Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Odense Horse Show for 9. gang

Det er i år 9. gang, at JBK Horse Shows inviterer til Reem Acra FEI World Cup dressur og international springning med finaler Dansk Ride Forbunds Championater for ungheste powered by Pavo & Everhorse i både dressur og springning i Odense Congress Center (OCC).

 

Topsport i Odense
Igen i år er det Odense Horse Show sponsored by ECCO, som åbner vinterens serie af kvalifikationsstævner i Reem Acra FEI World Cup for de vesteuropæiske dressurryttere. Fra den 15. - 18. oktober afvikles et internationalt dressur- og springstævne i OCC, hvor World Cup-kvalifikationsklasserne finder sted i weekenden med Grand Prix lørdag og Grand Prix Kür søndag. Her vil nogle af Europas mest succesfulde dressurryttere forsøge at opnå de værdifulde point, som vil give dem en billet til finalen i Göteborg i slutningen af marts.

Lørdag aften bliver med både fest, spænding og show, lover arrangørerne. Springrytternes 3-stjernede Grand Prix åbner showaftenen, der fortsætter med en række showindslag og slutter med den populære rytterfest/afterparty.

 

Det hele begynder dog en uge før
Stævnet i Odense tager sin begyndelse allerede den 8. til 11. oktober, hvor pony-, junior- og ungryttere mødes i medrivende dressur- og springklasser over weekenden med Grand Prix-finaler for springrytterne søndag og kürfinaler for dressurrytterne. Sideløbende afvikles et 1-stjernet internationalt springstævne.

Mandag og tirsdag den 12. og 13. oktober inviterer arrangørerne de nationale springryttere til stævne på et lavere niveau inde i hallerne, og så bliver der gjort klar til at modtage de mange talentfulde spring- og dressurheste, som mødes til de traditionsrige finaler Dansk Ride Forbunds Championater for ungheste powered by Pavo & Everhorse.

Så mødes de unge heste
I Danmark har vi de senere år haft stor succes, især med avlen af dressurheste. I år kulminerede års avlsarbejde i Dansk Varmblod med dobbelt guld og en sølvmedalje ved UVM (verdensmesterskaberne for unge dressurheste) for 5- og 6-års heste i den tyske hesteby Verden. Hanne Lund og Henrik Hansens dejlige helsøstre Fiontini og Fiontina e. Fassbinder opnåede guld og sølv ved mesterskabet og dermed skrev avlerne sig ind i historiebøgerne. De to dejlige hopper rides af hhv. Severo Jurado López og Andreas Helgstrand, og de er naturligvis kvalificerede til finalestævnet. Det samme er verdensmesteren Sezuan e. Blue Hors Zack redet til sejr i 6-års finalen af tyske Dorothee Schneider - hvorvidt de kommer til finalen i Odense, er endnu ikke afklaret. Helt sikkert er det, at der vil være en perlerække af velspringende og velgående 4- til 6-årige heste til start, når finalerne afvikles fredag.

 

Om JBK Horse Shows
JBK Horse Shows har siden starten af 00'erne arrangeret internationale ridestævner herhjemme. Den historiske tildeling af EM i springning, dressur og paradressur i 2013 markerer et foreløbigt højdepunkt for arrangørerne bag: Jens Trabjerg, Bo Kristoffersen og Kim Lundshøj. I 2009 udvidede JBK Horse Shows konceptet til det nuværende, hvor der hvert år i oktober måned afvikles nationale og internationale springklasser, finaler Dansk Ride Forbunds Championater for ungheste powered by Pavo & Everhorse samt en World Cup kvalifikation i dressur.

 

Kilde: Odense Horse Show

 

Billede

Anna Kasprzak og Hønnerups Driver (Arkivfoto: JP-Photo)

 


Tilføjet d. 28-08-2015 kl. 17:00 af i kategorien Ridesport.




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider