Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

FEI ændrer regler for sporer

FEI har netop revideret og opdateret sine regler for håndteringen af sager efter rytteres brug af sporer under konkurrencer, efter flere episoder med heste, der har haft sår som følge af brug af sporer, og den kritik af ridesporten det har givet anledning til

 

Ændring af regler som følge af offentlig kritik

Det internationale rideforbund, FEI, har netop præciseret sine regler for håndteringen af mærker efter brug af sporer. Dette sker efter en del offentlig kritik af sportsheste der haft sår efter rytternes brug af sporer, men også dommeres inkonsistente reaktioner og sfgørelse, som følge af konstaterede sår på heste. Der har derfor været behov for tydeligere retningslinjer på området.

 

Sagen om Bertram Allen og Quiet Easy.

Kritikken kulminerde med den meget omtalte episode med Bertram Allen og Quiet Easy i springkonkurrencen på Olympia Stadium i London i 2015. Alle troede som udgangspunkt at Bertram Allen havde vundet springningen ved Olympia 2015, men tavlen annoncerede en anden vinder i stedet. Allen var af dommerne blevet diskvalificeret på grund af et mærke fra hans spore på siden af hesten.

 

Reaktionerne efter afgørelsen var mange og forskelligartede, men afgørelsen undrede først og fremmest publikum og officials og skabte diskussion blandt tilhørene, som spekulerede i, hvordan der mon kunne være blevet udført kontrol af hesten og rejste kritik af hvordan informationerne til Allen blev håndteret.

 

Ført til ændret regelsæt

Episoderne og den ukonsekvense håndtering af situationer med heste der har fået sår efter brug af sporer, har nu givet anledning til, at FEI har opdateret og præciseret sine regler og instrukser til dommere og tilsynsfolk, om hvordan sådanne tilfælde bør håndteres i fremtiden, i bestræbelserne på at strømline afgørelserne og minimere risikoen for inkonsekvens ageren og øget offentlig kritik.

 

De samlede regelændringer kan ses her, ligesom reglerne med opdateringerne af de forskellige regelsæt findes på FEI's hjemmeside her i både ren udgave og i versioner med rettelser.

 

Kilde: FEI

 

Billede

 

FEI har netop revideret reglerne for håndteringen af sager efter rytteres brug af sporer under konkurrencer

 


Tilføjet d. 23-11-2016 kl. 09:27 af i kategorien Ridesport.
Tags: FEI, Regler og Spore.
Forsidebillede: Ingen titel af Tinele (hesti)





Seneste relaterede nyheder
07-11-20 Carina Cassøe Krüth springer op ad verdensranglisten
25-09-20 FEI suspenderer UAE fra alle stævner
11-09-20 FEI bereder sig på et muligt EM 2021
04-04-20 FEI ændrer rangliste beregning grundet Corona
14-03-20 FEI henstiller til at internationale stævner aflyses
29-02-20 Nye danske FEI udnævnelser
23-01-20 FEI planlægger muligvis fordyrende karaktersystemer
22-01-20 VM springrytter suspenderet for doping
04-01-20 Martin Fuchs bedste på Longines ranglisten
20-12-19 Nyt system for ponymåling ved årskiftet


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider