Pas på ikke at sulte kroppen. Det er ikke korrekt at en der ikke er i vægttab kun skal bruge 1600 kcal på en dag! 1600 kcal er hvad en kvinde af alm størrelse skal bruge på at opretholde kroppens normale funktioner, altså hvad hun bruger om hun ligger i sengen hele dagen og ikke laver noget. Så snart man begynder at bevæge sig stiger kcal behovet, og det er ikke unormalt at man kan leve af 2500-4000 kcal om dagen uden at tage på, hvis man har normalt eller lidt højere enenergibehov dvs bevæger sig en del.
800 kcal er et fint aftensmåltid for mig, jeg spiser 2-3 gange dagligt (spiser når jeg er sulten, ikke efter klokkeslæt) og jeg taber mig i gennemsnit 1 kg om ugen og er 170 cm høj og vejer altså kun 74 kg, så det er ikke fordi, der er meget at tage af og jeg træner altså ikke, da jeg er kronisk smertepatient, har stillestående arbejde og har fibromyalgi. (At min kost nu betyder at jeg muligvis KAN træne er en anden sag, jeg er blot ikke begyndt endnu)
kroppen kan ikke undgå at holde godt fast på alt der hedder fedt, hvis man sulter den med så få kcal.
Jeg har selv omlagt min kost til LCHF, og kiloene drysser af lige så stille, jeg spiser efter mæthed og ikke kcal, men har været nødt til at tælle kcal fordi jeg blev så mæt af maden at jeg røg ned under 2000 kcal og så går mit vægttab prompte i stå, mit energiniveau falder osv.
Det gælder selvfølgelig om at finde den metode der passer bedst, og som man kan leve med i længden, men jeg bliver så ærgelig, når man ser at folk tror et normalindtag af kcal er under 2000 for en normalvægtig med moderat energibehov.
Der er tilgængæld godt gang i at finde ud af at alt det vi har lært om fedt osv ikke er korrekt og at light produkter osv ikke er sunde.
I mine øjne har det været nemt at tabe sig, vi spiser næsten ikke forarbejdede fødevarer og slet ikke med e-numre, ingen raffineret sukker (helst ikke sukker) og så ingen ris, pasta, brød og kartofler. Istedet masser af grøntsager (helst fra over jorden), æg, fede oste, lækkert kød (helst frilands), smør, fløde (i mindre mængder) mørk chokolade og nødder/kerner (i små mængder). Så helt hel naturligt uden angst for mættet fedt, uden "numre" og kiloene rasler af, som bonus er mine smerter nedsat og nogle dage helt væk (er kronisk smerte og fibromyalgi patient) jeg har mere energi og min mand, der har diabetes 1, har sænket sit insulinbehov.
Det sværeste har været at undvære brød, men vi laver en gang imellem erstatninger, men det hører ikke til i hverdagen, ligesom dessert erstatninger heller ikke gør.
Det betyder ikke at andre vil have lige så nemt ved at tabe sig, men jeg tror at man vinder meget ved at vælge naturlig mad og så finde et reelt niveau for vægttab, nogle jagter en vægt, der slet ikke er realistisk. Jeg vil hellere være sund og glad (og jeg er ikke glad på sultekur) og at mit vægttab så stopper om 5 kg, end jeg vil skulle sulte mig/passe på resten af mit liv