Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Vanrøgtsdømt ejer 1.500 heste
Forfatter: 
Dato:  07-12-2013 08:30
Indsat fra nyheden Vanrøgtsdømt ejer 1.500 heste:

Medens myndigheder og dyrevelfærdsorganisationer drukner i arbejde med at inspicere og redde hans heste, er hovedpersonen, den 49 årige ejer Tom Price på vej i fængsel for 57 forhold for vanrøgt og vold mod heste. En dom, han har fået for 6 måneder siden.


Travlhed hos dyreværnet
Der er meget at se til hos de Britiske dyrevelfærdsorganisationer for tiden. Den seneste sag i Wales (omtalt her), der omfattede 100 aflivede heste og 300 heste der måtte forflyttes, er en af de største enkelt indsats vanrøgtsager i Vale of Glamorgan området, men blot den seneste i rækken af sager, hvor ejeren er en og samme person. Det store antal heste, der har behov for hjælp, tvinger velfærdsorganisationerne i knæ.


2.500 heste og ponyer
Den dømte Tom Price og hans to sønner, som også beskæftiger sig med heste, estimeres at have ejet omkring 2.500, da det toppede for et par år siden, på det tidspunkt, hvor antallet af sager mod familiedynastiet begyndte at tage fart. Antallet af heste er nu formentlig reduceret til omkring de 1.500, men det reelle antal er uvidst.


De lokale velfærdsorganisationer og myndigheder har længe henstillet Price familien om, at reducere antallet af heste, efter som familien ikke var i stand til at tilgodese det store antal hestes basale behov. Siden 2011 udviklede problemet sig yderligere, da Price familien begyndte at lade deres heste og ponyer strejfe rundt omkring på græsbelagte arealer for at søge føde selv, uden videre opsyn. Dette kaldes populært 'fly grazing'. Hestene er nu angiveligt spredt ud over en række forskellige lokationer i Wales og England. Formentlig er det langt fra samtlige af disse heste, som er nødlidende, men de udgør et kæmpe problem for myndigheder og landbesiddere i områderne, da de efterlades uden opsyn, til illegal afgræsning af fremmede jorder og avler tilfældigt på kryds og tværs, uden nogen form for registrering.


57 påtale forhold
Tom Price, blev efter utallige udkald fra dyrevelfærdsorganisationer gennem længere tid, stillet for en domstol i juni måned i år, hvor han blev tiltalt og dømt for i alt 57 forhold, der omfatter alt fra decideret mishandling grusomhed til genere vanrøgt af af et større antal heste og ponyer. Han blev efterfølgende afsagt en dom på 8 måneders fængsel og et 5-årigt forbud mod at holde heste. Hans to sønner er ligeledes dømt skyldige i flere tiltaleforhold.


Fængsesstraffen af Tom Price, blev dog midlertidigt suspenderet af retten i 6 måneder, med henblik på, at give Price tid til at sælge sine heste, inden han skulle aftjene sin straf fra starten af december måned i år. Det estimeres imidlertid af Price fortsat har ca. 1.500 heste og ponyer i sin tvivlsomme varetægt, af hvilke, ca. 400 i Vale of Glamorgan i Wales, atså blev fjernet af velfærdsorganisationer ved en inspektion af et af hans hestehold i starten af november.


Bryder loven
Såfremt Price fortsat ejer heste ved fristens udløb for domsaftjeningen, her i december, forbryder han sig princpielt mod den dom han fik i juni. Hermed risikerer han at blive retsforfulgt, for dette forhold også. Han skal næppe forvente blødsødenhed fra dommernes side. Efter at lovgivningen på hesteområdet helt for nylig blevet strammet op i Wales, i forsøget på at forhindre 'Fly grazing' er, er der nu givet lovhjemmel for at slå hårdere ned på forbrydelser af denne karakter. Lovgivningen træder dog først i kraft i det nye år.


Udfordringen for myndighederne er, at det imidlertid vanskeligt at identificere, hvor mange heste Price reelt har tilbage. F.eks. forlyder det, at mange af hans heste, er blevet drevet til nye områder, og nu græsser farefruende tæt på arealer op til travle motorvejsring M4, men hestene er vanskelige at identificere. Da hestene hverken er chippet, brændemærket eller har hestepas, er det stort set en umulig opgave for dyrevelfærdsorganisationer og myndigheder, at identificere dyrenes rette ejer, og hermed placere ansvaret korrekt.


Ømtåleligt spørgsmål
Et andet uafklaret spørgsmål som både myndighederne og de engelske medier synes at undgå er, hvad der skal ske med alle de indsamlede dyr. Af hestekyndige vurderes disse heste og ponyer både at være af ringe forfatning, uden pas og avlspapirer og deraf uden synderlig stor værdi med henblik på videre salg. Der er en tradition i Storbritannien for at kunne købe ponyer til ganske små penge på markeder og auktioner m.m., men dette er netop med til at fremme denne overproduktion af billige uregistrerede dyr, der også har bidraget til at billigt hestekød i den europæiske kødskandale.

 

Andre faktorer

Ligeledes har den britiske organisering af hestepas, spillet fallit. I modsætning til Danmark, hvor man har overladt det til en enkelt organisation at udstede pas, har man udliciteret pasudstedelsen til en række organisationer og dette har resulteret i lidt af et kaos og muligheder for snyd. Dette er der i øjeblikket tiltag til, at få strammet op på.

 

Velfærdsorganisationerne har desuden ikke kapacitet til at tage vare på de heste og ponyer, de får i deres varetægt, og er snart ikke selv i stand til, at tage bedre vare på hestene, end dem de fratager hestene fra. At der skal drastiske midler og kontroversielle løsninger til, er måske så småt ved at gå op for myndigheder og velfærdsorganisationer, i kraft af problemets omfang og potentielle samfundsmæssige konsekvenser. Kritiske stemmer på Facebook sider som VANAH begynder også så småt at få spalteplads i debatten. De taler også for at der skal upopulære, drastiske midler til, for at løse den umiddelbare situation, ligesom der skal et effektivt lovgrundlag til at styre udviklingen fremadrettet

 

Kontroversiele løsninger

En løsning er vel næppe, at sælge hestene og ponyerne videre, som ride- og selskabsheste, når de igen har fået lidt sul på kroppen, som det ellers var planen. Det vil formentlig kun vil bidrage til at holde lavsegmentet kørende, og vil næppe på sigt forbedre forholdene for de implicerede heste. En mere human løsning var måske at aflive - i hvert fald de ringeste - af disse heste og ponyer. Dette uanset om de bliver destrueret eller anvendt til kødfars. Det vil samtidig skabe mere stabile tilstande i landet, hvor der p.t. eksisterer et reelt kaos af omstrejfende underernærede heste, der afgræsser statens eller andre foks jord og er til fare for trafikken. Samtidig kan en sanering af de fritstrejfende ponyer og heste afhjælpe de seriøse avlere, der behandler deres heste og ponyer godt, men for hvem der slet ingen økonomi er i hesteavl, på et marked der i forvejen er oversvømmet af uregistrerede og lovløse heste og ponyer.

.

 

Billede


Tom Price og et par af hans heste, mens han fortsat var på fri fod.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Du burde checke fakta
Forfatter: 
Dato:  10-01-2014 10:33

Skribenten bag denne artikel har ikke lavet resaearch ordentligt. Det er meget tydeligt at disse oplysninger kommer fra en side på Facebook der hedder VANAH (Voices Against Neglet and Abuse of Horses).

 

Janine Malone som driver VANAH's side er en hardcore modstander af Tom Price. Janine's had til Tom Price opstod da hun og hendes mand prøvede at afpresse Tom Price til at aflevere 100 heste til hende og hendes mand, så de selv kunne starte avle op af disse heste. Da Tom Price nægtede forære 100 heste til hende, truede hun med at oprette en side på Facebook for at gøre hans liv til et helvede. Det har hun gjort ved blandt andet at klippe hul i hegn til foldene for derefter at tage billeder af heste der er "sluppet ud".

RSPCA brød sammen med Redwings ind på privat land sidst i november (før Tom Price's dom mod at holde heste trådte i kraft, som i øvrigt er i januar 2014 og ikke december 2013), hvor de SKØD 110 heste der angiveligt skulle have salmonella, hestene blev dog ikke testet for dette. De stjal mere end 300 andre heste og kørte dem til et rescuecenter hvor de går under forfærdelige forhold.

 

Dokumentation 1:

www.facebook.com/media/set/ ?set=a.616091815117756...amp;type=3

 

Der er video og billeder af hestene fra både før efter der er fjernet aflivet.

 

Dokumentation 2:

www.youtube.com/watch?v=wAKX9jOXkqE

 

Andre 50 heste blev anbragt hos en jagthundeopdrætter der holder hesten under endnu værre forhold.

 

Dokumentation 3:

www.facebook.com/media/set/ ?set=a.614462361947368...amp;type=3

 

Heste der i øvrigt var i god foderstand da de blev fjernet i september (igen: før dommen trådte i kraft).

 

Dokumentation 4:

www.facebook.com/media/set/ ?set=a.615125485214389...amp;type=3

 

Andre igen er blevet placeret hos et andet rescuecenter i sidst i september hvor de siden har levet af HALM. Disse heste har altså været i RSPCA of Redwings varetægt og ser forfærdelige ud i dag.

 

Dokumentation 5:

http://www.youtube.com/ watch?v=87R8tziO4XU&li...L9gZLqXzwC- FMa2KcrV6QgtOkC9McT6PM

 

I mellem jul og nytår 2013 (igen: før dommen trådte i kraft) tiltvang Swansea Trading Standards sig adgang til privat land, og skød 56 heste.

Dokumentation 6:

www.youtube.com/watch?v=2SpbW07VX4w

 

Så kære Tine, kom ikke og fortæl mig at du har gjort dit hjemmearbejde godt nok.


Michael

Stutteri Loddenhøj


"En rigtig hest, er en med fire ben og et hoved"

"Det du leger i hesten vil den frivilligt gøre igen. Det du tvinger ind i hesten, skal du tvinge den til at gøre igen"

3
0
Svar på denne tråd
 
 Dokumentation
Forfatter: 
Dato:  10-01-2014 13:45

Kan kun støtte op om det Michael skriver , da han har dokumentation for det han skriver .

Og ved han ikke vil sætte noget på uden at være sikker i sin sag !

Andre påstande uden dokumentation kan jeg ikke tage stilling til.

vh Lisbeth

 


Mange hilsener / Best regards

Stutteri Tinka
Holm's Gypsy Horses

Lisbeth og Jan Holm
www.stutteri-tinka.dk


Gypsy-horse Show team

opelv en verden af Gypsy- Horses

Hariry Horses

1
0
Svar på denne tråd
 
 Nyheder.
Forfatter: 
Dato:  11-01-2014 09:15

Jeg kender hverken sagen eller trådstarter, men jeg tror ikke Tinele(hesti) kan klandres for at have kreeret en nyhed baseret på tyndt grundlag.

Jeg har set flere 'nyheder' sat ind af TS, så jeg tænker, hun bare har til opgave at sætte nyheder ind til debat?

 

Men der er jo altid for og imod diverse nyheder, derfor er det godt med debat, der kan vise andre sider af den gengivne sag.


Cirkelinemus :-)

 

2
0
Svar på denne tråd
 
 nyheden er ikke krereret
Forfatter: 
Dato:  11-01-2014 10:37

Jeg påstår ikke at denne nyhed er opdigtet, men når der endigt som i dette tilfælde kun vises den ene side af sagen der er så fyldt med faktuelle fejl. Fejl der er med til at vise et forkert billede af en sag, er jeg nød til at reagere. Denne historie er plantet af RSPCA, der med sin tvivlsomme indblanding, ikke kan tages for troværdig. RSPCA er nu også kommet med en officiel udmelding hvor de benægter at have hestene, på trods af at de betaler for at have 300 heste opbevaret på et af deres godkendte rescue centre.

 


Michael

Stutteri Loddenhøj


"En rigtig hest, er en med fire ben og et hoved"

"Det du leger i hesten vil den frivilligt gøre igen. Det du tvinger ind i hesten, skal du tvinge den til at gøre igen"

0
0
Svar på denne tråd
 
 Michael
Forfatter: 
Dato:  11-01-2014 13:03

Jeg beklager, at jeg læste dit første indlæg som at du klandrede TS for ikke at have fakta i orden.

 

Det oponerede jeg lidt imod, da jeg havde opfattelsen af, at TS ikke var forfatter til nyheden, men blot bragte den ind i et debat-forum.

 

Hvem der så er ansvarlig for, at nyheden er forfattet, er jo en anden snak .

 

God weekend.


Cirkelinemus :-)

 

1
0
Svar på denne tråd
 
 Hun er forfatter
Forfatter: 
Dato:  11-01-2014 13:09

men fakta er stadig ukorrekte eller i bedste fald mangelfulde. Når man vil kopiere info fra andre sider og så oversætte dem, har man også en pligt til at undersøge om kilden taler sandt. Meget af hendes info kommer fra en tvivlsom gruppe på Facebook der hedder VANAH, og hende der bestyrer denne side er uden for pædagogisk rækkevidde.


Michael

Stutteri Loddenhøj


"En rigtig hest, er en med fire ben og et hoved"

"Det du leger i hesten vil den frivilligt gøre igen. Det du tvinger ind i hesten, skal du tvinge den til at gøre igen"

1
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider