Logo used for printing

HN afstemning
Køber du dyrt udstyr for hestens eller din egen skyld?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 Ny bil...et helvede?
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 18:39

Dagen idag, blev viet til at vi skulle ud og kigge ny bil, da vi i weekenden har fået regnet os frem til at vi højst sandsynligt ville have råd til en fornuftig bil allerede nu. -Og bil betyder jo frihed


Så vi har været hos en håndfuld forhandlere, både af dem, man havde lyst til at losse et vist sted, og nogle rigtig flinke.


Vi fandt ud af, at VW Lupo'en, faktisk er rigtig lækker til os. -Vi havde ellers afskrevet den hjemmefra, men efter hele 2 prøveture, blev vi alligevel overbevist.

Mht lån og ejerafgift, ja så havde vi pengene. Jeg ved ikke hvad jeg havde regnet med, men efter vi er kommet hjem har jeg søgt på div forsikringer. Og det er dælmer en væsentlig del dyrere end jeg havde regnet med!

Uden min kæreste er skrevet som bruger (han er kun 23 år), så sniger den billigste sig op på 17500,- pr år.

Jeg er selv 25 år, har været bruger på min søsters bil siden 2002, uden et uheld, men nej.

Selvfølgelig forventer jeg, at kunne få prisen en kende ned, ved at ringe ind til selskaberne og forhandle, men jeg får dem nok ikke ned på de 12-13.000 som jeg i værste fald havde regnet med.En anden ting er. Hvad er bedst? Ny bil eller brugt?

Som sagt kigger vi lupo. Den vi er forelskede i koster 125.000 inkl noget ekstra udstyr vi har valgt. Men vi har også prøvet en Fox (som kun kører 16,4 km/l samt bruger benzin, imod lupo som kører 33,3 km/l på diesel), samt min søster har sagt at inden vi beslutter os, så skal vi prøve en toyota Aygo. Den kører på benzin og kommer op på de 24,7 km/l (mener jeg).

Rent afgiftsmæssigt, ligger de i stort set samme gruppe. Aygo og fox kan vi få for den samme pris, som en brugt lupo, som nye med ekstra udstyr.

Foxen er stort set ude af mit hoved, selvom den var super lækker at kører i, så er den ikke økonomisk nok i længden. 1600 årligt i afgift, men ja, den kører på benzin og er ikke så økonomisk i brug, som den umiddelbart giver udtryk for.


Håber på lidt hjælp fra nogle lidt mere rutinerede.


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 forsikring
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 19:35

Ja det er ikke rigtig indkøbs prisen af en ny bil der er slem, men forsikringen der er noget @!#$.


Jeg priser mig lykkelig over at være i en fagforening, som har et samarbejde med et forsikringsselskab. Så jeg er, som førstegangs køber (af brugt bil godt nok) og under 25, så heldig at jeg "kun" skal af med lige omkring 10000 om året. Og det er MEGET billiget iforhold til hva jeg ellers skulle betale. Fik min stedfar til at regne på det på arbejde (han er ansat ved TRYG) og under normale forhold med den bil jeg har købt, ville jeg skulle af med omkring 20000 alt efter om jeg osse flyttede resten af mine forsikringer over.


Men jeg vil helt klar anbefale at ringe til de forskellige, istedet for at kigge eksempler og udregninger på nettet. De kan ikek gøre det op for et tilbud over telefonen. Syns de 17500 lyder af meget, især fordi du er kvinde og 25. Min forsikring falder til næste år, når jeg runder de magiske 25 til omkring 7000 om året.


MHT om det skal være brugt/nye kommer det jo meget an på pengene. Og skal pengene lånes billigt i banken eller dyrt hos forhandleren?? Hvis i køber brugt og låner i banken skal i være opmærksomme på at bilen skal være betalt færdig inden den "fylder" et vist antal år. Kan ikke huske hvor mange.

Men der er jo osse flere fordele ved en ny bil. Den skulle forhåbentlig være rimlig reperationsfri de første par år eller 3, hvor imod en brugt kan blive temlig pebret (jeg har postet omkring 9000 i min siden jeg købte den for lidt over et år siden, og det er bare til ting som er gået i udu efterhånden). Og så får man jo en bil med en del mere udstyr end de 5-10 år gamle biler har.

Men at købe brugt har bestemt osse den fordel at den hurtigt er betalt færdigt, og hvis man så regner lidt på det, tror jeg at udgifterne til reperationer på min, er temlig meget li udgifterne afbetalingen på en ny bil.


Om i skal vælge diesel eller benzin kommer jo an på hvor langt og meget i skal køre. Kører man lang til og fra arbejde kan det i de fleste tilfælde godt betale sig at købe diesel. Det man betaler ekstra for bilen skal den nok tjene ind efterhånden, den går jo længere på literen og er over en krone billigere pr ltr end en benzin bil.

Men godt nok er der sket meget med dieselmotorene de seneste år, men kører man ikke særlig langt om dagen og ad gangen, kan de altså ikke holde til det i længden. De har bestemt ikke godt af kun at køre 5 km ad gangen.Det er vist temlig svært at købe nyt... Selv overvejer jeg det meget. Har kigget lidt på Peugeot 107, den er altså bare for nuttet. Men var pengene til det stod der er en ny Suzuki Swift VVT nede på parkeringspladsen...
Mvh
Poeten


Part søges i Lyngby... kig min profil
...

0
0
Svar på denne tråd
 
 tjahhh
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 19:36

Nu lyder det ikke lige som om at vi kigger efter de samme bilmærker, så indenfor det vil jeg ikke råde dig. Jeg vil til en hver tid mene, at en stor Mercer er sagen, og vi har skam også to styks af dem.


Runa og LB er de billigste steder at forsikre, hvis man er ny billist. Hvis man er over 25 år kan man vist få ansvar fra ca. 9000. Men dyrt er det skam stadigt.


Vores den gamle MB kører max 10 km på literen og helst kun 5 km/L hvis det er koldt eller fugtigt, og den nye kan på et lige stræk komme helt op på 13 km/L.


Personligt synes jeg at Lupo er forfærdeligt at køre pga. den manglende servo - men det er jo min holdning.


Køb en MB

0
0
Svar på denne tråd
 
 Louise...
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 19:41

der var servo i den lupo vi påtænker at købe. Vi lavede uvendinger, og tog veje med små chikaner uden at blinke med øjnene.-Det var herligt!

LB, det selskab kender jeg ikke lige, har du evt et link?


Mercer tror jeg næppe det bliver, men når vi bliver rige, siger kæresten vi skal have en kæmpe passat (og jeg siger landcruiser i xl størrelse ).


Tine: vi ville have været nede og kigge på Swift, men da vi så startprisen, så droppede vi det igen. -Vi når smertegrænsen ved de 125.00, hvis ellers man kan få en forsikring til normale penge. -Eller vi strækker lånet op til 60-80 måneder. Og det syntes jeg er for meget. 48 mdr er overskueligt.


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 Øhm er
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 19:48

alle nye biler ikke lavet med servo?


Tine - diesel kan KUN betale sig, hvis I kører mange km. om dagen/ugen/året.


Forsikringer, ja dem kan der desværre ikke gøres så meget ved. De er møg dyre

0
0
Svar på denne tråd
 
 peugeot 107
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 19:49

Er forøvrigt omtrent den samme størrelse som Lupo'en... og den dyreste model der ligger på 120.000 og så ser udstyrs listen således ud:


Udvendigt udstyr:

14" Stålfælge

Indfarvede for- og bagskørter

Indfarvede spejlskaller og dørhåndtag

Komfort udstyr:

Fjernbetjent centrallås

Højdejusterbart rat

Længdejusterbare forsæder

El-ruder for

Splitbagsæde (½-½ ryglæn, 1/1 sædepude)

Tonede ruder

Sikkerhedsudstyr:

ABS 4 airbags: 2 foran + 2 sideairbags

Elektronisk startspærre

Selealarm for fører

Selekraftbegrænsere for

Trepunktsseler ved alle pladser

Servostyring
Mvh
Poeten


Part søges i Lyngby... kig min profil
...

0
0
Svar på denne tråd
 
 i dagligdagen
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 19:52

kører vi jo ikke meget. Kæresten arbejder i Køge, men da han jo er maler, er hans arbejdsplads den ene dag det ene sted og den næste det andet sted. Af den grund har han månedskort (alle zoner), og det vil han blive ved med. Dvs det er primært mig der vil bruge den, og det vil så være til stalden og mit forhåbentlige nye arbejde (hvor det så bliver henne af).


Det tiltaler mig bare, at vi kan kører ned til Schweiz for ingen penge, eller tage på camping.


Men ja, generelt så er den længste tur vel, hvis vi skal til Køge og besøge familie (ca 35 km herfra) og i (værste fald ) besøge svigermor, som bor på fyn.


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 Så kan
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 19:56

det næsten ikke betale sig med en diesel hvis ikke I kører ca. 100 km. fast om dagen, desværre.

0
0
Svar på denne tråd
 
 sasser...
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 20:01

jeg forstår ikke rigtig hvorfor det ikke kan betale sig?

Diesel er billigere at købe. Lupo koster 80 hvert halve år i afgift, og den kører på 33,3 km/l. Hvad er det der gør at det ikke kan betale sig?

Jeg er virkelig dum på bil området, så derfor spørger jeg måske lidt dumt


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lupo...
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 20:01

Der er lige det med en lupo at den er enormt dyr i service. I følge FDM er det f.eks ikke unormalt at medlemmerne henvender sig med værkstedsregninger på omkring 30.000 kr. for et 100.000 km eftersyn. Der var en artikel i et af de nyeste numre af bladet moter. (Nok April eller Maj nummeret tror jeg.) Den høje pris skylles åbenbart at motoren skal ud for at skifte tandrem.


Jeg prøver at se om jeg kan finde artiklen, så sætter jeg den ind senere.


Mvh. Tom Brix

0
0
Svar på denne tråd
 
 diesel motor
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 20:20

Diesel motoren har simpelthen ikke godt at at køre små ture... Og der er godt nok spild af penge, at købe en diesel bil og risikere at ødelægge motoren... Og så skal man jo huske på at en motor ikke går de oplyste antal km/ltr på en kold motor... en denzin motor kører når den er kold ikke meget mere end 1 km/ltr... og lur mig om det samme ikke gælder en diesel...


At motoren ikke har godt af korte ture tror jeg (uden at vide noget som helt om det) har noget at gøre med selve forbrændingen i den... En diesel motor forbrænder ikke ved en gnist som benzinbiler gør, men derimod ved kompression... Og man kunne forestille sig at den proces er hårdere for motoren når den er kold... Og triller man så kun en tur ned til købmanden og tilbage igen, slider man mere på motoren end hvad godt er, og derfor vil dens levealder forkortes en del... Blot en tanke??
Mvh
Poeten


Part søges i Lyngby... kig min profil
...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tine...
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 20:24
jeg har kigget på den peugeot 107, og det ser ikke værst ud. -Den skal vist også prøves af.

Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 vicky02
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 20:25

det er da helt i orden at spørge. Det eneste der er med Lupoen, den er dyr at købe, derefter kan det sagtens betale sig.


Det var mere hvis I også så på andre biler, så skal I vide, at det er meget meget dyrt i afgift på diesel biler, så for at det kan tjene sig hjem igen (so to speak), så skal man kører mange mange km. om dagen.


Og hvorfor er afgifterne så dyrere på diesel end benzin? Det er fordi, ellers ville alle købe diesel, og så ville staten ikke tjene penge (sidst nævnte er altså noget JEG går ud fra, og ikke noget jeg har læst)0
0
Svar på denne tråd
 
 sasser..
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 20:28

jeg har også observeret at generelt er diesel dyrere at have/købe. Men lige med lupo'en, så er det jo en undtagelse.

Men jeg tror jeg vil hive kæresten til en peugeot forhandler imorgen og kigge, hvis ellers jeg kan finde en forsikring som gider give mig et menneskeligt tilbud!


Jeg syntes det er svært. -Før i tiden var der en bil (lupo) der var billig i drift, nu har stort set alle mærker en model, som er økonomisk. Toyota har også Aygo, som vi også overvejer at kigge på. Den er også både økonomisk og relativ billig i indkøb.


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 vicky02
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 20:34

Toyota kan jeg også klart anbefale. De er økonomiske og holder!


Min kører ubeklageligt på 18. år

0
0
Svar på denne tråd
 
 Staten...
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 20:36

Tror nu den er go nok... diesel biler er dyrere fordi de (staten) i det lange løb ikke får ligeså mange kroner ud af det... Det er præcis det sammen med biobenzinen og raspolien...


Tine... Hvis man kan se ud over det noget kiksede ydre er der osse den nye fiat panda... mener osse den ligger på omkring 120-125 stykker...


Og kan i slet ikke bestemme jer... Står der en gul Fiat Cinquecento 1,1 Sporting herhjemme som måske er til salg til en billig penge...

Kan jeg skyde den gule af tror jeg nemlig turen går til peugoet og en ny gul 107...
Mvh
Poeten


Part søges i Lyngby... kig min profil
...

0
0
Svar på denne tråd
 
 jeg har også
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 20:37

kun hørt godt om toyota. Min søster har en yaris verso, som jeg elsker at kører i, og jeg kendte engang en mekaniker, fortalte mig, at toyota var det bedste at købe rent vedligeholdelses mæssigt. Så det trækker jo også en smule

Men alle forhandlerne ligger i hver sin retning...og det er hårdt at nå dem alle på cykel, især når man gerne vil prøve dem rimelig samtidig, så man kan sammenligne dem nemmere.


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 Toyota
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 22:02

I skal da have en Toyota


Vores er nu 22år, og den starter hver evig eneste dag året rundt uden problemer.

Den er lige gået igennem syn uden anmærkninger, og nem er meget nem at reparere.

Kærestens mekanikervenner siger at Toyota er det bedste valg - selv om de mener at det kan være en lidt "kedlig" bil.

Men det er en meget stabil bil.


God fornøjelse med biljagten.


0
0
Svar på denne tråd
 
 jep Toyota
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 22:09

Toyota er en fortrinelig bil.

De køre upåklageligt er meget drift sikre og billige i reservedele.

Det samme gælder Mazda.


desværre kommer i nok ikke uden om en dyr fordikring, nå ri er unge, førstegangs ejere og køber en ny bil.


det var noget andet hvis i købte en brugt, mht forsikringen.

Og så vil jeg også mene at når ikke ikke kør elængere om dagen at det bedst kan betal ejer at købe en beziner.Mvh Heidi & Kæmpe-dyret Sir sandro
Hvem sagde det ikke var størrelsen det kom an på?

Billig Bil Sælges www.bilbasen.dk/biler/...?id=949155

Nu med hjemme side.......

0
0
Svar på denne tråd
 
 toyota toyota
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 22:43

her i hus standen har vi 2 toyotaer 4x4 og min corolla begge fra 84 4x4 har snart rundet 450000-km vi har haft den i 2 år og lige synet den det kostede 1800 kr incl syn, kobling og noget generatorværk er så lige blevet skiftet men det der blev taget ud var orginalt, se det er noget der duer.

corollaen skal til syn nu her når jeg får mig taget sammen, det eneste der skal laves er justering af lygter og bremser.


vi har altid kørt toyota lige med undtagelse af da vi havde peugeut, det skal vi så ikke have igen det var et dyrt bekendtskab dog skal det siges at motoren var en god maskine, men resten0
0
Svar på denne tråd
 
 Vi skal høre på forsikring ...
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 22:52

... i morgen ved Tryg på både Toyota Aygo og Peugeot 107, med Trygs sædvanlige manglende stil skulle det såmænd ikke undre mig, om de kommer med 2 forskellige priser, selvom bilerne er 97% ens (ca.)

Vi har brugt meget af Pinsen på at regne prisen ud på henholdsvis Toyotaen og Pegøjen, det er svært gennemskueligt, da der ikke er samme udstyr med som standard i den ene, som på den anden.


Regnestykket ender vist på, at de 2 biler med samme udstyr, gør Toyotaen 7.000 kr. dyrere end Pegøjen. Toyota giver 3 års garanti, hvor Peugeot kun giver 2 år og Peugeot skulle også være dyrere i service.

Vi ender sikkert med Toyotaen, bl.a. fordi de hos FDM bliver fremhævet gang på gang for deres serviceniveau.


Mvh. LisbethMange mennesker skylder deres medgang i livet det råd, de andre ikke tog imod fra andre.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Toyota Aygo
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 23:15

Jeg har selv lige købt ny, brugt bil.. Jeg har købt en Yaris, og den kan jeg kun varmt anbefale hvis man år efter en lille bil.. Den nyeste model koster omkring 190.000 og den er bare helt fantastisk.. Men det er jo temmellig mange penge, så derfor er den lidt ældre Yaris også et godt køb..

Jeg belv selv fristet af Aygo'en, pga. den billige pris, og drift omkostninger, men efter at have prøvekørt den, blev jeg klogere.. Hvis man skal bruge en x-tra bil, kun til by kørsel ingen mortervej overhovedet, så er det en sød lille bil, men hvis du regner med at køre mere end 60 km/t, så skal du ikk købe den..

Mht forsikring, så er der ikke andet at gøre end at ringe rundt og hente tilbud ind. Jeg kan anbefale GF-forsikring, de er billige, men du skal ikk oplyse at din kæreste skal køre i bilen, hvis han er under 25.

Jeg er blevet forsikret i Alka, der skal jeg af med 13.900 om året for både ansvar og fuld kasko.. Det er det billigste jeg kunne få, da jeg kun er 22 år, GF tager ikk nogen ind under 25.

Men prøv dig frem, og prøv mange biler.. Held og lykke...


Malene

0
0
Svar på denne tråd
 
 Pjat med dig Malene ...
Forfatter: 
Dato:  05-06-2006 23:23

... så dårlig er den lille Aygo da ikke

Vi ville da gladeligt kaste os ud på motorvejen i den, sandsynligvis ville vi ikke konstant ligge i 3. spor, som vi plejer i Alfaen, men med de benzinpriser og andre fartrelaterede penge man kan komme af med efterhånden, så kan det også være det samme.

Vi er så også vokset fra, at lægge fra land med hjulspin, når lyset skifter til grønt i lyssignalet

Mvh. LisbethMange mennesker skylder deres medgang i livet det råd, de andre ikke tog imod fra andre.
0
0
Svar på denne tråd
 
 Bilforsikring.
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 00:46

Jeg ved ikke om det kan lade sig gøre mere, men alle mine børn (har 4) har startet med at jeg har stået som bruger og dem som ejer på bilforsikringen og er bruger elitebilist, så er der rigtig mange penge at spare,
når man så bliver omkring de tredive så kan du selv overtage forsikringen og starte som
elitebilist.

Vores hestetransporter giver vi kr. 5.900,-- for om året med kasko i Nykredit, jeg ved også at Frederiksborg brand er billige. Men man skal også have andre forsikringer i det pågældende selskab, de tager ikke kun ens bil.Trekroner Forsikring tegner også billige forsikringer prøv at søge på nettet efter forsikringer.


Hel og lykke med at finde en bil og et forsikringsselskab der ikke er alt for dyr..

Mona
:-) Stutteri Kronplet :-)

Min hest er mit spejl,
som uforfalsket gengiver mine dårlige og gode luner. Se din hest i øjnene og lad dig ikke skræmme
Citat.: Bent Branderup
FORHANDLER AF REGULATOR & COWBOY MAGIC
0
0
Svar på denne tråd
 
 Bil...
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 01:08

Min Kæreste har selv en Lupo 3L og han var førstegangskøber så ingen anccinitet. Var på det tidspunkt 26 år. Han fik den forsikret hos Rasmussen assurance/Loyd i Køge. I starten gav han ca. 10000 årligt m. kasko og nu 3 år efter giver han ca 8000 årligt. Dertil høre også afhentning af bilen ved uheld, punktering mv.


på det tidspunkt var det det billigste vi kunne finde, men har fået andre tilbud fra andre efter han har fået lidt anccinitet, hvor han kunne spare ca 800 kr. Men han er fortsat hos Rasmussen ass.0
0
Svar på denne tråd
 
 Lupo eller ej...
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 06:56

En Lupo er meget kendt for at være en økonomisk bil, men desværre er man bare ikke oplyst om reservedelspriser og service som tagen skriver.

Dæk alene er sindsyg dyre, hvis noget går i stykker på den koster delene en bondegård, og da den er en ny bil er det hele jo elektronik, så den er ikke lige til at lave selv.


Selv er jeg den stolte ejer af en lækker ford escort 1,8i clx. Det er en meget god bil, men de er svære at finde uden rust. Min kæreste kører amerikaner, ford og toyota, og hans yndling af dem alle er klart også toyotaen som flere herinde også beskriver. Og de er forholdsvis også billigere i dele og forsikring.


Held og lykke.
Med venlig hilsen, Maria Lykkegaard.
>>Medlem af "smårytternes" klub<<
0
0
Svar på denne tråd
 
 Kan desværre
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 07:14
ikke finde artiklen som jeg om talte, men det må være i marts eller februar nummeret. De gamle blade ligger hos min far.
0
0
Svar på denne tråd
 
 kæresten
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 07:26

og jeg blev enige om her til morgen, at vi skal ud idag eller imorgen og prøve en aygo, en "pegøj" 107, og en suzuki alto.

Alto'en har vi faktisk ikke nogen interesse i, men det er mere for, at vi kan sige så er den udelukket.

Vi overvejer også at prøve en lille yaris, men så presser økonomien igen.


Om et par timer går jeg igang med at undersøge, om vi kan få en forsikring der er til at betale...jeg krydser fingre!


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tine du har
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 08:53

Du har fordelene på din side ved at du både er kvinde og er over 25 år!


Vi har i mange år haft forsikringen til at stå i mit navn fordi vi derved kunne spare omkring 5000,- kr om året i forsikring.


men de fleste kræver at man samler alle forsikringer hos dem for at opnå en samle rabat..


Og for at gøre det ekstra indviklet - men godt senere hen - så er det en fordel at DU står som forsikringstager, men I BEGGE skal stå som bruger, så optjener din kæreste nemli også ancenitet :-)


En kort kommentar fra autoophug: Hold dig fra Lupo!! Deres fælge er lavet af kulfiber og det springer for et godt ord og koster kassen - også brugt!


Når en Lupo lander på et autoophug er de brugte dele solgt lige så hurtigt som de bliver registreret ... både fordi de er dyre i indkøb originalt men også fordi at delene åbenbart ikke holder så godt.


Mht Toyota, så har de jo lige kaldt omkring 10 mio biler ind på verdensplan for at få skiftet en styrekugle enhed der kunne brække så man ikke havde nogen mulighed for at styre bilen (herlig viden ikke sandt ? )


Men når det så er sagt så er Toyota, billigt i reservedele, billigt i eftersyn, høj service og lang levetid.


Vi kører peugeot og har gjort det i over 10 år nu, og har haft 2 biler der har rundet de hhv 500000 km og 600000 km .. og de kører begge 2 endnu!


De diesel motorer man har idag har alle turbo oplader på som gør at motoren bliver hurtigt opvarmet og dermed hurtigt forbedrer økonomien på en kold motor.


men skal du køre under 10 km om dagen til arbejde så kan det IKKE betale sig at købe diesel!


Og husk så som en sidste pointe : når du køber en ny bil og kører den ud fra forhandleren så har den tabt mindst 10000 bare det at dækkene rører ved asfalten!! Og når den er én måned gammel så har den tabt 20000 i værdi!


Derfor er udstillingsbiler eller demomodeller ofte en god forretning


Så når I har fundet den ønskede model kan du gå hjem og søge på nettet og se om der nogen steder i landet står en demo til salg hos en forhandler !


Sådan "plejer" jeg at få ny firmabil - billigt!June


0
0
Svar på denne tråd
 
 jeg har nu
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 09:05

fundet mine forsikringspapire frem fra mit nuværende forsikringselskab (tryg) og håber at jeg kan lave en god handel med et eller andet selskab.

Det gør mig ikke noget at flytte selskab med mine nuværende forsikringer, da jeg i forvejen syntes de er ret så dyre!(har ulykke og indbo).


Egentlig, for at stille et ekstra spørgsmål: Nu har jeg i december og april betalt mine forsikringer...hvis jeg flytter dem, så skal jeg vel betale "dobbelt". Det er vel ikke ligesom med mobil abb. at det ene selskab opsiger det andet??


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 Også ny bil her
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 09:09

Vi har lige købt ny bil i sidste uge. Vi har en gul-plade Toyota Corolla, der er 14 år gammel, og den kører upåklageligt!!! Men da vi venter familieforøgelse her om en god månedstid går det ikke med kun en gul-pladebil. SÅ vi har været ude og investere.


Vi ville meget gerne have en Toyota, men med de priser de har nu på den klasse vi kiggede på, var det bare ikke realistisk. Vi vil ikke give 400.000 kr for en bil!! Vi endte ud med to mulige biler og det var Mazda 6 og Skoda Octavia begge som st. car. Og det blev Skodaen, der vandt


Min mand er også flittig læser af FDMs blad, og der står at Toyota-ejere er dem som er mest tilfredse både med bilen og med værkstederne. De franske biler ligger vist altid ret skidt. Vi kender flere, der har haft/har franske biler, og de har ALLE været dyre bekendtskaber!! Det kan godt være at motoren holder...men alle de "fine" ekstraudstyrsdimser man får med, går i stykker for et godt ord. Og flere gange har jeg hørt, at værkstederne ikke kan lave det...eller de mener, at de har lavet det, men at det så bare stadig ikke virker


Så derfor ALDRIG fransk bil herhjemme...men det er jo en smagssag.


God biljagt...


Mvh. Christel0
0
Svar på denne tråd
 
 V-r gruppen
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 09:52

Hejsa..


Med hensyn til forsikringer, så prøv at kig på V-R-gruppen forsikringer


Jeg fik for første gang sidste år... En ford Escord fra 96, med 1,6 motor..


Jeg var så 25 på det tidspunkt, men jeg giver 4500 kr. for ansvars forsikring pr. år.. Jeg har fået 3 års ancinitet med fra min tidligere kæreste..


Ellers ville prisen være 6500 DKK... og det er væsentlig billigere, end det du nævner.. Jeg skulle flytte mine andre forsikringer med over, men det betyder ikke det store, synes jeg...


Men prøv at ring eller skriv en mail til dem.. kan ikke huske deres hjemmeside, men prøve at google på VR-Gruppen..MONICA & ROSSO
{>
0
0
Svar på denne tråd
 
 jeg har nu
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 10:11

ringet til min egen forsikring og alka.

Min egen ville have 22.775 kroner og det var et "special offer for you my friend".

Alka ville have 13.678. Der galdt samme pris om det var en toyota eller en pegøj.


Jeg er total målløs over så stor en forskel der er.

Og tænk på dem som ikke bruger tid på at ringe rundt...de bliver da mega røvrendt!


Udover bil forsikringen kunne jeg også spare sammenlagt 900 om året på mine andre forsikringer...og stå bedre end jeg gør nu!


Når mine ører er kommet sig, ringer jeg videre...listen er lang.


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 Franske biler
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 10:20

Er nu IKKE helt enige med hensyn til franske biler.


Vi har 2 stk. Xantia ér. Den ene har kørt km 450.000, er lige blevet synet, og fejlede ingenting. Min mand kører i den på 5. år, og den har i den periode kun fået skiftet en kardan + køleren. Bremser og udstødning er selvfølgelig også skiftet men det ville jo også være skiftet på et andet mærke.


Den anden (min) har lige rundet km 180.000, jeg fik den for et år siden, og har kørt ca. km 40.000 i den. Den har kun fået en udstødning og bremserne er blevet efterset.


De får selvfølgelig begge service efter forskrifterne, og det får de tit, da vi begge kører mange kilometer.


Nej - vi kan bestemt ikke klage over store udgifter på franske biler


Man bliver meget afhængi af at køre i Xantia - den er vanedannende - en skøn affjedring.


Mange hilsner fra Anne :)
Hvad andre har, kan du ikke bruge til noget, vær glad for det du selv har
0
0
Svar på denne tråd
 
 Der er godt
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 10:30

nok meget jeg ikke har hørt ;-) Bil og nyt job. Men jeg har jo heller ikke været nem at kontakte på det sidste :-)


Vi får en peougot 407sw hjem i denne måned, men det er en leasing bil, så vi bekymrer os ikke om vedligehold.


Det er tit dyrere at have leasing bil end af få kørepenge, men vi kører mange privat KM også kan det godt betale sig.


Held og lykke med valget :-)


Kh Camilla


STÆVNE i dressur 17 juni hos Sportsrideklubben Petersborg i Høsterkøb, Anmeldelsesfristen er rykket til 6 juni
0
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 10:41

Dækkene er da ikke dyrere end til andre biler!!!

De koster akurart det samme som dæk til andre personbiler!

Jeg fandt faktisk dæk til 281,50 pr. stk, hvilket er billigere end min bils dæk.

Grunden til at service er dyrere er at gearskiftet skal grundindstilles ofte, hvilket selvfølgelig er en ulempe, men grunden til at den er så økonomisk. Så man skal nok have brug for at køre et par km for det kan betale sig.

Mht forsikring, så er det en fordel at melde sig ind i FDM, man skal være medlem i 6 mdr for at tegne forsikring, man skal have indboforsikring hos dem. Vi har, på 2 biler, sparet 11.000 om året alene på bilerne.

Mht til sammenligning med ældre biler af samme mærke, skal man altså ikke drage for mange sammenligninger. De gamle biler har INTET med de nye bil at gøre. Hverken mht rust, elektronik el. holdbarhed.

Mange mærker er overtaget af andre osv.


Hilsen Helene.

0
0
Svar på denne tråd
 
 bil...
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 10:50
vi har en rover 214...skøn bil...vi gir knap 9000 om året i forsikrig hos tryg...den ekører ca 12 km på literen...men vi har kig på en toyota lancruiser...en med kun to sæder...det er sjældent vi bruger bagsædet til andet end opbevaring af div sager...

ped har været der...ped har prøvet det
0
0
Svar på denne tråd
 
 Toyota-bølgen
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 10:57

Jeg vil hive mig på bølgen af tilfredse toyotaejere. Min 13 år gamle Carina E har fået skiftet lidt gummipakninger (kan jo ikke blive fornærmet over at de bliver møre efter at have kørt 13 vintre med vejsalt og sne i Oslo) og ordnet bræmser, ellers går den som en drøm. Den starter altid på første forsøg uanset hvor koldt det er, mens naboens 2 og 3 år gamle franske biler ofte må overbevises. Reservedele til Carinaen er nemme at få fat på og ikke alt for dyre.


Toyota er lidt kedelige biler, men de fungerer (bortset fra styrekugle-fadesen )


Hilsen Lisbeth0
0
Svar på denne tråd
 
 Hold da
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 11:12

op, hvor er jeg glad for min Land Rover. GYS for nogle forsikringspriser, selv giver vi under 5000,- om året i forsikring pr. stk. og den dækker evt. terrænkørsel samt alt hvad der hægtes på krogen.

Og så er den til og med billig i reservedele.God biljagt.Hilsen

Mumse

0
0
Svar på denne tråd
 
 med hensyn til ny og gammel bil
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 11:24

så er det ikke sikkert at det kan betale sig at købe en bil som er 4-5 år gammel for når den skal financeres så siger selvskaber som regel at bilen ikke må være over 8 år når den er færdigbetalt oghvis i går i banken kan i være heldige at de siger 10 år.

Og så er det jo lige at man skal regne...125 000,- over evt 3-4 år i forhold til f.eks. 150 000,- over 10 år...+ at du så skal tænke på reperationer på den gamle bil, syn af bilen osv osv...den nye skal først synes når den er 4 år og så ved man at den ikke har været "voldtaget" af en "Brian" på noget tidspunkt. Og reperationerne skulle gerne være meget begrænset og så er der jo fabrikationsgarantien hvis noget skulle være galt, den er betydelig mere værd end en forhandlergaranti/rekl...ionsret...


Bare lidt ting at tænke over fra en som snakker ud fra egne erfaringer...
Rigtige mænd rider western


" You can see what man made from the seat of an automobile, but the best way to see what God made is from the back of a horse"

0
0
Svar på denne tråd
 
 Hey, troede det var lige omvendt!
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 11:28

En heidi, nævner tidligere i tråden at Mazda er billige i reservedele?


Jeg har ellers hørt det er lige omvendt, at de skulle være meget dyre i reservedele...

Jeg har af samme grund afskrevet at købe en Mazda6, hvad jeg ellers havde tænkt på skulle være den næste bil, når den gamle ikke kan mere om et par år..


Er der nogen herinde på HN som kan fortælle mig med sikkerhed, pga egen erfaring eller lign. om en Mazda er et godt køb(altså rent reservedels-prismæssigt)danielluca


Jeg kan sejle foruden vind

Jeg kan ro uden åre

Men ej skilles fra vennen min

Uden at fælde en tåre..

0
0
Svar på denne tråd
 
 diesel (+lupo)
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 12:40

Hej


Vi har en peugeot 206 diesel fra 2004 - den er vi ganske tilfreds med.

Grøn ejerafgift er 980,- pr ½år


Vi kører ca 25-30.000 om året, så det kan godt betale sig fremfor vores gamle toyota der kørte 12 km/lt.


Til dagligt kører vi ikke så vildt lange ture 15 km til og fra arbejdet, men så skal jeg jo også lige til hesten, så i gennemsnit løber der da 80 km på om dagen.


I weekenderne kører vi tit længere.


Når vi kører til daglig, kører den ca 19km/lt, men når vi tager på længere ture (og kører pænt) så kommer den hurtigt op på 21-23 km/lt.


Man skal dog være opmærksom på at for at få en dieselbil til at køre langt på literen, skal man altså køre pænt , hvis den kommer op på for mange omdrejninger begynder den at suge ...


Forresten mener jeg at der er et uafhængígt Lupoværksted på Avedøre Holme (Hvidovre) der har specialiseret sig i reperation af Lupoer - mener at det hedder 3L-værkstedet.

De skulle være rimeligt fornuftige i pris.


mvh


Anne

0
0
Svar på denne tråd
 
 Det som
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 12:56

Det som kunne gøre f.eks. dækkene så dyre til en Lupo er hvis man skal op på de 33,3 km/l så er det ikke helt ligegyldigt hvad man sætter på af dæk. Og dækkene med den mindste rullemodstand og bredde er en noget aparte størrelse - derfor er de dyrere.


Og tankerne omkring at diesel er dyrere at køre i fordi at regeringen ikke vil miste indtægter er helt rigtig. Når man får sin opgørelse over grøn ejerafgift, så er der et punkt med "Udligningsafgift", og når man søger på det, så står der netop at den er indført for at udligne den prisforskel som der er på benzin og diesel, så man ikke kommer til at "snyde" staten for for mange af sine penge :-(


Dieselmotorer skal helst køre en 20km som minimum når de startes - eller til de er varme, og det tager længere tid for en diesel at blive varm end benzin, fordi energien i diesel udnyttes bedre - derfor bliver der ikke så meget energi i overskud til at afgive varme.


Det lyder til at i skal købe bil i ren handel? Altså uden byttebil? Så skal i huske at der bestemt kan handles om prisen på bilen. I kan hurtigt spare et par tusinde ved blot at ringe rundt til forhandlerne - det er hurtigere end at besøge dem ;-) Jeg fik handlet min 206'er lidt over 10.000 ned, så det kan sagtens lade sig gøre.0
0
Svar på denne tråd
 
 Suzuki Swift
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 19:23

Hejsa!


Har I prøvet en ny Suzuki Swift?? Vi har lige købt sådan en, den køre super!!! Kan kun give den roser herfra

Selv kæresten som ellers ville have at det skulle være en VW - synes at den kører perfekt.


Prøv den!


Priserne ligger fra 130 og op efter (brugte - nye fra 154 mener jeg)

0
0
Svar på denne tråd
 
 pegøj 107
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 22:36
Tine... kom i ud og prøve den?? er nemlig lidt nys for hvordan den er... ligger halvsyg herhjemme, så kan ikke rigtig komme nogen steder...Mvh
Poeten


Part søges i Lyngby... kig min profil
...

0
0
Svar på denne tråd
 
 1213456
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 22:40

Mine forældre har haft lupo og har skiftet den ud. Der er kæmpe problemer med deres gearskifte (mine forældre havde deres i 1 1/2-2 år og måtte have lavet gearkassen 3 gange.

Derudover var der service (det store af dem kostede dem 14,000 kr) kan ikke huske prisen på de små.

Lupo har normalt ikke servo da de holder den meget skrabet mht. ekstra udstyr, da det bruger unødvendig diesel. Dvs ingen servo, ingen centrallås, ingen airkondition osv osv. Dækkene skal være special dæk, så jo de er dyrere, man kan godt putte alm dæk på, men så ryger økonomien i det også.


Jeg ville ikke anbefale lupoen, da mine forældre som sagt solgte deres pga. For mange reparationer i gearkasse osv, det kunne bedre betale sig for dem at købe en skoda fabia benzin end at have lupoen!!


Og efter at have kørt i den kan den da også klart anbefales alt i udstyr og absolut ingen motorstøj overhovedet (lupoen lyder jo også som en traktor)

Og min far holder den faktisk på 20 km literen.


Så Skoda (som i øvrigt vist nok har en VW motor)

Og Lupo


Held og lykke med det


Mvh Kit


Bedækning tilbydes af super lækker hingst efter "Olympic Ferro" (vundet OL sølv for hold til Holland med højeste point) og med "Castro" som morfar (elite hingst i DV)


0
0
Svar på denne tråd
 
 fabia ja
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 22:59

Ja det er faktisk en dejlig lille bil... har kun prøvet den første model for en del år siden, da jeg kørte min mormors bil på værksted og fik fabiaen som lånebil...

Kan huske jeg var temlig begejstret da jeg kom ind i den... kørte super godt, meget lydsvag, god komfort og alt det...
Mvh
Poeten


Part søges i Lyngby... kig min profil
...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Toyota
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 23:17
Nu er jeg opvokset med Toyota, og har altid hørt min far fortælle om hvor gode toyotaer er, og hvor dårlige franske biler er.

Lige for tiden er det er Yaris og en HiAce (den sidstnævnte til brug foran hestetraileren ;)). Yarisen er 1½ år gammel, turbo dielsel. På gode dage kører den 26 km./pr. liter - den kører super godt. Mine forældre købte den som demo model, 5 md. gammel og havde gået 8000 km. Jeg mener at de gav 180.000,- for den, de sparede omkring 30.000,- på at den var 5 md. gammel.

Før den, har vi haft 2 andre HiAcer, en Corolla og en Carina II.

- Line.
Queen og Darling.

0
0
Svar på denne tråd
 
 vi skal også
Forfatter: 
Dato:  06-06-2006 23:59
Vi skal faktisk også så småt til at kigge efter ny bil, og den må netop heller ikke overstige en pris på ca. 125000.

Vi har så besluttet, at vi skal ud og prøve en kia Picanto EX model.
Med forskelligt ekstra udstyr, bedre anlæg(pioneer), anden farve end hvid osv. vil den ligge på ca 125000 incl. levering.

Den har lige været med i en biltest og der vandt den faktisk over den nye peugeot 107( toyota aygo, citroën c1), som er nævnt tidligere i tråden (Vil hertil lige tilføje at kæresten er uddannet peugeot mekaniker og fraråder al peugeot).

Kia Picanto koster ca 1000 kr årligt i vægtafgift og kører teoretisk 19 km/l.

Du kan se mere om udstyr osv. på deres hjemmeside www.kiamotors.dk

Da vi ikke har prøvet den endnu, ved vi selvfølgelig ikke om det er noget være @!#$, men den er da vær at overveje ud fra de oplysninger, der er om den.

Håber ikke det hele blev for rodet

Venlig Hilsen
Louise
0
0
Svar på denne tråd
 
 tine...
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 07:19

vi kom ikke ud og prøvede igår.

Satser på vi kommer afsted idag eller imorgen.

Jeg har fatkisk slet ikke tænkt på Kia. Og jegbor lige op af en Kia forhandler. -Vi må vist også forbi der.


Var toyota aygo med i den test du læste?? I hvilket blad var det, jeg ville rigtig gerne se sådan en test, for at lærer lidt mere.


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 Lupo... lad være
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 08:05

Køb ikke en Lupo, hvis du ikke forventer at bilen går i stykker.. Jeg taler af bitter erfaring, da jeg selv nu er på min anden Lupo 3L.


Jeg købte i 2002 den første Lupo 3L, som ny ved forhandler. Jeg kørte 90.000 km i den inden jeg solgte den. I den tid jeg havde den fik jeg skiftet hydraulikpumpen, vinduesviskeren i bag, højre fjederben, indsugningsrøret til turboen, tandstang ved rattet og en masse andre ting...


Jeg troede at jeg havde købt en mandagsbil, så da jeg havde solgt Lupoen købte jeg igen en ny Lupo 3L fra 2005 ved forhandler... for at slippe for problemerne med den gamle! Lad os bare sige at indtil nu, så har det kostet VW omkring 70.000 kr. på garantien at reparere min Lupo, bl.a. med ny kobling ved 800 km.


Jeg har været webmaster for Lupo 3L Klubben i nogle år, og de ting folk har været ude for, er ikke få! Selvfølgelig kører der Lupoer derude, der aldrig har været problemer med... Mine har bare ikke været nogle af dem.


Godt råd... hvis du skulle vælge en Lupo alligevel, så køb en efter 2002 og før 2005. De har færre konstaterede fejl end de andre årgange.


Næste bil bliver en Toyota! Sådan er det bare... De holder.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg har også
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 09:04

en Toyota...en hi-ace

Og Toyota holder altså bare 100% i kvalitet og kvantitet.

Mine forældre køre stadig rundt i en Carine fra 1600 og grønlangkål...og den fejler intet. Selvfølgelig er småting blevet skiftet, men der er ikke rust. Og det er jo også meget vigtigt at bilen ikke ruster i smadder efter den første regnbyge

Men jeg vil altså også anbefale Toyota.

Men om det skal være diesel eller bezin...Hmmm...det er et godt spørgsmål.

Vores er diesel, og meget økonomisk.

Men som nævnt længere oppe i tråden, så betaler man "grøn" afgift via vægtafgiften hvert år.

Men diesel er billigere at tanke

Men det lyder da fornuftigt at I ikke køber en kæmpe bil lige nu...jo mindre jo bedre har jeg hørt.

Jeg har da også selv nogen gange tænkt at 5000 kr. i årlig vægtafgift er mange penge for os. Men vi kan ikke bruge en mindre bil desværre...


Held og lykke med at finde jeres nye bil

0
0
Svar på denne tråd
 
 Overskrift
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 09:08

LB står for lærernes brandforsikring og det kræver, at man har et arbejde, der er relateret til undervisning for at kunne blive medlem. Men reglerne er nu ret gelinde. Du kan se mere på lb.dk.


Runa forsikring (runa.dk) er også en brancheforsikring, der kræver medlemskab af en organisation el lign. men igen har de et stort spænd i de områder, som de dækker.


Jeg kom til at tænke på Skoda fabia, som andre også har nævnt. De har en samarbejde med Alm. Brand, der gør at man kan få en billing "skoda" forsikring. Jeg mener, at det er ca. 5000 om året for en førstegangsejer. Det er da værd at overveje?

I dag er skoda jo også ægte tysk kvalitet(VW)...


Louise

0
0
Svar på denne tråd
 
 Og ikke at
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 09:28

forglemme Mitsubishi Colt.


Vi har netop lige udskiftet vores 1½ år gamle Suzuki Liana med en Mitsubishi Colt, og er super tilfreds. Var "heldig" at finde en demo bil der havde kørt 750 km.

Der er ALT i udstyr, en hulens masse sikkerhed (bla. 6 airbags).

På linket kan du sammenligne div. små biler med hinanden. :-)


www.coltcash.dk/


Kærligst Kirsten


Nu med ny Main Coon baby :-)

Af skade bliver man klog, men sjældent rig.
Nu med hjemmeside :-)
Drejgården


0
0
Svar på denne tråd
 
 Daniel.
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 10:56

Mazda ER billig i reservedele.

Min far som er mekaniker, har svervet til toyota og mazda altid, da de er så drift sikre, nemme at reperere og billige.


Min mor har nettop købt en Mazda6 disel og NØJ hvor er det en lækker bil. MUMS

Den køre suverent.


Mazda´s svaghed, hvertfald ved de gamle er at de ruster i tårnene.

Men det skulle efter sigende være et problem der er taget højde for ved de nye.


Vi har pt en mazda 626 der har kørt 360.000 og køre uporklageligt, den nye Mazda6 og en toyota corolla der også har rundet de 300.000 km.


en af vores tidligere biler var også en mazda 626, som blev kaseret efter den havde rundet 600.000 km.


Jeg kan godt lide mercedes biler og andre lidt "smarte" men ikek kun min ringe erfaring, men også min fars, som har været i brancen i over 35 år, siger mazda og toyota, gode stabile, driftsikre biler som er betydelig billigere i reservedele end mange andre mærker.Mvh Heidi & Kæmpe-dyret Sir sandro
Hvem sagde det ikke var størrelsen det kom an på?

Billig Bil Sælges www.bilbasen.dk/biler/...?id=949155

Nu med hjemme side.......

0
0
Svar på denne tråd
 
 Glade for LUPO'en...
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 15:48
Ja, vi er nu glade for den lille Lupo...
Købt brugt & privat for 110.000,-

Den ligger ret stabilt på 30 km/ltr - Vi kører en del, dels til Hillerød næsten hver dag (heste), dels kører Mikkel på arbejde (Ballerup) i den. Derudover småture (indkøb etc).

Der har ikke været større udgifter eller ting, der skulle skiftes.

Vi har haft den i lidt over 1 år efterhånden...

Det kan godt betale sig at ringe tilbage til de dyrere forsikringsselskaber og fortælle dem at I altså har fået et bedre tilbud - og om de vil være "med i kampen".
Det ved jeg, Mikkel gjorde med sin første bil - og det sparede han endnu mere på... ;-)


... 8-) - 99E - 8-)...

Feel Think Act
Play

Like A Horse

Vi ses i Grønhøj - efter 1. august!
0
0
Svar på denne tråd
 
 Jeg vil bare lige tilkende give..
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 16:26

At jeg er enig med Berit&Lukas - Peugeot er pisse dyre i rep..

Jeg fik nyt arbejde i sep sidste år, hvilket betød at jeg skulle vælge at inverstere i bil eller bruge 2½-3 i en bus hver dag.. Så jeg valgte bilen..


Jeg ville have en gammel bil, der køre lagt, og ikke ser "smadret" ud.. Det endte med en lille Peugeot 106 fra 96, som køre 20km pr/l og så er det en diesel..


Men men men...


Der gik 14dage så hang bremsen, og noget kadang(staves??)aksel var røget sig en tur - Pris: 4500


Så er der ellers mer eller mindre gået noget hver måned, min kassekredit til nødtilfælde er nu fuldt trukket, jeg har betalt 15-20.000 i reparationer siden jeg fik den.. Og som om det ikke var nok..


Nej nej nej..


Lørdag for ½uge siden, kunne den ikke starte på en p-plads i Aalborg.. Pisse surt.. Generatoren er druknet i olie, og mekanikeren har nu haft den i 1½uge, og kan ikke finde ud af L.rtet... Dyrt, dyrt tænker ´jeg bare, og ved at en ny generator koster omk 2.000, de gjorde den i hvertfald i dec 2005 - da den sidste blev skiftet..


Normalt tanker jeg for omk 300kr pr uge for vel igennemsnit 700km


Men med min lånebil, så tanker jeg for 700kr, og så cykler jeg endda ud til heste hverdag i stedet, os når det blæser - men jeg priser mig da lykkelig for det dejlige vejr..

Mit råd til alle første gangs købere - lad vær - jeg skulle aldrig have købt bil, for man bliver afhængig.. Havde jeg bare forsat taget bussen, så havde jeg vel vænnet mig til det..

Nå underskylder mit udenoms svar, men da jeg læste tråden måtte jeg lige ud med min vrede..


Med venlig hilsen


Ditte

0
0
Svar på denne tråd
 
 Suzuki Alto
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 17:43

hejsa!


Bare lige en kort bemærkning - Altoen er meget skrabet i modellen og lidt papkasse agtig at kører i. I får meget mere bil i en Swift - synes i skal bruge den i stedet for...

Blot et godt råd

0
0
Svar på denne tråd
 
 så har vi valgt!!
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 19:32

ja idag faldt valget!

vi var ude og prøve en toyota aygo, og det er den bil vi skal have.

Grimme blæsere, irreterende at man ikke kan lave et stort fladt bagagerum (altså fjerne bagsæderne), måske en bitte kende sløv i optrækket og motoren larmer en bitte kende når den er kold og man træder på speederen.


Blæserne dem overlever vi. Bagagerum, ja hvis vi for brug for ekstra plads, så låner vi min søsters yaris verso, bitte kende sløv... ja jeg mærkede det kun fordi jeg havde læst herinde at den var det...det levet vi med. motorlyden: det var de første 2-3 minutter og det var ikke højere end fx lupo'en larmede hele tiden.


Så alt i alt inkl tanke på økonomi, så er det den vi skal have.

Nu skal vi bare beslutte os for farven. -Vi kan ikke finde ud af om det skal være koks grå eller sølvfarvet.

Også lige tjekke med bank osv igen, at vores hjemmestrikkede budget holder. -Især med tanke på, at jeg pt er imellem jobs.

Men for min skyld kan vi også vente med at købe til august-september, når cykelvejret vender. Også har jeg vel fundet ud af hvad jeg vil være, når jeg bliver stor


Forresten, så fik vi et forsikringstilbid hos forhandleren på kun 11.059,- Så de forsikrinngspriser bliver bedre og bedre!


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 en anden ting
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 19:51

nu kender min søster en toyota forhandler, og vi håber på athan er lidt til at handle med.

Men man får nok ikke rabat på en sprit ny bil, men vi tænkte man måske kunne handle lidt med ekstraudstyr.

Vi har kig på parkerings sensor og blue tooth.

Er der nogle af jer der har erfaring med både parkerings sensore og blue tooth i bilen?

Jeg mener, vi kan jo sætte vores mobiler på højtaler (vi har begge nye sony ericson mobiler), så er der virkelig brug for et bluetooth sæt i bilen?


Og sådan en p-sensor. Bliver man idiot af den, eller er den en god hjælp i hverdagen?


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 Nå da så må vi lave en Aygo-HN-klub ...
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 20:57

... vi er nok nået frem til, at sådan én sød lille bil, kun kan være RØD

Al det der tekniske isenkram, har jeg ikke lige hidset mig op over, p-sensor vil vi altså ikke investere i ... vi har klaret os udemærket uden i mange år i større biler.


Vi vi vælge +-modellen, kan ikke lige på stående fod huske indholdet i den.

Mvh. LisbethMange mennesker skylder deres medgang i livet det råd, de andre ikke tog imod fra andre.
0
0
Svar på denne tråd
 
 vi vælger
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 21:07

også plus modellen. Jeg syntes radioen er så sej lavet til den bil!

Også er det jo altid rart med el ruder, fjernbetjent central lås osv osv osv...


Jeg har altid sagt jeg ikke ville eje en rød bil, men den ser altså lidt sej ud på billederne. Så vi skal rundt til nogle andre forhandlere og håber på at nogle har den i rød (og koks grå).


Forhandleren var så flink at slæbe os ned i værkstedet, hvor der stod en yaris i den koksgrå farve, så vi fik fornemmelsen af den.

Eneste farve vi er total sikre på, er sort...det skal det ikke være, selvom jeg altid gerne ville have en sort.


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 gul...
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 22:06
Gul er da den eneste rigtige farve... Før jeg fik mit lille gule lyn var jeg ikke synderlig vild med farven... men må indrømme jeg syns den er fed nu... Der skal meget til den ser beskidt ud, og farven falmer ikke lige så meget som andre kan gøre... måske især rød...Mvh
Poeten


Part søges i Lyngby... kig min profil
...

0
0
Svar på denne tråd
 
 tine...
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 22:23

den kan desværre ikke bestilles i gul.

Der er kun 5 valg muligheder.


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 hmm øv...
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 23:12

Så er det ikke en bil jeg skal ha *hehe*


nej pjat...
Mvh
Poeten


Part søges i Lyngby... kig min profil
...

0
0
Svar på denne tråd
 
 koksgrå frem
Forfatter: 
Dato:  07-06-2006 23:22

for rød, det er en god farve den falmer ikke og bliver grim på samme måde som en rød og så er den nemmere at sælge når og hvis den skal det end en rød.


man kan altid få slået af også hvis det er en ny, men det er nemmere at få noget ekstra udstyr med eksempelvis et sæt vinterhjul på fælge0
0
Svar på denne tråd
 
 Mazda6
Forfatter: 
Dato:  08-06-2006 01:03

Heidi: Tak...


JA, Mazda6 er simpelthen en drøm at køre i!!!

Det var også sådan én jeg lærte at køre bil i... så det var noget af en kold tyrker, at sætte sig over i en lille havblå Hyundai Pony 1,5 l, uden servo, uden ABS, uden ESP eller noget som helst andet...Men for 20.000 kr. havde jeg næppe fundet mig et bedre køretøj...

Den er fra '94, er blevet undervognsbehandlet fra starten af, og har stået i carport hele sit liv, så man kan ikke se, det er en 12 år gammel bil.

Jeg har haft den i 2 år nu, og den har været billig i drift, ikke fordi den kører langt på literen, men fordi reperationerne er få.

Hyundai er sgu en sej lille bil, som er stærkt undervuderet i kvalitet.

Har hørt at de bliver brugt som taxaer i Japan(så vidt jeg husker,eller var det kina?)


Nå, men for at vende tilbage til Mazda, så er det den fra ...2005..så vidt jeg husker.

Koksgrå..mener det er benzinudgaven, ihvert fald med 6-trins gearkasse...øh..2,2 tourin(staves)kan det passe? Eller sidder jeg bare og lukker @!#$ ud her?!

Den vil være omkring 3 år gammel og have kørt omkring 200.000 km, når jeg skal købe den(hvis jeg skal købe den)

Og jeg skal give omkring 170.000 kr for den...

Er det et godt køb???


Det er min gamle kørelærers bil, han skifter omkring hver 3. år.


Jeg vil under alle omstændigheder have den igennem en FDM test.

"tænderne" i gearkassen og koblingen, er vel de to ting, som det kan gå værst ud over i "slitage" fra nye elever?

Hvis "tænderne" er knækkede, vil jeg selvfølgelig ikke købe den, men man må vel gå ud fra, at de kan se det via en FDM test??


danielluca


Jeg kan sejle foruden vind

Jeg kan ro uden åre

Men ej skilles fra vennen min

Uden at fælde en tåre..

0
0
Svar på denne tråd
 
 Tine det
Forfatter: 
Dato:  08-06-2006 07:58

lyder dejligt at i har fundet BILEN :-)


Selv ville jeg prioritere det med bagagerummet, men det er jo en smagssag.


Ang farven, så har vi med vilje bestilt vores nye i sort , efter vi har haft sølvgrå.


Hvis der skal vælges mellem koks og søvgrå, så ville jeg vælge koks.


Mvh Camilla


STÆVNE i dressur 17 juni hos Sportsrideklubben Petersborg i Høsterkøb
0
0
Svar på denne tråd
 
 kia picantoen er go
Forfatter: 
Dato:  08-06-2006 08:30

Vi valgte en kia picanto som 2'er bil. Vi har også en toyota carina vi er er glade for toyota. Yarisen var dyr i indkøb, og de penge der er i forskel mellem kia og yaris kan man køre nogle år endnu, i kia'en før man når op i prisklassen yaris.


Vi prøvede Susuki alto, men vores skuldre var clinet op af døren, den er meget smal, og den var lidt skrabet. Der er kun plads til 2 børn på bagsædet. Kia'en kan der være 3 børn på bagsædet, uden problemer. Og '2' indkøbskurve i bagagerummet.


Jeg kører til dagligt i en yaris rimelig ny på jobbet i hjemmeplejen, og jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke kan mærke den store forskel 'luksus' af 100000 kr. mere i den i forhold til kia'en.


Vi har fået skiftet motor i kia'en efter 11 mrd. det var en fejl, som er skiftet i alle kiaerne efterfølgende, men det gjorde da ingenting, for det er jo uden beregning, der er jo garenti på.


Hvis I skal have en minibil som ikke skal trække en hestetrailer, vil jeg da anbefale en kia picanto

Jeanette
www.sitecenter.dk/appaloosa
Nu også med en alpequarter

0
0
Svar på denne tråd
 
 Husk nu på
Forfatter: 
Dato:  08-06-2006 09:25
At nye biler falder langt hurtigere i værdi end brugte. Derfor er det en god ide at overveje om man vil sælge bilen efter et par år eller om man beholder den, til den ikke kan bruges mere. Normalt siger man at en ny bil falder 20.000 i værdi, så snart du har kørt de første 10 meter. Som første gangs køber, vil jeg foreslå at købe en brugt bil, da man på denne måde bedere har råd til at skifte den ud. Med hensyn til Peugeot, vil jeg gerne forsvare dem: de laver rigtige gode biler med en efterfølgende god service. Alt afhængig af, hvilken forhandler man går til. Min kæreste og jeg startede ud med en brugt bil og har tænkt os at skifte den ud til en bil der må trække hyppen når jeg skal til stævne, det kunne jo også være dette skulle ligge i tankerne?
0
0
Svar på denne tråd
 
 line...
Forfatter: 
Dato:  08-06-2006 09:29

ifølge ham sælgeren, brugt bils baser, og den forhandler min søster kender, falder toyota med 10.000 når dækkener rammer jorden.

Yaris, som er den eneste bil som rimeligt kan sammenlignes med aygo'en, taber faktisk kun ca 15.000 i værdi det første år ved normalt brug.

Så vi har valgt at købe sprit ny, da det bedst kan betale sig for os.

Mht træk af heste, ja så har jeg ingen hest, og mit hesteri er meget begrænset pt, så det kan være lige meget.


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 En gul AYGO til PoetJuice ...
Forfatter: 
Dato:  08-06-2006 09:42

... kan kun lade sig gøre, hvis den må hedde Peugeot 107

Deres version kan man få i gul.

Mvh. LisbethMange mennesker skylder deres medgang i livet det råd, de andre ikke tog imod fra andre.
0
0
Svar på denne tråd
 
 og sjovt nok
Forfatter: 
Dato:  08-06-2006 09:45

ligner de alle hinanden

Toyota forhandleren fortalte os også at det er lidt med vilje. citroén, pegøj og toyota lavede bilen sammen (og desværre valgte de at bruge citroéns blæsere), også har hvert mærke fået lidt afvigelser.

Men jeg vælger nu at købe den hos toyota.


Mvh. Tine

0
0
Svar på denne tråd
 
 Daniel
Forfatter: 
Dato:  08-06-2006 10:07

Hmm Prisen lyder Yderst fair hvis du skulel købe den nu.

Jeg kan umildbart ikke vudere hvordan prisen ligger om 1 1/2 år når den er "fri kørt".

Men mit bedste bud og ide om det er at det er en rimelig handel.


Det eneste jeg faktisk stusser over er at jeg ville nok være lidt påpasselig med at købe en "gammel" skole vogn.

De er godt nok som regl virkelig velholdt, men også kørt døde.


Jeg ville tjekke priserne på det tidspunkt, på nettet, og så prøve om der stadig er noget træk i den (hvilket der jo burde være, og sikkert også er) og så det med FDM test er en god ide når dy køber en så "ny" bil privat.

Ihvertfald hvis du ikke har en god kompetent mekaniker der kan tage med dig.


Held og lykke med det.Mvh Heidi & Kæmpe-dyret Sir sandro
Hvem sagde det ikke var størrelsen det kom an på?

Billig Bil Sælges www.bilbasen.dk/biler/...?id=949155

Nu med hjemme side.......

0
0
Svar på denne tråd
 
 den gule...
Forfatter: 
Dato:  08-06-2006 12:08

Lisbeth: Ja jeg har skam luret at den findes i gul... Og skulle jeg have ny bil idag blev det osse den...


Jeg må sige jeg er temlig imponeret over de nye minibiler... Pladsen er jo super godt udnyttet...
Mvh
Poeten


Part søges i Lyngby... kig min profil
...

0
0
Svar på denne tråd
 
 Heidi..
Forfatter: 
Dato:  12-06-2006 10:51

Tak Jeg har først lige set det nu, har ikke været på HN i et par dage..

Det mente jeg også selv, men jeg synes at det kan være svært at vudere..

Men tak for svaret...


danielluca


Jeg kan sejle foruden vind

Jeg kan ro uden åre

Men ej skilles fra vennen min

Uden at fælde en tåre..

0
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider