Logo used for printing

HN afstemning
Køber du dyrt udstyr for hestens eller din egen skyld?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Hyggesnak

 nogen som ved hvem der opfandt den første mob
Forfatter: 
Dato:  30-03-2006 12:19

heej, er der nogen af jer der ved hvem der opfandt den første mobil, jeg har ledt overalt efter "navnet på personen" på nettet og kan virkelig ikke finde ud af hvem det er ?


håber der er nogen der ved det...
Venlig Hilsen Katarina :-)Jeg elsker min Pelefant<33

-the greatest thing you will ever learn, is to love and be loved in return©.

0
0
Svar på denne tråd
 
 Der er masser at finde
Forfatter: 
Dato:  30-03-2006 12:26

på Google: blandt andet dette:


"Mobiltelefonen har gennemgået en kæmpe udvikling bare i de seneste 10 år.

Ligesom PC-verdenen gjorde i starten, har mobiltelefonen taget kæmpe skridt - både revolutionerende og evolutionsmæssigt.

1947
Det første mobiltelefon kommunikations system baseret på "cellular" teknologi går under navnet AMPS -- "the Advanced Mobile Phone System", udviklet af Bell Laboratories i 1947. Termen "cellular" refererer til et netværk af små celler, eller radio transmittere, der hver kan dække over et begrænset radiobølge område, der er linket til et computerstyret switch system der håndterer opkaldene.

The første kommercielle "cellular" system kom i USA i 1983. Andre lande introducerede lignende "cellular" systemer et par år senere - i Nord Europa døbte man teknologien NMT (Nordic Mobile Telephone PIN-kode Personligt Identifikationsnummer).

1950-1960
De første biler blev udstyret med biltelefoner (jow, de var da mobile til en vis grad). Dette var eksklusivt - man kunne ikke som Hr. Hvem-som-helst få et sådan system. En klar ulempe var at man skulle have bilen lokaliseret før opkald kunne udføres. Bl.a. politiet blev udstyret med mobile telefoner.

1960-1970
Doktorer, politiet, låsesmede og fotografer får nu glæde af mobiltelefon teknologien, idet den kan presses mindre ved hjælp af transistorer.

1970-1980'erne
Dr Martin Cooper, en tidligere system manager hos Motorola, laver i 1973 et opkald over en ægte mobiltelefon - det som mange betegner som "verdens første mobiltelefon". Han ringer til ingen ringere end ærkerivalen Joel Engel, "head of research" hos Bell Laboraties...

billede af verdens første mobiltelefon.


Kærligst Kirsten

Af skade bliver man klog, men sjældent rig.
Nu med hjemmeside :-)
Drejgården


0
0
Svar på denne tråd
 Svar på denne tråd (Kræver login)
(Oprettelse og logind på Heste-Nettet foregår via Peercraft)


Fora og Emner | Museum | Vejledning | Adfærdsregler | Opsætning | Kontakt Heste-Nettet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider