på landets 3. bedste grillburger
Faktisk har jeg selv været med til at opfinde den og få bronze til DM i BBQ med den:D
Burgerboller
1 ¼ dl. Vand
1 ¼ dl. Mælk
40 g. Sukker
1 Æg
50 g. Gær
5 g. Salt
600 g. Hvedemel
100 g. margarine
Gæren opløses i mælk/vand - alle øvrige ingredienser kommes i - dejen æltes godt - min. 10 min..
Dejen tildækkes, hviler i ca. 15 min. Efter hviletiden vejes dejen af til 100 grams boller.
Burgerbollerne laves runde, og får derefter lov til at hvile i ca. 5 min. Bollerne trykkes derefter lidt flade. Fugtes og sesamfrøene drysses på.
Hæver et lunt sted i ca. 1 time.
Burgerbollerne bages ved 210 - 220 grader i ca. 14 min.
Burgerbøffer:
500 gram oksekød
1 æg
3 spsk Heinz chilisauce
salt
peber
2 spsk mørk, stærk øl
6 spsk rasp
4 æg til spejlæg
Farsen hviler koldt ca 10 minutter.
Kødet formes til 4 bøffer, krydres med salt og peber. Grilles.
Spejlæg steges
Bløde løg:
2 store løg i tynde skiver
1 spsk god olie
1 tsk sukker
1 tsk balsamico
Løg brunes af i en foliebakke over direkte varme til de er gyldne. Sukker og balsamico tilsættes og løg steger videre på lav varme i ca 20 minutter
Montering af burger:
Bollerne flækkes og lunes.
Smøres med Heinz - helt ud til kanten
Bøf lægges på bollebunden
Bløde løg lægges på
Spejlæg på toppen
Bollelåg lægges ved siden af/lægges på