Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Hvilken hund i lejlighed?
Forfatter: 
Dato:  03-11-2007 20:50

Hejsa. Hvilken hund vil du foreslå til en lejlighed? jeg har før lavet et indlæg, men syntes ikke helt jeg fik svar nok, så nu håber jeg på en masse fra fra jer HN´ere


Hunden vil blive gået med 1 - 2 gange om dagen i ca. 20-30 min per tur. Der vil være en lille have den kan hygge sig i, og jeg vil gå til træning med den en gang om ugen.


(...Og nej tak til indlæg der forbyder mig at købe en hund til en lejlighed, for grunden til at jeg spørger jer er at vælge den rette hund om et par år!)



Hilsen Nanna



Mister man penge mister man noget

Mister man en ven mister man mere

- men mister man modet mister man alt.

0
0
Svar på denne tråd
 
 hund i lejl.
Forfatter: 
Dato:  03-11-2007 20:57

Når man skal have hund i lejl. kand det være nogle hunde egner sig bedre end andre. Men samtidig kommer det også en del an på hundens personlighed.. Så måske man skulle være en voksen hund fra internat f.eks.


Ang. gåture 1-2 gange om dagen; det er ikke nok for en hudn i lejl (efter min mening). Da jeg ahvde Krumme i lejlighed gik jeg med ham morgen, middag, eftermiddag og aften og måske aften igen.



M.V.H. Maria L. Nielsen


** hesteklipning tilbydes, se præs. **


www.lykkepoms.dk


...gør ikke kun dit bedste, men gør hvad der skal til...


0
0
Svar på denne tråd
 
 Spør du igen
Forfatter: 
Dato:  03-11-2007 21:16

Fordi flere skrev at det er en IKKE særlig god ide at have en hund i lejlighed ???


Foruden alle de ting det typisk nævenes som imod, er her en til som ikke nævnes ret tit.


Der er ALT for meget udenoms larm for hunden til at tage stilling til...


Og du kan ialtfald ikke bestemme om jeg skal svare eller ej...


Illum

Jeg undskylder IKKE for stavefejl

.

manglende tegn eller tegnsætning.

Deal with it!

.

Hvad vedkommer det dig at jeg har tid til at svare på 41 indlæg om dagen.

Du betaler ikke min tid..Det gør ingen,SGU ...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Illum...
Forfatter: 
Dato:  03-11-2007 21:23

ang. lyde osv. så kommer det da helt an på hvor og i hvilken by man bor i lejl.!



M.V.H. Maria L. Nielsen


** hesteklipning tilbydes, se præs. **


www.lykkepoms.dk


...gør ikke kun dit bedste, men gør hvad der skal til...


0
0
Svar på denne tråd
 
 hund i lejlighed
Forfatter: 
Dato:  03-11-2007 21:24

Hejsa,


Kan anbefale en chihuahua. (= meget hund i en lille krop )

Jeg bor i en 2-værelses lejlighed, og min chihuahua trives rigtigt fint.


Chihuahua'en er en selskabshund, som elsker at være inde i varmen og putte i sofaen. Selvfølgelig kommer han ud at gå + her er en lille have, hvilket han også nyder. Men en chihuahua kan slet ikke gå ture på mange kilometre, og efter 20 minutters løb og leg i haven, så er min faktisk træt.


Jeg oplever i hvert fald, at jeg sagtens kan opfylde min hunds behov, selv om vi bor i lejlighed.


Håber du kan bruge mit svar til noget, og at du finder den rigtige race for dig.



Mange hilsner

Christina

med Guldhestene Kara og Bailey


Jo mere du giver af dig selv,

jo rigere bliver du!

0
0
Svar på denne tråd
 
 ???
Forfatter: 
Dato:  03-11-2007 21:40

hej nana

hvor mange timer er du hjemmefra i hverdage/weekend?

hvad forventer du at din hund skal give dig? (leg, følgeskab, vagt, motion el...)

har du en max pris

kan/vil du ta hunden med dig hvor du kan, fx besøg hos venner fam. el. på job

gider du pelspleje

orker du løbetid med 5 savlende hanhunde foran opgangen?

orker du evt macho tendenser fra en viril hanhund.

prøv at definer -først og fremmest for dig selv- og så evt for os andre hvad du synes dit hundehold skal indebære, er du frisk på at indvie os andre, skal vi prøve at råde...efter bedste evne





0
0
Svar på denne tråd
 
 hmmm...
Forfatter: 
Dato:  03-11-2007 21:41

Illum: Jeg spørger jo bare om råd fra jer. Hvis I kun har negativt at sige, gider jeg ikke høre det. Jeg ved godt der er blandede meninger om at have en hund i lejlighed. Men der må jo ikke larmes alt for meget sådan et sted, ( er det ikke kl. 10 der skal være stille) og jeg hører aldrig høj musik og lign.(var det det du mente) der kan skade hunden. Så er der jo også meninger om at have en hund i et rygerhjem. Og så videre. Jeg kan egentlig ikke så godt huske hvad folk skrev i den tidligere ( er lidt glemsom) men nogle sagde at man ikke kunne have en hund i lejlighed. Derfor spørger jeg jer, hvilken hunderace i vil mene passer bedst i en lejlighed. Og hvis hunden ikke trives, tager mine forældre i mod den og mig,. dvs vi flytter hjem og bo ( for hunens skyld). Så den kommer altså ikke til at lide på nogen måder.


Grunden til jeg gerne vil have en hund er at jeg er meget hjemme pga. studier til den tid. Derfor vil jeg gerne have selvskab. jeg er ikke som alle andre unge. Jeg er meget ansvarsbevidst, og hvis fx hunden blev syg, har jeg til den tid lavet en hundesygekasse at tage penge fra.

Jeg har haft hunde hele mit liv, og har selv en dansk svensk gårdhund + en schæfer nu. gårdhunden er min, men den er gammel til den tid, og derfor kan jeg ikke tage hende med. Hun er vant til at have to andre hunde omkrign sig.


og nej, jeg kan ikke bestemme om du skal skrive eller ej, jeg bad bare folk om at lade være med at skrive hvis de kun kunne rakke ned på mig. Jeg ville bare gerne have svar fra jer, og ikke en lektion i "en hund i lejlighed er dyrepalgeri!" Det er nok derfor jeg spørger jkeg til råds. Jeg kan nok regne ud at jeg ikke skal have en sibirian husky, men en hund der trives med at nøjes med en mindre have og nogle gåture om dagen + hundetræning! Måske skulle jeg bare købe en kat. det ville være nemmere medmindre folk har noget imod kat i lejlighed?


For den hund jeg køber kommer ikke et bedre sted hen. Den bliver bogstavlig talt min bedste ven. Den jeg bruger mest tid på i verden. Den skal med over alt(næsten da). Den vil blive elsket - men ikke som en forkælet møgunge. Den vil blive passet med alt. Det bedste foder, dyrlæge... Folk kender mig ikke, så derfor gad jeg ikke høre på hvorfor dit og dat om hvorfor man ikke kan have en hund i lejlighed. Så ville jeg også være fri for at skrive så meget her. Mange steder bliver hunde lukket ud i haven og kan dovne den der hele dagen. Uden motin, stimulering af hjernen, uden dyrlæge, uden kærlighed, og med Fakta foder. Ja Fakta foder som koster 30 kr. for 5 kg. eller der omkring!


Nå men det blev langt det her.


Jeg vil da gerne have flere svar om hvilke racer i mener passer til en lejlighed. I må gerne komme med råd osv. men I kan ikke bestemme at jeg ikke skal have en hund i en lejlighed, for hunden vil få det som blommen i et æg. Det ville man også vide hvis man kendte mig. Min hest og hund betyder alt for mig. Så meget at jeg er villig til at opgive min nuværende hund, da den er for gammel til at flytte med mig engang. Hvis I kendte mig, ville I vide at al min fritid går med min hest og hund...


Medmindre I kender mig, kan I ikke sige at det er for dårligt at have en hund i en lejlighed. Vi har alle forskellige meninger, som jeg respekterer, men jeg har hørt nok om hvorfor man ikke kan have en hund i en lejlighed, og behøver altså ikke høre det 1000 gange for at fatte jeres meninger. jeg er altså ikke dum. Så det jeg skrev i indlægget med nej tak til bla bla bla.. Var sådan set for at undgå at skrive alt dette, men det var ikke muligt åbenbart..


Nanna




Mister man penge mister man noget

Mister man en ven mister man mere

- men mister man modet mister man alt.

0
0
Svar på denne tråd
 
 sakra: tak for dit svar
Forfatter: 
Dato:  03-11-2007 21:46

:)


hvor mange timer er du hjemmefra i hverdage/weekend? Ikke mere end 8 i alt. det vil være en smule arbejde, og ellers vil uden være med mig:)


hvad forventer du at din hund skal give dig? (leg, følgeskab, vagt, motion el...) følgeskab, og gerne noget agility.


har du en max pris

Nej, jeg har lang tid til at spare op. Kvalitet frem for kvantitet;)


kan/vil du ta hunden med dig hvor du kan, fx besøg hos venner fam. el. på job. Hunden vil komme med hos venner, og mpske på job.


gider du pelspleje


ja, men ikke flere timer om dagen.


orker du løbetid med 5 savlende hanhunde foran opgangen?

Ja, det generer ikke mig.. ellers steriliserer jeg kræet. hihi


Hundens størrelse er lidt lige gyldig, men en lille hund ville være fin, så kunne den evt. være i en hundetaske, og være nemmere at transportere. At den fælder gør heller ikke noget, det er jeg vant til. (vi har tre hunde)


Christina (Kara):

Tak for dit svar, har kigget på racen, og den kunne være en mulighed. Jeg skriver den på listen og mulige racer:)




Mister man penge mister man noget

Mister man en ven mister man mere

- men mister man modet mister man alt.

0
0
Svar på denne tråd
 
 ignore
Forfatter: 
Dato:  03-11-2007 22:06

hej nanna

een enste uge på nettet i hele mit liv og allerede nu er jeg klar over at illum er ude med riven hele tiden , lad dig ikke rive med

og illum hvis du læser dette, så vær sød at tjekke hns adfærdsregler, du er lige på vippen til mobning i adskillige tråde...prøv at vær lidt konstruktiv, du har da sikkert masser af viden og gode råd at dele ud af


Nå, men til hunden, nu fik jeg jo lige den beskrivelse af dig jeg skulle bruge...:)

du vil være meget sammen med hunden, men har 1 time dagligt til aktivering...så forslår jeg en "brugt" hund, der har løbet hornene af sig altså min. 2-3 år, gerne mere.Jeg foreslår dig en selskabshunderace og bestemt ikke en brugs/jagthund. Og da du skal bo i en by, så er min erfaring at andre mennesker der ikke kender til hunde er tryggest ved små hunde og tro mig, det har noget at sige hvad andre tænker, negativt indstillede/uvidende naboer mv kan hurtigt blive et problem. Sad but true...

Der er masser af gode selskabsracer, men tjk nettet og snak med folk, der har haft pågældende racer(ikke avlere, de er som evigt nyforelskede i "deres" race og kan glemme at nævne evt svage sider),personligt er jeg til gadekryds.Der er godt nok INGEN garantier, men har oplevet dem, som generlt sunde og med stabilt sind...men der er bestemt også set det modsatte...

held og lykke, du lyder som en sød og betænksom pige, men husk ens dyr kan ikke erstatte menneskevenner, kun supplere...

...dette kommer fra een der genkender sig selv meget! i den beskrivelse du giver af dig selv

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hund i lejlighed
Forfatter: 
Dato:  03-11-2007 22:07

Hej Nanna

Jeg har i en welsh Corgi i lejlighed... Men jeg vil sige at med mindre man virkelig bruger tid på den hver eneste dag -så er det ikke en "lejlighedshund"... Min kæreste og jeg går med ham 4 gange om dagen... Hvoraf den ene tur skal vare længere end en time - med løben løs og lidt træning. De dage hvor jeg er hos hestene har vi ham med, da de står hos mine forældre... der løber han løs på grunden og leger med deres chæfer. Henter pinde, gør af hestene, graver i deres bede og laver alt det ballade han overhovedet kan komme til


Jeg tror at Ludvig har det rigtig godt - men damn, min kæreste og jeg savner engang imellem en tur "på strøget" eller i biografen fredag aften... For det kan vi sjældent... Da vi ikke vil lade Ludvig være alene hjemme mere end højest nødvendigt og slet ikke når vi har været på arbejde om dagen...


Det lyder jo som om du gør dig nogle tanker om hvad det kræver at have hund -og det syntes jeg er rigtig godt.

Men jeg syntes at når tiden kommer skal du skal vælge en lille hund, som ikke kræver alt for meget motion (dog syntes jeg at 1-2 lufteture lyder af alt for lidt og alt for korte)...


Jeg kan se at en foreslår en chihuahua... Kender ikke så meget til racen, men kunne forestille mig at det kunne være et godt forslag da den er nem at have med rundt.

En anden hund som jeg syntes virker som en rigtig god hund er en basset hund... De virker meget godmodige og nemme, men kræver selvfølgelig den samme pleje som alle andre hunde


Men heldigvis har du jo stadig lidt tid at overveje i og undersøge en masse om de forskellige hunderacer måske snakke med nogle opdrættere og få lov at komme ud og opleve de forskellige racer "in real life"...


Jeg må indrømme at jeg glæder mig til min kæreste og jeg flytter i hus - så Ludvig også kan lukkes ud i haven engang imellem Han er ikke en udpræget by-hund...




;-) Mvh. Dorte (med Sara og Ludvig og nu også verdens smukkeste hingsteføl)


0
0
Svar på denne tråd
 
 tak for jeres svar:)
Forfatter: 
Dato:  03-11-2007 22:27

Jeg har også i tankerne, måske at købe en hund der skal væk fx pga. allergi. En der er opdraget (renlig og rimelig lydig) Faldt faktisk over en chihuahua han på 2 år, der skulle væk pga. allergi. Hvis jeg skulle haft haft en her og nu, ville det nok være en som ham. Han så rigtig sød ud er desværre gået væk fra siden, så kan ikke linke dertil. Men sød det var han:) og meget smuk.


nanna


Mister man penge mister man noget

Mister man en ven mister man mere

- men mister man modet mister man alt.

0
0
Svar på denne tråd
 
 hund i lejlighed
Forfatter: 
Dato:  03-11-2007 23:57

Jeg støtter også internat hund men så skal man være realistisk, alså ikke en problem hund.

ellers kan en blandning også være god, på dansk kennelklub har de en test så man kan se hvilken hund der passer til een.

Vi har en dejlig blandning hun har arvet begge racernes egenskaber.

Hvis det var mig ville jeg vælge en lille hund, de har meget personlighed - nogle gør meget.


Held og lykke

Mvh Noëlle

0
0
Svar på denne tråd
 
 Stille efter 22
Forfatter: 
Dato:  04-11-2007 08:38

Jamen hvad men hele dagen, er alle i komplekset på arbejde er der stille i dag timerne ???


Der er mere larm i "gettobyggerier" end i eget hus.


Du kan ikke huske, jamen så find dog tråden...


Illum

Jeg undskylder IKKE for stavefejl

.

manglende tegn eller tegnsætning.

Deal with it!

.

Hvad vedkommer det dig at jeg har tid til at svare på 41 indlæg om dagen.

Du betaler ikke min tid..Det gør ingen,SGU ...

0
0
Svar på denne tråd
 
 lejlighed
Forfatter: 
Dato:  04-11-2007 08:55

nu kan lejlighed jo være mange ting og behøver jo IKKE være gettobyggeri...


jeg bor i villa-ejerlejlighed med min lille hund og hun stortrives... vi bor tæt (100 meter) på skov, sø og åen og vi har derfor en masse oplevelser hver dag når vi går tur..


det der bekymre mig mest er ikke at du bo i lejlighed, men mere det at du forventer den skal være alene i 8 timer...(!!!) hvorfor så overhovedet få hund hvis man aldrig har tid til at være sammen med den?


min hund er MAX alene hjemme 4 timer... vi koordinere det således herhjemme...








I' m me.... and I'm perfect...

Nu med cabriolet og vind i håret... :-)

********************************

Farvel min prinsesse... du vil altid være i mit hjerte, vi havde noget helt særligt sammen os to ...

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift.
Forfatter: 
Dato:  04-11-2007 11:00

yiip : det er kun hvis jeg får arbejde i weekenderne, og det er nok nærmere 4 timer i alt og hver anden weekend eller sådan noget, 8 er max per weekend.(går ikke til fester særlig tit, meget sjældent!) Jeg tager hjem i pauserne i gym (eller hvad jeg nu skal) og lufter/leger med den der. Der er ikke hver dag den skal være alene hjemme. Den skal med over alt det er muligt. den må komme med mange steder jeg kender, og skal jeg handle kommer den også med. (der er sådan en ting man kan sætte sin hund i) Og i gym har jeg fri kl. 14.00 ca. Nogle dage før, og jeg møder først halv 9, så der er god tid til at lege både om morgenen og eftermiddag. Jeg har tænkt over det med tiden, og skal nok ikke have hest efter den jeg har nu, før min uddannelse er færdig. (den tager jo også tid) Så er der mere tid til hunden. jeg kunne godt tænke mig at gå til udstillinger og sådan med hunden, istedet for at have en hest. Så kunne jeg gå til ridning en gang om ugen eller noget. Så hunden vil opleve en del. Jeg vil nok gerne have en hund med stamtavle, så jeg kan gå til udstillinger.


Illum: har ledt efter tråden, og kan ikke finde den!

Det er et roligt kvarter, hvor folk er i skole/arbejde om dagen. Der er krav om at der skal være stille (hvis jeg husker rigtigt) man må have et husdyr, så andre har også hunde den evt. kan lege med. man kunne jo evt. lave en passe hund aftale med en af de andre, hvis nu de var hjemme på andre tidspunkter. Så var hunden jo aldrig rigtig alene hjemme. OIg trives hunden ikke, så flytter jeg hjem på landet, eller finder en lejlighed endnu mere stille og med en kæmpe have til. Jeg ved jo ikke om jeg måske flytter sammen med en veninde, for så bliver det i "et fint" kvarter, hvor også ældre bor. Men skal jeg bo alene, bliver det nok i ungdomsboligerne!


Noelle ♥jade♥: det med testen var en god idé:)


Mister man penge mister man noget

Mister man en ven mister man mere

- men mister man modet mister man alt.

0
0
Svar på denne tråd
 
 jashdkjashd
Forfatter: 
Dato:  04-11-2007 11:20

Undskyld lige et emneskift:


Nøj hvor ser Amarilla godt ud! Jeg har kendt hende et par år - min hest stod der hvor du købte hende. Du har virkelig fået hende til at skinne med alle de muskler

Hun er bare dejlig Og god at ride ;)


Yiip:

Hvor mange mennesker som går normalt på arb/skole har lige mulighed for at deres hund er alene hjemme i mindre end 8 timer i hverdagene?!


Er det forbeholdt folk som ikke arbejder på de gængse arb. tider at have hund?!


Jeg synes det er 1000 gange mere synd for de hunde som aldrig kommer ud at gå tur - alle hunde har krav på gåture til nye dufte HVER dag - det er skam ikke nok at daffe rundt på gården - de skal da ud at gå!


Vores dalmatiner er på gåtur mindst 2 gange dagligt - og er ellers sammen med os når vi er hjemme.


Anna og Flicka - Et broget makkerpar !



Fortiden kan ikke laves om så lad være at fortryde den,

fremtiden kan ændres.

0
0
Svar på denne tråd
 
 God Hund
Forfatter: 
Dato:  04-11-2007 12:13

Hejsa,


Jeg synes det er super du spørger, og prøver at lære af andres erfaring. Folk der ikke har haft hund i lejlighed, bør ikke kunne udtale sig om dette!


Jeg har selv været "modstander" af hund i lejlighed, da jeg har boet på landet, og hundene vi havde, kunne selv løbe frit rundt.

Men, jeg bor i lejlighed nu, og har en hund. Min kæreste og jeg er væk max. 8 timer hver dag.


Vores hund bliver luftet om morgenen inden vi kører afsted, og ligeså snart vi kommer hjem, og så flere gange i løbet af aftenen.

MEN - jeg har fuldstændig ændret min mening omkring emnet, efter at have prøvet det selv.

Nu får jeg gået nogle dejlige ture, og jeg kommer selv ud og får noget frisk luft, og nogle gode oplevelser med min hund, som jeg nok aldrig ville ha fået, hvis jeg bare skulle lukke den ud i haven hver gang den skulle luftes.

Hunde har det faktisk bedst med så lidt plads som muligt, for så har de ikke for meget de skal holde styr på - og det kan stresse dem. Selvfølgelig alt afhængig af hundens personlighed, og race.


Men vi lufter vores hund Anton, gennemsnitligt, 4 til 5 gange om dagen. De fleste ture er kun på 10 minutter, og indimellem går vi længere ture eller leger med ham i længere tid. Og for vores hund, passer det utrolig godt.

Men for at gøre en lang historie endnu længere, så kan jeg varmt anbefale Dansk-Svensk Gårdhund, en dejlig, lille, kvik og intelligent hund.

Den kræver aktivering, og er enormt lærenem. Det er en god familiehund, men den finder sig ikke i hvad somhelst. Og det synes jeg personligt er meget charmerende.

Vi har også gået til hundetræning med vores, det er enormt godt for socialiseringen, da de kan blive meget "gale" og utrykke omkring større hunde. Så hvis du synes du har den tid til det, og du vil gøre noget for hunden, så kan du ligeså godt have den i lejlighed, som alle andre steder.


Jeg har desuden talt med flere om hund i lejlighed, da vi selv skulle ha' en, og jeg har ikke hørt nogle tale dårligt om det. Tværtimod. Netop fordi hunde ikke har behov for flere 100 kvadratmeter, og man får selv nogle kanon gode oplevelser sammen med sin hund, fordi man skal med ud, hver eneste gang.


Held og lykke med det.

Mvh. Johanne

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  04-11-2007 12:38

Anna-S : mange tak:) Er også super glad for hende, hun er min anden øjesten. (har 2, min Angel(hund) og så Amarilla)

Dyrlægen har også lig ros hendes muskler . Får desværre ikke redet så meget nu, da ridebanen er helt vildt glat af alt det vand . Men det bliver nok bedre:)



Joha: Jeg har en dnask svensk gårdhund nu, og er meget glad for hende;) desværre er hun for gammel til at flytte når jeg skal flytte hjemmefra. Jeg har også overvejet den race meget, da jeg allerede kender den. Men "problemet" er at de gør meget(nok ikke værdsat et sted med mange lejligheder) Men det er en rigitg dejlig race, men den gøen måtte godt mindskes lidt. Tror aldrig jeg har kendt en mere sktiv hund end min. Den er med på tur næsten hver dag(jeg cykler og hun går/småløber) ved siden af. Og efter en sådan tur + legen i haven eller lign. er hun stadig ikke træt. På den anden side, "passer" hun en hvis man er syg, og ligger pænt i sengen ved siden af en næsten hele dagen og holder øje med os:) det er en hund med rigitg meget personlighed:)


Nanna


Mister man penge mister man noget

Mister man en ven mister man mere

- men mister man modet mister man alt.

0
0
Svar på denne tråd
 
 hej hej :)
Forfatter: 
Dato:  04-11-2007 12:50

jeg bor i lejlighed midt i kolding by - og jeg har en hund, hun trives rigtig godt i lejlighed.


jeg har købt en toypuddel - de bliver kun 28 cm allerhøjst, og de er faktisk en af racer med den højeste intelligens, hun lærer nye ting lynhurtigt.:)


når folk hører at man har en puddel tænker de - ej sådan en fin udstillingsting. men NEJ man behøver ikke at rende til alle mulige udstillinger, og klippe sin hund som "standartpudlen". Emma er ikke klippet, da det ikke lige er min smag med løveklip osv :)


lige et billede af min skønhed (:






jeg synes sagtens at man kan anskaffe sig en hund når man bor i lejlighed :)


held og lykke med at finde en dejlig en til den tid (;


Zitta - Min prinsesse <3

Cassidy - Min Prins <3

Bjørn Max - Min Mand ? <3

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift igen
Forfatter: 
Dato:  04-11-2007 13:04

Mivs: tusind tak for svaret:) Hun er rigtig sød at se på. Har godt hørt at de er meget intelligente. Tilføjer også den race til mulige racer:)


Nanna


Mister man penge mister man noget

Mister man en ven mister man mere

- men mister man modet mister man alt.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hvad med en
Forfatter: 
Dato:  04-11-2007 16:33

border terrier? Min veninde har to i en lejlighed og de trives fint.. De kan være i en taske, hvis de skal transporteres..

for mig at se handler det ikke om hus eler lejlighed, men om hvor meget hunden er alene og hvor meget tid man bruger på den..

Vores hund bliver gået med minimum 4 gange om dagen, er altid med ved hesten, stortset hver dag i hundeskov og aldrig alene fordi jeg arbejder aften og min kæreste dag.. Vi bor i en to-værelses stuelejlighed på 60 kvm

Mine svigerforældres hund er alene 10 timer om dagen, bliver ikke gået tur med, kun lukket i ca 200 kvm aflukket have, men bor i et 120 kvm hus..

Hvilket liv ville i vælge hvis i var hund?

Hunden vænner sig til de lyde der er i en lejlighed, såvel som i et hus.. vores gør ikke når andre snakker/ larmer og virker ærligt talt som en meget tryg hund..

Så den med hund i lejlighed er synd kan folk godt glemme igen. Plads betyder ingenting, men det gør de mennesker der har den..

Så anskaf du dig bare en hund selvom du bor i lejlighed, hvis du har tiden og lysten til det!

0
0
Svar på denne tråd
 
 jeg syntes
Forfatter: 
Dato:  05-11-2007 07:56

du skal have en Cairn Terrier. utrolig kærlig, minimun pelspleje (de skal trimmes af proff), fæller ikke, gode til agillity, super børnevenlige engang når den tid kommer, og rimelig overkommelige i størrelsen. 30 cm.

Og ja, vi bor også i lejlighed.

Hunde skal nok luftes lidt oftere en to gange. Især i starten hvis du vælger en hvalp der endnu ikke er renlig.


Fjordhest er bedst!
0
0
Svar på denne tråd
 
 Irish Softcoated Wheaten Terrier
Forfatter: 
Dato:  05-11-2007 10:04

Jeg er klar fortaler for den forholdsvis sjældne race (herhjemme) Irish Softcoated Wheaten Terrier.

Vi har selv en af slagsen. Det er en hund der selv tilpasser sit mad- og motionsforbrug ejerens behov.

Den fælder ikke og er velegnet til multiallergikere og folk der ikke gider bruge hele deres liv på at støvsuge.


Vores egen er en utrolig mild og rar hund der aldrig gør nogen noget, men bestemt ikke en doven og kedelig hund. Han er ekstremt nem at have med steder hen, både pga hans temperament men også fordi han er så god til allergikere.

Ikke en typisk terrier.


Da du bor i lejlighed vil det også være et plus at det ikke er en hund der gør meget.


Mht. pelspleje kan det være fornuftigt at vaske, klippe og strigle ham en gang imellem, men her snakker vi ikke engang én gang om måneden. De har ikke underuld, men en utrolig blød pels (som min mormor siger: "ligesom silke") :)


I det hele taget en rigtig sjov hund der også elsker agility.


Smider lige et billede af vores egen


^^ Rumle


Undersøg evt. lidt om den på google.


Held og lykke med hundevalget!


(du skal nok blive en god hundeejer )




Josefine, nu uden Cola

There is something about the outside of a horse that is good for the inside of a man.

- Winston Churchill

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hund i lejlighed.
Forfatter: 
Dato:  05-11-2007 11:06

Hej.

Jeg synes at hvis man bruger tid på sin hund kan den sagtens bo i ne lejlighed. En hund som bor i et kæmpe hus kan også sagtens kede sig og blive forsømt. Men selvfølgelig skal det måske ikke være den største hund du vælger, men spørg evt. en dyrlæge eller anden adfærdsekspert til råds om hvilken race der passer til dine behov og omgivelser.

Håber at du finder den rigtige hund for en hund kan virkelig blive ens bedste ven :o)


MEN husk altid at behandle dyr ordentligt, de har jo ikke valgt dig!!!

(bare en lille husker til alle. )


VH Vibeke

0
0
Svar på denne tråd
 
 dumdidum
Forfatter: 
Dato:  05-11-2007 11:37

Jeg kan anbefale en Cavalier King Charles Spaniel.

Det er en meget aktiv hund når den er ude, elsker lange gåture og træning. Men tilgengæld er den meget rolig indendørs og elsker at putte sig i sofaer, senge osv. (såfremt den får lov).

Den fylder ikke så meget og er altid i et fantastisk godt humør. Den er meget blid, lydhør, hengiven og venlig overfor både andre hunde, dyr og mennesker og er nem at opdrage.

Den kræver en smule i pelspleje, men det er ikke meget. Jeg er normalt selv ikke til den store pelspleje hos hunde, men vores Cavalier havde jeg ingen problemer med at finde tid til at soignere.

Men jeg vil anbefale dig at gå flere ture om dagen. Hvad med een lang og så nogle små kortere ture fordelt ud på hele dagen?

Held og lykke med hunde-projektet


Med venlig hilsen

Sanne Rødkjær

&

Skærgårdens Blue Boy

...............................

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift
Forfatter: 
Dato:  05-11-2007 15:40

MetteThers: tak for dit svar. DU satte vist lige de lidt i perspektiv for Illum. Jeg har kigget lidt på racen, og den ser rigtig sød ud. Den er kommet på listen, og så tror jeg at jeg hører en dyrlæge ad, hvilken af de racer jeg kunne tænke mig, der ville passe til mine behov:)


kate jensen: min mor foreslog også den race. Den er rigtig kær, og er også på listen (som efter hånden er ret lang:)


JosefineToft : er det din hund? den er smuk:) Der står den kræver meget motion? efter hvad jeg kan finde? men hvad er din erfaring?


dalgaard164: tak for dit tåd, tror jeg vil gøre brug af det:)


solskin82 »BB«: den race har jeg også set adfærdseksperter anbefale til lejligheder. jeg har undersøgt meget om racen, og synes den lyder som en af de bedste til mine behov ind til videre:) Tak for dit svar. det med turene kan sagtens gøres længere, det er nok bare ikke hver dag der lige er tid til det. Men ellers er der også en have den kan besørge i, hvis det nu skulle være. Også til evt. at vænne en hvalp til at tisse i haven:)


Nanna



Mister man penge mister man noget

Mister man en ven mister man mere

- men mister man modet mister man alt.

0
0
Svar på denne tråd
 
 i princippet
Forfatter: 
Dato:  05-11-2007 16:18

kan alle hunde da bo i lejlighed , det kommer da bare an på hvordan , og hvor meget du aktivere din hund, så kan selv en siberian husky bo i lejlighed... det er noget pjat at man ikke kan have nogen hund i lejlighed ..

0
0
Svar på denne tråd
 
 En hund skal da tisse mere end 1-2
Forfatter: 
Dato:  05-11-2007 16:27
Hvad tænker du på?? Klarer du dig selv med muligheden for at besørge 1-2 gange om dagen? Jeg kunne forstå hvis man snakker en ældre hund, der ikke har det store behov for motion og hvor man bor i hus med stor have, så den kan komme ud og besørge i haven men at anskaffe sig en hund til lejlighed med den indsigt at den kun vil blive luftet 1-2 gange om dagen, dé´t forstår jeg på ingen måde!!!
0
0
Svar på denne tråd
 
 Undskyld
Forfatter: 
Dato:  05-11-2007 16:44
Mit indlæg kom til at lyde lige lovligt barskt, jeg havde ike læst hele tråden igennem, hvor du jo giver udtryk for en noget dybere forståelse for hundes pasning end i startindlægget :)
Men jeg vil igen påpege at en hund altså skal tisse og stimuleres mange gange i løbet af en dag særligt mens den er ung. Er du så ung at den omtalte uddannelse evt. er gymnasiet? :) Så vil jeg forberede dig på at gymnasiet kræer meget tid, men self. ogsåen stor del af den i hjemmet med lektier, men det lyder fornuftigt at vælge enten hund eller hest, hvis du skal være alene om at passe hunden og stå for hver eneste luftetur :)
Noget helt andet er din idé om bare at flytte til en anden lejlighed med en stor have, hvis hunden ikke trives.. hmm, har du undersøgt hvor meget du vil få udbetalt i SU for der er altså ikke til de helt store lejligeheder selvom du får udeboende su :) Og skal du både have arb. plus gå i gymnasiet, så er der ikke meget tid tilbage. Jeg har selv haft hund og pony i gymnasiet (dog med passer på ponyen og i fællesskab med resten af familien sørget for vovsen) og jeg har brugt utrolig meget tid på gymnasiet og på mine dyr, - jeg er så også af den slags der helst skal tilse min pony selv hver eneste dag for en sikkerheds skyld, sørge godt for vovsen og som brugte rigtig meget tid på både afl. og alm. lektier med et højt snit til følge :)
0
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  05-11-2007 17:48

troldefe (mømle): giver dig ret..


Anne87 ♥Welsh pony♥ : ja hehe. Den vil blive luftet meget mere end 1-2 gange pr. dag, andet ville være rigtig synd. Det jeg mener, er at hvis hunden ikke trives har vi en skurvogn i haven, som jeg kan bo i, og hvor hunden så har en rimelig stor have at lege i + 3 hundekammerater. Men jeg tror ikke det bliver et problem med at få den luftet. Ellers må jeg jo hyre en lufter et par gange om ugen, så jeg kun skal koncentrere mig om lektierne den dag. Når jeg er 18-19, går jeg i 3 g. Hvis jeg vælger den vej. Jeg ville gerne være dyrlæge, men jeg fatter intet af fx fysik og matematik . Så jeg skal nok noget andet. Men jeg får senest fri kl. 14.05 hver dag, og så er jeg hjemme 14,15 ca.( det er meget tæt på hvor lejligheden ligger) så det er ikke mere end 6 timer max om dagen den skal være alene, og så har jeg jo snakket om pasning ved evt. andre hundeejere. (der er flere hunde i lejlighedsområdet) og så vil den komme med mange steder, da jeg får kørekort til bil:) og hundetræning og udstillinger. >Det er i stedet for at have hest.. Jeg kunne jo evt. gå til ridning en gang om ugen, og så ville der stadig være meget tid til hunden, da jeg vil være hjemme meget mere end de fleste. Med SU kan jeg lige klare det økonomiske(jeg begynder at spare ca.- 20.000 kr op til evt. en syg hund, her til januar hvor jeg får arbejde. evt. mere)

så det burde lige gå.


Nanna



Mister man penge mister man noget

Mister man en ven mister man mere

- men mister man modet mister man alt.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Shih Tzu
Forfatter: 
Dato:  05-11-2007 22:20

Hej.

Min kæreste og jeg bor i en lejlighed på 52 kvm, og har en lille shih tzu. Jeg vil sige, at den min. skal gå tur 3 x om dagen. Vi er så heldige at have en lille bitte have, så vi går tur med vores hund 3 x om dagen, og ellers kommer den ud i haven. Vi valgte denne race, fordi at den ikke er så stor, den er meget selskabelig, venlig og så fælder den ikke, det er skønt, dog skal den i bad 1 x om ugen ca. og børstes et par gange om ugen. De dage hvor vi begge har lange dage i skolen, er den alene fra 8-15.30, og det virkers som om at den har ligget og sovet hele dagen, så den er fyldt med energi til vi kommer hjem:)

Jeg håber at det har hjulpet lidt.

0
0
Svar på denne tråd
 
 gjdsgldæ
Forfatter: 
Dato:  05-11-2007 23:33

Jeg vil bare lige høre hvilken sal du bor på?

Kunne ikke lige se om det stod nogle steder?


Tænker bare mere på hvis du bor et par etager oppe, skaldu ha en hund du gider bære op og ned flere gange om dagen, for ellers risikerer du at den får problemer med hofterne senere hen.


Man kan altså sagtens have hund i en lejlighed, det kommer jo an på hvordan den bliver stimuleret...


Men som andre før har nævnt er 1-2 gange dagligt ALT for lidt...


Tænk på at når du går i skole og på arbejde osv, snakker du med en masse mennesker og får daglige input, hunden får kun de oplevelser du tillader den...


Den skal ud og snuse og møde andre hunde og løbe og lege osv osv.


Ja og så er der jo også lige den vigtige detalje at den også skal tisse mm..


Jeg mener dyrenes beskyttelse siger at mere end 5 timer om dagen alene er synd for hunden... Men er ikke helt sikker...


Under alle om stændigheder hvis du vælger en hvalp, skal du få den hjem i sommerferien, så den har masser af tid til at lære og blive renlig og samtidig kan lære dig og hjemmet at kende, inden den skal lære at være alene...


Jeg har selv to mopsepiger og syns jo sføli det er de skønneste i verden, rigtig kælne og rigtig sjove(finder på nogle mystiske ting indimellem)...


Men uanset hvilken hund du vælger, så sæt dig godt ind i racen, hvad den kræver af aktivitetsniveau, pleje osv.


Det med en sygekasse er en rigtig god ide, for det kan koste mange penge at have hund(puha mine har en meget dyr kilopris hvis man skulle gøre det op på den måde uha).


Men nogle rigtig gode retningslinjer at tænke over inden man køber hund:


Den skal aktiveres hver dag, også selvom du ligger syg med feber(måske du er heldig at nogel kan træde til)

Den kan ligeså godt blive syg på en søndag som på en tirsdag(søndag koster bare det dobbelte)

Invister i et godt foder fra starten, det kan forhindre mange problemer med tænder og mave(som både er dyrt i regninger, men også ubehageligt for din hund).

En hund kan blive gammel, så det er en firbenet ven der evt følger dig i mange år..



Det er ikke for at skræmme dig, bare give dig nogle fif til hvad der er godt at tænke over, så det ikke kommer bag på dig..


Håber du finder hvad du søger



2 bokse ledig(karlslunde) i lille hyggelig stald med sadelrum.

5 min fra ridehus. Pris 600 inkl halm, fodring og udlukning.

Wrap kan købes hos nabo


0
0
Svar på denne tråd
 
 lille hund
Forfatter: 
Dato:  06-11-2007 00:57

Min kammerat har haft hund i en toværelses lejlighed i københavn. Jeg kan simpelt hen ikke huske racen, den var på størrelse med en lille kat. Men jeg blev så forbavset over, hvor meget sådan en lille hund kan ræse rundt i sådan en lejlighed. Havde det været en stor hund ville den kun kunne have luntet meget forsigtigt rundt. Så jeg ville gå efter lillebitte hund :-)


Min kammerat var i øvrigt ude og investere i en kattebakke og kattegrus, som vuffer brugte - så skulle hun jo ikke gå og holde sig i løbet af dagen, og en lille hund tisser jo ikke så meget heller :-)


Jeg skreg af grin, da jeg så den - røde! - striktrøje, som vuffer havde fået. Det skulle jeg ikke have gjort, han forklarede mig ret fornærmet, at sådan en lille hund altså hurtigt fryser udenfor - ups! Men gåturene var heller ikke så lange, for den blev jo hurtigt træt den lille (den motionerede jo også sig selv og blev leget med af ejerne derhjemme).


mvh. tina

0
0
Svar på denne tråd
 
 overskrift.
Forfatter: 
Dato:  06-11-2007 17:33

kimmie ♥kimzzy♥: det vil ikke være nogen etage, men sådan en ungdomsbolig, der ligger op ad andre, med en have til.

Hvis jeg er syg, sender jeg vuffer hen til mine forældre, hvor den kan blive passet i mens, de bor ca. 5 km. fra mig, så det er ikke så langt. Det med søndagen, er bla. derfor jeg vil lave denne sygekasse (i mangel på bedre ord)

Foder er jeg helt med på skal være godt. Vi får sådan noget lidt dyrt super godt foder fra mine forældres hundetræningsklub, som jeg vil fodre med når hunden er voksen. Vores hunde er i super stand, pelsen er fin. Dog har min hund taget en del på efter at være blevet steriliseret:( Men hun er ikke fed! Det med hundes kan blive gammel er helt ok, den skal blive hos mig for altid;) Mange tak for dit svar, det giver lidt at tænke over:)


Heidi-m-p: tak for dit svar, det er rart at høre om hunde der har det godt i lejligheder .


taina : hvis du finder ud af racen, må du endelige skrive igen;) Det mp have set sjovt ud med trøjen på. Hihi. Min dansk svensk gårdhund går selv med dækken på tur;) og der er nogle folk der kigget lidt underligt. hihi


Nanna





Mister man penge mister man noget

Mister man en ven mister man mere

- men mister man modet mister man alt.

0
0
Svar på denne tråd
 
 nanna...
Forfatter: 
Dato:  17-11-2007 17:51

Ja, eller, mine forældres. Tak :)

Vores erfaring er at de tilpasser sig deres ejer.

Hvis han er inde i en periode hvor han får meget motion, spiser han mere, hvis han ikke får så meget motion, spiser han ikke ret meget. På den måde bliver han ikke overvægtig.



Josefine

A woman needs two animals; the horse of her dreams and a jackass to pay for it. - Unknown author


0
0
Svar på denne tråd
 



Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider