Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Håret op under hjelmen - en sikkerhedsrisiko?

Det at ride med hjelm er blevet mere og mere populært. Det er obligatorsik både ved stævner under DRF samt ved daglig ridning på klubber under DRF. Selv ved internationale dressurmesterskaber har hjelmen de senere år vundet sit indpas. Dette er positivt, da skader på kraniet bliver langt mindre ved fald, når man bærer hjelm, end når man ikke gør.

 

Det er ved mange stævner, specielt i England og USA populært at putte håret op under hjelmen så ikke det sidder og stritter ud. Det internationale reglement foreskriver også at håret skal være "neat and tied", og her er det igen nemt at folde hestehalen op under hjelmen. At dette kan udgøre en sikkerhedsrisiko måtte norske Eline Tanum Pedersen sande da hun i forrige uge var i Danmark for at prøve hest.

 

Den ene hest var lidt frisk og sætter i bukkespring da den lander efter et spring. Eline hænger på et stykke, men må tilsidst give fortabt. Desværre fortsætter hun ind i væggen hvor hun rammer med baghovedet først. "Der lød et kæmpe smæld" fortæller Elines mor Ellen Sofie Tanum Dahl "Vi løb derhen og fandt hende bevidstløs. Hun blødte fra hovedet."

 

Eline blev hentet af ambulancen og kørt til sygehuset. Hun havde et hul i baghovedet som måtte sys med otte sting. Derudover havde hun en blødning i lillehjernen. Hjelmen, som Eline bar, var umiddelbart ubeskadiget. "Det var først efterfølgende vi kom i tanke om at hårelastikken sad lige hvor skaden var sket."

 

Eline bar ligesom mange andre sit hår under hjelmen. En hestehale foldes op over hovedet og dermed kommer elastikken til at sidde lige på baghovedet under hjelmen. Da Eline ramte væggen med baghovedet først, forøgede elastikken og den store "hårpølse" trykket på kraniet ganske kraftigt på et meget lille område. Det var med al sandsynlighed dette der var skyld i hullet i hovedet og blødningen i lillehjernen.

 

Eline er heldigvis sluppet godt fra uheldet og kommer sig uden mén.


Tilføjet d. 11-02-2016 kl. 12:29 af i kategorien Nyheder generelt.
Tags: Ulykke og Hjelm.
Forsidebillede: Ingen titel af Line (Calano)





Seneste relaterede nyheder
13-12-19 Når Juleønsket er et nyt ben
09-11-17 Official beklager hubertus-ulykke
24-02-17 Rider du internationalt? - Måske er din hjelm ikke godkendt
09-12-14 12 heste dræbt i togkollision
05-07-14 Fra trailer til pindebrænde
15-06-14 En sort lørdag for en farlig sport
10-05-13 Har du en førstehjælpsinstruks til heste?
19-05-13 Har du en førstehjælpskasse til hesten?
05-05-13 Er du klar til at yde heste-førstehjælp?
03-01-11 Hest aflivet efter påkørsel


Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider