Louise og Sandra sejrer i sidste Ecco Cup kvalifikation

I weekenden satte 7 kat. II-ekvipager og 21 kat. I-ekvipager hinanden stævne hos Holte Rideklub, hvor der blev afviklet 3. kvalifikation af ECCO Cuppen 2015. Den populære turnering, hvis formål er at fremme den danske ungdomselite indenfor dressursport, startede med en indledende runde lørdag og blev afgjort ved en Kür søndag. Sejren for kat. I gik til Louise Fauerholm Christensen, mens Sandra Gottlieb Lyngø vandt kvalifikationen for kat. II. Finalen i Ecco Cup afholdes første weekend i december i Middelfart.

Sejr til Louise for kat. I
Der var kamp om placeringerne hos kat. I-ponyerne, men vinderen af kvalifikationen blev Louise Fauerholm Christensen (SBR) og Vegelin's Goya. Parret leverede en særdeles overbevisende Kür søndag, som dommerne belønnede med 74,417 %. Lagt sammen med resultatet fra om lørdagen på 70,085 % gav det en samlet score på 144,502 %, og sejren var i hus. På en 2. plads kom Victoria Cecilie Bonefeld Dahl (MSR) og Spartacus. Ekvipagen vandt den indledende runde lørdag og fik en 2. plads i küren. Den samlede procent lød på 141,671 %. 3. pladsen i klassen gik til Nikoline Ulrich (LYK) og AJ Don't You Forget About Me med 140,148 %.

Sandra vinder kvalifikationen for kat. II
7 dygtige kat. II-ekvipager var til start i kvalifikationen i Holte. Vinder blev Sandra Gottlieb Lyngø (AAR) på Højvangs Bondeo. Parret opnåede en samlet procent på 140,52, og var den eneste ekvipage der red til over 70 % i søndagens kür. 2. pladsen gik til Sara Aagaard Hyrm (FRKS) og FB Gangster med en samlet procent på 138,952, mens Caroline B N Mogensen (KOR) og Magic Design blev nr. 3 med 135,044 %.

ECCO Cup - for talentudviklingens skyld
Formålet med ECCO Cup er at fremme den danske elite inden for dressursporten, så ekvipagerne kan dygtiggøre sig mod internationalt niveau. ECCO Cup'en strækker sig fra kat. II-ponyer til U25 Grand Prix, hvilket skal sikre en rød tråd i de unge talenters karriere. ECCO Cup rides årligt over tre kvalifikationsrunder og en finale. Finalestævnet er den 4. - 6. december 2015 på Middelfart Ridecenter. Kvalificeret til finalerunderne for pony kat. I, juniorer og YR er de 15 ekvipager og for pony kat. II de 10 ekvipager, der har opnået flest point efter de tre kvalifikationsrunder. Dog skal man have redet andendagens finale ved minimum to af kvalifikationsstævnerne. Se den samlede stilling her