Logo used for printing

HN afstemning
Rider du i din lokale skov?

Log ind for at deltage i afstemningen

Tidligere resultater

Fremtidens sportsstjerner på Eliteskuet

Equsana Eliteskue er en af de årlige begivenheder i Dansk Varmblods regi, hvor der virkeligt skrives avlerhistorie. Her mødes de bedste føl og hopper, der er særligt udvalgte ved sommerens kåringer og skuer

 

I kommende weekend den 29. og 30. august vil de bedste hopper og føl i Dansk Varmblod dyste om titlerne som årets bedste. Her skal dommerne udpege de bedste føl, de bedste 2-års hopper og de bedste nykårede hopper på 3-5 år. Alt sammen delt op i dressur- og springbetonede, og for føllenes vedkommende skelnes der mellem hingste- og hoppeføl.

 

Dansk Varmblods Equsana Eliteskue byder også på Elitefølauktionen sponseret af Dansk Hesteforsikring, hvor 55 nøje udvalgte føl kommer under hammeren lørdag aften kl. 19.30. Sidste år satte denne auktion prisrekord med en toppris på intet mindre end 550.000 kr.

 

Sidst men ikke mindst danner Eliteskuet rammen om et lands-/elitestævne med bl.a. Dansk Hesteforsikring Youngster Cup for de bedste 6- og 7-års dressurheste samt springheste i alderen 5-7 år og herunder endelig udtagelse til UVM i Belgien, lige som stævnet byder på årets sidste jyske kvalifikation til DRF's dressurchampionat. Stævnet byder ligeledes på S-springning og Grand Prix-dressur.

 

Tidligere vindere vender tilbage

Danske guld- og sølvmedaljevindere ved verdensmesterskabet for unge dressurheste som Fiontina, Fiontini, Polka Hit Nexen og UNO Donna Unique har alle deltaget ved Eliteskuet som 3-års, hvor de har opnået opdrættermedaljer i guld eller sølv.

 

Blandt årets nykårede hopper ved Eliteskuet kan man møde Årets Dressurbetonede Hoppeføl 2012, JJ Filippa e. Fürstenball/Davignon I, opdrættet af JJ Horses i Norge og ejet af Cecilie Schilbred i Norge, og blandt de 2-årige finalister kan man møde Årets Springbetonede Hoppeføl 2013, Fiona Prydsholm e. Lagavulin/ Carmargue, der er avlet og ejet af Lisa og Per Andersen i Klippinge.

 

Årets Dressurbetonede Hoppeføl 2012, JJ Filippa, vender tilbage til Eliteskuet 2015 som nykåret medaljeaspirant.Med et prøveresultat på 874 er norskavlede og -ejede JJ Filippa endnu engang med i topkampen på Eliteskuet.

 

Årets Springbetonede Hoppeføl 2013 Fiona Prydsholm har gentaget succesen og er nu i landsfinalen for 2-års hopper.Fiona Prydsholm er blevet 2 år og har sprunget sig til endnu en deltagelse ved Dansk Varmblods Equsana Eliteskue.

 

Avl er ingen tilfældighed

De 37 nykårede hopper, der er udtaget til Eliteskuet fra de regionale sadelkåringer og stationsafprøvninger, er overvejende 3 år gamle. Der er en enkelt 5-års og fem 4-års blandt de ni springbetonede og 28 dressurbetonede hopper, der den sidste uge i august vil dyste om opdrættermedaljer i bronze, sølv og guld på Dansk Varmblods Equsana Eliteskue.

 

Faderskabet til de ni springbetonede hopper er spredt ud over otte hingste - Favorit Ask har to døtre med. Bedste prøveresultat blandt springhopperne er opnået af kat.nr. 1 Athena Ask e. Carmargue/Crelido (opdr. Karen Lund og Kenneth Knudsen). Hoppen, der ejes af Stutteri Ask, har opnået 955 point med flere delkarakterer på 9,5 og topkarakteren 10 for teknik og kapacitet.

Hos de dressurbetonede hopper har tre hingste fem døtre med, og det drejer sig om Blue Hors Zack, Fürstenball og Tailormade Temptation, der også alle har afkom med blandt 2-års hopperne og føllene. Flere hopper efter disse hingste har aflagt særdeles gode rideprøver, hvoraf absolut bedste prøveresultat er opnået af hoppen Højgaardens Miss Unique e. Tailormade Temptation/Bernstein fra avlerparret Lene Drejer og Brian Jensen i Thisted.

 

Højgaardens Miss Unique, der har aflagt en rideprøve på 886,5 point, har også en 2-årige helsøster med til Eliteskuet, nemlig Højgaardens Temporina fra samme avlere og ejere. En ældre helsøster til disse to hopper har tidligere været årets dressurbetonede 2-års hoppe og er siden blevet kåret med sølvmedalje. Endnu et par helsøstre ved dette års eliteskue er 3-årige Valentina og 2-årige Vicanta e. Dancier/Blue Hors Romanov fra familien Kristensen i Vinderup.

 

Adskillige avlere har flere heste udtaget til eliteskuets forskellige klasser, og her af det fynske stutteri Ask den hyppigste udstiller. Stutteri Atterupgaard på Sjælland har opdrættet fire hopper udtaget til Eliteskuet og fremstiller selv de tre. De fire opdræt er en 4-års hoppe, en 3-års hoppe og to 2-års hopper.

 

Hingstenes første følårgang til bedømmelse

Hos 2-års hopperne er 21 dressurbetonede tilmeldt finalen på Vilhelmsborg, og her er Blue Hors Don Olymbrio far til intet mindre end fem af hopperne. Hos de otte springbetonede har syv hingste ansvar for faderskabet, og igen er det Favorit Ask, der er far til to hopper. Hos 2-års hopperne vil man også kunne se enkelte hopper af første danske følårgang efter hingste som Bon Bravour, De l'Or, Lagavulin, Numero Unico, Sezuan og Sir Donnerhall II.

 

Når det kommer til føllenes finale på Eliteskuet følges repræsentanter af de unge hingstes første følårgang altid med stor interesse fra det avlsinteresserede publikum. Hos de springbetonede føl byder kataloget på syv hingsteføl og syv hoppeføl, heraf er tre føl efter den 5-årige hingst Balou. Blandt de dressurbetonede føl er det netop de helt unge hingste, der med deres første følårgang dominerer kollektionen; nemlig hingste som Antobello, Blue Hors Farrell og Grand Galaxy Win.

 

Pressemeddelse: Dansk Varmblod

 

Billede

Årets Dressurbetonede Hoppeføl 2012, JJ Filippa, vender tilbage til Eliteskuet 2015 som nykåret medaljeaspirant. (Foto: Ridehesten.com)

 

Billede

Med et prøveresultat på 874 er norskavlede og -ejede JJ Filippa endnu engang med i topkampen på Eliteskuet. (Foto: Ridehesten.com)

 

 

Billede

Årets Springbetonede Hoppeføl 2013 Fiona Prydsholm har gentaget succesen og er nu i landsfinalen for 2-års hopper. (Foto: Ridehesten.com)

 

Billede

Fiona Prydsholm er blevet 2 år og har sprunget sig til endnu en deltagelse ved Dansk Varmblods Equsana Eliteskue. (Foto: Ridehesten.com)

 


Tilføjet d. 27-08-2015 kl. 18:00 af i kategorien Ridesport.
Forsidebillede: Ingen titel af mibsen




Informationer om HN


Annoncering


Mest populære sider