Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Hvordan dræber man en fodvorte?
Forfatter: 
Dato:  06-08-2014 21:31

 

Vores søn havde gennem længere tid gået og ømmet sig på en tå. Vi havde googlet fodvorter og fundet ud af at det var det bestemt IKKE! Da knægten en morgen dårligt kunne hverken gå eller stå så måtte han til læge og det viste sig at det så VAR en fodvorte... Ret lille, men meget øm.

 

Vi kunne så købe noget 'vortefri' (285.- for 5 (FEM!) ml. ) eller fjerne hår hud og give den neglelak fortalte lægen.

 

Vi prøvede os lidt frem og fandt på nettet en side med husråd mod fodvoter.

 

Indrømmer, at vi i starten var lidt desperate, men at behandlingen hurtigt har hjulpet. Altså fodbad i saltvand, neglelak og gaffatape. . + Lup og lys til at kunne studere "bæstet's" udvikling. Så længe man kan se de sorte "prikker eller tråde" så er der liv i den, forlyder det. De forsvandt efter et par dage, eller vel egentlig efter vi begyndte med salt-fodbade.

 

Er der andre som har været igennem et fodvorte-helvede og hvordan har i dræbt bæstet? Imponerende at vi andre ikke er blevet smittet.


~ Anette

 

Intet er umuligt, for den der bærer viljen i hjertet!

 

You are the architect of your life..

 

INGEN er rig nok til at miste en ven!

 

Man skal ikke gå ned på former. ;-)

 

Frieser hoppe sælges.

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  06-08-2014 21:44

Jeg har, her blev det frysning samt smøring med sølvnitrat (så vidt jeg husker) hos lægesygeplejersken hver 14 dag i en periode på knap et års tid. Lad os bare sige, at vi lærte hinanden godt at kende Her sad vorterne under foden på den tynde hud og mellem to tæer - av av av

 

I samråd med lægesygeplejersken kombinerede jeg behandlingen de sidste par måneder med verucid, som købes på apoteket. Det var en god kombi, jeg husker at jeg smurte det på vel en uges tid efter frysningen. Faktisk er jeg lidt i tvivl, det er nogle år siden efterhånden, og jeg har heldigvis ikke haft spor af vorter siden :)


0
0
Svar på denne tråd
 
 6 tegn
Forfatter: 
Dato:  06-08-2014 22:02

Åh, det er vand ved siden af en af mine! Se DET var et helvede!

 

Jeg havde åbenbart meget nemt ved at få fodvorter som barn, de spredte sig konstant i de der fællesbade i idræt, der var fletre børn der havde dem som ikke fik behandling, og derfor smittede os andre.

 

De fleste gange kunne de forsvinde ved at min mor klippede dem HELT ned, og brugte det der man smører på fra apoteket eller whatever. Så døde de.

 

Men jeg havde én som bare aldrig gik væk. Sammenlagt havde jeg den i flere år før den gik væk! Vi prøvede ALTING. Jeg gik med mærkelige plastre på som skulle kvæle den (og for at den ikke smittede), min mor skar og klippede i den, smurte det der halløj på, smurte neglelak på, alting.

 

Til sidst tog vi simpelthen til lægen. Her gik jeg hver uge eller hveranden uge (svært at huske), og der fik jeg den simpelthen frosset.

Først skar sygeplejersken den til med en skalpel, og derefter fik den bare gas med sådan noget frost-spray/stråle agtigt noget.

 

Det var et helvede! Der var mange af de der små sorte prikker i, og det tog virkelig lang tid før den døde!

Det værste var at det frysning gjorde simpelthen så ondt :( og når vi skulle gå hjem fra lægen og hen til bilen, kiggede folk mærkeligt fordi jeg ikke engang kunne gå ordentligt på min fod.

 

Puha.

Den blev heldigvis dræbt til sidst efter lang tids kamp. Jeg er efterladt med et lille område på den ene fodballe, som konstant bare er hård hud. Tror simpelthen det skyldes al den hårdhændede behandling det område har fået gennem tiden :P

 

Da den endelig døde fik jeg klip-klappere med til idræt i skolen, som jeg tog på i bad. På den måde blev jeg ikke smittet igen fra de andre børn :)


Mvh. Sophie (:

 

The Mad Hatter: Have I gone mad?
Alice: I'm afraid so. You're entirely bonkers.

But I'll tell you a secret.

All the best people are.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  06-08-2014 22:04

Vorter, ja tak! Jeg var plaget i 5 år... Ja, FEM år af fodvorter. Det var så gralt at der var mellem 10-12 på hver fod - mit immunforsvar ville bare ikke slå dem ud! 1. dag i omklædning på min nye skole og så var jeg ramt. Vi har prøvet alt - hvidløg på om natten, skære i dem hver dag, verucid, frysninger hos lægen og der hjemme, gaffa, ja alt der overhovedet kan kommes i tanke om. Flere hudlæger var på, indtil vi fandt den bedste hudlæge i Birkerød - det var noget kradsbørstig stads de proppede på og jeg kunne ikke gå i 2 dage, fordi det gjorde så ondt efterfølgende - men det hjalp! (Y) Jeg ved ikke hvad det hedder, det præparat de brugte, men det er noget som de kun må bruge, altså hudspecialisterne og ikke noget man kunne få med hjem. Så så snart jeg opdager en, ringer jeg til dem og en behandling er nok nu.

 

Det er rigtig med de sorte "tråde". De er lumre, for man opdager dem ikke altid.


- Sascha & Fame <3

In actis esto volucris!

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  06-08-2014 22:26

Jeg havde en meget stædig en på siden af hælen.

Som barn kom jeg under behandling: Vorten blev fryset, brændt, filet, neglelak, rå kartoffel, hvidløg og jeg ved snart ikke hvad men intet hjalp...

 

Den ene vorte havde delt sig til flere (stadig ved hælen).

Men efter et par år forsvandt de af sig selv.

 


/Angel

 

Qvicunque bene bibit, bene dormit

0
0
Svar på denne tråd
 
 12345½
Forfatter: 
Dato:  07-08-2014 00:42

Hmm. Jeg læste lige med i forbifarten her og Googlede det. Doktorfisk - dem i ved nok der spiser hård hud på fødderne, er åbenbart også geniale til at fjerne fodvorter. :-)


Hilsen

Jens

 

 

'Tænk det du vil, og gør det, du gør'
'Good fences makes good neighbors'

1
0
Svar på denne tråd
 
 123456
Forfatter: 
Dato:  07-08-2014 07:53

Anette for fa.... hvis lægen anbefaler noget og din søn har ondt, hvorfor pokker skal han (sønnen) så bruges som forsøgskanin for under 300 kr?

 

Det der vortegele det virker så fint, og ungerne synes det er lidt hyggeligt, hvis man selv deltager. OG SÅ VIRKER DET.

 

Først fodbad eller bad - og så få tørret tæerne godt af mor, mens man ligger og slanger sig i sofaen. Så gele på og lade det tørre under hyggesnak og derefter plaster over. (Med urolige børn ses der fjernsyn imens) Slut af med en sok.

Dette gentages hver aften. Så snart geleen har opløst noget hud/fodvorte pilles det af efter fodbad/bad.

 

Så forsvinder bæstet.

 

Skrevet af en erfaren fodvortefjernermor.


Jeg holder meget af positiv sladder der opstår af interesse for andre mennesker -

Men hader negativ sladder, som skal skade andre og som er udokumenteret.

4
1
Svar på denne tråd
 
 Fodvorter
Forfatter: 
Dato:  07-08-2014 11:36

En billigere løsning er at købe salicylsyre, vaseline og en skalpel på apoteket.

 

Disse ting kan købes for under 100 kr og flasken med salicylsyren bør bestemt holde til mere end en vorte.

 

Man starter med at smøre vaseline omkring vorten, så salicylsyren kun rammer vorten og så pensler man vorten. Salicylsyren opløser efter en dags tid hornlaget og skalpellen bruges til at fjerne det opløste hud. Bare vær opmærksom på kun at fjerne det, der er opløst - det andet gør ondt.

 

Behandlingen fortsætter indtil vorten er væk. Evt. kan denne behandling suppleret med frysning hos lægen.

 

Du kan læse meget mere på apoketets link: www.apoteket.dk/Sygdomsleksikon/ SygdommeEgenproduktion/Vorter.aspx

 

Grunden til at nogle af jer har oplevet at vorterne er forsvundet spontant, er at kroppen har bekæmpet dem selv :-) Det tager dog tid, før kroppen selv kan fjerne dem og det er ikke sjovt at rende rundt med fodvorter i flere år og smitte sine venner.

 

Så frem med klip-klapperne eller badesko fremover ;-)

4
0
Svar på denne tråd
 
 Doktorfisk
Forfatter: 
Dato:  07-08-2014 11:43

Hej Jens Sigurdson.

 

Det er muligt, at fiskene kan spise sig igennem vorten - det ved jeg ikke noget om, men alle de steder jeg har hørt om behandlinger med doktorfisk, må man ikke have sår eller sygdomme (fodsvamp, neglesvamp, vorter mv.) på sine fødder, da den næste gæst kan blive smittet af fisken.

 

Jeg kan godt se det hyggelige i behandlingen med fisk, men jeg ville sørme blive sur, hvis jeg kom som den næste, og kunne risikere at blive smittet med noget væmmeligt.

3
0
Svar på denne tråd
 
 Puuhaa
Forfatter: 
Dato:  07-08-2014 11:54

Jeg havde mine i, den er god nok, 8 år..

De blev skåret, smurt, plaster ovs. og fast frysning hos lægen i årevis - uden resultat. Jeg sov tilmed med sokker af frygt for at smitte mig selv.

Så tog fanden pludselig ved dem og de formerede sig, så jeg havde 15 på den ene og omkring 5 på den anden.

Så skiftede jeg endelig læge, som samtidig skiftede metode. De smurte etellerandet stads på, som gav mig kæmpe vabler og gjorde det at gå utrolig svært - men ½ år efter var de væk!


Deter et mareridt, så gør endelig noget ved dem med det samme :)

0
0
Svar på denne tråd
 
 hm som fodterapeut
Forfatter: 
Dato:  07-08-2014 14:39

Jeg ser rigtig mange vorter som fodterapeut.. det eneste der virker er de forskellige vortepræperater man køber og smører på, og de skal behandles aggressivt. Altså ikke noget med bare en gang imellem når man husker det.

Hvidløg kan give virkelig fatale brændår/vabler, de brænder simpelthen ind i huden, jeg har set flere alvorlige skader på folk der har sovet med dem. Kartofler...tja dans i måneskin virker nok ligeså effektivt

Vorterne er først væk når huden er normal at se på, dvs hudfurerne er genoprettet. En vorte er en fremmed ting i huden, og hudfurerne vokser derfor udenom.

Men kort sagt: behandl og forebyg yderligere smitte (de kan smitte til hænder, hoved eller andre steder, hvis man piller i dem og så piller videre et andet sted på kroppen.




.

2
0
Svar på denne tråd
 
 forresten
Forfatter: 
Dato:  07-08-2014 14:45

"doktorfiskene" ja jeg ved godt mange af mine kollegaer har dem, men tror i at alle brugerne der benytter fiskebadene, 100% ærligt oplyser om de har smitsomme sygdomme, vorter mm?

Folk benytter jo gladeligt vores svømmehaller med vorter, svamp og åbne sår. Ikke alle har helt den der fornemmelse af at handle i alles bedste, og tænker skide være med de har vorter eller sygdomme, det kan de ikke tage sig af at andre bliver smittet med.

 

Jeg kan ikke huske om fiskene er blevet "renset for" om de kan videreføre hepatitis/leverbetændelse?

 




.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lægen...
Forfatter: 
Dato:  07-08-2014 15:24

Jeg ville som udgangspunkt opsøge lægen og få et middel med dokumenteret effekt. Jeg ved ikke, om vorter stadig fryses. Jeg havde engang en strid en under foden, som blev fjernet via frysemetoden.


Venlig hilsen

 

M

 

 

Jeg troede ikke, at moderskab var noget særligt. Jeg tog fuldstændig fejl! :)

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Loopen mf..
Forfatter: 
Dato:  07-08-2014 17:30

... det er altså på flere af de hjemmesider der reklamere for bade med doktorfisk at de byder folk med hudsygdomme og vorter velkomne og fortæller at fiskene tilbydes til behandling af fodvorter og meget andet. Men nu hvor jeg har søgt på det kan jeg så også se at der er mange steder de ikke vil have folk med fodvorter kommer.

 

 

F.eks. her:

www.downtown.dk/kbh/deals/443

 


Hilsen

Jens

 

 

'Tænk det du vil, og gør det, du gør'
'Good fences makes good neighbors'

1
0
Svar på denne tråd
 
 Doktorfisk
Forfatter: 
Dato:  08-08-2014 00:23

Hej igen Jens :-)

 

Du har ret!

Jeg har klikket på dit link og set, at de tilbyder behandling til folk med forskellige sygdomme. Du har naturligvis ret i at de tilbyder det, men jeg ville personligt ikke gøre brug af disse fisk.

 

Ssi har i 2011 skrevet, at behandlingen ikke kan garanteres risiko-fri, da der er en teoretisk mulighed for smitte.

 

www.ssi.dk/Smitteberedskab/ Infektionshygiejne/ NyhederOmIfektionshygiejne/2012/ Garra%20rufa%20fisk.aspx

 

De nævner primært HIV, MRSA og hepatitis som problemer, men jeg kan forestille mig at fodvorter, som også er smitsom (dog ikke nær så alvorlig) også er et problem.

 

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det er supernemt
Forfatter: 
Dato:  08-08-2014 19:33

40 år gammel gik jeg rundt med vorter på finger og 2 på fødder. Brugte alverdens produkter, og hudlæge og overhørte en venindes råd.

 

efter et år tyede jeg til hende. Homøpati, enchinaforce og thuja D6 dråber. ( A vogel)

 

enchinaforce for at styrke immunforsvaret, og tog 10 dråber i vand om dagen af thuja og drak og 30 dråber af de andre. Samt duppede vorterne på fingerne.

 

5 uger efter var alle væk, incl de 2 på fødderne jeg ikke duppede.



1
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  08-08-2014 23:55

jeg led meget af fodvorder da jeg var lille, og vi prøvede alverdens midler men intet hjalp.

 

men så fik vi et råd der hjalp, hvidløg en skive hvidløg på fodvorten pladster på og gå med det et par dage skift så indtil fodvorten er sort aka død.

 

det virker vi fik slået alle mine fodvorter ihjel på den måde, fodlægen troede ikke sine egne øjne.

 

men det man skal huske er at hvidløget kun må røre fodvorten ellers får man en meget smertefuld vabel.

 


det er modtageren der bestemmer budskabet!
0
1
Svar på denne tråd
 
 flere.
Forfatter: 
Dato:  09-08-2014 17:56

Flere jeg kendte som barn fik fodvorter og en også på hænderne.

Den sidste havde prøvet alt og alle speciallister. De havde skåret dem af, frosset dem, brændt dem og meget mere. De blev bare ved at komme tilbage. Til sidst købte vedkommende en flakse thuja D6 i matas og efter en måned var alle vorterne væk.

Da jeg så selv skulle blive den uheldige med en vorte på min ene finger (aner ikke hvorfra), købte jeg en flakse thuja D6 og efter 2 uger var der ikke mere at se.

Det er ikke dyrt så vidt jeg husker og matas er overalt. Det drybbes i et glas vand og kan ikke smages.

Alle jeg siden har mødt, der har prøvet thuja D6 har oplevet det samme som jeg, så det er åbenbart effektivt.

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg er heldigvis
Forfatter: 
Dato:  10-08-2014 13:56

en af de mennesker der ikke får fodvorter eller herpes om munden :)

 

Jeg fik dog engang en enkelt dims under foden, måske en virkelig heldig fodvorte, jeg var så fascineret at jeg fik pillet den til døde på ret kort tid - øv :D

 

Hvis det var en fodvorte jeg havde, kan de i alle fald ikke lide at man piller i den med en nål :D



Sorry
The lifestyle you orderd
is currently out of stock.
0
0
Svar på denne tråd
 
 min datter
Forfatter: 
Dato:  10-08-2014 22:09

Min datter har haft en vorte på tommelfingeren i et års tid, som blev behandlet med neglelak - vi var nok ikke helt så effektive, men hun var heller ikke generet af den ud over det kosmetiske.

 

Men så fik hun 2 mere, så hun nu havde 2 på den ene hånd og en på den anden.

 

Vi kontakte lægen som anbefalede det fra apoteket, Vortex hed det vist, sådan en lille bitte "pencil" man skal duppe på. Og ja den var dæleme dyr!

 

Vi begyndte at bruge den, men syntes ikke det virkede.

 

Og ja, så døde det lidt hen igen... Det virkede jo heller ikke rigtigt...

 

Så opdagede jeg en vorte på min storetå og tænkte, jeg da kunne prøve det dersens middel; duppede det på inden jeg gik i seng - det sveg lidt når det sad der.

Og så klippede/pillede jeg i den efterfølgende - den forsvandt efter en uges tid.

 

Så fik vi blod på tanden med datterens vorter og gik totalt all-in: duppede på om aftenen, kom plaster på (fordi det svier og for at det ikke "ætsede" sig ind på fingeren ved siden af.

 

Og næste dag klippede vi så alt det vi kunne, for at åbne den op og så duppe det der stads på igen og så fremdeles.

 

Efter 5dage holdte vi en pause på 2 dage, fordi de begyndte at blive sorte.

Herefter kunne jeg pille en form for skal/låg af fingeren, det lignede selve vorten man tog af.

 

Det er 3 uger siden nu, hendes fingre ser ok ud nu, er lidt hvide/lyse der hvor vorterne var, lidt ligesom et tykt ar.

Er de så helt væk eller skal vi fortsætte?

 

Jeg havde selv 2 fodvorter som lille, de blev frosset væk af lægen af flere omgange, det gjorde ondt! Men de forsvandt da til sidst.

 


Venlig hilsen Christina


Små fødder sætter dybe fodspor...

 

Alt muligt sælges, børnetøj 0-6 år, legetøj, hjemmelavede ting osv.

*Klik klik*

1
0
Svar på denne tråd
 
 Update
Forfatter: 
Dato:  13-08-2014 10:23

 

Tak for alle bidrag. Fodvorter er altså en underlig størrelse!

 

Vores søn havde gået længe med den her "gene" og vi havde googlet fodvorter og ud fra billederne at dømme så var det ikke en fodvorte!

 

Da den blev ved, og ved og ved og VED med at gøre ondt så strøg vi til læge som først var lidt i tvivl om det var eller ikke var en fodvorte. Hun rodede lidt rundt med en skalpel og fandt så de "sorte tråde / prikker" som er beviset på at det ER en fodvorte.

 

Lægen sagde at jeg dagligt skulle sørge for et fodbad og bagefter skulle jeg med skalpelen sørge for at skrabe det døde hud af. Jeg KUNNE købe vortefri eller bruge neglelak. (Lige en oplysning til pony-mor. ) Det var altså ikke ordineret.

 

Med en diagnose så gik vi også i gang med at google for at finde ud af, hvordan andre bekæmpede fodvorter. Virkeligt skræmmende at nogle døjer med dem i månedsvis og årevis nogle endda i flere år'tier!

 

Der er rigtig mange måder at gribe dem an på, men jeg syntes der er en tendens til at de "nemmest" kan tages indefra. (ændring af kost og thuja d6 bl.a.) Ud fra hvad vi har læst på nettet.

Et råd gik på daglige fodbade i saltvand, feks. ved at bade i havet . (men lægen anbefalede også daglige fodbade.)

 

Vi tager så 10 min. med saltvand hver aften. Derefter findes lup og lys frem og vi ser efter de "sorte tråde". (Den ser sq væmmelig ud under en lup! ) Med skalpelen skrabes / skæres dødt hud forsigtigt af, den dryppes og der kommer plaster på. Når den er dryppet så kikker vi igen efter sorte tråde, da de nogle gange bliver mere tydelige dér. Bedst som vi tror at bæstet er væk så kommer der en ny lille sort prik... . Den bliver dog mindre og der er længere imellem 'trådene'! Har også læst at, hvis man kan trække trådene op med en pincet så dør den omg.!

 

 

Var hos gaia i går for at købe vitamin piller til rollingerne og spurgte til om et EFEKTIVT middel mod fodvorter og dertil svarede hun uden tøven thuja D6.

Kom i tanke om at det er anbefalet af flere her i tråden. .

(Det er dog væsentligt billigere alle andre steder end lige hos gaia! (Orkede bare ikke lige flere butikker.))

 

 

Måske der er nogen som ved om thuja D6 kan bruges til andet end lige fodvorter?

 

 

Anyway. Fodvorten er døende. Ingen sorte prikker de sidste par dage. . Forøvrigt så satte vi lygten på siden af tåen i går og det var "sjovt" (interessant / skræmmende) at se hvordan den lå som en pude under huden.

Med det vi har gjort og nu også dråberne så håber jeg at vi snart kan melde den som værende en del af fortiden!

 

... og så slipper sønnike at sidde på køkkenbordet og blive snittet i.


~ Anette

 

Intet er umuligt, for den der bærer viljen i hjertet!

 

You are the architect of your life..

 

INGEN er rig nok til at miste en ven!

 

Man skal ikke gå ned på former. ;-)

 

Frieser hoppe sælges.

2
1
Svar på denne tråd
 
 Kridt eller overtro :)
Forfatter: 
Dato:  15-08-2014 12:42

Kort fortalt bøvlede jeg med forvorter på min ene storetå i flere år. Det der fik dem til at forsvinde, blev simpelthen at jeg tegnede på dem med kridt. Ganske almindeligt skolekridt.

 

Dog har jeg også hørt, at hvis man kan få en anden person til at, "købe" ens vorte for en 50 øre (andre beløb kan nok også gøre det ;) ) så går den væk. Det trick brugte de hjemme hos min far, da han var barn.

 

Held og lykke med fodvorten!


Sun<3Shine<3

0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider