Det er meget lettere at give dig idéer, når vi ved noget mere om, hvad din kæreste kan lide/ikke lide.
Er han glad for grøntsager, eller skyr han dem som pesten?
Hvad spiser I da til aftensmad, siden rester derfra er udelukket på forhånd?
Mange rester fra aftensmaden kan faktisk genanvendes i en frokost, der ikke behøver opvarmning/tilberedning. Tænk: Frikadelle, krebinet, hakkebøf, en skive steg, en rest kylling, et stykke fisk, er altsammen noget, der snildt kan gå i en sandwich eller et pitabrød med en masse grønt i. En kartoffel kan blive til en kartoffelmad, en rest pasta/nudler og grøntsager + noget kød kan blive til en lækker pastasalat/nudelsalat.
"Den gode madpakke" indeholder lidt af hvert af følgende:
- Godt brød (groft, velsmagende, mættende), eller grovpasta eller grovnudler. Det mætter i længere tid, og da det er langsomme kulhydrater, er det godt for blodsukkeret (og en hel masse andet, bl.a. fordøjelsen).
- Grøntsager. Salat, tomat, agurk, peberfrugt, rødløg, ærter, majs, små buketter broccoli og blomkål, fintsnittet rosenkål, gulerod, kinaradise, radiser, rester af kogte grøntsager fra aftensmaden, avocado. Pluk løs, og spis løs. Syltede rødbeder, agurkesalat, syltede agurker, syltede græskar, rødkål fra glas, tæller også som grøntsager. Brug løs af det på maden.
- Protein. En frikadelle (eller to, alt efter størrelsen), en skive steg, en rest kyllingefilet, et par skiver laks, et æg, ost, kødpålæg. Der skal ikke en overdreven mængde protein i madpakken, så vælg kun lidt fra denne gruppe.
- Lidt frugt. Ud over de sædvanlige æble, pære, banan, appelsin, kan det være en skive melon, en lille bøtte med friske jordbær/hindbær/blåbær/brombær, en lille klase vindruer, en kiwi, ananas... Evt. lidt blandet frugt og bær i en bøtte.
- En overraskelse! Her er der plads til pølsehornet, pizzasneglen, minipizzaen, et stykke kage, favoritchokoladen, eller hvad der nu lige redder den persons dag. Det kan også blot være en håndskrevet kærlig hilsen om, at der venter en lækker middag, når han kommer hjem.
Så! Nu skal du blot vælge, om det skal være sandwich, pitabrød, pastasalat, nudelsalat, rugbrødsmadder eller "gnavemadpakke".
Sandwichfyld, der plejer at være populære (jeg har arbejdet i en sandwichbutik):
- Kylling, bacon og karrydressing
- Tunsalat
- Frikadelle m. rødkål og agurkesalat, og evt. også remoulade
- Flæskesteg med rødkål og agurkesalat
- Roastbeef m. remoulade, revet peberrod (eller et tyndt lag peberrodssalat), agurkesalat og ristede løg
- Laks m. naturel flødeost
- Ost og skinke
- Tomat og mozarella og frisk basilikum
- Æg, rejer og mayonnaise
- Æggesalat med bacon
God fornøjelse