Drama i dagens holdfinale i Aachen med guld til Holland!

I dagens finale for hold var det lykkedes danskerne at kvalificere sig til finalen. Forud til dagens finale, var der uden tvivl masser af spændning, da der var rigtigt meget på spil. Der var mulighed for at Danmark kunne kvalificere sig til OL.
Banen var uden tvivl svær og i maksimum højde hele vejen. Der blev lagt ud med et par forhindringer, som stod lidt for sig selv, hvorefter det første spring som rigtigt gav problemer i dag kom. Det var et spring med bølgeplanker, og hestene havde tydeligvis svært ved at overkomme springet fejlfrit.

Med 10 hold i finalen og med Danmark på en foreløbig 8. plads, var Danmark det tredje hold på banen. Vores første rytter var Søren Pedersen. På det tredje spring var Søren og Tailormade Chaloubet ikke enige om afstanden. Det betød, at Chaloubet tog et ekstra galopspring og ikke havde en chance for at overvinde forhindringen fejlfrit. De fortsatte dog rigtigt flot og kom rigtigt godt igennem trekombinationen. Derefter kom muren, og den kunne Chaloubet ikke lide, og der var ikke noget Søren kunne gøre. Om det var skyggen som på det tidspunkt lå halvt henover muren som var skyld i det skal være usagt, men desværre var der ikke meget tvivl om, at den danske OL drøm blev knust der.

Næste danske rytter var Rikke Haastrup med Qualico du Bobois. Hun gjorde et bravt forsøg på at holde Danmark med i kampen. Den første bom faldt på bølgeplanken, som rigtigt mange ekvipager har haft problemer med. Den næste var også en planke, som også var et af hovedproblemerne i dagens bane - der var valget mellem at ride 4 eller 5 galopspring. Rider man efter de 4 er der risiko for at hesten bliver for flad til planken, rider man efter de 5 risikerer man ikke at nå ud over bagkanten på okseren ind på linjen eller at man kommer for meget i bund på planken. Derefter blev rytmen desværre brudt, og Rikke og Qualico du Bobois sluttede i alt med 17 fejl, heraf 1 fejl fra overskridelse af den fejlfrie tid.

Tredje danske rytter var Thomas Sandgaard. Han fik forbedret sit resultat en hel del ift. de andre dage. Han fik desværre udspringet af trekombinationen, og lige indtil sidste spring så det ud til, at vi måske kunne nøjes med de 4 fejl. Men forkanten på den sidste meget store og brede okser faldt desværre, og slutresultatet for Thomas i denne runde var 8 fejl. Men det er dejligt at se den store forbedring på denne noget sværere bane end de baner, de blev udsat for de andre to dage.

Andreas Schou på lille Lenardo der Kleine red en helt super tur! Han red overlegent på hele banen, men på planken hvor man har valget mellem de 4 eller de 5 galopspring, der fik den en lille berøring. Den berøring gjorde, at planen faldt ned på den "forkerte" side. Så let en berøring, men desværre nok. Så 4 fejl blev det til Andreas, og han er som den eneste dansker videre til finalen individuelt på søndag.

For at fordele medaljerne i finalen her til EM, skulle der rigtigt meget drama til til sidst. Frankrig lå på en sikker 1. plads inden dagens runde, men den fik de fuldstændigt smidt væk i dag.

Da Hollands tredje rytter, Jur Vrieling på Zirocco Blue, red på banen, ville en fejlfri runde give guldet til Holland! Med 11/100 dele af et sekund, overskred Jur Vrieling dog den fejlfrie ridetid, og lige pludselig lå Tyskland foran med 0.42 fejl, med mindre Hollands sidste rytter ville ride fejlfrit. Men det skulle vise sig slet ikke at være nødvendigt, da Tysklands sidste rytter - Daniel Deusser og Cornet D'amour - fik en enkel bom undervejs. Det betød at Tyskland var nødt til at lægge 4 fejl oveni de 8.40 som de tog med sig ind til dagens finale, da Ludger Beerbaum med Chiara også fik en bom. De to andre tyske ryttere, Meredith Michaels-Beerbaum og Christian Ahlmann havde begge redet fejlfrit. Det betød, at Tyskland sluttede med 12.40 fejl, og Holland lå på 8.82 fejl efter Jur Vrielings ridt, og dermed var guldet hjemme til Holland!
Tyskland sluttede med sølvmedaljen. Schweiz gik fra en foreløbig 6. plads ind til dagens finale til at få bronzemedaljen, efter to fejlfrie runder fra Romain Duguet og Paul Estermann. Janika Sprunger fik 4 fejl og Martin Fuchs blev de fejl, som de kunne fratrække, da han fik 9 fejl.

Så var der også drama for en enkel rytter. Det var Cian O'Conner på den helt fantastisk springende Good Luck. Heldet havde han ikke helt med sig i dag, da en fra banepersonalet gik i vejen for ham inde på banen. Good Luck lignede indtil da, en hest som ikke ville rive en bom. Men springet efter, der faldt en forkant. Spørgsmålet er, om denne bom var faldet alligevel. Men der var ikke nogen tvivl om, at Cian O'Conner var utilfreds og prøvede at påvise problemet overfor dommerne, mens han skridtede ud af banen.

Desværre blev det ikke til den OL-kvalifikation, som der begyndte at blive drømt om, da det viste sig at Danmark var med i finalen for hold.

På den individuelle side, lykkedes det ikke Penelope Leprevost og Flora de Mariposa at ride fejlfrit i dag. Der faldt en enkel bom, og den bom har sendt hende ned på en foreløbig 5. plads. Chancen for en individuel medalje er det stadig. Men de første 9 ryttere i den foreløbige placeringsrækkefølge ligger i øjeblikket indenfor et enkelt nedslag, så alt kan ske endnu!
På nuværende tidspunkt er det Sergio Alvarez Moya og Carlo som fører, med Cassio Rivette og Vivant på en foreløbig 2. plads og den regerende verdensmester ligger 3'er med sin VM hest SFN Senith N.O.P.

Andreas Schou ligger foreløbigt på en 16. plads. Han bliver den eneste dansker i finalen på søndag.