Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Skal ridning forblive en olympisk discipli
Forfatter: 
Dato:  03-08-2016 22:56
Indsat fra nyheden Skal ridning forblive en olympisk disciplin?:

Ridesporten var blandt de første sportsgrene der kom på det olympiske program. Selvom visse dele af ridesporten, som polo og voltigering, kun var på programmet for en kort visit, har det altid været en selvfølge for os ryttere at vi kunne nyde dressur, spring og military side om side med trespring, hammerkast, svømning og marathon. Sådan er det ikke for dem der bestemmer, IOC altså. De vil gerne have hestene ud af det olympiske program, om ikke andet så fordi det er relativt dyre grene at arrangere.

 

De næste par uger er afgørende, IOC vil her undersøge hvor populære de enkelte sportsgrene er. Det gør man blandt andet ved at se hvor meget de forskellige medier rapporterer fra de respektive discipliner og hvor engagerede mennesker er på de sociale medier i OL måneden.

 

Processen inledtes allerede under OL i London 2012, da nedgraderede IOC ridesporten fra en kategori C sportsgren til en kategori D sportsgren. Derfor debaterer det internationale rideforbund FEI nu hvordan man kan modernisere ridesporten så det passer bedre på TV og er mere attraktivt og lettere at forstå for publikum. At gøre dressurprogrammerne kortere, ændre strukturen i military og modernisere farverne på rytternes udstyr er blandt de forslag der er oppe og vende.

 

For os der ikke kan forestille os et OL uden heste er det nu MEGET VIGTIGT at vi engagerer os på de sociale medier over de næste par uger. FEI har lanceret kampagnen #TwoHearts som kan bruges, denne kan anvendes sammen med #dressage #showjumping eller #eventing hvis man skriver om en specifik sportsgren, brug naturligvis også gerne #rio2016 i opslaget. Dansk idrætsforbund benytter derudover også #AllForRio. Det handler altså om at være aktiv og dele, blogge, tweete om OL - meget gerne med hashtags. Det er en måde at påvirke IOC på til at lade vores unge ryttere kunne bevare drømmen om en dag at ride OL.

 

Alt der sker digitalt kan måles. Selvom den bare kører i baggrunden giver det altså stadig seertal at have TV2 Play/FEItv/Eurosport åbent alle de timer de sender ridesport.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 OL med eller uden hest.
Forfatter: 
Dato:  04-08-2016 20:25

 

Hmmmmmm jeg ved sørme ikke....

 

Danske TV kanaler har alligevel ikke imponeret i årtier ved at vise interesse for ridesport.

I min glade barndom så var der ofte en hel Søndag eftermiddag med dressur eller spring på TV, men i dag... det er henlagt til om natten eller korte glimt. Er der fodbold og der bliver forlænget spilletid, ja så ryddes sendefladen, men er det noget med ridesport... jamen det er jo ligegyldigt..

Allerede nu diskuteres tidspunkter for ridesport under OL, det er som at være medlem af en hemmelig klub.

 

Hvis man skal se på det fra hestens præmisser så syntes jeg det giver god mening, hvis de udgår af OL programmet. Jeg véd selvfølgelig godt at det for mange avlere giver enorm prestige i at avle en OL hest eller have far til dem, men helt ærligt..

 

Når jeg tænker på heste handler mhb. på OL så har jeg ofte ondt af hesten. Den lange transport og megen stress (nye ryttere, stalde osv.) der følger med. De mere og mere omdiskuterede træningsformer (som jo også tager fokus fra andre stævner...) jamen altså!

 

Ved fælles hjælp (nogle topryttere, hestehandlere og medier) så bliver ridesporten jo derefter.

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

 

Buckskin farvet, Eventyr hest på 2 år sælges.

 

Vindott, Islænder hoppe, sælges evnt. bytte.

3
0
Svar på denne tråd
 
 Selvfølgelig
Forfatter: 
Dato:  04-08-2016 21:13

Selvfølgelig skal ridning være en OL disciplin.

 

Jeg synes det er værre med fx fodbold, som ikke er prioriteret, så de bedste spillere ikke kan deltage.

 

Eller golf hvor de bedste ikke GIDER deltage da der ingen prestige er i at vinde OL guld, de vil hellere starte turneringer og vinde PENGE.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

Flere Welsh Mountain plage med særdeles god afstamning sælges

3-års Hannoveranervallak til dressur/military sælges

 

6
2
Svar på denne tråd
 
 Tour de France uden Jørgen Leth
Forfatter: 
Dato:  04-08-2016 21:37
... Ville være ekstremt kedeligt.
Nu er tour de France åbenbart interessant for nogen.

Jeg tror at dygtige og / eller karismatiske studieværter, ville kunne gøre en gigantisk forskel.

Måske dress code tæller lidt ned for nogen... Men det er jo en del af det klassiske, tidsløse præg, at påklædning lægger fast. Der kan ske gavn ved en lille opblødning, men skade ved en stor opblødning.

Jeg tror at vi lidt selv er ude om manglende forståelse.
Men har folk bedre forståelse for fx gymnastik? Hvem synes gymnastik eller fodbold er fascinerende? (Ikke jeg)
Jeg tror at det store problem er formidling. Synlighed. Desværre har jeg ikke facit - bestikke nogle mediefolk til at hyre en karismatisk speaker ?
2
0
Svar på denne tråd
 
 blabla
Forfatter: 
Dato:  11-08-2016 10:13

Jeg synes godt, de kunne tænke lidt mere på publikumsvenligheden på TV. Bjarne er jo fantastisk, og Rikke er da god til at sørge for at få forklaret de "underlige" hesteudtryk. Men de er altså ikke sjove. Som sagt ovenfor, sammenlign lige med Jørgen Leth og Tour de France - vi mangler lidt en Leth.

En anden ting er, at jeg synes det har gjort rigtigt meget for publikumsvenligheden i dressuren, når man live kan følge med i resultaterne - i karaktererne fra de enkelte øvelser. Det har man kunnet til nogle af de store stævner, og det virker altså super godt. Det mangler på min Tv2 stream.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Prikprik
Forfatter: 
Dato:  11-08-2016 10:48

Selvfølgelig skal ridning forblive til OL!

 

Synes det er en utrolig unik sport, som bestemt fortjener at blive vist frem. Mange andre sportsgrene kan sammenlignes til en vis grad, men ridning er jo helt udenfor, da man har en lidt anderledes "makker" med

 

Dog kan jeg godt se problemet ift. især dressur, da det ikke er en gren, der bliver afgjort så folk kan forstå det. Altså det handler jo ikke om at løbe hurtigst/lignende, og der går lang tid fra klassens start og til afslutning. Synes ikke, man kan lave ret meget om, men det er bare svært at forstå for udefrakommende. Desværre :(

 

Kommentatoren kæmpede også i går med at forklare forskellige udtryk. Hver gang han ville forklare et, kom han til at bruge 5 nye fagudtryk, der så skulle forklares igen

 

Det er der ikke så meget at gøre ved, for dressur er jo noget ganske unikt... og man forstår det bare ikke, hvis ikke man selv er inde i sporten. Desværre. Det er jo en teknik-sport, hvis man kan sige sådan ? Jeg synes, det er noget af det smukkeste at se, og jeg synes kommentatoren gjorde det så godt i går

 

Håber inderligt, vi fortsat kan se ridning til OL.


*****

VH

ANNA OG CASINO ROYALE

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nej ..kort sagt
Forfatter: 
Dato:  12-08-2016 15:40

det er ikke i dyrenes interesse at blive fragtet langt, varmt, stressfuldt for at vinde medaljer,-

 

For meget ikke hestevenligt i forhold til hvad medaljer bringer med sig af værdi(= ingen for hesten)

3
3
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  12-08-2016 16:22

Det argument forstår jeg ikke.

Heste bliver fragtet rundt under stort hurlumhej til alle mulige internationale stævner, hvorfor er OL anderledes?

 

Hvis det skal give mening må man så være imod alle stævner, der indebærer transport af dyrene, hvilket er de fleste..


Mvh. Sophie (:

 

"And those who were seen dancing

were thought to be insane

by those who could not hear the music".

- Friedrich Nietzsche

5
0
Svar på denne tråd
 
 OL heste
Forfatter: 
Dato:  13-08-2016 07:39

 

Ja OL ridning er flot at se på; Men bagsiden af medaljen er ækel!

 

Jeg har en gang mødt en springhest der havde gjort det godt ved OL så kunne den ikke være med på topplan mere den var blevet 'ældre' og blev så kasseret... stod hos en hestehandler der samlede heste til slagtetransporter i sydeuropa. Hvis heste bare skal behandles som en død sportsrekvesit fremmer det hverken sympatien hos dyreelskere eller puplikum!

Når omdrejningspunktet er penge og præstige så find på noget der ikke samtidig ødelægger dyrene.

 

Der er selvfølgelig dem der passer og elsker deres gamle heste så længe de lever og så er der dem der ikke gør...

 


 

 

~ Anette

 

vind-alarm-danmark.eu

 

Buckskin farvet, Eventyr hest på 2 år sælges.

 

Vindott, Islænder hoppe, sælges evnt. bytte.

1
1
Svar på denne tråd
 
 Hvordan anderledes?
Forfatter: 
Dato:  13-08-2016 09:13

Jeg kan så ikke se at det skulle være anderledes at top-sprighesten ender hos en hestehandler der opsamler til slagtning i italien end at naboens "musse" ender samme sted. Vi skal alle tage ansvar for vores heste.

 

Med tophestene er det jo ofte sådan at rytteren der har arbejdet sammen med hesten og elsket den gennem alle årene, ikke ejer den og derfor ingen indflydelse har på hestens liv den dag h*n ikke rider den mere. Man kan bare læse om Carl Hesters kamp for Uthopia, han var så heldig at der var nogen der ville være med til at sponsere hans køb af hesten. Men ellers kunne den være endt hos nogen der forventede at den skulle kunne starte dressur igen trods slitage, og når så den ikke kan det så går turen sydpå.


Mvh. Charlotte

 

"Züchten heißt, in Generationen zu denken"

 

Flere Welsh Mountain plage med særdeles god afstamning sælges

3-års Hannoveranervallak til dressur/military sælges

 

2
1
Svar på denne tråd
 
 Ja naturligvis...
Forfatter: 
Dato:  13-08-2016 09:30

Helt sikkert at ridning skal være med til OL i fremtiden, jeg syntes at det er blevet dækket super godt i år på livekanalerne, ja det er måske surt at skulle betale 129 kr for at se det, men også ok at det ender på de kanaler når nu det er heldag begivenheder.

At hestene skal fragtes så langt kan jeg ikke se noget problem i, de rejser alligevel rundt til forskellige events i hele verden og at vinde medaljer har aldrig nogen værdi for hesten...

Alle heste kan ende hos hestehandleren, er det værre for en tidligere tophest end for en lille pony der har tjent på rideskolen hele sit liv og nu er slidt ned?

 

Mvh

Britt


 

 

Savnet er stort:

 

 

Lady Lianna 1984-2004

Magic 1996-2006

Cherie 1986-2009

Freja 1991- 2010

Miss Kath xx 1992-2014

 

6
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider