, hvordan TD'eren, der 'overvågede' opvarmningen under VM i Reining, gebærede sig? Samt hvad TD'eren var mest optaget af i Odense?

 




 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 det kan godt være det ikke er
Forfatter: 
Dato:  22-03-2012 09:30

deres opgave at hjælpe. Men de profilerer sig selv på at ville ændre ridesporten. Når så 'ridesporten' beder om uredigerede optagelser for at kunne få fat i hvad det i virkeligheden var der skete og iøvrigt få sendt påtale til rette vedkommende så nægter epona at samarbejde. Jeg ved godt der er faldet dom i lignende sager før og at de ikke har pligt til at udlevere noget som helst råmateriale. Men jeg forstår personligt ikke at man vælger at lade være med at udlevere råbånd når man nu så gerne vil ændre den verden vi lever i. Jeg forstår simpelt hen ikke hvad man får ud af at holde på sin ret her.

 

Og så forstår jeg ikke hvorfor man ikke kan være imod dårlig ridning og samtidig synes at epona skulle gribe sagen an på en andne måde. Den måde hvorpå de nu i deres leder 'latterliggør' os der ikke finder alt hvad de laver tip top i orden er da ikke gavnligt for noget som helst.

 

Så vil jeg iøvrigt slutte af med at fortælle om to episer fra hhv et landsstævne og et distriktsstævne jeg har været til (de eneste to je ghar været til i de sidste tre måneder). Begge stævner er springstævner og jeg var ikke rytter under nogle af episoderne men helt almindelig 'tilskuer' i cowboybukser og neutral jakke.

 

Til det ene stævne oplevede jeg indtil flere gange TD spæne ind på opvarmningen for at tjekke om forkanten var højere end bagkanten. Var den det blev der givet en påtale med besked om at fandt det sted igen blev rytter diskvalificeret og fik gult kort. Ingen af rytterne udfordrede skæbnen, så om det var tomme trusler skal jeg ikke kunne sige. Til samme stævne oplevede jeg en frustreret rytter give den rigeligt spore da hun red ud fra banen, her var TD ikke tilstede (hun var optaget på opvarmningen). Men både stedets berider og en tre til fire ryttere der var tilstede sagde fra og fik den frustrerede rytter til at hoppe af og trække vejret.

Andet stævne var en hest løbet ud af banen et par gange i træk. her blev rytter forståeligt nok også frustreret og fik trukket en gang rigeligt i tøjlen, altså trukket i tøjlen efter hesten var stoppet op. Her fik rytter besked på af TD (en anden TD end til det andet stævne) at hun skulle hoppe af og iøvrigt ikke behøvede at vise sig til stævnet dagen efter såfremt noget lignende gentog sig. Igen her gentog det sig ikke, så rytter fik lov at ride de næste to dage.

 

Nej det er ikke internationale stævner, det er nationale stævner i dk, de omtalte ryttere her spænder over semiproffe amateurer der rider op til Mb og Ma på landsplan og fuldtidsprofessionelle. Altså ryttere man kender hvis man er en del af sporten og som ikke behøver sige deres navn i sekretariatet.

 





Med venstre hånd
Line

 

Bordercoliie hvalpe sælges: tre styk tre farvede hanner og to sorte og hvide tæver. født 8/2-2012. Se mere på http://gribskov-bordercollie.dk/

 

http://linebergmann.dk/

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  22-03-2012 09:58

 

Line - de oplevelser har jeg også.

 

 


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Svar.....
Forfatter: 
Dato:  22-03-2012 10:15

Maggiemay: Jeg er ikke enig. Og så kan man argumentere for at den pågældende rytter fik karantæne, hvilket for mig sender et klart signal om at den slags ikke er i orden, og at pigernes opråb rent faktisk havde effekt.

 

 

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det er super
Forfatter: 
Dato:  22-03-2012 10:47

godt, når folk griber ind ved stævner og i andre sammenhænge (y) Det er jo nærmest også ens pligt at gøre det! :-)

 

Men desværre er der tilsyneladende for få af os, der synes, man bør gøre den slags - for det ser jo ikke ud til at have den helt store virkning ?:-) Pony-mor du har da vist været indenfor sporten i mange år - og jeg begyndte også at sige fra for mange år siden.

 

Eller også hjælper det for sjældent noget, siden en del skriver, at de har forsøgt at fortælle det til TD eller i sekretarietet ganske uden effekt......

 

Hvis det at sige fra på stedet havde en rigtig god virkning - så var der jo ingen grund til at epona skulle filme noget som helst :-)

 

Så, min mening er, at der skal sættes ind på mange fronter - både ved at almindelige mennesker siger fra (y) - og ved at pressen dokumenterer overgreb (y)

 

Vi har brug for en fri presse - også indenfor hesteverdenen (y)


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  22-03-2012 11:20

 

Jamen NinA - vi er jo enige.

 

Bortset fra det du skriver om, at det ikke hjælper at sige noget til stævnerne.

 

Gid flere gjorde det.

 


Søg altid sandheden, men hold dig langt væk fra dem, der siger de har fundet den.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg tror
Forfatter: 
Dato:  22-03-2012 13:19

bestemt heller ikke, at vi er så uenige, som det godt kan komme til at fremstå ;-)

 

De fleste i tråden skriver jo også, at de synes, der bliver redet for råddent ind i mellem 8-)

 

Spørgsmålet er nok snarere, hvor høj grad af vigtighed vi skønner det har - og hvor høj grad af 'råddenskab', der får os til at harmes hver især - og hvor meget vi hver især ønsker, at der skal gøres noget ved det....

 

Der er faktisk en del beretninger på HN om, at folk har sagt til/klaget uden at der overhovedet er sket noget ved det :-( Desuden er det jo langt fra kun til stævner, der rides sådan

 

Og jeg ved af egen erfaring IRL, at det kan være helt utroligt vanskeligt at trænge igennem med budskabet: "Dette er for meget!"

 

Selv hvis over halvdelen i en rideklub mener det, så kan det være uhyre svært, hvis det fx er berideren eller landsholdsrytteren i klubben, der benytter den slags hårdhændede metoder :-(

 

Desuden er det vist også småt med disciplinærsagerne i rideforbundet omkring kajetræk og sporespark ?:-)

 

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Ikke fordi jeg
Forfatter: 
Dato:  26-03-2012 12:27

vil genstarte tråden - men det er interessant og ikke ukendt, at man ved et forbud kan øge nysgerrigheden hos mennesker, der lever af at lave nyheder ;-)

 

 

Hestestævne forbød fotos af træning (Pressefotgrafforbundet)

 

 

Fotoforbud på Danmarks største hestestævne (Journalisten.dk)

 

 

 

 

 


:-) fra NinA



Læs teksten i dressurfordringerne grundigt (y) :-)

(men spring billederne over)


www.retskrivning.dk

0
0
Svar på denne tråd
 
 Er det blevet bedre - her 11 år senere?
Forfatter: 
Dato:  19-03-2023 08:56

Eller er det fortsat det samme? Bare nysgerrig på hvor ridesporten bevæger sig hen med årene.

 

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider