Anna Kasprzak i top 5 ved World Cup Finalen

18 af verdens bedste dressurryttere var samlet i Sverige, da Reem Acra FEI World Cup Finalen blev afgjort søndag eftermiddag. Syv dommere, herunder også danske dressurdommer Susanne Baarup, sad klar ved Götheborg Horse Show til at dømme den spændende kür, hvor der var hård kamp om de bedste placeringer. De danske ryttere Agnete Kirk Thinggaard og Anna Kasprzak leverede igen i dag toppræstationer, og det betød en flot 5. plads i det skrappe felt til Anna Kasprzak og Donnperignon og en 9. plads til Agnete Kirk Thinggaard og Jojo Az. Sejren i dagens finale gik til hollandske Hans Peter Minderhoud og Glock's Flirt.

9.plads til Agnete og Jojo
Første del af denne spændende World Cup finale blev afviklet fredag. Her red Agnete Kirk Thinggaard og Jojo Az sig ind på meget flot 8. plads, mens Anna Kasprzak og Donnperignon sluttede på en 5. plads. Det betød, at de danske ryttere blev placeret i den bedste halvdel af klassen og havde et rigtig godt udgangspunkt i søndagens kür. Agnete og Jojo Az kom rigtig godt fra start i küren, og til moderne musik med blandt andet The Spice Girls og Adele, viste parret en flydende og sikkert program. Dommerne belønnede ridtet med 76,250%, hvilket betød en 9. plads.

17 år er ingen alder
Danmarksmester Anna Kasprzak og hendes hest Donnperignon var klassens andensidste ekvipage, og parret viste beslutsomhed og overblik fra det øjeblik, de red ind i den store hal. Til en Phil Collins medley blev der vist flotte galoppiruetter, gode travøgninger og ikke mindst en passage med masser af udtryk og løft. Dommerne kunne også lide, hvad de så, og det blev til 78,625%, hvilket placerede ekvipagen blandt de fem bedste i denne Reem Acra FEI World Cup Finale. Donnperignon er 17 år gammel, men det kan man ikke se på den velredne vallak, der ligefrem strutter af sundhed. Anna var med sine 26 år finalens yngste deltager.

Sejr til Holland
Både i fredagens Grand Prix og i søndagens kür var der meget tæt kamp om placeringerne. Sejren i finalen gik som i fredags til hollandske Hans Peter Minderhoud og Glock's Flirt. Parret red en meget harmonisk kür med mange højdepunkter, og de opnåede en samlet procent på 82,357%. Til stor glæde for det svenske publikum gik andenpladsen til svenske Tinne Vilhelmson Silfvén og Don Aurillo. De opnåede 81,429%. Med en kür af meget høj sværhedsgrad og en score på 80.464% kunne tyske Jessica von Bredow-Werndl og Unee BB endeligt sætte sig på tredjepladsen.

Om Reem Acra FEI World Cup i dressur
Reem Acra FEI World Cup i dressur er en af dressurverdens mest prestigefyldte turneringer. Det er her, at de bedste dressurryttere stiller op i håbet om at komme gennem nåleøjet til den endelige finale, hvor kun de bedste i verden bliver kvalificeret. Turneringen blev startet i 1985/1986 (med dansk sejr i dressur), og består af en række kvalifikationsstævner samt en finale.