Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater
Ordbog
Ordbog

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

10 ord med L
Der blev fundet 10 i ordbogen. Husk at hvis du har tilføjelser til ordbogen er du velkommen til at sende dem til Ordbog Admin.

Longering
En måde at motionere hesten på. Man bruger en longeline og sender hesten rundt på en volte om den person, som står i centrum og holder fast i longen.
Libysk Berber
Libysk hesterace der nedstammer fra arabere og berbere. Den libyske berber er udbredt i store dele af Nordafrika og bruges ofte som arbejdshest i landbruget.
Se også: Berber, Varmblod.
Lipizzaner
Varmblods race fra Østrig / Italien.
Se også: Varmblod.
Læs også: Lipizzaner.
Lusitano
Varmblods race fra Portugal.
Læs også: Lusitano.
Løsdrift
Opstaldningsform hvor hesten selv har mulighed for at bestemme, hvornår den vil være ude eller inde. Løsdrifte anvendes ofte til plage og ungheste, hvor de går flere sammen.
Løsspringning
Bruges som introduktion til springningen af den unge hest, samt som afvekslende træning / leg af den voksne hest. Løsspringningen foregår uden rytter.
Lanse
Betegnelse for et langt "skaft", der bruges i ringridning, hvorpå der sidder en metalspids, som man skal spidde/fange ringen med.
Se også: Dronning, Fanebærer, Fanevogter, Forrider, Galge, Hejser, Konge, Kronprins, Kronprinsesse, Prins, Prinsesse, Ringholder, Ritmester, Samler.
Letridning
Letridning er hvor man skiftevis rejser sig i bøjlerne og sætter sig i sadlen. Letridning skåner hestens ryg og er med til at styrke ryggen. Letridning rides ved at rejse sig når hestens udvendige forben er fremme og sætte sig når det er i jorden.
Lansemærket
Lansekærket er toppen af skulderbladet, stykket mellem halskammen og manken. Stangmålet måles fra det højeste punkt på lansemærket og til jorden.
Se også: Anatomi, Stangmål.
Lukket inde (Travløb)
Betegnelsen for en equipage i travløb, der ikke kan finde plads til angreb i opløbet. Dett sker så godt som aldrig i galopløb, hvor hest og rytter fylder langt mindre i bredden end en travsulky og stort set altid kan finde plads til angreb.
Se også: Travløb.

Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider