Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Overlegen dansk Trakehner succes i Neumünster (VIDEO)– 1,2 mio. for reservefløj

I weekenden blev der afviklet den 53. Trakehner kåring i Neumünster, hvor 11 hingste opnåede kåring og 5 blev præmieret. Blandt de præmierede hingste var Millennium-sønnen Helium fra Søren Nissen i Skals, der blev reservefløjhingst og på auktionen blev solgt for 170.000 euro (1.275.000 kr). Se video af Helium her.

 

Årets fløjhingst blev Perpignan Noir, en søn af Schwarzgold, der på auktionen blev solgt for 340.000 euro (2.550.000 kr.) til Østrig. Se video af Perpignan Noir her. og her.

 

Millennium stod som faderhingst til hele 6 af de 39 tilmeldte hingste. Millennium er efter Easy Game, som også kommer ud af dansk avl, da han er efter den vidunderhoppen Evita XII e. Schwadroneur, avlet af Herdis Toft og Bjarne Nørgaard.

 

På ridehesteauktionen, opnåede den dansk trakehnerhoppe Halle Berry det suverænt dyreste hammerslag, idet hoppen blev solgt for 65.000 euro (487.500 kr.). Køberen var ingen ringere end danske Anne Lyngby, der også ejer hoppens far, Aston Martin. Halle Berry e. Aston Martin/ Summertime, avlet og ejet af Lone Andersen og Johnny Sørensen, Haslev opnåede at blive Årets hoppe ved eliteskuet i august i Danmark. Derudover blev Halle Berry vinder af endagsprøven med imponerende 8,04 og tillige tildelt avlermedalje i sølv. I forbindelse med eliteskuet, blev Halle Berry udtaget til auktion i Neumünster.

 

Søndag blev der afholdt avlshoppeauktion, også her opnåede en dansk ejet og avlet trakehnerhoppe højeste hammerslag, idet Årets 2 års hoppe i det danske Trakehner Forbund, Salza e. Friedensfürst/Caprimond, avlet af Dorthe Sørensen gik for 22.000 euro (165.000 kr.), igen til en dansk køber. Se video af Salza her.

 

Titlen som Årets hingst, gik til E.H. Cadeau e. Silvermoon/Caprimond avlet af Jens Skude, Nakskov og ejet af Gestüt Hörstein, Alzenau.

 

I forbindelse med lørdagens gallaaften blev den 7-årige hingst Edberg hyldet, og tildelt Golden Reitabzeichen efter 10 sejre i S-dressur. Edberg e. Connery/Kaiser Wilhelm er avlet af Erik Jørgensen, Herfølge og blev som føl solgt til Hubertus Poll, der fremstillede hingsten i Neumúnster i 2010, hvor Edberg opnåede kåring og på auktionen blev solgt til Antje Hell. Antje Hell har selv uddannet Edberg, og de opnåede i år en 2. plads i Trakehner Dressurpferd-Championat, kun slået af Anabel Balkenhol på Heuberger TSF.

 

Billede

Aston Martin (Arkivfoto: JP-Photo)

Kilde: Trakehner Danmark


Tilføjet d. 21-10-2015 kl. 14:03 af i kategorien Ridesport.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider