Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Solcreme. Vidste du det?
Forfatter: 
Dato:  27-05-2018 11:08

 

Mega overraskende at læse dette!

Omvendt så er der meget vigtig forskning som ikke kommer ud til danskerne, man får virkelig en fornemmelse af at myndigheder og presse beskytter medicinal industrien mf.

 

Sollys er ikke den primære årsag til hudkræft. Faktisk forhindrer sollys faktisk kræft! Der er 800 publicerede forskningsdokumenter der viser, at vitamin D (som produceres fra solens stråler) er beskyttende for mange kræftformer - herunder melanom.

OMC som findes i solcreme (Octyl methoxycinnamate) kombineret med sollys er dobbelt så giftig som selve kemikaliet i sig selv. OMC er til stede i 90% af solcreme mærker!

Danmark er blandt de højeste forekomster af kræft i verden.
Pointen: Hvis solcreme virkelig forhindrede hudkræft, ville vi have set et fald i antallet af hudkræft. I stedet er forekomsten af hudkræft steget.

I de sidste 50 år har forbruget af solcreme øget dramatisk. Ifølge CDC (Center for kontrol af sygdomme) beskytter mindst 61% af de amerikanske voksne sig fra solen, og det afspejler en betydelig stigning gennem årene. Tilbage i begyndelsen af 1970'erne var salget af solcreme ca. 18 millioner dollars. Det er nu vokset til næsten 400 millioner dollars om året.

Hvordan reducerer vi risikoen for kræft?

D-vitamin øger celledifferentiering som undertrykker vækstsignaler reducerer celleproliferation som igen reducerer virkningen af IGF-1 (insulinlignende vækstfaktorer) på kræftprogression og hæmmer angiogenese (dannelse af nye blodkar i tumorer). Derfor er det mere sandsynligt, at LAVT D-vitaminindhold står for stigningen i forekomsten af hudkræft. Faktisk viser mange undersøgelser, at lav D-vitaminstatus faktisk kan bidrage til udviklingen af kræft i hud, bryst, tyktarm, æggestokke og andre typer kræft.

Eksponering for solen øger produktionen af D-vitamin. Der er godt 800 publicerede forskningsdokumenter, der viser effektiviteten af D-vitamin for at beskytte mod kræft såvel som at hjælpe med i behandlingen.

Forskere har fulgt 29,518 svenske kvinder i mere end 20 år og har opdaget, at de kvinder, som aldrig solbadede om sommeren (eller som anvendte solcreme), har dobbelt så høj risiko for at dø i forhold til dem, der solbadede. Ja, for lidt solskin øger drastisk risikoen for at dø af alle årsager, fordi kroppen berøves for vigtigt D-vitamin.

Undersøgelsen evaluerede 29.518 kvinder i løbet af to årtier ved at holde øje med deres vaner i det fri og sammenholde disse med forekomst af kræft og tidlig død.

Efter 20 år havde der været 2.545 dødstilfælde, og forskerne var overraskede over at opdage, at kvinder, som aldrig solbadede i løbet af sommeren, havde en dobbelt så stor risiko for at dø af en hvilken som helst årsag.

www.dailymail.co.uk/?/Why-women- DONT-sunbathe-TWICE-? (The research was published in The Journal of Internal Medicine)

Omvendt havde de kvinder, som regelmæssigt havde tilbragt tid i solen og derved havde givet deres hud mulighed for at absorbere D-vitamin fra solens ultraviolette B-stråler (UVB), en meget lavere dødelighed.

Melanoma (kræft) skyldes for lidt sollys, afslører undersøgelse
Selvom solen ofte får skylden for at være hovedårsagen til hudkræft, viste denne undersøgelse imidlertid, at solen har beskyttende fordele.

Færre kvinder i gruppen, der tog solbad, fik melanoma ifølge undersøgelsen i forhold til gruppen af kvinder, som undgik solen.
D-vitamin dannes i kroppen gennem soleksponering, og D-vitaminmangel er en kendt faktor, som kan øge risikoen for sukkersyge, tuberkulose, sklerose og engelsk syge.

Tilfælde af engelsk syge er steget kraftigt de seneste 15 år, hvor solcreme er blevet mere populært.

Tidligere undersøgelser har vist, at D-vitamin kan øge overlevelsesraten for kvinder med brystkræft, mens D-vitaminmangel kan give prostatakræft hos mænd. Et lavt D-vitaminniveau er også blevet sat i forbindelse med aggressive former for hudkræft.

En videnskabelig undersøgelse offentliggjort i The International Journal of Cancer, som satte sol-eksponering i forbindelse med kræftrisiko, har opdaget at mennesker, som udsættes for mere sollys havde en markant lavere risiko for mange typer kræft.
Dette er særlig vigtigt for os danskere, da Danmark ligger blandt den højeste forekomst af kræft i verden.

Konklusion: Sund solbadning mindsker din risiko for tidlig død med 50 %

Denne fejlbehandling i sundhedssystemet om at undlade at behandle dine D-vitamin-niveauer, hvis du er gravid eller under kræftbehandling er en katastrofe. For gravide kvinder handler det om at optimere dit D-vitamin niveau for dit barns sundhed og udvikling end folat, som rutinemæssigt anbefales til gravide kvinder.

Kemikalier, der findes i mange solcreme, er giftige hormonforstyrrende stoffer og beskadiger hjertet og leveren.
Solcreme trækker ind i huden og går ind i blodbanen. En enkelt applikation kan vare i op til to dage, og da den absorberes gennem huden, omgår den leveren til afgiftning.

Kemisk solcreme funktion er ved at absorbere UVB-lys. Som et resultat danner de DNA-skadelige frie radikaler. I en undersøgelse foretaget af den norske strålingsmyndighed viste undersøgelsen, at reaktionen mellem Octyl methoxycinnamate (OMC) og sollys var dobbelt så giftig som selve kemikaliet. OMC er til stede i 90% af solcreme mærker!

Kokosolie-solcreme blokerer UVB strålerne med 30%, men du vil i øvrigt stadig være i stand til at absorbere den fordelagtige D-vitamin fra solen, hvilket ikke kan lade sig gøre med kemiske solcremer. Men har det nogen medicinsk interesse?

En rimelig mængde solbeskyttelse sammen med en sund livsstil kan betydeligt mindske risikoen for kræft. Hvis du har tendens til at bruge lang tid udendørs, skal du overveje beskyttelsesbeklædning eller brug af solcreme som fx kokosolie.

Efter strandturen (virker helende og rart på solskoldet hud)

Ayurveda, et gammelt indisk medicinsystem, hævder som før nævnt, at kokosolie er en kølende olie, som kan give rigtig god lindring på den skoldede, kløende hud. Et andet fremragende middel til solskoldning er æblecidereddike blandet med vand, som man sprøjter på huden og lader det tørre. Anvend kokosolie efter æblecidereddiken for at opnå en større lindring.

Anvend en kost med højt indhold af antioxidanter som vitamin C og E og spis masser af klorofylrige grønne grøntsager. Friske rå grønsager og uforarbejdede fødevarer giver kroppen en overflod af magtfulde antioxidanter og næringsstoffer, der kan hjælpe dig med at bekæmpe de frie radikaler og hjælper med at forhindre solskoldning, selvom du havde den opfattelse, at kemiske cremer var løsningen.

Mens dermatologer og solcreme producenter har gjort det til deres mission at overbevise verden om, at solens eksponering forårsager kræft, er dette en stor løgn. Sollys er ikke den primære årsag til hudkræft. Faktisk forhindrer sollys faktisk kræft!

Ud over at blokere vitamin D-produktion bidrager solcreme direkte også til kræft. Når folk bærer højbeskyttelses solcreme, har de en tendens til at forblive i solen for længe. Ved at gøre det udsætter de sig for overdreven stråling og muligvis solskoldning eller solforgiftning.

Dr. David Mitchell, ph.d., professor ved M.D. Anderson's afdeling for carcinogenese, opdagede via et studie, at UVB stråler ikke forårsager melanom, og at det ikke er ansvarlig for stigningen i forekomsten af melanom i løbet af de sidste 30 år.

En britisk anmeldelse udført i 2002 havde også nogle interessante resultater. Samlet set gav resultaterne ingen klar sammenhæng mellem solcreme brug og forebyggelse af melanom. Mens to studier viste en beskyttende virkning viste tre undersøgelser en negativ forening. Betydningen var en markant stigning i malignt melanom med solcreme brug.

De bedste hilsner Martin Hejlesen
Human Self Development & Progress.
www.martinhejlesen.dk

Kilder
www.dailymail.co.uk/?/Why-women- DONT-sunbathe-TWICE-?
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ 11966729
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8287144
www.hindawi.com/journals/jir/2014/ 149185/
www.tanplusforhealth.com/news/april/ flawed_study.htm
http://www.sunarc.org/
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ 12787139


 

 

~ Anette

 

 

 

www.vind-alarm-danmark.eu

1
6
Svar på denne tråd
 
 Pas nu på
Forfatter: 
Dato:  27-05-2018 11:20

Kræftens bekæmpelse har netop i går advaret omkring dette pseudo-videnskabelige budskab, der spredes. Enhver, der bruger Daily Mail som kilde, skal man VIRKELIG være skeptisk over for..!

 


What doesn't kill you, makes you stranger.

(nope, ingen stavefejl)

 

Udlandsdansker siden 2009.

Rejseblog: http://www.freewebs.com/sinehn/

14
0
Svar på denne tråd
 
 Enig...
Forfatter: 
Dato:  27-05-2018 12:51

.., Det er en sludder for en sladder

 

Link til en artikel på Videnskab.dk

 

videnskab.dk/krop-sundhed/tro-ikke- vild-paastand-paa-facebook-solens- uv-straaler-giver-hudkraeft

 

Et indlæg af Morten Elsøe på Facebook:

 

Skal du tage mere sol og skippe solcremen for at undgå hudkræft?

Det påstår alternativ behandler, Martin Hejlesen, i et opslag, der nu er delt over 4.000 gange på facebook - på trods af, at ingen af hans påstande er underbygget i opslaget.

Et opslag, der i øvrigt primært er en (dårlig) Google-oversættelse af en engelsksproget artikel fra siden "The Truth About Cancer" [1]. ...

Så hvorfor deler folk det?

Sandsynligvis fordi Martin Hejlesen (eller rettere: Elyn Jacobs fra det amerikanske site, som artiklen er hugget fra) formidler det på en måde, der både vækker stærke følelser hos læseren og forhindrer kritik fra fagpersoner.

Her får du 6 eksempler:
________

1. Han modsiger direkte de officielle råd.

Det er meget populært, da det taler ind i den verserende ekspertlede og appellerer til mennesker, der opfatter sig selv som anti-autoritære.

Ironisk nok ender disse ofte med at være de mest autoritetstro, når de ukritisk tror på hvad deres guru påstår - og deler det.

2. Han påstår, at der er masser af videnskab, der bakker op om hans påstande.

På trods af, at han ikke henviser til en eneste af de "800 publicerede forskningsdokumenter", giver det alligevel folk en følelse af, at Martin Hejlesen har læst forskningen.

(Det har han næppe, når han ikke engang selv har skrevet sit eget opslag.)

Samtidig insinuerer det, at de eksperter vi normalt lytter til, enten ikke er bekendt med forskningen eller værre endnu: at de holder den hemmelig for befolkningen.

Det appellerer til konspirationsteoretiserende tanker om korrupte solcreme-kapitalister - der i øvrigt må betale Kræftens Bekæmpelse og Sundhedsstyrelsen for at holde på sandheden og fylde befolkningen med løgne.

3. Han opbygger yderligere troværdighed ved at henvise til kilder i bunden af sit opslag.

Knap halvdelen af kilderne er dog ikke til videnskabelige artikler, men til populærartikler fra medier, der lever af klik.

De få videnskabelige artikler, som Martin Hejlesen linker til, underbygger ikke hans påstande. Snarere tværtimod, men det er åbenbart ikke relevant for der, der deler opslaget, der må antages ikke at have klikket på dem ...

4. Han får sine påstande til at fremstå uimodsagt ved at slette kritiske kommentarer.

Både i forbindelse med dette opslag og mange andre, er Martin Hejlesen enormt hurtig til at slette saglige modspil og blokere afsenderne af dem.

Det skaber en illusion om, at ingen - på trods af det store reach som opslaget må have - har været i stand til at modbevise hans påstande.

5. Han skriver i et tilsyneladende videnskabeligt sprog.

Det er helt centralt for pseudovidenskab at benytte sig af videnskabelig jargon - men ikke videnskabelig tænkning.

Derfor er sådanne tekster fyldt med "svære ord", som fx i denne passage:

"D-vitamin øger celledifferentiering som undertrykker vækstsignaler reducerer celleproliferation som igen reducerer virkningen af IGF-1 (insulinlignende vækstfaktorer) på kræftprogression og hæmmer angiogenese."

(Igen: direkte oversat via Google-translate. Prøv selv at oversætte tilbage og søge på teksten.)

Omvendt er der et slående fravær af evidens fra øverst i evidenshierarkiet: systematiske oversigtsartikler og metaanalyser.

6. Han skriver afsindigt mange, dårligt underbyggede påstande.

At drukne sin modpart i en flod af dårlige argumenter kaldes en "Gish gallop" - opkaldt efter den amerikanske kreationist, Duane Gish, der ofte (mis)brugte denne strategi i debatter [2].

Ud over at skabe en illusion af, at Martin Hejlesen har sat sig grundigt ind i emnet, umuliggør denne strategi praktisk talt en grundig tilbagevisning af påstandene. Der er simpelthen for mange.
________

Netop punkt 6 er årsagen til, at denne kommentar fra min hånd ikke er en grundig tilbagevisning af alle hans påstande.

Det ville simpelthen tage alt for lang tid.

Men der er en anden pointe her, som er langt vigtigere: Det er slet ikke min opgave at tilbagevise uunderbyggede påstande.

Faktisk er det ikke nogens opgave.

Tværtimod: det er altid afsenderen af en påstand, der bærer bevisbyrden - og jo større påstand, jo bedre evidens kræver det.

Som den dygtige skeptiker, Christopher Hitchens, sagde (frit oversat af mig):

"Det, der påstås uden evidens, kan afvises uden evidens."

Man kunne tilføje, at det, der er direkte oversat via Google Translate, ikke bør tages for seriøst.

Afslutningvis, lidt fakta:

Over 90% af al hudkræft er sandsynligvis forårsaget af ultraviolet lys fra solen [3].

Undgå at blive solskoldet, for det øger risikoen for hudkræft [4].

Brug solcreme, hvis du skal være ude i kraftig sol og/eller være ude i solen i lang tid. Det beskytter mod hudkræft og medfører IKKE vitamin D-mangel [5, 6].

Og lad dig for guds skyld ikke narre af Martin Hejlesen - eller andre, der argumenterer på samme måde.

/Morten Elsøe

Kilder:
1. thetruthaboutcancer.com/sun- exposure-cancer/
2. rationalwiki.org/wiki/Gish_Gallop
3. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ 21199599
4. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ 15753968
5. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ 19663879
6. www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ 21392107 Se mere

 

www.facebook.com/morten.elsoe.side/ photos/ a.254577311395772.1073...7458323424/ 826644937522337/?type=3&theater


Hvorfor være vanskelig, når man med en lille smule omhu kan blive fuldstændig umulig?

GO YOU BIG RED FIRE ENGINE

8
0
Svar på denne tråd
 
 Dybt suk
Forfatter: 
Dato:  27-05-2018 19:49

 

"Tilfælde af engelsk syge er steget kraftigt de seneste 15 år, hvor solcreme er blevet mere populært."

 

Hmmm. Men hvad så med

 

"Dødsulykker med elbiler er steget kraftigt de seneste 15 år, hvor solcreme er blevet mere populært."

 

eller

 

"Antallet af orangehårede præsidenter er steget kraftigt de seneste 15 år, hvor DR viser stadig flere genudsendelser."

 

for slet ikke at nævne

 

"Tilfælde af epidemisk idioti er steget kraftigt de seneste 15 år, hvor facebook er blevet mere populært."

 

eller den åbenlyse

 

"Tilfælde af kopper er steget kraftigt de seneste 15 år, hvor både enhedslisten og budcyklen er blevet mere populær."

 

 

 

Jeg tror vi trænger til regn.

 

12
2
Svar på denne tråd
 
 Eller...
Forfatter: 
Dato:  28-05-2018 07:45

Eller for at citere Lars Hjortshøj : Jeg er mere bange for almindelig dumhed end kunstig intilligens.

 

Jeg forsætter med at bruge solcreme, om så ikke andet så forhindre det da at jeg får soleksem


mvh

 

Julle

 

DIN hest - DIT ansvar !!!

1
0
Svar på denne tråd
 
 Fake news
Forfatter: 
Dato:  28-05-2018 09:48

Er der virkeligt stadig folk der dele dette deciderede sundhedsskadelige opslag?

 

Som flere andre har skrevet er det blevet debunked et hav af steder.

Videnskab.dk har kommenteret opslaget direkte: her

 

Martin Hejlesen sletter og blokerer iøvrigt alle former for kritik på hans opslag, så det eneste der står rent faktisk er folk der skriver positivt om det.


=)
Morten

 

-

????

1
0
Svar på denne tråd
 
 hmm...
Forfatter: 
Dato:  28-05-2018 10:51

Som xy meget fint demonstrerer, så gælder visen: "Correlation does not equal causation."

 

Det minder mig i øvrigt om en bekendt inde på Facebook, der er sådan lidt alternativ, og som delte en blog-post fra en holistisk fanatiker, der konkluderede, at når denne guru-gut, som han tydeligvis var fan af, havde taget bagepulver-citronsaft-shots gennem hele sit liv, og aldrig havde fået hverken kræft eller lungebetændelse, ja så måtte det jo være kilden til en kræftfri verden...


Bissen

Forgive yourself for not knowing what you didn't know until you learned it

0
0
Svar på denne tråd
 
 Videnskab
Forfatter: 
Dato:  29-05-2018 15:09

 

Åh den der post fra Martin Hjelesen gør så ondt langt ind i mit videnskabelige laboranthjerte, suk

 

Bissen: Hold da op en konklusion din bekendte drager

Jeg har aldrig haft hverken kræft, lungebetændelse eller feber for den sags skyld og jeg drikker cola og kaffe i litervis og spiser masser af chips.

Det må jo helt klart være en endnu bedre kur mod diverse sygdomme end guru-guttens bagepulver-citronsaft kur, for min cola-kaffe-chips kur virker også mod feber jo!!!


Med Venlig Hilsen
Karina Both Andersen


De bedste kys kommer fra en varm mule

3
0
Svar på denne tråd
 
 hmm...
Forfatter: 
Dato:  29-05-2018 16:43

Min bekendte delte "heldigvis"(?) kun et opslag, der påstod sammenhængen - fordi han var enig/overbevist... ikke at jeg ved, hvor meget bedre jeg synes, det er.


Bissen

Forgive yourself for not knowing what you didn't know until you learned it

0
1
Svar på denne tråd
 
 Det er jo noget vrøvl
Forfatter: 
Dato:  31-05-2018 19:54

Og dog: Kvinder mm, der er pakket ind mod kulde/varme, kan få mangel på D3 vitaminet. I vores kolde og lav sollys klima.

Men det handler jo ikke om- at pakke sig ind?

 

Jeg pakker mig ind, da jeg er rødhåret med lys hud, så cirka 10 minutter i solen. Resten i skyggen!

 

Rachkitis- er mangel på D-vitamin og kalk. Det kan også skyldes forstyrrede forældre, der går all in vegan/raw food. De er måske mere farlige- overfor deres børn? Mælk osv er farlig!

 

Vi er trods alt afkom af mammalia (pattedyr), så små børn, skal have mælk.

 


Mvh

Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 Som sagt...
Forfatter: 
Dato:  02-06-2018 18:52

... Er artiklen noget sludder, og tilmed helbredsskadeligt sludder.

 

Men skulle man være nervøs for de kemikalier, der er i solcreme, så kan man i stedet så vidt muligt holde sig i skyggen, tage en hat på og undgå at have bare arme og ben i solen. Altså ikke noget med at lægge sig ned på stranden og blive ristet i solen uden solcreme (det er forresten en god ide, solcreme eller ej)

 

Skulle man være i tvivl om, om man får D-vitamin nok, kan det løses meget enkelt ved at spise en varieret kost, og evt. tage en D-vitaminpille, især i vinterhavlåret.

 


Hvorfor være vanskelig, når man med en lille smule omhu kan blive fuldstændig umulig?

GO YOU BIG RED FIRE ENGINE

1
0
Svar på denne tråd
 
 Husk solcremen!
Forfatter: 
Dato:  30-07-2019 17:50

Vil anbefale at læse denne artikel igennem: lillebarn.dk/12-gode-raad-om- solcreme-til-babyer-og-boern/

 

Samt hvorfor i bør smøre jeres børn ind i solcreme. Flere råd fra Kræftens Bekæmpelse er at finde i artiklen.

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider